abonnement Unibet Coolblue
pi_24879600
Wel wat vinden jullie ervan?
Wat mij betreft in ieder geval dit


EERSTE OPENBARE SPEECH GEERT WILDERS SINDS DE MOORD OP THEO VAN GOGH
31 JANUARI 2005, ROTTERDAM

Dames en heren,


Hartelijk dank dat ik hier mag zijn vanavond. Dit is mijn eerste spreekbeurt in Nederland sinds de moord op Theo van Gogh. Ik beschouw het als een eer dat ik mijn rentree mag maken bij U hier in Rotterdam.


Ik wil mijn spreekbeurt van vanavond gebruiken om iets meer te vertellen over de plannen die ik heb met mijn beweging en vooral de plannen die ik heb voor dit land. De komende maanden zal ik met meer ideeën naar buiten komen en langzaamaan bouw ik zo mijn eenmansfractie uit tot een brede volksbeweging.


Ik zal het niet te lang maken. Straks kunt U vragen wat U wilt. Ik ben benieuwd van U te horen wat Uw ideeën zijn over de toekomst van Nederland en hoe wij er met zijn allen voor kunnen zorgen dat we straks een beter Nederland kunnen doorgeven aan de kinderen van ons land.


Het is geen gemakkelijke tijd geweest sinds ik ben weggegaan uit de VVD.


Natuurlijk was ik al langere tijd een buitenbeentje. Vorig jaar publiceerde ik het tienpuntenplan, samen met mijn toenmalige fractiegenoot Oplaat. Essentie daarvan was dat de VVD te veel naar links ging. Vooraanstaande VVD'ers wilden zelfs dat de partij samengaat met D66 en PvdA. Het lijkt me inmiddels een goed idee, de VVD van vandaag is een pimpelpaarse partij. De Haagse partijen zijn een pot nat. Laat ze allemaal maar met elkaar fuseren.


In de jaren negentig dachten we dat we vakantie hadden van de geschiedenis. Alsof we klaar waren. Maar 11 september fungeerde voor velen als wekker. Ik had allang voor 2001 in de Kamer gewaarschuwd tegen de radicale Islam, maar de regering negeerde de waarschuwingen.


Nederland sliep vrolijk verder. De elite wil maar niet zien wat de gevaren zijn die ons bedreigen. Ook de moord op Van Gogh bracht niet de morele helderheid die we op dit moment nodig hebben. Onze elite blijft maar met kletspraat komen over dat we toch vooral in dialoog moeten gaan. Theedrinken als middel tegen de terreur. Het is leuk dat programma's als Rondom Tien vol zitten met redelijke en goedgeschoolde allochtonen, de realiteit is dat negentig procent van de Marokkanen in Nederland alleen maar naar Marokkaanse televisiezenders kijkt. Die hebben dus geen boodschap al onze mooie praatjes over dialoog.


Nu is het moment om wat te doen. Binnenkort wordt het lente dus tijd voor grote schoonmaak. Ik maak daarbij geen onderscheid tussen terreur tegen de staat en terreur op straat. Wie op de Lijnbaan verhindert dat hulp-diensten hun werk kunnen doen moet gewoon worden opgepakt. Heeft zo iemand een buitenlands paspoort dan is dat mooi meegenomen. Die kan op die manier meteen snel het land uit. Elke week komen vliegtuigen uit Turkije en Marokko nieuwe kansloze allochtonen afleveren op Schiphol. Het is goed als de retourvlucht ook eens wat passagiers heeft.


Terrorisme is niet iets dat je aanpakt met een oranje armbandje of een Bindingsdag. Alles moet uit de kast gehaald worden om onze gezinnen te beschermen.


Het Kabinet kondigt nieuwe papieren maatregelen aan maar ondertussen gebeurt er in de praktijk helemaal niets. Er is niet een radicale moskee gesloten, niet een radicale imam uit ons land verwijderd en niet een van de 150 terroristen die door de AIVD wordt gevolgd in zijn kraag gegrepen. Met voornemens en wetgeving alleen los je het probleem van de radicale islam niet op. Wat dit land nodig heeft zijn politici met lef die hun nek uitsteken en optreden waar opgetreden moet worden. Als het gaat om de strijd tegen het terrorisme brullen de heren Donner, Remkes en Balkenende wel, maar bijten ze niet.


Vorige week begon het proces tegen Mohammed B. Daar kwam een brief ter sprake die illustreert in wat voor noodsituatie we zitten. B hoopt dat het niet lang zal duren (ik citeer) ‘voordat de ridders van Allah het Binnenhof op zullen marcheren en in het middenplein de vlag van Tawheed zullen hijsen. Het parlement wordt omgedoopt tot Shariah-rechtbank en de voorzittershamer zal het islamitische vonnis bekrachtigen. Uit het torentje van Kok klinken de lofprijzingen van Allah'.


Ik hoor vaak onzin uit het Torentje komen, maar ik moet zeggen: toch liever Balkenende dan Allah.


Mijn standpunt over de islam en de integratie is U welbekend. Vandaag wil ik met u ook hebben over de economie en Europa, twee belangrijke onderwerpen voor de komende tijd.


Tijd voor een nieuwe start van Nederland. Die weder-geboorte heeft niet alleen betrekking op de oorlog die aan de gang is maar ook op de economie. Het gaat niet goed met Nederland. We zijn tevreden. We hebben ons in slaap laten sukkelen. Er is malaise. Met een economische groei van een tot anderhalf procent zijn we tegenwoordig al tevreden. Onze concurrentiepositie is aangetast, onze maakindustrie is bijna helemaal verdwenen en de werkloosheid blijft onverminderd hoog. De verzorgingsstaat is onbetaalbaar, de pensioenen staan onder druk. Ondertussen zijn de Chinezen klaar om ons weg te concurreren.


Tijd dus om onze energie meer te focussen op het bedrijfsleven. Nederland moet weer bewegen, Nederland moet weer excelleren. Wat moet gebeuren is dat het bedrijfsleven de mogelijkheid krijgt te groeien. Nu geeft de overheid meer dan de helft van ons Bruto Nationaal Produkt uit. Jan met de Pet moet van zijn salaris dus veel te veel ambtenarij, bureaucreatie en verspilling betalen. En zijn baas is nog meer kwijt aan onzinnige regels en hoge belastingen


Ik zeg het graag Thatcher na: niet de overheid creëert banen, maar de bedrijven doen dat.


Als bedrijven en burgers meer van hun eigen geld zelf mogen houden blijft er meer geld over om uit te geven en te investeren. Daarmee schep je banen. Dus moet de overheid kleiner, veel kleiner. En de belastingen lager, veel lager. Dat betekent bijvoorbeeld minder ambtenaren, minder geld naar de technocraten in Europa en minder ontwikkelingshulp.


Tussen 2000 en 2003 groeide het aantal ambtenaren bij gemeente en provincie met bijna dertigduizend tot inmiddels een kwart miljoen ambtenaren. En dat terwijl in het bedrijfsleven het aantal banen met 1 procent verminderde. Tienduizenden van die ambtenaren kunnen we missen als kiespijn.


Daarmee is een derde van alle werkenden in Nederland tegenwoordig ambtenaar, dat wil zeggen: nauwelijks-economisch produktief.


En hun salarissen dalen niet. Integendeel. De hoogste gemeenteambtenaren zagen in 2003 hun salaris stijgen met 16,2 procent. Let wel: dat was slechts 1 jaar.


Ook de verzorgingsstaat blijft in de papieren lopen. Nederland luilekkerland. De groei in de WAO is er inmiddels uit, maar een echte teruggang is er nog steeds niet. Goede sociale voorzieningen is een voorrecht, zeker als het gaat om een behoorlijke AOW, maar een miljoen arbeidsongeschikten betekent echter dat er op grote schaal misbruik wordt gemaakt. Toen ik onlangs op bezoek in de VS tegen ondernemers zei dat we hier bijna 1 miljoen arbeidsongeschikten hebben en 1 op de 4 mensen tussen 15 en 65 inactief is, vroeg men mij of er een epidemie ons land had geteisterd.


Een uitdijende overheid hangt nu als een dronken man om de nek van de hardwerkende burgers. Steeds meer bureaucraten die steeds meer regels produceren en die samen steeds meer kosten. Dat kan niet zo doorgaan. Ik wil me hardmaken om dit te veranderen en te kiezen. Kiezen voor ruimte voor de bedrijven en burgers in dit land en kiezen voor een kleine overheid die overbodige taken afstoot en zich concentreert op haar kerntaken als veiligheid, onderwijs en infrastructuur . Dat betekent een keuze om wegen te bouwen. En dus niet akkoord gaan met de kilometerheffing. Ik was net zo geschokt als U toen ik hoorde dat mijn collega Hofstra van de VVD eind november in de Kamer een amendement van de PvdA mede-ondertekende waarin het kabinet werd opgeroepen snel met de kilometerheffing te beginnen.


Speerpunt van de Groep Wilders de komende maanden is de strijd rondom het referendum. U weet het misschien: in juni mag u stemmen, over de Europese grondwet.


Op zich is het goed dat U nou eindelijk direct iets te zeggen krijgt. De Nederlandse bevolking is nooit iets gevraagd over de Europese ‘eenwording.' Die eenwording is door de politieke partijelite ( CDA, PvdA en VVD voorop) gepresenteerd als soort natuurfenomeen. Volgens de gevestigde politieke partijen is de Europese eenwording een ‘onafwendbaar' gegeven, een trein die is vertrokken van het station en niet meer gestopt kan worden. Ieder Europees Verdrag wordt zonder noemenswaardige discussie goedgekeurd, geen Europees voorstel is onze politieke leiders te gek.


Als volksvertegenwoordiger beoordeel ik alle voorstellen zakelijk. Als iets in het Nederlands belang is, dan doen we mee. Als iets niet in het Nederlands belang is, doen we niet mee. Zo moet je als volksvertegenwoordiger handelen. Altijd in het Nederlandse nationale belang. Zakelijk, weloverwogen. Niet aan onzin meedoen omdat Brussel het zo graag wil.


Was het afschaffen van de gulden in het Nederlands belang? De prijsstijgingen van de euro? Onze monetaire en fiscale politiek is door Den Haag uitgeleverd aan anonieme bureaucraten in Frankfurt. Is dat werkelijk zo verstandig? Het stabiliteitspact wordt met voeten getreden door Frankrijk en Italië, door de Grieken en Italianen is gemarchandeerd tijdens de toetreding en de Duitse bondskanselier Schroder wil de criteria nog soepeler maken.


Is het in het nationaal belang om een gezamenlijk Europees asielbeleid te hebben? Onze grenzen niet meer te mogen bewaken? Is het in ons nationaal belang om een van de grootste nettobetalers van de EU te zijn?


Is het in ons nationaal belang om nog meer nieuwe, arme landen als Bulgarije en Roemenië op te nemen in de Unie? Allemaal vragen die vreemd genoeg in Den Haag nooit besproken worden. En nu is de politieke elite van plan om Turkije lid te maken, een islamitisch miljoenenland dat een enorme invloed gaat uitoefenen in de federale superstaat en door de nieuwe grondwet meer invloed krijgt op de Nederlandse wetgeving dan Nederland zelf. Veel gekker kan het niet worden.


Een aanzienlijk deel van onze wetgeving komt al uit Brussel, de meeste Nederlandse ambtenaren voeren Europees recht uit. Het geheel van Europese wet- en regelgeving beslaat inmiddels 100.000 pagina's. Daar komen elk jaar duizenden regels bij. Europa is uit de hand gelopen. Europa is niet meer van de burger, maar van de bureaucraten uit Brussel.


De Europese Grondwet schaft het beginsel van het primaat van de nationale democratie en politieke onafhankelijkheid van de lidstaten af. Zowel juridisch als politiek wordt Nederland een provincie van een Europese superstaat. En weet u wat de PvdA-woordvoerder Witteveen in de Eerste Kamer als groot voorstander van die Europese Grondwet hierover twee weken geleden bij het parlementaire debat over het referendum zei? Hij zei: "De ontwikkelingen van de EU gaan met kleine stapjes en langs vaak duistere kronkelwegen, maar heeft inmiddels een point of nu return bereikt: de Nederlandse burger leeft inmiddels niet meer in een soevereine natiestaat, in een autonoom Koninkrijk der Nederlanden ...". Ik had het niet beter kunnen verwoorden dan deze socialist. Maar in tegenstelling tot de PvdA en het CDA en de VVD zal ik deze uitverkoop nooit aanvaarden.


Als de nieuwe Europese grondwet er komt wordt er vaker gestemd op basis van meerderheden. Nederland is zijn veto kwijt. We raken maar liefst 63 vetorechten kwijt. Landen met meer inwoners krijgen een zwaardere stem. Een land als Turkije met zijn enorme bevolking heeft straks veel meer invloed dan het kleine Nederland. Nu wonen er 68 miljoen mensen in Turkije. In 2020 zullen dat er 83 miljoen zijn.


De verschillen worden dus groter en daarmee wordt de Nederlandse invloed steeds kleiner. Dus hoe meer Turken er komen hoe minder wij te zeggen hebben over ons eigen land.


Ik hoop dat U naar de stembus gaat en tegen de Europese Grondwet stemt. Op die manier kunt U er aan bijdragen dat Nederland weer onafhankelijk wordt. De elite in Brussel zal in juni nog lelijk op haar neus kijken.


De Groep Wilders zal zich het komende jaar omvormen tot brede volksbeweging. In deze tijden van malaise kom ik met een boodschap van hoop en optimisme. Ik denk dat Nederland veel beter kan presteren. Ik denk dat de mooiste dagen van Nederland nog steeds voor ons liggen. Ik denk dat er geen reden is voor pessimisme, simpel weg: we hebben wel eens voor hetere vuren gestaan. Kijk maar eens om je heen naar wat Nederlanders door de eeuwen samen hebben opgebouwd. En die Nederlanders zouden dan bang moeten zijn voor de uitdagingen van vandaag? Ik dacht het niet.


Misschien heeft U gehoord dat de Groep Wilders een one-issue beweging is, een club met maar 1 programmapunt.


Dat klopt.


Ons issue is vrijheid. Ik stel vrijheid centraal. De vrijheid dat je moeder 's avonds over straat kan, de vrijheid dat je kleinkinderen geen hoofddoekje om moeten, de vrijheid dat je je inkomen zelf aan je eigen gezin kunt uitgeven, de vrijheid om te zeggen wat je wilt, de vrijheid die je hebt omdat je oude dag is veiliggesteld, de vrijheid die er is omdat ons bedrijfsleven weer floreert, de vrijheid die je hebt omdat de regering je gezin beschermt tegen de terroristen, de vrijheid van een baan en een goed bestaan, de vrijheid om als land onze eigen beslissingen te nemen.


Sinds vandaag kan daar een vrijheid aan worden toegevoegd: de vrijheid dat je de Nederlandse vlag mag dragen. Bijvoorbeeld op je schooltas, zoals die jongen uit IJsselstein zo graag wil maar dat niet mocht van de schooldirectie omdat het Marokkaanse leerlingen zou provoceren.


Vrijheid is dus het centrale idee. Nu de organisatie.


Toen ik de VVD verliet, kreeg ik in de maanden daarna tienduizenden mailtjes. Een zeer groot gedeelte daarvan bevatte een hartkreet: Geert zet door, maar alsjeblieft: geen tweede LPF.


Ik heb dat zeer ter harte genomen


Om te beginnen maken wij volop gebruik van het element tijd. Professor Fortuyn moest in een paar weken tijd een fractie uit de grond stampen. Dat ging mis. Wij laten ons bij de selectie van de fractie adviseren en begeleiden door professionals. Dat moet er voor zorgen dat onze kamerfractie vooral eensgezind is. Stevige mensen die samen een hecht team vormen.


Ook laten wij onze administratie doen door professionals, zodat er nooit twijfel kan bestaan over het beheer van het geld.


Onze organisatie krijgt langzaam vorm, met alle kosten die daarbij komen kijken. Straks moet er ook nog eens geld zijn voor een landelijke verkiezingscampagne. De bestaande politieke partijen hebben de subsidie die zij zichzelf toekennen verdubbeld. Van 7 miljoen in 2001 tot 15 miljoen euro in 2004. Zo moet de belastingbetaler opdraaien voor de reclame die de Haagse elite-partijen voor zichzelf maken.


Mijn nieuwe partij heeft nog niet meegedaan aan Tweede-Kamerverkiezingen en heeft daarom geen recht op subsidie. Dat betekent dat ik zelf mijn eigen inkomsten moet zien te organiseren.


Maar eigenlijk is dat niet iets waar we ongelukkig mee zijn. Wij zijn geen partij die teert op de zak van de belastingbetaler, die onnodig parasiteert van de staatsruif, maar een beweging van burgers: vrije mensen die hun eigen keuzes maken en die niet aan het subsidie-infuus liggen.


De oproep voor donateurs die ik eind vorig jaar deed heeft veel respons opgeleverd. Vaak zijn dit kleine bedragen, veelal van particulieren. Soms stuurt zo iemand een berichtje mee. Bijvoorbeeld een mevrouw die zegt dat ze niet meer dan een tientje kan missen. Maar, voegt ze er aan toe. "Meneer Wilders, U moet wel 1 ding weten: U kunt altijd bij mij onderduiken." Het zijn dat soort reacties die mij door deze koude dagen heen helpen.


Al die kleine donaties zijn zeer welkom. Want ze tonen aan dat wij een beweging van burgers zijn.


Ik heb enorme energie er iets fantastisch van te maken. Ik hoop samen met u.


Dames en heren, dank voor uw aandacht.
pi_24879717
Toch wel goed dat hij het doet. Want als hij dat niet doet geeft hij hen hun zin.
pi_24879921
Tegenwicht hebben we hard nodig, dus succes Geertje.
Facet!
pi_24879947
Ik waardeer de man om zijn standpunten. Hij heeft namelijk wel gewoon gelijk, maar dat zal wel weer door diverse Nederland-hatende elementen bestreden gaan worden.
Ik ben spijkerhard. Sommigen noemen dat egoïstisch. Ik noem dat rechtvaardig.
Ik stem Wilders. U ook?
Kijk ook eens op mijn web-log
  woensdag 2 februari 2005 @ 11:28:27 #5
32597 ShaoliN
*BLiNg bLiNG*
pi_24880035
Hoewel ik het lef van deze beste man waardeer... Zijn gehele spreekbeurt bestaat eigenlijk uit goedkoop scoren. Een manier om het simpele volk te bereiken. Ik zie eigenlijk veel punten waarvan ik me afvraag hoe het in godesnaam mogelijk is om dat uberhaupt haalbaar te maken.

Ik ben benieuwd of hij in staat is een fatsoenlijke fractie neer te zetten. En ik ben helemaal benieuwd hoeveel stemmen zijn partij uiteindelijk zal behalen bij de volgende verkiezingen.
pi_24880136
Het simpele volk?Goedkoop scoren?Laat ik er nou toevallig anders over denken.
pi_24880145
Het eerste wat je denkt bij zon topictitel is:

"Landgenoten......."
When you're racing, it's life. Anything that happens before or after is just waiting.
pi_24880197
quote:
Zijn gehele spreekbeurt bestaat eigenlijk uit goedkoop scoren.
Weet je dat dit onjuiste argument tot vervelens toe wordt gebruikt? Helaas zijn de punten die hij noemt zonder meer waar, het is allemaal aan de hand. Waarom wordt dit nu "goedkoop scoren" genoemd, of met andere superlatieven benoemd? Heel eenvoudig, het is voor veel mensen niet prettig om te zien dat hun voormannen er op deze punten ronduit een zooitje van hebben gemaakt. De realiteit is voor een aantal mensen blijkbaar te hard. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden is van toepassing, die stinkende wonden zijn er inmiddels legio.
Ik ben spijkerhard. Sommigen noemen dat egoïstisch. Ik noem dat rechtvaardig.
Ik stem Wilders. U ook?
Kijk ook eens op mijn web-log
  woensdag 2 februari 2005 @ 11:38:59 #9
262 Re
Kiss & Swallow
pi_24880241
*vrijheid*
04-08-11, 02-02-12, 20-06-14, 13-08-15
  woensdag 2 februari 2005 @ 11:39:57 #10
33232 Againzender
Vriend van de show
pi_24880263
quote:
Op woensdag 2 februari 2005 11:36 schreef speedfreak1 het volgende:

[..]

Weet je dat dit onjuiste argument tot vervelens toe wordt gebruikt? Helaas zijn de punten die hij noemt zonder meer waar, het is allemaal aan de hand. Waarom wordt dit nu "goedkoop scoren" genoemd, of met andere superlatieven benoemd? Heel eenvoudig, het is voor veel mensen niet prettig om te zien dat hun voormannen er op deze punten ronduit een zooitje van hebben gemaakt. De realiteit is voor een aantal mensen blijkbaar te hard. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden is van toepassing, die stinkende wonden zijn er inmiddels legio.
Ik vind het heel mooi dat hij de bureaucratie wil aanpakken. Ben ik 100% voor.

Maar gaat dat lukken? Het is vrij makkelijk om het te roepen, maar het ook daadwerkelijk voor elkaar krijgen is een tweede.
[b]Op maandag 6 september 2010 00:28 schreef tong80 het volgende:[/b]
GVD Wat moet jij een trotse vader zijn :)
:P
  woensdag 2 februari 2005 @ 11:40:42 #11
32597 ShaoliN
*BLiNg bLiNG*
pi_24880272
quote:
Op woensdag 2 februari 2005 11:36 schreef speedfreak1 het volgende:

[..]

Weet je dat dit onjuiste argument tot vervelens toe wordt gebruikt? Helaas zijn de punten die hij noemt zonder meer waar, het is allemaal aan de hand. Waarom wordt dit nu "goedkoop scoren" genoemd, of met andere superlatieven benoemd? Heel eenvoudig, het is voor veel mensen niet prettig om te zien dat hun voormannen er op deze punten ronduit een zooitje van hebben gemaakt. De realiteit is voor een aantal mensen blijkbaar te hard. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden is van toepassing, die stinkende wonden zijn er inmiddels legio.
Dat er wat moet gebeuren is een feit. Dat Wilders nog geen zinnige oplossingen heeft ook.
pi_24880276
quote:
Op woensdag 2 februari 2005 11:34 schreef Argento het volgende:
Het eerste wat je denkt bij zon topictitel is:

"Landgenoten......."
Grappig,maar dat zijn toch echt persoonlijke associaties
pi_24880306
Het is heel makkelijk om misstanden aan de kaak te stellen. Aan de zogeheten borreltafel doet men (Wilders noemt hem ´Jan met de pet´) niet anders. Dat betekent niet dat er degelijke politiek gevoerd wordt, en de ´zij tegen ons´-retoriek van Wilders kan ook niet als zodanig worden opgevat.
When you're racing, it's life. Anything that happens before or after is just waiting.
pi_24880344
quote:
Op woensdag 2 februari 2005 11:40 schreef Bibelot het volgende:

[..]

Grappig,maar dat zijn toch echt persoonlijke associaties
Uiteraard, maar niet helemaal willekeurig toch?
When you're racing, it's life. Anything that happens before or after is just waiting.
  woensdag 2 februari 2005 @ 11:47:46 #15
95998 -DailaLama-
Het is Dalai, niet Daila!
pi_24880434
quote:
Is het in ons nationaal belang om nog meer nieuwe, arme landen als Bulgarije en Roemenië op te nemen in de Unie?
Komt z'n vrouw niet uit die streek?
pi_24880448
Natuurlijk heeft hij zich nog niet kunnen bewijzen wat dit betreft.Daarom moet hij dus ook een kans krijgen.Maar vergeet niet,deze man loopt al heel wat jaartjes mee in de "serieuze" politiek en is niet een of ander nieuwkomertje die zomaar iets roept.
pi_24880476
Ik ben het op de meeste punten met hem eens. Ik vind alleen dat criminelen met een dubbele nationaliteit er wat te gemakkelijk van af komen als ze alleen op het vliegtuig worden gezet. Wie in dit land de wet overtreedt, verdient straf. Straf volgens ons (te softe) strafbeleid, net zoals Nederlanders in het buitenland ook kunnen worden gestraft volgens de wetten van het land. Kortom: wetboek op de schop, misdadigers zwaarder straffen. In geval van dubbele nationaliteit: EERST straf uitzitten in Nederland, pas daarna bezien of terugsturen een optie is.
  woensdag 2 februari 2005 @ 11:50:47 #18
262 Re
Kiss & Swallow
pi_24880502
quote:
En hun salarissen dalen niet. Integendeel. De hoogste gemeenteambtenaren zagen in 2003 hun salaris stijgen met 16,2 procent. Let wel: dat was slechts 1 jaar.
gelukkig blijft het salaris van top managers gestaag dalen

hoe wilt Wilders aan de ene kant het ambtelijk apparaat flink (in)korten en wel het land veiliger maken

Ook Wilders schreeuwt veel en produceert nog weinig wol terwijl hij best punten aanhaalt die zorgwekkend zijn
04-08-11, 02-02-12, 20-06-14, 13-08-15
pi_24880528
quote:
Op woensdag 2 februari 2005 11:42 schreef Argento het volgende:
Het is heel makkelijk om misstanden aan de kaak te stellen. Aan de zogeheten borreltafel doet men (Wilders noemt hem ´Jan met de pet´) niet anders. Dat betekent niet dat er degelijke politiek gevoerd wordt, en de ´zij tegen ons´-retoriek van Wilders kan ook niet als zodanig worden opgevat.
Het is nog veel makkelijker om misstanden te ontkennen en je daar totaal niet mee bezig te houden, het gebeurt nu en in de nabije toekomst nog steeds. En dat kan ik dus inderdaad niet zien als degelijke politiek. Voorlopig formuleert wilders wel wat er loos is, en heeft het ook over eventuele maatregelen. Wat ervan terecht gaat komen weet niemand, misschien mislukt het compleet, misschien krijgt ie het allemaal voor elkaar, het waarschijnlijkst is dat er een aanzet gegeven wordt om een aantal zaken nou eens echt kritisch onder de loep te nemen en aan te pakken.
Ik ben spijkerhard. Sommigen noemen dat egoïstisch. Ik noem dat rechtvaardig.
Ik stem Wilders. U ook?
Kijk ook eens op mijn web-log
  † In Memoriam † woensdag 2 februari 2005 @ 11:55:55 #20
21290 NorthernStar
Insurgent
pi_24880633
quote:
Op woensdag 2 februari 2005 11:03 schreef Bibelot het volgende:
Wel wat vinden jullie ervan?
Wat mij betreft in ieder geval dit
Op zich geen POL maar aangezien het onvermijdelijk over de inhoud zal gaan schopje >> POL

Wat ik ervan vind? Ik vind dat hij het gevaar loopt dat steeds meer mensen vinden dat hij de situatie uitbuit voor eigen politiek gewin. Of dat wel of niet zo is even in het midden gelaten. Jezelf uitroepen tot volksheld of martelaar (of die indruk wekken) valt meestal niet in goede aarde.
pi_24880663
quote:
Op woensdag 2 februari 2005 11:51 schreef speedfreak1 het volgende:
Wat ervan terecht gaat komen weet niemand, misschien mislukt het compleet, misschien krijgt ie het allemaal voor elkaar, het waarschijnlijkst is dat er een aanzet gegeven wordt om een aantal zaken nou eens echt kritisch onder de loep te nemen en aan te pakken.
Tja, dat zei men van Fortuyn ook. Natuurlijk, Fortuyn heeft niet de kans gekregen om zijn woorden in daden om te zetten, maar aangenomen dat ook Fortuyn een land niet in zijn eentje kan runnen, kunnen we in elk geval vaststellen dat hij er niet in zou zijn geslaagd een gedegen partij te vormen. Dat heeft die partij zelf het beste bewezen.

Misschien is de praktijk van regeren wel oneindig veel moeilijke dan de theorie van regeren. Zeker als die theorie het borreltafelniveau niet ontstijgt. Klagen is makkelijk.
When you're racing, it's life. Anything that happens before or after is just waiting.
pi_24880687
Snap dat dan alle linkse mensen noemen dit goedkopen punten omdat hun jaren nodig hebben om iets uit te denken en het liefst zo ingewikkeld en duur mogelijk en vervolgens slaat het plan nog nergens op en doen ze maar wat zo is links nu eenmaal

rechts is right to the point!! niet zeuren maar doen en gaat voor dee aanpak.

Ik had eerst nog me twijfels over wilders alleen nu weet ik het zeker hij krijgt mij stem zoals hij al zegt alles in belang voor ons eigen land ik ben het zat om al me geld nutteloos weg te geven 1 op de 3 mensen ambtenaar... dat is toch te gek voor woorden en de subsidie van de partyen die ze zelf verdubbelen :S en het ergste is dat ze die regels zelf verzonnen hebben.

Ik hoop dat wilders hier nu eindelijk een stokje voor gaat steken en niet de helft van me geld besteed wordt aan onzin!
  woensdag 2 februari 2005 @ 12:01:52 #23
95998 -DailaLama-
Het is Dalai, niet Daila!
pi_24880756
quote:
Op woensdag 2 februari 2005 11:03 schreef Bibelot het volgende:
Ik zeg het graag Thatcher na: niet de overheid creëert banen, maar de bedrijven doen dat.
Margaret Thatcher! Nee, toen waren er veel Engelsen aan het werk!
pi_24880785
quote:
Op woensdag 2 februari 2005 12:01 schreef -DailaLama- het volgende:

[..]

Margaret Thatcher! Nee, toen waren er veel Engelsen aan het werk!
Toen is wel een failliete door vakbonden kapotgestaakte en door socialisten leeggestolen boedel drastisch gesaneerd.
Ik ben spijkerhard. Sommigen noemen dat egoïstisch. Ik noem dat rechtvaardig.
Ik stem Wilders. U ook?
Kijk ook eens op mijn web-log
  woensdag 2 februari 2005 @ 12:07:17 #25
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_24880844
Prima dat de man in het openbaar spreekt

Maar wat 'ie te melden heeft...

V.
Ja inderdaad, V. ja.
  woensdag 2 februari 2005 @ 12:09:03 #26
32597 ShaoliN
*BLiNg bLiNG*
pi_24880875
quote:
Op woensdag 2 februari 2005 11:58 schreef Gargoylesla het volgende:
Snap dat dan alle linkse mensen noemen dit goedkopen punten omdat hun jaren nodig hebben om iets uit te denken en het liefst zo ingewikkeld en duur mogelijk en vervolgens slaat het plan nog nergens op en doen ze maar wat zo is links nu eenmaal

rechts is right to the point!! niet zeuren maar doen en gaat voor dee aanpak.

Ik had eerst nog me twijfels over wilders alleen nu weet ik het zeker hij krijgt mij stem zoals hij al zegt alles in belang voor ons eigen land ik ben het zat om al me geld nutteloos weg te geven 1 op de 3 mensen ambtenaar... dat is toch te gek voor woorden en de subsidie van de partyen die ze zelf verdubbelen :S en het ergste is dat ze die regels zelf verzonnen hebben.

Ik hoop dat wilders hier nu eindelijk een stokje voor gaat steken en niet de helft van me geld besteed wordt aan onzin!
Jeetje, wat een lange zinnen zeg.
pi_24880883
quote:
In de jaren negentig dachten we dat we vakantie hadden van de geschiedenis. Alsof we klaar waren. Maar 11 september fungeerde voor velen als wekker. Ik had allang voor 2001 in de Kamer gewaarschuwd tegen de radicale Islam, maar de regering negeerde de waarschuwingen.


Nederland sliep vrolijk verder. De elite wil maar niet zien wat de gevaren zijn die ons bedreigen. Ook de moord op Van Gogh bracht niet de morele helderheid die we op dit moment nodig hebben. Onze elite blijft maar met kletspraat komen over dat we toch vooral in dialoog moeten gaan. Theedrinken als middel tegen de terreur. Het is leuk dat programma's als Rondom Tien vol zitten met redelijke en goedgeschoolde allochtonen, de realiteit is dat negentig procent van de Marokkanen in Nederland alleen maar naar Marokkaanse televisiezenders kijkt. Die hebben dus geen boodschap al onze mooie praatjes over dialoog.
Wat 'n demagogie.
quote:
Vorige week begon het proces tegen Mohammed B. Daar kwam een brief ter sprake die illustreert in wat voor noodsituatie we zitten. B hoopt dat het niet lang zal duren (ik citeer) ‘voordat de ridders van Allah het Binnenhof op zullen marcheren en in het middenplein de vlag van Tawheed zullen hijsen. Het parlement wordt omgedoopt tot Shariah-rechtbank en de voorzittershamer zal het islamitische vonnis bekrachtigen. Uit het torentje van Kok klinken de lofprijzingen van Allah'.
Dus terroriserende moslimfundamentalisten hebben het niet zo op de huidige Nederlandse parlementaire democratie? Gut Geert, dank je voor de info. Denk ik.

Het wordt nog erger, want moet je zien in wat voor noodsituatie we zitten: http://home.planet.nl/~waand023/univers/atomen/atomen0.html
pi_24880887
Goed gezegd. Ik zal Geert de komende jaren blijven volgen met zijn standpunten, en blijft het me aanspreken, dan krijgt hij mijn stem.
pi_24880959
quote:
Op woensdag 2 februari 2005 11:34 schreef Argento het volgende:
Het eerste wat je denkt bij zon topictitel is:

"Landgenoten......."
Ja, fantastische he....

Ik hoop alleen dat de gewapende tak van GroenLinks niet weer gaat ingrijpen...
De grote steden veranderen in sociaal compleet geruïneerde multiculturele getto's. Een blijvende herinnering aan falend links beleid....
pi_24880998
quote:
Op woensdag 2 februari 2005 12:09 schreef Monidique het volgende:

[..]

Wat 'n demagogie.
Kijk, de modieuze woorden komen er weer aan.
Ik ben spijkerhard. Sommigen noemen dat egoïstisch. Ik noem dat rechtvaardig.
Ik stem Wilders. U ook?
Kijk ook eens op mijn web-log
pi_24881041
quote:
Op woensdag 2 februari 2005 12:16 schreef speedfreak1 het volgende:

[..]

Kijk, de modieuze woorden komen er weer aan.
"De dingen benoemen zoals ze zijn", "geen struisvogelpolitiek meer", toch?
pi_24881148
quote:
Op woensdag 2 februari 2005 12:09 schreef Monidique het volgende:
[..]
Het wordt nog erger, want moet je zien in wat voor noodsituatie we zitten: http://home.planet.nl/~waand023/univers/atomen/atomen0.html
Hoe bizar het ook lijkt,ik houd wel van mensen met een onafhankelijke geest.
Het stimuleert het nadenken
  woensdag 2 februari 2005 @ 12:28:53 #33
95278 Scandum
Conform Consume Obey
pi_24881180
quote:
Op woensdag 2 februari 2005 11:28 schreef ShaoliN het volgende:
Zijn gehele spreekbeurt bestaat eigenlijk uit goedkoop scoren. Een manier om het simpele volk te bereiken. Ik zie eigenlijk veel punten waarvan ik me afvraag hoe het in godesnaam mogelijk is om dat uberhaupt haalbaar te maken.
Ik vraag me soms af of het verschil tussen 'simpel -> dom' en 'genuanceerd -> slim' gebaseerd is op feiten of op wat de media het volk opdringt.
I'm nobody's sheep
pi_24881203
Kijk, hij heeft best een punt. Jammer dat hij het in zo'n toespraak verpakt, daarmee verliest hij voor mij bijna al zijn geloofwaarigheid.

150 terroristen? Ik dacht dat we dat in Nederland verdachten noemden?

90% van de Marrokanen kijkt alleen Marrokaanse TV? Waar? In Marokko zeker? Je maakt mij niet wijs dat al die jongeren die in de stad lopen geen MTV hebben.

En zeiken omdat er veel ambtenaren zijn is ook zo lekker makkelijk altijd. Want probeer maar eens de helft weg te halen. Wedden dat er dan ineens genoeg te zeiken is omdat straten niet meer worden schoongemaakt, kinderen vrij hebben omdat er geen juf of meester is, en iedereen een jaar moet wachten op zijn belastingteruggaaf?

En dan die makkelijke angstbeelden over je kleindochter die verplicht met een hoofddoek over straat moet. Alsof dat zomaar kan gebeuren.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 02-02-2005 12:31:31 ]
  woensdag 2 februari 2005 @ 12:30:47 #35
56633 JimmyJames
Unspeakable powers
pi_24881214
Ach, die hele wilders heeft zich moreel verkocht door de oprichting van zijn partij aan te kondigen de week dat Van Gogh vermoord is, lekker goedkoop scoren, ik neem die hele Geert met een korreltje zout.
En de VVD links Ja hoor, het kan moeilijk nog rechtser.
Please Move The Deer Crossing Sign
pi_24881235
Zijn hele partij is gebaseerd op angst.
pi_24881845
quote:
Op woensdag 2 februari 2005 11:50 schreef Re het volgende:

[..]

gelukkig blijft het salaris van top managers gestaag dalen

hoe wilt Wilders aan de ene kant het ambtelijk apparaat flink (in)korten en wel het land veiliger maken

Ook Wilders schreeuwt veel en produceert nog weinig wol terwijl hij best punten aanhaalt die zorgwekkend zijn
Dat staat toch vrij helder in het verhaaltje.
quote:
Kiezen voor ruimte voor de bedrijven en burgers in dit land en kiezen voor een kleine overheid die overbodige taken afstoot en zich concentreert op haar kerntaken als veiligheid, onderwijs en infrastructuur
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
pi_24881990
Wilders


Mooie toespraak!! hij slaat de spijker op z'n kop!
pi_24882136
quote:
Op woensdag 2 februari 2005 12:32 schreef Monidique het volgende:
Zijn hele partij is gebaseerd op angst.
Hij noemt het vrijheid.

Maar een om een brede partij te worden mis ik idd nog wat dingen. Natuurlijk is het makkelijk om te zeggen dat je de werkloosheid aan bedrijven over laat, maar hoe wil hij die bedrijven stimuleren? Wat gaat hij met de kenniseconomie doen? Het onderwijs, de files, volkshuisvesting, zorg en milieu?
"I reject your reality and substitute my own"- Adam Savage
pi_24882309
quote:
Op woensdag 2 februari 2005 13:19 schreef sizzler het volgende:

[..]

Hij noemt het vrijheid.

Maar een om een brede partij te worden mis ik idd nog wat dingen. Natuurlijk is het makkelijk om te zeggen dat je de werkloosheid aan bedrijven over laat, maar hoe wil hij die bedrijven stimuleren? Wat gaat hij met de kenniseconomie doen? Het onderwijs, de files, volkshuisvesting, zorg en milieu?
Als je een bedrijf hebt wil\ je zelf ook nog wat verdienen he.En als er bezuinigd moet worden dan zal dat natuurlijk allereerst het personeel betreffen,want dat is de grootste kostenpost.Dus ja,meer armslag voor het bedrijfsleven graag.

Wat de andere punten betreft,die gaan nog komen.Wacht maar af.
pi_24882749
quote:
Op woensdag 2 februari 2005 12:32 schreef Monidique het volgende:
Zijn hele partij is gebaseerd op angst.
Weer zo'n loze kreet...............
Ik ben spijkerhard. Sommigen noemen dat egoïstisch. Ik noem dat rechtvaardig.
Ik stem Wilders. U ook?
Kijk ook eens op mijn web-log
pi_24882774
quote:
Op woensdag 2 februari 2005 11:33 schreef Bibelot het volgende:
Het simpele volk?Goedkoop scoren?Laat ik er nou toevallig anders over denken.
Sluit me bij je aan. Opvallend vind ik het arrogante tussenzinnetje waarin Geert stelt dat er, sedert zijn vertrek uit de VVDfractie, veel is veranderd. Wilders als vliegwiel of spelen er ook andere katharsiskrachten mee?
iedere engel heeft een duivelse kant.
pi_24882798
quote:
Op woensdag 2 februari 2005 13:50 schreef speedfreak1 het volgende:

[..]

Weer zo'n loze kreet...............
Ik zie nu waarom je Geert W.'s speech zo geweldig vindt.
pi_24882823
quote:
Op woensdag 2 februari 2005 13:19 schreef sizzler het volgende:

[..]

Wat gaat hij met de kenniseconomie doen? Het onderwijs, de files, volkshuisvesting, zorg en milieu?
Zijn andere partijen daar dan zo helder in? Is niet de laatste decennia gebleken dat de conventionele politiek op juist die punten jammerlijk heeft gefaald, te beginnen met het invoeren van de mammoetwet?
Ik ben spijkerhard. Sommigen noemen dat egoïstisch. Ik noem dat rechtvaardig.
Ik stem Wilders. U ook?
Kijk ook eens op mijn web-log
pi_24882883
quote:
Op woensdag 2 februari 2005 13:52 schreef Monidique het volgende:

[..]

Ik zie nu waarom je Geert W.'s speech zo geweldig vindt.
En nog een loze nietszeggende opmerking.........
Ik ben spijkerhard. Sommigen noemen dat egoïstisch. Ik noem dat rechtvaardig.
Ik stem Wilders. U ook?
Kijk ook eens op mijn web-log
pi_24882985
quote:
Op woensdag 2 februari 2005 13:53 schreef speedfreak1 het volgende:

[..]

Zijn andere partijen daar dan zo helder in?
Ja, die hebben een uitgebried partijprogramma die je op kan vragen. Zelfs Fortuyn had die na zijn boek over de puinhopen van Paars opgesteld.
quote:
Is niet de laatste decennia gebleken dat de conventionele politiek op juist die punten jammerlijk heeft gefaald, te beginnen met het invoeren van de mammoetwet?
Volgens een oppositiepartij heeft de conventionele politiek op vrijwel alle punten gefaald. Vandaar ook dat het heel belangrijk is om aan te geven hoe jouw partij het aan zou pakken.
"I reject your reality and substitute my own"- Adam Savage
pi_24883019
quote:
Op woensdag 2 februari 2005 12:32 schreef Monidique het volgende:
Zijn hele partij is gebaseerd op angst.
En deze post op demagogie.
  woensdag 2 februari 2005 @ 14:08:01 #48
96190 PJORourke
Beautiful burnout
pi_24883103
quote:
Op woensdag 2 februari 2005 12:32 schreef Monidique het volgende:
Zijn hele partij is gebaseerd op angst.
Onzuiverheid. Walging.
What are you going to do to me? You go fuck yourself - I say what I want.
- Oriana Fallaci 1929-2006
pi_24883190
quote:
Op woensdag 2 februari 2005 14:08 schreef PJORourke het volgende:

[..]

Onzuiverheid. Walging.
Nee dat roepen slechts kapsel en uitstraling op.
pi_24883306
quote:
Op woensdag 2 februari 2005 14:11 schreef Herdenking het volgende:

[..]

Nee dat roepen slechts kapsel en uitstraling op.
Jaja, dat is echt inhoudelijk, om het over de man zijn kapsel te hebben..................
Ik ben spijkerhard. Sommigen noemen dat egoïstisch. Ik noem dat rechtvaardig.
Ik stem Wilders. U ook?
Kijk ook eens op mijn web-log
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')