Keramisch staat bij mij helemaal onderaan het lijstje. Het is de meest omslachtige manier van koken. Je moet rekening houden met een opwarm tijd en een afkoel tijd. Wil je het beste rendament hebben dan moet je pannen hebben met een 100% vlakke bodem. Dus heb je nu al pannen waar je mee op gas heb gekook mag je die weg doen en nieuwe kopen.quote:Op woensdag 16 februari 2005 13:57 schreef jevric het volgende:
Ik denk dat ik voor keramisch koken ga. Maar hoe kan ik dan met een wok koken? Zijn hier hulpmiddelen voor? Of bij Chinees eten, maar gewoon naar de Chinees op de hoek ?
Dat is natuurlijk geen doen! Of je kookt met een 'echte' wok op vuur of je doet 't met een platte bodem. Dat laffe gedoe op zo'n kolere keramische kookplaat is natuurlijk vna de zotten.quote:Op woensdag 16 februari 2005 15:37 schreef jevric het volgende:
Ik heb net een kennis van mij gesproken en die meldt dat het koken met een gewone wok zonder platte bodem wel mogelijk is op een keramische kookplaat; gewoon op de grootste pit. Krassen op de plaat schijnt bij normaal gebruik ook wel mee te vallen.
Voor een keramische plaat is dat redelijk snel, maar nog veel te traag om nuttig te zijn, vooral het afkoelen gaat erg traag bij een keramische plaat.quote:Op vrijdag 18 februari 2005 19:13 schreef surferr het volgende:
Wij hebben Keramisch, en ik ben er juist positief over.
Dat het langzaam zo zijn, daar merk ik dus echt helemaal niks van.
Als je hem op stand 3(de hoogste) binnen 15 seconden is hij op de goede warmte, of vinden jullie dat langzaam?
Dat kan helemaal niet, een wok heeft een ronde bodem die kan niet op een plaat (keramisch of inductie). Bovendien is keramisch te traag om te wokken, bij een wok wil je snel van temperatuur kunnen wisselen, en dat kan met keramisch niet.quote:Wokken gaat trouwens ook perfect,
Totdat je iets laat overkoken en 't vastbrand op de plaat, dat is een ramp.quote:(...)
Het voordeel is:
-makkelijk, snel schoon te maken
Niet eenvoudiger dan gas.quote:-eenvoudig te bedienen
Je zet senller iets op een nog hete keramische plaat dan op een brandende gaspit.quote:-veiliger dan gas
dat is niet veiliger maar handiger, ik bedoelde meer inverband met gas nog aan en geen vuur.quote:Op zondag 20 februari 2005 15:43 schreef Aaargh! het volgende:
[..]
Voor een keramische plaat is dat redelijk snel, maar nog veel te traag om nuttig te zijn, vooral het afkoelen gaat erg traag bij een keramische plaat.
[..]
Ik kook/bak nogal standaard eten en geen bijzondere gerechten ofzo . Maar ik zou eigenlijk niet weten waarom het handig is als hij snel afkoelen zou?, Als het aanbrand ofzo en je wil heb snel koeler hebben dan verlaag ik gewoon de stand en verschuif/til de ban ff op. Het is maar net wat je handig vind.
Dat kan helemaal niet, een wok heeft een ronde bodem die kan niet op een plaat (keramisch of inductie). Bovendien is keramisch te traag om te wokken, bij een wok wil je snel van temperatuur kunnen wisselen, en dat kan met keramisch niet.
[..]
Ja sorry, wij hebben zo'n "nepwok" met platte bodem , als je snel van temperatuur moet wisselen ja dan heb je gelijk dat gaat niet snel. Maar ik heb dat niet nodig eigenlijk.
Totdat je iets laat overkoken en 't vastbrand op de plaat, dat is een ramp.
[..]
nou dat valt wel mee, je heb er van die speciale mesjes voor,(denk aan ijskrabber),
Niet eenvoudiger dan gas.
[..]
Je zet senller iets op een nog hete keramische plaat dan op een brandende gaspit.
Bij wokken wil je je groenten e.d. snel roerbakken in een hele hete pan, als je dan andere dingen gaat toevoegen (sausjes e.d.) dan moet je pan weer afkoelen.quote:Op zondag 20 februari 2005 18:18 schreef surferr het volgende:
Ik kook/bak nogal standaard eten en geen bijzondere gerechten ofzo . Maar ik zou eigenlijk niet weten waarom het handig is als hij snel afkoelen zou?, Als het aanbrand ofzo en je wil heb snel koeler hebben dan verlaag ik gewoon de stand en verschuif/til de ban ff op. Het is maar net wat je handig vind.
Daar kan je dus niet in wokken, een kenmerk van een wok is juist dat door de vorm dingen als olie onderin de ronding v/d pan zitten.quote:Ja sorry, wij hebben zo'n "nepwok" met platte bodem
Ja, ik ken ze, erg onhandig.quote:nou dat valt wel mee, je heb er van die speciale mesjes voor,(denk aan ijskrabber),
Niet-antieke gastoestellen zijn daar tegen beveiligd (bimetaaltje in de vlam die 't gas afsluit als er geen vlam brand, als je 'm aan wilt steken moet je ff de knop ingedrukt houden zodat er gas stroomt en zodra ie fikt kan je 'm dan loslaten)quote:dat is niet veiliger maar handiger, ik bedoelde meer inverband met gas nog aan en geen vuur.
Ja, en met gas kan je geen kortsluiting krijgenquote:en je kan geen gaslek hebben.
oke, maar schoonmaken kan je ook meteen doen he, gewoon ff met een vaatdoekje over die plaat heen, ookal is ie nog heet.quote:Op zondag 20 februari 2005 19:09 schreef Aaargh! het volgende:
Ik weet niet hoeveel het scheelt op een liter water, maar vooral de opstart snelheid is zo langzaam.quote:Op zondag 20 februari 2005 20:50 schreef surferr het volgende:
Misschien is het leuk omdat jij of iemand anders? , zij dat keramish koken trager warm werd etc.
Om te kijken hoe lang het duurt om 1 liter water te koken op gas en keramisch.
Heb jij een gas kookplaat?
Doe er maar eens een magneet op. Wij hebben RVS pannen, en die doen het bij de buren (die inductie hebben) niet.quote:Op dinsdag 22 maart 2005 20:30 schreef Henk-Wim het volgende:
Wat is er speciaal aan de inductiepannen?
Ja, en dikker. Als ik later een keuken mag uitkiezen ga ik zeker voor inductie. Kheb heel mn leven keramisch gekookt en bij vrienden op gas. Ik vind qua schoonmaak keramisch veel beter, je kunt gewoon morsen en een geel doekje overheen is het gelijk schoon.quote:Op dinsdag 22 maart 2005 20:39 schreef Henk-Wim het volgende:
Dus inductiepannen zijn magnetisch?
Zal dan lekker stinken zeg...quote:Op dinsdag 22 maart 2005 21:24 schreef DABAMaster het volgende:
ik heb thuis gas, wat op zich niets mis mee is: .... maar:
de plaat van mijn ouders is 25+ jaar oud, verbrand slechts 80% van het gas... ipv 100!! En dan verlies je dus veel
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |