abonnement Unibet Coolblue
pi_26096232
whoie mijn excuses dat het zo lang duurt, zoveel foto's om uit te zoeken en het is wel heel erg wennen om weer terug te zijn in Nederland, heb het namelijk ontzettend naar mijn zin gehad daar. Verder mis ik mijn vriendin meer dan ik dacht.
Maar het komt eraan :-)
pi_26203596
a.s. vrijdag gegarandeerd mijn reisverslag, moet even nog paar dingen aanpassen, was eigenlijk best wel emotioneel om al die heerlijke momenten weer terug te zien, het schrijven van een reisverslag laat je een heerlijke vakantie weer opnieuw beleven :-).
  donderdag 14 april 2005 @ 15:44:45 #28
104963 ETA
European Travel Author
pi_26223595
Hebben jullie nog tips om goedkoop in Kiev te komen? Ik heb de vorige Oekraine deel al doorgespit, echter kon ik er niet veel uit halen. Heb zelf al wat rondgezocht, maar goedkoopste vliegticket wat ik kon vinden was rond de 350 euro inclusief belastingen, is mij net iets te veel.
Totaal Travel 04-24: 87 reizen, 151 vliegtickets, 58 landen, 6 continenten, 949 reisdagen, 163.804 foto's
Mijn reisfotos!
pi_26231139
quote:
Op donderdag 14 april 2005 15:44 schreef ETA het volgende:
Hebben jullie nog tips om goedkoop in Kiev te komen? Ik heb de vorige Oekraine deel al doorgespit, echter kon ik er niet veel uit halen. Heb zelf al wat rondgezocht, maar goedkoopste vliegticket wat ik kon vinden was rond de 350 euro inclusief belastingen, is mij net iets te veel.
De bus (170 euro inclusief reserveringstoeslag op de terugreis die Eurolines niet vermeldt)
Of de trein maar de kosten daarvan weet ik helaas niet.
pi_26266375
whoops even goede host nog zoeken voor de foto's, het typ werk is gelukkig af.
pi_26378921
Zaterdagavond de 19e van Maart, samen met nog een vijftal medereizigers sta ik keurig om 18:45 bij het kantoor van Eurolines, hier werd al verteld dat de bus een kleine vertraging heeft opgelopen en dus mogelijk wat later is. Inchecken lukte dus ook al niet omdat we dat bij de chauffeur moesten doen. Om 19:30 kwam dan eindelijk de bus waar de chauffeurs geen woord Nederlands bleken te spreken laat staan Engels of Duits (Lviv Inturtrans was de operator). Het begon dus al lekker, een vaste plek was er niet en dus moest er gezocht worden naar een vrij plekje wat nog best lastig was ook want de halve bus was naar het toilet waardoor je daar weer op moest wachten tot ze terug waren. Uiteindelijk om 19:45 eindelijk op weg richting Utrecht waar we dan wel wat te laat aankwamen maar toch nog redelijk wat vertraging hadden ingelopen. Ook hier weer geschreeuw in het Oekraïns dat we moesten blijven zitten en dat het een snelle stop zou zijn (handig als je naast een vrouw zit die het voor mij steeds vertaalde). Uiteindelijk dan dus weer vertrokken richting Arnhem waar de laatste stop werd gemaakt om passagiers op te halen. Snel verder dus na deze stad richting de grens waar we al snel aankwamen en een mogelijkheid hadden tot een sanitaire stop (gebruik van het toilet in de bus was alleen voor noodgevallen en voor de chauffeurs).

Flink slapen dus in de bus waar we al zeer voorspoedig bij de grens met Polen aankwamen. Paspoorten dus gereed houden en snel even tijd voor het toilet (0,30 eurocent). Het eerste wat opvalt hier was dat het er flink koud was en ik met mijn Hollandse nuchterheid onderschatte dat natuurlijk door zonder jas de bus te verlaten en stond daar dus flink te trillen van de kou. Gelukkig was er gratis koffie en thee om me te verwarmen. Na de controle van Duitse en Poolse grensbeambten gingen we weer op weg waarna we gedurende de rit behalve van 3 slecht nagesynchroniseerde films (Russisch waarbij je het Engels nog doorheen hoorde en het dus toch nog redelijk te horen was) ook nog mochten genieten van de vele megastores langs de wegen, de vele tankstations (waar elke 4 uur bij eentje werd gestopt voor een toilet) en natuurlijk de mooie plaatsjes waar af en toe doorheen werd gereden. Uiteindelijk kwamen we maandag nacht aan in Lviv om ongeveer 01:00 waar we verplicht moesten overstappen op een aparte bus naar Jyktomyr en Kiev. We kwamen erachter dat de wegen best slecht waren, zo waren we de volgende ochtend rond 05:00 nog steeds 300 kilometer bij Kiev vandaan en begon voor mij eigenlijk de stress of mijn vriendin nog wel op mij aan het wachten zou zijn. Gelukkig toen we omstreeks om 11:30 aankwamen in Kiev was ze er nog.

Gelijk viel mij op hoe groot het verschil is met wat we te zien krijgen in Nederland van het land en de stad. Natuurlijk zag het er soms oud en vervallen uit maar om het een land van barbaren te noemen ging dus ook weer te ver zoals sommige van mijn kennissen het noemden.
We besloten om een auto aan te houden en nadat wij de benzine beloofden te betalen kregen we een lift naar ongeveer de andere kant van de stad waar wij voor ongeveer 4 dagen konden verblijven.

Gelijk toen we binnenwaren kreeg ik al een voorproefje van de zeer grote gastvrijheid van de mensen daar. Gelijk kwam er namelijk brood op tafel met rode kaviaar (ik ben geen visliefhebber en dus bedankte ik vriendelijk). Na een paar koppen thee was het tijd om even geld te gaan wisselen en natuurlijk om even het centrum in te gaan waar ik samen met mijn vriendin ging rondkijken. Hier liet onze vriend Alex ons even rondlopen aangezien hij wat moest regelen. We besloten langs het regeringsgebouw te lopen en daar over het park uit te kijken. Na het doorlopen van een paar straatjes en te hebben genoten van het uitzicht over Kiev besloten wij door het park weer naar boven te gaan wat resulteerde in flink wat glijpartijen omdat er zeer veel sneeuw lag op de paadjes Het centrum was druk maar eigenlijk qua geluid best stil, niet veel gepraat door de mensen. Maar verkeer was er ook zeer goed geregeld en kan je het beste ondergronds naar de overkant lopen want veel zebrapaden zagen we niet. De eerste fout die ik daar eigenlijk maakte was het nemen van een taxi in plaats van Marchutka’s die echt veel rijden daar en bijna overal komen. Kiev in de avond was dan wel een stad die een beetje vreemd is in vergelijking met Nederlandse steden. Het is namelijk lang open daar maar wel snel stil op straat.
Uiteindelijk dan even snel naar de supermarkt waar we Heineken vonden wat zelfs redelijk goedkoop was voor geïmporteerd bier namelijk 1.20 euro voor 0,66 liter en tja, een eerste avond in een vreemd land wil je natuurlijk wel vieren en om Wodka mee te nemen naar iemand die je gastvrij opvangt lijkt ook weer zo vreemd want dat drinkt men daar natuurlijk wel regelmatig.

De hierop volgende dagen bestonden vooral uit wandelen door het bos in de buurt en door de oude wijken in de buurt die eigenlijk ook precies eruitzagen als wat we eigenlijk steeds te zien krijgen uit Oost-Europese landen als Oekraïne namelijk vervallen en slecht onderhoud, donker maar toch zat er een soort van sfeer in de buurten, kleine winkeltjes en cafés waar het redelijk druk kon zijn.
Op de donderdag was het tijd voor wat cultuur en wat inkopen doen, hier gingen we dan ook eerst naar een soort bazaar a la de Beverwijkse Zwarte Markt al had je hier echt zwarte handel zoals bijvoorbeeld de nieuwste films die hier nog niet eens uit zijn en daar dus al op dvd waren en dan ook nog eens keurig in hoes met gedrukt plaatje erop en dat allemaal voor nog geen euro per stuk. Nadat ik ook nog een paar muziek cd’s erbij zocht (Liok Lemon, de 5 Semfira cd’s en het complete werk van 5Nizza) was ik uiteindelijk heel verassend maar 100 Hryvnia lichter (misschien 15 euro) en was het toch echt tijd om de metro te gaan ontdekken. Daar ingestapt werd het niet alleen stukken drukker per halte maar werd mij ook duidelijk dat je met vriendelijkheid niet echt verder zal komen indien je uit wilt stappen. Na flink wat geduw eindelijk uit de metro bij de halte Maidan (dichtbij square of independence) waar we naar boven liepen naar het nationale museum van Oekraïne. Hier veel informatie over de vele heersers van het land, hoe het veranderde van boeren naar het uiteindelijke resultaat. Ook was er een miniatuur versie van Kyiv volledig nagebouwd waarbij duidelijk te zien was hoe het van een paar huisjes uitgroeide tot een van de grootste steden van begin 20e eeuw. Wat opviel was dat over de periode 1920-2004 weinig te zien was, wel was er nog een hoekje over de Oranje Revolutie waar ze erg trots op zijn. Na een bezoek aan dit museum liepen we verder op zoek naar een lekker klein restaurantje maar voor wij daar aankwamen eerst nog even snel een kijkje nemen in het museum van de straat wat ons een kijkje liet nemen van hoe Oekraïne er in de jaren 20 van de 20e eeuw eruit zag. Hieruit viel op te maken dat de ontwikkelingen bij hun gewoon net zo waren als in het westen en als het Socialisme nooit de macht zou hebben gehad daar dat het bijvoorbeeld een Engeland of Nederland had kunnen zijn qua welvaart.

In een klein restaurantje waar ik helaas de naam even van kwijt ben namen we plaats waar mijn vriendin pannenkoekjes nam en ikzelf mij trakteerde op een kipgerecht waarbij de kip omhuld was door een krokant laagje met boter van binnen en gekruide aardappelschijfjes erbij. Na dit gerecht nam mijn vriendin nog een toetje wat bestond uit iets van deeg en ijs, wat precies weet ik niet maar wel dat het erg lekker was. Een avond als deze wouden we afsluiten met een leuk filmpje in de bioscoop Ukraina maar helaas was het horror wat de klok sloeg daar die avond dus besloten we huiswaarts te keren maar niet voordat we een drankje hadden gedronken bij T G’s Fridays wat dan wel duurder was dan het dinner (dinner was 65hryvnia en de drankjes waren voor 1 bier en 1 cocktail maarliefst 75 hryvnia maar dat is dan wel bij een van de meest westerse tenten die je je maar kan bedenken in Kiev) maar af en toe mijn vriendin verwennen mocht ook wel eens. De weg terug weer met de taxi (ja weer teveel betaald natuurlijk, Marshutka’s begon ik pas in Dnipropetrovsk te gebruiken) en dus uiteindelijk romantisch Closer gekeken samen.

De volgende morgen samen met Alex en mijn vriendin naar St Laura gereden om daar de beroemde kerken te bekijken en natuurlijk ook nog de catacomben te bezoeken waar alle heiligen begraven liggen. Veel rituelen en wat wel grappig was was dat mijn vriendin haar haren moest bedekken (Orthodox Christelijken hebben blijkbaar ook zo een regel. Erg spijtig dat we daar geen foto’s mochten maken maar men kan nu eenmaal niet alles hebben. Na een poging naar de beltoren te gaan die helaas niet open was weer tijd om terug te gaan naar huis, de koffers te pakken en naar het station te gaan om daar de nachttrein te pakken naar Dnipropetrovsk. Helaas, de trein zat vol dus eerst een hapje gegeten bij McDonalds (ook weer zeer goedkoop, 2 menu’s, extra aardappelschijfjes en een salade voor nog geen 35 hryvnia wat dus ongeveer 5 euro is). Kaarten hierna gehaald voor de Express om07:00 en terug naar Alex zijn huis gegaan (wel natuurlijk eerst de koffers in een kluisje gedumpt want dat gesjouw is ook niets). Daar besloot mijn vriendin nog wat te slapen en ik besloot wakker te blijven om er voor te zorgen dat we rond 05:00 weer fris en fruitig klaar zouden staan om te vertrekken. Het vertrek werd uiteindelijk pas 06:00 en gelukkig toch nog optijd op het station waar we na strenge controle van ons paspoort bij het ticket de luxe trein in konden stappen. De trein waar de normale klasse net lijkt op onze eerste klas. 2 tv’s en de radio die aanwas gaven een zeer comfortabele indruk waar ik helaas niet veel van kon genieten want na 10 minuten rijden viel ik voor ruim 5 uur in slaap.

Tot zover dus het Kiev gedeelte, foto’s post ik later vanavond nog wel. Morgen het Dnipropetrovsk gedeelte.

[ Bericht 0% gewijzigd door DJJoris op 20-04-2005 22:26:57 ]
pi_26379677
Iets meer enters zouden fijn zijn .

Maar leuk om te lezen, ga begin mei die kant op .
Als het niet wil branden moet je beter stoken.
  woensdag 20 april 2005 @ 20:38:34 #33
53731 Flipper01
Addicted Dolphin
pi_26384876
quote:
Op woensdag 20 april 2005 17:20 schreef du_ke het volgende:
Maar leuk om te lezen, ga begin mei die kant op .
Same here
We zitten van 6 t/m 10 mei in Kiev. Het programma zit nogal vol, zo brengen we een bezoek aan het holenklooster Kyuv-Petsjerk Lavra, de wijk Podol en Tsjernobyl.
Als jullie nog tips hebben over plaatsen die je gezien moet hebben hoor ik het graag!
I don't shine if you don't shine
pi_26384990
Qua inhoud een leuk reisverslag: niet te gedetailleerd maar zeker ook niet oppervlakkig. Leuk! Maarreuhm... ook ik pleit voor wat enters ertusssen!
pi_26385019
quote:
Op woensdag 20 april 2005 20:38 schreef Flipper01 het volgende:

[..]

Same here
We zitten van 6 t/m 10 mei in Kiev. Het programma zit nogal vol, zo brengen we een bezoek aan het holenklooster Kyuv-Petsjerk Lavra, de wijk Podol en Tsjernobyl.
Als jullie nog tips hebben over plaatsen die je gezien moet hebben hoor ik het graag!
Please, post je reisverslag van Tsjernobyl! Dat *moet*, hoor je!
Ik ga deze zomer naar Kiev, met name om Tsjernobyl te bezoeken. En jouw ervaring zou DE kans zijn om mij daarop voor te bereiden!
pi_26385596
quote:
Op woensdag 20 april 2005 17:20 schreef du_ke het volgende:
Iets meer enters zouden fijn zijn .

Maar leuk om te lezen, ga begin mei die kant op .
Wat ga je er doen precies?

Ik ga misschien in juli naar Kiev.
FC Den Bosch | Standard Liege | Atletico Madrid | Lazio Roma | Alianza Lima | Chelsea | Dinamo Kiev
Corazón Alianza Lima Corazón para ganar a La Victoria volveremos para verte campeonar.
pi_26388928
quote:
Op woensdag 20 april 2005 20:38 schreef Flipper01 het volgende:

[..]

Same here
We zitten van 6 t/m 10 mei in Kiev. Het programma zit nogal vol, zo brengen we een bezoek aan het holenklooster Kyuv-Petsjerk Lavra, de wijk Podol en Tsjernobyl.
Als jullie nog tips hebben over plaatsen die je gezien moet hebben hoor ik het graag!
Maidan, het grote onafhankelijksplein moet je gewoon gezien hebben, het liefst in de avond want de sfeer daar is gewoon uitstekend. Het holenklooster wat ze dus in het engels vertaalden als St Laura (mijn vriendin vertaalde dat iniedergeval zo voor mij) is absoluut de moeite waard,hoop dat ze de klokkentoren weer hebben opengesteld en dat je Syrillisch schrift kan lezen zodat je weet welke heilige er liggen.
Verder is een ritje met de metro vanuit het centrum gewoon een must-do omdat de roltrap gewoon een ervaring is die je een keer moet meemaken.
  donderdag 21 april 2005 @ 00:28:54 #38
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_26392516
quote:
In een klein restaurantje waar ik helaas de naam even van kwijt ben namen we plaats waar mijn vriendin pannenkoekjes nam en ikzelf mij trakteerde op een kipgerecht waarbij de kip omhuld was door een krokant laagje met boter van binnen en gekruide aardappelschijfjes erbij. Na dit gerecht nam mijn vriendin nog een toetje wat bestond uit iets van deeg en ijs, wat precies weet ik niet maar wel dat het erg lekker was.
Domashnia Kuhnya of Puzata Gata misschien? Beide soort van Oekraiense bufetten waar je je hele dienblad vol met eten en bier kunt laden en dan nog pas een paar EUR lichter bent?

Jij hebt het beroemde chicken Kiev gegeten, en je vriendin blintzi Gefeliciteerd
Confidence through competence
pi_26393224
quote:
Op donderdag 21 april 2005 00:28 schreef Stereotomy het volgende:

[..]

Domashnia Kuhnya of Puzata Gata misschien? Beide soort van Oekraiense bufetten waar je je hele dienblad vol met eten en bier kunt laden en dan nog pas een paar EUR lichter bent?

Jij hebt het beroemde chicken Kiev gegeten, en je vriendin blintzi Gefeliciteerd
Blinzi dat was het. We hebben wel bij Puzata Gata een keer gegeten maar dat andere restaurantje was echt heel klein was geen buffet maar gewoon met bediening.
Mijn vriendin vertelde dat blinzi vaak wordt gebruikt zoals wij het woord pannenkoek wel eens gebruiken dus zij dat steeds bij haar vrienden gebruiken die totaal de weg kwijt raakten daardoor.
Mijn excuses voor het gebrek aan details erin maar om eerlijk te zijn had ik meer aandacht voor mjn vriendin dan andere dingen , van de musea begreep ik helemaal niets omdat ik simpelweg niet kan lezen ;-) maar het zag er wel vaak erg indrukwekkend uit.
  donderdag 21 april 2005 @ 01:35:13 #40
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_26393865
Puzata Gata (Grote-Buik-Huis)



Bij metrostation Theatrina uitstappen, linksaf Kreshatik aflopen in de richting ván het Onafhankelijkheidsplein af, tot aan de overdekte markt (rinok), dan linksaf, 100 meter doorlopen en voila, dan ben je er.
Confidence through competence
pi_26396514
eten tot je buikje vol zit en dan schrikken van de rekening omdat die zo laag is ;-)
Daar ben ik geweest ja
  FOK!fotograaf donderdag 21 april 2005 @ 21:14:09 #42
73911 ultra_ivo
pi_26413968
Het holenklooster is inderdaad Lavra of Laura klooster. Vond ik niet zo super. Rondom de St. Sofia beviel mij beter.
  zondag 1 mei 2005 @ 18:33:02 #43
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_26645623
Jaaaa, Joris, update tijd!
Confidence through competence
pi_26651496
whoeps je hebt gelijk, is mij totaal ontschoten heb beetje veel met mijn vriendin aan de telefoon gehangen (via Skype naar Mobiel bellen in Oekraine is 17.5 eurocent en is dus redelijk goedkoop, echt aan te raden mocht je mensen daar willen bellen).
Ik gooi hem morgenochtend online :-).
  woensdag 11 mei 2005 @ 07:59:14 #45
27793 Henk-Wim
06-05-2002
pi_26904059
quote:
Op woensdag 20 april 2005 20:38 schreef Flipper01 het volgende:

[..]

Same here
We zitten van 6 t/m 10 mei in Kiev. Het programma zit nogal vol, zo brengen we een bezoek aan het holenklooster Kyuv-Petsjerk Lavra, de wijk Podol en Tsjernobyl.
Als jullie nog tips hebben over plaatsen die je gezien moet hebben hoor ik het graag!
Welkom thuis, Flip
Post je een reisverslag?
pi_26949853
Het was gezellig .
Als het niet wil branden moet je beter stoken.
pi_26952912
quote:
Op donderdag 12 mei 2005 17:00 schreef du_ke het volgende:
Het was gezellig .
Reisverslag aub! Met name als je naar Tsjernobyl bent geweest...
  vrijdag 13 mei 2005 @ 11:37:50 #48
53731 Flipper01
Addicted Dolphin
pi_26970916
Ik zal binnenkort wat foto's en een reisverslag posten! Het was echt een geweldige ervaring, jammer dat we niet meer tijd hadden in Kiev, want het is echt een stad die ik nog een keer wil bezoeken. Het is wel lastig om je zonder enige kennis van de Oekrains/Russische taal te redden, maar met wat handen en voetenwerk en de kennis van het alfabet kom je toch een heel eind.
I don't shine if you don't shine
  vrijdag 13 mei 2005 @ 22:06:42 #49
27793 Henk-Wim
06-05-2002
pi_26990569
Hoera! Ik kijk er naar uit! Vooral om Tsjernobyl, maar ook je ervaring zonder taalkennis daar te zijn. Want dat komt overeen met mij

Ik hou het topic wel in de gaten...
pi_27014339
De taalkennis was inderdaad nihil. Heel apart de jongeren kunnen wel wat engels maar bij een serveerster die niet meer dan 2 woorden kent iet te eten bestellen vanaf een cyrrilische menukaart is inderdaad een uitdaging .
Als het niet wil branden moet je beter stoken.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')