abonnement Unibet Coolblue
pi_23119153
Ik overweeg om na mijn rechtenopleiding aan een universiteit bedrijfskunde te studeren. Nu weet ik dat dit aan de Universiteit Nyenrode mogelijk is (in 16 maanden word je dan Msc bedrijfskunde). Aangezien een studie aan deze universiteit vrij prijzig is vraag ik me af of het de investering waard is. Kan iemand daar hier iets over vertellen? Heb je bij bedrijven echt een streepje voor met een Nyenrode-degree? Zelf wil ik ook graag in het buitenland werken, is dit dan een goede optie? Ik heb zelf het idee dat Nyenrode bij buitenlandse bedrijven niet echt bekend is, maar bij Nederlandse bedrijven die mensen naar het buitenland uitzenden misschien weer wel.

Aan de andere kant zou ik ook wel zoiets als dit in het buitenland willen doen. Echter, ik vind daar alleen MBA's waarvoor je bijna altijd al werkervaring moet hebben voordat je daarmee kunt beginnen. Dit in tegenstelling tot de Msc bij Nyenrode die je meteen na je studie kunt starten. Dus als iemand soortgelijke programma's in het buitenland kent, dan hoor ik dat graag.

Dank alvast!
Lenen bij Frisia Financieringen betekent profiteren van zeer lage rentes!
  zaterdag 6 november 2004 @ 14:09:26 #2
86305 Markman
Grappig hier.
pi_23119664
tuurlijk, nyenrode bakt de COI (captains of industry). ik zelf heb het er niet voor over om zo hard te werken als daar gebeurt, maar als je zelf enorm gedisciplineerd bent zou ik zeggen; ga ervoor! het is echt geen onzin wat ze schrijven dat je het volgende jaar je geld zo terug verdiend.

go for it!
pi_23120073
Check ff bij welke werkgever je opleiding aangeboden krijgt bij Neyenrode. Grote bank- en verzekeringsorganisaties en Accountancy bedrijven willen deze studie best wel voorschieten.
  zaterdag 6 november 2004 @ 14:33:15 #4
61944 Freeflyer
Vallen doet geen pijn...
pi_23120090
ja en nee, ik ken persoonlijk een aantal mensen die nyenrode gedaan hebben en (erg) goed terecht zijn gekomen maar ik ken ook iemand die na nyenrode niks bijzonders is gaan doen.

alles valt of staat met wat JIJ er van maakt.

de opleiding is een middel om je daarna nog verder te ontwikkelen. de opleiding helpt je echter niet nadat je klaar bent om verder te gaan met je ontwikkeling.

als JIJ het idee hebt dat het een toevoeging is voor je dan moet je het doen, anders zou ik er nog een keer over nadenken want het blijft veel geld
Neerkomen wel!
  zaterdag 6 november 2004 @ 17:28:46 #5
77188 Quickbeam
Legends only evolve
pi_23123578
meestal is het ook handig om eerst wat ervaring op te doen. Mba's zijn vaak bedoeld voor mensen die al een jaar of 5 ervaring hebben. De gemiddelde leeftijd op de london school of business is dan ook 28.
Widening the bell curve.. one step at a time
pi_23123781
quote:
Op zaterdag 6 november 2004 17:28 schreef Quickbeam het volgende:
meestal is het ook handig om eerst wat ervaring op te doen. Mba's zijn vaak bedoeld voor mensen die al een jaar of 5 ervaring hebben. De gemiddelde leeftijd op de london school of business is dan ook 28.
Wat ik bedoel is geen MBA (die ook door Nyenrode wordt aangeboden) maar het Msc-traject dat vooral bedoeld is voor mensen zonder werkervaring.
Lenen bij Frisia Financieringen betekent profiteren van zeer lage rentes!
pi_23123865
Denk ook eens aan de Erasmus Universiteit, ik heb begrepen dat zowel de MBA als het MSc traject hoger aangeschreven is.
pi_23123880
Maar waarom wil je naar het buitenland? Dan heb je geen ruk meer aan je rechten-opleiding.
pi_23124064
quote:
Op zaterdag 6 november 2004 17:38 schreef IntelliEye het volgende:
Maar waarom wil je naar het buitenland? Dan heb je geen ruk meer aan je rechten-opleiding.
Nou, dat weet ik niet. Rechten is gewoon een algemene studie waarbij je op een bepaalde manier leert denken, dat is sowieso nuttig. Rijkman Groenink is ondanks zijn rechtenopleiding ook CEO van ABN-Amro geworden, ik bedoel maar. Je hebt er echt wel iets aan. Bovendien ben ik nu te vergevorderd om met rechen te stoppen.
Lenen bij Frisia Financieringen betekent profiteren van zeer lage rentes!
pi_23126381
quote:
Op zaterdag 6 november 2004 14:33 schreef Freeflyer het volgende:
maar ik ken ook iemand die na nyenrode niks bijzonders is gaan doen.
zoals mijn docent marketing.
  zaterdag 6 november 2004 @ 19:44:03 #11
77188 Quickbeam
Legends only evolve
pi_23126924
de oud akzo topman heeft ook rechten gestudeerd. Ik weet trouwens niet hoe handig het is om een Msc opleiding te volgen aan nyenrode. Ik weet niet hoeveel meerwaarde dat oplevert voor je carriere. Ik zou persoonlijk liever een MBA doen.
Widening the bell curve.. one step at a time
pi_23127346
Quickbeam: kun jij mij vertellen wat er, behalve het vereiste van werkervaring, nu precies het verschil is tussen een Msc of een MBA?
Lenen bij Frisia Financieringen betekent profiteren van zeer lage rentes!
  zaterdag 6 november 2004 @ 20:16:10 #13
77188 Quickbeam
Legends only evolve
pi_23127768
gelukkig staat het ook op de website van nyenrode.

What is the difference between an MSc and an MBA degree?

Clearly, both the MSc and the MBA are Master degrees. Although the difference between an MSc and an MBA usually is not too big, there are some clear differences also: Usually, a couple of years of working experience are required for entering an MBA program whereas no working experience is required for an MSc program. The underlying reason is that practical aspects and situations are the core of an MBA. Working experience is an important part in the classroom-discussions in MBA program and is usually the starting point for personal development. The MSc program is much more a combination of theory and practice. Although practice is fully integrated in the curriculum, the MSc program is geared towards achieving an academic level. Classroom discussions are focused on applying theoretical models to practical situations. As such the MSc courses are more technical and scientific (that’s why the MSc is a Master of Science). This implies that the MSc program also offers courses in the area of quantitative and qualitative research methodologies, such as Research for Business Administration and Tools for Data Analysis. An MSc is a title that is “protected” by the government. This means that every couple of years the program will need to be accredited by the government. In the accreditation phase the government will do a quality check on the contents and procedures surrounding the program. In general, an MBA is not a protected title. This implies that the quality of an MBA program strongly depends on the Institute offering the MBA and to which extent their MBAs are accredited.
Widening the bell curve.. one step at a time
pi_23163220
Nog meer mensen met Nyenrode-ervaringen?
Lenen bij Frisia Financieringen betekent profiteren van zeer lage rentes!
pi_23183017
Nyenrode biedt je inderdaad de kansen om sneller hogerop te komen. De wereld die Nyenrode heet is heel klein en bij de studentenvereniging worden de echte netwerken gelegd. Maar het ligt uiteindelijk aan wat je zelf tot stand brengt.
"No flying machine will ever fly from New York to Paris." - Orville Wright
"No spacecraft will ever travel faster than the speed of light." - HotFudge
  dinsdag 18 januari 2005 @ 23:29:44 #16
45648 D1
Religieus spookrijder
pi_24631102
Beetje een late reactie, maar goed... Ik studeer zelf op dit moment aan Nyenrode, doe het MSc programma, en kan het je zeker aanraden. Hoe hard je er voor moet werken ligt geheel aan jezelf, alhoewel het nogal intensief is. Persoonlijk denk ik dat met jouw vooropleiding je beter een MSc kunt doen om de simpele reden dat de MBA programmas die daadwerkelijk kwaliteit leveren allemaal werkervaring eisen, wat logisch is, en een MSc je een perfecte voorbereiding geeft om een leuke baan te krijgen. Als je meer info wil hoor ik het wel.
Far better it is to dare mighty things, to win glorious triumphs even though checkered by failure, than to rank with those poor spirits who neither enjoy nor suffer much because they live in the gray twilight that knows neither victory nor defeat.
pi_24638829
Ik ben toevallig vorig jaar op Neyenrode wezen kijken samen met een vriendin van mij. Zij wilde daar misschien haar MBA gaan doen. Behoorlijk afgeknapt op de situatie daar, we werden niet eens fatsoenlijk ontvangen. Neyenrode wilde haar eigenlijk ook niet hebben want ze was te jong (23 jaar). Dus kreeg ze folders mee van de Msc. Die MsC is aardig maar er zit wel wat opgeschoten jongetjesspul. Na je rechtenstudie neem ik aan dat je in elk geval 22 bent dus je hebt wel een leeftijds verschil binnen je jaar.

Neyenrode staat goed aangeschreven al is het tegenwoordig wel zijn positie aan het verliezen binnen Nederland. De grote organisaties in het buitenland kennen Nyenrode bijna allemaal vooral omdat zn MBA opleiding in de top 100 staat.

Ik denk dat Neyenrode best een goede school kan zijn (is) maar dat je je er wel thuis moet voelen. Als ik jou was zou ik het boek " which mba?" kopen. En dan kijken welke school je aanspreekt en wat hun MsC programma heeft te bieden. Zeker als je je wil specialiseren op dingen als 'law and international trade' dan zijn er veel betere scholen.

Kijk hier eens voor top scholen: http://mba.eiu.com/index.asp?layout=2002rankings

[ Bericht 4% gewijzigd door ExCibular op 19-01-2005 13:09:22 (website toegevoegd) ]
pi_24640427
Er staat een leuke artikel in de laatste memory magazine over MSc bedrijfskunde vs MBA.
  woensdag 19 januari 2005 @ 14:20:05 #19
45648 D1
Religieus spookrijder
pi_24640913
@ ExCibular:

Nog al logisch dat Nyenrode die vriendin van jou geweigerd heeft... Denk dat veel mensen niet precies weten wat een MBA is en wat de waarde daarvan is. Ga er in ieder geval niet van uit dat jouw vriendin enige jaren werkervaring als manager heeft.

De leeftijd van de mensen die hier studeren zit tussen de 22 en de 27 jaar, dus wat jij met je "opgeschoten jongetjesspul" bedoelt is mij ook een raadsel... Maar goed, kan zijn dat je een rondleiding per vergissing hebt aangezien voor studenten.
Far better it is to dare mighty things, to win glorious triumphs even though checkered by failure, than to rank with those poor spirits who neither enjoy nor suffer much because they live in the gray twilight that knows neither victory nor defeat.
pi_24644944
quote:
Op woensdag 19 januari 2005 14:20 schreef D1 het volgende:
@ ExCibular:

Nog al logisch dat Nyenrode die vriendin van jou geweigerd heeft... Denk dat veel mensen niet precies weten wat een MBA is en wat de waarde daarvan is. Ga er in ieder geval niet van uit dat jouw vriendin enige jaren werkervaring als manager heeft.

De leeftijd van de mensen die hier studeren zit tussen de 22 en de 27 jaar, dus wat jij met je "opgeschoten jongetjesspul" bedoelt is mij ook een raadsel... Maar goed, kan zijn dat je een rondleiding per vergissing hebt aangezien voor studenten.
Ervaring als manager is zeker geen vereiste voor een MBA, zelfs niet voor de top MBA's (en dus al helemaal niet bij Nyenrode). Mangers met werkervaring doen een excecutive MBA. Op Nyenrode wordt bovendien maar 2 jaar werkervaring gevraagd. Vraag me af of jij wel weet wat een MBA inhoud?! Die vriendin van mij is ergens anders aangenomen dus dat bewijst (tot op zekere hoogte) dat haar cv goed genoeg was en dat het echt alleen om de leeftijd ging.

Toen ik daar was hebben ze me verteld dat de meeste studenten meteen na hun BA doorgaan en dus een paar jaar jonger zijn. Als jij zegt dat ze ouder zijn geloof ik je gelijk maar dat is niet wat mij verteld is. Maar nu ben ik wel benieuwd wat is jou vooropleiding? Wat is het niveau in vergelijking met je vooropleiding? Hoe vind je het daar? Wat vind je van het leven op de campus?

Misschien is TS er ook nog bij gebaat
  donderdag 20 januari 2005 @ 03:16:02 #21
45648 D1
Religieus spookrijder
pi_24645201
Hahaha, zou eens een rondje maken over campus en kijken hoe oud de MBAers zijn. Hoe leuk het ook klinkt, 2 jaar werkervaring is een betrekkelijk iets. Zelfs ik met mijn 3 jaar ervaring als vakkenvuller kwam er niet binnen (waar is ze toegelaten?)

Mijn vooropleiding is International Business Management. Niveau is een stukje hoger in vergeljiking met mijn vooropleiding, alhoewel dit alleen nog maar de adaptatiefase was. De intensiviteit van de opleiding is iets waar je echt mee moet leren omgaan. Je woont met ca 300 mensen op één campus, en studeren is maar een onderdeel van de ervaring die Nyenrode je bied. De vele sociale geneugden waarvan ik hier geniet zijn ook zeger de moeite waard. Al met al heb ik geen moment spijt gehad van mijn keuze. Het is echt een onvergelijkbare tijd waarvan ik elke dag met volle teugen geniet.

Ben nu tamelijk beschonken en moet om 9.00 weer in de bankjes zitten, dus ga maffen.
Far better it is to dare mighty things, to win glorious triumphs even though checkered by failure, than to rank with those poor spirits who neither enjoy nor suffer much because they live in the gray twilight that knows neither victory nor defeat.
pi_24647485
Aparte ranglijst die eerder gepost werd. Staat insead maar op 19? Nou ja, vanuit een (zeer waarschijnlijk) amerikaans oogpunt niet zo gek. Ik wist wel dat het niet top 3 was, maar toch. De top mba's zijn wel vrij moeilijk als je geen werkervaring hebt. En als je wel werkervaring hebt is dat niet 'een betrekkelijk iets'. Consultancy bedrijven als McKinsey en Bain hebben nou eenmaal een stapje voor. Daar wordt gewoon voor je geregeld dat je op een mba naar keuze wordt aangenomen. Moet je dat zelf regelen, dan ben je iets langer bezig...
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
pi_24647597
quote:
Op donderdag 20 januari 2005 03:16 schreef D1 het volgende:
Hahaha, zou eens een rondje maken over campus en kijken hoe oud de MBAers zijn. Hoe leuk het ook klinkt, 2 jaar werkervaring is een betrekkelijk iets. Zelfs ik met mijn 3 jaar ervaring als vakkenvuller kwam er niet binnen (waar is ze toegelaten?)

Mijn vooropleiding is International Business Management. Niveau is een stukje hoger in vergeljiking met mijn vooropleiding, alhoewel dit alleen nog maar de adaptatiefase was. De intensiviteit van de opleiding is iets waar je echt mee moet leren omgaan. Je woont met ca 300 mensen op één campus, en studeren is maar een onderdeel van de ervaring die Nyenrode je bied. De vele sociale geneugden waarvan ik hier geniet zijn ook zeger de moeite waard. Al met al heb ik geen moment spijt gehad van mijn keuze. Het is echt een onvergelijkbare tijd waarvan ik elke dag met volle teugen geniet.

Ben nu tamelijk beschonken en moet om 9.00 weer in de bankjes zitten, dus ga maffen.
Nog een vraagje: Is je vooropleiding HBO of al een andere msc? Wat is het voordeel van Nyenrode boven een Msc aan een andere universiteit, zeg Rotterdam? Lijkt me een stuk goedkoper en tegenwoordig net zo goed? Trouwens, een Msc in 16 maanden moet overal te doen zijn toch?
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
  donderdag 20 januari 2005 @ 12:01:00 #24
45648 D1
Religieus spookrijder
pi_24648779
Mijn vooropleiding is HBO. Een MSc in 16 maanden is voorzover ik weet alleen op Nyenrode te doen. Daarbij komt nog het feit dat je op Nyenrode precies weet wanneer je afstudeerd (of niet) aangezien het niet mogelijk is om je studie te verlengen. Wat ik het voordeel vind van Nyenrode boven andere universiteiten is lastig uit te leggen als je het niet kent. Het is ten eerste de druk die je hier hebt. Alles gaad in een snel tempo en je moet echt bijblijven anders ben je de lul. Daarbij heb je qua projectgroepen ook je verantwoordeljikheid, dus 2 dagen achterover zitten is er niet bij. Ten tweede is het het leven op campus. Je woont hier met ca 300 mensen anderhalf jaar op vierkante meter, dus je leert mensen echt goed kennen. Wat ik ook een voordeel vind aan Nyenrode is de diversiviteit van mensen die je hier hebt. Maar 25% heeft een economische vooropleiding gedaan, dus je kan van die mensen ook een hele hoop leren. Rotterdam heeft zeker een erg goede MSc opleiding, alleen is de ervaring van het studeren daar heel anders. Daar ben je na college uren weg van school, hier ben je dat eigenlijk nooit.
Far better it is to dare mighty things, to win glorious triumphs even though checkered by failure, than to rank with those poor spirits who neither enjoy nor suffer much because they live in the gray twilight that knows neither victory nor defeat.
pi_24648855
Da's waar, maar met het hele prijsverschil enzo. Ik zou zelf nooit naar Nyenrode gaan, juist omdat ik daar intern zit. Verder is een Msc in 16 maanden overal te doen met een beetje inzet en planning. Op een universiteit volg je je eigen programma en zeker bij economie is een msc in 16 maanden prima te doen. Er zijn aardig wat studenten uit Delft die een complete studie economie er in max 2 jaar nog bij doen. Maar goed, iedereen een andere achtergrond natuurlijk. Ik kan me voorstellen dat je vanaf hbo ook nog eens moet wennen aan de leermethode van de universiteit, dan is het wellicht wat lastiger.
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')