abonnement Unibet Coolblue
pi_25362624
Ik slik sinds september 2004 ook Roaccutane.

Het heeft voor mij 4 maand geduurd voor ik pas verbetering zag. Ik slik 30 mg per dag (ik heb een maand 40 geprobeerd, maar ik hield bijna geen huid meer over, dus moest terug naar 30). Ik had niet de ergste vorm van acne, maar een hele onzuivere vette huid met pijnlijke onderhuidse ontstekingen.

Het is dus een kwestie van geduld hebben, bij de een werkt het na een maand, bij de ander duurt het veel langer.

Ik moest tussendoor 2,5 weken stoppen, maar ga nu weer verder omdat ik graag aan 120 mg/lichaamsgewicht wil komen, en nog maar op 70 zit. Ik sta onder behandeling van een huidarts.

Van tevoren ben ik best bang geweest om te beginnen, omdat ik bang was voor de bijwerkingen. Dit is me heel erg meegevallen. Op dit moment heb ik een mooie egale huid, met af en toe een puistje die snel weer verdwijnt.

Bijwerkingen die ik heb gehad:
- Bloedneuzen
- Lage rugpijn
- Droge huid over het hele lichaam
- Eczeem
- Hoofdpijn
- Wondjes op mijn oren
- Uitdroging neusslijmvliezen en niet meer goed kunnen ruiken
- Broze nagels die snel afbreken

Middelen die ik heb gebruikt tijdens de kuur:
- Sudocreme (tegen rode vlekjes)
- Etos lippenbalsem (de blauwe) Ik heb verschillende uitgeprobeerd, van ROC tot Vichy, maar dit was voor mij de fijnste)
- Cetaphil huidreiniger (voor het schoonmaken van de huid)
- Fucidinzalf voor wondjes in mijn gezicht (gekregen van de huidarts tijdens de outbreak)
Smoke City - Underwater love
  vrijdag 4 maart 2005 @ 14:13:49 #27
116418 scubagirl
Diving is high enough
pi_25363501
Hallo luitjes,

Ben vandaag het web aan het afspeuren over acne, medicatie en vitaminen B5. Waar zal ik eens beginnen.
Er was eens een 14 jarig meisje met een fantastisch mooie huid, er was eens een 14 jaar en 1 dag oud meisje en van de ene op de andere dag zat ik onder "jeugdpuistjes".
Eerst wat jaren mee gelopen in de wetenschap dat het na de pubertijd wel over zou gaan. Al voelde ik me soms net een krentenbol en doet het je zelfvertrouwen absoluut geen goed. Toen kwam de tijd voor de huisarts, ik heb via de huisarts ieder middeltje geprobeerd, bijtende lotion, cremes, pillen, de pil noem het maar op. Ook anti-biotica. Los van het feit dat het niet hielp, is dit ook heel slecht voor je, anti-biotica zorgt er voor dat bepaalde virussen en aandoeningen resistent worden voor medicatie, bovendien is het heel slecht voor je gebit en weet ik veel wat nog meer. Dus ook daar ben ik mee gestopt. Ik was ondertussen ruim de 25 gepasseerd en had nog altijd last van "jeugdpuistjes", nou die term heb ik ondertussen wel het raam uitgegooid. Ik heb kapitalen uitgegeven aan allerlei middeltjes tegen puisten en acne, maar de commerciele middelen werkten gewoon niet.
Vervolgens zat ik op een avond TV te kijken (ingang Oost oid) en daar was een jongen die er vele malen erger aan toe was dan ik, hij kreeg een medicijn en een maand later zag je er niets van terug. Een WONDERMIDDEL dat wil ik ook, dacht ik.
Dus ik mijn huisarts plat gezeurd dat ik naar de dermatoloog wilde (omdat zij die middelen niet wilde voorschrijven), dit ging overigens niet van harte, terwijl je zou denken dat ik gezien de hystorie toch wel recht zou hebben op een bezoekje dermatoloog.
Afijn, ik sprak een fijne arts, die me blij maakte met de mededeling dat het allemaal wel goed ging komen met deze kuur van Roaccutane. De eerste kuur heeft enkele maanden geduurd en ging gepaard met, gewrichtspijnen (soms niet te harden), droge lippen en gezicht en geirriteerde edele delen. Maar ik moet zeggen, het resultaat was verbluffend, ik voelde me herboren.

Helaas duurde dit plezier maar een paar maanden en kwam het terug, dus ik weer terug, ik had toen een andere dermatoloog aangezien ze daar wisselen. Ik heb allerlei onzin gehoord, over dat het galbulten zouden zijn, ik duik heel veel dus volgens hun kon het ook een reactie zijn op de blootstelling aan latex en neopreen, vervolgens zou de uitslag op mijn hoofd komen door gel etc (wat ik niet gebruik) en ze opperde zelfs dat ik mijn lange haar moest afknippen zodat het beter kon luchten????
Die spoorde niet, maar goed, kreeg andere medicijnen, die niet werkte, dus ik weer terug en weer een ander die me weer Roaccutane voorschreef, nu maar een paar maandjes (2 ofzo), - bij al de kuren moest ik regelmatig bloed laten prikken -, en ja hoor binnen een week of wat was het resultaat weer verbluffend, maar ook dit keer veel bijwerkingen - droge lippen etc was niet zo erg, maar de gewrichtspijnen zijn wel heel vervelend zeker als je veel sport.
Maar alle ellende bleef toen bijna een jaar weg.
Helaas maandag weer begonnen, met ondertussen mijn derde kuur, de laatste dermatoloog wist me ook te vertellen dat er mensen zijn die wel 10 jaar Roa moeten slikken, daar werd ik niet vrolijk van... maja voor mij is het wel een wondermiddel gebleken.
Tijdens mijn speurtocht vandaag ben ik echter ook wat forums tegen gekomen over vitaminen B5, wat weten jullie hiervan? Ik heb daar toch wat vragen over:
Kun je het met Roa gebruiken? Wat zijn bijwerkingen? Die zijn er vast want anders verkoopt de apotheek / drogist het wel? Wat zijn startdosis en hoe verder?
Wat kost het? En hoe zijn jullie ervaringen?

Nou een heel verhaal, ik hoop wat ervaringen te mogen delen met jullie.

Groetjes een duikinstructrice
als het onder water niet kan, kan het nergens
Mijn duiksite http://www.velvetglobedivers.nl
pi_25378691
Ik ben sinds gisteren ook begonnen met Roaccutane. Ik slik nu 40 mg per dag, s'ochtend 20 en s'avonds 20. Ik hoop dat het allemaal goed gaat, en ik geen last krijg van bijwerkingen.
er kunnen geen rechten worden ontleend aan deze post
  zaterdag 5 maart 2005 @ 15:05:38 #29
93619 Guitarmaistro1
Love my Gibby LP
pi_25380602
Ik ben nu in mn laatste maandje, 10 mg per dag. Mn kuur is 1 groot succes gebleken. Weinig bijwerkingen en geen pukkeltje meer te zien.

Oh ja duikmeisje, B5 helpt voor geen flikker.

Toedels
pi_25380935
Bij sommige helpt B5 wél degelijk hoor

Maargoed.......@ NITRO, suc6 met je kuur

Ik heb zelf nog niet écht last van bijwerkingen (*klop, klop*)

Na 12 weken (3 maanden)

Geen échte pukkelexplosie gehad (alleen 2e dag werd het iets erger)
(nog) GEEN neus vol met (bloed)korsten/
(nog) GEEN bloedneuzen
(nog) GEEN extreem droge huid (gewoon goede vochtinbrengende creme),
(nog) GEEN droge lippen (ik smeer ze alleen 's avonds en soms 's ochtends in met Aquaphor)
(nog) GEEN hoofdpijn, soms na het sporten wel wat last van rugpijn,
(nog) GEEN eczeem
(nog) GEEN droge huid over mijn lichaam
(nog) GEEN droge ogen (heel af en toe maar iets)

Maar wat frustreerd: (nog) GEEN écht resultaat . Had liever wat meer bijwerkingen gehad én resultaat

De grootste bijwerking vind ik de alcohol , dat je daar mee moet opassen, dát vind ik echt het lastigst. Zoals vanavond weer een verjaardag/feest tot 2.00, zitten we daar met aantal jongens/meiden en allemaal flessen drank (want die kerel haalt vaak niets anders in huis), sja normaal was het traditie: zuipuh . Nu toch weer opassen rustig aan drinken én inhouden

(of vandaag maar ff 20 mg ipv 60 slikken ), maar vanaf volgende week stop ik ff met uitgaan/feestjes en ga ik ff helemaal NIETS drinken)
Haleloeja
pi_25382984
Ik heb ook grote moeite met van alcohol afblijven
Maar ik heb nu voorgenomen om tijdens de kuur weinig te drinken, aangezien ik de kuur wil afmaken en ook geen zin heb om mn lever te verkloten. Ook vind ik het jammer dat ik wat minder aan moet doen met sport (fitness).
er kunnen geen rechten worden ontleend aan deze post
pi_25383743
Ik vroeg me af,

Misschien komt het wel (dat ik nog niet echt effect heb) doordat ik juist téveel water drink. Ik drink zo 3-4 liter water weg op een dag. En ook tijdens het eten (als ik de pil neem) en erna drink ik dus redelijk wat. De darmen hoeven daardoor sowiezo minder te werken (door al dat water) en daardoor word de pil misschien minder verwerkt ofsow?

Ik noem maar iets hoor , maar ik las laatst wel dat je het beter is voor je spijsvertering (gewoon in het algemeen voor iedereen) als je een half uur voor en een half uur na het eten niet drinkt....
Haleloeja
pi_25384519
quote:
Op zaterdag 5 maart 2005 17:46 schreef NITR0 het volgende:
Ik heb ook grote moeite met van alcohol afblijven
Maar ik heb nu voorgenomen om tijdens de kuur weinig te drinken, aangezien ik de kuur wil afmaken en ook geen zin heb om mn lever te verkloten. Ook vind ik het jammer dat ik wat minder aan moet doen met sport (fitness).
Minder sporten?

Ik ben juist meer gaan sporten
3 keer in de week fitness, hiervoor was ik al 2 maanden niet meer geweest omdat ik te ziek was van een anti-biotica kuur.
Alleen blijf ik wel compleet van de alcohol af.

@Gelderland
Zou inderdaad best kunnen dat et niet werkt omdat je teveel water drinkt.
ROA behoort de huid uit te drogen en daarmee dus ook de puistjes. Dat jij geen bijwerkingen hebt zoals droge lippen en handen enzo komt hoogst waarschijnlijk doordat je teveel water drinkt.
Ik drink niet meer of minder water dan voorheen maar merk wel al dat, zelfs na 2 weken van de kuur, er al verbeteringen optreden. Heb alleen wel last van droge handen en lippen, gelukkig meer nog niet.
pi_25394242
quote:
Op zaterdag 5 maart 2005 19:27 schreef Refragmental het volgende:
@Gelderland
Zou inderdaad best kunnen dat et niet werkt omdat je teveel water drinkt.
ROA behoort de huid uit te drogen en daarmee dus ook de puistjes. Dat jij geen bijwerkingen hebt zoals droge lippen en handen enzo komt hoogst waarschijnlijk doordat je teveel water drinkt.
Ik drink niet meer of minder water dan voorheen maar merk wel al dat, zelfs na 2 weken van de kuur, er al verbeteringen optreden. Heb alleen wel last van droge handen en lippen, gelukkig meer nog niet.
Zo, was pas 5 uur terug van een feestje, net pas wakker

Maargoed, mijn huidarts zei juist dat je tijdens de kuur wél veel water moest drinken tegen uitdroging...Maar misschien niet tijdens het eten (als ik dus de pil neem)? Of half uur na de pil ofosw .
Haleloeja
  maandag 7 maart 2005 @ 11:06:16 #35
116418 scubagirl
Diving is high enough
pi_25409431
Ik slik nu 2 x daags 2 x 20 mg. 80 mg. in totaal dus. Drink niet veel water, is ook niets over gezegd tegen me, ik drink wel veel als in thee / ijsthee / red bull etc.
I.t.t. mijn eerdere kuren heb ik dit keer ook heel veel last van hoofdpijn, bijna al de hele week en zoals gebruikelijk dus ook droge lippen (velletjes) en droge huid, er is niet echt iets wat ik heb gevonden wat hier tegen helpt behalve vaseline, maar dat is goor en ook niet best. Dus suggesties? Heel graag.

Verder sport ik me gek, cardio, spinnen, voetbal (veld en zaal) en boven alles duik ik heel veel omdat ik ook instructrice ben, dat is wel eens vervelend omdat ik soms ook een beetje "draaierig" word van de medicatie. Ben de medicijnen wel aardig zat aan het worden hoor, maar dat komt ook omdat het mijn 3e kuur is en het beperkingen met zich mee brengt, zoals niet in de zon. En ik vanwege het duiken vaak in de zon te vinden ben. Wat te denken van de gevaren die bestaan mocht je zwanger worden (voor de meiden dan ), het is een overschot aan vitamen A wat je toegediend krijgt, dit brengt gevaren van misvorming van ongeboren kinderen met zich mee en je kunt een miskraam krijgen. Nu ben ik heeeeeeeeeeeeeeel voorzichtig en zal me dat niet overkomen, maar ik vraag me af of het dan allemaal wel goed is voor je eigen lijf.

Verder kunnen mensen over het algemeen niet veel voorstellen bij het feit dat je soms echt niet lekker bent van de medicijnen, gewoon lichamelijke ongemakken. Ik wil dus niet meer aan de antibiotica, los van het feit dat het niet werkt, vandaar dat ik er over zit te denken om dat B5 gebeuren eens te proberen. Zodat ik met de tijd mss niet weer aan de Roaccutane hoef.
als het onder water niet kan, kan het nergens
Mijn duiksite http://www.velvetglobedivers.nl
pi_25412412
quote:
Op maandag 7 maart 2005 11:06 schreef scubagirl het volgende:
Drink niet veel water, is ook niets over gezegd
Waarom niet veel water drinken Water is in principe altijd goed om schadelijke stoffen zsm uit je lichaam te krijgen....en daarbij zei mijn huidarts dat het goed was ivm uitdroging
Haleloeja
pi_25412915
quote:
Op maandag 7 maart 2005 14:46 schreef Gelderland het volgende:

[..]

Waarom niet veel water drinken Water is in principe altijd goed om schadelijke stoffen zsm uit je lichaam te krijgen....en daarbij zei mijn huidarts dat het goed was ivm uitdroging
Punt is dat de ROA dan ook snel uit je lichaam wordt verwijderd.
Vandaar misschien de mindere werking bij jou.
pi_25413893
quote:
Op maandag 7 maart 2005 15:19 schreef Refragmental het volgende:

[..]

Punt is dat de ROA dan ook snel uit je lichaam wordt verwijderd.
Vandaar misschien de mindere werking bij jou.
Is dit ook wetenschappelijk bewezen? Ik drink namelijk een aantal liter water per dag, maar als dit juist slecht is voor de opname van ROA dan stop ik hiermee.
er kunnen geen rechten worden ontleend aan deze post
  maandag 7 maart 2005 @ 17:55:25 #39
71602 tong_poh
Mylee! Good Fuck!
pi_25414296
quote:
Op maandag 7 maart 2005 17:24 schreef NITR0 het volgende:

[..]

Is dit ook wetenschappelijk bewezen? Ik drink namelijk een aantal liter water per dag, maar als dit juist slecht is voor de opname van ROA dan stop ik hiermee.
Misschien is het een idee om uit te zoeken hoe ROA fysiologisch gezien werkt. Dan kun je ook checken of veel of weinig water drinken überhaupt het effect van ROA beïnvloedt.
Horrible Cunt!
  maandag 7 maart 2005 @ 18:03:15 #40
71602 tong_poh
Mylee! Good Fuck!
pi_25414404
Ik heb het ff heel snel gevonden. Ik denk niet dat het uitmaakt of je veel of weinig drinkt voor de werking van ROA. Ik denk dan dat het beter is om veel te drinken, omdat ROA toch enigszins een aanslag is op de lever en nieren. Water helpt goed mee met het zuiveren van deze organen.

Lees zelf:

http://www.roche.nl/faq.php?id=35&naam=Roaccutane#1
Horrible Cunt!
  woensdag 9 maart 2005 @ 13:59:18 #41
116418 scubagirl
Diving is high enough
pi_25441583
ik bedoelde er niet mee te zeggen dat je geen water moet drinken, ik wilde er alleen mee zeggen dat ik dat niet doe, ik vind water echt goor... mss eens op een bloedhete zomerdag, ijs en ijskoud, maar anders maak je mij er niet blij mee hoor. Het zal ongetwijfeld goed zijn voor je lever etc., overigens ook voor je nieren, veel water drinken is goed voor het lozen van overdadigen of schadelijke stoffen uit je lijf.... maar ik vind het niet

Werking is overigens niet minder bij me, helpt als een trein alleen die bijwerkingen
Mss als je stelt dat de werking minder bij me is vanwege het feit dat dit mijn derde kuur is, dan valt er wellicht wel wat voor te zeggen...

Maar groene thee kan toch ook niet verkeerd zijn ....
als het onder water niet kan, kan het nergens
Mijn duiksite http://www.velvetglobedivers.nl
pi_25445409
Hallo beste mensen,

Ik slik nu 2 maanden roccutane waarvan de eerste maand 2X 20 mg en de tweede maand 3x 10 mg. Alle pukkel en puisten zijn nu weg maar heb er wat littekens aan over gehouden , wie weet hoe de huid reageert na de kuur? ( moet tot mei waarschijnlijk) trekt dat nog bij en / of is daar een goed creme voor die daadwerkelijk helpt ??? Ben nieuw op de site en vind het allemaal erg intressant hoe jullie er over denken

succes allemaal

GR the prince
leef en laat leven
pi_25455169
Leuk dat dit topic weer loopt..!!!

Ik ben inmiddels alweer 6 weken aan m'n tweede kuur. Eigenlijk meteen begon het weer te werken, liefde voor roaccutane..!!! Het redt echt m'n leven. In het begin weer op dezelfde dosis als de vorige keer (80 mg/dag) omdat minder niet werkte. Maar ik had erg last van een hele droge plek op m'n kin en droge ogen en lippen enz, dat ik het maar verminderd had naar 60 mg/dag. En jahoor een tijd later had ik ineens weer 4 knoerten op m'n gezicht, wat nu 4 bruine vlekken zijn geworden
Dat was dus niet zo'n goed plan. De bijwerkingen waren er ook niet echt super minder op geworden ofzo, dus ik meteen weer 80 mg/dag slikken.

Tijdens mijn vorige kuur trouwens ben ik een week naar renesse geweest en daar was ik elke dag superdronken, terwijl ik 80 mg/dag slikte. Daarna had ik de hele zomervakantie ook veel gedronken. Mijn lever kon het allemaal makkelijk aan, zo bleek uit bloedonderzoek. Dus ik denk dat het allemaal een beetje ovedreven is met de waarschuwingen van alcohol gebruik. Als je gewoon een goed functionerende lever heb kan je heus wel lekker zuipen.

Duikinstructrice (ik weet niet meer hoe je heet) wat BELACHELIJK dat jouw dokter niet roaccutane wou voorschrijven zeg..!!!! Je hebt gewoon jaaaren zo rondgelopen terwijl dat niet had gehoeven..!! Ik zou hem echt aanklagen. Djiez ik kan daar echt boos om worden.
This is the day that you will always remember as the day that you almost caught captain Jack Sparrow.
  donderdag 10 maart 2005 @ 14:12:56 #44
116418 scubagirl
Diving is high enough
pi_25457174
ja ik was er ook niet echt blij mee, maja, ik wist dan ook niet wat er allemaal mogelijk was, voor mij was de wereld klein, cremes, zalfjes, lotion en antibiotica, wist ik veel, tuurlijk wist ik wel dat er Dermatogie bestond, maar voor mijn idee was dat toegespitst op aandoeningen zoals eczeem etc.
Idd had ik al veel jonger ermee kunnen beginnen en een hoop ellende (tijdens mavo/havo) kunnen besparen. Bijwerkingen neem ik op de koop toe omdat het gewoon goed werkt, terwijl iedereen me zo een beetje voor gek verklaard waarom ik dit er allemaal voor over heb, maar leg iemand die zulke problemen niet heeft het maar eens uit. Je krijgt altijd van die verhalen van er zijn toch andere dingen waar je je druk over moet maken, toch niet hierover. Yeah Right...

Weet niet over wat voor leeftijden we het hier allemaal hebben, maar hebben jullie nou nooit weerstand gehad van de omgeving? En ik heb al paar keer gehad over vitaminen B, op een korte reactie na is verder niemand er op ingegaan. Ik zal als ik op controle moet eens ff aan die dermatoloog vragen wat zijn visie erop is.
als het onder water niet kan, kan het nergens
Mijn duiksite http://www.velvetglobedivers.nl
pi_25461653
Ik ben vandaag bij de huidarts geweest.
Na 6 maanden voelt me huid nu helemaal glad, al hoewel het er niet echt zo uitziet. Nog steeds veel rode vlekken die nog wel eens nog roder worden in de regen/kou etc. Al zeker 2 maanden geen nieuwe puisten/mee-eters bijgekregen.
De rode vlekken gaan volgens hem vanzelf weg en werkt de kuur nog een tijdje duur ook nadat je gestopt bent


Ik ben iig tevreden met het resultaat. Het valt echt veel minder op atm

En vanavond ff lekker weer bieren wat met vrienden

ps Gelderland. Ik ging het verschil pas na 4 maanden zien en het pas na 6 maanden dat ik zeg 'hey het heeft ook echt geholpen'
pi_25462168
quote:
Op donderdag 10 maart 2005 20:15 schreef Mikey87 het volgende:
ps Gelderland. Ik ging het verschil pas na 4 maanden zien en het pas na 6 maanden dat ik zeg 'hey het heeft ook echt geholpen'
hmmz ok, ben nu 12 weken bezig dus dat is 3 maaden....dus helemaal clean kan nog komen
naja, ik zie wel verschil, het is alleen (helaas) nog niet constant, soms is het gewoon weer terug bij af, en dat is frustrerend, er zit geen duidelijke (stijgende) lijn in

en ja, na 6 maanden kap ik met dit spul ivm (zuip)vakantie dus hopenlijk is alles dan foetsie
Haleloeja
pi_25467044
Heb van mijn 16de tot 18,5 serieus last gehad van acne. Mijn kin en voorhoofd stonden echt helemaal vol. Normaal zijn dat toch zo leeftijden waarop je beetje begint los te komen enzo, maar ik had echt weinig zelfvertrouwen en leed enorm onder die acne. (je kan het zelf beetje jeugdtrauma noemen). Maar op mijn 18,5 hoorde ik van roaccutane en ben toen nr een dermatoloog geweest in een ziekenhuis en die zei toen dat roa wel degelijk aangewezen was voor mij (ben nog steeds ontzettend pissed op mijn vorige huisarts; die bleef maar dezelfde middelen geven en heeft nooit, maar dan ook nooit iets gezegd over roa ). Nuja die roa-kuur hielp perfect en paar maand voor mijn 19de verjaardag waren zo goed als alle puisten verdwenen ! I kon eigenlijk zonder te hoeven denken aan die acne van mijn jeugdleven beginnen profiteren Heb daarna in periodes af en toe nog last gehad van acne, maar nooit meer zo erg als die 2,5-3 jaar. Nu neem ik sedert enkele maanden opnieuw roa omdat het een periode weer wat verergerd was, maar nu wordt mijn huid weer vrij clean. Net voor de zomer zou mijn kuur moeten afgelopen zijn, en volgens de dokter kan ik dan definitief zonder roa. Ik vind het dus absoluut een wondermiddel en vind het enorm jammer dat ik (mede door die 1ste dermatoloog) het niet eerder leren kennen heb !
MILAN CL WINNER 2002-2003 !!
pi_25467093
quote:
Op donderdag 10 maart 2005 11:43 schreef duuuuus het volgende:

Duikinstructrice (ik weet niet meer hoe je heet) wat BELACHELIJK dat jouw dokter niet roaccutane wou voorschrijven zeg..!!!! Je hebt gewoon jaaaren zo rondgelopen terwijl dat niet had gehoeven..!! Ik zou hem echt aanklagen. Djiez ik kan daar echt boos om worden.
zoals net gezegd heb ik dus ongeveer hetzelfde mee gemaakt. Mijn 1ste huidarts heeft nooit iets gezegd over roa, tot ik er iets over las id krant. Ik ging toen nr een andere dermatoloog en die zei onmiddellijk dat ie me al jaren eerder roa ging gegeven hebben ...
MILAN CL WINNER 2002-2003 !!
pi_25509076
Wat werkt goed bij kapotte lippen? Hier heb ik s'ochtends veel last van.
er kunnen geen rechten worden ontleend aan deze post
pi_25511539
Aquaphor, te koop in de VS, heb het gekocht bij zo'n shop (met creditcard betalen) smeer maar 2-3 keer per dag iets op me lippen, dus 's avonds voor het slapen, 's ochtends als ik naar school ga en tussendoor soms nog een keer als ik droge lippen krijg/heb.... dusja
Haleloeja
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')