abonnement Unibet Coolblue
  zondag 27 maart 2005 @ 19:21:02 #51
22136 MaxiTitan
Een echte vaderlander.
pi_25786795
Ik lees dit topic en volgens mij worden inductie en keramische kookplaten door elkaar gebruikt/verward...
Men zegt keramisch maar bedoelen inductie, tenminste ik hoor de voordelen van inductie onder keramisch vallen en dat terwijl keramisch zo slecht zou zijn... Erg verwarrend...
Mists of dreams drip along the nascent echo and love no more. End of line.
MaxiTitan City
pi_25789720
quote:
Op maandag 14 februari 2005 09:48 schreef JAMsper het volgende:
Gas is het allergoedkoopst, de fornuizen zelf ook denk ik, maar iig aan energiekosten.
Inductie/keramisch is traag met warm worden en duurder, waar zou je voor kiezen?
Inductie traag???

Als je advies geeft moet je het wel goed doen. Inductie is supersnel.
pi_38434548
Wij hebben een huis gekocht waar een keramische kookplaat inzit. Ik enthousiast.. Ik heb een rothkel aan gaspitten.. Er zijn hier maar weinig tevreden over een keramische kookplaat.. jammer. Zag er eentje.. naam vergeten.

volgens mij is aan alles (keramisch, inductie) te wennen en mee om te gaan. voordeel van keramisch lijkt me.
1. snel schoonmaken, (geen pitten schuren)
2. b.v 5 minuten voor de gaartijd uitzetten, zodat het gerecht na-gaart.
pi_38434674
Gas, absoluut. Elektrisch en/of keramisch is een ramp, inductie is zo te horen prima maar de hoge aanschafprijs en het feit dat je je huidge pannen weg kunt mikken zou me al tegenhouden. Daarnaast, koken doe je op vuur, niet op glas. .
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
pi_38434826
quote:
Op donderdag 1 juni 2006 13:32 schreef Anoek22 het volgende:
Wij hebben een huis gekocht waar een keramische kookplaat inzit. Ik enthousiast.. Ik heb een rothkel aan gaspitten.. Er zijn hier maar weinig tevreden over een keramische kookplaat.. jammer. Zag er eentje.. naam vergeten.

volgens mij is aan alles (keramisch, inductie) te wennen en mee om te gaan. voordeel van keramisch lijkt me.
1. snel schoonmaken, (geen pitten schuren)
2. b.v 5 minuten voor de gaartijd uitzetten, zodat het gerecht na-gaart.
Keramisch is klote... zoals al tig keer gezegd, die platen blijven heet ook al zet je 'm uit. Zeker als je met kinderen zit is dat echt geen doen. Daarbij heb je altijd het gezeik dat als de plaat zo heet wordt dat de boel overkookt, dat het lang duurt voordat hij weer gezakt is in temperatuur.

Het voordeel van het snelle schoonmaken gaat niet meer op. Dit geldt namelijk ook voor inductie, en in zekere mate voor gas op glas (Gaspit op een glasplaat).

Het 2e voordeel is zoals boven uitgelegd al geen voordeel meer. Beter kun je de fijne schaalverdeling van inductie gebruiken om instant de temperatuur te verlagen.
pi_38435660
We gaan in juli 2006 pas verhuizen. Ik heb een 3 maandr gekookt met keramisch (thuiszorg) in een gezin.. Als het eten klaar was duurde het nog wel een 20 minuten voordat iedereen aan tafel zat, eten was nog lekker warm.
Het enige wat ik me herinner, was dat ik regelmatig terugliep naar't fornuis om te controleren, stand te hoog of te laag. Ik vond het toch wel erg leuk. Het is toch te leren denk ik. Ja met kleine kinderen is het niet handig, maar je moet zo wiezo je kids uit de keuken, hebben ook met gas. (vlamvorming) ze steken zo iets in het vuur, mijn zoon, die toen 4-8 was was dol op vuur..
Weet je wat ik altijd doe? Ik kook op dit moment nog op gas. Ik doe eerst heel weinig water in de pan, tot het kookt.. later er iets een beetje meer bij. Volgens mij gaat het dan sneller.Het lijkt mij, dat dat niet uitmaakt of het nou gas is of keramisch, als ik dat zou doen.
Maar goed ik hoef alleen maar andere pannen aan te schaffen. En ik heb nu de keus niet meer. Ik hoop toch dat ik er van kan genieten.


Noekie22

[ Bericht 27% gewijzigd door Anoek22 op 01-06-2006 14:13:57 ]
pi_38436166
Hier een artikel over de verschillende manieren van koken. Dat gas op glasplaat vind ik persoonlijk het meest interessant. Nu nog gewoon op gas, maar combinatie met glasplaat staat op het verlanglijstje.
"Snelwandelen is zoiets als een wedstrijd wie het hardst kan fluisteren."
- Bob Q. Costas
pi_38436557
Heel erg bedankt! voor de site die je aangaf QuickSilverZ
Mijn toekkomstige keuken is ongev. 4 jaar oud, dus zal redelijk modern zijn. (Niet meer de eerste keramische kookplaten, ze schijnen wel gemoderniseerd te zijn, volgen ' jou aangegeven site'..
  donderdag 1 juni 2006 @ 19:48:45 #59
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_38448448
Gas is nog steeds de goedkoopste manier om een liter water aan de kook te brengen daarnaast is gas ook veel makelijker te regelen.

Ik kook nu op keramische (Zat in dit huis) maar in de volgende keuken komt zeker gas
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_38449534
quote:
Op donderdag 1 juni 2006 19:48 schreef Martijn_77 het volgende:
Gas is nog steeds de goedkoopste manier om een liter water aan de kook te brengen daarnaast is gas ook veel makelijker te regelen.

Ik kook nu op keramische (Zat in dit huis) maar in de volgende keuken komt zeker gas
Gas is niet het makkelijkste te regelen, dat is namelijk inductie. Ook al zet je gas op z'n laagste stand, het blijft altijd nog te heet als je bijvoorbeeld alleen iets wilt warmhouden. Inductie heeft met name in de lage standen een hoop voor op gas!
pi_38449742
quote:
Op donderdag 1 juni 2006 20:14 schreef 205_Lacoste het volgende:

[..]

Gas is niet het makkelijkste te regelen, dat is namelijk inductie. Ook al zet je gas op z'n laagste stand, het blijft altijd nog te heet als je bijvoorbeeld alleen iets wilt warmhouden. Inductie heeft met name in de lage standen een hoop voor op gas!
Koop een warmhoudplaatje voor 2,50 bij de Blokker. Klaar.
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
pi_38449908
Nog meer huishoudelijke rotzooi in je keuken... Ik zou zeggen... 4 inductiepitten, 2 gaspitten, ideaal!
  donderdag 1 juni 2006 @ 21:46:28 #63
87545 miki
Hee!Mijn avatar!
pi_38453975
Ik zou absoluut voor inductie gaan. Sinds we thuis een nieuwe keuken hebben, hebben we er inductie in. Mijn moeder is er laaiend enthousiast over, terwijl ze eerst ook nogal erg van het gas was. Supermakkelijk schoon te maken, snel warm en snel weer koud, makkelijk te regelen. Het is eigenlijk net gas, maar dan op een plaat
I ain't got a signature...am I a criminal now?
I'd rather have a bottle in front of me than a frontal lobotomy
pi_38464701
Gas is veel goedkoper, en bijna net zo makkelijk als inductie.
pi_38467445
Waar ik nu woon, is geen gas; we koken keramisch want dat zat al in het huis; went snel moet ik zeggen. En we hebben dezelfde pannen gehouden; alleen een oude koekepan waarvan de bodem niet meer vlak was weggedaan.
pi_38495466
gewoon electrisch is een drama. keramaisch lijkt me al net zo'n onzinnige ramp. Mijnvoorkeur zal altijd aatgaan naar gas. Dat kan je tenminste horen en op gevoel regelen. Inductie wil ik wel eens proberen, maar dan denk ik ook dat ik er niet mee over weg zou kunnen. Daar til ik mijn pannen te veel en te vaak voor op. Hoe sterk zijn die glasplaten eigenlijk?Ik zet pannen vaak nogal hardhandig neer...
pi_38497325
Die glasplaten zijn behoorlijk sterk, maar je moet ook geen lompe boer zijn en 'm rechtstreeks door de plaat kletteren.

En nu noem je inderdaad één voordeel van gas boven inductie! Het kunnen optillen van pannen tijdens het koken, terwijl de pan nog steeds verhit blijft. Koken op inductie is in die zin wat statischer.

Dat is ook de reden dat ik naast inductie altijd nog een gasplaat zou willen
pi_38499517
Dan is inductie niet echt iets voor mij als ik dat zo hoor. Ik kan nogal lomp omgaan met pannen. Kan dan beter een plaatkachel laten inbouwen.

Ik houd het wel op gas...
pi_65763557
En is inductie na 4 jaar nog altijd beter dan keramisch?
pi_65763925
Gas!
Keramisch hebben we hier en het is werkelijk verschrikkelijk! Vind het dan ook geweldig als ik ergens anders kan koken.
Het enige voordeel van keramisch is dat je het makkelijk schoonhoudt, maar koken is verschrikkelijk . Duurt heel lang voor een pan goed warm is en als je hem zachter wil zetten duurt het ook echt wel even voor de plaat doorheeft dat je hem zachter hebt gezet . Als er per ongeluk iets overkookt is gelijk die hele plaat onbruikbaar; alle 'pitten' knipperen, piepen, verschrikkelijk

Ik zou gewoon voor gas gaan , het is niet voor niets dat restaurants op gas koken en alle chefkoks bij wie is de chef ook en bij smaken verschillen ook wel de meesten;; het kookt gewoon het beste

Trouwens wat leesvoer: http://extra.volkskrant.nl/select/aanschaf/aanschaf.php?id=19
pi_65764266
Oh en die kookplaten zijn helemaal gevaarlijk als je kleine kinderen in huis hebt, die zien niet dat de plaat heet is (hier iig een klein rood lampje in het hoekje, heb me daar vroeger ook vaak genoeg aan verbrand).
  donderdag 5 februari 2009 @ 13:42:30 #72
74276 saaw
fight harder or walk away
pi_65764899
Ik heb nooit andesr gebruikt dan gas maar ben er ook ltijd tevreden mee.
an urge to help mankind overcomes me
pi_65765617
gas: goedkoop zowel in aanschaf als gebruik, heb zelf een gas-op-glas 5 pitter
inductie: duur in aanschaf maar kookt net zoals gas, is erg direct kwa temperatuurregeling, je moet wel pannen hebben die er mee werken, wokken niet echt mogelijk
keramisch: drama, reageert te traag en plaat blijft lang warm ook als er niets meer opstaat
electrisch: net als keramisch maar dan nog net ff trager

de enige 2 die ik dus zou overwegen zijn gas en inductie. Heb je een gas-aansluiting zou ik voor gas gaan, heb je dit niet (zoals grote delen van almere) dan zou ik voor inductie gaan.
(╯°□°)╯︵ ┻━┻ ლ(ಠ益ಠლ) ٩͡๏̯͡๏۶ ಠ_ಠ ᕕ( ᐛ )ᕗ
pi_65766692
Bij gebrek aan gas - ja heus ! - hebben wij < 25 jaar keramisch gekookt met zware gietijzeren pannen.
Dat ging traag ja : als de aardappelen nog 5 minuten moesten, zette ik de plaat uit en gaarden ze nog wat na.
Pannenkoeken bakken lukte niet en die at ik bij de buren mee !
De plaat was dus uit 1979 ! ms. is dat nu anders. Heerlijk schoonmaken ook.

Op een tijdelijk adres kookte ik een half jaar op gas : bah en definitief het emaille verpest van de kookpannen.
Te snel en overkoken en schoonmaken : een ramp.

Gelukkig niet de braadpan en die staat lekker te sudderen op de inductieplaat.
Voor (maar ?) 80 euro een nieuwe set pannen van Libelle bij de Blokker : super.
Hierop zitten een berg (handige) knopjes plus timers voor iedere plaat afzonderlijk en overkookbeveiliging.
Dat is een studie apart en wennen.
Oh ja, het is een Miele KM 5752 dd. 2006.
En er is een krachtstroom aansluiting nodig voor inductie ( en keramisch) .

Als je ervoor kiest : neem dan wel een plaat met omlijsting.
In de showroom zie je al afgebroken stukjes glas van de randen !

mmm en pannenkoeken !

[ Bericht 1% gewijzigd door AnneX op 05-02-2009 14:38:57 ]
pi_65768907
quote:
Ik zou gewoon voor gas gaan , het is niet voor niets dat restaurants op gas koken en alle chefkoks bij wie is de chef ook en bij smaken verschillen ook wel de meesten;; het kookt gewoon het beste


De Librije kookt anders wel op inductie .
Het zien duurt een seconde, de gedachte blijft voor altijd.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')