pi_22622604
Ik las pas ergens (sorry, weet echt niet meer waar) dat er in een tosti meer vet e.d. zou zitten, dat het ongezonder is dan een gewoone dubbele boterham met kaas en ham.

Is dat echt zo? daar kan ik me nl niks bij voorstellen, het enige wat je doet is het ergens instoppen, verder is het gewoon hetzelfde toch?

Misschien is het wel zo dat je op een tosti meer beleg doet en het DAAROM slechter is, maar anders kan ik me er niets bij voorstellen.
pi_22622645
Heeft volgens mij te maken met verzadigde vetten t.o onverzadigde vetten..
..misschien is dat onzin, maar heb het eens een keer gehoord..

Ben trouwens wel benieuwd..
Het schijnt dat fitness en in het bijzonder het fenomeen joggen populair is gemaakt door de Amerikaan Jim Fixx. Hij overleed in 1984 aan een hartaanval. Tijdens het joggen.
pi_22622658
maar wel lekkerder
KLOOTVIOOL! luister is, je mot echt effe normaal doen met je HOOFD !!
pi_22622680
Er worden geen nieuwe producten toegevoegd. Het wordt niet 'slechter' doordat je het verwarmd, als je dat wil weten.
pi_22622705
quote:
Op donderdag 14 oktober 2004 16:24 schreef Roellio het volgende:
Er worden geen nieuwe producten toegevoegd. Het wordt niet 'slechter' doordat je het verwarmd, als je dat wil weten.
het brood wordt geroosterd, niet "verwarmd"... De kaas smelt verandert dus t.o.v. normale kaas (smaakt ook anders)... Het enige wat daadwerkelijk verwarmd wordt, zonder dat er verder iets noemenswaardig mee gebeurt, is de ham...
Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
pi_22622848
Normaal smeren mensen er een dikke laag boter op de bovenkant, daardoor zou het slechter zijn
pi_22622876
quote:
Op donderdag 14 oktober 2004 16:56 schreef Sjaak-Banaan het volgende:
Normaal smeren mensen er een dikke laag boter op de bovenkant, daardoor zou het slechter zijn
idd, en wit brood ipv bruin...

"honger krijg topic"
pi_22622926
quote:
Op donderdag 14 oktober 2004 16:56 schreef Sjaak-Banaan het volgende:
Normaal smeren mensen er een dikke laag boter op de bovenkant, daardoor zou het slechter zijn
Nah, in me tosti ijzer is dat juist kut
Prins Carnaval Amsterdam-Noord 2005, hoe triest het ook klinkt
  donderdag 14 oktober 2004 @ 17:08:05 #9
91059 Rizzz
http://www.rizzz.nl
pi_22623123
quote:
Op donderdag 14 oktober 2004 16:58 schreef BertV het volgende:
idd, en wit brood ipv bruin...
Volgens de Keuringsdienst van Waarde (herhalingen terug te vinden op www.tvopjepc.nl) schijnt bruinbrood uit de supermarkt niet veel beter te zijn dan witbrood. Ik ga maar voor lichtbruin
  donderdag 14 oktober 2004 @ 17:18:29 #10
101582 Lloyd-R-Q
Real Gentleman
pi_22623401
quote:
Op donderdag 14 oktober 2004 16:58 schreef BertV het volgende:

[..]

idd, en wit brood ipv bruin...

"honger krijg topic"
bruin brood bevat meer calorieen, knakker
pi_22623417
het vocht wordt er uit verwarmt
pi_22623490
Tosti

Erg veel slechter dan dezelfde ingrediënten onverwarmd zal t niet zijn, toch? Die verkoolde randjes zijn niet zo gezond maar verder.....
Vrijwillig gebanned
pi_22623672
quote:
Op donderdag 14 oktober 2004 16:24 schreef Roellio het volgende:
Er worden geen nieuwe producten toegevoegd. Het wordt niet 'slechter' doordat je het verwarmd, als je dat wil weten.
Er worden geen nieuwe elementen toegevoegd zou je inderdaad nog kunnen zeggen, maar dat een materiaal daardoor niet 'slechter' voor de gezondheid kan worden is onzin. Neem het verkolen van voedsel, de ingrediënten lijken niet te veranderen, en toch treedt er een verandering in de moleculen op. Zou er dan toch iets veranderen?

Bij een tosti geldt hetzelfde. De vetten in de kaas veranderen en worden na verwarming inderdaad ongezonder.
pi_22623679
quote:
Op donderdag 14 oktober 2004 17:18 schreef harrie1 het volgende:
het vocht wordt er uit verwarmt
Doordat het vocht minder wordt
wordt de boterham lichter en daardoor is de vetverhouding wat hoger.

haha wat een gezeik hé
  donderdag 14 oktober 2004 @ 17:30:41 #15
76676 skippesoepie
capo di tutti capi............
pi_22623701
En vergeet die mayo niet die je altijd bij je tosti nuttigt....hmmmm
veni, bibi,vomui......
  donderdag 14 oktober 2004 @ 17:31:10 #16
101582 Lloyd-R-Q
Real Gentleman
pi_22623716
verkoolde randjes mn reet... zo eet ik geen tosti's hoor
  donderdag 14 oktober 2004 @ 17:32:58 #17
64276 9christensen
Grolsch bier is gezond
pi_22623748
maakt niks uit
Het is het eindpunt van de trein, bijna geen mens hoeft er te zijn, bijna geen hond gaat zover mee:
Enschede!
pi_22623767
Ik geloof er niks van dat de vetten in gesmolten kaas ongezonder zijn dan die in 'koude' kaas.
pi_22623899
Volgens mij is tosti slechter in de vorm van vetter.
pi_22624021
quote:
Op donderdag 14 oktober 2004 17:29 schreef 205_Lacoste het volgende:
De vetten in de kaas veranderen en worden na verwarming inderdaad ongezonder.
Verzadigde (dierlijke) vetten verhitten kan geen kwaad toch? Juist onverzadigde vetten moet je niet verhitten, dan worden giftige stoffen gevormd.
Vrijwillig gebanned
pi_22624038
quote:
Op donderdag 14 oktober 2004 17:33 schreef cinnamongirl het volgende:
Ik geloof er niks van dat de vetten in gesmolten kaas ongezonder zijn dan die in 'koude' kaas.
Geloof het vooral niet ondanks dat het een bewezen feit is. De vraag of een tosti daarom gelijk een gezondheidsrisico met zich meebrengt is een ander uiterste. Het gaat echter om de totaalsom van de soort vetten die je binnenkrijgt en de daarmee gepaarde kans op hart en vaatziekten.
pi_22624049
quote:
Op donderdag 14 oktober 2004 17:39 schreef Ontopic het volgende:
Volgens mij is tosti slechter in de vorm van vetter.
Dezelfde dubbele boterham met kaas en ham kan toch niet vetter zijn als hij verwarmd wordt?
  donderdag 14 oktober 2004 @ 17:49:06 #23
38433 snijder
snijderdotcom
pi_22624085
quote:
Op donderdag 14 oktober 2004 17:39 schreef Ontopic het volgende:
Volgens mij is tosti slechter in de vorm van vetter.
En hoe komt dat extra vet er dan? Dat vliegt er vanzelf in?

Het lijkt vetter omdat de structuur van de kaas veranderd en de caseïne en het vet minder met elkaar binden.
Get a life.....Morgen lig je onder de tram
pi_22624091
Ach, bij álles wat met gezondheid te maken heeft enzo geldt: zorg in de eerste plaats dat je een relaxed en gelukkig mens bent, dat scheelt al een stuk.... als je de hele dag loopt te stressen of je wel gezond doet ben je bij voorbaat al ongezond bezig imo.
Vrijwillig gebanned
pi_22624182
quote:
Op donderdag 14 oktober 2004 17:46 schreef 205_Lacoste het volgende:

[..]

Geloof het vooral niet ondanks dat het een bewezen feit is. De vraag of een tosti daarom gelijk een gezondheidsrisico met zich meebrengt is een ander uiterste. Het gaat echter om de totaalsom van de soort vetten die je binnenkrijgt en de daarmee gepaarde kans op hart en vaatziekten.
Afgezien van de gezondheidsvraag is het niet zo dat een tosti na verhitting ook meer calorieen bevat dan een onbereid exemplaar.
pi_22624211
quote:
Op donderdag 14 oktober 2004 17:49 schreef snijder het volgende:

[..]

En hoe komt dat extra vet er dan? Dat vliegt er vanzelf in?

Het lijkt vetter omdat de structuur van de kaas veranderd en de caseïne en het vet minder met elkaar binden.
door het brood
  donderdag 14 oktober 2004 @ 17:57:34 #27
46149 __Saviour__
Superstapelsmoor op Kristel
pi_22624233
Onzin. Een tosti is hartstikke gezond. En lekker
♥ Rozen zijn rood ♥
❤ Viooltjes zijn blauw ❤
❦Kristel, ik hou van jou! ❦
pi_22624261
quote:
Op donderdag 14 oktober 2004 17:57 schreef __Saviour__ het volgende:
Onzin. Een tosti is hartstikke gezond. En lekker
Niet echt hoor.
Zitten iets van 400 kcal in en tot 20 gram vet.
  donderdag 14 oktober 2004 @ 18:00:46 #29
101582 Lloyd-R-Q
Real Gentleman
pi_22624285
quote:
Op donderdag 14 oktober 2004 17:54 schreef cinnamongirl het volgende:

[..]

Afgezien van de gezondheidsvraag is het niet zo dat een tosti na verhitting ook meer calorieen bevat dan een onbereid exemplaar.
Precies. De tosti zou eventueel wel wat minder gezond kunnen zijn doordat er minder vocht inzit, doordat er extra boter aan de buitenkant wordt gebruikt of doordat ie verbrand is. Misschien dat er ook voedingsstoffen uit het brood gaan als het vocht verdampt, dat weet ik verder ook niet.

[ Bericht 0% gewijzigd door Lloyd-R-Q op 14-10-2004 18:06:19 ]
  donderdag 14 oktober 2004 @ 18:03:52 #30
46149 __Saviour__
Superstapelsmoor op Kristel
pi_22624331
quote:
Op donderdag 14 oktober 2004 17:59 schreef cinnamongirl het volgende:

[..]

Niet echt hoor.
Zitten iets van 400 kcal in en tot 20 gram vet.
Ham en kaas is gezond
♥ Rozen zijn rood ♥
❤ Viooltjes zijn blauw ❤
❦Kristel, ik hou van jou! ❦
  donderdag 14 oktober 2004 @ 18:05:22 #31
101582 Lloyd-R-Q
Real Gentleman
pi_22624351
quote:
Op donderdag 14 oktober 2004 18:03 schreef __Saviour__ het volgende:

[..]

Ham en kaas is gezond
Vette vis is ook gezond, maar dat wil niet zeggen dat je er niet dik van wordt
pi_22624708
quote:
Op donderdag 14 oktober 2004 18:00 schreef Lloyd-R-Q het volgende:

[..]

Precies. De tosti zou eventueel wel wat minder gezond kunnen zijn doordat er minder vocht inzit, doordat er extra boter aan de buitenkant wordt gebruikt of doordat ie verbrand is. Misschien dat er ook voedingsstoffen uit het brood gaan als het vocht verdampt, dat weet ik verder ook niet.
Het heeft niets met extra boter of wat dan ook te maken. Als je 2 precies dezelfde ongebakken tosti's zou klaarmaken (evenveel brood, kaas en ham, evenveel kcal) en je bakt er één van, dan is de gebakken versie ongezonder geworden dan zijn ongebakken tweelingbroer.

Het gaat om de omzetting van de vetten bij verwarming. Je wordt er niet dikker van maar je cholesterol wordt wel hoger van de één dan van de ander.
pi_22624779
Ik weet bij olijfolie wel dat het zo is, als je het verwarmt dat de onverzadigde vetten die olijfolie "koud" bevat worden omgezet in verzadigde vetten. Het mag dan nog wel plantaardig zijn maar toch is olijfolie gezonder als het koud is.

Waarschijnlijk dat dit ook zo bij boter is, waardoor gebakken boter (wat je dus krijgt bij een tosti) slechter is dan ongebakken.
♪♫ ♪♫ ♪♫ ♪♫ ♪♫ ♪♫ ♪♫ ♪♫ ♪♫ ♪♫ ♪♫ ♪♫ ♪♫
pi_22625303
Even voor de duidelijkheid, ik maak mijn tosti op de volgende manier klaar:

boterham -> plakje ham -> kaas erover -> andere boterham erop

Dus niks geen boter of wat dan ook. Gaat het dan nog op?
  donderdag 14 oktober 2004 @ 19:27:11 #35
101582 Lloyd-R-Q
Real Gentleman
pi_22625788
quote:
Op donderdag 14 oktober 2004 18:28 schreef 205_Lacoste het volgende:

[..]

Het heeft niets met extra boter of wat dan ook te maken. Als je 2 precies dezelfde ongebakken tosti's zou klaarmaken (evenveel brood, kaas en ham, evenveel kcal) en je bakt er één van, dan is de gebakken versie ongezonder geworden dan zijn ongebakken tweelingbroer.

Het gaat om de omzetting van de vetten bij verwarming. Je wordt er niet dikker van maar je cholesterol wordt wel hoger van de één dan van de ander.
Dat zal best, maar zoals dat meisje hierboven al zei, de calorieen blijven hetzelfde. En extra boter en die andere 2 dingen hebben zeker wel iets te maken met het ongezonder maken van een tosti.
pi_22626825
mag jij raden wat ik vast heb klaar gezet voor morgen ochtend
Prins Carnaval Amsterdam-Noord 2005, hoe triest het ook klinkt
  donderdag 14 oktober 2004 @ 20:12:21 #37
65351 B_BOY
De kater komt later.
pi_22626931
godver ik heb al zo'n honger. (kut studiebeurs met kut files dus nu pas thuis)
dus snel douchen en dan rap eten.
Remlof is een Spellings Nsb'er
pi_22627276
quote:
Op donderdag 14 oktober 2004 17:59 schreef cinnamongirl het volgende:

[..]

Niet echt hoor.
Zitten iets van 400 kcal in en tot 20 gram vet.
Ligt er natuurlijk geheel aan of je volvette kaas neemt ipv Milner, Slankie enz. Of achterham, beenham of gegrilde achterham
  donderdag 14 oktober 2004 @ 21:19:21 #39
46149 __Saviour__
Superstapelsmoor op Kristel
pi_22628786
quote:
Op donderdag 14 oktober 2004 19:04 schreef Gutnre het volgende:
Even voor de duidelijkheid, ik maak mijn tosti op de volgende manier klaar:

boterham -> plakje ham -> kaas erover -> andere boterham erop

Dus niks geen boter of wat dan ook. Gaat het dan nog op?
Probeer toch eens boter. Da's nóg lekkerder
♥ Rozen zijn rood ♥
❤ Viooltjes zijn blauw ❤
❦Kristel, ik hou van jou! ❦
pi_22632339
quote:
Op donderdag 14 oktober 2004 17:59 schreef cinnamongirl het volgende:

[..]

Niet echt hoor.
Zitten iets van 400 kcal in en tot 20 gram vet.
die 400Kcal heb je nodig als je iets actiefs gaat doen, werken bv. en die 20gr vet heb je nodig, om vitamines door je lichaam te vervoeren en je celweefsel te beschermen.

dus toch wel vrij noodzakelijk, en dus niet ongezond in die zin.
Life is a bitch, and it sucks......
..... Hey what else do you need.
Shit happens..., at least once a day.
rechts op de roltrap
pi_22632818
quote:
Op donderdag 14 oktober 2004 21:19 schreef __Saviour__ het volgende:

[..]

Probeer toch eens boter. Da's nóg lekkerder
heb het ooit wel geprobeerd, maar heeft echt geen toegevoegde waarde. Probeer eens zonder, je merkt het nauwelijks.
  vrijdag 15 oktober 2004 @ 15:19:51 #42
34629 El-Rico
nee kan morgen wel
pi_22640817
quote:
Op donderdag 14 oktober 2004 17:18 schreef Lloyd-R-Q het volgende:

[..]

bruin brood bevat meer calorieen, knakker
Bruinbrood is gezonder dan wit.
pi_22641087
quote:
Op vrijdag 15 oktober 2004 15:19 schreef El-Rico het volgende:

[..]

Bruinbrood is gezonder dan wit.
meer vezels
Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
pi_22641629
quote:
Op vrijdag 15 oktober 2004 15:19 schreef El-Rico het volgende:

[..]

Bruinbrood is gezonder dan wit.
Dat is volgens dat TV-programma Keuringsdienst van Waren dus niet waar
Vroeger was ik een twijfelaar, nu ben ik daar niet meer zo zeker van !!
Nee, dat is geen gezwel!
Dat van die rode roos had ze er niet bij hoeven te vertellen.. goh wat was dat mens dik!
  vrijdag 15 oktober 2004 @ 17:29:21 #45
37887 Dauthi
Progressive
pi_22643306
quote:
Op vrijdag 15 oktober 2004 16:00 schreef King_Nothing het volgende:

[..]

Dat is volgens dat TV-programma Keuringsdienst van Waren dus niet waar
Ligt er maar puur aan waar jij je bruine brood haalt, bij de supermarkt zit er helemaal niks in het brood is het ook nog is goor. Ga je naar de Biobakker dan heb je gewoon veel gezonder brood en veel lekkerder

Het roosteren van het brood zorgt ervoor dat je meer schadelijk koolstoffen en acrylamide etc...
A pound of flesh, to be by him cut off Nearest the merchant's heart. -- Shakespeare :P
  vrijdag 15 oktober 2004 @ 17:41:18 #46
101582 Lloyd-R-Q
Real Gentleman
pi_22643573
quote:
Op vrijdag 15 oktober 2004 17:29 schreef Dauthi het volgende:

[..]

Ligt er maar puur aan waar jij je bruine brood haalt, bij de supermarkt zit er helemaal niks in het brood is het ook nog is goor.
wat een kutonzin weer
pi_22656105
quote:
Op donderdag 14 oktober 2004 17:18 schreef Lloyd-R-Q het volgende:

[..]

bruin brood bevat meer calorieen, knakker
Bruin brood bevat echter goede koolhydraten in tegenstelling tot wit brood.
quote:
Op donderdag 14 oktober 2004 18:03 schreef __Saviour__ het volgende:

[..]

Ham en kaas is gezond
Zo gezond is kaas ook weer niet. Veel slechte vetten, weinig voedingsstoffen die je niet ergens anders uit kan halen.
Dance into the fire, to fatal sounds of broken dreams...
pi_22659297
quote:
Op zaterdag 16 oktober 2004 07:16 schreef Pappie_Culo het volgende:

[..]

Bruin brood bevat echter goede koolhydraten in tegenstelling tot wit brood.
'goede koolhydraten' weer wat nieuws
Vroeger was ik een twijfelaar, nu ben ik daar niet meer zo zeker van !!
Nee, dat is geen gezwel!
Dat van die rode roos had ze er niet bij hoeven te vertellen.. goh wat was dat mens dik!
pi_22659358
owhh ff compleet off-topic..

bij de aldi hebben ze een toastiijzer voor 9,95...
Dit keer zonder signature
pi_22660714
quote:
Op zaterdag 16 oktober 2004 13:47 schreef King_Nothing het volgende:

[..]

'goede koolhydraten' weer wat nieuws
Kijk, je hebt enkelvoudige en meervoudige koolhydraten. Zo zijn suikers en 'geraffineerde' koolhydraten (zoals in wit brood) verschillende soorten enkelvoudige koolhydraten. Dit levert een kortstondige energie 'burst' op. Het insuline peil stijgt enorm om vervolgens ook erg snel weer naar beneden te donderen. Dat is erg slecht voor je en tevens de voornaamste oorzaak van diabetes.

Meervoudige koolhydraten zijn de 'goede' koolhydraten die gedoseerde energie leveren, energie die ook daadwerkelijk wordt opgeslagen in je spieren zodat je er later ook nog wat aan hebt. En bovendien ontregelt het je insulinepeil ook niet, wel zo gezond.

Als je nog iets wil weten dan hoor ik het wel.
Dance into the fire, to fatal sounds of broken dreams...
pi_22660805
quote:
Op zaterdag 16 oktober 2004 15:18 schreef Pappie_Culo het volgende:

KH-verhaal


Grootste gevaar wat betreft enkelvoudige suikers / diabetes is volgens mij echter niet zozeer wit brood maar vooral.... frisdrank. 1 blikje cola is 35 gram suiker
Vrijwillig gebanned
pi_22661244
Je hoort mij niet zeggen dat wit brood het grote diabetes monster is. Het draagt er wel aan bij.

Als je dan de voedingswaarde van wit brood bekijkt... kan je net zo goed laten liggen.
Dance into the fire, to fatal sounds of broken dreams...
pi_22666370
Dus je kunt diabetes krijgen van teveel snoep en suiker?

  zaterdag 16 oktober 2004 @ 20:03:20 #54
47630 Irris
Catch a smile!
pi_22666427
je doet toch gewoon t zelfde op een tosti als normaal.. ik bedoel ik eet tosti met kaas.. t verschil tussen een tosti kaas en een boterham kaas??

juist dat de ene geroosterd is... dat maakt m toch niet vetter?
Geluk is een richting, geen punt
(¯`·._.·fotoboek ·._.·´¯)
Icon
pi_22666493
quote:
Op zaterdag 16 oktober 2004 20:00 schreef Gutnre het volgende:
Dus je kunt diabetes krijgen van teveel snoep en suiker?

Indirect kan je wel de kans vergroten
quote:
Van veel snoepen krijg je diabetes

Van alleen veel suiker eten krijg je niet zomaar diabetes. Door andere oorzaken gaat er in het lichaam wat mis. De alvleesklier produceert niet voldoende of zelfs helemaal geen insuline meer. Waarom dat gebeurt is nog een raadsel. Er zijn aanwijzingen dat sommige dingen een risico kunnen zijn. Suiker op zich vormt dus geen risico. Toch is het niet aan te raden om veel te snoepen. Want het is wel een feit dat in suikerrijke producten vaak ook meer vetten en calorieën zitten. Daarvan word je dik, en dat op zich kan weer wel leiden tot type 2 diabetes. Mensen met een grotere kans op diabetes zijn mensen met fors overgewicht (vetophoping in de buikstreek), mensen met diabetes in de familie en vrouwen die zwangerschapsdiabetes hebben gehad.
bron: diabetes fonds
pi_22685890
ok, maar wat het hierboven wordt gesteld:
"Wit brood bevat meer slechte koolhydraten, wat de voornaamste veroorzaker van diabetes is"
"Frisdranken met suikers zijn de voornaamste veroorzakers van diabetes"
is echt vette onzin.
pi_22686330
quote:
Op zondag 17 oktober 2004 19:51 schreef Gutnre het volgende:
ok, maar wat het hierboven wordt gesteld:
"Wit brood bevat meer slechte koolhydraten, wat de voornaamste veroorzaker van diabetes is"
"Frisdranken met suikers zijn de voornaamste veroorzakers van diabetes"
is echt vette onzin.
Sec gezien ben ik het met je eens hoor. Wat de anderen bedoelen is volgens mij dat juist door het slechte eet/drinkpatroon van de mens tegenwoordig overgewicht optreedt en hierdoor suikerziekte zich steeds vaker manifesteert.
pi_22691259
quote:
Op zondag 17 oktober 2004 20:16 schreef 205_Lacoste het volgende:

[..]

Sec gezien ben ik het met je eens hoor. Wat de anderen bedoelen is volgens mij dat juist door het slechte eet/drinkpatroon van de mens tegenwoordig overgewicht optreedt en hierdoor suikerziekte zich steeds vaker manifesteert.
Idd
“A good life is when you assume nothing, do more, need less, smile often, dream big, laugh a lot and realize how blessed you are for what you have”
  maandag 18 oktober 2004 @ 18:18:18 #59
72039 Pappie_Culo
Spelen is leuk
pi_22705567
Voor zover ik weet is het heftig schommelende insulinepeil een van de oorzaken van diabetes.
Dance into the fire, to fatal sounds of broken dreams...
pi_22707193
quote:
Op maandag 18 oktober 2004 18:18 schreef Pappie_Culo het volgende:
Voor zover ik weet is het heftig schommelende insulinepeil een van de oorzaken van diabetes.
zo heftig schommelt je insulinepeil niet van gewoon wit brood. brood bevat daar te weinig koolhydraten voor en wordt langzaam omgenomen. veel vet en onregelmatig eten en te veel suikers eten terwijl je die niet nodig hebt zorgt voor ongezonde schommelingen van je insulinepeil.
Vroeger was ik een twijfelaar, nu ben ik daar niet meer zo zeker van !!
Nee, dat is geen gezwel!
Dat van die rode roos had ze er niet bij hoeven te vertellen.. goh wat was dat mens dik!
  dinsdag 19 oktober 2004 @ 14:04:56 #61
72039 Pappie_Culo
Spelen is leuk
pi_22723394
enkelvoudige koolhydraten worden niet langzaam opgenomen, dat is het hem nou juist.
Dance into the fire, to fatal sounds of broken dreams...
pi_22791127
quote:
Op maandag 18 oktober 2004 18:18 schreef Pappie_Culo het volgende:
Voor zover ik weet is het heftig schommelende insulinepeil een van de oorzaken van diabetes.
De oorzaak van diabetes type I is een onvoldoende productie van insuline, vaak door een autoimmune beschadiging van de insulineproducerende cellen in de pancreas. Insuline zorgt voor je bloedsuikerhuishouding, en die raakt dan ontregeld: hypo/hyperglycemie.
De oorzaak van diabetes type II is primair een verminderde respons van de insulinereceptoren in je lever/spieren. Wanneer je jong bent maak je nog genoeg insuline om dat op te vangen (verminderde respons + overtollig insuline = goed effect), maar bij een stijgende leeftijd maak je minder insuline en kun je het gevolg van de slecht werkende receptoren niet meer opvangen. Hierdoor schommelt je bloedsuikerspiegel heel erg.

Met overgewicht en zwangerschapsdiabetes ben je gevoeliger voor diabetes 2, omdat je energiehuishoudign bij overgewicht uberhaupt al enigzins door de war is (net als bij zwnagersschapsdiabetes, dat is eik een soort tijdelijke vorm van diabetes 2.)

Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')