abonnement Unibet Coolblue
  maandag 8 november 2004 @ 12:56:41 #1
15080 static
03.09.2006 - 11:35
pi_23163331
We kennen hem onder andere van Expeditie Robinson en Peking Express; Ernst-Paul Hasselbach. De afgelopen week mochten de lezers van FOK! vragen insturen voor Ernst-Paul. De sympathieke presentator beantwoordde ze voor ons...



Je bent de laatste jaren het "gezicht" van de "realityshows" geworden op Net 5, denk je dat je daar nog vanaf komt?
Ik denk niet dat dat zo moeilijk wordt. Presentatie is veel minder belangrijk in ER en PE dan in andere programma's die meer draaien om de presentator als personality, dus ik denk niet dat dat zal beklijven.

Is er nog een programma wat je heel graag zou willen maken/presenteren?
Ik zou graag een programma willen maken dat op een wetenschappelijke manier naar paranormale fenomenen kijkt en koken heeft ook mijn passie. Voor de rest sta ik altijd open voor een goed format.

Wat is zwaarder om te doen, ER of PE? En dan zowel als deelnemer als presentator.
Voor presentatoren is PE moeilijker vanwege het vele reizen en de vele last-minute beslissingen die invloed hebben op de presentatie. Voor deelnemers lijkt ER mij zwaarder, en dan vooral vanwege de enorme psychisch/sociale druk. In PE ben je met zijn tweeën, dat scheelt ook.

Wat vind je van de vergelijkingen tussen ER en de Bauers voor het Gouden Beeld en de televizierring? Heeft ER terecht het gouden beeld gewonnen en de Bauers terecht de televizierring?
Ik denk van wel, ER is een productioneel en inhoudelijk een groot ingewikkeld programma. De vakjury van het Gouden Beeld zag en waardeerde dat. De Bauers net als Frans Bauer is van het volk en dus is het logisch dat hij de publieksprijs wint.

In Expeditie Robinson zijn de maatregelen die worden genomen en met name sommige "verrassingen" best wel sadistisch. Zijn er momenten geweest waarover je denkt dat je te ver bent gegaan in Expeditie Robinson?
Nee.

De proeven zien er altijd heel ingewikkeld uit. Allemaal moeilijke palen, wiebelbruggen, stellages en nog meer. Wie bedenkt die dingen, hoe worden ze gebouwd en kost dat niet ontzettend veel tijd (en geld)?
De proeven worden vier maanden van tevoren bedacht en bepaald. ER wordt inmiddels in veel landen geproduceerd en we 'inspireren' elkaar regelmatig. Twee maanden van tevoren gaat een team Zweedse en Maleisische timmermannen (20 man) aan de slag om de verschillende stellages te bouwen. Zelfs tijdens de produktie worden er nog proeven gebouwd en veranderd. En nee, dat is niet goedkoop!

Welke kandidaten zijn je het beste bijgebleven en waarom?
Dezelfde kandidaten die de meeste kijkers zouden noemen: Figuren als Melvin, Eva, Richard, Jennifer, Nolleke, Bjorn, Robin, Klaar. Sterke, kleurrijke figuren die al tijdens de selecties extra opvielen. Ze waren ook een 'open boek'; ze maakten ons deelgenoot van hun diepste gevoelens en gedachtes, vaak zonder stil te staan bij het effect van hun uitspraken op de kijkers. Voor ons programmamakers natuurlijk uiterst dankbaar.

Dit jaar zijn er (te) veel kandidaten vrijwillig opgestapt. Probeer je dit als programmamaker tegen te gaan, omdat het voor de kijkers toch minder interessant en leuk is dan wegstemmen?
We willen nooit dat iemand opgeeft en we proberen deelnemers soms ook achter de schermen te motiveren om te blijven als we denken dat hun 'dip' van tijdelijke aard is. Feit blijft dat je nooit weet hoe iemand op het eiland en het spel gaat reageren – een spel dat elk jaar zwaarder en moeilijker wordt. Vervelende is dat als je alleen voor de keiharde surivors gaat, je een veel minder gevarieerde cast aan deelnemers zult hebben. Die onvoorspelbaarheid maakt het natuurlijk ook spannend.

Hoe verklaar je het dat er dit jaar zoveel kandidaten het hebben opgegeven? Was de expeditie lichamelijk danwel geestelijk zo zwaar, of waren de kandidaten gewoon niet sterk genoeg?
Allebei een beetje. Denk dat we de hardheid van het sociale spel (onverwachte opdrachten, extra stemmen) misschien een beetje hebben onderschat. Voor de rest zie vorige antwoord.

Heb je wel eens medelijden met kandidaten als je ziet dat ze echt in de put zitten door iets of duidelijk ziek zijn, maar (nog) niet willen opgeven? Of heb je zoiets van: "Eigen schuld, je geeft je zelf voor zoiets op"
Tuurlijk is er af en toe medelijden. Voorbeeld: Drie jaar geleden wilde Jennifer per se doorgaan. Ze had een verstoorde stoelgang en lag kermend van de pijn bij onze dokter maar wilde per se niet opgeven. Ik heb haar tegen haar zin in uit de expeditie gehaald. Zoiets gaat ook mij niet in de koude kleren zitten.

Is het verstekelingeneiland in het leven geroepen om de spraakmakende kandidaten (die vaak te snel worden weggestemd) langer in beeld te houden?
Dat is een van de redenen. Een derde kamp betekent ook simpelweg meer variatie en meer televisie.

Je collega Roos heeft wel eens laten weten met sommige deelnemers een band te voelen. Heb jij dit ook?
Ik empathiseer vaak sterk met de deelnemers, dat hoort ook bij mijn rol als presentator en programmamanager, maar een echte band, dat vind ik te ver gaan. De band die wij met de deelnemers hebben valt in het niet bij hun band onderling – en zo hoort het ook.

Hoe verklaar je dat er nooit romances zijn ontstaan tijdens de expeditie (of hadden Ilona en Karen wel een relatie, vorig jaar?)
Als je geen eten hebt verdwijnt heel snel de behoefte aan seks. Er is wel veel fysieke intimiteit op het eiland, maar meer op knuffelniveau. Je hebt het dan ook eerder over dikke maatjes dan over koppels. Na de expeditie zijn er wel een aantal relaties ontstaan, ook tussen deelnemers uit verschillende jaargangen. Dat is vooral dankzij de gedeelde ervaring. En nee, ik ga geen namen noemen!

Welke karaktertrek moet een deelnemer absoluut hebben om aan de programma's deel te mogen nemen?
Een zekere mate van zelfkennis – op een abstracte manier over jezelf kunnen nadenken. Die zelfbespiegeling is noodzakelijk om je te handhaven in een groep en om je gedachtes over te brengen aan de kijker.

Hoe gaat het hele proces met camera- en geluidsmensen op dat eiland in zijn werk? Hoeveel cameramensen hebben jullie bij je?
Een roulerend team van vijf verslaggevers, geluid- en cameramensen voor op het eiland bij de deelnemers en 10 vaste cameraploegen voor de 'grote' opnames (landing, proeven, eilandraad).

Spelen jullie met spellen, eilandraden, samensmeltingen enzo vaak in op de recente gebeurtenissen op het eiland? Ik had bijvoorbeeld het idee dat dit jaar de samensmelting veel sneller was dan normaal, omdat het oude kamp België te weinig voedsel meer had.
Het klopt dat we veel inspelen op actuele gebeurtenissen op het eiland. We hebben dit jaar de samensmelting vervroegd omdat ik tot de conclusie kwam dat het NL/B thema was uitgespeeld en we niet nog een aflevering wilde wachten totdat de expeditie 'individueel' werd.

Heb je eigenlijk wel iets te doen tussen de eilandraden en de spellen in? Of heb je daar een vakantie met wat onderbrekingen. En waar slapen jij Roos en de crew tijdens Expeditie Robinson, in een luxe hotel op een ander eiland?
Was het maar zo! Nee hoor, ER maken is een ziekte die je twee maanden lang 24/7 bezighoudt. Van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat vergaderen, proeven bespreken en testen, etc etc. En met die enorme luxe valt het ook wel mee. Roos en ik hebben een klein huisje met een pisstraaltje warm water, een ijskast en airco – wel met uitzicht op zee en met palmbomen tussen de huisjes. That's it.

Voor het programma ben je erg afhankelijk van het productiebedrijf dat voor de verschillende landen het programma maakt. Levert dat veel beperkingen op en wat zou je in een andere constructie anders doen?
Na vijf jaar kunnen we inmiddels lezen en schrijven met zowel het Belgische productiehuis Kanakna als met het Zweedse Strix, dat de overkoepelende produktie regelt. Omdat je tegelijkertijd met meerdere landen ER filmt (dit jaar Noorwegen en Denemarken) dien je rekening te houden met elkaar, maar die afspraken worden ver van tevoren gemaakt. In de praktijk hebben we, zeker dit jaar, precies datgene kunnen doen wat we van te voren hadden bedacht. Dus met die beperkingen valt het wel mee.

Je vrouw is bevallen zonder dat jij daarbij aanwezig was; hoe voel je je daarbij? Hoe combineer je je lange afwezigheid met je gezin?
Dat was vreselijk. Onze dochter is zes weken te vroeg geboren, anders had ik het wel gered. De dag na de bevalling ben ik naar Nederland gegaan (een reis van 24 uur). Na vijf dagen weer terug op het eiland. Mede hierdoor heb ik besloten om minder vaak op reis te gaan. Zo heb ik de presentatie van Peking Express overgedragen aan iemand anders (zal begin volgend jaar bekend worden gemaakt) zodat ik wat meer van mijn gezin kan genieten.

Wordt Robinson: Allstars het laatste programma in de Robinson reeks of zijn er al plannen voor een ER6?
Er zijn nog geen plannen voor een ER na de Allstars. In een commerciele wereld ben je zo goed als je laatste seizoen. De Allstars betekent wel het slot van het eerste hoofdstuk ER. We zijn daarom ook al druk bezig met een nieuwe lokatie, varierend van Mozambique, Brazilie, Thailand… Enfin, jullie zullen het wel merken!

Kende je FOK! al voor dit interview? Zo ja, heb je ooit de Expeditie Robinson topics gelezen?
Ik bezoek al sinds het eerste seizoen regelmatig de verschillende fora om te kijken hoe het programma door de kijker wordt beleefd, af en toe waag ik me zelfs aan een post alhoewel ik dat wel een beetje eng vind! Als programmamaker heb je tegenwoordig twee vormen van feedback: de kijkcijfers uiteraard, maar ook de fora geven een heel direkte weergave van hoe de uitzending van minuut tot minuut wordt beleefd. Dus om een uur of 1 zondagnacht surf ik vaak langs bij Fokforum. Moet regelmatig lachen, met name om de Expeditie Robinson 2004 Fakepics


Dank je wel, Ernst-Paul.
Yvonne riep ergens: [b]Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.[/b]
pi_23164147
goed programma me vriendin en ik kijken er altijd dagen naar uit!! en rosa en ernst paul zijn gewoon toffe mensen

[ Bericht 1% gewijzigd door arexes op 08-11-2004 13:31:15 (-typo-) ]
Een pessimist is een goed geinformeerde optimist.
pi_23165340
Cool dat hij meekijkt op Fok!
ER blijft gewoon een top-programma natuurlijk, al zijn de kandidaten van dit jaar wel wat minnetjes.

Goed gedaan static!
Too lazy to be an evil genius..
PSN ID: Cheironnl
  maandag 8 november 2004 @ 15:02:00 #4
17114 Pistol_Pete
Hard to be a saint in the city
pi_23166535
leuk interview
[b]Stay Hard, Stay Hungry, Stay Alive[/b]
pi_23166545
Super leuk interview. Ik blijf respect voor die man hebben, wat hij allemaal heeft gedaan.
En die stem. Alles wat hij vertelt klinkt gewoon intressant
Typ- en spellingsfouten voorbehouden.
pi_23168081
Yop interview met goede vragen uit het topic.

Zijn stem is gewoon
  maandag 8 november 2004 @ 16:57:14 #7
77692 BVO
Uitgesproken.
pi_23168995
Heeft 'ie snel gedaan. .
Leuk interview. .
La buena vida es cara. Hay otra más barata, pero no es vida.
pi_23170711
Echt, enorm goed interview! Mede natuurlijk doordat er redelijk wat vragen van mij bijzitten. .

Nee, EP is echt tof.
  maandag 8 november 2004 @ 18:26:04 #9
6941 APK
Factual, I think.
pi_23171239
Leuk interview!

Bedankt.
Who the fuck can sleep with all this shit going on?
  Trouwste user 2022 maandag 8 november 2004 @ 18:28:58 #10
7889 tong80
Spleenheup
pi_23171313
Erg leuk om te lezen, was al fan van hem dat is alleen maar meer geworden.


Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_23171524
wel heel jammer dat hij dus echt PE niet gaat doen

ben benieuwd wie het wordt
pi_23171632
Idd erg leuk dat hij de tijd heeft genomen om de vragen te beantwoorden! Erg leuk interview, wel jammer dat PE volgend jaar door iemand anders word gepresenteerd.
pi_23171932
Leuk en uitgebreid interview
pi_23172301
Goed interview.
En lekker lang.
Beter een baas onder je duim, dan tien bovenop
Trekt bij warm weer een poncho aan
pi_23172961
Goed interview, leuk dat ie er de tijd voor heeft genomen
A mind with a heart of it's own
pi_23173631
Goed interview en erg leuk om te lezen.
pi_23173854
quote:
Op maandag 8 november 2004 19:32 schreef DrMarten het volgende:
Goed interview, leuk dat ie er de tijd voor heeft genomen
en waarschijnlijk leest hij dit topique ook nog
pi_23173895
quote:
Op maandag 8 november 2004 20:02 schreef Duiveltja het volgende:
en waarschijnlijk leest hij dit topique ook nog
Misschien post 'ie zelfs wel in de topics!
  maandag 8 november 2004 @ 20:08:15 #19
38042 Maerycke
Ja, wat nou weer?
pi_23174055
Heel leuk interview
pi_23177282
quote:
Op maandag 8 november 2004 20:03 schreef Tom_Tom- het volgende:

[..]

Misschien post 'ie zelfs wel in de topics!
He shit, je hebt me betrapt.
I was killed by a toilet seat from outer space
pi_23177323
Leuk interview. Is mijn vraag niet gesteld omdat het niet over ER ging?
  maandag 8 november 2004 @ 22:10:48 #22
15080 static
03.09.2006 - 11:35
pi_23177525
quote:
Op maandag 8 november 2004 22:04 schreef Stranger het volgende:
Leuk interview. Is mijn vraag niet gesteld omdat het niet over ER ging?
Nee hoor, we moesten een schifting maken en dan blijft er wel eens wat aan de strijkstok hangen.
Yvonne riep ergens: [b]Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.[/b]
  Trouwste user 2022 maandag 8 november 2004 @ 22:16:59 #23
7889 tong80
Spleenheup
pi_23177739
Static complimenten voor dit leuke topic.

In Sport en VBL zijn we hetzelfde van plan.


Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  maandag 8 november 2004 @ 22:21:16 #24
65653 Spindizzy
FUCK-A-DOODLE-DO!
pi_23177896
Leuk hoor

Ernst-Paul is zo'n beetje de enige persoon op tv waar ik me niet helemaal het heen en weer aan erger
Nothing is ever easy Zeddicus Zu'l Zorander (Wizard's First Rule)
Go then, there are other worlds than these Jake (The Gunslinger)
  maandag 8 november 2004 @ 22:28:10 #25
15080 static
03.09.2006 - 11:35
pi_23178255
quote:
Op maandag 8 november 2004 22:16 schreef tong80 het volgende:
Static complimenten voor dit leuke topic.
Graag gedaan, maar denk ook aan Angel.
quote:
In Sport en VBL zijn we hetzelfde van plan.
Ik weet het, ze zitten in mijn 'BN' topic achter de schermen te wroeten.
Yvonne riep ergens: [b]Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.[/b]
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')