abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 4 december 2004 @ 13:54:26 #1
3011 E.T.
hormonaal stuiterballetje
pi_23756668
Voor die 2 keer per jaar dat ik thuis een vette hap maak, had ik de laatste keer bedacht dat een broodje kroket er wel lekker bij zou zijn. Dus een doosje met 'Van Dobben' gehaald en in de pan gemikt.
Vet was 180 graden, 2 kroketten (niet teveel om de temp van 't vet zo hoog mogelijk te houden).. en je raadt't al.. Binnen de minuut was de buitenkant kapot en de binnenkant nog koud

De keer erop de kroketten eerst laten ontdooien, maar weer geen succes.

Wat is nou DE manier om thuis goede kroketten uit mijn Tefal-pan te krijgen?
I can only please one person per day. Today is not your day. Tomorrow isn't looking too good either.
pi_23756693
Geen van Dobben nemen, maar een heel goedkoop huismerk van de AH. Die gaan bij mij tenminste onder dezelfde omstandigheden wel altijd goed.
Als het je zoveel moeite kost om jezelf te worden, kun je net zo goed iemand anders blijven.
If you shake my hand better count your fingers ...
  zaterdag 4 december 2004 @ 13:57:01 #3
11923 I.R.Baboon
Schaterlachend langs ravijnen.
pi_23756716
Van Dobbens zijn erg lastig met frituren, maar wat je er voor terug krijgt is ook wel die moeite waard.
Het gaat slecht, verder gaat het goed.
pi_23756769
quote:
Op zaterdag 4 december 2004 13:57 schreef I.R.Baboon het volgende:
Van Dobbens zijn erg lastig met frituren, maar wat je er voor terug krijgt is ook wel die moeite waard.


Dat blijkt wel ja..
I intend to live forever.. So far, so good..
Xbox 360 Live: EN4 360
  zaterdag 4 december 2004 @ 14:01:23 #5
93916 quattro
What the FOK!
pi_23756802
quote:
Op zaterdag 4 december 2004 13:54 schreef E.T. het volgende:
Voor die 2 keer per jaar dat ik thuis een vette hap maak, had ik de laatste keer bedacht dat een broodje kroket er wel lekker bij zou zijn. Dus een doosje met 'Van Dobben' gehaald en in de pan gemikt.
Vet was 180 graden, 2 kroketten (niet teveel om de temp van 't vet zo hoog mogelijk te houden).. en je raadt't al.. Binnen de minuut was de buitenkant kapot en de binnenkant nog koud

De keer erop de kroketten eerst laten ontdooien, maar weer geen succes.

Wat is nou DE manier om thuis goede kroketten uit mijn Tefal-pan te krijgen?


kroketten en frikandellen moeten niet op 180 graden... beter is 160/140... zo voorkom je het uit elkaar knappen verhaal ...

  zaterdag 4 december 2004 @ 14:02:45 #6
50220 Jaggunsu
Zo blauw als een reiger
pi_23756830
Ik denk dat je op wat lager temperatuur moet frituren, zegge 150/160 graden. Dat moet zoiezo eigenlijk voor snacks, alleen friet zo heet mogelijk
Beauty is in the eyes of the beer holder...
  zaterdag 4 december 2004 @ 14:03:47 #7
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_23756847
Van dobben's moet je eerst ontdooien, staat ook op de verpakking.
pi_23756861
koop een frituurpan of mik ze in de magnetron, dat werkt ook altijd
Childhood is over the moment you know you're going to die.
'Snelwegen verbreden om files op te lossen? Dat is zoals de broeksriem losser maken tegen obesitas'
  zaterdag 4 december 2004 @ 14:06:15 #9
78907 Charro
Oh no!..Charro don't go!
pi_23756898
Yep, eerst ff buiten het firtuur houden. Ook niet op je max frituren maar op 180 graden. Van Dobben kroketten de shit
He'll be a lot quieter when that swelling goes down.
pi_23756987
Wat ik altijd doe.
4/5 minuten in de pan
dan 2 minuten buiten de pan en dan weer 2 minuten in de pan .
dat alles op 170/180 graden
veel gedoe maar dan heb je ook wel wat .
I'm sick of all this pooping stuff i'm getting my buttcheeks pierced together .
pi_23757012
Ja, die binnenkant van die Van Dobben kroketten, nog ijs en ijskoud na 3 min in 180 graden
pi_23757026
Dobbe kroketten & satekroketten zijn altijd het lastigst.
Ze zijn zo knapbaar als je niet uitkijkt.
Wij frituren ze altijd op 169 graden. Dat is precies goed meestal.
  † In Memoriam † zaterdag 4 december 2004 @ 14:48:48 #13
43556 miss_dynastie
pi_23757638
Wij hebben geen probleem met van Dobben kroketten eigenlijk
We hebben een inventum, frituren met reddy olie op 180 graden.
We frituren vijf minuten, halen ze er even uit (minuut, of misschien twee) en dan nog twee a drie minuten.
Heerlijk

[ Bericht 3% gewijzigd door miss_dynastie op 04-12-2004 15:05:35 ]
  zaterdag 4 december 2004 @ 14:59:51 #14
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_23757860
Lastig, niet, gebruiksaanwijzingen lezen.
180 graden is om friet af te bakken, niet om kroketten te bakken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_23757889
Op de verpakking van van Dobben staat anders wel dat het in 180 graden moet
2015: <span class="s">MLA - JFK - PMI</span>
  zaterdag 4 december 2004 @ 15:05:04 #16
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_23757956
quote:
Op zaterdag 4 december 2004 15:01 schreef Thetallguy het volgende:
Op de verpakking van van Dobben staat anders wel dat het in 180 graden moet
en dat je ze moet ontdooien, toch?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_23757988
Temperatuur van het frituurvet 180 graden
Baktijd ontdooid 5 minuten
Baktijd bevroren 8 minuten
2015: <span class="s">MLA - JFK - PMI</span>
  zaterdag 4 december 2004 @ 15:39:29 #18
3011 E.T.
hormonaal stuiterballetje
pi_23758576
quote:
Op zaterdag 4 december 2004 15:05 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

en dat je ze moet ontdooien, toch?
Nope, vroeger wel.

Nu staat er gewoon dat ze drie minuten (ofzo) op 180 graden moeten
I can only please one person per day. Today is not your day. Tomorrow isn't looking too good either.
pi_23758586
quote:
Op zaterdag 4 december 2004 15:06 schreef Thetallguy het volgende:
Temperatuur van het frituurvet 180 graden
Baktijd ontdooid 5 minuten
Baktijd bevroren 8 minuten
Vroegah stond er voor de bevroren versie geloof ik 6 minuten erin, 2 minuten erboven en dan weer 2 minuten erin. Werkte altijd, dus dat doen we nog steeds.
  Jubileum moderator zaterdag 4 december 2004 @ 19:19:05 #20
3660 crew  Lois
*trotse mama*
pi_23763080
quote:
Op zaterdag 4 december 2004 15:40 schreef biawa het volgende:

[..]

Vroegah stond er voor de bevroren versie geloof ik 6 minuten erin, 2 minuten erboven en dan weer 2 minuten erin. Werkte altijd, dus dat doen we nog steeds.
Ja precies, zo doen wij het ook. Nooit problemen gehad.
En als ze lacht, dan lacht de wereld met haar mee....
Eva ♥ en Iris ♥
  zaterdag 4 december 2004 @ 19:22:40 #21
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_23763164
Gewoon ontdooien dan heb je geen problemen.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zaterdag 4 december 2004 @ 19:36:19 #22
73438 Prep2Fight
Noem me alsjeblieft Tim!
pi_23763480
Bij mij mislukt het altijd
Tim's LastFM Charts
' I want a easy plateau, some place to rest my head '
pi_23763516
quote:
Op zaterdag 4 december 2004 15:40 schreef biawa het volgende:

[..]

Vroegah stond er voor de bevroren versie geloof ik 6 minuten erin, 2 minuten erboven en dan weer 2 minuten erin. Werkte altijd, dus dat doen we nog steeds.
idd
maar mensen zijn lui geworden en nu beginnen ze te zeiken
I'm sick of all this pooping stuff i'm getting my buttcheeks pierced together .
pi_23773986
Ik bak ze altijd gewoon bevroren op 180 graden.. en dan een minuut of 5/6

Gister nog gedaan

(Ad van Geloven kroketten trouwens, geen Van Dobben)
  zondag 5 december 2004 @ 10:09:35 #25
50237 dribbel79
My username for over a decade
pi_23774040
Uit den vriezert, in den magnetron (ontdooien dus), 5 minuten in den frituur (180 klein nulletje C), 2 minuten eruit en dan weer 3 minten laten zwemmen....heerlijk
"Het leven is te kort voor een slechte filmquote als signature"
  zondag 5 december 2004 @ 10:11:17 #26
3011 E.T.
hormonaal stuiterballetje
pi_23774049
quote:
Op zaterdag 4 december 2004 19:37 schreef Steve-O het volgende:

[..]

idd
maar mensen zijn lui geworden en nu beginnen ze te zeiken
nou nee, de gebruiksaanwijzing die op de pakken staat is veranderd.. en na 6 geen kroketten te hebben gebakken, weet ik niet meer hoe 't precies zat...
I can only please one person per day. Today is not your day. Tomorrow isn't looking too good either.
pi_23774399
Van Dobben, doen wij altijd op deze manier: Hoelang moeten ze er ookweer in? 4 minuten? 2 minuten frituren, 2 minuten eruit halen (gewoon het mandje uit de frituur halen of erboven laten hangen) en weer 2 minuten bakken. Dat werkt uitstekend hier Wij hadden namelijk precies hetzelfde probleem!
pi_23774410
Oh, dat idee is al vaker geopperd Het is afhankelijk van hoelang ze erin moeten uiteraard, maar even 2-3 minuten erbuiten houden en verderbakken is een must.
pi_23776985
quote:
Op zondag 5 december 2004 10:11 schreef E.T. het volgende:

[..]

nou nee, de gebruiksaanwijzing die op de pakken staat is veranderd.. en na 6 geen kroketten te hebben gebakken, weet ik niet meer hoe 't precies zat...
daarom lopen mensen nu te klagen .
I'm sick of all this pooping stuff i'm getting my buttcheeks pierced together .
  zondag 5 december 2004 @ 14:51:57 #30
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_23778302
kroket niet ontdooien ,

vet van 160-170 graden en mandje 8 minuten onder laten er uit halen en even laten uit lekken.
daarna op je broodje leggen en smullen
  maandag 6 december 2004 @ 12:44:16 #31
44494 Rio
Republikeinen; tsss...
pi_23796922
Mijn pan staat op 180 graden, mijn van Dobben kroketten komen zo uit de vriezer, hup de pan in, 8 minuten. Eet smakelijk, niks buitenkant kapot.
Ik heb al een boek.
pi_23806867
gewoon lidl kroketten in de pan zodra ze drijven zijn ze goed
liever een slechte waarheid, dan een goede leugen
geld verdiensite's? klik hier
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')