Je kunt er soep van maken: doormidden snijden, pitjes eruit, schillen, in blokjes snijden, in bouillon gaarkoken en dan pureren. Beetje peper erbij, evt. wat kruiden. Om het extra lekker te maken: een fikse bloep room en wat roomboter erdoorheen roeren. Garneren met wat verse kruiden.
Gisteren heb ik wat restjes weggewerkt: butternut squash weer geschilt en in blokjes gesneden. In een beetje water met bouillonpoeder beetgaar gekookt, in vergiet met koud water afgespoeld. Ik had nog een mix van gebakken gehakt met wat zwarte bonen, gekruid met chilipoeder. Dat vermengd met de pompoenblokjes en vervolgens met een mengsel van 5 eieren, een bloep melk, twee eetlepels bloem, zout, peper en veel komijnpoeder en kaneelpoeder. In een quichevorm gegoten en in de oven gebakken. Was erg smakelijk.
Het is trouwens ook een van de eerste groentes die mijn kinderen als baby aten. Heel makkelijk: doorsnijden, pitjes eruit, de helften op de kop in de oven leggen tot ze gaar zijn. Het vruchtvlees is dan heel zacht en klaar om te eten (mits het is afgekoeld, ja...).