abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  woensdag 16 februari 2005 @ 00:49:22 #1
104963 ETA
European Travel Author
pi_25106067
Na een lange tijd eindelijk mijn reisverslag helemaal online T'is alweer 6 maanden geleden dat ik daar ben geweest, maar dat mag de pret niet drukken.

http://www.fonwan.nl/travel/polen

Af en toe zitten er een paar insidergeintjes en fotos van mensen omdat het in eerste instantie geschreven was voor mezelf en andere reisgenoten, daarom is het ook in het Engels. Heb het wel herschreven voor een "groter publiek". T'is ook een groot deel een reisverslag/reisdagboek voor mezelf, maar ik vond het wel leuk om dit met jullie te delen.
Totaal Travel 04-17: 115 vliegtickets, 53 landen, 6 continenten, 812 reisdagen, 138.425 foto's
Mijn reisfotos!
pi_25108643
Kun je hier niet een paar hoogtepunten in het Nederalands posten? Met wat leuke foto's? Dat leest een stuk makkelijker. Ik heb even gekeken, maar mijn Engels is niet zo sterk dat ik me aan het complete verslag ga wagen.
"wat een heerlijke yppiaanse reactie! Vol begrip, nooit veroordelend en zeker niet stekelig! #hulde"
Hoe langer de weg naar de top, hoe mooier het uitzicht!
*OUD heilige*
  vrijdag 18 februari 2005 @ 21:18:42 #3
104963 ETA
European Travel Author
pi_25151166
Ik heb hem alleen in het engels en helaas veels te weinig tijd om te vertalen. Als ik in de toekomst nog ooit tijd heb zal ik er wel een Nederlandse samenvatting van maken. Kan natuurlijk wel wat hoogtepunten vertellen.

Een re-enactment van de veldslag bij Grunwald. Daar komen bijna alleen Polen op af, haast geen buitenlandse toeristen. Fantastisch om te zien hoe sommigen compleet gekleed gaan in Middeleeuws kledij, compleet met bewapening, politie daar vindt het niet erg als je met een zwaard rondloopt.
Om aan te geven hoeveel mensen er waren : http://members.lycos.nl/fwchan/panorama.jpg
Beste panoramafoto die ik ooit heb gemaakt.

Ander hoogtepunt is het slapen in een 150jaar oud fort, compleet met orginele bedden, niet erg comfortabel dus. s'Nachts rare geluiden, enge tochten richting de wc's (http://www.fonwan.nl/travel/polen/image/trip.mpg 2,5mb mpg die de route kamer -> badkamer laat zien), in de ochtend wakker worden in een klamme koude zaal.... echt dingen die je gedaan moet hebben wanneer je nog jong bent.

Tja en nog vele kleine hoogtepunten, zoals een treinreis half doorbrengen in de treinmachinist hok samen met de russische treinoperator omdat de trein vol zat. Ronddwalen door donkere ondergrondse kerkers, episch lange treinritten, erachter komen dat drank en kampvuren niet samengaan, middeleeuse dansen leren, leuke en soms ook zeer vage Polen ontmoeten, verhalen uit het communistische tijdperk aanhoren van leeftijdsgenoten, en nog veel meer maar dat staat dan in dat reisverslag

Hier dan een aantal leuke foto's


Verkleden als riddertje


Vrouwen en bagage.....


Veldslag is begonnen


typische Poolse auto met het bos op de achtergrond


Fort cq hostel


Moderne vertrektijdenbord


Ridders door de straten van Malbork

Ik laat het hierbij, anders krijgen we klachten van 56k'ers Wat betreft overige foto's, tja, heb er stapels, ze staan allemaal hier: http://members.lycos.nl/fwchan/index2.html , soms zijn ze voor buitenstaanders niet heel interesant zonder het hele verhaal. Maar kijken mag altijd
Totaal Travel 04-17: 115 vliegtickets, 53 landen, 6 continenten, 812 reisdagen, 138.425 foto's
Mijn reisfotos!
pi_25157965
Die ridders zijn wel ontzettend gaaf! En dwalen door kerkers klinkt ook erg goed.
"wat een heerlijke yppiaanse reactie! Vol begrip, nooit veroordelend en zeker niet stekelig! #hulde"
Hoe langer de weg naar de top, hoe mooier het uitzicht!
*OUD heilige*
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')