abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 9 december 2004 @ 17:42:42 #1
45563 Djaser
Holy monk yorp
pi_23858817
Hier maar weer verder
quote:
en die is er dus niet, nog een video.
Zijn van die tour wel videobeelden gemaakt maar ze waren allemaal onbruikbaar (verkeerd belicht geloof ik).
Das kut maar dan kijk ik liever even naar wat ander werk van ze.

Pink Floyd
  donderdag 9 december 2004 @ 17:50:22 #2
14505 OProg
A Life in Music
pi_23859025
Ik vraag me soms wel eens af of er echt geen bruikbare tapes van zijn *ergens*. Ik heb al vaker meegemaakt van andere bands dat er ineens iemand materiaal heeft, dat volgens iedereen al lang was vergaan of mislukt niet bestaat, op zolder had liggen.
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
pi_23859197
Ben net Echoes aan het luisteren..
Ons soort mensen, trapt reeds jaren blij van zin, het vuile plebs de modder in.
Ons soort mensen, steunpilaar van vaderland en koningin.
  donderdag 9 december 2004 @ 18:21:24 #4
2890 Zanderrr
A Face Made For Radio
pi_23859619
Ongetwijfeld ligt er nog wel wat interessant materiaal op de plank dat eventueel legaal uitgebracht kan worden. Er zijn bijv. genoeg bootlegs van BBC sessies uit de jaren 70 en ik heb nog een bootleg video van een optreden voor een of ander Amerikaans televisiestation uit het begin van de jaren 70 waar de kwaliteit behoorlijk goed van is. Je zou dat zo legaal uit kunnen brengen als de mastertapes nog bestaan.
"You fear Jazz. You fear the lack of rules, the lack of boundaries"
  donderdag 9 december 2004 @ 18:29:15 #5
14505 OProg
A Life in Music
pi_23859772
Zelfs als ze niet meer bestaan kan je in de studio er veel mee kunnen doen. Maar Waters zal het wel weer als een jeugszonde zien, 'AHM' komt natuurlijk ook in die sessie voor. Daar kunnen we dus lang op wachten.
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
pi_23860767
video en Pink Floyd...tja jammer dat het ze nooit zo heeft geboeid.
Ik heb KQED studio's 1970 op DVD, maar kwaliteit is inderdaad wat minder. Tevens is het studio materiaal, nog minder dan Pompeii. Maar wel weer leuke nummers. Alhoewel de uitvoering weer minder is. Er is hier en daar wel een video'tje te vinden. Maar van the DSOTM tour(72-73), WYWH Tour (74-75) en Animals tour in 77 (vooral die laatste was al een gigantische en spectaculaire schow) is buiten wat veeeeels te donkere en slechte amateuropnamen vrijwel niets. Echt zonde omdat hun show juist zo spectaculair was.
Ik heb ook 2 complete video's van The Wall shows. Eentje van Earls Court en eentje uit Nassau Colluseum. Die laatste in iets betere kwaliteit. Maar beide absoluut onder de maat van professionaliteit. Ze hadden het zoals iemand eerder al zei te slecht belicht, of verkeerd materiaal gebruikt. En dat is te zien...
  donderdag 9 december 2004 @ 19:51:09 #7
14505 OProg
A Life in Music
pi_23861719
Hoe is het geluid van die 2e video?

Ik heb trouwens ook nog ergens een stukje film van Kralingen.
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
  donderdag 9 december 2004 @ 19:55:04 #8
2890 Zanderrr
A Face Made For Radio
pi_23861831
Ja, die Kralingen-stukjes komen uit die Stamping Ground concertvideo. Die heb ik een keer van de tv opgenomen, maar muzikaal gezien is dat niet echt geweldig (valse zang). Die KQED opnames heb ik idd ook, ik vind de kwaliteit daarvan eigenlijk nog best goed te doen. Muzikaal gezien is het iig een stuk interessanter dan iets als Pulse.
"You fear Jazz. You fear the lack of rules, the lack of boundaries"
pi_23862180
quote:
Op donderdag 9 december 2004 19:51 schreef OProg het volgende:
Hoe is het geluid van die 2e video?

Ik heb trouwens ook nog ergens een stukje film van Kralingen.
redelijk, de video kwaliteit is wel een stuk beter dan die Earls Court versie. En stuk meer camera standpunten.
Overigens zijn er wel enkele goede vidoe fragementen van een 73 concert geloof in Earls Court ook, met CWTAE en de ontploffende magnesiumpotten tijdens de schreeuw. Ik vraag me nog steeds af of dat complete concert is gefilmd, of alleen fragmenten.
pi_23862325
Hmmmm eigenlijk is er niets beters dan languit op de bank te liggen, koptelefoon op en pink floyd luisteren
And everything under the sun is in tune
But the sun is eclipsed by the moon.
And Prince is still here!
pi_23862396
hier wat screenshots van de show in Earls Court 1980-08-09
  donderdag 9 december 2004 @ 20:35:17 #12
38929 TrenTs
_O_ Jimi Hendrix _O_
pi_23862787
Ik heb altijd het idee dat als ik er CD's van ga kopen dat er toch een remaster uit gaat komen... dat houdt me een beetje tegen.
Overwhelmed as one would be, placed in my position
Such a heavy burden now to be the one
Born to bear and read to all
The details of our ending
pi_23867560
Enorm leuk dat Pink Floyd van de "oudere" bands nog altijd spring levend is bij mensen. En ook bij meerdere generaties. En dat terwijl het toch niet hele eenvoudige muziek is.

Deze titel was ik gewooon bijna vergeten. Even spieken op mijn cd'tje:

Several Species of small furry animals gathered together in a cave and grooving with a pict

je moet wel heel erg toffe gozer zijn omdat te bedenken.

[ Bericht 42% gewijzigd door FokTijn op 09-12-2004 23:33:36 (owja) ]
Tool........ en een hele tijd niets
pi_23878772
die speech die je hoort in dat nummer met dat schotse (?) accent, daar heb ik ook een live versie van. Heel debiel optreden is dat, waarin Roger nog meer vage dingen doet met het publiek.
De liedjes die op Ummagumma en More staan waren live echt supergoed goed, en vaak veeeeeeel langer dan de album versies. Jammer dat ze nooit meer met live materiaal hebben gewerkt, want dan zijn ze vergeleken met de album versies nog 10keer beter.
  zaterdag 11 december 2004 @ 01:41:33 #15
18783 JanDenSmeerpoets
You... are an ostrich
pi_23892482
Geen idee of ie al is langsgekomen, maar dit zullen sommigen wel interessant vinden: http://members.cox.net/stegokitty/dsotr_pages/the_setup.htm

Wizard of Oz met DSOTM
.
pi_23894240
Pink Floyd. Samen met ELO, The Cats (sorry, hoor) en Aphrodite's Child mijn muzikale idolen.
Mijn absoluut favoriete PF-cd's zijn 'Atom Heart Mother' en 'Echoes'. Al die lange uitgesponnen stukken uit het eind van de jaren 60 en begin van de 70's (o.a. ook "In the court of the Crimson King" en "In the wake of Poseidon" van King Crimson) zijn, zeg maar, "my music".
Wat er de laatste 4 jaar qua popmuziek verschijnt vind ik persoonlijk bagger. Rap, neo-r&b, dance, Nederlandstalig gejank (Borsato en Oosterhuis bv), ik bedank ervoor. Voor mij geen om-de-noten-heen gejank van Mariah Carey en Alisha Keys, geen hijgerige homo'tjes als al die walgelijke boy-bands ('t zijn geen 'bands' want ze bespelen geen enkel instrument) en girl-bands (huppelkutjes die alleen leuk zijn om naar te kijken met het geluid uit). Voor mij geen arrogante omhooggevallen rap-negertjes ( en -blanken, zoals Marshall Mathers), kortom, laat u maar.
Nee, dan PF. Tot het verdwijnen van Roger Waters m.i. de band der bands. Mooie nummers ('Brain Damage'), rare nummers ('Bike), vroeg-experimenteel gekrakeel ('Interstellar Overdive') en stonede waanzin ('Alan's Psychedelic Breakfast.'). Ik heb al eens met de gedachte gelopen om, als het mijn tijd is het tijdelijke voor het eeuwige te verwisselen, tijdens de uitvaart iedere genodigde verplicht naar héél kan 1 van de lp "Atom Heart Mother" te laten luisteren (mag ook van cd komen natuurlijk, maar dan wel de geremasterde versie). Dan zou mijn einde HET einde zijn.
NB: Dit is mijn mening, maar vocaal stelde Dave Gilmour helaas niets voor vergeleken met de zangkwaliteiten van Roger Waters. Daarom had-ie moeten blijven. Trouwens, bestaat PF eigenlijk nog? Officiëel zijn ze toch nog niet ontbonden??
pi_23894419
Oeh Pink Floyd.

Darkside of the moon vind ik een van de beste CD's. Maar ik heb ze nog niet allemaal geluisterd. Niet alle CD's trouwens.
  zaterdag 11 december 2004 @ 09:23:44 #18
73742 fripper
"Call It Anything"
pi_23894439
quote:
Op zaterdag 11 december 2004 07:28 schreef luked45 het volgende:
NB: Dit is mijn mening, maar vocaal stelde Dave Gilmour helaas niets voor vergeleken met de zangkwaliteiten van Roger Waters. Daarom had-ie moeten blijven. Trouwens, bestaat PF eigenlijk nog? Officiëel zijn ze toch nog niet ontbonden??
Ik ben eigenlijk wel blij dat Gilmour ook af en toe een stukje zing op de oude Floyd albums. Geeft wat meer afwisseling.

Volgens mij zijn ze inderdaad niet officieel uit elkaar, maar ik verwacht eigenlijk geen nieuw album meer. Ik denk dat Dave Gilmour het ondertussen ook wel genoeg vindt geweest.
"We shall now tune our Mellotrons and attack culture once again"
pi_23899763
vocaal stelde Gilmour niets voor? Roger wou juist in die begin periode (68-73) dat Gilmour ALLES zong! Pas ten tijde van Wish you were here en Animals ging Roger zingen.
Op de bootlegs van 1974 hoor je de eerste echte zang van Roger, en dat is echt vals hoor! Gilmour kan veeel beter zingen. Roger zingt wel met veel emotie, dat doet ie echt goed. Maar beter dan Gilmour kwa zangtechniek en bereik, nee echt niet hoor.

Pink Floyd is niet opgeheven, maar de kans dat ze ooit nog wat gaan doen is nihil.
pi_23901778
Waters zingt inderdaad geweldig op Animals en The Wall. Maar volgens mij is er in de studio toch behoorlijk aan zijn stem gesleuteld, want op live-versie van The wall is het toch een stuk minder.

En Echoes, jij als kenner van PF-oude stijl-live weet daar misschien meer over. Ik heb altijd begrepen dat Waters maar een matige bassist was en dat in de studio meestal Gilmour de bas inspeelde, omdat dat sneller en beter ging. Maar live kon dat natuurlijk niet. Aangezien Waters in het begin ook weinig zong, moet de kwaliteit van Pink Floyd live toch voornamelijk Gilmour/Wright zijn geweest, terwijl Waters er maar een beetje bij stond. Of compenseerde hij dat met allemaal gekkigheden?
pi_23904466
quote:
Op zaterdag 11 december 2004 16:04 schreef Echoes het volgende:
vocaal stelde Gilmour niets voor? Roger wou juist in die begin periode (68-73) dat Gilmour ALLES zong! Pas ten tijde van Wish you were here en Animals ging Roger zingen.
Op de bootlegs van 1974 hoor je de eerste echte zang van Roger, en dat is echt vals hoor! Gilmour kan veeel beter zingen. Roger zingt wel met veel emotie, dat doet ie echt goed. Maar beter dan Gilmour kwa zangtechniek en bereik, nee echt niet hoor.

Pink Floyd is niet opgeheven, maar de kans dat ze ooit nog wat gaan doen is nihil.
Sorry hoor, maar op de live-concerten van PF nadat Waters solo was gegaan, zong Gilmour volgens mij alles. Als de vocals boven de G2 kwamen, zoals bv in "Shine on you crazy diamond", kon Gilmour en niet meer bij, alleen met een geknepen falsetstem en moesten de dames van de background vocals e.e.a. op zich nemen. Ik vond Waters in de jaren 70 gewoon de stem van PF, maar ja joh, meningen verschillen, toch?
En wat de bootlegs betreft, ik heb er een paar, die zijn idd niet om over naar huis te schrijven. Ik heb ook een Joost-mag-weten-waar illegaal opgenomen live-Atom heart Mother, nou, dat is om te janken. En de Byrds-achtige vocalen in Brain Damage zijn daar ook verre van zuiver. Maar ja, Queen kon ook niet veel doen als ze live "Bohemian Rhapsody" deden. Leve de studiotechnieken.
  zaterdag 11 december 2004 @ 20:28:38 #22
73742 fripper
"Call It Anything"
pi_23905479
quote:
Op zaterdag 11 december 2004 19:46 schreef luked45 het volgende:
Sorry hoor, maar op de live-concerten van PF nadat Waters solo was gegaan, zong Gilmour volgens mij alles. Als de vocals boven de G2 kwamen, zoals bv in "Shine on you crazy diamond", kon Gilmour en niet meer bij, alleen met een geknepen falsetstem en moesten de dames van de background vocals e.e.a. op zich nemen. Ik vond Waters in de jaren 70 gewoon de stem van PF, maar ja joh, meningen verschillen, toch?
De stem van Gilmour was misschien de laatste jaren wat minder, maar die 2 laatste live-albums zijn gelukkig niet erg representatief voor het werk van Pink Floyd. Maar Roger Waters trekt ook altijd een blik dames open, dus dat maakt ook weinig uit.

Het echte floyd-gevoel heb ik toch vooral bij de albums uit begin jaren 70 , daarop zingt Gilmour veel en goed. Niks mis mee !

Op Dark Side of the Moon wordt nog bijna alles door Gilmour gezongen : Breathe, Time , Money , Us & Them . Alleen Brain Damage en Eclipse worden volgens mij door Waters gezongen.

Op de latere albums werd de invloed van Waters steeds groter. Aan het eind was het evenwicht behoorlijk weg, The Final Cut is bijna een Roger Waters album onder de naam Pink Floyd. Daar wordt het niet echt beter van naar mijn mening.

Maar smaken mogen uiteraard verschillen !
"We shall now tune our Mellotrons and attack culture once again"
pi_23906046
Gilmour is 'objectief' een betere zanger dan Waters, hij kan hoger en zingt zuiverder. Daarom zingt hij ook het meest, tenminste in het begin. Maar eigenlijk is ook hij geen echt goede zanger, en Wright trouwens ook niet. Veel maakt dat niet uit want PF moest het toch niet van de vocalen hebben, tenminste niet in het begin. Pas op Animals vind ik dat veranderen. Daar begint Waters echt fel en agressief te zingen, dat is super. Gilmour is daar trouwens vocaal ook op zijn best.
Het mooist is het als ze elkaar afwisselen, zoals in Dogs, Mother en Hey you.
  zaterdag 11 december 2004 @ 21:27:23 #24
14505 OProg
A Life in Music
pi_23906853
quote:
Op zaterdag 11 december 2004 07:28 schreef luked45 het volgende:

Wat er de laatste 4 jaar qua popmuziek verschijnt vind ik persoonlijk bagger. Rap, neo-r&b, dance, Nederlandstalig gejank (Borsato en Oosterhuis bv), ik bedank ervoor. Voor mij geen om-de-noten-heen gejank van Mariah Carey en Alisha Keys, geen hijgerige homo'tjes als al die walgelijke boy-bands ('t zijn geen 'bands' want ze bespelen geen enkel instrument) en girl-bands (huppelkutjes die alleen leuk zijn om naar te kijken met het geluid uit). Voor mij geen arrogante omhooggevallen rap-negertjes ( en -blanken, zoals Marshall Mathers), kortom, laat u maar.
Misschien moet je een dieper in de muziek duiken om te ontdekken dat dit onzin is. Er is zoveel meer dan dat, ook nu nog.
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
pi_23906861
Wat vocalen betreft: ik vind het contrast tussen Gilmour en Waters zo mooi, met name op de latere albums (Animals, The Wall).
De stem van Roger is zo lekker agressief.. Dat is ook zo mooi aan z'n solo-album "the pro's and cons of hitchhiking".

Jammer is dat Wright alsmaar minder achter de microfoon kwam. Luister eens naar Saucerful of Secrets, of naar Meddle.. Hij heeft een prachtige stem, en is tevens een fantastische songwriter!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')