Zou het helpen?!? Ik hoop het, maar heb nog steeds een slecht voorgevoel...quote:New York Times steunt officieel Kerry
17 oktober 2004, 07:10:00
NEW YORK (ANP) - De progressieve Amerikaanse krant The New York Times heeft zich zondag officieel uitgesproken voor de kandidatuur van John Kerry voor het Amerikaanse presidentschap. In lovende woorden laat de krant zich zondag in een redactioneel commentaar over Kerry uit.
Erg veel gewicht zal de steunbetuiging evenwel niet in de schaal leggen. Het was geen kwestie of maar alleen van wanneer de krant voornamelijk gelezen in het Democratische New York zich achter de Democratische kandidaat zou scharen.
,,Het afgelopen jaar hebben we Kerry leren kennen als meer dan alleen maar een alternatief voor de status quo. We zijn onder de indruk van wat we zien. Hij heeft kwaliteiten die de basis kunnen vormen voor een grootse bestuurder, niet alleen een bescheiden verbetering van de zittende president'', aldus de krant op zondag.
Wel wijst het dagblad erop dat Kerry's kandidatuur meer berust op de afkeuring van het publiek voor George Bush dan op loyaliteit aan de Democraat. De race om het presidentschap dat op 2 november wordt beslist gaat meer over de desastreuze ambtstermijn van Bush, meent The Times.
De krant schakelt vervolgens over naar een lange uiteenzetting over de fouten van president Bush en komt tot een vernietigend oordeel over de huidige president. ,,Terugkijkend op de afgelopen vier jaar breekt ons hart bijna, zowel door de onnodig verloren levens als door de achteloos verspilde mogelijkheden. Telkens opnieuw nodigde de geschiedenis George Bush uit een heroïsche rol te spelen en telkens weer koos hij de verkeerde koers.''
Bron: @HomeNieuws
maar de telegraaf is dan ook geen krant om serieus te nemen.quote:Op zondag 17 oktober 2004 10:49 schreef ultra_ivo het volgende:
Voor studenten journalistiek is dit mischien les 1, in de praktijk zijn de meeste kranten gekleurd. Dacht je nou werkelijk dat de Telegraaf ooit zou schrijven dat de PvdA de beste keuze is voor Nederland? Dan ken je hun historie niet.
ik ontken niet dat veel kranten gekleurd zijn, maar dit gaat toch wel een stapje verder: openlijk een politieke partij steunen. Dat doet zelfs de Telegraaf niet. Ik weet zeker dat de Telegraaf aandacht zal besteden aan een mogelijke crisis in de VVD, ondanks dat het een rechtse krant is.quote:Op zondag 17 oktober 2004 10:49 schreef ultra_ivo het volgende:
Voor studenten journalistiek is dit mischien les 1, in de praktijk zijn de meeste kranten gekleurd. Dacht je nou werkelijk dat de Telegraaf ooit zou schrijven dat de PvdA de beste keuze is voor Nederland? Dan ken je hun historie niet.
Voor een weldenkende krantenlezer inderdaad niet, voor een deel van de vaste bezetting van het POL-forum wel. Ik wil de nationalisten onder hen er alleen maar aan herinneren dat ze de situatie van de Telegraaf in de eerste naoorlogse jaren maar eens moeten bestuderen.quote:Op zondag 17 oktober 2004 11:02 schreef insaniac_2oo1 het volgende:
[..]
maar de telegraaf is dan ook geen krant om serieus te nemen.
Goeie zaak dat ze er voor uit komen toch ? Bijna alle media in de VS heeft een kant en de meesten verdoezelen dat. Transparantie.quote:Op zondag 17 oktober 2004 11:16 schreef Marseille het volgende:
ik ontken niet dat veel kranten gekleurd zijn, maar dit gaat toch wel een stapje verder: openlijk een politieke partij steunen. Dat doet zelfs de Telegraaf niet. Ik weet zeker dat de Telegraaf aandacht zal besteden aan een mogelijke crisis in de VVD, ondanks dat het een rechtse krant is.
Wel eens een redactioneel commentaar van de NRC gelezen ten tijde van Pim Fortuyn? Dat was ook een puur gekleurde visie en had niks maar dan ook niks meer te maken met journalistieke onafhankelijkheid.quote:Op zondag 17 oktober 2004 09:56 schreef Marseille het volgende:
pffff wat een slechte krant is dat dan.. les 1 voor studenten journalistiek is blijf onpartijdig als je persé je mening wil laten horen, moet je niet in de serieuze journalistiek gaan maar voor een bedrijfskrantje gaan werken ofzo.
wat een achtelijk land is de USA toch.
quote:Op zondag 17 oktober 2004 11:53 schreef FreedonNadd het volgende:
[..]
Wel eens een redactioneel commentaar van de NRC gelezen ten tijde van Pim Fortuyn? Dat was ook een puur gekleurde visie en had niks maar dan ook niks meer te maken met journalistieke onafhankelijkheid.
Het hoeft ook niet zo te zijn dat NY Times crises binnen het Kerry-kamp zou gaan verzwijgen hoor...ook als je je duidelijk uitspreekt voor of tegen een kandidaat kun je eerlijk blijven berichten.quote:Op zondag 17 oktober 2004 11:16 schreef Marseille het volgende:
Ik weet zeker dat de Telegraaf aandacht zal besteden aan een mogelijke crisis in de VVD, ondanks dat het een rechtse krant is.
HAHAHAHAHAAHAHquote:Op zondag 17 oktober 2004 09:56 schreef Marseille het volgende:
pffff wat een slechte krant is dat dan.. les 1 voor studenten journalistiek is blijf onpartijdig als je persé je mening wil laten horen, moet je niet in de serieuze journalistiek gaan maar voor een bedrijfskrantje gaan werken ofzo.
wat een achtelijk land is de USA toch.
Ik heb het heel duidelijk over een redactioneel commentaar dat is toch niet hetzelfde als een column. Trouwens het hele stuk over de NY times gaat ook over een redactioneel commentaar en niet over een column. Daar mag je idd de Jan Mulders tegen alles en iedereen laten aanschoppen.quote:Op zondag 17 oktober 2004 13:53 schreef Marseille het volgende:
[..]
dat is natuurlijk wat anders. in een column MOET je je mening juist neerzetten, maar als krant moet je zo onpartijdig mogelijk blijven!
Geen enkele krant zal onwaarheden verspreiden denk ik, dat is te doorzichtig.quote:Op zondag 17 oktober 2004 10:49 schreef ultra_ivo het volgende:
Dacht je nou werkelijk dat de Telegraaf ooit zou schrijven dat de PvdA de beste keuze is voor Nederland?
Wat?quote:Op zondag 17 oktober 2004 14:27 schreef R@b het volgende:
[..]
HAHAHAHAHAAHAH
Nooit van Trouw, het Parool en De Waarheid gehoord in Nederland ??
Leer de geschiedenis kennen.
Ze steunen geen partij, ze steunen een kandidaat.quote:Op zondag 17 oktober 2004 17:11 schreef Marseille het volgende:
Natuurlijk ken ik die kranten. En naar ik weet steunen zij niet openlijk en officieel 1 bepaalde politieke partij. Als dat wel het geval zou zijn, zijn ze geen serieuze journalistieke kranten meer te noemen.
nog ergerquote:Op zondag 17 oktober 2004 17:15 schreef FritsVanEgters het volgende:
[..]
Ze steunen geen partij, ze steunen een kandidaat.![]()
Lost you there.quote:Op zondag 17 oktober 2004 17:18 schreef Marseille het volgende:
[..]
nog erger
Ze worden letterlijk gequote:quote:Op zondag 17 oktober 2004 17:22 schreef Sidekick het volgende:
Het officieel steunen van een kandidaat is wel een slechte zet, maar volgens mij zijn het enkel andere media die de NYT toeschrijven.
bron: http://www.nos.nl/amerika(...)imessteuntkerry.htmlquote:De invloedrijke krant de New York Times heeft zijn steun uitgesproken voor John Kerry. In het hoofdredactionele commentaar van vandaag prijst de krant de Democratische presidentskandidaat wegens "zijn bereidheid om beslissingen te heroverwegen als de omstandigheden veranderen".
De krant "is onder de indruk van Kerry's brede kennis en heldere manier van denken". Kerry is volgens de New York Times "een man met een sterk moreel kompas".
De krant typeerde het presidentschap van George Bush als "desastreus". Bush zou de Amerikaanse regering in "radicaal rechtse" richting hebben geduwd.
De krant oordeelt vernietigend over de zittende president. "Terugkijkend op de afgelopen vier jaar breekt ons hart bijna, zowel door de onnodig verloren levens als door de achteloos verspilde mogelijkheden. Telkens opnieuw nodigde de geschiedenis George Bush uit een heroïsche rol te spelen en telkens weer koos hij de verkeerde koers."
De krant is volgens het commentaar tot een oordeel gekomen na een weging van wat de beide kandidaten in het verleden hebben gedaan. Daarbij werd ook gekeken naar karakter en de prioriteiten die beide kandidaten stellen. "We steunen John Kerry enthousiast", aldus het commentaar.
Verrassend is de steun van de New York Times voor Kerry niet. De krant staat bekend om zijn progressieve denkbeelden en in de Big Apple wonen vijf keer zo veel Democraten als Republikeinen. De vraag was niet of, maar wanneer de krant met een officiële steunbetuiging zou komen.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |