abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 9 december 2004 @ 17:42:42 #1
45563 Djaser
Holy monk yorp
pi_23858817
Hier maar weer verder
quote:
en die is er dus niet, nog een video.
Zijn van die tour wel videobeelden gemaakt maar ze waren allemaal onbruikbaar (verkeerd belicht geloof ik).
Das kut maar dan kijk ik liever even naar wat ander werk van ze.

Pink Floyd
  donderdag 9 december 2004 @ 17:50:22 #2
14505 OProg
A Life in Music
pi_23859025
Ik vraag me soms wel eens af of er echt geen bruikbare tapes van zijn *ergens*. Ik heb al vaker meegemaakt van andere bands dat er ineens iemand materiaal heeft, dat volgens iedereen al lang was vergaan of mislukt niet bestaat, op zolder had liggen.
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
pi_23859197
Ben net Echoes aan het luisteren..
Ons soort mensen, trapt reeds jaren blij van zin, het vuile plebs de modder in.
Ons soort mensen, steunpilaar van vaderland en koningin.
  donderdag 9 december 2004 @ 18:21:24 #4
2890 Zanderrr
A Face Made For Radio
pi_23859619
Ongetwijfeld ligt er nog wel wat interessant materiaal op de plank dat eventueel legaal uitgebracht kan worden. Er zijn bijv. genoeg bootlegs van BBC sessies uit de jaren 70 en ik heb nog een bootleg video van een optreden voor een of ander Amerikaans televisiestation uit het begin van de jaren 70 waar de kwaliteit behoorlijk goed van is. Je zou dat zo legaal uit kunnen brengen als de mastertapes nog bestaan.
"You fear Jazz. You fear the lack of rules, the lack of boundaries"
  donderdag 9 december 2004 @ 18:29:15 #5
14505 OProg
A Life in Music
pi_23859772
Zelfs als ze niet meer bestaan kan je in de studio er veel mee kunnen doen. Maar Waters zal het wel weer als een jeugszonde zien, 'AHM' komt natuurlijk ook in die sessie voor. Daar kunnen we dus lang op wachten.
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
pi_23860767
video en Pink Floyd...tja jammer dat het ze nooit zo heeft geboeid.
Ik heb KQED studio's 1970 op DVD, maar kwaliteit is inderdaad wat minder. Tevens is het studio materiaal, nog minder dan Pompeii. Maar wel weer leuke nummers. Alhoewel de uitvoering weer minder is. Er is hier en daar wel een video'tje te vinden. Maar van the DSOTM tour(72-73), WYWH Tour (74-75) en Animals tour in 77 (vooral die laatste was al een gigantische en spectaculaire schow) is buiten wat veeeeels te donkere en slechte amateuropnamen vrijwel niets. Echt zonde omdat hun show juist zo spectaculair was.
Ik heb ook 2 complete video's van The Wall shows. Eentje van Earls Court en eentje uit Nassau Colluseum. Die laatste in iets betere kwaliteit. Maar beide absoluut onder de maat van professionaliteit. Ze hadden het zoals iemand eerder al zei te slecht belicht, of verkeerd materiaal gebruikt. En dat is te zien...
  donderdag 9 december 2004 @ 19:51:09 #7
14505 OProg
A Life in Music
pi_23861719
Hoe is het geluid van die 2e video?

Ik heb trouwens ook nog ergens een stukje film van Kralingen.
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
  donderdag 9 december 2004 @ 19:55:04 #8
2890 Zanderrr
A Face Made For Radio
pi_23861831
Ja, die Kralingen-stukjes komen uit die Stamping Ground concertvideo. Die heb ik een keer van de tv opgenomen, maar muzikaal gezien is dat niet echt geweldig (valse zang). Die KQED opnames heb ik idd ook, ik vind de kwaliteit daarvan eigenlijk nog best goed te doen. Muzikaal gezien is het iig een stuk interessanter dan iets als Pulse.
"You fear Jazz. You fear the lack of rules, the lack of boundaries"
pi_23862180
quote:
Op donderdag 9 december 2004 19:51 schreef OProg het volgende:
Hoe is het geluid van die 2e video?

Ik heb trouwens ook nog ergens een stukje film van Kralingen.
redelijk, de video kwaliteit is wel een stuk beter dan die Earls Court versie. En stuk meer camera standpunten.
Overigens zijn er wel enkele goede vidoe fragementen van een 73 concert geloof in Earls Court ook, met CWTAE en de ontploffende magnesiumpotten tijdens de schreeuw. Ik vraag me nog steeds af of dat complete concert is gefilmd, of alleen fragmenten.
pi_23862325
Hmmmm eigenlijk is er niets beters dan languit op de bank te liggen, koptelefoon op en pink floyd luisteren
And everything under the sun is in tune
But the sun is eclipsed by the moon.
And Prince is still here!
pi_23862396
hier wat screenshots van de show in Earls Court 1980-08-09
  donderdag 9 december 2004 @ 20:35:17 #12
38929 TrenTs
_O_ Jimi Hendrix _O_
pi_23862787
Ik heb altijd het idee dat als ik er CD's van ga kopen dat er toch een remaster uit gaat komen... dat houdt me een beetje tegen.
Overwhelmed as one would be, placed in my position
Such a heavy burden now to be the one
Born to bear and read to all
The details of our ending
pi_23867560
Enorm leuk dat Pink Floyd van de "oudere" bands nog altijd spring levend is bij mensen. En ook bij meerdere generaties. En dat terwijl het toch niet hele eenvoudige muziek is.

Deze titel was ik gewooon bijna vergeten. Even spieken op mijn cd'tje:

Several Species of small furry animals gathered together in a cave and grooving with a pict

je moet wel heel erg toffe gozer zijn omdat te bedenken.

[ Bericht 42% gewijzigd door FokTijn op 09-12-2004 23:33:36 (owja) ]
Tool........ en een hele tijd niets
pi_23878772
die speech die je hoort in dat nummer met dat schotse (?) accent, daar heb ik ook een live versie van. Heel debiel optreden is dat, waarin Roger nog meer vage dingen doet met het publiek.
De liedjes die op Ummagumma en More staan waren live echt supergoed goed, en vaak veeeeeeel langer dan de album versies. Jammer dat ze nooit meer met live materiaal hebben gewerkt, want dan zijn ze vergeleken met de album versies nog 10keer beter.
  zaterdag 11 december 2004 @ 01:41:33 #15
18783 JanDenSmeerpoets
You... are an ostrich
pi_23892482
Geen idee of ie al is langsgekomen, maar dit zullen sommigen wel interessant vinden: http://members.cox.net/stegokitty/dsotr_pages/the_setup.htm

Wizard of Oz met DSOTM
.
pi_23894240
Pink Floyd. Samen met ELO, The Cats (sorry, hoor) en Aphrodite's Child mijn muzikale idolen.
Mijn absoluut favoriete PF-cd's zijn 'Atom Heart Mother' en 'Echoes'. Al die lange uitgesponnen stukken uit het eind van de jaren 60 en begin van de 70's (o.a. ook "In the court of the Crimson King" en "In the wake of Poseidon" van King Crimson) zijn, zeg maar, "my music".
Wat er de laatste 4 jaar qua popmuziek verschijnt vind ik persoonlijk bagger. Rap, neo-r&b, dance, Nederlandstalig gejank (Borsato en Oosterhuis bv), ik bedank ervoor. Voor mij geen om-de-noten-heen gejank van Mariah Carey en Alisha Keys, geen hijgerige homo'tjes als al die walgelijke boy-bands ('t zijn geen 'bands' want ze bespelen geen enkel instrument) en girl-bands (huppelkutjes die alleen leuk zijn om naar te kijken met het geluid uit). Voor mij geen arrogante omhooggevallen rap-negertjes ( en -blanken, zoals Marshall Mathers), kortom, laat u maar.
Nee, dan PF. Tot het verdwijnen van Roger Waters m.i. de band der bands. Mooie nummers ('Brain Damage'), rare nummers ('Bike), vroeg-experimenteel gekrakeel ('Interstellar Overdive') en stonede waanzin ('Alan's Psychedelic Breakfast.'). Ik heb al eens met de gedachte gelopen om, als het mijn tijd is het tijdelijke voor het eeuwige te verwisselen, tijdens de uitvaart iedere genodigde verplicht naar héél kan 1 van de lp "Atom Heart Mother" te laten luisteren (mag ook van cd komen natuurlijk, maar dan wel de geremasterde versie). Dan zou mijn einde HET einde zijn.
NB: Dit is mijn mening, maar vocaal stelde Dave Gilmour helaas niets voor vergeleken met de zangkwaliteiten van Roger Waters. Daarom had-ie moeten blijven. Trouwens, bestaat PF eigenlijk nog? Officiëel zijn ze toch nog niet ontbonden??
pi_23894419
Oeh Pink Floyd.

Darkside of the moon vind ik een van de beste CD's. Maar ik heb ze nog niet allemaal geluisterd. Niet alle CD's trouwens.
  zaterdag 11 december 2004 @ 09:23:44 #18
73742 fripper
"Call It Anything"
pi_23894439
quote:
Op zaterdag 11 december 2004 07:28 schreef luked45 het volgende:
NB: Dit is mijn mening, maar vocaal stelde Dave Gilmour helaas niets voor vergeleken met de zangkwaliteiten van Roger Waters. Daarom had-ie moeten blijven. Trouwens, bestaat PF eigenlijk nog? Officiëel zijn ze toch nog niet ontbonden??
Ik ben eigenlijk wel blij dat Gilmour ook af en toe een stukje zing op de oude Floyd albums. Geeft wat meer afwisseling.

Volgens mij zijn ze inderdaad niet officieel uit elkaar, maar ik verwacht eigenlijk geen nieuw album meer. Ik denk dat Dave Gilmour het ondertussen ook wel genoeg vindt geweest.
"We shall now tune our Mellotrons and attack culture once again"
pi_23899763
vocaal stelde Gilmour niets voor? Roger wou juist in die begin periode (68-73) dat Gilmour ALLES zong! Pas ten tijde van Wish you were here en Animals ging Roger zingen.
Op de bootlegs van 1974 hoor je de eerste echte zang van Roger, en dat is echt vals hoor! Gilmour kan veeel beter zingen. Roger zingt wel met veel emotie, dat doet ie echt goed. Maar beter dan Gilmour kwa zangtechniek en bereik, nee echt niet hoor.

Pink Floyd is niet opgeheven, maar de kans dat ze ooit nog wat gaan doen is nihil.
pi_23901778
Waters zingt inderdaad geweldig op Animals en The Wall. Maar volgens mij is er in de studio toch behoorlijk aan zijn stem gesleuteld, want op live-versie van The wall is het toch een stuk minder.

En Echoes, jij als kenner van PF-oude stijl-live weet daar misschien meer over. Ik heb altijd begrepen dat Waters maar een matige bassist was en dat in de studio meestal Gilmour de bas inspeelde, omdat dat sneller en beter ging. Maar live kon dat natuurlijk niet. Aangezien Waters in het begin ook weinig zong, moet de kwaliteit van Pink Floyd live toch voornamelijk Gilmour/Wright zijn geweest, terwijl Waters er maar een beetje bij stond. Of compenseerde hij dat met allemaal gekkigheden?
pi_23904466
quote:
Op zaterdag 11 december 2004 16:04 schreef Echoes het volgende:
vocaal stelde Gilmour niets voor? Roger wou juist in die begin periode (68-73) dat Gilmour ALLES zong! Pas ten tijde van Wish you were here en Animals ging Roger zingen.
Op de bootlegs van 1974 hoor je de eerste echte zang van Roger, en dat is echt vals hoor! Gilmour kan veeel beter zingen. Roger zingt wel met veel emotie, dat doet ie echt goed. Maar beter dan Gilmour kwa zangtechniek en bereik, nee echt niet hoor.

Pink Floyd is niet opgeheven, maar de kans dat ze ooit nog wat gaan doen is nihil.
Sorry hoor, maar op de live-concerten van PF nadat Waters solo was gegaan, zong Gilmour volgens mij alles. Als de vocals boven de G2 kwamen, zoals bv in "Shine on you crazy diamond", kon Gilmour en niet meer bij, alleen met een geknepen falsetstem en moesten de dames van de background vocals e.e.a. op zich nemen. Ik vond Waters in de jaren 70 gewoon de stem van PF, maar ja joh, meningen verschillen, toch?
En wat de bootlegs betreft, ik heb er een paar, die zijn idd niet om over naar huis te schrijven. Ik heb ook een Joost-mag-weten-waar illegaal opgenomen live-Atom heart Mother, nou, dat is om te janken. En de Byrds-achtige vocalen in Brain Damage zijn daar ook verre van zuiver. Maar ja, Queen kon ook niet veel doen als ze live "Bohemian Rhapsody" deden. Leve de studiotechnieken.
  zaterdag 11 december 2004 @ 20:28:38 #22
73742 fripper
"Call It Anything"
pi_23905479
quote:
Op zaterdag 11 december 2004 19:46 schreef luked45 het volgende:
Sorry hoor, maar op de live-concerten van PF nadat Waters solo was gegaan, zong Gilmour volgens mij alles. Als de vocals boven de G2 kwamen, zoals bv in "Shine on you crazy diamond", kon Gilmour en niet meer bij, alleen met een geknepen falsetstem en moesten de dames van de background vocals e.e.a. op zich nemen. Ik vond Waters in de jaren 70 gewoon de stem van PF, maar ja joh, meningen verschillen, toch?
De stem van Gilmour was misschien de laatste jaren wat minder, maar die 2 laatste live-albums zijn gelukkig niet erg representatief voor het werk van Pink Floyd. Maar Roger Waters trekt ook altijd een blik dames open, dus dat maakt ook weinig uit.

Het echte floyd-gevoel heb ik toch vooral bij de albums uit begin jaren 70 , daarop zingt Gilmour veel en goed. Niks mis mee !

Op Dark Side of the Moon wordt nog bijna alles door Gilmour gezongen : Breathe, Time , Money , Us & Them . Alleen Brain Damage en Eclipse worden volgens mij door Waters gezongen.

Op de latere albums werd de invloed van Waters steeds groter. Aan het eind was het evenwicht behoorlijk weg, The Final Cut is bijna een Roger Waters album onder de naam Pink Floyd. Daar wordt het niet echt beter van naar mijn mening.

Maar smaken mogen uiteraard verschillen !
"We shall now tune our Mellotrons and attack culture once again"
pi_23906046
Gilmour is 'objectief' een betere zanger dan Waters, hij kan hoger en zingt zuiverder. Daarom zingt hij ook het meest, tenminste in het begin. Maar eigenlijk is ook hij geen echt goede zanger, en Wright trouwens ook niet. Veel maakt dat niet uit want PF moest het toch niet van de vocalen hebben, tenminste niet in het begin. Pas op Animals vind ik dat veranderen. Daar begint Waters echt fel en agressief te zingen, dat is super. Gilmour is daar trouwens vocaal ook op zijn best.
Het mooist is het als ze elkaar afwisselen, zoals in Dogs, Mother en Hey you.
  zaterdag 11 december 2004 @ 21:27:23 #24
14505 OProg
A Life in Music
pi_23906853
quote:
Op zaterdag 11 december 2004 07:28 schreef luked45 het volgende:

Wat er de laatste 4 jaar qua popmuziek verschijnt vind ik persoonlijk bagger. Rap, neo-r&b, dance, Nederlandstalig gejank (Borsato en Oosterhuis bv), ik bedank ervoor. Voor mij geen om-de-noten-heen gejank van Mariah Carey en Alisha Keys, geen hijgerige homo'tjes als al die walgelijke boy-bands ('t zijn geen 'bands' want ze bespelen geen enkel instrument) en girl-bands (huppelkutjes die alleen leuk zijn om naar te kijken met het geluid uit). Voor mij geen arrogante omhooggevallen rap-negertjes ( en -blanken, zoals Marshall Mathers), kortom, laat u maar.
Misschien moet je een dieper in de muziek duiken om te ontdekken dat dit onzin is. Er is zoveel meer dan dat, ook nu nog.
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
pi_23906861
Wat vocalen betreft: ik vind het contrast tussen Gilmour en Waters zo mooi, met name op de latere albums (Animals, The Wall).
De stem van Roger is zo lekker agressief.. Dat is ook zo mooi aan z'n solo-album "the pro's and cons of hitchhiking".

Jammer is dat Wright alsmaar minder achter de microfoon kwam. Luister eens naar Saucerful of Secrets, of naar Meddle.. Hij heeft een prachtige stem, en is tevens een fantastische songwriter!
pi_23907125
Ja, Wright is een tragisch geval. Het is echt eeuwig zonde dat hij zo'n luie donder was en dat hij persoonlijk niet overweg kon met Waters, zodat ze niet meer hebben samen gewerkt. Hij voegt namelijk met zijn geluid precies dat dromerige, moody element aan DSOTM toe, dat het zo'n onweerstaanbare plaat maakt. Zonder zijn inbreng - Breathe, The great gig in the sky, Us and them - was het niet half zo'n goeie plaat geworden. Gilmour en Waters waren toch meer rockers.

En ook op WYWH is hij heel goed, hij laat op het laatst Shine on you crazy diamond heel mooi wegsterven. Helaas was dat ook gelijk het laatste wat hij creatief voor PF heeft gedaan. Hij kon volgens mij ook niet echt mee met de agressiviteit en woede van Waters op de latere albums, daar was hij veel te zachtaardig voor.
  zaterdag 11 december 2004 @ 21:57:40 #27
14505 OProg
A Life in Music
pi_23907473
Ik heb 'Wet Dream' van Richard Wright ook altijd erg goed gevonden.



"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
  zaterdag 11 december 2004 @ 22:03:17 #28
73742 fripper
"Call It Anything"
pi_23907582
Wet Dream is erg mooi inderdaad.
Die andere van hem ( Broken China ) ken ik overigens niet. Iemand anders wel ?
"We shall now tune our Mellotrons and attack culture once again"
  zaterdag 11 december 2004 @ 22:28:40 #29
55154 Sjoewe
Time. Space.
pi_23908175
tvp
** Die nacht ist vorbei, ein neuer Tag beginnt. Alles sprung. Stadtkind. Berlin. **
  zondag 12 december 2004 @ 02:13:02 #30
14505 OProg
A Life in Music
pi_23913084
quote:
Op zaterdag 11 december 2004 22:03 schreef fripper het volgende:
Wet Dream is erg mooi inderdaad.
Die andere van hem ( Broken China ) ken ik overigens niet. Iemand anders wel ?
ja! Ook een sterk album, hoewel het me toch iets minder doet dat 'Wet Dream'. Misschien is het omdat die een beetje ouderwetser en gedateerder klinkt
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
pi_23918079
quote:
Op zaterdag 11 december 2004 21:27 schreef OProg het volgende:

[..]

Misschien moet je een dieper in de muziek duiken om te ontdekken dat dit onzin is. Er is zoveel meer dan dat, ook nu nog.
Tuurlijk zal er best nog iets goeds zijn, maar ik heb geen flauw idee waar ik moet zoeken. Ik ben 47, en opgegroeid met muziek uit de 60's en 70's. In de 80's vond ik alles al minder worden, in de 90's werd dat gevoel sterker, en nu vind ik al het hitwerk gewoon niks meer. Maar zoals je zegt, misschien moet ik wat dieper in de muziek duiken. Noem een een groep of zo?? Als je stromingen van tegenwoordig noem hou ik van ambient (Enigma enz.), doom ("Moonspell"). Geef me eens een paar aanwijzingen van wat ik nu nog goed zou vinden. Ik noem wat namen van toen die ik goed vond: vanzelfsprekend PF, Paul McCartney (& Wings), ELO, Beatles, Bee Gees, Tomita.
pi_23920448
quote:
Op zaterdag 11 december 2004 17:49 schreef Soul79 het volgende:
Waters zingt inderdaad geweldig op Animals en The Wall. Maar volgens mij is er in de studio toch behoorlijk aan zijn stem gesleuteld, want op live-versie van The wall is het toch een stuk minder.

En Echoes, jij als kenner van PF-oude stijl-live weet daar misschien meer over. Ik heb altijd begrepen dat Waters maar een matige bassist was en dat in de studio meestal Gilmour de bas inspeelde, omdat dat sneller en beter ging. Maar live kon dat natuurlijk niet. Aangezien Waters in het begin ook weinig zong, moet de kwaliteit van Pink Floyd live toch voornamelijk Gilmour/Wright zijn geweest, terwijl Waters er maar een beetje bij stond. Of compenseerde hij dat met allemaal gekkigheden?
Ik heb nog nooit gehoord dat Gilmour ook de bas in de studio inspeelde. Op de pompeii video zie je Roger gewoon de bas van Us and them geloof ik inspelen. Live merk je niets van de 'onkunde' van Roger. Pink Floyd speelt geen ingewikkelde dingen, het is de samenspel van hun 4'n die het hem doet. Ik vind trouwens dat Nick erg wordt onderschat. Vooral in de beginperdiode speelt hij zo aparte drumpartijen. Het lijkt wel alsof ie uit de maat speelt, met steeds een fill. Goed te zien op de Pompeii video. Roger speelde trouwens niet alleen bas, maar deed ook veel met zijn gong (die dan in de brand vloog als special effect). En af en toe wat geluidseffecten. Tijdens On The Run stonden ze live met 3 man aan de knoppen te draaien. Met de VC3 synthesizer (daar zie je Roger mee bezig op de Pompeii video)
Best knap dat ze vaak alle 4 totaal verschillende partijen speelde, maar dat het toch klinkt als een geheel. Zoals Saucerful of secrets. Dat is eigenlijk gewoon gecontroleerde "herrie".
pi_23921459
Dat over Waters als matige bassist heb ik onder meer uit een interview met Gilmour. Hier een fragment:

“M: Was Roger an effective bassist back then?
DG: He had developed his own limited, or very simple style. He was never very keen on improving himself as a bass player and half the time I would play the bass on the records because I would tend to do it quicker. Right back to those early records; I mean, at least half the bass on all the recorded output is me anyway.
M: This is not a widely acknowledged fact.
DG: Well, I think it's been said, but it's certainly not something we go around advertising. Rog used to come in and say "Thank you very much" to me once in a while for winning him bass-playing polls.
M: Did you play the fretless bass on "Hey You"?
DG: Yeah. Hmm. Roger playing fretless bass? Please! [laughs]”
Musician, August 1992.

Kan natuurlijk zijn dat dit gewoon muggeziften van Gilmours kant is, maar Waters heeft verder ook nooit onder stoelen of banken gestoken dat instrumenten bespelen hem niet zo interesseert. Ik denk ook dat het alleen voor de moeilijkere baspartijen geldt, zoals bijvoorbeeld ook in Pigs.
pi_23921849
Hé Echoes,

wist je dat er in de jaren negentig een Nederlands Pink Floyd fanzine bestond onder de naam Echoes?

PS mijn username hoef ik jou niet uit te leggen
"You have to be trusted by the people that you lie to." - Roger Waters (1977)
"And the meek shall inherit the earth." - Neil Peart (1976)
www.progwereld.org
pi_23922708
quote:
Op zondag 12 december 2004 16:16 schreef Soul79 het volgende:
Dat over Waters als matige bassist heb ik onder meer uit een interview met Gilmour. Hier een fragment:

“M: Was Roger an effective bassist back then?
DG: He had developed his own limited, or very simple style. He was never very keen on improving himself as a bass player and half the time I would play the bass on the records because I would tend to do it quicker. Right back to those early records; I mean, at least half the bass on all the recorded output is me anyway.
M: This is not a widely acknowledged fact.
DG: Well, I think it's been said, but it's certainly not something we go around advertising. Rog used to come in and say "Thank you very much" to me once in a while for winning him bass-playing polls.
M: Did you play the fretless bass on "Hey You"?
DG: Yeah. Hmm. Roger playing fretless bass? Please! [laughs]”
Musician, August 1992.
Goedemorgen zeg, hoe bedoel je rancuneus?!?

Zelfs bij de Pompei-registratie komt al duidelijk naar voren dat Pink Floyd geen hechte vriendenclub is.
pi_23932228
Tijdens Pigs speelde Snowy White inderdaad de bas (tijdens concerten).
Wat er waar is van wat Gilmour en Waters over elkaar beweren, durf ik niet te zeggen. Er zal wel een kern van waarheid in zitten. Het gaat ook niet om de persoonlijkheden op zich, maar hetgeen wat ze met z'n 4'n teweegbrachten. En dat is gewoon briljante muziek. Onovertroffen.

Omayyad, ken wel, dat weet ik niet
pi_23941697
Roger was misschien geen superbassist, maar of je Gilmour moet geloven...
Het is natuurlijk 't ene woord tegen het andere.
Ik vind Roger veel belangrijker om z'n prachtige songs, heftige teksten en gewoon machtige stem.
pi_23942535
Tja, het is natuurlijk ook niet voor het eerst dat bandleden die totaal niet met elkaar overweg konden, samen tot geweldige dingen kwamen. En Waters en Gilmour vulden elkaar gewoon fantastisch aan in creatief opzicht - Waters met zijn ideeën, teksten en concepten, Gilmour met zijn muziek. En vroeger ook nog Wright natuurlijk.

Verder denk ik dat het met de rancune op zich wel meevalt, van Gilmours kant dan. Hij heeft ook vaak toegegeven dat hij ontzettend veel aan Waters te danken heeft en dat hij hem eigenlijk dankbaar is dat het zo'n drammer kon zijn - anders was PF waarschijnlijk niet zo groot geworden, omdat Gilmour en Wright nu eenmaal een beetje lui waren aangelegd. Ze hadden Waters echt nodig om ze te pushen. Waters op zijn beurt is altijd nogal sarcastisch in zijn meningen. Maar goed, zijn teksten zijn vaak ook sarcastisch.

Ik vind hetgeen ze over elkaar zeggen in zoverre interessant dat het vaak wel een aantal dingen opheldert over hoe hun muziek tot stand kwam - en bij mooie muziek vind ik dat altijd leuk om te weten.

En trouwens, Gilmour mag dan een veel betere gitaarspeler zijn dan Waters een bassist, maar eigenlijk zie ik Gilmour in eerste instantie als geweldig muzikant en dan pas als gitarist. Zo hoort het ook, want gitaristisch vertoon als van Satriani (wat ik ken tenminste) vind ik niet bijster interessant. Gilmour doet bijvoorbeeld in het tweede deeltje van Atom heart mother (als hij de cello 'naspeelt') niet bijzonder virtuoos, maar het is ontzettend mooi. Raar eigenlijk dat hij zich zelf later van dit stuk heeft gedistantieerd. Ik ga er dan maar van uit dat hij het dan alleen heeft over de stukken met koor en orkest.
pi_23944114
Weet iemand een paar sites waar ik wat verdere informatie over Pink Floyd en hun albums kan vinden? Ik ken alleen hun muziek en ik weet wie wat doet, maar wat inside-information zou ook leuk zijn. TIA
pi_23944625
quote:
Op maandag 13 december 2004 16:19 schreef luked45 het volgende:
Weet iemand een paar sites waar ik wat verdere informatie over Pink Floyd en hun albums kan vinden? Ik ken alleen hun muziek en ik weet wie wat doet, maar wat inside-information zou ook leuk zijn. TIA
Ik raadpleeg vaak de sites http://www.brain-damage.co.uk/ en http://www.rogerwatersonline.com/... er zijn er natuurlijk veel meer, maar deze steken er wat mij betreft bovenuit. Wanneer je iets van Pink Floyd zoekt, kan ik je verder nog de site http://www.floydstuff.com/ aanbevelen.

mvg.
"You have to be trusted by the people that you lie to." - Roger Waters (1977)
"And the meek shall inherit the earth." - Neil Peart (1976)
www.progwereld.org
pi_23944697
quote:
Op maandag 13 december 2004 10:42 schreef Echoes het volgende:
Omayyad, ken wel, dat weet ik niet
zie http://www.pf-roio.de/roio/roio-cd/omay_yad.cd.html
"You have to be trusted by the people that you lie to." - Roger Waters (1977)
"And the meek shall inherit the earth." - Neil Peart (1976)
www.progwereld.org
pi_23955002
Eventjes iets anders. Wie van Pink Floyd is ook al weer jarig op 27 januari?
  maandag 13 december 2004 @ 23:10:19 #43
14505 OProg
A Life in Music
pi_23955669
Nick Mason
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
pi_23968802
Vergeet Syd Barrett niet
"You have to be trusted by the people that you lie to." - Roger Waters (1977)
"And the meek shall inherit the earth." - Neil Peart (1976)
www.progwereld.org
pi_23974563
Wat is er er met Syd. De man heeft Pink Floyd uitgevonden. Hij vond ook het mooie geluid uit wat je krijgt als je een Zippo over de snoeren van je elektrische gitaar schuurt.
Pink Floyd is denk ik wel de beste band ooit. Beter dan fucking Intwine of zoiets triests als Maroon5. Daar krijg ik kots neigingen van.
Over 100 jaar weet niemand het meer
pi_23974782
Lekkere vergelijking
pi_23979502
zelfs beter dan 50 cent!
Tool........ en een hele tijd niets
  woensdag 15 december 2004 @ 00:14:52 #48
14505 OProg
A Life in Music
pi_23980045


Dit is een mooie, nieuwe Mark Wilkinson illustratie.
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
pi_23991528
quote:
Op zondag 12 december 2004 13:39 schreef luked45 het volgende:

[..]

Tuurlijk zal er best nog iets goeds zijn, maar ik heb geen flauw idee waar ik moet zoeken. Ik ben 47, en opgegroeid met muziek uit de 60's en 70's. In de 80's vond ik alles al minder worden, in de 90's werd dat gevoel sterker, en nu vind ik al het hitwerk gewoon niks meer. Maar zoals je zegt, misschien moet ik wat dieper in de muziek duiken. Noem een een groep of zo?? Als je stromingen van tegenwoordig noem hou ik van ambient (Enigma enz.), doom ("Moonspell"). Geef me eens een paar aanwijzingen van wat ik nu nog goed zou vinden. Ik noem wat namen van toen die ik goed vond: vanzelfsprekend PF, Paul McCartney (& Wings), ELO, Beatles, Bee Gees, Tomita.
Tip : Porcupine Tree..door velen geroemd als zijnde "de nieuwe pink floyd" (wat natuurlijk niet echt een eerlijke vergelijking is maar dat terzijde).. Mijn favoriete band aller tijden..geniaal, spacey, lange uitgesponnen nummers, dromerige teksten...

geef maar een gil alsje meer wil weten
I still wave at the dots on the shore
I still beat my head against the wall
I still rage and wage my little war
I'm a shade...and easy to ignore
pi_24008087
quote:
Op maandag 13 december 2004 23:10 schreef OProg het volgende:
Nick Mason
oh ja, dan ben ik ook jarig

@OProg: DIe is best tof!
pi_24218145
Waar ik al een tijdje tegen aan zit te hikken om aan te schaffen, is More (ken momenteel alleen the Nile song).

Kan iemand mij vertellen of dit een aanrader is?!?
pi_24218214
Eindelijk, 'k heb Inside Out in mijn bezit, het boek van Nick Mason over the Floyd.
Een mooi groot boek met veel grote paginabrede foto's ertussen.
Ik ben pas net begonnen, maar na een grote partij bladeren ben ik wel erg nieuwsgierig geworden.
Alle periodes komen uitgebreid aan bod, van de vroege jaren '60 (pre-floyd), tot aan de laatste tour.
pi_24233656
Gisterenavond was Roger Waters met The Walluitvoering in Berlijn te zien op 3Sat. Heb de beelden destijds live gezien en zag ze nu pas weer voor het eerst sindsdien. Klonk niet slecht allemaal. Al hadden ze van mij die irritante gasten van the Scorpions weg mogen laten met hun nepgitaarspel.

[ Bericht 0% gewijzigd door Toffe_Ellende op 28-12-2004 11:43:51 ]
pi_24238941
quote:
Op zondag 26 december 2004 15:07 schreef Kolkus het volgende:
Waar ik al een tijdje tegen aan zit te hikken om aan te schaffen, is More (ken momenteel alleen the Nile song).

Kan iemand mij vertellen of dit een aanrader is?!?
Op More staat wat herrie die nergens over gaat, maar er zijn ook hele mooie, relaxte songs van Waters bij. Een beetje vergelijkbaar met 'If' en 'Pillow of winds' (als je die kent). Vooral Cirrus minor en Cymbaline zijn erg mooi.
  maandag 27 december 2004 @ 19:54:51 #55
14505 OProg
A Life in Music
pi_24240873
Ik kan dat 'The Wall Berlin' echt niet aanhoren voor het overgrote deel.
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
  maandag 27 december 2004 @ 20:07:23 #56
73742 fripper
"Call It Anything"
pi_24241115
Nee, dan kan je je geld inderdaad beter aan More uitgeven ; beetje wisselvallige cd , maar er staan erg leuke dingen op.
"We shall now tune our Mellotrons and attack culture once again"
pi_24241165
quote:
Op donderdag 9 december 2004 23:28 schreef FokTijn het volgende:
Enorm leuk dat Pink Floyd van de "oudere" bands nog altijd spring levend is bij mensen. En ook bij meerdere generaties. En dat terwijl het toch niet hele eenvoudige muziek is.

Deze titel was ik gewooon bijna vergeten. Even spieken op mijn cd'tje:

Several Species of small furry animals gathered together in a cave and grooving with a pict

je moet wel heel erg toffe gozer zijn omdat te bedenken.
O ja, da's dat nummer waarbij er een eend door je hoofd fladdert van je linker naar je rechter oor, als je een koptelefoon op hebt.
Je kunt beter één kaars opsteken dan duizend maal de duisternis vervloeken.
pi_24241532
quote:
Op maandag 27 december 2004 19:54 schreef OProg het volgende:
Ik kan dat 'The Wall Berlin' echt niet aanhoren voor het overgrote deel.
Absoluut niet...en ik ben er geweest. Video en cd gekocht. Proberen te luisteren. Bagger.
Geloven is zeker weten dat je het niet weet.
Geloven maakt meer kapot dan je lief is.
Vloeken is aangeleerd...geloven ook.
pi_24314051
quote:
Op zondag 26 december 2004 15:07 schreef Kolkus het volgende:
Waar ik al een tijdje tegen aan zit te hikken om aan te schaffen, is More (ken momenteel alleen the Nile song).

Kan iemand mij vertellen of dit een aanrader is?!?
More is eigenlijk een hele goede cd, die misschien op de cd niet helemaal uit de verf komt.
Live hebben ze Cymbaline (gaat over een nachtmerrie) en Green is the colour in die periode 69-71 in bijna ieder optreden gespeeld. In het midden van Cymbaline legden ze hun instrumenten neer en gingen ze met een Joystick geluiden van voetstappen door de zaal sturen met het surround system. Zo leek het echt net of er iemand om je heen liep.
Main Theme hebben ze een enkele keer gespeeld (helaas want het is een mooi stuk) en ook andere nummers speelden ze wel eens delen van. Zoals blues.

Kortom More is eigenlijk best goed. In die periode vind ik ze op hun best. De gitaar geluiden van Gilmour vind ik ook super. Als je meer van de Wish You Were Here en Wall periode houdt is dit misschien een tegenvaller.
pi_24317833
Wish You Where Here en Dark Side Of The Moon

Vind ze echt een verademing tussen al de hedendaagse nonsense
pi_24320898
quote:
Op vrijdag 31 december 2004 09:39 schreef Echoes het volgende:

[..]

More is eigenlijk een hele goede cd, die misschien op de cd niet helemaal uit de verf komt.
Live hebben ze Cymbaline (gaat over een nachtmerrie) en Green is the colour in die periode 69-71 in bijna ieder optreden gespeeld. In het midden van Cymbaline legden ze hun instrumenten neer en gingen ze met een Joystick geluiden van voetstappen door de zaal sturen met het surround system. Zo leek het echt net of er iemand om je heen liep.
Main Theme hebben ze een enkele keer gespeeld (helaas want het is een mooi stuk) en ook andere nummers speelden ze wel eens delen van. Zoals blues.

Kortom More is eigenlijk best goed. In die periode vind ik ze op hun best. De gitaar geluiden van Gilmour vind ik ook super. Als je meer van de Wish You Were Here en Wall periode houdt is dit misschien een tegenvaller.
Mooie anekdote, van de ga ik More halen, samen met Pigs en Meddle!

Ik heb vroeger veel Pink Floyd geluisterd, maar door het aanschaffen van Live at Pompei ben ik nu weer helemaal into the Floyd!
  vrijdag 31 december 2004 @ 15:27:13 #62
102865 One_conundrum
zeg maar Conundrum
pi_24321240
tvp
"Vanity, definitely my favorite sin. . . ."
  vrijdag 31 december 2004 @ 20:50:06 #63
38929 TrenTs
_O_ Jimi Hendrix _O_
pi_24327651
quote:
Op woensdag 15 december 2004 15:53 schreef Mauzerus het volgende:

[..]

Tip : Porcupine Tree..door velen geroemd als zijnde "de nieuwe pink floyd"
Ik wist niet dat meer mensen die vergelijking op vinden gaan. Ik vind van wel, PP is echt erg goed, voor een PF fan is het goede werk zeker het beluisteren waard.
Overwhelmed as one would be, placed in my position
Such a heavy burden now to be the one
Born to bear and read to all
The details of our ending
pi_24350432
Pasgevonden, heel leuk:
Het 'dagboek' van Roger Waters

Het is heel lang, maar heel leuk geschreven.. Ik lag dubbel
  maandag 10 januari 2005 @ 14:50:32 #65
102865 One_conundrum
zeg maar Conundrum
pi_24501961
ik luisterde zonet voor het eerst sinds 2 maanden naar Ummagumma, de live cd uiteraard, op de magnasphere luidsprekers en kreeg spontaan weer kippevel van eugene



Top luidsprekers!
"Vanity, definitely my favorite sin. . . ."
pi_24562518
Wat heeft een Pink Floyd elpee (ceedee) gemeen met een cacaobus.




Het Droste Effect
Je kunt beter één kaars opsteken dan duizend maal de duisternis vervloeken.
  vrijdag 14 januari 2005 @ 13:35:09 #67
102865 One_conundrum
zeg maar Conundrum
pi_24562748
Ummagumma
"Vanity, definitely my favorite sin. . . ."
pi_24569263
Mag ik iets raars zeggen? Pink Floyd heeft me nooit echt kunnen grijpen. Maar misschien moet ik het wat vaker luisteren.
-
pi_24569352
Je hebt Pink Floyd zelf op cd of lp?
pi_25222571
TV- Tip

27 februari (aanstaande zondag)
quote:
RTL 5
13:55: Classic albums: Pink Floyd - Dark side of the moon
Lees ik net in de Veronica gids
Ich fälle Bäume und hupf und spring, steck Blumen in die Vas
Ich schlupf in Frauenkleider, und lummel mich in Bars
  woensdag 23 februari 2005 @ 22:45:30 #71
102865 One_conundrum
zeg maar Conundrum
pi_25222685
Skitterend!

Hoop trouwens dat ik deze week Atom Heart Mother binnen krijg van Bol.com

"Vanity, definitely my favorite sin. . . ."
  woensdag 23 februari 2005 @ 23:27:25 #72
55154 Sjoewe
Time. Space.
pi_25223463
quote:
Op vrijdag 14 januari 2005 20:49 schreef Toffe_Ellende het volgende:
Je hebt Pink Floyd zelf op cd of lp?
Ik heb de LP's:
Pink Floyd – Animals
Pink Floyd - Relics
Pink Floyd – The dark side of the moon
Pink Floyd – The wall
Pink Floyd – Wish you were here

Voor PF heeft een LP wat mij betreft echt toegevoegde waarde
** Die nacht ist vorbei, ein neuer Tag beginnt. Alles sprung. Stadtkind. Berlin. **
pi_25235976
quote:
Op woensdag 23 februari 2005 22:40 schreef Berkery het volgende:
TV- Tip

27 februari (aanstaande zondag)
[..]

Lees ik net in de Veronica gids
dank voor de tip!
(normaal kom ik altijd nét te laat bij dit soort dingen Nu nog eraan denken om de video in te stellen, en ik ben tevree )
  zondag 27 februari 2005 @ 13:42:14 #74
102865 One_conundrum
zeg maar Conundrum
pi_25280938
quote:
Op woensdag 23 februari 2005 22:40 schreef Berkery het volgende:
TV- Tip

27 februari (aanstaande zondag)


RTL 5
13:55: Classic albums: Pink Floyd - Dark side of the moon
Lees ik net in de Veronica gids


Lees ik net in de Veronica gids
Herinnering
"Vanity, definitely my favorite sin. . . ."
  zondag 27 februari 2005 @ 13:48:59 #75
73742 fripper
"Call It Anything"
pi_25281017
ze zijn te vroeg begonnen ........
"We shall now tune our Mellotrons and attack culture once again"
pi_25286648
quote:
Op zondag 27 februari 2005 13:48 schreef fripper het volgende:
ze zijn te vroeg begonnen ........
Yep, Ik had het geluk dat ik af toe Hill Street Blues kijk op zondagmiddag maar ik vrees het ergste voor de mensen die hun video op 5 voor twee hebben geprogrammeerd
Ich fälle Bäume und hupf und spring, steck Blumen in die Vas
Ich schlupf in Frauenkleider, und lummel mich in Bars
  zondag 27 februari 2005 @ 20:47:00 #77
102865 One_conundrum
zeg maar Conundrum
pi_25286710
quote:
Op zondag 27 februari 2005 20:41 schreef Berkery het volgende:

[..]

Yep, Ik had het geluk dat ik af toe Hill Street Blues kijk op zondagmiddag maar ik vrees het ergste voor de mensen die hun video op 5 voor twee hebben geprogrammeerd
Jah mooi kloten heb ik een kwartier gemist, ik kwam binnen bij On The Run. En daarna 45 min met open mond zitten kijken.

Nu hoop ik dat KutBol.com Atom Heart Mother langs komt brengen!
"Vanity, definitely my favorite sin. . . ."
pi_25318341
Helemaal vergeten Zondag...
Nouja, een vriend van me heeft de DVD, so what am I bitching about
  dinsdag 8 maart 2005 @ 17:59:45 #79
49901 PogueMahone
Yapo N'Guema - Honé
pi_25428264
The Final Cut en Ummagumma goedkoop op lp kunnen vinden. Ummagumma kende ik al, maar The Final Cut valt me helemaal niet tegen. Ik had het slechter verwacht gezien de meeste verhalen over die plaat

Obscured By Clouds is trouwens ook een mooie die ik laatst weer eens geluisterd heb
De Narcis van Gabon
  dinsdag 8 maart 2005 @ 19:40:35 #80
102865 One_conundrum
zeg maar Conundrum
pi_25429405
Atom Heart Mother ook binnen, zelfs mijn zusje vind em leuk, vooral If en de andere piano nummers.. Kheb ook een paar keer goed naar Alan geluisterd zelfs dat zit geniaal in elkaar. Zonder dat je dat doorhebt is dat zeer gestructureerd gemaakt
"Vanity, definitely my favorite sin. . . ."
pi_25431243
quote:
Op dinsdag 8 maart 2005 17:59 schreef PogueMahone het volgende:
The Final Cut en Ummagumma goedkoop op lp kunnen vinden. Ummagumma kende ik al, maar The Final Cut valt me helemaal niet tegen. Ik had het slechter verwacht gezien de meeste verhalen over die plaat
Had ik inderdaad ook toen ik 'm kocht.
Heel mooi album. Ietwat eenzijdiger dan voorganger The Wall, maar luistert erg lekker weg
Bonustrack 'When the tigers broke free' maakt 'm wat mij betreft echt compleet
  dinsdag 8 maart 2005 @ 23:19:21 #82
9613 Seborik
I, Voyager
pi_25432762
quote:
Op vrijdag 14 januari 2005 20:43 schreef Haushofer het volgende:
Mag ik iets raars zeggen? Pink Floyd heeft me nooit echt kunnen grijpen. Maar misschien moet ik het wat vaker luisteren.
Welke bedoel je dan? Ze hebben nogal wat albums en er zit nogal wat verschil tussen.
  woensdag 9 maart 2005 @ 14:00:58 #83
102865 One_conundrum
zeg maar Conundrum
pi_25441605
quote:
Op dinsdag 8 maart 2005 23:19 schreef Seborik het volgende:

[..]

Welke bedoel je dan? Ze hebben nogal wat albums en er zit nogal wat verschil tussen.
`

Hij heeft zelf geen albums van PF, hij is aant stoken...
"Vanity, definitely my favorite sin. . . ."
pi_25594163
Ik heb pas de docu gezien over Dark Side of The Moon.. daarna meteen gedownload ( ) en wow... dit is denk het beste album dat ooit gemaakt is

[ Bericht 18% gewijzigd door keijz op 19-03-2005 20:06:06 ]
  zaterdag 19 maart 2005 @ 20:00:46 #85
102865 One_conundrum
zeg maar Conundrum
pi_25594201
haha, tuurlijk man!
"Vanity, definitely my favorite sin. . . ."
pi_25632467
quote:
Op zaterdag 19 maart 2005 19:59 schreef keijz het volgende:
Ik heb pas de docu gezien over Dark Side of The Moon.. daarna meteen gedownload ( ) en wow... dit is denk het beste album dat ooit gemaakt is
Dat zeg je NU... Zogauw je de andere PF-albums gaat luisteren raak je vanzelf in de war (ik kan nog steeds geen favoriet kiezen )
pi_26006772
quote:
Op maandag 21 maart 2005 12:32 schreef webfreak het volgende:

[..]

Dat zeg je NU... Zogauw je de andere PF-albums gaat luisteren raak je vanzelf in de war (ik kan nog steeds geen favoriet kiezen )
bijna een maand later moet ik je gelijk geven
pi_26766353
quote:
Op zaterdag 11 december 2004 21:27 schreef OProg het volgende:

[..]

Misschien moet je een dieper in de muziek duiken om te ontdekken dat dit onzin is. Er is zoveel meer dan dat, ook nu nog.
alleen niet in de top40 tegenwoordig, ook op de muziekkanalen die nu tot 24:7 soft porn kanalen zijn omgedoopt hoef je niet te zoeken naar kwalitatief hoogstaande muziek.
een bandje van de laatste jaren dat ik nog wel erg kan waarderen zijn de shins, ook gaan dingen als air e.d. er nog wel in bij mij
  zondag 15 mei 2005 @ 12:57:50 #89
2890 Zanderrr
A Face Made For Radio
pi_27023123


Een vriend van me kwam gisteren met deze DVD aanzetten die hij voor een paar euro bij de FRS had gekocht. Het is een of andere semi-legale DVD met allerlei clipjes en livemateriaal uit de jaren 60 en 70 dat tot nu toe alleen maar als videobootleg te krijgen was. De tracklist op de doos klopte ook niet helemaal, er stond bijv. nog een complete versie van Atom Heart Mother op.

Het beeld en geluid varieert van goed tot behoorlijk slecht, maar voor z'n geld is het een erg leuke schijf voor de wat fanatiekere Floyd-fan. Snel halen, denk niet dat deze lang in de winkel blijven liggen.

[ Bericht 0% gewijzigd door Zanderrr op 15-05-2005 13:43:00 ]
"You fear Jazz. You fear the lack of rules, the lack of boundaries"
  zondag 15 mei 2005 @ 18:47:16 #90
72256 wise
Echoes - KL/B/
pi_27032082
vindt zelf de zabriskie point sessions wel erg goed. Alle versies die er van zijn
I had a splitting headache.From which the future's made.
† Ryan Dunn (June 11, 1977 – June 20, 2011)
It's funny. All you have to do is say something nobody understands and they'll do practically anything you want them to.
VIVA LA ASSANGE¡
pi_27045300
quote:
Op zondag 15 mei 2005 12:57 schreef Zanderrr het volgende:
[afbeelding]

Een vriend van me kwam gisteren met deze DVD aanzetten die hij voor een paar euro bij de FRS had gekocht. Het is een of andere semi-legale DVD met allerlei clipjes en livemateriaal uit de jaren 60 en 70 dat tot nu toe alleen maar als videobootleg te krijgen was. De tracklist op de doos klopte ook niet helemaal, er stond bijv. nog een complete versie van Atom Heart Mother op.

Het beeld en geluid varieert van goed tot behoorlijk slecht, maar voor z'n geld is het een erg leuke schijf voor de wat fanatiekere Floyd-fan. Snel halen, denk niet dat deze lang in de winkel blijven liggen.
Ze blijven idd niet lang in de winkel liggen. VanLeest verkoopt een hoop van deze fantastische el-cheapo serie, maar die van Floyd zijn áltijd uitverkocht.
Hoe dan ook, een absolute must. Fantastische beelden
  maandag 16 mei 2005 @ 20:46:25 #92
14505 OProg
A Life in Music
pi_27063613
Ik heb in die serie alles gekocht dat me wel aardig leek. Ook die van Floyd dus en die is inderdaad leuk.

Staan ook opname's op van KQED television uit 1970. Daar is meer materiaal van dan op de DVD staat.
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
  maandag 16 mei 2005 @ 20:58:06 #93
72256 wise
Echoes - KL/B/
pi_27063978
is die dvd echt de moeite waard om te kopen?

zag em van de week bij de makro namelijk.
I had a splitting headache.From which the future's made.
† Ryan Dunn (June 11, 1977 – June 20, 2011)
It's funny. All you have to do is say something nobody understands and they'll do practically anything you want them to.
VIVA LA ASSANGE¡
  maandag 16 mei 2005 @ 20:59:25 #94
55651 JaWi
Shalom.
pi_27064021
Hoe duur?
slettebak [@] gmail.com
pi_27064057
Toevallig heb ik nu een koptelofoon op met Dark side...
Soms zit het mee, voor de rest zit het tegen. Dat is geen pessimisme, dat is realisme.
  maandag 16 mei 2005 @ 21:01:40 #96
55651 JaWi
Shalom.
pi_27064094
quote:
Op maandag 16 mei 2005 21:00 schreef Miesjel het volgende:
Toevallig heb ik nu een koptelofoon op met Dark side...
Pink Floyd\Echoes - The Best Of Pink Floyd\cd2\01 - Shine On You Crazy Diamond (parts 1 - 7) .

17.32 minuten .
slettebak [@] gmail.com
  maandag 16 mei 2005 @ 21:02:15 #97
2890 Zanderrr
A Face Made For Radio
pi_27064114
De beeldkwaliteit is wel belabberd hoor, verwacht er absoluut geen prof-kwaliteit van. 't is meer iets voor fans die alle legale dvds al hebben.
"You fear Jazz. You fear the lack of rules, the lack of boundaries"
  maandag 16 mei 2005 @ 21:13:38 #98
72256 wise
Echoes - KL/B/
pi_27064490
quote:
Op maandag 16 mei 2005 20:59 schreef JaWi het volgende:
Hoe duur?
weet niet precies, maar niet zo duur, want er lagen er best wel veel.

misschien ga ik van de week nog naar de makro en kijk ik wel of ze er nog zijn
I had a splitting headache.From which the future's made.
† Ryan Dunn (June 11, 1977 – June 20, 2011)
It's funny. All you have to do is say something nobody understands and they'll do practically anything you want them to.
VIVA LA ASSANGE¡
  maandag 16 mei 2005 @ 22:08:39 #99
14505 OProg
A Life in Music
pi_27066650
quote:
Op maandag 16 mei 2005 21:02 schreef Zanderrr het volgende:
De beeldkwaliteit is wel belabberd hoor, verwacht er absoluut geen prof-kwaliteit van. 't is meer iets voor fans die alle legale dvds al hebben.
Zitten ook wel aardige stukken bij hoor. Ik had hem voor 5euro, dan is het leuk.
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
pi_27069154
Bij de VanLeest kost 'ie 5 euro weet ik, en dat is niet teveel
(al moet ik toegeven dat ik er ook wel 10 voor over zou hebben )
pi_27071181
Ik het 'm meteen gekocht en het is zeker de moeite waard, al was het maar als curiositeit.

Beeld en geluid is soms niet al te best, maar dat kan de pret niet drukken. En Atom heart mother is echt mooi. Is van een festival in Japan ofzo en Gilmour en Wright doen de zang.

En verder Comfortably numb van de originele Wall-tour uit 1980/81. Daar had ik nog nooit iets van gezien.
  dinsdag 17 mei 2005 @ 00:31:52 #102
14505 OProg
A Life in Music
pi_27071432
Die kwaliteit is daarvan wel matig maar toch nog goed kijkbaar.
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
  dinsdag 17 mei 2005 @ 11:50:18 #103
74194 eitsohG
Comfortably Numb
pi_27078529
Ik zag em ook liggen bij de FRS voor 5.99, tis dat ik echt platzak was anders had ik em direct meegenomen. Nu maar eens kijken of ik em via internet kan bestellen

Luistert nu naar: Pink Floyd - Biding My Time
Any of you fuckin' pricks move, and I'll execute every motherfuckin' last one of ya!
  dinsdag 17 mei 2005 @ 17:40:35 #104
102865 One_conundrum
zeg maar Conundrum
pi_27089456
kloten daar ga ik morgen ook voor kijken!
"Vanity, definitely my favorite sin. . . ."
  dinsdag 17 mei 2005 @ 18:04:46 #105
14505 OProg
A Life in Music
pi_27090181
Ik heb trouwens het boek Crazy Diamond: Syd Barrett & The dawn of Pink Floyd'gekocht en dat kan ik ook elke Floyd-fan aanraden!
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
  woensdag 18 mei 2005 @ 15:36:36 #106
102865 One_conundrum
zeg maar Conundrum
pi_27118459
quote:
Op dinsdag 17 mei 2005 17:40 schreef One_conundrum het volgende:
kloten daar ga ik morgen ook voor kijken!


ik heb em en de kwaliteit van de muziek is nog best ok op mijn koptelefoon. Omdat het 3 voor 15 euro was gelijk ook maar Jimi Hendrix en Led Zeppelin meegenomen en die ook zeer aan te raden !

"Vanity, definitely my favorite sin. . . ."
  zaterdag 21 mei 2005 @ 17:40:41 #107
73742 fripper
"Call It Anything"
pi_27220336
Die serie dvd's is nu ook bij de Albert Heyn opgedoken. Vandaag Floyd en Genesis gekocht
"We shall now tune our Mellotrons and attack culture once again"
  zaterdag 21 mei 2005 @ 18:26:03 #108
121217 Soli
Still I am...
pi_27221697
quote:
Op zaterdag 21 mei 2005 17:40 schreef fripper het volgende:
Die serie dvd's is nu ook bij de Albert Heyn opgedoken. Vandaag Floyd en Genesis gekocht
hoe duur? Dan kan ik mijn collectie aanvullen, heb de rest in Polen voor een prikkie op de kop getikt
Though I\'ve reached a signpost, It\'s really not the end.
Like Old Sol behind the mountain I\'ll be coming up again.
Mijn Last.fm
  zaterdag 21 mei 2005 @ 18:38:05 #109
2890 Zanderrr
A Face Made For Radio
pi_27222060
Ik geloof dat ze 5 euro per stuk waren bij de FRS. Vraag me sowieso af hoe lang deze serie nog in de winkel blijft liggen, er zullen inmiddels bij de platenbazen toch wel een aantal alarmbellen zijn afgegaan? Vooral die cheapo uitgave van Led Zep's "Song Remains The Same" is wel erg dubieus. Maar goed, snel ff een stapeltje van die dingen scoren, dus..
"You fear Jazz. You fear the lack of rules, the lack of boundaries"
  zaterdag 21 mei 2005 @ 19:11:58 #110
102865 One_conundrum
zeg maar Conundrum
pi_27223069
Maar die van LZ is wel goed! En die van Jimi Hendrix . Je ziet em zelfs met zn tanden spelen!
"Vanity, definitely my favorite sin. . . ."
  zaterdag 21 mei 2005 @ 19:14:10 #111
49901 PogueMahone
Yapo N'Guema - Honé
pi_27223122
binnenkort eens bij de AH kijken dan
De Narcis van Gabon
  zaterdag 21 mei 2005 @ 19:21:07 #112
121217 Soli
Still I am...
pi_27223333
hamsteren!
Though I\'ve reached a signpost, It\'s really not the end.
Like Old Sol behind the mountain I\'ll be coming up again.
Mijn Last.fm
  zaterdag 21 mei 2005 @ 19:35:20 #113
102865 One_conundrum
zeg maar Conundrum
pi_27223763
quote:
Op zaterdag 21 mei 2005 19:21 schreef Soli het volgende:
hamsteren!


"Vanity, definitely my favorite sin. . . ."
  zaterdag 21 mei 2005 @ 19:36:03 #114
102865 One_conundrum
zeg maar Conundrum
pi_27223784
verder lagen er Simon & Garfunkel, Johnny Cash etc nouja bij de FRS dan
"Vanity, definitely my favorite sin. . . ."
pi_27223925
Wel grappig: De DVD "Alice Cooper - Welcome to my nightmare" ligt dubbel bij de FRS en VanLeest.
De DVD kent namelijk 2 verschillende uitgaves, met exact hetzelfde materiaal erop. Het enige verschil is de hoes, en de prijs: de één kost dus 5,99 en de ander 15,99
  zondag 22 mei 2005 @ 09:56:16 #116
73742 fripper
"Call It Anything"
pi_27238133
quote:
Op zaterdag 21 mei 2005 18:26 schreef Soli het volgende:

[..]

hoe duur? Dan kan ik mijn collectie aanvullen, heb de rest in Polen voor een prikkie op de kop getikt
Bij de Appie zijn ze inderdaad ook 5 euro
"We shall now tune our Mellotrons and attack culture once again"
  Moderator maandag 30 mei 2005 @ 12:53:00 #117
819 crew  Gert
spreekt voor zich
pi_27479094
PINK FLOYD PLAN TO REUNITE

Legendary rockers PINK FLOYD are to reunite for a performance at charity concert LIVE 8 in London this summer (05).


The band's classic line-up of ROGER WATERS, DAVE GILMOUR, RICK WRIGHT and NICK MASON, which recorded the 1973 classic album DARK SIDE OF THE MOON, will hit the stage at the 2 July (05) fundraiser for the first time since they last played together in the mid-1980s.

Organiser SIR BOB GELDOF, who has denied the Hyde Park event will specifically celebrate the 20th anniversary of LIVE AID, is currently in talks with Pink Floyd to secure their appearance.

An insider says, "There have been a whole series of calls. Sir Bob is hopeful we can make this happen."

SIR PAUL McCARTNEY and U2 will kick off the charity gig with a performance of BEATLES classic SERGEANT PEPPER'S LONELY HEARTS CLUB BAND, that contains the opening lyric, "It was 20 years ago today".
Er zijn Europese landen waar een groter bevolkingsdeel moeite heeft de eindjes aan elkaar te knopen, maar waar supermarktgevechten om rollen zacht Page-toiletpapier toch uitblijven.
  maandag 30 mei 2005 @ 13:21:49 #118
49901 PogueMahone
Yapo N'Guema - Honé
pi_27479960
jaja, eerst zien dan geloven... Zonder Roger zie ik het ze wel doen
De Narcis van Gabon
pi_27479995
Rogers en Gilmour samen?! No way, in geen duizend lichtjaren.
  maandag 30 mei 2005 @ 13:25:43 #120
54772 Silmarwen
The World is in our hands
pi_27480058
Lijkt me erg stug dat die twee weer samen komen, maar wel erg tof. Ik wou dat ze nog eens een show gaven in Nederland. Ik heb ze 1 keer gezien in de kuip en dat was gewoon amazing, ik zou het nu ik wat ouder ben echt graag nog een keer willen zien!
pi_27480240
Ah, in de Kuip heb ik ze toen ook gezien. Alhoewel, gezien, vanaf het middenterrein viel er niet zo veel te zien. Daarvoor in de Ahoy had je wel veel beter zicht. Dat was toen in de Animals-periode.
Het zou wel leuk zijn, maar ik denk inderdaad ook niet dat Waters nog eens mee gaat doen.
When in panic or in doubt:
run in circles, scream and shout
  maandag 30 mei 2005 @ 13:36:22 #122
9613 Seborik
I, Voyager
pi_27480308
quote:
Op maandag 30 mei 2005 13:22 schreef Toffe_Ellende het volgende:
Rogers en Gilmour samen?! No way, in geen duizend lichtjaren.
Misschien is het een héél groot podium.
pi_27480522
Om te denken dat Waters en Gilmour ooit nog samenkomen lijkt me naief
quote:
Op maandag 30 mei 2005 12:53 schreef Gert het volgende:
SIR PAUL McCARTNEY and U2 will kick off the charity gig with a performance of BEATLES classic SERGEANT PEPPER'S LONELY HEARTS CLUB BAND, that contains the opening lyric, "It was 20 years ago today".
U2
Kom op Paul
pi_27485364
Zou een wonder zijn. Roger is zo haatdragend.

Ik zit wat op internet te zoeken en daar zie ik dat Roger en David op de begrafenis van Steve O'Rourke (voormalig manager van Pink Floyd) samen wat nummers hebben gedaan, in november 2003. Of dat waar is weet ik niet. Er staat heel naief-ontroerend dat de dood van een 'close friend' de twee nader bij elkaar heeft gebracht. Ja ja.
pi_27486140
quote:
Op maandag 30 mei 2005 16:20 schreef Soul79 het volgende:
Zou een wonder zijn. Roger is zo haatdragend.

Ik zit wat op internet te zoeken en daar zie ik dat Roger en David op de begrafenis van Steve O'Rourke (voormalig manager van Pink Floyd) samen wat nummers hebben gedaan, in november 2003. Of dat waar is weet ik niet. Er staat heel naief-ontroerend dat de dood van een 'close friend' de twee nader bij elkaar heeft gebracht. Ja ja.
Spijtig genoeg is dat verhaal volledig uit de pink (floyd) gezogen. Dit bericht doet al een tijdje de ronde op internet, maar het is inmiddels bevestigd dat 't hier om een 'rumour' eerste klas gaat.
pi_27486860
Ah, ik vond het ook wat te sentimenteel klinken.
pi_27499652
quote:
Op vrijdag 14 januari 2005 13:22 schreef Twentsche_Ros het volgende:
Wat heeft een Pink Floyd elpee (ceedee) gemeen met een cacaobus.

[afbeelding]
[afbeelding]

Het Droste Effect
ok even een weetje over de ummagumma hoes. de eerste drie ingeplakte fototjes zijn duidelijk; eerst gilmour, dan waters, dan mason en dan wright. maar dan, er zit nog een fototje en als je goed kijkt (mits je de vinyl versie hebt, want dit komt niet voor op mijn cd versie) dan zie dat dat de hoes van a saucerful of secrets is. geinig toch. verder heb ik twee verschillende versies van de ummagumma vinyl hoes. eentje met een witte hoes naast de groene fles links onderin en eentje waar je de hoes van de musical GIGI op ziet afgebeeld. verder blijkt op een van de twee hoezen a saucerful of secrets onderverdeeld in 4 verschillende stukken a) something else, b) syncopated pandemonium, c) storm signal, d) celestial voices.

ach ja, je bent fan of je bent geen fan
pi_27500341
Heeeee! Dat van de cover van A saucerful of secrets in die van Umma gumma zie ik nou pas!!! Altijd lachen met die jongens van Pink Floyd, je blijft nieuwe dingen ontdekken.

Dat van de Gigi-hoes is een bekend verhaal: ze kregen problemen met auteursrechten ofzo toen ze de Gigi-hoes gebruikten, dus toen is het maar een witte hoes geworden. Ik heb overigens die met de Gigi-hoes. Erg veel meer weet ik daar ook niet van, maar ja echt belangrijk is het ook niet natuurlijk.

Ok dan nog een weetje: dat varken dat op de Animals-hoes boven het Battersea Power Station vliegt, dat is een echte opblaasballon. Voor de diehard-fans geen nieuws, maar het punt is dat hoe langer ik naar die hoes staar (de vinyl versie uiteraard), hoe minder ik dat kan geloven. Het lijkt gewoon een animatie.

Overigens is de Animals-hoes de mooiste albumhoes die ik ken. Die foto met die aparte kleuren is echt heel mooi. En het geeft de sfeer van het album ook treffend weer.
pi_27505760
quote:
Op dinsdag 31 mei 2005 00:38 schreef Soul79 het volgende:
Ok dan nog een weetje: dat varken dat op de Animals-hoes boven het Battersea Power Station vliegt, dat is een echte opblaasballon. Voor de diehard-fans geen nieuws, maar het punt is dat hoe langer ik naar die hoes staar (de vinyl versie uiteraard), hoe minder ik dat kan geloven. Het lijkt gewoon een animatie.
Dit zullen sommigen inmiddels ook al 100 keer hebben gelezen, maar het varken is dus tijdens de fotoshoot weggewaaid, en terechtgekomen op een boerderij.
  Moderator dinsdag 31 mei 2005 @ 11:18:53 #130
819 crew  Gert
spreekt voor zich
pi_27507036
quote:
Op donderdag 9 december 2004 17:50 schreef OProg het volgende:
Ik vraag me soms wel eens af of er echt geen bruikbare tapes van zijn *ergens*. Ik heb al vaker meegemaakt van andere bands dat er ineens iemand materiaal heeft, dat volgens iedereen al lang was vergaan of mislukt niet bestaat, op zolder had liggen.
Zoals al ergens een keer genoemd in ik dacht het vorige topic: er is héél veel materiaal van de Animals-tour. Zo'n beetje élk concert wat ze tijdens die tour gegeven hebben, is opgenomen. Daar moet een mooie live-plaat uit de destilleren zijn, lijkt me.

De reünie op live 8 wordt trouwens ontkracht, op brain-damage.
Zou ook maar een geforceerde boel worden denk ik. Het echte Pink Floyd is opgehouden te bestaan na de splitsing, en dat is niet terug te draaien, m.i.
Er zijn Europese landen waar een groter bevolkingsdeel moeite heeft de eindjes aan elkaar te knopen, maar waar supermarktgevechten om rollen zacht Page-toiletpapier toch uitblijven.
  dinsdag 31 mei 2005 @ 11:36:04 #131
14505 OProg
A Life in Music
pi_27507635
quote:
Op dinsdag 31 mei 2005 00:38 schreef Soul79 het volgende:

Ok dan nog een weetje: dat varken dat op de Animals-hoes boven het Battersea Power Station vliegt, dat is een echte opblaasballon. Voor de diehard-fans geen nieuws, maar het punt is dat hoe langer ik naar die hoes staar (de vinyl versie uiteraard), hoe minder ik dat kan geloven. Het lijkt gewoon een animatie.
Dat komt ook omdat het alsnog knip-en-plak is. Die lucht van die hoes is van een foto van dag een, terwijl het varken en Battersea van een foto van dag drie zijn.

Het varken ging er natuurlijk vandoor toen de kabels braken. De gozer die op het dak van Battersea zat om dat ding leeg te schieten schoot mis en het luchtverkeer op Heatrow moest stil liggen omdat ze geen idee hadden waar dat ding heen gng. Hij kwam neer op een boerderij bij Kent.

Volgende dag hinhen ze hem trouwens gewoon weer op.
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
pi_27508322
quote:
Op dinsdag 31 mei 2005 11:36 schreef OProg het volgende:

[..]

Dat komt ook omdat het alsnog knip-en-plak is. Die lucht van die hoes is van een foto van dag een, terwijl het varken en Battersea van een foto van dag drie zijn.

Het varken ging er natuurlijk vandoor toen de kabels braken. De gozer die op het dak van Battersea zat om dat ding leeg te schieten schoot mis en het luchtverkeer op Heatrow moest stil liggen omdat ze geen idee hadden waar dat ding heen gng. Hij kwam neer op een boerderij bij Kent.

Volgende dag hinhen ze hem trouwens gewoon weer op.
Dat zijn de mooie verhalen Jij hebt waarschijnlijk ook die MOJO met die Pink Floydspecial gelezen?
pi_27508554
Dit soort dingen staat natuurlijk gewoon op internet, bijvoorbeeld: http://www.angelfire.com/va/battersea/ dat helemaal over Animals gaat, met kranteartikelen over het vliegende varken en foto's van de fotoshoot zelf.
pi_27509200
quote:
Op dinsdag 31 mei 2005 12:02 schreef Soul79 het volgende:
Dit soort dingen staat natuurlijk gewoon op internet, bijvoorbeeld: http://www.angelfire.com/va/battersea/ dat helemaal over Animals gaat, met kranteartikelen over het vliegende varken en foto's van de fotoshoot zelf.
Internet leest zo kut op de plee...
  Moderator dinsdag 31 mei 2005 @ 13:14:06 #135
819 crew  Gert
spreekt voor zich
pi_27510702
quote:
Op dinsdag 31 mei 2005 12:02 schreef Soul79 het volgende:
Dit soort dingen staat natuurlijk gewoon op internet, bijvoorbeeld: http://www.angelfire.com/va/battersea/
The pig flew off south of London, interloping in the flight paths of airplanes, and Heathrow Airport was called about a flying pig--one pilot who reported it to the control tower was even given a breathalyzer test!
Er zijn Europese landen waar een groter bevolkingsdeel moeite heeft de eindjes aan elkaar te knopen, maar waar supermarktgevechten om rollen zacht Page-toiletpapier toch uitblijven.
pi_27511110


Helaas zijn de kranteberichten zelf niet goed leesbaar.
  dinsdag 31 mei 2005 @ 16:52:40 #137
14505 OProg
A Life in Music
pi_27518101
quote:
Op dinsdag 31 mei 2005 11:55 schreef Toffe_Ellende het volgende:

[..]

Dat zijn de mooie verhalen Jij hebt waarschijnlijk ook die MOJO met die Pink Floydspecial gelezen?
Van wanneer is die?
Ik kende het verhaal al omdat of mijn oom of mijn pa dat jaren geleden vertelde toen ik al als klein OProgje naar de hoes zat te turen.

Bovendien staan er verhalen over al die hoezen in het geweldige boek 'Mind over Matter - The images of Pink Floyd'
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
pi_27530379
mijn avatar is een doormijzelf gemaakte foto van battersea power station. en op zijn kop omdat dat zo ook weer op een orb album voorkomt. kek he. was trouwens nog een hele onderneming om bij battersea power station te komen. ben niet met de taxi gegaan. eerst met de metro, toen een stukje met de trein, en uiteindelijk nog een stuk gewandeld door een gebied waar werkelijk nooit toeristen komen. en ik af en toe maar vragen:"is this the way to battersea power station?" je had die locals moeten zijn kijken. wat zoekt zo'n tourist daar nou. ghe ghe uit eindelijk toch gevonden en flink wat foto's gemaakt.
pi_27530462


deze dus
pi_27534542
Je zou toch zeggen dat er wel meer doorgedraaide Pink Floyd-fans (en anderen) zijn die daar eens een kijkje komen nemen................. ik bedoel, het is nou niet precies Graceland, maar toch. Als ik in de buurt zou zijn, zou ik er ook wel eens langs willen lopen (Battersea Power Station bedoel ik).
  woensdag 1 juni 2005 @ 09:53:25 #141
14505 OProg
A Life in Music
pi_27535603
quote:
Op dinsdag 31 mei 2005 23:48 schreef rheingold het volgende:
en ik af en toe maar vragen:"is this the way to battersea power station?"
Die kon je toch wel vinden zonder het te vragen?
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
pi_27539971
Leuke PF parodie:

pi_27550752
quote:
Op woensdag 1 juni 2005 09:53 schreef OProg het volgende:

[..]

Die kon je toch wel vinden zonder het te vragen?
ben toch wel een paar uur bezig geweest om er te komen met het openbaar vervoer. het gebouw is erg groot maar het gebied eromheen nog veel groter en niet zo plat als we hier gewend zijn. dus op een gegeven moment waren we de weg wel kwijt ja.
  Moderator donderdag 2 juni 2005 @ 12:06:42 #144
819 crew  Gert
spreekt voor zich
pi_27572453
quote:
Op woensdag 1 juni 2005 18:07 schreef rheingold het volgende:

[..]

ben toch wel een paar uur bezig geweest om er te komen met het openbaar vervoer. het gebouw is erg groot maar het gebied eromheen nog veel groter en niet zo plat als we hier gewend zijn. dus op een gegeven moment waren we de weg wel kwijt ja.
Er zit toch een treinstation vlak in de buurt?
Er zijn Europese landen waar een groter bevolkingsdeel moeite heeft de eindjes aan elkaar te knopen, maar waar supermarktgevechten om rollen zacht Page-toiletpapier toch uitblijven.
pi_27581497
quote:
Op dinsdag 31 mei 2005 16:52 schreef OProg het volgende:

[..]

Van wanneer is die?
Ik kende het verhaal al omdat of mijn oom of mijn pa dat jaren geleden vertelde toen ik al als klein OProgje naar de hoes zat te turen.

Bovendien staan er verhalen over al die hoezen in het geweldige boek 'Mind over Matter - The images of Pink Floyd'
Ow ja klopt.. ik kan het ook in dat boek gelezen hebben

ANYWAY:
http://www.subscription.co.uk/home/prods.asp?m=164
pi_27594503
quote:
Op donderdag 2 juni 2005 12:06 schreef Gert het volgende:

[..]

Er zit toch een treinstation vlak in de buurt?
klopt daar ben ik uiteindelijk dan ook met een kleine omweg terecht gekomen,. hoe dan ook, het was de moeite waard.
  maandag 6 juni 2005 @ 16:42:58 #147
102865 One_conundrum
zeg maar Conundrum
pi_27680275
kan iemand mij het verhaal achter

The complete Zabriskie Point Sessions

uitleggen wan ik ben er naar aant het luisteren en vind het wel de moeite waard maar kan er geen info over vinden...
"Vanity, definitely my favorite sin. . . ."
pi_27680833
Hier staat iets op http://www.pinkfloydhyperbase.dk/albums/zabriski.htm, maar veel is het niet. Ik weet alleen dat de muziek van Us and them (van DSOTM) ontleend is aan wat Rick Wright al voor Zabriskie Point schreef. Voor een 'Violence scene' ofzo, met beelden van studentenrellen ofzo. Het schijnt dat die regisseur (Michelangelo Antonioni) het niet geschikt vond.
  maandag 6 juni 2005 @ 17:05:32 #149
102865 One_conundrum
zeg maar Conundrum
pi_27681099
en Zabriskie point moest een film worden of is een film ofzo?
"Vanity, definitely my favorite sin. . . ."
  maandag 6 juni 2005 @ 17:06:24 #150
102865 One_conundrum
zeg maar Conundrum
pi_27681121
"Vanity, definitely my favorite sin. . . ."
pi_27681215
Heb hem ooit wel eens gezien geloof ik. Maar er is weinig blijven hangen, beetje gedateerd nu.
  maandag 6 juni 2005 @ 17:21:20 #152
2890 Zanderrr
A Face Made For Radio
pi_27681677
quote:
Op maandag 6 juni 2005 16:58 schreef Soul79 het volgende:
Hier staat iets op http://www.pinkfloydhyperbase.dk/albums/zabriski.htm, maar veel is het niet. Ik weet alleen dat de muziek van Us and them (van DSOTM) ontleend is aan wat Rick Wright al voor Zabriskie Point schreef.
In een van die nummers van de Zabriski Point-soundtrack gebruiken ze ook een baslijntje uit "Atom Heart Mother". De film zelf heb ik jaren geleden een keer gezien, idd verder een beetje een niemendalletje.
"You fear Jazz. You fear the lack of rules, the lack of boundaries"
  maandag 13 juni 2005 @ 10:43:33 #155
18992 2nosedT
Music-addict
pi_27879453
Hopen dat er nog een tour achterna komt
pi_27880192
quote:
Op maandag 13 juni 2005 10:57 schreef Soul79 het volgende:
En gelijk ook maar een nieuw album
Dat lijkt me dan weer een brug te ver.
Ik denk niet dat ze daar zin in hebben. Vooral Roger is momenteel weer erg op dreef op sologebied, en zal dus wederom de leiding willen hebben in de band.
  maandag 13 juni 2005 @ 11:12:02 #158
2890 Zanderrr
A Face Made For Radio
pi_27880314
Mjah, maar zonder nieuw album te promoten is de kans op een tour toch ook niet zo groot, denk ik? De vorige twee PF tours waren ook naar aanleiding van een nieuw album... Ook een voordeel: als Roger weer meedoet spelen ze vast ook niks van Momentary Lapse of Reason en The Division Bell
"You fear Jazz. You fear the lack of rules, the lack of boundaries"
pi_27880387
David Gilmour zei niet zo lang geleden dat hij alleen een nieuw album maakt als hij daarbij ook een wereldtour doet. Dat zou dan weer een project van een paar jaar zijn zoals bij de vorige tours en dat zag hij hem met zijn leeftijd niet gauw meer doen. Hoe oud zijn ze nu eigenlijk? 60 of zo?
pi_27882025
quote:
Op maandag 13 juni 2005 11:14 schreef Toffe_Ellende het volgende:
David Gilmour zei niet zo lang geleden dat hij alleen een nieuw album maakt als hij daarbij ook een wereldtour doet. Dat zou dan weer een project van een paar jaar zijn zoals bij de vorige tours en dat zag hij hem met zijn leeftijd niet gauw meer doen. Hoe oud zijn ze nu eigenlijk? 60 of zo?
O maar het was ook niet serieus bedoeld, er komt echt geen nieuw Pink Floyd album. Ze lopen inderdaad tegen de 60.

Wat de playlist betreft zullen ze zich wel beperken tot de klassiekers, Money, Wish you were here, dat soort dingen. Dogs zou wel toepasselijk zijn.

Another brick in the wall II is misschien weer niet zo gepast, als je bedenkt dat analfabeet Afrika nou juist behoefte heeft aan goed onderwijs.
pi_27887035
quote:
Op maandag 13 juni 2005 11:12 schreef Zanderrr het volgende:
Mjah, maar zonder nieuw album te promoten is de kans op een tour toch ook niet zo groot, denk ik? De vorige twee PF tours waren ook naar aanleiding van een nieuw album... Ook een voordeel: als Roger weer meedoet spelen ze vast ook niks van Momentary Lapse of Reason en The Division Bell
Da's mooi meegenomen idd

Het zullen wel de hits worden, verwacht ik.
Wish You Were Here, Money, Another Brick in the Wall, Comfortably Numb e.d.
  maandag 13 juni 2005 @ 16:35:45 #162
2890 Zanderrr
A Face Made For Radio
pi_27891961
quote:
Op maandag 13 juni 2005 12:02 schreef Soul79 het volgende:
O maar het was ook niet serieus bedoeld, er komt echt geen nieuw Pink Floyd album. Ze lopen inderdaad tegen de 60.
Zo vreselijk oud is dat nou toch ook weer niet? De Stones zijn volgens mij nog ouder en die gaan ook weer op tour en brengen af en toe een nieuw plaatje uit. Laat staan echte veteranen als BB King of Sonny Rollins of zo.. Het is volgens mij meer een kwestie van 'geen zin hebben'.
"You fear Jazz. You fear the lack of rules, the lack of boundaries"
pi_27892768
quote:
Op maandag 13 juni 2005 16:35 schreef Zanderrr het volgende:
Zo vreselijk oud is dat nou toch ook weer niet? De Stones zijn volgens mij nog ouder en die gaan ook weer op tour en brengen af en toe een nieuw plaatje uit.
Opzich houdt Pink Floyd zo ook een bepaalde magie rondom zich. Een legende.
The Stones zijn daarintegen niet meer dan een stel schnabbelaars.
  maandag 13 juni 2005 @ 17:31:18 #164
38929 TrenTs
_O_ Jimi Hendrix _O_
pi_27893524
http://www.ingsoc.com/waters/humour/rwdiary.html

Die is inderdaad goed. Vreselijk droog.
Overwhelmed as one would be, placed in my position
Such a heavy burden now to be the one
Born to bear and read to all
The details of our ending
  maandag 13 juni 2005 @ 18:13:36 #165
38929 TrenTs
_O_ Jimi Hendrix _O_
pi_27894588
Overwhelmed as one would be, placed in my position
Such a heavy burden now to be the one
Born to bear and read to all
The details of our ending
pi_27894622
quote:
Op maandag 13 juni 2005 11:12 schreef Zanderrr het volgende:
Mjah, maar zonder nieuw album te promoten is de kans op een tour toch ook niet zo groot, denk ik? De vorige twee PF tours waren ook naar aanleiding van een nieuw album... Ook een voordeel: als Roger weer meedoet spelen ze vast ook niks van Momentary Lapse of Reason en The Division Bell
the division bell zuigt enorm, maar yet another movie, sorrow en on the turning away vind ik wel floyd waardig. maar ja waters zal er zijn vingers niet aan branden.
  maandag 13 juni 2005 @ 20:00:04 #167
45563 Djaser
Holy monk yorp
pi_27897730
Ik verwacht dat het niet veel meer reunïon als Black Sabbath vorige live Aid zal zijn. Een eenmalig concert en dan direct weer uit elkaar. Maar het is wel erg apart na 25 jaar.
pi_27899305
Grappig, zit net Echoes te luisteren.
Zullen ze helaas wel niet gaan spelen....

Verwacht er niet al te veel van, maar toch aardig zo'n reunie na al die jaren.
  maandag 13 juni 2005 @ 21:24:09 #169
14505 OProg
A Life in Music
pi_27900580
quote:
Op maandag 13 juni 2005 18:14 schreef rheingold het volgende:

[..]

the division bell zuigt enorm, maar yet another movie, sorrow en on the turning away vind ik wel floyd waardig. maar ja waters zal er zijn vingers niet aan branden.
Ik vond juist The Division Bell een mooi album terwijl ik AMLOR op de hoes na niet uit kan staan.
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
pi_27901834
quote:
Op maandag 13 juni 2005 12:02 schreef Soul79 het volgende:

[..]


Another brick in the wall II is misschien weer niet zo gepast, als je bedenkt dat analfabeet Afrika nou juist behoefte heeft aan goed onderwijs.
Ook al is het een concert met een boodschap, kijkcijfers en daarmee aandacht moeten gescoord worden. Heel de wereld 'verwacht' dat PF Another Brick speelt en dus zullen ze dat m.i. ook wel doen.
Take on the situation, but not the torment ...
pi_28049836
quote:
Op maandag 13 juni 2005 21:24 schreef OProg het volgende:

[..]

Ik vond juist The Division Bell een mooi album terwijl ik AMLOR op de hoes na niet uit kan staan.
Ik kan ze beiden eigenlijk wel uitstaan

Je kan het beter niet vergelijken met het 'oude' werk en dat doe ik dan ook maar niet. Het is anders, maar zeker niet slecht.
'Who needs Information, just give me confirmation'. RadioParadise | http://www.radioparadise.com/
pi_28050317
Ik las iets over een nieuw album met roger waters en dave gilmour. En volgens mij is het dit keer geen gerucht.

Edit:
Ik kijk nu op de Pink Floyd site en zie er staan dat het om een concert gaat , geen gerucht dus!
pi_28050794
quote:
Op zaterdag 18 juni 2005 20:37 schreef Wiehoe het volgende:
Ik kijk nu op de Pink Floyd site en zie er staan dat het om een concert gaat , geen gerucht dus!
Als je je een klein beetje had verdiept in dit topic, zou je erachter zijn gekomen dat dit concert al een week gespreksstof is.
  woensdag 29 juni 2005 @ 10:44:18 #174
104233 Rubber_Soul
Vulva in de gloria
pi_28330315
Waters en Gilmour weer samen op 1 podium...
Aangezien wonderen dus blijkbaar TOCH bestaan,
kan Syd dan ook niet even Astronomy Domine en Bike komen spelen?

pi_28330566
Delicate of sound thunder (of was het nou andersom)
  woensdag 29 juni 2005 @ 11:33:01 #176
2890 Zanderrr
A Face Made For Radio
pi_28331845
Geloof dat alle artiesten maar een kwartiertje mogen spelen op Live Aid. Wie gokt er mee voor de PF setlist? Ik denk dat het een greatest hits-blokje wordt met "Another Brick in the Wall', "Money" en "Comfortably Numb" of zo.
"You fear Jazz. You fear the lack of rules, the lack of boundaries"
pi_28331930
Niet moeilijk doen, gewoon 20 minuten lang Echoes
pi_28332042
Met een beetje pech spelen ze het klaar om in medleyvorm ook nog een paar maten Shine on you crazy diamond ertussen te proppen.
A gentleman is a man who can play Jump on an Oberheim and chooses not to.
  Moderator woensdag 29 juni 2005 @ 12:39:01 #179
819 crew  Gert
spreekt voor zich
pi_28334050
Ook gezien de thematiek van live 8, zet ik mijn geld op "Money" als één van de 2 of 3 nummers die ze zullen gaan spelen.
Er zijn Europese landen waar een groter bevolkingsdeel moeite heeft de eindjes aan elkaar te knopen, maar waar supermarktgevechten om rollen zacht Page-toiletpapier toch uitblijven.
pi_28336509
quote:
Op woensdag 29 juni 2005 11:33 schreef Zanderrr het volgende:
Geloof dat alle artiesten maar een kwartiertje mogen spelen op Live Aid. Wie gokt er mee voor de PF setlist? Ik denk dat het een greatest hits-blokje wordt met "Another Brick in the Wall', "Money" en "Comfortably Numb" of zo.
Ik heb ergens gehoord dat ze 30 minuten zouden spelen geloof ik.
Ik gok sowieso op Comfortably Numb en Wish You Were Here. Daarnaast waarschijnlijk Another Brick en Money inderdaad.

Én ik hoop dat Roger een willekeurige fan in het gezicht spuugt. Gewoon... For old time's sake
pi_28338171
Ik vind dat ze Several Species of Small Furry Animals Gathered Together in a Cave, The Grand Vizier's Garden Party, en natuurlijk Careful With That Axe, Eugene moeten spelen
  woensdag 29 juni 2005 @ 14:50:34 #182
2890 Zanderrr
A Face Made For Radio
pi_28339191
Ja, kunnen ze niet gewoon lp 1 van Ummagumma integraal gaan doen? Denkbeeldig commentaar van de gemiddelde Live8-bezoeker: "WTF was that!?"
"You fear Jazz. You fear the lack of rules, the lack of boundaries"
pi_28340696
quote:
Op woensdag 29 juni 2005 14:50 schreef Zanderrr het volgende:
Ja, kunnen ze niet gewoon lp 1 van Ummagumma integraal gaan doen? Denkbeeldig commentaar van de gemiddelde Live8-bezoeker: "WTF was that!?"
Dat zou nog es een legendarisch optreden wezen!
Lekker de Live8-bezoekers daaro opnaaien
pi_28340918
De beste PF song is duidelijk Wish you were here
pi_28341217
Ik pleit voor een integrale versie van Atom heart mother, inclusief koor, orkest, cellist, tractorgeluiden en Ron Geesin die 'Silence in the studio' roept.

En als toegift inderdaad een stukje Umma gumma.

Dat zal dat BrEeZaH-publiek daar wel stil krijgen.
  woensdag 29 juni 2005 @ 18:36:57 #186
14505 OProg
A Life in Music
pi_28346970
quote:
Op zaterdag 18 juni 2005 20:15 schreef ChiPMaN het volgende:

[..]

Je kan het beter niet vergelijken met het 'oude' werk en dat doe ik dan ook maar niet. Het is anders, maar zeker niet slecht.
Je kan het ook omdraaien. De plaat deed het goed omdat het Pink Floyd was en niet omdat het zo goed was.
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
  donderdag 30 juni 2005 @ 17:21:33 #187
102865 One_conundrum
zeg maar Conundrum
pi_28362010
quote:
Op woensdag 29 juni 2005 15:44 schreef Soul79 het volgende:
Ik pleit voor een integrale versie van Atom heart mother, inclusief koor, orkest, cellist, tractorgeluiden en Ron Geesin die 'Silence in the studio' roept.

En als toegift inderdaad een stukje Umma gumma.

Dat zal dat BrEeZaH-publiek daar wel stil krijgen.
tractor? ik meende motor? zo'n 2wieler ding
"Vanity, definitely my favorite sin. . . ."
  zaterdag 2 juli 2005 @ 15:59:17 #188
49901 PogueMahone
Yapo N'Guema - Honé
pi_28414994
hoe laat is pink floyd bij live 8?
De Narcis van Gabon
  Moderator zaterdag 2 juli 2005 @ 16:00:36 #189
819 crew  Gert
spreekt voor zich
pi_28415042
quote:
Op zaterdag 2 juli 2005 15:59 schreef PogueMahone het volgende:
hoe laat is pink floyd bij live 8?
Het is op Hyde Park de laatste band voor de finalesong.
Hoe laat dat precies is.... uurtje of 22:00 denk ik.
Er zijn Europese landen waar een groter bevolkingsdeel moeite heeft de eindjes aan elkaar te knopen, maar waar supermarktgevechten om rollen zacht Page-toiletpapier toch uitblijven.
  zaterdag 2 juli 2005 @ 16:01:09 #190
102865 One_conundrum
zeg maar Conundrum
pi_28415054
dus om 1 uur? morgenochtend?
"Vanity, definitely my favorite sin. . . ."
  zaterdag 2 juli 2005 @ 16:02:41 #191
102865 One_conundrum
zeg maar Conundrum
pi_28415096
ow niet te laat gelukkig! dan had ik moeten kiezen voor de eerste keer pink floyd live zien of uitgaan en dan hadden mn vrienden me moeten missen...
"Vanity, definitely my favorite sin. . . ."
  zaterdag 2 juli 2005 @ 16:05:45 #192
22352 Ascaroth
sitting out.
pi_28415170
Iets voor 01:00 als het goed is.

programma
Ze zijn hier fameus met m'n kloten aan het rammelen.
"I call, I call your tits."
Last.fm
  zaterdag 2 juli 2005 @ 16:29:04 #193
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_28415848
Ik geloof dat PF al eerder optreedt maar Ned2 zendt het pas om 1:00 uur uit.
Confidence through competence
  Moderator zaterdag 2 juli 2005 @ 16:29:58 #194
819 crew  Gert
spreekt voor zich
pi_28415883
quote:
Op zaterdag 2 juli 2005 16:29 schreef Stereotomy het volgende:
Ik geloof dat PF al eerder optreedt maar Ned2 zendt het pas om 1:00 uur uit.
Ik kijk sowieso naar de BBC.
Daar hebben ze óók irritante "muziek-deskundigen" maar ze zijn net iets beter te verdragen dan die wauwelaars op NL3.
Er zijn Europese landen waar een groter bevolkingsdeel moeite heeft de eindjes aan elkaar te knopen, maar waar supermarktgevechten om rollen zacht Page-toiletpapier toch uitblijven.
  Moderator zaterdag 2 juli 2005 @ 16:32:59 #195
819 crew  Gert
spreekt voor zich
pi_28415989
En NL3 liegt.
Ze doen alsof iets live is, terwijl het al is uitgezonden op de BBC.
Bah, volksverlakkerij.
Er zijn Europese landen waar een groter bevolkingsdeel moeite heeft de eindjes aan elkaar te knopen, maar waar supermarktgevechten om rollen zacht Page-toiletpapier toch uitblijven.
  zaterdag 2 juli 2005 @ 16:50:37 #196
102865 One_conundrum
zeg maar Conundrum
pi_28416494
dus het is om 2200?
"Vanity, definitely my favorite sin. . . ."
pi_28417358
quote:
Op zaterdag 2 juli 2005 16:32 schreef Gert het volgende:
En NL3 liegt.
Ze doen alsof iets live is, terwijl het al is uitgezonden op de BBC.
Bah, volksverlakkerij.
NL3 maakt er sowieso een potje van.
Oninteressante gasten die onzinnig lullen, terwijl er ondertussen gewoon bands spelen
Ik laat lekker de BBC opstaan
  zaterdag 2 juli 2005 @ 17:33:08 #198
33 Anton
A flower?
pi_28417666
Mja, ik baal dat ik hier geen bbc heb. Kunnen ze henk-jan niet verwijderen uit de studio? Dan zou het een stuk beter te pruimen zijn
Everything under the sun is in tune
but the sun is eclipsed by the moon
(Ik scrobbel ook audio)
  zaterdag 2 juli 2005 @ 17:46:43 #199
72256 wise
Echoes - KL/B/
pi_28418094
http://www.live8live.com/

je zou het via internet kunnen kijken, alleen laden de broadcasts niet
I had a splitting headache.From which the future's made.
† Ryan Dunn (June 11, 1977 – June 20, 2011)
It's funny. All you have to do is say something nobody understands and they'll do practically anything you want them to.
VIVA LA ASSANGE¡
  zaterdag 2 juli 2005 @ 18:09:33 #200
102865 One_conundrum
zeg maar Conundrum
pi_28418811
edit haha verkeerde topic
"Vanity, definitely my favorite sin. . . ."
  zaterdag 2 juli 2005 @ 18:12:42 #201
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_28418918
quote:
Op maandag 13 juni 2005 17:02 schreef webfreak het volgende:

[..]

Opzich houdt Pink Floyd zo ook een bepaalde magie rondom zich. Een legende.
The Stones zijn daarintegen niet meer dan een stel schnabbelaars.
De stones zijn de McDonalds van de muziek
-> Het is altijd hetzelfde, waar je ook komt
-> Iedereen wordt geacht het lekker te vinden
-> Je weet van te voren precies wat je krijgt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 2 juli 2005 @ 18:21:01 #202
2890 Zanderrr
A Face Made For Radio
pi_28419189
Bij Pink Floyd is dat toch weinig anders? Die touren misschien wat minder vaak, maar bij elke tournee kun je de setlist ook van te voren voorspellen en worden de hits noot-voor-noot hetzelfde als op de plaat gespeeld. Je moet vooral naar zo'n show van de Stones of Floyd voor het visuele spektakel.
"You fear Jazz. You fear the lack of rules, the lack of boundaries"
  zaterdag 2 juli 2005 @ 18:26:41 #203
16466 BloodhoundFromHell
---------------------
pi_28419366
quote:
Op zaterdag 2 juli 2005 18:21 schreef Zanderrr het volgende:
Bij Pink Floyd is dat toch weinig anders? Die touren misschien wat minder vaak, maar bij elke tournee kun je de setlist ook van te voren voorspellen en worden de hits noot-voor-noot hetzelfde als op de plaat gespeeld. Je moet vooral naar zo'n show van de Stones of Floyd voor het visuele spektakel.
pink floys zijn al tientallen jaren niet meer bij elkaar geweest ivm grote ruzies dat is het bijzondere.
(__/)
(='.'=)
(")_(")
  zaterdag 2 juli 2005 @ 18:28:20 #204
2890 Zanderrr
A Face Made For Radio
pi_28419411
Niet in de originele bezetting, nee, maar in 1994 hebben ze nog in de Kuip gespeeld en officieel zijn ze ook niet uit elkaar, alleen treden ze vandaag voor het eerst sinds begin jaren 80 weer in de meest succesvolle bezetting op.
"You fear Jazz. You fear the lack of rules, the lack of boundaries"
  zaterdag 2 juli 2005 @ 18:44:47 #205
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_28419887
quote:
Op zaterdag 2 juli 2005 18:28 schreef Zanderrr het volgende:
Niet in de originele bezetting, nee, maar in 1994 hebben ze nog in de Kuip gespeeld en officieel zijn ze ook niet uit elkaar, alleen treden ze vandaag voor het eerst sinds begin jaren 80 weer in de meest succesvolle bezetting op.
Ik geloof niet dat je het helemaal snapt. Als je ook maar enigzins betrokken bent bij de historie van Pink Floyd, bij de ruzies tussen Waters en de rest van de band etc. dan besef je dat dit gewoon een historisch optreden is.
Confidence through competence
  zaterdag 2 juli 2005 @ 18:50:05 #206
2890 Zanderrr
A Face Made For Radio
pi_28420059
Ja, 'k had ook niet verwacht dat Waters en Gilmour weer bij elkaar zouden komen en in die zin is 't wel gedenkwaardig, maar goed.. eerst vanavond maar eens zien wat ze er van bakken.
"You fear Jazz. You fear the lack of rules, the lack of boundaries"
  zaterdag 2 juli 2005 @ 19:10:38 #207
102865 One_conundrum
zeg maar Conundrum
pi_28420753
Dat zei die Drummer zonet op de BBC ook: De rehearsal ging opvallend vredig
"Vanity, definitely my favorite sin. . . ."
  zaterdag 2 juli 2005 @ 19:13:27 #208
38433 snijder
snijderdotcom
pi_28420870
Iemand enig idee hoe laat ze gaan optreden op live8 en op welke zender?
Get a life.....Morgen lig je onder de tram
  zaterdag 2 juli 2005 @ 19:20:42 #209
73742 fripper
"Call It Anything"
pi_28421130
quote:
Op zaterdag 2 juli 2005 19:13 schreef snijder het volgende:
Iemand enig idee hoe laat ze gaan optreden op live8 en op welke zender?
Op BBC1 maak je het meeste kans om het te zien.
Het programma in Londen loopt to 22:30, Floyd zit bijna aan het einde. Dus ergens na 21:30 denk ik.
"We shall now tune our Mellotrons and attack culture once again"
pi_28425396
Wat is jullie favoriete Pink Floyd nummer?
FC Den Bosch | Standard Liege | Atletico Madrid | Lazio Roma | Alianza Lima | Chelsea | Dinamo Kiev
Corazón Alianza Lima Corazón para ganar a La Victoria volveremos para verte campeonar.
  zaterdag 2 juli 2005 @ 21:32:58 #211
102865 One_conundrum
zeg maar Conundrum
pi_28425602
Pff Alweer. Misschien moet je even naar pagina een terugklikken en als daar niets staat vertel ik et wel...
"Vanity, definitely my favorite sin. . . ."
  zaterdag 2 juli 2005 @ 21:42:47 #213
102865 One_conundrum
zeg maar Conundrum
pi_28425936
ik meen gewoon om 10 voor 23
"Vanity, definitely my favorite sin. . . ."
pi_28428052
Breathe
Money
Wish You Were Here
Comfortably Numb

Dit is de setlist volgens David Gilmour!

Edit: Natuurlijk weet iedereen dit al en loop ik weer achter.

[ Bericht 40% gewijzigd door Gyan op 02-07-2005 23:16:33 ]
In fact, one thing you should look for is a scene where a nymphomaniac is getting reamed by a hunchback next to the carcass of a dead donkey in a shed. But they probabiy cut that part out for TV.
  zaterdag 2 juli 2005 @ 23:25:58 #215
102865 One_conundrum
zeg maar Conundrum
pi_28429470
haha Breathe is wel goed en niet super bekend
"Vanity, definitely my favorite sin. . . ."
  zaterdag 2 juli 2005 @ 23:44:37 #216
16466 BloodhoundFromHell
---------------------
pi_28430188
nou ik ben benieuwd het zal zo moeten gebeuren toch?
(__/)
(='.'=)
(")_(")
  zaterdag 2 juli 2005 @ 23:46:58 #217
54772 Silmarwen
The World is in our hands
pi_28430288
quote:
Op zaterdag 2 juli 2005 22:46 schreef Gyan het volgende:
Breathe
Money
Wish You Were Here
Comfortably Numb

Dit is de setlist volgens David Gilmour!

Edit: Natuurlijk weet iedereen dit al en loop ik weer achter.
Mooie nummers
  zaterdag 2 juli 2005 @ 23:53:06 #218
16466 BloodhoundFromHell
---------------------
pi_28430524
money heb ik hier nog op band. Ik heb nog een 4 sporen bandrecorder hier met 2 van die spoelen. , eens even kijken of ik de band zo kan opstarten
(__/)
(='.'=)
(")_(")
pi_28431084
quote:
Op zaterdag 2 juli 2005 22:46 schreef Gyan het volgende:
Breathe
Money
Wish You Were Here
Comfortably Numb

Dit is de setlist volgens David Gilmour!

Edit: Natuurlijk weet iedereen dit al en loop ik weer achter.
gaat er in ieder geval al wel op lijken...
pi_28432029
quote:
Op zaterdag 2 juli 2005 21:26 schreef CherrymoonTraxx het volgende:
Wat is jullie favoriete Pink Floyd nummer?
WIsh you were here

Ik heb genoten van het optreden net tijdens Live 8
pi_28432103
Roger stond te trillen, niet normaal gewoon
En te lachen! Ook dat is enigszins apart te noemen.
pi_28432210
Ik luister nu voor de 2e keer Comfortably Numb, dat was wel het mooiste dat ze speelden vanavond
pi_28432225
Je kunt het ook 2 keer kijken, eerst op de BBC, en dan op Nederland 3.

In Nederland liggen ze natuurlijk een half uur achter he :p
Aargh Aargh Aargh
  zondag 3 juli 2005 @ 00:36:41 #224
16466 BloodhoundFromHell
---------------------
pi_28432243
het was een zeer goed optreden, beter dan verwacht. Het klonk als een klok
(__/)
(='.'=)
(")_(")
pi_28432247
Dit was geweldig! Nu nog een keer kijken op ned3 .

Edit: Nee toch maar Macca.
In fact, one thing you should look for is a scene where a nymphomaniac is getting reamed by a hunchback next to the carcass of a dead donkey in a shed. But they probabiy cut that part out for TV.
pi_28432329
quote:
Op zondag 3 juli 2005 00:36 schreef BloodhoundFromHell het volgende:
Het klonk als een klok
Dat vind ik vreemd, ik heb Time toch écht niet gehoord
  zondag 3 juli 2005 @ 00:49:54 #227
72256 wise
Echoes - KL/B/
pi_28432706
gilmour is oud geworden

goed optreden leuk dat ze er alle 4 stonden
I had a splitting headache.From which the future's made.
† Ryan Dunn (June 11, 1977 – June 20, 2011)
It's funny. All you have to do is say something nobody understands and they'll do practically anything you want them to.
VIVA LA ASSANGE¡
pi_28433083
quote:
Op zondag 3 juli 2005 00:39 schreef webfreak het volgende:
Dat vind ik vreemd, ik heb Time toch écht niet gehoord
Eigenlijk wel, laatste stukje van Breathe dat ze speelden zit toch echt bij Time in op de CD, toch?
I hope you can see this because I'm doing it as hard as I can.
  zondag 3 juli 2005 @ 01:02:47 #229
18992 2nosedT
Music-addict
pi_28433151
Errug gaaf! Hoe tof om ze allevier bij elkaar te zien.. prachtig gewoon.
Maar Roger leek wel parkinson te hebben ofzo? Of het waren de zenuwen/emoties (wat ik me heel goed kan voorstellen). Hij stond daar een beetje te trillen. En de zang viel me eerlijk gezegd ook tegen.
Comfortably Numb deed hij daarentegen wel weer goed.

Maar man o man wat hoop ik dat ze nog een tour doen hierna. Krijg ik eindelijk de kans om ze een keer live te zien
  zondag 3 juli 2005 @ 01:06:35 #230
16466 BloodhoundFromHell
---------------------
pi_28433270
Ik heb nog nooit goede zang gehoord bij pink floyd. zang is bij pink floyd altijd al een noodzakelijk kwaad geweest. Het is de briljante muziek en composities die deze band zo bijzonder maakt.
(__/)
(='.'=)
(")_(")
pi_28433280
quote:
Op zondag 3 juli 2005 01:02 schreef 2nosedT het volgende:
Maar man o man wat hoop ik dat ze nog een tour doen hierna. Krijg ik eindelijk de kans om ze een keer live te zien
Dat hoop ik dus ook
  zondag 3 juli 2005 @ 01:07:14 #232
73742 fripper
"Call It Anything"
pi_28433292
quote:
Op zondag 3 juli 2005 01:00 schreef LintuxCx het volgende:

[..]

Eigenlijk wel, laatste stukje van Breathe dat ze speelden zit toch echt bij Time in op de CD, toch?
Ik dacht even dat ze zo doorgingen met de rest van DSOTM
"We shall now tune our Mellotrons and attack culture once again"
  zondag 3 juli 2005 @ 01:08:07 #233
78509 Harry_Sack
bidibidibidibidi
pi_28433327
erg mooi, wat mij betreft is het festival hiermee afgesloten.
Ingenieur in de ornithologische huisvesting <- Urbanus :P
Good ol' Buck : http://youtube.com/watch?v=VmxXIS2ot8w <- Fun
N.W.O : http://www.youtube.com/watch?v=WOeCpMwZo6o <- Pol
  zondag 3 juli 2005 @ 01:09:30 #234
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_28433370
quote:
Op zondag 3 juli 2005 01:06 schreef BloodhoundFromHell het volgende:
Ik heb nog nooit goede zang gehoord bij pink floyd. zang is bij pink floyd altijd al een noodzakelijk kwaad geweest.
Ik vond Gilmour goed bezig. Waters en het achtergrondzangeresje daarentegen, niet.
Confidence through competence
  zondag 3 juli 2005 @ 01:11:44 #235
16466 BloodhoundFromHell
---------------------
pi_28433447
Ik heb net een band teruggevonden met wat pink floyd nummers, heb mijn oude bandrecorder net weer eens opgestart voor het eerst soinds 10 jaar ofzo om dat weer eens even terug te luisteren. (van band klinkt het toch beter dan van cd vind ik altijd)
(__/)
(='.'=)
(")_(")
  Moderator zondag 3 juli 2005 @ 01:33:31 #236
819 crew  Gert
spreekt voor zich
pi_28434042
Kippenvel was dat.
Er zijn Europese landen waar een groter bevolkingsdeel moeite heeft de eindjes aan elkaar te knopen, maar waar supermarktgevechten om rollen zacht Page-toiletpapier toch uitblijven.
  zondag 3 juli 2005 @ 01:47:19 #237
55154 Sjoewe
Time. Space.
pi_28434410
quote:
Op zondag 3 juli 2005 01:33 schreef Gert het volgende:
Kippenvel was dat.
Juist
** Die nacht ist vorbei, ein neuer Tag beginnt. Alles sprung. Stadtkind. Berlin. **
  zondag 3 juli 2005 @ 02:03:01 #238
104233 Rubber_Soul
Vulva in de gloria
pi_28434813
Ik vond ze errug goed spelen voor knakkers van rond de 60...Heerlijk
Kunstje nog niet verleerd, al leek Waters idd of heel erg zenuwachtig, of heel erg geëmotioneerd
Desondanks, I hoped there where five But four did it just as well for me
  Moderator zondag 3 juli 2005 @ 10:43:07 #239
819 crew  Gert
spreekt voor zich
pi_28438464
En de overzichtscamera tijdens het concert nog even inzoomen op het Battersea Powerstation dat in de verte lag.
Er zijn Europese landen waar een groter bevolkingsdeel moeite heeft de eindjes aan elkaar te knopen, maar waar supermarktgevechten om rollen zacht Page-toiletpapier toch uitblijven.
  Admin zondag 3 juli 2005 @ 10:46:09 #240
2589 crew  yvonne
On(t)deugend
pi_28438488
Is dat fragment al ergens online?
Zou het dolgraag terug willen zien, het was ZO goed!
Yvonne riep ergens: Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.


Op dinsdag 26 oktober 2021 16:46 schreef Elan het volgende:
Hier sta ik dan weer niet van te kijken Zelfs het virus is bang voor jou.
pi_28438556
quote:
Op zondag 3 juli 2005 10:46 schreef yvonne het volgende:
Is dat fragment al ergens online?
Zou het dolgraag terug willen zien, het was ZO goed!
Probeer het eens in alt.binaries.x. Daar zag ik wat voorbij schieten. Ik heb het niet bekeken... geen idee dus of het wat is.
  Admin zondag 3 juli 2005 @ 10:51:46 #242
2589 crew  yvonne
On(t)deugend
pi_28438575
Thanks!
Yvonne riep ergens: Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.


Op dinsdag 26 oktober 2021 16:46 schreef Elan het volgende:
Hier sta ik dan weer niet van te kijken Zelfs het virus is bang voor jou.
  zondag 3 juli 2005 @ 11:00:21 #243
54772 Silmarwen
The World is in our hands
pi_28438697
Ik heb ze al eens live gezien in de Kuip, maar toen was ik 12 jaar. Ik zou zo graag ze nog een keer live willen zien in de Kuip

Ga het optreden maar eens ergens opzoeken, want ik heb ze gemist op live 8
  zondag 3 juli 2005 @ 11:03:04 #244
48870 Abbadon
Gevallen Engel
pi_28438737
toch wel het hoogtepunt van Live8 voor mij denk ik....
Give a man a fire and he'll be warm for a day. Set a man on fire and he'll be warm for the rest of his life.
  zondag 3 juli 2005 @ 11:19:50 #245
18992 2nosedT
Music-addict
pi_28438976
quote:
Op zondag 3 juli 2005 10:43 schreef Gert het volgende:
En de overzichtscamera tijdens het concert nog even inzoomen op het Battersea Powerstation dat in de verte lag.
Ja inderdaad dat viel me ook op. Is dat nou hetzelfde gebouw wat gebruikt wordt op de voorkant van Animals?
pi_28439066
Het viel mij erg tegen. Brian Wilson en The Who waren net nog erger maar ik hoorde weinig passie en relevantie in het optreden van PF.
pi_28439082
quote:
Op zondag 3 juli 2005 01:09 schreef Stereotomy het volgende:

[..]

Ik vond Gilmour goed bezig. Waters en het achtergrondzangeresje daarentegen, niet.
De zang van Waters vond ik juist goed, echt een gave getergde stem heeft die man. Technisch gezien misschien niet helemaal goed maar wel een stem met karakter.
  zondag 3 juli 2005 @ 12:03:08 #248
2890 Zanderrr
A Face Made For Radio
pi_28439816
Werd 'Wish You Were Here' gisteren nou opgedragen aan Syd of hoorde ik dat verkeerd?

Vond het best een goed optreden inderdaad, al zijn de mannen wel heel erg oud geworden en maakte The Who wel een wat meer vitalere indruk. Als er ooit nog een tour komt, dan moet 't wel snel gebeuren, vrees ik. Wat trilde die Waters trouwens..
"You fear Jazz. You fear the lack of rules, the lack of boundaries"
  zondag 3 juli 2005 @ 12:05:04 #249
48870 Abbadon
Gevallen Engel
pi_28439871
quote:
Op zondag 3 juli 2005 12:03 schreef Zanderrr het volgende:
Werd 'Wish You Were Here' gisteren nou opgedragen aan Syd of hoorde ik dat verkeerd?
yup...
Give a man a fire and he'll be warm for a day. Set a man on fire and he'll be warm for the rest of his life.
  zondag 3 juli 2005 @ 12:26:14 #250
102865 One_conundrum
zeg maar Conundrum
pi_28440416
Super optreden, ze hadden van mij wel enkele uren mogen spelen, maar macca moest zo nodig ook weer op het podium komen
"Vanity, definitely my favorite sin. . . ."
  zondag 3 juli 2005 @ 12:27:42 #251
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_28440452
Dark side of the moon is eigenlijk de enige LP/CD die ik ken waar echt alle nummers top zijn
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 3 juli 2005 @ 12:29:24 #252
54772 Silmarwen
The World is in our hands
pi_28440492
Jammer dat er geen Shine on You Crazy Diamond werd gespeeld, dat is by far my favorite number
pi_28440630
Zijn deze shows ook ergens te downloaden?
Audio vooral..heb alleen Comfortably Numb gezien nl..
  zondag 3 juli 2005 @ 12:36:14 #254
73742 fripper
"Call It Anything"
pi_28440671
Roger is na 16 jaar eindelijk klaar met z'n opera Ca Ira, die in september uitkomt. Hij heeft dus misschien wat tijd over voor nog een paar concerten
"We shall now tune our Mellotrons and attack culture once again"
  zondag 3 juli 2005 @ 12:36:36 #255
102865 One_conundrum
zeg maar Conundrum
pi_28440682
quote:
Op zondag 3 juli 2005 12:27 schreef Pietverdriet het volgende:
Dark side of the moon is eigenlijk de enige LP/CD die ik ken waar echt alle nummers top zijn
Geeft niet hoor, je leert nog wel meer van ze kennen...
"Vanity, definitely my favorite sin. . . ."
pi_28440823
quote:
Op zondag 3 juli 2005 12:34 schreef JimBob het volgende:
Zijn deze shows ook ergens te downloaden?
Audio vooral..heb alleen Comfortably Numb gezien nl..
alt.binaries.x

Staat het hele optreden op met video. .
pi_28440931
Heb al een of andere torrent site gevonden, staat ook VR optreden op.
Thnx anyway.


maare..hoe werken die dingen.. dat alt.binaries.x .
pi_28440977
kan je een link geven?

-edit- hoeft al niet meer. De concerten zijn wel via torrentspy.com te vinden.
pi_28441075
edit: link verwijderd, dat mag niet nee


Mag dat trouwens zo?

[ Bericht 65% gewijzigd door Beathoven op 03-07-2005 14:36:40 ]
  zondag 3 juli 2005 @ 13:05:30 #260
73742 fripper
"Call It Anything"
pi_28441515
quote:
Op zondag 3 juli 2005 12:50 schreef JimBob het volgende:

Mag dat trouwens zo?
Lijkt me erg twijfelachtig ....
"We shall now tune our Mellotrons and attack culture once again"
  zondag 3 juli 2005 @ 13:08:19 #261
2890 Zanderrr
A Face Made For Radio
pi_28441594
Het mag idd eigenlijk niet, maar evengoed bedankt!
"You fear Jazz. You fear the lack of rules, the lack of boundaries"
  zondag 3 juli 2005 @ 13:18:19 #262
16466 BloodhoundFromHell
---------------------
pi_28441903
de opnames van gisteren zijn allang in dvd kwaliteit op bittorent te vinden. Lijkt me dat dat niet illigaal is, is tenslotte op public tv geweest.
(__/)
(='.'=)
(")_(")
pi_28441921
Nou ja, en anders is het gratis te bekijken op AOL.com. Volgens mij moet je dan wel het hele concert bekijken. (stream)
  zondag 3 juli 2005 @ 13:19:55 #264
16466 BloodhoundFromHell
---------------------
pi_28441957
[edit ] link bij nader inzien wellicht niet conform de policy --> gewoon zoeken op de bekende torrent zoeksites
(__/)
(='.'=)
(")_(")
  zondag 3 juli 2005 @ 13:22:49 #265
88981 Nood-kloon
(Genetisch wan-product.)
pi_28442044
AOL.com heeft de hele zomer de boel online staan. Zal wel wat gebruksvriendelijk moeten zijn want het lijkt nu of ze alle steden apart integraal online hebben staan. Zit nu te kijken naar UB40. Moet ik de hele avond wachten tot Floyd voorbijkomt?

Over het optreden.
Beter dan verwacht. En deze keer stond de muziek centraal. PF staat er om bekend dat ze vooral visueel spectakel bieden. Nu was het podium voor iedereen gelijk. Maar het klonk als een klok. Hoewel de leeftijd er van af te zien was. Bij Roger kon je het spelplezier zien. Ik denk dat hij diep in z'n hart het gelukkigst was met het optreden. Hij nam ook het initiatief tot de grouphug.

Beetje off topic in een Floyd thread, maar....
Over krasse knarren gesproken. Ik weet niet of ze een aparte thread hebben maar allemachtig! Wat was het optreden van The Who goed! Leek een CSI medley, maar Daltrey was zeer goed bij stem.
Ik poep op AZ Alkmaar.
pi_28442686
Argh..bij 10% een error :S
pi_28442725
quote:
Op zondag 3 juli 2005 13:08 schreef Zanderrr het volgende:
Het mag idd eigenlijk niet, maar evengoed bedankt!
Nou ja, dan halen ze maar weg .
  zondag 3 juli 2005 @ 13:46:47 #268
23267 Roel_Jewel
Gobbledigook
pi_28442729
edit: ook deze haal ik ff weg

HQ MP3s van gisteren .

[ Bericht 34% gewijzigd door Beathoven op 03-07-2005 14:39:20 ]
  zondag 3 juli 2005 @ 14:21:29 #269
67746 Baba-O-Riley
Out here in the fields
pi_28443675
Ik ben helemaal niet bekend met werk van Pink Floyd, maar ik was erg onder de indruk van het optreden van ze gisteren. Roger Waters zag er erg gelukzalig uit. En wat is "Comfortably Numb" toch een geweldig nummer.
.
pi_28443676
quote:
Op zondag 3 juli 2005 13:46 schreef Roel_Jewel het volgende:
HQ MP3s van gisteren .
heeeeeee bedankt!

[ Bericht 15% gewijzigd door Beathoven op 03-07-2005 14:40:47 ]
  Admin zondag 3 juli 2005 @ 14:22:09 #271
2589 crew  yvonne
On(t)deugend
pi_28443712
quote:
Op zondag 3 juli 2005 13:46 schreef Roel_Jewel het volgende:
HQ MP3s van gisteren .
Thanks!

[ Bericht 17% gewijzigd door Beathoven op 03-07-2005 14:41:04 ]
Yvonne riep ergens: Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.


Op dinsdag 26 oktober 2021 16:46 schreef Elan het volgende:
Hier sta ik dan weer niet van te kijken Zelfs het virus is bang voor jou.
  zondag 3 juli 2005 @ 14:24:10 #272
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_28443776
Wow.
Roofkopie verspreiden van concert voor een goed doel, das pas stoer..
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_28443841
quote:
Op zondag 3 juli 2005 13:46 schreef Roel_Jewel het volgende:
HQ MP3s van gisteren .
Thanks!

[ Bericht 15% gewijzigd door Beathoven op 03-07-2005 14:41:25 ]
FC Den Bosch | Standard Liege | Atletico Madrid | Lazio Roma | Alianza Lima | Chelsea | Dinamo Kiev
Corazón Alianza Lima Corazón para ganar a La Victoria volveremos para verte campeonar.
pi_28443854
'roofkopie'? Hoezo?
  zondag 3 juli 2005 @ 14:29:46 #275
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_28443953
quote:
Op zondag 3 juli 2005 14:26 schreef Man_in_a_Shed het volgende:
'roofkopie'? Hoezo?
Denk je niet dat het idee van live aid is dat je de opname koopt en daarmee wat voor hun "goede doel" spendeert, en niet gratis download?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_28444005
quote:
Op zondag 3 juli 2005 14:29 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Denk je niet dat het idee van live aid is dat je de opname koopt en daarmee wat voor hun "goede doel" spendeert, en niet gratis download?
Nee, de concerten kan je nakijken op aol.com... gratis
pi_28444094
Nakijken is niet hetzelfde als downloaden natuurlijk.
FC Den Bosch | Standard Liege | Atletico Madrid | Lazio Roma | Alianza Lima | Chelsea | Dinamo Kiev
Corazón Alianza Lima Corazón para ganar a La Victoria volveremos para verte campeonar.
  zondag 3 juli 2005 @ 14:35:46 #278
22352 Ascaroth
sitting out.
pi_28444168
quote:
Op zondag 3 juli 2005 14:29 schreef Pietverdriet het volgende:
Denk je niet dat het idee van live aid is dat je de opname koopt en daarmee wat voor hun "goede doel" spendeert, en niet gratis download?
"We don't want your money - we want you"

Ik vond het een erg geslaagd optreden.
Ze zijn hier fameus met m'n kloten aan het rammelen.
"I call, I call your tits."
Last.fm
pi_28444229
quote:
Op zondag 3 juli 2005 14:29 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Denk je niet dat het idee van live aid is dat je de opname koopt en daarmee wat voor hun "goede doel" spendeert, en niet gratis download?
Nee, en het was ook geen aid.. 8.
  zondag 3 juli 2005 @ 14:39:05 #280
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_28444283
quote:
Op zondag 3 juli 2005 14:35 schreef Ascaroth het volgende:

[..]

"We don't want your money - we want you"

Ik vond het een erg geslaagd optreden.
Heel geslaagt, je gaat voor de muziek, en niet voor het waarom het werd georganiseerd.
Top
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_28444390
quote:
Op zondag 3 juli 2005 14:39 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Heel geslaagt, je gaat voor de muziek, en niet voor het waarom het werd georganiseerd.
Top
Waar aan kan jij dan afleiden dat hij niet voor de muziek keek?
pi_28444483
quote:
Op zondag 3 juli 2005 14:33 schreef CherrymoonTraxx het volgende:
Nakijken is niet hetzelfde als downloaden natuurlijk.
precies

Als de Mp3's van de BBC of iets dergelijks komen mogen ze ook wel blijven staan, maar het gaat hier om sites van derden en daarom heb ik hier maar ff wat links verwijderd.
  zondag 3 juli 2005 @ 14:50:28 #283
23267 Roel_Jewel
Gobbledigook
pi_28444661
quote:
Op zondag 3 juli 2005 14:29 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Denk je niet dat het idee van live aid is dat je de opname koopt en daarmee wat voor hun "goede doel" spendeert, en niet gratis download?
'We don't want your money. We want you!'

Je hebt niet gekeken gisteren hè?
  zondag 3 juli 2005 @ 14:50:35 #284
22352 Ascaroth
sitting out.
pi_28444666
quote:
Op zondag 3 juli 2005 14:39 schreef Pietverdriet het volgende:
Heel geslaagt, je gaat voor de muziek, en niet voor het waarom het werd georganiseerd.
Top
Pardon?

Ik probeer alleen aan te duiden dat het inzamelen van geld dit keer niet de hoofdzaak was.
Ze zijn hier fameus met m'n kloten aan het rammelen.
"I call, I call your tits."
Last.fm
pi_28444730
quote:
Op zondag 3 juli 2005 14:50 schreef Roel_Jewel het volgende:

[..]

'We don't want your money. We want you!'

Je hebt niet gekeken gisteren hè?
Hij zei niet dat dit een vrijbrief was om maar meteen alle opnames over het net te verspreiden

Nou ja, iig even doorgaan hierover in de feedback. Hier weer graag ontopic over Pink Floyd.
  zondag 3 juli 2005 @ 14:54:27 #286
23267 Roel_Jewel
Gobbledigook
pi_28444796
quote:
Op zondag 3 juli 2005 14:52 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Hij zei niet dat dit een vrijbrief was om maar meteen alle opnames over het net te verspreiden
Neuh. En wat dan nog? Denk je dat die dvd-box in september/oktober minder verkocht gaat worden? Die koop ik iig heus wel. Als ze daar heel bang voor zouden zijn, moeten ze het vooral niet op tv, radio én internet gaan uitzenden. En is het doel niet dat dit zoveel mogelijk mensen op deze aardkloot bereikt? Juist, en dan lijkt internet me een prima medium.
pi_28444830
De CD-industrie lijdt inderdaad helemaal niet onder de mogelijkheden om alles te downloaden.
FC Den Bosch | Standard Liege | Atletico Madrid | Lazio Roma | Alianza Lima | Chelsea | Dinamo Kiev
Corazón Alianza Lima Corazón para ganar a La Victoria volveremos para verte campeonar.
  zondag 3 juli 2005 @ 14:58:52 #288
55154 Sjoewe
Time. Space.
pi_28444940
Ik zat me te ververvelen dus ik heb een Dark Side of the Moon wallpaper gemaakt
** Die nacht ist vorbei, ein neuer Tag beginnt. Alles sprung. Stadtkind. Berlin. **
  Moderator zondag 3 juli 2005 @ 15:02:26 #289
819 crew  Gert
spreekt voor zich
pi_28445064
Een vervolg op deze reünie zit er niet in waarschijnlijk, helaas. Dit schrijft Roger Waters op zijn website:

Er zijn Europese landen waar een groter bevolkingsdeel moeite heeft de eindjes aan elkaar te knopen, maar waar supermarktgevechten om rollen zacht Page-toiletpapier toch uitblijven.
pi_28445138
quote:
Op zondag 3 juli 2005 14:55 schreef CherrymoonTraxx het volgende:
De CD-industrie lijdt inderdaad helemaal niet onder de mogelijkheden om alles te downloaden.
Daar heb je wel een beetje gelijk in. Om ontopic te blijven geef ik dan maar een voorbeeld over Pink Floyd. Ik kom zelf uit 85 dus Pink Floyd is eigenlijk voor mijn tijd. Met het programma kazaa had ik per ongeluk eens Pink Floyd gedownload. Ik vond het wel erg mooi, ik heb wat meer gedownload om wat verder te luisteren en pas daarna ben ik begonnen met cd's en dvd's te kopen.
pi_28445427
wat zijn het ook een stelletje ouwe lullen zeg
Prachtig
  zondag 3 juli 2005 @ 16:30:33 #292
88981 Nood-kloon
(Genetisch wan-product.)
pi_28447761
quote:
Op zondag 3 juli 2005 15:02 schreef Gert het volgende:
Een vervolg op deze reünie zit er niet in waarschijnlijk, helaas. Dit schrijft Roger Waters op zijn website:

[afbeelding]
Dat was geschreven voor het consert plaats vond. Hoe hij na het consert dacht weet ik niet. Verwacht overigens geen wonder.
Ik poep op AZ Alkmaar.
pi_28448044
Gelukkig heb ik de opname nog....

Comfortably Numb.... Mijn goeie god zeg... .
pi_28449985
hoe laat is pink floyd uitgezonden eigenlijk???? want ik heb hier een band met 8 uur live 8 maar niks geen pink floyd.
  zondag 3 juli 2005 @ 17:53:24 #295
23267 Roel_Jewel
Gobbledigook
pi_28450014
quote:
Op zondag 3 juli 2005 17:52 schreef rheingold het volgende:
hoe laat is pink floyd uitgezonden eigenlijk???? want ik heb hier een band met 8 uur live 8 maar niks geen pink floyd.
Laat. Rond 23.00 uur, gok ik
pi_28450081
mmmmmm toen was mijn band dus al vol.
pi_28450141
Dan heb je echt wat gemist!
pi_28450454
damn dan maar even met bittorrent zoeken.
pi_28450481
alt.binaries.x .
  zondag 3 juli 2005 @ 18:17:54 #300
111404 BeRightBack
Keith Moon
pi_28450491
Comfortably Numb
Ik vond het heel erg goed..
Maar wat was er met Roger Waters aan de hand?
  Moderator zondag 3 juli 2005 @ 18:21:06 #301
819 crew  Gert
spreekt voor zich
pi_28450549
quote:
[b]Op zondag 3 juli 2005 18:17
Maar wat was er met Roger Waters aan de hand?
Volgens mij niks hoor. Er wordt hier gedaan alsof hij van het podium atrilde zo'n beetje.
Zo te zien had hij het vooral érg naar zijn zin. Zonder microfoon meezingen met Gilmour tijdens Money enzo, smile op z'n gezicht. Dat zijn toch tekenen dat-ie het geweldig vond om weer eens met de rest van de band op het podium te staan.


Pink Floyd staat bovenaan trouwens, op de site van de BBC waar je kunt stemmen wat de beste performance van Live8 is: http://www.bbc.co.uk/music/thelive8event/vote/
Er zijn Europese landen waar een groter bevolkingsdeel moeite heeft de eindjes aan elkaar te knopen, maar waar supermarktgevechten om rollen zacht Page-toiletpapier toch uitblijven.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')