abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 1 december 2004 @ 12:17:30 #1
15080 static
03.09.2006 - 11:35
pi_23690988
Het Fok! BN interview: de spelregels en verzoekjes

Deze keer is het de beurt aan Heleen van Royen.

Wat zou jij haar willen vragen?

Wie is Heleen van Royen?

Een korte bio en enkele foto's.

quote:
Heleen van Royen wordt op 9 maart 1965 als Helena Margaretha Kroon geboren in Slotervaart, Amsterdam-West. In 1983 doet zij eindexamen VWO. In 1984 wordt ze ingeloot voor de School voor Journalistiek in Utrecht, waar zij in 1987 afstudeert. Na haar studie werkt zij als redacteur bij het Haarlems Dagblad, als verslaggever bij Radio Noord-Holland en als freelancer bij diverse tijdschriften.

Heleen van Royen is sinds 1992 getrouwd met TV-presentator Ton van Royen. Het echtpaar heeft twee kinderen; een dochter en een zoon. In 2000 verschijnt haar debuutroman De Gelukkige Huisvrouw. Een kaskraker. Haar tweede roman, Godin van de Jacht, verscheen in mei 2003. Het boek stond direct op nummer 1 in de boeken top-10's. Behalve succesvol schrijfster is zij een net zo bekende journaliste. Tot begin dit jaar schreef zij spraakmakende columns voor Het Parool. Inderdaad, tot het begin van "de zaak Oudkerk"...

Speciaal voor de lezers van FOK! zal Heleen van Royen wat tijd in haar drukke schema vrijmaken om vragen te beantwoorden. Heb jij een leuke, spannende of brandende vraag aan Heleen?
quote:
Heleen van Royen is de meest beroemde én beruchte Nederlandse schrijfster van dit moment. Ze debuteerde in 2000 met de kaskraker De gelukkige huisvrouw, waarvan in Nederland meer dan 150.000 exemplaren werden verkocht.

In 2003 verscheen Godin van de jacht, die meteen na verschijning de eerste plaats van tal van bestsellerlijsten veroverde. In minder dan een jaar tijd gingen ruim 130.000 Godinnen over de toonbank, het boek is de best verkochte Nederlandse roman van 2003.

Naast twee controversiële romans, schreef Heleen van Royen tussen 2002 en 2004 een serie spraakmakende columns voor Het Parool en Planet Internet. Eind 2003 verscheen een selectie van haar columns in Je zal er maar mee getrouwd zijn (JZEMMGZ).
[dienstmededeling]
Puberale kutonzinposts worden onherroepelijk verwijderd.
Op recidivisme staat de bekende sanctie.
[/dienstmededeling]
Yvonne riep ergens: [b]Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.[/b]
pi_23691361
Terugkijkend op de Oudkerk-affaire: heb je met de wijsheid achteraf nu het idee dat je toch iets anders had willen doen? Of ben je tevreden over hoe het gelopen is en hoe je eigen rol daarin was?
pi_23691841
vind je zelf ook dat je een beetje op Hugo Borst lijkt? kwa houding, manier van praten en denken, etc..
pi_23693325
Hoe voelde het om bij het sterren boxen op SBS6 afgemaakt te worden door Ellemieke Vermolen ? Dit terwijl je eigen man mede-presentator was ?
Maak ik je bang ? Ga dan naar de dokter, want je hebt waarschijnlijk last van Hexakosioihexekontahexafobie !
pi_23693352
Krijg jij ook last van plaatsvervangende schaamte als je de programma's van je man op TV ziet?
"Ik heb geen tijd voor leuk,... ik maak alleen tijd voor episch! - Chocobo
pi_23693442
Beste Heleen,

Niet lang voor je eerste publicatie over Rob Oudkerk had deze in het Parool zijn ambitie onthuld om de PvdA, desnoods met wat geweld, te splitsen in een oud-conservatieve en een nieuwe sociaal-liberale partij. In die laatste zou voor oude baronnen als Pronk, De Vries, Peper, Koole e.d. geen plaats meer zijn en zouden vernieuwers als hijzelf en Bos (die als enigen iets van Fortuyn opgestoken leken te hebben) de toon moeten aanvoeren. Met deze plannen was Oudkerk de grootste bedreiging voor het voortbestaan van de PvdA en voor de machtsnetwerken van de oude garde sinds de oprichting van de partij.

Jouw column werd het lontje van een affaire waarin Oudkerk uiteindelijk het veld moest ruimen. Vreemd genoeg kwam die druk niet zozeer uit het publiek of zelfs maar uit de PvdA-achterban, maar vooral uit de bestuurslagen van de partij zelf. Uit jouw column waren alleen Oudkerk's Haagse bordeelbezoek, zijn pornosurfen en eenmalige coke-snuiven bekend geworden. Die feiten waren niet onoverkomelijk. Pas nadat Cohen olie op het vuur gooide door in Buitenhof* tussen neus en lippen het woord Theemsweg te laten vallen, waar ook Halbertsma nog op verder ging, en bekend werd gemaakt dat men Oudkerk had willen chanteren met videoopnames, kwam hij echt in een lastig pakket. Toegevoegd aan de kritiek die Olij c.s. toch al op Oudkerk uitoefenden werd zijn positie zo wankel dat de rest van de fractie overtuigd kon worden hem te laten vallen.

*: ik vond dat overigens een genante vertoning: Job Cohen, die het volgens ingewijden met Belinfante doet, zat met Paul Witteman, die zijn vrouw voor een jong ding ingeruild heeft, schijnheilig het buitenechtelijke sexleven van Oudkerk te becommentariëren.

Bij het publiceren van je columns beriepen jij en het Parool je mede op je journalistieke verantwoordelijkheid om de informatie naar buiten te brengen. Toch heb je ook zaken onbesproken gelaten die welbeschouwd van mintens even groot belang waren. Hopelijk wil je daar hier alsnog op ingaan; het publiek heeft immers nog steeds 'a right to know'?

- Je stelde in je vervolgcolumns dat je nog veel belastender materiaal over Oudkerk (en anderen) toegezonden had gekregen. Hieronder ook inlichtingenmateriaal. Het feit dat iemand hier zomaar over beschikte en dit jou toezond vind ik zorgwekkender dan het feit dat Rob wel eens naar de hoeren ging. Ik zou daarom graag weten wat de aard van dit materiaal was (hoe geheim en uit wat voor bronnen samengesteld), wie het je toestuurde (een ambtenaar, een (oud-)politicus?), en welk of wiens belang deze daarmee naar jouw inschatting diende. Denk je dat er een samenhang is met Rob's ambities om zich met anderen van de PvdA af te splitsen?

- Weet je ook door wie en met welke argumenten er op de Amsterdamse PvdA-fractie druk is uitgeoefend om hun wethouder te laten vallen?

- Was je destijds spontaan in Den Haag met Rob in gesprek gekomen, of had iemand je getipt en gezegd dat je maar eens wat moest vissen naar zijn sexuele avonturen? Met andere woorden, werd jouw column alleen toevallig aangegrepen om Oudkerk te lozen of heb je achteraf het idee dat je gebruikt bent?

- Ben jij of is het Parool verzocht of onder druk gezet om bepaalde zaken wel of juist niet naar buiten te brengen? Zo ja, door wie of wat?

Tot slot: Niet alleen over Oudkerk maar ook over andere PvdA-prominenten zoals Wöltgens, Vermeend, Melkert en anderen doen verhalen over sexuele uitspattingen de ronde. Bij andere partijen ken ik dit soort verhalen niet. Zegt dit iets over de PvdA en de wijze waarop die partij functioneert?

Ik kan het me voorstellen als je op sommige vragen niet meer wilt ingaan, maar zou je dan in ieder geval willen aangeven waarom je dat niet wilt? In ieder geval veel dank voor je tijd. Het zou mooi zijn als deze vragen, die bij mij altijd zijn blijven hangen, alsnog beantwoord worden.
  woensdag 1 december 2004 @ 14:08:33 #7
54997 Posdnous
Moslima-knuffelaar
pi_23693494
Wat vond je achteraf van het onvoorstelbaar omlaag brengen van het niveau van Zomergasten, door vooral fragmenten te laten zien uit infantiele programma's die slechts door Tokkies bekeken worden?
When it comes to being Plug 1, it's just me, myself and I
pi_23693517
-edit-
"Ik heb geen tijd voor leuk,... ik maak alleen tijd voor episch! - Chocobo
pi_23693844
Omdat je een eigenzinnige schrijfster bent met eigen thematiek, vraag ik me af welke schrijvers je zelf graag leest en aan welke je een hekel hebt.

Je bent iemand die z'n eigen weg gaat en niet meeloopt met de rest qua denkbeelden en dergelijke. Heeft dit wel eens confrontaties veroorzaakt op je opleiding/werk of in het wereldje van de 'bekende Nederlanders'?

Zo ja, hoe ga je hier mee om? Is het mogelijk om jezelf hierin trouw te blijven of is dat soms lastig?

Wie bewonder je en waarom?

Als je geen schrijfster was geworden, wat voor werk zou je dan nu doen?
"Ik zie mezelf als een intelligent, gevoelig mens met de ziel van een clown die mij dwingt te ontploffen op de belangrijkste momenten." --Jim Morrison
pi_23694078
Dag heleen,

*sorry maar even een vraag die me sinds dat gedoe rondom Oudkerk bezig houdt...Maar heb je nooit gedacht dat de beste man je probeerde te versieren en door zijn 'prostituee-bezoek' aan jou kenbaar te maken wilde laten zien dat hij ook best 'open-minded' was?

*Wat ga je met je opgerichte bedrijfje precies doen?
  woensdag 1 december 2004 @ 14:57:49 #11
11254 honesty
lekkere neus!!!!!
pi_23694585
De vraag der vragen is natuurlijk, Wie is vulpen en bestaat hij wel echt?" maar omdat ik hier toch geen antwoord op verwacht de volgende vraag.
De gelukkig huisvrouw was een dijk van een debuur en meteen een kassucces, zowel door romanlezers als dokterromanlezers aanbeden.
Hoe voelt het om zo'n sterk debuut te hebben en heb je zelf ook niet het idee dat het onmogelijk is om een beter boek te schrijven dan de gelukkig huisvrouw? Omdat je niemand meer kan verassen en omdat je nooit meer even persoonlijk kan worden dan in de gelukkige huisvrouw.
Om maar te zwijgen van het feit dat half nederland je pas heeft leren kennen tijdens de affaire oudkerk.
Liefde, leven , geven!!!!
pi_23695501
Hey Heleen!!
Ik zal niet gaan zagen over Oudkerk hoor!

Ik heb een brandende vraag! Ik heb wel eens gehoord dat je manisch-depressief bent. Is dat waar? Ik ben namelijk ontzettend gefascineerd door dit fenomeen. De creativiteit en bijna bovennatuurlijke staat van leven die naar boven komen in een manische episode is om jaloers op te worden. Het lijkt erop dat 'jullie' dingen ervaren of gedachten hebben die de gewone mens nooit zal beleven. (De keerzijde, depressie, is natuurlijk vreselijk). Ik ga er maar even vanuit dat jij het bent (heel veel ultra talentvolle, bijzondere personen zijn manisch-depressief)... Hoe ga je hier mee om? En wat heb je allemaal meegemaakt?

Ikzelf heb in mijn omgeving iemand die hier waarschijnlijk aan lijdt. Zij is, om het zo maar eens cru te zeggen, een onhandelbaar explosief beest op alle vlakken... Dit geeft nogal wat problemen, vooral omdat zij niets van medicijnen wil weten (alleen als de depressie zo ver escaleert dat zelfmoord de enige uitweg lijkt). Heb je misschien tips?

Ohja ik ben ook heel benieuwd naar de film van de gelukkige huisvrouw! Die vriendin waar ik het net over had, heeft zo ongeveer hetzelfde in haar leven meegemaakt als in het boek... Frappant he! Nou, ik ben benieuwd wie de hoofdrol gaat spelen! Weet je dat al? Anders hou ik me aanbevolen!

Nou, veel plezier nog met alles, je bent echt TE GEK!!!! Ik hou wel van jouw rare grapjes!! hihi
pi_23695671
-Is een soap nieuw voor jouw zoals GTST of ONM ofzo?
  woensdag 1 december 2004 @ 15:59:19 #14
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_23695853
Heleen,

Jij en Ton hebben een zogenaamd open relatie, waarbij de afspraak is dat buitenechtelijke seks is toegestaan.
Nou weet ik van Ton dat hij daar al een aantal jaren niet meer aan doet, maar ik heb begrepen dat jij nog steeds regelmatig 'buiten de deur eet'.
Heeft Ton daar nog steeds geen problemen mee?
En nu jouw kinderen wat groter aan het worden zijn, bespreek je dit dan ook met jouw kinderen?

Oh ja, de brandende vraag naar aanleiding van je columns in Het Parool is natuurlijk nog steeds:
Wie is Vulpen? De man die jou, tegen betaling, seksuele handelingen op hotelkamers laat verrichten.
Is het Mulish of toch Zwagerman?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_23695876
of giphart
pi_23724162
Welke eigenschap heb je niet en zou je graag willen bezitten en
welke eigenschap zou je graag kwijt willen?

Je komt niet over als iemand die zich snel schaamt op seksueel gebied, maar als er iets is uit je verleden waar je toch wel het schaamrood van op de kaken krijgt, wat zou dat dan zijn?

[ Bericht 46% gewijzigd door Doerga op 04-12-2004 11:14:01 ]
"Ik zie mezelf als een intelligent, gevoelig mens met de ziel van een clown die mij dwingt te ontploffen op de belangrijkste momenten." --Jim Morrison
  vrijdag 3 december 2004 @ 11:47:40 #17
13760 Angelic1
Never a dull moment
pi_23734294
Volgend jaar wordt je 40. Zit je daar erg mee? Of heb je zoiets van "nou ja, gut, ik ben 40... so what?!" en zie je je 40e verjaardag zoals alle voorgaande?
***I have an attitude and I'm not afraid to use it***
Angelic1 since 2001
  vrijdag 3 december 2004 @ 11:48:47 #18
11923 I.R.Baboon
Schaterlachend langs ravijnen.
pi_23734318
Ga je ooit een goed boek schrijven?
Het gaat slecht, verder gaat het goed.
  vrijdag 3 december 2004 @ 11:50:53 #19
15080 static
03.09.2006 - 11:35
pi_23734357
quote:
Op vrijdag 3 december 2004 11:48 schreef I.R.Baboon het volgende:
Ga je ooit een goed boek schrijven?


Perceptie, IR.
Yvonne riep ergens: [b]Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.[/b]
  vrijdag 3 december 2004 @ 11:51:08 #20
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_23734362
quote:
Op woensdag 1 december 2004 15:59 schreef golfer het volgende:

Oh ja, de brandende vraag naar aanleiding van je columns in Het Parool is natuurlijk nog steeds:
Wie is Vulpen? De man die jou, tegen betaling, seksuele handelingen op hotelkamers laat verrichten.
Is het Mulish of toch Zwagerman?

Die vraag wil ik ook graag beantwoord zien!!!
Heb zelf eerder het idee dat het Zwagerman is en niet Mulisch... Of Mulish moet een schrijver zijn die ik niet ken .
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
  vrijdag 3 december 2004 @ 11:52:20 #21
13760 Angelic1
Never a dull moment
pi_23734390
quote:
Op vrijdag 3 december 2004 11:51 schreef Copycat het volgende:

[..]

Die vraag wil ik ook graag beantwoord zien!!!


Ik ook!
***I have an attitude and I'm not afraid to use it***
Angelic1 since 2001
  vrijdag 3 december 2004 @ 11:54:39 #22
11923 I.R.Baboon
Schaterlachend langs ravijnen.
pi_23734430
quote:
Op vrijdag 3 december 2004 11:50 schreef static het volgende:

[..]

Perceptie, IR.
Alles is perceptie, static.

Jaja, ik ben een goede postmodernist.
Het gaat slecht, verder gaat het goed.
  Trouwste user 2022 vrijdag 3 december 2004 @ 15:01:32 #23
7889 tong80
Spleenheup
pi_23738616
Wat was het nut van het laten zien van een vrouwelijk spuitend orgasme bij Zomergasten ?


Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  vrijdag 3 december 2004 @ 15:17:26 #24
1129 buzzer
Jeu de buzzer
pi_23738979
Heb je plannen om ooit een van je boeken te laten verfilmen ? (helaas is Theo er niet meer, die was daar uitermate geschikt voor geweest) en zo ja, hoe zie je dat voor je ?
Toch vreemd hoor.. Dat men het over een boek heeft en daarbij de vraag stelt of het ook offline te bekijken is
  maandag 6 december 2004 @ 18:08:19 #25
15080 static
03.09.2006 - 11:35
pi_23803003
*trappeldetrap*
Yvonne riep ergens: [b]Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.[/b]
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')