Soep!
Hij is prachtig om te zien, hij is sterk en hij is een held in de keuken. En daarom ben ik de laatste dagen niet uit zijn buurt weg te slaan. Mijn nieuwe blender mag blijven!
Toen het gisteren ineens weer een beetje begon te winteren besloot ik weer een pan met creamy comfort food te maken: zoete aardappel - curry soep.
Om jullie geheugen nog even op te frissen. Zorg dat je het volgende klaar hebt staan:
- 3 a 4 grote zoete aardappelen (die met een rode schil), geschild en in blokjes gesneden
- een grote eetlepel Indiase currypasta (bijv. Pataks, bij vrijwel alle supermarkten)
- een liter bouillon (gewoon van kokend water met een bouillonblokje is prima)
- een half blik kokosmelk
- een blik kikkererwten
De rest is zo eenvoudig! Zet een flinke pan op het vuur, laat die warm worden en doe er de currypasta in. Laat een minuutje staan, zodat de aroma's vrijkomen. Doe er dan de aardappelblokjes, de bouillon en de kokosmelk bij en laat het een kwartiertje zachtjes koken. Voeg de kikkererwten toe (niet allemaal, bewaar een handvol om later nog heel door de soep te doen) en laat de pan nog een minuutje op het vuur staan. Haal de pan van het vuur en maak je soep mooi glad met een staafmixer of (jawel! jawel!) in een blender. Doe er als laatste nog de hele kikkerertwen door. Schep een grote soepkom vol, nestel je op de bank en kom daar dan de rest van de avond niet meer vanaf. Genieten!
Hardloper.
IG @webkim