abonnement Unibet Coolblue
pi_22550618
Hier maar weer verder

Ben nu bijna 1,5 maand bezig maar krijg af en toe nog steeds nieuwe pukkels. Weet iemand hoelang het ongeveer duurt voordat je echt helemaal geen nieuwe meer krijgt? Ik geloof dat het een maand of 2 was??
pi_22551373
Jah, maand of 2 wordt meestal aangegeven, maar je gebruikt wel lage dosis, dus zou kunnen dat het pas beetje effect heeft bij jou als je binnen hebt gekregen wat je normaal na 2 maanden met 0.5 tot 1.0 mg/kg binnenhebt gekregen, weet niet hoe zwaar je bent maar je kan het rekensommetje wel doen
...look closer
pi_22555251
TVP.
pi_22556278
Offtopic weg ( zeker een eerste post)
“A good life is when you assume nothing, do more, need less, smile often, dream big, laugh a lot and realize how blessed you are for what you have”
pi_22574587
Hoeveel kans heb je dat je acne na roaccutane terug komt???
This is the day that you will always remember as the day that you almost caught captain Jack Sparrow.
pi_22575029
Als je de volle 120 mg per kilo lichaamsgewicht hebt binnengekregen is de kans klein. Ik ga volgende maand over op 30 mg, omdat ik na 1,5 maand 20 mg nog steeds af en toe pukkels krijg
pi_22576055
Ik heb nu 1 maand 20mg en bijna een week 40mg gehad, en ik moet zeggen, het begint nu echt te werken.. lippen zitten (zaten) zoveel losse harde huidstukjes op.. nie normaal - labello is rotzooi, purol werkte ook niet echt naar behoren, maar Vichy Lipidiose Levres werkt echt uitstekend, lippen zijn als vanouds weer

En men huid is ook zo schilferachtig als wat, heb Vichy Thermal Fix 2 gekocht, werkt ook goed
...look closer
pi_22577842
Barty, heb jij het ook via dokteronline besteld? En zoja, heb je bloed laten prikken? Ik ben ook van plan een hogere dosis dan 20 mg te gaan nemen.....
pi_22585785
Jeps, via dokteronline... geen bloed laten prikken... kheb ooit eens (paar jaar geleden) bloed laten prikken om een andere reden en toen was alles 100% perfect aan men bloed. Kan nu anders zijn maar ik voel me verder lekker, kheb geen overgewicht, geen last van hoofdpijn ofzow, en ik eet vrij gezond. Kan weinig kwaad lijkt me, dat bloedprikken is altijd alleen maar uit voorzorg, maar als ik regelmatig hoofdpijn of duizelig voel of weet ik wat dan ga ik wel lager met men dosis of evt stoppen.. of trek ik aan de bel bij huisarts. Maar zoals gezegd heb ik nergens last van, behalve dan de droge huid, droge lippen, en steeds minder puistjes :p
...look closer
pi_22586116
"Langdurige remissie en recidief houden nauwer verband met de totale toegediende dosis dan met de duur van de behandeling of de dagelijkse dosis. Aangetoond werd dat er geen aanzienlijk extra voordeel kan worden verwacht boven een cumulatieve behandelingsdosis van 120 tot 150 mg/kg."

"...worden voortgezet met een lagere dosis hetgeen wel tot gevolg heeft dat de therapie langer duurt en er een hoger risico van recidief bestaat."


duuuuus totale toegediende dosis is het belangrijkste wil je voor altijd van je acne af zijn, maar een hogere dagdosis vergroot dus ook de kans op er voor altijd af te zijn. En je bent toch in totaal evenveel geld kwijt, (ik zo'n 700 euro) of je het nu in 6 maanden of 12 maanden doet zeg maar. Dan doe ik het liever in 6 maanden (6 maanden pillen slikken is al vrij lang :p) EN ik ben (waarschijnlijk) stuk eerder van al men puistjes af EN de kans op het niet terugkeren van men puistjes is daarbij nog eens ietsje vergroot
...look closer
pi_22586367
Ik ben nu 2 dagen over op 40mg na een maand 20mg, m'n lippen zijn een beetje gaan opzwellen en m'n huid is nog een tikkeltje droger geworden. Tevens heb ik een setje vitamine E IU500 aangeshaft (350mg per pil), dit helpt bijwerkingen voorkomen en is goed voor de lever!
pi_22587056
ik had nooit roaccutaine voorgeschreven gekregen, in plaats daarvan kreeg ik een een flesje vloeibaar spul op dit flesje staat Inderm ertromycine 10 mg/g applicatievloeistof voor cutaan gebruik.

Ik heb dit spul elke ochten en nacht voor ongeveer 2 maanden opgedaan en nu heb ik zelden nog een puistje, op dit moment 0 puisten. Ik heb nu mijn eetgewoontes ook een beetje aangepast, eerst at ik op school zeker wel 3 keer in de week een broodje frikandel met mayo ofzo en nu 1 keer in de week zonder mayo maar met kurry om zo maar een voorbeeld te geven
pi_22598204
Vanaf morgen mag ik aan de 30mg. Net achter twee doosjes geweest eentje van 20mg en eentje van 10mg, lag nog niet aan 15euro, heb medelijden met jullie die zoveel moeten betalen voor zo'n goedwerkend product :-(

Barty die bloedtest zijn er vooral om je cholestorelgehalte, je bloed en je lever te testen dit zijn zaken die je niet zomaar aanvoelt als er iets mis mee is, dus ik zou toch eens laten testen hoor.

Heb al zeker 3weken geen puistjes meer gezien, wel zit er nog altijd acné. Lippen zijn ook droger maar ik gebruik hetzelfde als Barty gebruikt en dit werkt idd zeer goed. Als ik eens een mee-eter wil uitduwen blijft mijn huid ik langer rood dan voorheen dus probeer ik zo weinig mogelijk te duwen. Voor de rest blijf mijn bloed in orde eergistern bloed laten testen.
Pain is weakness leaving the brain !
pi_22628546
Ik heb weer wat vreemds :

Ben nu precies 1,5 maand bezig met 20 mg. Ik merk wel dat als ik aan mijn huid zit dat het gelijk super rood wordt en ook veel langer rood blijft. Verder heb ik klein beetje last van droge lippen en verder geen bijwerkingen. Ik krijg alleen nog steeds nieuwe pukkels en een paar meeeters Dat zou nu toch wel afgelopen moeten zijn na 1,5 maand?? Ik ga volgende maand over op 40 mg, kijken of dat beter gaat. Ik verwacht van wel
pi_22629421
quote:
Op dinsdag 12 oktober 2004 15:52 schreef Barty het volgende:
Ik heb nu 1 maand 20mg en bijna een week 40mg gehad, en ik moet zeggen, het begint nu echt te werken.. lippen zitten (zaten) zoveel losse harde huidstukjes op.. nie normaal - labello is rotzooi, purol werkte ook niet echt naar behoren, maar Vichy Lipidiose Levres werkt echt uitstekend, lippen zijn als vanouds weer [afbeelding]

En men huid is ook zo schilferachtig als wat, heb Vichy Thermal Fix 2 gekocht, werkt ook goed
wat gebruik jij dan

ik kreeg van de dermatholoog een zalf en minociline werkte allemaal prima totdat die kerel zij dat ik met me pillen moest stoppen
I'm sick of all this pooping stuff i'm getting my buttcheeks pierced together .
pi_22630040
Even voor de mensen die zelf een kuur Roa volgen..... ga alsjeblieft WEL bloed laten prikken na ongeveer 1,5 a 2 maanden want Roaccutane kan voor sommigen echt een zware belasting zijn op de lever. Ga dus niet uit van je goeie gevoel (natuurlijk is dit een goed teken...) maar neem het zekere voor het onzekere. Het is niet voor niets dat ELKE dokter en dermatoloog dit aanraad/verplicht!!

Update van mezelf:
Momenteel bijna een week met 30 mg bezig (hiervoor 20) .. heb het idee dat de verhoging weer wat puistjes naar buiten drukt (paar kleintjes). Maar gaat verder prima op een beetje schrale huid en soms wat droge lippen ... na.
pi_22630432
Misgien wel goed advies, yonderboi, p4nic.. thx.. kheb sinds ik roa gebruik maar 1 flesje bier gehad wat alcohol betreft, wel een keer op een avondje een aantal xtc pilletjes...

Maar hoe en wat betreffende het bloed laten prikken? waar? kan dat ook zonder reden op te geven? kosten? ...

...look closer
pi_22632468
Ik ga naar mijn huisarts, die weet waar ze moeten op checken bij een ROA-kuur(cholestorolgehalte,leverfunctie en bloed), kosten mja rond de 20euro denk ik, hier in Belgie althans maar vergeet niet dat jullie ziekteverzekering anders is dan bij ons.

Guitarmaistro1: mijn huid is ook nog altijd vettig, wel merk ik dat de mee-eters minder rap komen, dus ik denk niet dat je na 1.5maand al volledig "gekuist" bent.
Pain is weakness leaving the brain !
  vrijdag 15 oktober 2004 @ 11:11:40 #19
93619 Guitarmaistro1
Love my Gibby LP
pi_22636882
Ik ga denk ik ook maar eens informeren over bloedprikken. Als ik volgende maand naar de 40 mg ga, wordt het misschien te link. 20 mg oke, maar bij 40 mg is het risico te hoog. Verder zou ik de vragen van Barty beantwoord zien... Iemand een idee??
pi_22637037
Bij je dokter kan je vragen naar een verwijsbriefje om bloed te laten prikken... het volgende staat op mijn "Aanvraag formulier : Trombosedienst"

Haematologie: Hb. / Ht.

Bloedchemie: Leverfunctie, Ureum, Kreatinine, Na, K, Cl, Ca, P

(deze dingen worden onderzocht dus)


en dat wordt vergoed door je verzekering als het goed is (in mijn geval iig wel)
  vrijdag 15 oktober 2004 @ 23:15:12 #21
93619 Guitarmaistro1
Love my Gibby LP
pi_22650557
Ik krijg niet veel pukkels of meeeters meer, maar de plekken waar vroeger wat zat of wat ik uitgeknepen heb zijn nog goed te zien. Mijn huid herstelt zo traag. Is daar iets voor om dat sneller en beter te laten verdwijnen??
  vrijdag 15 oktober 2004 @ 23:32:52 #22
75823 PiM87
Radboud Nijmegen Student
pi_22650949
Dat wil ik inderdaad ook wel eens weten ja. Ik heb ook veel rode plekjes in mijn gezicht, van waar vroeger iets gezeten heeft.
Ik ben nu 3 weken bezig met mijn kuur (20mg/dag), ik zie nog niet erg veel verbetering, maar van de bijwerkingen heb ik wel al last:
- Droge kapotte lippen
- Droge huid
- Rugpijn bij bukken
- Spierpijn lijkt langer te duren dan normaal
Maar gelukkig geen ernstige dingen!
Ik heb gister bloed laten prikken, ben benieuwd of alles nog in orde is!
Nog iemand uit Nijmegen hier?
pi_22656500
quote:
Op vrijdag 15 oktober 2004 23:15 schreef Guitarmaistro1 het volgende:
Ik krijg niet veel pukkels of meeeters meer, maar de plekken waar vroeger wat zat of wat ik uitgeknepen heb zijn nog goed te zien. Mijn huid herstelt zo traag. Is daar iets voor om dat sneller en beter te laten verdwijnen??
Hehe, waarom hebben jullie toch niet effe wat geduld....Het is een langzaam proces en huid herstelt maar zeer traag. Beter alles op zijn gemak en er voorgoed vanaf dan alles vlug vlug en paar maand later terug last te hebben.
Pain is weakness leaving the brain !
  zaterdag 16 oktober 2004 @ 15:15:00 #24
58460 RicXDesign
^ Im with stupid ^
pi_22660642
Ik heb het vroeger ook gebruikt (ong. 10 jaar geleden) en het is echt rotzooi.

Heel mn gezicht ging uitdrogen, met mn oren en lippen als ergste punt.

Het heeft wel goed geholpen trouwens.
pi_22661154
rotzooi daarna goed geholpen, kom kom er zijn vast en zeker ergere dingen waar je niets van merkt en die grotere rotzooi zijn hoor.
Pain is weakness leaving the brain !
pi_22661436
Hmm.. ben al wel een aardig tijdje gestopt. En ik zie een paar van die 'vet' bultjes opzetten.. Als dit maar niet erger wordt..
pi_22661513
Doagere, neem gelijk een 2e kuur van 80 mg per dag, weet je zeker dat je geen enkel vetbultje meer zult zien
pi_22661843
quote:
Op zaterdag 16 oktober 2004 16:05 schreef Guitarmaistro1 het volgende:
Doagere, neem gelijk een 2e kuur van 80 mg per dag, weet je zeker dat je geen enkel vetbultje meer zult zien
Als ik een puistje krijg slik ik gelijk weer 40 mg per dag, en ga ik meteen naar de huisarts voor bloedonderzoek en herhaling van Roaccutane.
pi_22661849
Jah kzie het al aankomen, 2de kuur zal hier ook wel nodig zijn vrees ik.
Pain is weakness leaving the brain !
pi_22661865
quote:
Op zaterdag 16 oktober 2004 16:22 schreef Doagere het volgende:

[..]

Als ik een puistje krijg slik ik gelijk weer 40 mg per dag, en ga ik meteen naar de huisarts voor bloedonderzoek en herhaling van Roaccutane.
bij mij zal dit al het geval zijn bij de minste acné die terugkomt na mijn kuur...
Pain is weakness leaving the brain !
pi_22661969
quote:
Op zaterdag 16 oktober 2004 16:23 schreef P4nic het volgende:
Jah kzie het al aankomen, 2de kuur zal hier ook wel nodig zijn vrees ik.
Mja het wordt wel steeds meer.. Nog geen puisten.. Maar een soort vet ophopingen ofzow..
pi_22662105
quote:
Op zaterdag 16 oktober 2004 16:30 schreef Doagere het volgende:

[..]

Mja het wordt wel steeds meer.. Nog geen puisten.. Maar een soort vet ophopingen ofzow..
Daar begint het bij.... die vetophoppingen laten ook geen verzorgde indruk achter hoor na een tijdje... zijn nog erger dan puistjes soms.
Pain is weakness leaving the brain !
pi_22669934
quote:
Op zaterdag 16 oktober 2004 16:30 schreef Doagere het volgende:

[..]

Mja het wordt wel steeds meer.. Nog geen puisten.. Maar een soort vet ophopingen ofzow..
Hoelang was jouw Roa kuur?
pi_22670199
quote:
Op zaterdag 16 oktober 2004 22:37 schreef Yonderboi het volgende:

[..]

Hoelang was jouw Roa kuur?
Iets langer dan 6 maand.
pi_22670260
quote:
Op zaterdag 16 oktober 2004 22:48 schreef Doagere het volgende:

[..]

Iets langer dan 6 maand.
Hmm, das dan misschien niet lang genoeg geweest... Ik denk dat ik toch liever een jaar ofzo die kuur doe. Rammen met die handel... (niet TE heftige dosis natuurlijk)
pi_22670266
quote:
Op zaterdag 16 oktober 2004 22:51 schreef Yonderboi het volgende:

[..]

Hmm, das dan misschien niet lang genoeg geweest... Ik denk dat ik toch liever een jaar ofzo die kuur doe. Rammen met die handel... (niet TE heftige dosis natuurlijk)
Tis nooit te laat om Roaccutane te slikken..
pi_22671931
quote:
Op zaterdag 16 oktober 2004 22:52 schreef Doagere het volgende:

[..]

Tis nooit te laat om Roaccutane te slikken..
Nooit te laat nee, kan je beter zo vroeg mogelijk mee beginnen... anders krijg je van die fijne sporen zoals littekens en vlekjes
  zondag 17 oktober 2004 @ 11:19:05 #38
105943 vanilleVla
www.ctgmusic.com
pi_22676675
ik volg dit topic al heel lang.. ik denk laat ik mezelf ook maar is registeren ...... ik ben nu zelf ook met de Roa-kuur bezig. ik zit op 7 weekies en ben in de 5e week overgestapt op 40 mg ( na overleg van ong. 1 min. met mn derma ) sinds ik begonnen ben met de kuur is het nog niet egt opgeschoten :S.... maarja sinds 1 a 2 dagen komen er niet veel meer bij, dus hopelijk blijft het goed gaan.... ik zit nu wel met rode vlekjes van vorige acne ( die zitten er al sinds februari ( toen heeeeel erg, nu veel minder maar nog steeds goed zichtbaar ... mn derma zegt dat het wel een jaar kan duren eer deze weg zijn :S )....
  maandag 18 oktober 2004 @ 17:25:59 #39
93619 Guitarmaistro1
Love my Gibby LP
pi_22704567
Is er nou nog iets om littekentjes en rooie vlekjes beter en sneller te laten genezen??? Met Roaccutane in je bloed gaat dat zo traag.
  maandag 18 oktober 2004 @ 21:10:31 #40
105943 vanilleVla
www.ctgmusic.com
pi_22709694
nee ik denk niet dat daar een middeltje voor bestaat, maar die rode vlekjes gaan wel weg ( ook al duurt het een eeuwigheid :S)..... ik vraag me alleen af of jullie op jullie voedselpatroon gelet hebben tijdens de kuur??.... ik probeer nu zo weinig mogelijk vet te eten, en veel water te drinken.. dan kan ik mezelf tenminste nix verwijten, en dan hopen dat het zo snel mogelijk verdwijnt
  maandag 18 oktober 2004 @ 22:01:57 #41
75823 PiM87
Radboud Nijmegen Student
pi_22710982
Maakt het trouwens uit als je een pil pas 2 uur nadat je gegeten hebt slikt?
Ik vergeet hem namelijk af en toe bij het avondeten, en dan slik hem dus iets later.
Nog iemand uit Nijmegen hier?
  maandag 18 oktober 2004 @ 22:02:04 #42
93619 Guitarmaistro1
Love my Gibby LP
pi_22710986
Ik eet wat minder vet tijdens de kuur, maar ik snoep nog wel veel. Waar ik wel heel erg op let, is alcohol. Ik drink nu zo goed als geen alcohol meer, alleen heeeeel af en toe op een speciale gelegenheid 2 biertjes. Verder drink ik veel melk, is gelijk goed voor de spierballen
pi_22713003
Hoelang duurt het voordat bijwerkingen weggaan, na het nemen van de laatste roaccutane pil??

Er is nog verschil per bijwerking?? (Ik heb erg droge lippen, plaatselijk droge huid (kin extreem droog) en droge ogen)
This is the day that you will always remember as the day that you almost caught captain Jack Sparrow.
pi_22720920
Als het goed is moeten vlekjes enzo ook redelijk verdwijnen door de Roa kuur want je huid vernieuwd zich namelijk veel sneller als je Roa slikt (vandaar de schilferige huid).

@Pim87

Ik neem zelf ook wel eens de capsules te laat in, is niet zo erg geloof ik. Maar volgens mij moet je het tijdens of net na het eten innemen omdat het dan beter opgenomen wordt in je bloed. Aangezien je lichaam flink gaat verbranden nadat je gegeten hebt, daarom neem ik het trouwens ook 's middags bij het eten omdat ik dan nog aktief ben. 's Avonds na het eten zit ik vaak wat te relaxen.....

@duuuuuuus

Ik ben al eens gestopt na een kuur van iets meer dan een maand, na iets meer dan een week merkte ik niets meer van een droge huid of lippen of ogen, wel verbeterde de huid nog flink!

@vanilleVla

Ik let dus helemaal niet op mijn eet of drink gedrag tijdens de kuur. Ik zou dat alleen doen als dat voor de kuur ook al een duidelijke invloed had. Ik geloof zelf niet zo in de invloed van eten of drinken op acne, tenzij je heel veel en vaak ongezond eet/drinkt.
pi_22724771
Yonderboi, tijdens Roaccutane herstelt de huid zich vele male langzamer. Bestaande pukkels gaan dan ook minder snel weg.
  dinsdag 19 oktober 2004 @ 15:11:20 #46
105943 vanilleVla
www.ctgmusic.com
pi_22724870
heb sinds een jaar niet zo veel vet meer gegeten (zo min mogelijk), had dat advies gekregen van mn 'schoonheidsspecialiste'.... maar die zei ik dat ze door het eetpatroon niet eerder weggaan, maar dat er dan minder bijkomen. Drinken deed ik al niet vaak, nu nog heel soms bij vrienden 1 a 2 biertjes (schijnt ook goed te zijn).......
pi_22728466
quote:
Op dinsdag 19 oktober 2004 15:06 schreef DJ_R het volgende:
Yonderboi, tijdens Roaccutane herstelt de huid zich vele male langzamer. Bestaande pukkels gaan dan ook minder snel weg.
Sorry hoor, maar beetje nutteloze reactie..... onderbouw je verhaal!
  dinsdag 19 oktober 2004 @ 18:48:07 #48
93619 Guitarmaistro1
Love my Gibby LP
pi_22729420
Ik merk ook dat bestaande pukkels vele malen langzamer weggaan. Ik krijg na 7 weken 20 mg nog steeds nieuwe pukkels Ik ga volgende maand over op 30 of 40 mg..... Wat is verstandiger???
pi_22729510
30 en daarna op 40 zo raad mijn dokter het toch aan, maandje op 20mg nu zit ik op 30mg en denk als mijn maandelijkse bloedprik goed uitvalt dat we naar 40mg gaan gaan.
Pain is weakness leaving the brain !
  dinsdag 19 oktober 2004 @ 21:51:20 #50
93619 Guitarmaistro1
Love my Gibby LP
pi_22734063
Mmm ik zit nu bijna 2 maanden op 20 mg, heb amper last van bijwerkingen. Het lijkt wel of dat spul geen reet doet. Ik heb alleen een erg makkelijk te beschadigen huid die snel rood wordt, en af en toe wat schilfers. Ik krijg nog steeds puistjes, en die genezen ubertraag. Ik wil die krengen gewoon weg hebben. Denk dat ik maar in 1x op de 40 ga.....
pi_22735850
pfff bij nader inspectie kan ik ook niet bepaald zeggen dat het extreem veel verbeterd is, iets ja, de mee-eters komen minder rap maar ze komen er nog altijd...klein puistje net opgemerkt zelf. 1 1/2maand bezig dusjah zal wel nog beteren zeker.
Pain is weakness leaving the brain !
pi_22740789
Ik ben een paar dagen van 20 naar 40 gegaan, gevolg : lippen helemaal naar de klote. Best raar, zijn nu weer helemaal herstelt.
@Yonderboi, ik lees overal dat de huid minder snel herstelt met Roa, ik denk doordat de huid dunner en gevoeliger is. Daarnaast ondervind ik het ook! puisten gaan veel moeiljiker weg.
pi_22745089
Het schijnt dat producten met zinkoxide een helende en verzachtende werking hebben. Ik heb al Zwitsal Zinkzalf en ik moet zeggen dat het wel een heel klein beetje helpt. Ik ga straks even naar de drogist, Zinkolie van dr. Schwaab of Nestosyl halen, dat schijnt echt goed te werken
pi_22746152
pfff die rode plekjes gaan wel weg hoor, don't care echt, wil gewoon die fucking acné weg grrrr.
Pain is weakness leaving the brain !
pi_22746783
Die acne gaat ook echt weg hoor, als je aan de 40 mg gaat Bij mij is acne het probleem nie meer, af en toe nog een pukkel die zo knoeperd rood wordt als een tomaat, en al die kleine plekjes. Die moeten opdonderen!!!
  woensdag 20 oktober 2004 @ 15:29:45 #56
105943 vanilleVla
www.ctgmusic.com
pi_22749101
overgaan op 40mg kan volgens mij best in 1x.... bij mij was het iig geen probleem (bloedprik-uitslag was Ok.), ik merk zelf ook dat niet actieve, en ook actieve puisjes zeeeer traag weggaan... ik zit nu nog steeds met niet-actieve puistjes van 2 weken geleden ofsow... maarja laatste dagen komen er voor mn gevoel nog maar weinig puisjes bij, dus dat is weer een klein lichtpuntje....
pi_22749261
Ik heb nu 1 of andere zincoxide creme, Sudocreme genaamd, die help een geirriteerde, rode huid te herstellen. Ben benieuwd. Als het goed helpt hebben we ook weer een bijwerking van Roa onder controle
  woensdag 20 oktober 2004 @ 16:21:34 #58
105943 vanilleVla
www.ctgmusic.com
pi_22750283
hehehe... nog maar 80 mogelijke bijwerkingen te gaan??
pi_22750622
Merken jullie ook dat nadat jullie van 20 naar 30 of naar 40 gaan dat er terug klein break-outje is ?
Pain is weakness leaving the brain !
pi_22751578
Ik zal het je binnenkort kunnen vertellen want dan ga ik naar de 30 of 40. Nog 2 weekies
pi_22751798
bij mij wel p4nic!!!
pi_22752108
quote:
Op woensdag 20 oktober 2004 17:31 schreef DJ_R het volgende:
bij mij wel p4nic!!!
Zal wel normaal zijn zeker is niet echt erg (1 klein puistje en eentje da er niet helemaal doorgekomen is) wel zie ik weer meer witte kopjes zoals in het begin van de kuur. Zal wel weg gaan zeker...
Pain is weakness leaving the brain !
  woensdag 20 oktober 2004 @ 23:29:00 #63
75823 PiM87
Radboud Nijmegen Student
pi_22761227
Ik ben nu een maand bezig met mijn kuur (20mg/dag).
Ik hoopte eigenlijk dat ik na een maand slikken toch wel verbetering zou zien... en soms is het ook wat rustiger, maar dat duurt dan steeds maar even. Vooral de afgelopen dagen heb ik weer vrij veel nieuwe puistjes (sommige met witte kopjes) gekregen.
Vrijdag ga ik naar mijn Dermatholoog, en ik hoop dat ze mijn dosering verhoogt (waar mijn ouders niet blij mee zullen zijn nadat ze van alle mogelijke bijwerkingen hebben gehoord). Maar ik heb slechts last van een droge huid en droge lippen, verder niks ernstigs. En de resultaten van het bloedonderzoek van vorige week zijn ook in orde.
Maar na een maand zou ik toch wel al duidelijke verbetering moeten zien? Of niet?
Nog iemand uit Nijmegen hier?
pi_22765246
nee
  donderdag 21 oktober 2004 @ 09:35:08 #65
75823 PiM87
Radboud Nijmegen Student
pi_22766323
Dus het wordt de eerste maand alleen maar erger?
Nog iemand uit Nijmegen hier?
pi_22766835
Jup bij de meeste wel volgens mij. Bij mij in ieder geval, ik zag pas na 3,5 maand resultaat, maar dat kwam omdat ik in het begin een te lage dosis had. Na 2 maanden 80 mg/dag begon het pas te werken.

Ik hoop dat je dosering verhoging krijgt. 20 mg is echt weinig.
This is the day that you will always remember as the day that you almost caught captain Jack Sparrow.
pi_22769852
20 mg is idd erg weinig. Ik ga volgende maand maar naar de 40. Ik merk echt geen ruk van dat hele spul. Ik heb geen enkele bijwerking, en die klerepukkels blijven ook maar gewoon komen. Ze gaan alleen 20x trager weg. Dat wordt dan maar de dosis verhogen
pi_22772874
De voorgaande reacties zijn wel erg persoonsgebonden want ik zag met 10mg, de eerste maand al meteen een verbetering en met 20 nog meer.
Zit momenteel op 30 en heb btw ook bij de verhoging van 20 naar 30 een kleine breakout gekregen weer, heeeeel matig trouwens. Dat trekt nu allemaal weer bij dus over een weekje is de boel weer goed.
pi_22773095
Ik zie opzich na bijna 2 maanden ook wel verbetering met 20 mg per dag, want de puisten die ik krijg zijn niet groot meer en het zijn geen grote ontstekingen, maar ze laten van die nare rode plekken na. Het is wel rustiger in mn gezicht over het algemeen, maar weg zijn ze nog nie allemaal Ik hoop dat met 40 mg wel te bereiken
  donderdag 21 oktober 2004 @ 15:40:11 #70
37508 dunc
Serve Extra Cold
pi_22773196
Ik zal ook maar weer eens wat laten horen dan

Heb zelf ruim een jaar aan de roaccutane gezeten (wel de helft van de normale dosis), daarover staat eea. in eerdere topics. Het is nu ongeveer een jaar later denk ik, en zo heel af en toe komt er een puistje door, maar dat lijkt me niet meer dan normaal.

Wat me verder wel erg opvalt is dat ik nogsteeds heel erg gevoelig ben voor de zon, en mijn ogen zijn erg lichtgevoelig geworden. In de bijsluiter stond dat roaccutane tijdelijke nachtblindheid kan veroorzaken, daar had ik zelf weinig last van. Maar nu ik gestopt ben (al een tijdje) dus kan ik niet meer tegen hel licht. Direct zonlicht is vreselijk, en lampen en dergelijke vaak ook last van.
Het lijkt op iets met contrast, het minste beetje licht in een donkere omgeving is vreselijk, doet gewoon pijn. Vooral merkbaar bij autorijden in het donker, of films in de bioscoop enzo.

Verder geen last van bij-/na- effecten meer, en het heeft dus wel een hoop geholpen.
Het leek zo'n goed idee...
pi_22773670
Ik heb nu 1,5 maand gebruikt... 1 maand 20mg en 2 weken 40mg...
komen nog steeds puistjes helaas (wel minder dan voorheen), huid is droog maar niet meer schilferig dankzij de nachtcreme die ik gebruik, en al die vlekjes wordt je inderdaad niet vrolijk van het ziet er niet uit.. maja k wacht af
...look closer
pi_22774404
pfff huid valt eigelijk nog goed mee enkel last van de lippen en soms geïrriteerde ogen, die witte kopjes héééé, komer zot van... maarja we leven in goede hoop.
Pain is weakness leaving the brain !
pi_22775400
Ik merk dat bijna iedereen na 1-2 maanden nog geen bevredigend resultaat heeft bereikt. Gelukkig, ben ik nie de enige. Lijkt me ook normaal dat het wat langer duurt. Nog ff volhouden jongens
pi_22776044
haha net alsof we een groep verslaafden zijn aan het een of ander die mekaar steunen om vol te houden
Pain is weakness leaving the brain !
pi_22776488
Ik denk (en volgens mij is dat ook de bedoeling) dat je gewoon het aantal mg op moet krikken per bijvoorbeeld een maand. Ik doe het nu telkens in stapjes van 10, als mijn bloedtest straks goed uitpakt dan ga ik na de voorraad die ik nu heb over op 40.
Zolang de bloedtest goed is en je verder niet teveel last hebt van bijwerkingen kan dat prima lijkt me.... en het werkt ook beter. (hou natuurlijk wel in je achterhoofd dat de bijwerking ook eerder kunnen optreden... en dan heb ik het meer over je leverfunctie en andere dingen die ik zo uit m'n hoofd niet weet)
pi_22778898
Ik zag dit toevallig staan en wil mijn advies dan ook wel even kwijt. Heb het op mn 15e een tijdje gebruikt nadat ik bij een huidarts ben geweest en wou dat ik het nooooit gedaan had. Tijden lang last van droge lippen en ongeveer 2 jaar na een half jaar behandeling nog steeds heel erg last van een droge huid die rood begon te kleuren als het koud was, puur omdat mn huid er zo gigantisch droog van werd. Wat bij mij wel goed werkte was absoluut niet snoepen, geen sterek drank, geen chocolade e.d., geen caffeine en voor de rest alles waar vet in zit vermijden...En veel sporten. Had op mn 17e nergens last meer van, nu net als iedereen heel af en toe eens een keer een pukkel maar goed wie heeft dat niet...Ben happy en gelukkig is er niks meer van te zien aan mn huid..
  donderdag 21 oktober 2004 @ 20:29:42 #77
75823 PiM87
Radboud Nijmegen Student
pi_22779385
Was ik op mijn 15e maar al naar de huidarts geweest, dan was ik er nu waarschijnlijk ook vanaf
Ik ben tot 2 maanden terug alleen bij de huisarts geweest voor mijn huid, en die schreef alleen maar middelen als Inderm voor die bijna niet hielpen.
Nog iemand uit Nijmegen hier?
  donderdag 21 oktober 2004 @ 20:33:07 #78
37508 dunc
Serve Extra Cold
pi_22779466
quote:
Op donderdag 21 oktober 2004 17:29 schreef Guitarmaistro1 het volgende:
Ik merk dat bijna iedereen na 1-2 maanden nog geen bevredigend resultaat heeft bereikt. Gelukkig, ben ik nie de enige. Lijkt me ook normaal dat het wat langer duurt. Nog ff volhouden jongens
Zoals ik al zei, het duurde bij mij meer dan een jaar
Het leek zo'n goed idee...
pi_22781108
@PGA

Als jij op je 15e erge acne had en je toen niet aan Roa was gegaan, had je nu op je 17e elk ongezond stukje voeding kunnen mijden en jezelf helemaal gek kunnen sporten, maar dan had je nu nog steeds acne gehad. Daar durf ik heel veel op te zetten. Dankzij die Roa-kuur volstaat een gezonde voeding misschien, maar zonder die kuur had je nog steeds met acne gezeten.....
pi_22781645
Guitar, denk wel dat PGA ergens gelijk heeft, eerlijk gezegd zie ik tussen mensen die echt veel sporten niet veel mensen met acné... maar toch zal het niet dé oplossing zijn.
Pain is weakness leaving the brain !
pi_22782172
P4nic, mensen die veel sporten ( bodybuilding dan ) hebben veel eiwitten nodig en spiergroei veroorzaakt door een hormoon ook een vettere huid. Moet je bij ons eens op de sportschool kijken. Brede jongens, heel mooi, maar een rug of gezicht vol met pukkels. Ik moet zeggen dat toen ik begon met bodybuilding, ik weinig last had van acne. Nu ik anderhalf jaar bezig ben, heb ik Roa nodig. Kun je nagaan. En nee, ik slik geen steroiden Ik weet trouwens niet zeker of het daar mee te maken heeft. Kan ook toeval zijn.....
pi_22782657
quote:
Op donderdag 21 oktober 2004 22:17 schreef Guitarmaistro1 het volgende:
P4nic, mensen die veel sporten ( bodybuilding dan ) hebben veel eiwitten nodig en spiergroei veroorzaakt door een hormoon ook een vettere huid. Moet je bij ons eens op de sportschool kijken. Brede jongens, heel mooi, maar een rug of gezicht vol met pukkels. Ik moet zeggen dat toen ik begon met bodybuilding, ik weinig last had van acne. Nu ik anderhalf jaar bezig ben, heb ik Roa nodig. Kun je nagaan. En nee, ik slik geen steroiden Ik weet trouwens niet zeker of het daar mee te maken heeft. Kan ook toeval zijn.....
Ok, daar gaat een ideetje, maar eigenlijk doelde ik vooral op voetballers,wielrenners enzo
Pain is weakness leaving the brain !
pi_22783130
Ik doe ook veel aan hardlopen en fietsen, maar heb nooit veel verschil gemerkt. Maarja, sporten blijft hoe dan ook gezond
pi_22784499
Ja Sporten blijft zeker gezond maar toch is naar voeding kijken zoals ik zei ook belangrijk. Ik weet dat iedereen zegt dat het nooit bewezen is en dat is ook zo daar ben ik het helemaal mee eens. Toch weet ik bijna 100% zeker dat als je zo weinig mogelijk vet eet, niet snoept op biscuitjes enzo na je er ook minder last van hebt. Heb zelf 2 jaar lang vrij spartaans gegeten maar het leverde wel vrij veel resultaat op. Zon is trouwens ook een goeie.....Heb het voorrecht gehad 3 maanden lang in arizona waar het elke dag tussen de 35 en de 40 graden was te mogen vertoeven. Daar had een klagenoot van mij die er ook erg last van heeft ook amper meer last van acne. Dus wie weet is een zonnebankje 1x per week ook wel optie ofzo, zolang je geen nina brink wordt
pi_22784555
(dit was ik even vergeten) @ Guitarmaistro1:

Weet niet zeker of het waar is wat je zegt, kreeg zelf op mn 13e er al last van en bij de een begint het vroeg en is het vroeg weg, bij de ander begint het laat en is het ook weer snel weg enz enz Het verschilt toch van persoon tot persoon
pi_22790498
"spiergroei veroorzaakt door een hormoon ook een vettere huid" >>> welke is dat dan?? testosteron??

Hoeveel moet je sporten om last van acne te krijgen??? Ik ben namelijk van plan te gaan fitnessen 2 keer per week (krachtttraining dus) maar als ik daar veel meer puisten van krijg is dat van de baan....
quote:
Op donderdag 21 oktober 2004 22:17 schreef Guitarmaistro1 het volgende:
P4nic, mensen die veel sporten ( bodybuilding dan ) hebben veel eiwitten nodig en spiergroei veroorzaakt door een hormoon ook een vettere huid. Moet je bij ons eens op de sportschool kijken. Brede jongens, heel mooi, maar een rug of gezicht vol met pukkels. Ik moet zeggen dat toen ik begon met bodybuilding, ik weinig last had van acne. Nu ik anderhalf jaar bezig ben, heb ik Roa nodig. Kun je nagaan. En nee, ik slik geen steroiden Ik weet trouwens niet zeker of het daar mee te maken heeft. Kan ook toeval zijn.....
This is the day that you will always remember as the day that you almost caught captain Jack Sparrow.
pi_22790517
Na hoeveel weken na de laatste pil gaat komt de acne alsie weer terugkomt ongeveer terug??

Na hoeveel weken kun je zeggen dat het nooit meer terugkomt???
This is the day that you will always remember as the day that you almost caught captain Jack Sparrow.
pi_22792608
Jullie blijven elkaar echt trauma's aanpraten he..... wat voor de 1 geldt hoeft niet voor de ander zo te zijn!! Van fitnessen krijg je puistjes? wat is dat nou weer voor onzin, ik geloof er echt geen bal van.
Gewoon sporten zoals voetballen, hardlopen, wielrennen of tennis... daardoor stroomt je bloed gewoon lekker door en wordt deze dus ook meer gezuiverd. Dit resulteert waarschijnlijk in een kleine vermindering van je acne en helpt vooral je huid soepel en gezond te houden.

Of het voor iedereen zo uitpakt is natuurlijk weer de vraag maar het lijkt mij een logische verklaring. Verder kan je de ervaringen van mensen hier gewoon meenemen in beslissingen die je maakt t.o.v. je atkies tegen acne maar het gaat vooral om je eigen ervaring.
  vrijdag 22 oktober 2004 @ 13:31:07 #89
93619 Guitarmaistro1
Love my Gibby LP
pi_22794268
Bodybuilding KAN een negatieve invloed hebben op acne. Dat weet ik zeker. Je maakt inderdaad meer testosteron aan, en groei veroorzaakt pukkels. Of dat bij iedereen zo is zal wel niet. Het zal verschillen van persoon tot persoon. Daarnaast komt dat je voor spierbouw een grote hoeveelheid eiwit nodig hebt. Eiwit zorgt ook voor een vettere huid. Dat heb ik laatst gelezen. Daarnaast het feit dat bij bodybuilding natuurlijke sterioden aangemaakt worden, voornamelijk de eerste 25 minuten van krachttraining. Steroiden veroorzaken acne, kijk maar bij de neveneffecten van anabole-steroide gebruikers ( te vinden op bodybuilding sites ). Natuurlijk wil het niet zeggen dat als je 2x per week lekker gaat pompen met gewichten je ook gelijk een acneexplosie krijgt. Maar sommigen zijn er gevoelig voor.....
pi_22795378
Nou, lekker is dat.......

Ik denk dat ik het er maar gewoon op waag. Moch ik inderdaad ineens acne explosie kijken stop ik er gelijk mee. Ik zal alleen moeilijk vast kunnen stellen dat het aan fitness ligt, want in de tijd dat ik ga beginnen met fitness stop ik ook met roaccutane.
This is the day that you will always remember as the day that you almost caught captain Jack Sparrow.
  vrijdag 22 oktober 2004 @ 14:29:43 #91
105943 vanilleVla
www.ctgmusic.com
pi_22795466
ik kan bijna gaan overnachten op de voetbal zo vaak moet ik trainen (al 5 jaar lang).... maar tog heb ik er last van (na bijna 2 maanden roa gaat het overigens wel goed, all1 de roodheid is egt zwaar klote).
Ik weet niet of veel sporten helpt.... ik heb 1x een uitbarsting gehad rond kerst vorig jaar (ik vermoedt zelf het vette eten van toen), want daarvoor had ik het niet erg.. af en toe een puistje. En daarna ook niet zo erg meer (wel heeeeeeel erg rood) Dus ik denk zelf dat als je er 'gevoelig' voor bent, je het tog wel zal krijgen. Zon is trouwens ook wel goed.. maar niet teveel, na die warme zomer van vorig jaar had ik in de vakantie geen puisten meer maar aan het eind van de vakantie kwam het stukken erger terug.
pi_22798078
Zon is op lange termijn helemaal niet goed. Je huid wordt er dikker van, waardoor talgkliertjes sneller verstoppen, en je dus meer kans op puisten heb.

Maar mijn vraag: welk hormoon zorgt voor acne??? testosteron?? (dat lijkt me niet want vrouwen hebben ook acne en die hebben geen testosteron). Toevallig kwam ik vandaag in m'n bioboek FSH en LH tegen, is het 1 van die 2??

Is er toevallig een student biologie ofzo????
This is the day that you will always remember as the day that you almost caught captain Jack Sparrow.
pi_22798254
quote:
Op vrijdag 22 oktober 2004 16:17 schreef duuuuus het volgende:
[...]Maar mijn vraag: welk hormoon zorgt voor acne??? testosteron??[...]
Vraag gaat niet echt over Isotretinoine, dus kan je in Het middel tegen puistjes (Deel 15) stellen.

Het hormoon is voornamelijk dihydrotestosteron (DHT). Zie http://edrv.endojournals.org/cgi/content/full/21/4/363
  vrijdag 22 oktober 2004 @ 17:07:05 #94
93619 Guitarmaistro1
Love my Gibby LP
pi_22799186
quote:
Op vrijdag 22 oktober 2004 14:26 schreef duuuuus het volgende:
Nou, lekker is dat.......

Ik denk dat ik het er maar gewoon op waag. Moch ik inderdaad ineens acne explosie kijken stop ik er gelijk mee. Ik zal alleen moeilijk vast kunnen stellen dat het aan fitness ligt, want in de tijd dat ik ga beginnen met fitness stop ik ook met roaccutane.
Als je Roa slikt is er toch niks aan de hand?? In 95% van de gevallen treed verbetering/genezing op. Dan zal die 2x per week fitness echt niet uitmaken hoor
En daarbij, 2x per week veroorzaakt geen spectaculaire spiergroei. Ik denk dat het pas opgaat als je echt wilt groeien en je 3-5x per week gaat
  vrijdag 22 oktober 2004 @ 18:14:01 #95
75823 PiM87
Radboud Nijmegen Student
pi_22800448
Ben nu een maand bezig met mijn kuur van 20mg/dag.
En ik ben net naar mijn dermatholoog geweest, voor de controlle.
Bloedresultaten waren in orde, dus vond ze het goed dat ik de dosering verdubbelde naar 2x20mg/dag! Hopelijk ga ik nu sneller resultaat zien, want ik ben nogal ongeduldig, voorals als ik iedere m'n pil moet nemen en geen verbetering zie!
Ze (dermatholoog) blijft trouwens maar zeuren dat ik moet stoppen met gebruik van haargel/wax! Omdat dit volgens haar ook een slechte invloed heeft op mijn huid, en het haar behandeling tegenwerkt, yeah right! Volgens mij valt het wel mee! En ik was m'n haar iedere avond, dus het is ook niet zo dat het op mijn hoofdkussen terecht komt, en dus in aanraking komt met m'n gezicht! No way dat ik iedere dag gelloos naar school ga. Hoort nou eenmaal bij me :S Ik weiger het dus ook, en daar is ze echt niet blij mee. Maarja hebben jullie er ooit iets over gehoord, is het echt zo dat haargel een slechte invloed heeft op je huid?
Nog iemand uit Nijmegen hier?
  vrijdag 22 oktober 2004 @ 19:08:14 #96
105943 vanilleVla
www.ctgmusic.com
pi_22801472
i herken het... maar wax is egt klerespul.. het is bijna niet der uit te wassen, zelfs met shampoo!!.. en wat de gel betreft ik was mn haar altijd voordat ik ga slapen (niet perse met shampoo), en voordat ik ga voetballen was ik ook altijd mn haar.... naar school doe ik wel mn haar, maar ik besteed er niet zo veel aandacht aan (wat heeft het voor nut vraag ik mezelf af), maar ik probeer zoveel mogelijk het contact met mn voorhoofd te vermijden (zo'n beetje het enige gedeelte waar ik nooit puisten heb gehad). Je derma heeft wel gelijk, gel/wax is gewoon klerespul voor je huid, dus daar moet je wel mee oppassen, voor de rest.. Succ6 met je kuur. ( en natuurlijk gewoon gel blijven gebruiken )
pi_22802308
Hoe ziet die dermatoloog dat voor zich dan? alleen dat die gel in je kussen gaat zitten? of heeft het te maken met puisten bovenop je hoofd?
  vrijdag 22 oktober 2004 @ 20:21:54 #98
75823 PiM87
Radboud Nijmegen Student
pi_22803009
Ze had het er vooral over dat als je met je handen in aanraking komt met je haar en daarna met je gezicht. Maar dat vond ik zelf nogal een zwak iets, want dat gebeurt ook zelden tot nooit..
En vooral over dat als je gaat slapen met gel in je haar: gel gaat in je kussen zitten en daar komt je gezicht dan weer mee in aanraking. Maar dat gaat voor mij niet op omdat ik iedere avond de gel uit m'n haar was... Heb ik haar ook verteld, maarja toch vond ze dat gel een negatief effect op mijn huid had. Toen ik zei dat ik er niet veel in zag, en dat ik het gevoel had dat het nix zou helpen zei ze dat ze het zeker wist omdat ze dat bij andere patiënten had gezien...
Maar mij houdt ze echt niet van de gel af, ik heb genoeg vertrouwen in Roaccutane eerlijk gezegd..
Nog iemand uit Nijmegen hier?
  vrijdag 22 oktober 2004 @ 20:38:12 #99
105943 vanilleVla
www.ctgmusic.com
pi_22803319
gewoon je handen wassen nadat je je haar heb gedaan tog??... ik zit verder nooit in mn haar ofsow.. dus het lijkt me een beetje sterk wat ze verteld... ( ik heb er nix over gehoord en mijn derma is een pro )
pi_22805556
nog eens een vraag trouwens....wat is de mening van mensen over het feit dat je van alles wat met snoep/vet en wat dan ook te maken heeft af moet blijven? Hebben jullie daar ook verbeteringen door gekregen of ben ik de enige mafkees die zichzelf dat heeft aangedaan (gelukkig kan ik nu weer frikandellen/frikadellen (net wat je wilt) bij het leven eten
  vrijdag 22 oktober 2004 @ 23:42:24 #101
93619 Guitarmaistro1
Love my Gibby LP
pi_22808371
Voor mij maakt het geen ene ruk uit wat ik eet.......
  zaterdag 23 oktober 2004 @ 10:01:57 #102
105943 vanilleVla
www.ctgmusic.com
pi_22814117
soms eet ik vet en dan zie ik de volgende morgen nix... de andere x heb ik er dan weer een paar bij... ik weet het niet, toeval??.. mjah ik probeer het zo veel mogelijk te mijden.. komt wel weer na de kuur denk ik (met mate iig, want ik ben als de dood dat het ooit terugkomt, en weer alles verziekt)...
  zaterdag 23 oktober 2004 @ 10:03:25 #103
105943 vanilleVla
www.ctgmusic.com
pi_22814128
en het verschilt natuurlijk ook van persoon tot persoon.. een vriend van mij die zit heel de dag chochola en snoep te vreten, en die heeft (bijna) geen puisten..... ( sommigen hebben tog zo'n geluk )
pi_22820072
@vanilleVla

tip: er bestaat zoiets als een [edit] knop

@vraag over voedsel

Ik heb het er volgens mij in dit deel nog over gehad... Voor mij maakt het ook niets uit wat ik eet, ik merk geen enkel verschil. Wel leef ik sowieso gezond om de genezing van het hele zaakie te bevorderen.
  zaterdag 23 oktober 2004 @ 16:53:49 #105
93619 Guitarmaistro1
Love my Gibby LP
pi_22821126
Dat is sowieso goed Yonderboi. Als je meer weerstand hebt genezen wondjes sneller. Dus daarom beter om gezond te eten. Nogmaals, voor mij maakt het geen barst uit wat ik eet......
  zondag 24 oktober 2004 @ 18:34:13 #106
93619 Guitarmaistro1
Love my Gibby LP
pi_22846384
Zo, net ff 30 mg bestelt, gaan we dat een maandje proberen. Mocht het dan nog niet voldoende geholpen hebben gaan we naar de 40. Nu gaat het best goed, mn huid ziet er redelijk uit. Afwachten maar
  zondag 24 oktober 2004 @ 21:30:10 #107
75823 PiM87
Radboud Nijmegen Student
pi_22850692
Oei, ik heb gister een lange busreis achter de rug, en dat heeft mijn huid echt slecht beinvloed!
Waarschijnlijk door de combinatie van weinig slaap en aircolucht. Dam'n.
Ik snap nu echt dat mensen depressief worden van dit spul! Niet doordat het misschien een directe mentale invloed heeft. Maar je begint met iets waarvan je denkt dat het je huid verbetert, hoewel het op het begin vaak veel erger wordt! En je weet dat je er niks aan kunt doen als het een tijdje echt kut gaat met je huid, want je moet gewoon geduld hebben en lang wachten!
Nog iemand uit Nijmegen hier?
  zondag 24 oktober 2004 @ 22:13:29 #108
93619 Guitarmaistro1
Love my Gibby LP
pi_22851879
Hoelang ben je nu bezig Pimmetje??
pi_22852003
ik heb een halfjaar gebruikt en ben in een zware depressie geraakt mede door dit goedje, en ebn ermee gestopt, dan pas voel je hoe moe je er al die tijd van was,
heb inmiddels me studie moetenn opgeven en ben nogal in de war
  maandag 25 oktober 2004 @ 00:04:09 #110
75823 PiM87
Radboud Nijmegen Student
pi_22854967
@Guitarmaistro1: Heb een maand 20mg/dag geslikt, en vanaf gister 40mg/dag.
Nog iemand uit Nijmegen hier?
pi_22856556
Pim beetje gelijkaardig meegemaakt maar nog erger

vrydag feestje daarna onmiddellijk bus op(niet kunnen verfrissen)14h bus weer feestje daarna bus op(niet kunnen verfrissen) terug 14h, huid ziet er niet zo denderend uit nee, heb wel al erger meegemaakt na een nachtje feesten dus het helpt toch een beetje al.

Wel 2 nieuwe puistjs bijgekregen,is hopelijk door de overschakeling naar 30mg.
Pain is weakness leaving the brain !
  maandag 25 oktober 2004 @ 08:02:02 #112
105943 vanilleVla
www.ctgmusic.com
pi_22858770
@ lesley, ik snap het niet helemaal, hoe ben je dan in zware depressie terechtgekomen?? (bijv. de medicijnen werkten niet, of weet ik veel)
pi_22860393
Uit gesloten topic (Stevie begint met Roaccutane):
quote:
Op maandag 25 oktober 2004 10:46 schreef stevieR het volgende:
Ik heb vanochtend een Roaccutane kuur (20mg) meegekregen, nog een paar vraagjes....

-word de acne in het begin erger?
-welke bijwerkingen moet ik rekening mee houden? maw, welke bijwerkingen zijn bij de meeste mensen geconstateert....
-Na hoeveel tijd begint het te werken? kan ik bij wijze van spreken morgenochtend al
vooruitgang zien?
-kan ik gewoon blijven sporten? (dat betekent zwemmen en saunaatje...)
-wanneer in te nemen? smorgens bij ontbijt of savonds na/voor/bij maaltijd?
pi_22860500
quote:
Op maandag 25 oktober 2004 10:54 schreef schatje het volgende:
Uit gesloten topic (Stevie begint met Roaccutane):
[..]
Deze vragen zijn al tig keer beantwoord, ik zou willen zeggen tegen Stevie.... lees gerust eens dit deel en vorig deel door, daar staan alle antwoorden.
pi_22860817
Ik ben nu 6 weken bezig met 20 mg waarvan een paar dagen 40mg, m'n huid is helemaal gaaf.
pi_22861397
quote:
Op maandag 25 oktober 2004 10:46 schreef stevieR het volgende:
Ik heb vanochtend een Roaccutane kuur (20mg) meegekregen, nog een paar vraagjes....

-word de acne in het begin erger?
-welke bijwerkingen moet ik rekening mee houden? maw, welke bijwerkingen zijn bij de meeste mensen geconstateert....
-Na hoeveel tijd begint het te werken? kan ik bij wijze van spreken morgenochtend al
vooruitgang zien?
-kan ik gewoon blijven sporten? (dat betekent zwemmen en saunaatje...)
-wanneer in te nemen? smorgens bij ontbijt of savonds na/voor/bij maaltijd?
1: Het kan, ik had er geen last van, bij mij was het na iedere week minder.
2: droge lippen, tranende ogen. Voor de rest is het bij iedereen verschillend.
3: Kan direct zijn als je geluk hebt ( ) maar het kan ook 3 maand duren, of helemaal niet.
4: Ja waarom niet.?
5: 40mg per dag = 2x 20mg per dag
60mg per dag = 3x 20mg per dag. beste dosering.

suc6!
  maandag 25 oktober 2004 @ 12:11:19 #117
93619 Guitarmaistro1
Love my Gibby LP
pi_22861898
quote:
Op maandag 25 oktober 2004 00:04 schreef PiM87 het volgende:
@Guitarmaistro1: Heb een maand 20mg/dag geslikt, en vanaf gister 40mg/dag.
Logisch dat het dan nog niet werkt he.... Ik kreeg na een maand 20 mg ook nog pukkels hoor, en omdat je huid trager herstelt en de oude langer blijven zitten lijkt het allemaal veel erger dan dat het is. Ik ben nu bijna 2 maanden bezig met 20 mg en nu begint het eigenlijk pas echt te werken....
  maandag 25 oktober 2004 @ 14:53:07 #118
105943 vanilleVla
www.ctgmusic.com
pi_22864687
jep.. het begint na 2 maandjes bij mij ook wel te werken, en het is iid wat guitarmaistro zegt, de niet-actieve blijven nog leuk een (paar) weekie(s) extra zitten... ik heb zelf nog maar een paar actieve.. en nog wel aardig veel niet actieven.... mn lippen zn nu alleen egt naar de tering, en mn huid is onwijs droog...
  maandag 25 oktober 2004 @ 15:58:59 #119
93619 Guitarmaistro1
Love my Gibby LP
pi_22865465
Van mn lippen en huid merk ik eigenlijk nie veel.... Het is allemaal ietsje droger, maar das alles. Ik heb nie eens labello of purol nodig ofoziets dergelijks. Heb net nieuwe lading besteld, ik ga naar de 30 mg
pi_22868574
Voor degenen die erg last hebben van hun lippen en/of huid, ga eens langs de drogis of vitamine shop en koop een hoge dosis Vitamine E (bv IU500), je mag maximaal 800 mg per dag hiervan slikken (ik doe 1 a 2x IU500 wat gelijk is aan 1 a 2 x 350 mg). Het verbeterd de littekentjes en de lippen enorm! Ook goed voor wanneer je lever het exta zwaar heeft (gehad) bv na het uitgaan.
pi_22871345
Na hoeveel weken na de laatste pil komt de acne alsie weer terugkomt ongeveer terug??

Na hoeveel weken kun je zeggen dat het nooit meer terugkomt???

(ik heb 180 mg/kg gehad, dus ruim voldoende)
This is the day that you will always remember as the day that you almost caught captain Jack Sparrow.
  maandag 25 oktober 2004 @ 23:10:49 #122
93619 Guitarmaistro1
Love my Gibby LP
pi_22875610
Hoelang duurt het voordat je effect merkt van Vitamine E DJ_R??
  dinsdag 26 oktober 2004 @ 08:09:31 #123
105943 vanilleVla
www.ctgmusic.com
pi_22879932
thx Dj_R, dat wordt weer een mooi klussie voor mn moeder
pi_22880829
quote:
Op maandag 25 oktober 2004 21:11 schreef duuuuus het volgende:
Na hoeveel weken na de laatste pil komt de acne alsie weer terugkomt ongeveer terug??

Na hoeveel weken kun je zeggen dat het nooit meer terugkomt???

(ik heb 180 mg/kg gehad, dus ruim voldoende)
Dat is nooit zeker, bij de ene blijft het voorgoed weg, en bij een ander komt het na 2 maand terug. Of nog eerder.Bij sommigen gaat het ook helemaal niet weg.Ben nu ruim 3 maand gestopt, en ik krijg zo nu en dan een klein pukkeltje, helaas steeds meer. Ik zie het somber in..

Maargoed, Roaccutane is makkelijk te krijgen, even naar mijn huisarts, en ik kan weer beginnen.
pi_22881420
Na mijn eerste dagje Roaccutane ben ik best tevreden

van de bijwerkingen heb ik haast geen last gehad, alleen was ik vanacht (als ik ging liggen) erg misselijk. Ook moest ik enorm veel naar de wc, net alsof ik 4 jaar niet naar de wc geweest ben, en ik nu alles wat ik 4 jaar heb opgespaart eruit knal vanochtend was mn gezicht best glad, de bulten zijn over het algemeen weg of een heel stuk minder, en roodheid is wat over is.


Maar daar hebben ze een concealer stift voor uitgevonden
pi_22884194
quote:
Op maandag 25 oktober 2004 23:10 schreef Guitarmaistro1 het volgende:
Hoelang duurt het voordat je effect merkt van Vitamine E DJ_R??
2 a 3 dagen, et is niet echt een kuur dus het werkt meteen.
  dinsdag 26 oktober 2004 @ 14:47:42 #127
75823 PiM87
Radboud Nijmegen Student
pi_22885240
Ik heb de laatste tijd even goed opgelet in deze topics, en heb net even boodschappen gedaan bij de drogist:

- Vichy Thermal Fix 2 (Diepgaande rehydraterende verzorgings crème voor de zeer vochtarme huid)
- Tea Tree Daily Wash (Huidzuiverende schuimgel)
- Vichy Lipiose Levres (Stick tegen droge gesprongen lippen)
- Etos Vitamine-E 250i (Hoog Gedoseerd)

Ben erg benieuwd of deze producten een goede werking hebben bij mij!!
Nog iemand uit Nijmegen hier?
  dinsdag 26 oktober 2004 @ 15:45:19 #128
105943 vanilleVla
www.ctgmusic.com
pi_22886467
ok.. ik heb vitamine E pillen gehaald, wanneer moet ik die slikken??.. ik slik 's ochtends en 's avonds roaccutane pillen, zou je dat tegelijk kunnen slikken?
pi_22886818
quote:
Op dinsdag 26 oktober 2004 15:45 schreef vanilleVla het volgende:
ok.. ik heb vitamine E pillen gehaald, wanneer moet ik die slikken??.. ik slik 's ochtends en 's avonds roaccutane pillen, zou je dat tegelijk kunnen slikken?
Neem hem smorgens, samen met de Roa pil.
  dinsdag 26 oktober 2004 @ 20:39:01 #130
75823 PiM87
Radboud Nijmegen Student
pi_22890237
Hoeveel van die Vitamine-E 250i pillen zal ik per dag gaan slikken?
Is één genoeg? Ik heb geen idee wat de maximum hoeveelheid is, en dat staat ook niet duidelijk op de verpakking.
Nog iemand uit Nijmegen hier?
  dinsdag 26 oktober 2004 @ 20:57:31 #131
105943 vanilleVla
www.ctgmusic.com
pi_22890762
quote:
Op dinsdag 26 oktober 2004 20:39 schreef PiM87 het volgende:
Hoeveel van die Vitamine-E 250i pillen zal ik per dag gaan slikken?
Is één genoeg? Ik heb geen idee wat de maximum hoeveelheid is, en dat staat ook niet duidelijk op de verpakking.
ik heb Vitamine E 400 ... der staat op dat doosje dat ik der maximaal 1 per dag mag slikken. Wel 2680% adh, geloof dat het iets van 268 mg was... dus denk dat jij er dan 2 mag slikken... Alleen raar dat dat niet duidelijk op de verpakking staat.
  dinsdag 26 oktober 2004 @ 21:13:44 #132
75823 PiM87
Radboud Nijmegen Student
pi_22891171
quote:
Op dinsdag 26 oktober 2004 20:57 schreef vanilleVla het volgende:

[..]

ik heb Vitamine E 400 ... der staat op dat doosje dat ik der maximaal 1 per dag mag slikken. Wel 2680% adh, geloof dat het iets van 268 mg was... dus denk dat jij er dan 2 mag slikken... Alleen raar dat dat niet duidelijk op de verpakking staat.
Er staat wel iets op in de richting van "Per dag 1 capsule i.c.m. voedsel innemen". Maar is dat dan ook gelijk het maximum? Nouja, ik houd het voor de zekerheid maar op 1.
Nog iemand uit Nijmegen hier?
  dinsdag 26 oktober 2004 @ 21:38:50 #133
20955 mgeelh
RMS Lusitania
pi_22891747
Ik weet het niet met die vitamine E. Ik heb het ook een tijdje geprobeerd, maar ik kreeg er alleen maar meer ontstekeningen bij. Nu ben ik er inmiddels gelukkig zo goed als vanaf.
pi_22892375
Vitamine E, maximaal 800mg per dag. Heb ik uit een onderzoek, aangezien het meteen de maximale hoeveelheid is neem ik af en toe maar 1 pil (350mg dus in mijn geval).
  dinsdag 26 oktober 2004 @ 22:24:20 #135
75823 PiM87
Radboud Nijmegen Student
pi_22892493
Wat ik zo lastig vindt is dat je nooit weet waardoor het erger wordt. Als mijn acne nu ineens veel erger wordt kan het liggen aan de verhoging van mijn dosering Roaccutane, het gebruik van nieuwe crème, gebruik van nieuwe wasgel, begin van slikken van vitamine-e, ongezond eten, etc. etc. het kan overal aan liggen!
Nog iemand uit Nijmegen hier?
pi_22893409
Pim87 idd, begin ik ook altijd aan te twijfelen.

ofwel door de Roa ofwel door de hydraterend crème die je erop smeert, daarom probeer ik altijd zo'n dun mogelijk laagje te smeren. Who will tell...
Pain is weakness leaving the brain !
pi_22894366
Ik heb vandaag van de dokter ook roa meegekregen, alleen heeft hij me niks verteld over die bloedcontrole, mischien moet ik zelf maar overwegen dan om het te gaan doen, lijkt me wel veiliger

(10mg 2xdaags)

[ Bericht 6% gewijzigd door BladLuis op 27-10-2004 00:01:23 ]
  woensdag 27 oktober 2004 @ 08:12:58 #138
105943 vanilleVla
www.ctgmusic.com
pi_22898753
[quote]
Op dinsdag 26 oktober 2004 23:40 schreef BladLuis het volgende:

Ik heb vandaag van de dokter ook roa meegekregen, alleen heeft hij me niks verteld over die bloedcontrole, mischien moet ik zelf maar overwegen dan om het te gaan doen, lijkt me wel veiliger

(10mg 2xdaags)
[/quote

10mg is nog niet zo veel lijkt me, ik denk dat als je dosis omhoog gaat bijv naar 20mg dat dan wel je bloedgecontroleert wordt. Je kan natuurlijk ook altijd nog om een bloedonderzoek vragen, als je het zelf wilt.

- en over de vitamine E... heb jij gemerkt dat de acne erger word daardoor: DJ_R?
pi_22899006
Nee wordt niet erger vannile, kan ook niet. Vitamine E is gewoon een super sterk anti-oxidant. Neemt veel van de schadelijke stoffen van Roa weg zonder dat het de werking beinvloed. Het zal de acne eerder extra verhelpen.
  woensdag 27 oktober 2004 @ 10:24:58 #140
73930 Blinker
Only one Go Ahead Eagles
pi_22900277
Ben vandaag ook eindelijk naar de doc geweest en naar lang zeuren gaf hij me ook Roa
Het was er helaas nog niet bij de apotheek maar ik kan het morgen ophalen.
Ik weet niet wat de dosering is maar geloof dat het 2x20mg is.

Maar als niet werkt binnen 5 weken ga ik zo weer terug voor een hogere dosering, dus het word afwachten.
pi_22900878
quote:
Op woensdag 27 oktober 2004 10:24 schreef Blinker het volgende:
Ben vandaag ook eindelijk naar de doc geweest en naar lang zeuren gaf hij me ook Roa
Het was er helaas nog niet bij de apotheek maar ik kan het morgen ophalen.
Ik weet niet wat de dosering is maar geloof dat het 2x20mg is.

Maar als niet werkt binnen 5 weken ga ik zo weer terug voor een hogere dosering, dus het word afwachten.
Meteen hogere dosis? Ik zou als ik jou was met een lage dosis beginnen, om ook een beetje aan bijwerkingen enzo te wennen. Met 20 beginnen en dan na een maand ofzo opvoeren als je lichaam het aan kan.
pi_22901995
quote:
Op woensdag 27 oktober 2004 10:58 schreef Yonderboi het volgende:

[..]

Meteen hogere dosis? Ik zou als ik jou was met een lage dosis beginnen, om ook een beetje aan bijwerkingen enzo te wennen. Met 20 beginnen en dan na een maand ofzo opvoeren als je lichaam het aan kan.
Hoezo aan bijwerkingen wennen? Ik had ook 2x 20mg per dag in het begin, na 5 weekjes ofzo 60mg en toen weer minder. Bijwerkingen vielen reuze mee.
  woensdag 27 oktober 2004 @ 11:59:03 #143
93619 Guitarmaistro1
Love my Gibby LP
pi_22902185
Bij mij gaat het heel goed. Ik slik ook vitamine E erbij en ik ga over een weekje van 20 mg naar 30 mg. Ik krijg nauwelijks nieuwe pukkels erbij, maar vanochtend een knoeper grote op mn voorhoofd. Ik weet nu niet of dat door die Vitamine E komt of door de McDonalds gisteravond maar er kwam me een hoop rotzooi uit, dat wil je nie weten. Maar heb m netjes uitgeknepen met twee wattenstaafjes, zodat de rooie vlek eerder weg zal zijn en ik mijn huid niet beschadigd heb.... Hoop dat de 30 mg echt alles uitroeit en anders volgende maand 40 mg
  woensdag 27 oktober 2004 @ 12:37:15 #144
73930 Blinker
Only one Go Ahead Eagles
pi_22902980
ik weet ook niet zeker of het 2x 20 was maar geloof het wel ik zie het morgen wel
pi_22904200
quote:
Op woensdag 27 oktober 2004 11:50 schreef Doagere het volgende:

[..]

Hoezo aan bijwerkingen wennen? Ik had ook 2x 20mg per dag in het begin, na 5 weekjes ofzo 60mg en toen weer minder. Bijwerkingen vielen reuze mee.
Er zijn ook mensen die niet meteen hun lichaam willen verzieken..............
  woensdag 27 oktober 2004 @ 13:56:17 #146
73930 Blinker
Only one Go Ahead Eagles
pi_22904947
ja volgens mij is het wel beter om het geleidelijk op te bouwen.
Ik weet ook niet zeker of ik 2x20 het zou ook 2x10 zijn
pi_22906885
Ik zit nu 1 maand aan de 20mg en inmiddels al 3 weken aan de 40mg... bijwerkingen vallen allemaal wel mee bij mij.. droge huid, maar is in toom te houden met men creme, en droge lippen, maar door lipidiose valt dat ook reuze mee... puistjes worden steeds minder, rooje vlekjes zijn er nog zat maar wordt ook langzaam minder..
enige wat echt balen is is men gescheurde mondhoeken, kweet niet goed wat ik er tegen kan doen doet ook pijn bij mond ver open doen..

maar kga naar men werk!
groetjes
...look closer
pi_22921437
Ik heb sinds twee dagen geleden twee enorme onstekingen op mijn voorhoofd, terwijl ik daar eigenlijk bijna nooit puisten had, al helemaal niet nu tijdens mijn Roa gebruik. Ik snap er niks van. Ik slik wel vitamine E en drink veel melk, maar of dat er iets mee te maken heeft??
  donderdag 28 oktober 2004 @ 23:23:23 #149
73930 Blinker
Only one Go Ahead Eagles
pi_22922722
@ Guitarmaistro: Ik dacht dat melk drinken ook slecht was maar ik kan het ook fout hebben

vandaag naar de apotheek geweest en het was er nog niet ofzo maar morgen ga ik het eindelijk ophalen.

Ben benieuwd
pi_22923500
als ik melk drink gaat et goed fout!

(melk werkt anabool, anabool ontwikkelt spieren maar zorgt ook voor de vettige huid. ik denk echter dat je wel extreem veel moet drinken wil je er echt last van hebben maar je weet nooit...
p.s. ik heb een lichte melk allergie)
pi_22929291
quote:
Op donderdag 28 oktober 2004 21:25 schreef Guitarmaistro1 het volgende:
Ik heb sinds twee dagen geleden twee enorme onstekingen op mijn voorhoofd, terwijl ik daar eigenlijk bijna nooit puisten had, al helemaal niet nu tijdens mijn Roa gebruik. Ik snap er niks van. Ik slik wel vitamine E en drink veel melk, maar of dat er iets mee te maken heeft??
Heb ook 3 puistjes bijgekregen na verhoging naar 30mg, denk dat we allemaal te vroeg van stapel lopen en dat we meer geduld moeten hebben... huid is sowieso al een traag proces, volgens mij werkt de roa beetje in golven, goeie periode-mindere periode-goeie-mindere-... en op het einde voorgoed goed (hopelijk).
Pain is weakness leaving the brain !
  vrijdag 29 oktober 2004 @ 11:05:17 #152
73930 Blinker
Only one Go Ahead Eagles
pi_22929488
Vandaag na school maar gelijk ff ophalen
  vrijdag 29 oktober 2004 @ 11:38:29 #153
105943 vanilleVla
www.ctgmusic.com
pi_22930081
ik heb dat melkprobleem geloof ik niet, ik drink karnemelk (het is ook lekkerder dan gewone melk)... ik geloof dat het ook iets met de vetten in de melk te maken had, die kan het lichaam niet goed afbreken.... in tegenstelling tot 'zure' vetten in melk producten zoals in karnemelk en yoghurt, deze zijn beter af te breken door het lichaam. Maar zelf geloof ik daar niet zo in, dat melk puistjes veroorzaakt.... zelf heb ik ook, net zoals p4nic het zegt, betere en mindere perioden.
  vrijdag 29 oktober 2004 @ 12:55:10 #154
73930 Blinker
Only one Go Ahead Eagles
pi_22931578
Ben naar de apotheek geweest en heb mijn roaccutane binnen
Blijkbaar toch 2x20mg dus moet wel genoeg zijn denk ik.
pi_22933768
quote:
Op vrijdag 29 oktober 2004 12:55 schreef Blinker het volgende:
Ben naar de apotheek geweest en heb mijn roaccutane binnen
Blijkbaar toch 2x20mg dus moet wel genoeg zijn denk ik.
Veel suc6 Blinker, hoop dat je niet al teveel bijwerkingen krijgt.

Als het zo door gaat ga ik nog een kuur doen, heb nu alweer een paar pukkeltjes en rode vlekjes op me gezicht.. Vanochten er weer een bij gekregen..
pi_22935129
Heb je de volledige kuur wel afgemaakt Doagere? Je had er niet zo erg last van meende ik, flink klote dat de acne dan ook nog terugkomt. Ik moet dus nog wel eent tijdje doorgaan meen ik...
  vrijdag 29 oktober 2004 @ 15:33:46 #157
73930 Blinker
Only one Go Ahead Eagles
pi_22935208
Gewoon afmaken lijkt mij ennuh dan zien we wel verder
pi_22938489
Uit gesloten topic:
quote:
Op vrijdag 29 oktober 2004 14:22 schreef stevieR het volgende:
Een gezichtsmasker,mag dat? of werk je dan het medicijn tegen?
“A good life is when you assume nothing, do more, need less, smile often, dream big, laugh a lot and realize how blessed you are for what you have”
  vrijdag 29 oktober 2004 @ 18:13:36 #159
105943 vanilleVla
www.ctgmusic.com
pi_22938605
gezichtsmasker kan volgens mij best, ik gebruik der zo nu en dan ook welis een. Vanmiddag nog om precies te zijn, dus dat kan geen kwaad lijkt me.... ( na het masker ziet mn huid der stukken beter uit)
  vrijdag 29 oktober 2004 @ 18:41:57 #160
93619 Guitarmaistro1
Love my Gibby LP
pi_22939119
@Doagere

kun je een foto posten van hoe het er nu dan uitziet een tijdje na de kuur? Kunnen we oordelen of een tweede kuur nodig is En ik ben benieuwd in hoeverre het terug kan komen
pi_22940248
Bij Roa is het niet verstandig om maskers te gebruiken, aangezien dit een peel effect heeft. Tijdens de kuur mag je dus je huid niet peelen aangezien je daarmee de huid kan beschadigen.
  zaterdag 30 oktober 2004 @ 18:48:43 #162
105943 vanilleVla
www.ctgmusic.com
pi_22958808
soow, vanmiddag gevoetbald vol in de zon. Nu wel een beetje verbrand, gelukking niet erg, alleen beetje rood.....
pi_22972796
men mondhoeken zijn echt zo naar de klote, mond opendoen doet gewoon pijn, en als ik men mond ver opendoe scheurt het gewoon nog verder
...look closer
pi_22973236
Ik heb laatste tijd nogal last van geiiriteerd ogen, voor de rest enkel last van droge lippen, voor de rest nergens last van. Voor de rest nog last van mee-eter, puistjes zijn terug aan het wegtrekken...
Pain is weakness leaving the brain !
  zondag 31 oktober 2004 @ 13:44:56 #165
73930 Blinker
Only one Go Ahead Eagles
pi_22973930
Dit is nu de derde dag dat ik het gebruik en heb nog niet echt last van de bijeffecten.
Daarentegen word de acne wel minder dus ben erggg benieuwd hoe dit verder gaat
pi_22974087
ik begin wel een heel stuk op te klaren, rode vlekken worden ook stuk minder... ik heb wel 3 nieuwe erbij gekregen, denk dat ik over maandje op 40mg over moet gaan...

duurt een kuur trouwens altijd 6 maanden? en na hoelang ben je in de regel clean? (daarmee bedoel ik, geen puisten, geen vlekken)
  zondag 31 oktober 2004 @ 14:04:18 #167
28662 roobje
Invisible Pink Unicorn
pi_22974345
Ik gebruik zelf al ongeveer anderhalf/twee jaar vitamine B5 (met goed resultaat), ik las dit topic toevallig even door en denk dat ik op sommige vragen wel wat antwoord kan geven. Ik heb voordat ik aan de B5 ging ook veel andere dingen geprobeerd en veel research gedaan.

Dat je van sporten meer acne krijgt lijkt mij een beetje vergezocht, heb er ook nog nooit wat van gehoord maargoed het zou kunnen natuurlijk. Mijn persoonlijke ervaring is dat als ik voldoende (dus echt niet extreem) sport het zeker wel helpt. Wat ik meestal doe is naar de cardiofitness zal gaan en dan op zo'n fietsje me helemaal kapot fietsen, totdat je shirt echt helemaal nat is van het zweet en het ook echt van je hoofd afloopt. Zweten is goed voor de huid, je werkt dan ook veel troep in je poriën naar buiten. Het is eigenlijk een beetje hetzelfde effect als in een sauna, als je de kans hebt is elke week een sauna'tje ook zeeeer aan te raden. Daarnaast wordt als je veel sport je doorbloeding van (o.a.) je huid ook veel beter wat bijdraagt aan de gezondheid van je huid.
Daarnaast probeer ik mijn huid dun te houden, als de huid dunner is zijn de poriën ook minder lang en is er minder kans dat ze verstoppen. Dit doe ik door regelmatig (2 of 3 keer per week) te peelen.

Voor mij werkt deze combinatie van b5+sporten+peelen en een beetje gezond eten voldoende, ik heb nog wel wat last van acne maar veel minder (zeg maar 90-95%) dan vroeger. Ik weet dat het voor anderen misschien wel helemaal niet helpt maar misschien heeft iemand er nog wat aan (voor zover het al niet bekend was)
"Religion. A daughter of Hope and Fear, explaining to Ignorance the nature of the Unknowable."
Ambroce Bierce
pi_22974358
stevieR, vaak wel zo'n 6 maanden jah, maar licht aan je dagdosering.. de richtlijn is dat je na je kuur in totaal op 120 mg per kg lichaamsgewicht uitkomt. Dan is de kans groot dat je er voor altijd vanaf bent, maar niet voor iedereen dus... dan is soms een 2e kuur nodig.
...look closer
pi_22982040
Ik heb sinds 6 weken 30 mg per dag.
Ik heb alleen nu last van droge lippen, maar daar heb ik iets voor gehad van de doktor, wat erg goed werkt.
Ik heb alleen nog niet het gevoel dat et werkt, me voorhoofd en neus zijn een stuk schoner, waar ik blij om ben, maar me wangen is nog steeds net zo erg

Maja, er staat ook duidelijk in de bijsluiter dat et pas na 3-4 maanden kan gaan werken. Dus geduld is een schone zaak zou ik maar zeggen?

Groetjes
mike
  zondag 31 oktober 2004 @ 21:39:03 #170
93619 Guitarmaistro1
Love my Gibby LP
pi_22984678
Bij mij werkt t ook nog nie super.... Het is al wel beter geworden dan eerst maar ik krijg nog steeds af en toe nieuwe pukkels Ben nu 2 maanden 20 mg bezig by the way.
pi_22985094
Jawel,maar bij sommige werkt et pas na 6 maanden dus.
Dat er steeds nieuwe bijkomen is normaal, het is geen wondermiddel wat 1,2,3 werkt
pi_22985179
same here eigenlijk, maar ik heb bij niemand nog gelezen dat het de hele kuur niet gewerkt heeft dus ooit zullen we wel resultaat zien... vraag is enkel of het zal blijven duren.
Pain is weakness leaving the brain !
pi_22985439
Mijn arts zei: Krijg je het terug na de eerste kuur, krijg je nog een kuur van 3 maanden en dan KAN het niet meer terugkomen:)

Morgrn trouwens naar ziekenhuis voor controle en dus weer bloedprikken
  maandag 1 november 2004 @ 11:56:05 #174
105943 vanilleVla
www.ctgmusic.com
pi_22994663
ik na 2 maanden.. redelijk verbeterd. na 5 weken overgestapt op 40mg ( daarvoor 20mg), der komen alleen nog wel puistjes der bij, en af en toe en joekel. Gezicht ziet der nu wel redelijk schoon uit qua puisten. Na het weekend krijg ik er meestal wel weer een aantal bij op maandag
pi_22995677
En nog eentje bij, maakt een totaal van 3 puistjes op een week op kinnebak,zoveel had ik er voor mijn Roakuur zelf niet... zal er wel bijhoren zeker...
Pain is weakness leaving the brain !
  maandag 1 november 2004 @ 13:10:41 #176
20955 mgeelh
RMS Lusitania
pi_22996295
Bij mij heeft het 5 maanden geduurd. Ik heb ook getwijfeld of het zou werken, maar grotendeels is nu alles verdwenen. Af en toe soms ergens een plekje, maar daar kan ik wel mee leven.
  maandag 1 november 2004 @ 13:54:48 #177
93619 Guitarmaistro1
Love my Gibby LP
pi_22997278
Ik wil echt alles weghebben. Ik krijg nu nog steeds pukkels. Ben nu net op 30 mg, ga volgende maand op 40 als het niet beter wordt
pi_22999263
Ik ga denk deze week nog een afspraak maken, want begin het nu echt zat te worden. Aan mijn eet gewoontes kan het ook gewoon niet liggen. Ik eet geen vette dingen of chocola, want dat vind ik allebei niet lekker. Melk producten eet ik ook niet, behalve yogurth. Dat het aan eet gewoontes ligt is gewoon onzin.
  maandag 1 november 2004 @ 16:17:44 #179
73930 Blinker
Only one Go Ahead Eagles
pi_22999989
Mooi dan haal ik nu de chocola uit de kast

Maare hier daarentegen gaat het lekker ik boek echt vooruitgangen!
Alles trekt weg en elke dag zie ik verschil in de spiegel.
Nu maar hopen dat het zo doorzet!
  maandag 1 november 2004 @ 18:52:57 #180
93619 Guitarmaistro1
Love my Gibby LP
pi_23003217
Ik raad trouwens iedereen die Roaccutane gebruikt aan om een potje Sudocrem te halen bij bijv. Kruidvat. Dit spul bevat een hoge dosis Zincoxide wat helpt de huid te herstellen. Dit is ideaal om op de rooie littekentjes te smeren of op andere rooie plekjes. Ik heb vanmorgen een grote pukkel uitgeknepen die extreem rood werd, en nu ik dat spul er een dagje op heb gehad is hij bijna verdwenen. Het spul camoufleert ook goed en het geneest tegelijkertijd
pi_23003337
quote:
Op maandag 1 november 2004 16:17 schreef Blinker het volgende:
Mooi dan haal ik nu de chocola uit de kast

Maare hier daarentegen gaat het lekker ik boek echt vooruitgangen!
Alles trekt weg en elke dag zie ik verschil in de spiegel.
Nu maar hopen dat het zo doorzet!
Je ben nog geen week bezig en zou nu al resultaten hebben Niet te hard van stapel lopen hoezeer ik het je ook gun
Pain is weakness leaving the brain !
  maandag 1 november 2004 @ 21:20:07 #182
73930 Blinker
Only one Go Ahead Eagles
pi_23007266
Tja, ik vond het zelf ook wel raar maar ik zie toch echt duidelijk verschil.
Ik zit ter info wel al op de 40mg...
pi_23008321
mja dan nog, maar het kan natuurlijk zijn hoor, merkte ook rap verschil maar viel daarna gedeeltelijk terug. je ziet wel waar je uitkomt hé
Pain is weakness leaving the brain !
  maandag 1 november 2004 @ 22:08:54 #184
93619 Guitarmaistro1
Love my Gibby LP
pi_23008951
Had ik ook. In het begin leek het te gaan als een trein. Daarna terugval. Huid is nu wel rustig, met af en toe een nieuwe pukkel
  maandag 1 november 2004 @ 23:10:04 #185
73930 Blinker
Only one Go Ahead Eagles
pi_23010983
Daar kan ik wel mee leven
  dinsdag 2 november 2004 @ 08:58:22 #186
105943 vanilleVla
www.ctgmusic.com
pi_23015613
quote:
Op maandag 1 november 2004 18:52 schreef Guitarmaistro1 het volgende:
Ik raad trouwens iedereen die Roaccutane gebruikt aan om een potje Sudocrem te halen bij bijv. Kruidvat. Dit spul bevat een hoge dosis Zincoxide wat helpt de huid te herstellen. Dit is ideaal om op de rooie littekentjes te smeren of op andere rooie plekjes. Ik heb vanmorgen een grote pukkel uitgeknepen die extreem rood werd, en nu ik dat spul er een dagje op heb gehad is hij bijna verdwenen. Het spul camoufleert ook goed en het geneest tegelijkertijd
dat is een hele goeie, gloof dat we toevallig der ook nog 1 hebben staan boven.
pi_23030591
Is dit logisch?

ik realiseerde me vanacht dat de dokter zei dat ik na de eerste maand van 20mg een soort van "onderhouds" kuur kreeg van ongeveer 0.1 mg tot 1 mg, dat lag eraan hoe erg het nog was... en dat duurde dan een half jaar.. is dat de normale gang van zaken? ik dacht dat je gewoon 6 maanden 20gram of meer slikte....
pi_23031538
Uit gesloten topic:
quote:
Op dinsdag 2 november 2004 20:06 schreef stevieR het volgende:



Is dit logisch?

ik realiseerde me vanacht dat de dokter zei dat ik na de eerste maand van 20mg een soort van "onderhouds" kuur kreeg van ongeveer 0.1 mg tot 1 mg, dat lag eraan hoe erg het nog was... en dat duurde dan een half jaar.. is dat de normale gang van zaken? ik dacht dat je gewoon 6 maanden 20gram of meer slikte....
pi_23031856
Mmm die zal zich wel versproken hebben denk ik want 1mg bestaat volgens mij niet hoor.
Pain is weakness leaving the brain !
pi_23032341
quote:
Op dinsdag 2 november 2004 19:38 schreef stevieR het volgende:
Is dit logisch?

ik realiseerde me vanacht dat de dokter zei dat ik na de eerste maand van 20mg een soort van "onderhouds" kuur kreeg van ongeveer 0.1 mg tot 1 mg, dat lag eraan hoe erg het nog was... en dat duurde dan een half jaar.. is dat de normale gang van zaken? ik dacht dat je gewoon 6 maanden 20gram of meer slikte....
Misschien dat jij of je dokter twee eenheden door elkaar haalt, namelijk:
-dosering per dag
-dosering per kg lichaamsgewicht per dag

Meestal wordt een dosering gekozen in het gebied tussen 0.1mg/kg/dag en 2mg/kg/dag, afhankelijk van de ernst van de acne, fysieke en psychische gesteldheid, bijwerkingen, kennis/ervaring van de arts en hoeveel de arts zin heeft om te expirimenteren. (Expirimenteren omdat er geen vaste standaard waarde is. Door te expirimenteren vergroot een arts zijn ervaring.)
pi_23032662
quote:
Op dinsdag 2 november 2004 20:43 schreef mwuhaha het volgende:

[..]

Misschien dat jij of je dokter twee eenheden door elkaar haalt, namelijk:
-dosering per dag
-dosering per kg lichaamsgewicht per dag

Meestal wordt een dosering gekozen in het gebied tussen 0.1mg/kg/dag en 2mg/kg/dag, afhankelijk van de ernst van de acne, fysieke en psychische gesteldheid, bijwerkingen, kennis/ervaring van de arts en hoeveel de arts zin heeft om te expirimenteren. (Expirimenteren omdat er geen vaste standaard waarde is. Door te expirimenteren vergroot een arts zijn ervaring.)
dus ik blijf wel een aantal maanden 20mg gebruiken denk jij? of begrijp ik je fout?
pi_23032991
quote:
Op dinsdag 2 november 2004 20:55 schreef stevieR het volgende:

[..]

dus ik blijf wel een aantal maanden 20mg gebruiken denk jij? of begrijp ik je fout?
20mg/dag valt voor de meeste mensen nog wel binnen het standaard gebied, dus zou kunnen. Ik weet verder ook niet wat je arts in gedachten heeft.

Hier wel wat interessante info. Discussies van een paar MD's (medical docters)
http://dermatology.cdlib.org/rxderm-archives/accutane-acne
http://dermatology.cdlib.(...)cutane-nonresponders
pi_23033513
gelezen, maar toch snap ik die dosering niet helemaal. Die 1.5mg zou dus slaan op de dosering per kilo lichaamsgewicht per dag, dat vervolgens verrekent over een maand zou dan 20mg moeten betekenen, als die 1.5 zou kloppen maar dat is dus niet zo. Maar is dat de manier zoals het gaat?
pi_23033750
quote:
Op dinsdag 2 november 2004 21:29 schreef stevieR het volgende:
gelezen, maar toch snap ik die dosering niet helemaal. Die 1.5mg zou dus slaan op de dosering per kilo lichaamsgewicht per dag, dat vervolgens verrekent over een maand zou dan 20mg moeten betekenen, als die 1.5 zou kloppen maar dat is dus niet zo. Maar is dat de manier zoals het gaat?
Nope,

Stel je weegt 70kg, dan is de dosering per maand bij 1.5mg/kg/d:

1.5mg/kg/d = 70kg * 30dagen * 1.5mg/70kg/maand = 3150mg per maand
  woensdag 3 november 2004 @ 18:34:13 #195
12958 BOKA
Kung Pow!
pi_23055789
quote:
Op maandag 1 november 2004 22:08 schreef Guitarmaistro1 het volgende:
Had ik ook. In het begin leek het te gaan als een trein. Daarna terugval. Huid is nu wel rustig, met af en toe een nieuwe pukkel
Bij mij geen terugval, eigenlijk alleen af en toe een puistje.
Doctor Doom, A Man Of Science Doesn't Believe In Jesus, Why The Fuck Do You!?!
pi_23057364
quote:
Op woensdag 3 november 2004 18:34 schreef BOKA het volgende:

Bij mij geen terugval, eigenlijk alleen af en toe een puistje.
welja noem ik nou ook niet bepaald een vooruitgang, mja misschien wel ken niet de situatie voorheen.
Pain is weakness leaving the brain !
pi_23070546
Bij mij gaat het ook super. Heel af en toe een nieuw pukkeltje maar voor de rest helemaal clean
pi_23071518
Allemaal zjin ze al paar dagen "dood" dus gaat terug de positieve kant op, ook wordt mijn vel droger en droger,wel lastig, maar kzie nu tenminste dat het werkt.
Pain is weakness leaving the brain !
  donderdag 4 november 2004 @ 14:35:49 #199
73930 Blinker
Only one Go Ahead Eagles
pi_23074255
Hmm heb het idee dat het mijn huid wat bobbeliger is, dat zal wel weer die dingen onder de huid zijn die eruit gaan.
  zaterdag 6 november 2004 @ 14:33:54 #200
93619 Guitarmaistro1
Love my Gibby LP
pi_23120108
Ben nu 2 maanden en bijna een week bezig en het gaat nog steeds niet echt goed. Krijg nog steeds meeeters en af en toe een pukkel. Clean ben ik nog lang niet. Slik nu 30 mg per dag.... Volgende maan sowieso op de 40, misschien wel 50.
pi_23121271
quote:
Op woensdag 3 november 2004 18:34 schreef BOKA het volgende:

[..]

Bij mij geen terugval, eigenlijk alleen af en toe een puistje.
Hier nu ook, al een week geen nieuwen gekregen..
pi_23121779
Ik gebruik nu 3 weken Roaccutane, ik heb ook een vrij goede huid, hier en daar nog wel een puistje. Maaaar ik heb dus helemaal nog geen last van een droge huid, heb wel een beetje droge lippen, maar ook dat is erg mimimaal. Is dat logisch? had ik nu niet hartstikke droge lippen en een dito huid moeten hebben? ik denk dat mijn dosis dus te laag is, omdat ik nog steeds nieuwe acne krijg en totaal geen bijwerkingen ervaar.

Niet dat ik dat erg vind, maar ik vind het wel typisch.
  zaterdag 6 november 2004 @ 16:18:01 #203
93619 Guitarmaistro1
Love my Gibby LP
pi_23122028
Ik heb precies hetzelfde, nauwelijks bijwerkingen en geen revolutie op mn huid, maar wel een stuk beter. Moet ik hoger gaan?
  zaterdag 6 november 2004 @ 16:38:02 #204
73930 Blinker
Only one Go Ahead Eagles
pi_23122425
Het gaat hier wel goed maar wel met ups en downs.
Ik krijg wel het idee dat mijn huid steeds gaver word etc.

Wel erg last van droge lippen
pi_23122567
quote:
Op zaterdag 6 november 2004 16:18 schreef Guitarmaistro1 het volgende:
Ik heb precies hetzelfde, nauwelijks bijwerkingen en geen revolutie op mn huid, maar wel een stuk beter. Moet ik hoger gaan?
Je slikt 40mg right? Zoja, neem 60. Dan niet hoger. Neem 60mg voor 2 maandjes ofzo. En neem dan weer 40, en na 1 maand 20, en stop.
pi_23128752
pfff ja zelfde hier, niet echt meer puistjes meer wel de acné die blijft komen, pfff,
bijwerking: huid die rapper irriteert,geïrriteerde ogen, droge lippen voor de rest niet veel.
Pain is weakness leaving the brain !
  zaterdag 6 november 2004 @ 21:59:53 #207
93619 Guitarmaistro1
Love my Gibby LP
pi_23130117
quote:
Op zaterdag 6 november 2004 16:43 schreef Doagere het volgende:

[..]

Je slikt 40mg right? Zoja, neem 60. Dan niet hoger. Neem 60mg voor 2 maandjes ofzo. En neem dan weer 40, en na 1 maand 20, en stop.
Ik slik 30.....
pi_23131361
quote:
Op zaterdag 6 november 2004 21:59 schreef Guitarmaistro1 het volgende:

[..]

Ik slik 30.....
Ok, omhoog
pi_23131438
Maandag moet ik voor bloedprik, ga ook vragen om van 30 naar 40 te gaan.
Pain is weakness leaving the brain !
pi_23131690
Mwaaah ik heb nu precies 2 maanden geslikt, eerste maand 20, 2e maand 40.... gaat nog steeds langzaam door de goede kant op, het wordt steeds beter! Ik heb last van droge lippen, niet meer zo erg als eerst.. mondhoeken zijn weer hersteld (ze waren gescheurd en bloederig) doordat ik elke nacht dikke laag purol op de hoekjes stop - dat deed ik eerst nooit en toen gingen ze scheuren dus..
Huid is ook nog vrij droog, maar doe er elke avond wat vochtinbrengende creme op.
Heb al 2 weken ofzo best last van men linkerschouder door de roa, maar is zeker mee te leven. Oh en men neus is beetje korsterig en soms bloederig aan de binnenkant. stee
Allemaal mee te leven, en met men huid gaat het dus steeds beter.

De komende maand doe ik nog 40mg, dan 2 maanden 50mg, en dan de laatste maand 20mg nog (om af te bouwen). Kzit nu op 1/3e jeujjjj !!
En dan hopen dat ik er voorgoed vanaf ben, anders doe ik nog een 2e kuurtje zelf..

Heeft iemand trouwens wat informatie of een goede link betreffende een eventuele 2e kuur mocht die ooit nodig zijn? wat voor dosis? hoelang? misschien wel korter, ik heb hier ergens 3 maanden gelezen of moet je dan toch weer naar de totale 120mg gaan (voor 2e keer dus)? of hoe of wat.. thx

[ Bericht 0% gewijzigd door Barty op 06-11-2004 23:16:23 ]
...look closer
pi_23163481
ik heb perongeluk 2 keer 2 pilletjes van 20mg op een dag geslikt.... ja is dom weet ik, maar vandaag bloedtest gehad, is dat een probleem als ze vinden dat er iets te veel roaccutane in je bloed zit?
pi_23166762
Begin nu wel deftig droog te worden zeg, ook 1 mondhoek gescheurd.
Scheren wordt ook moeilijker en moeilijker, iedere dag scheren zit er niet meer in,irriteert erg.
Vnv bloedprik en vragen om 40.
Pain is weakness leaving the brain !
pi_23174001
quote:
Op dinsdag 12 oktober 2004 23:42 schreef animuz1 het volgende:
...Inderm ertromycine 10 mg/g applicatievloeistof voor cutaan gebruik...
Dat heb ik ook, ik moet het 2 keer daags opdoen, 's avonds moet ik er Benzoylperoxide 50 mg/g op smeren. Doe het nu al redelijk lang, toch wel een half jaar als het niet langer is, maar het werkt nauwelijks, iemand suggesties/ervaringen?
pi_23174601
Zo bloedprik gehad, als alles goed is, mag ik naar de 40mg.
Pain is weakness leaving the brain !
pi_23187823
Hoe zit het met die bloedtest? moet je dan vanaf 22:00 's avonds bijvoorbeeld niets meer nemen qua eten en drinken? Of maakt dat voor deze test niet uit? (schaam schaam, had allang die test moeten doen)
  dinsdag 9 november 2004 @ 13:59:06 #216
93619 Guitarmaistro1
Love my Gibby LP
pi_23190498
Ik heb nog steeds geen test gedaan en met mijn minuscule 30 mg doe ik dat denk ik ook niet. Heb weinig tot geen last van bijwerkingen en voel me superfit. En de pukkels zijn ( bijna ) weg!!
pi_23197106
Yonderboi: toch wel best 6h op voorhand niets eten/drinken.

Guitarmaistro: eventuele negatieve gevolgen zijn niet altijd zichbaar en 30mg is nu niet zo minimum hoor, 30-50 is gemiddeld denk ik.
En wacht maar effe, voorlopig zaten we zo'n beetje op dezelfde resultaten maar sinds enkele dagen begin mijn huid echt uit te drogen ! Verwacht dat het bij jouw ook zal komen.
Pain is weakness leaving the brain !
pi_23198533
Hoe zit et trouwens met et drinken van alcohol?mag dit gewoon?
pi_23198662
Ja, bij alle medicatie zeggen ze dat alcohol niet mag, maar het heeft bij 99% van de mensen geen effect.
Pain is weakness leaving the brain !
  dinsdag 9 november 2004 @ 20:27:18 #220
73930 Blinker
Only one Go Ahead Eagles
pi_23200582
Ik ben vorig weekend gewoon zat geweest
  dinsdag 9 november 2004 @ 20:41:57 #221
75823 PiM87
Radboud Nijmegen Student
pi_23200990
quote:
Op dinsdag 9 november 2004 19:17 schreef P4nic het volgende:
Ja, bij alle medicatie zeggen ze dat alcohol niet mag, maar het heeft bij 99% van de mensen geen effect.
En toch is alcohol erg slecht in combinatie met roaccutane!
Vooral je lever ondervindt er veel last van.
Maar ik moet bekennen dat ik me er ook niet altijd aan houdt, heb afgelopen weekend ook flink gezopen
Nog iemand uit Nijmegen hier?
pi_23201758
Ik had namelijk vorige week 4 bier op, en et leek net of ik helemaal lam was, terwijl ik normaal niks voel van 4 bier:P
  dinsdag 9 november 2004 @ 22:30:26 #223
73930 Blinker
Only one Go Ahead Eagles
pi_23204522
hmmmm vreemd...
Het is zowiezo wel slecht voor je lever maar als je het maar met mate doet moet het wel goed komen lijkt mij. Ik spreide het beetje over de avond voor de zekerheid
pi_23209640
Liefst geen alcohol bij medicatie, maar dat is logisch.
Beperk het in ieder geval.
Het voordeel bij Roa is dat je bloedonderzoek krijgt.
Je moet er echter geen instelling bij hebben van; ' zolang mijn leverwaardes goed zijn.. zuipen met die hap'
“A good life is when you assume nothing, do more, need less, smile often, dream big, laugh a lot and realize how blessed you are for what you have”
  woensdag 10 november 2004 @ 22:03:54 #225
75823 PiM87
Radboud Nijmegen Student
pi_23228543
quote:
Op dinsdag 9 november 2004 21:08 schreef Mikey87 het volgende:
Ik had namelijk vorige week 4 bier op, en et leek net of ik helemaal lam was, terwijl ik normaal niks voel van 4 bier:P
Dit herken ik!!
Het lijkt alsof de alcohol ineens veel meer effect heeft tijdens het gebruik van Roa.
Ik ben de laatste tijd al na een paar drankjes zat.
Nog iemand uit Nijmegen hier?
  woensdag 10 november 2004 @ 22:40:31 #226
73930 Blinker
Only one Go Ahead Eagles
pi_23229802
Hmmm, vandaag duidelijk wat slechter.
Zal toch wel wat in zitten van dat het met ups en downs gaat.
Hopelijk is het morgen weer opgeklaard.
pi_23234071
quote:
Op woensdag 10 november 2004 22:03 schreef PiM87 het volgende:

[..]

Dit herken ik!!
Het lijkt alsof de alcohol ineens veel meer effect heeft tijdens het gebruik van Roa.
Ik ben de laatste tijd al na een paar drankjes zat.
Same for me. Ook merk ik dat mijn baardgroei trager gaat.
Pain is weakness leaving the brain !
pi_23236772
Mijn baardgroei gaat steeds harder
pi_23247573
Ik ben ruim een maand geleden doorverwezen naar de dermatoloog, omdat ik toen aardig veel last had van jeugdpuistjes (vond ik zelf). Vandaag was de afspraak, maar eigenlijk heb ik bijna nergens meer last van. Ik zei wel tegen de dermatoloog dat ik na 5 jaar toch wel eens écht een gave huid wou hebben en er helemaal vanaf wou zijn, waarna hij roaccutane voorschreef. Ik begin toch enigzins te twijfelen of dit niet overkill is. Aan de ene kant wil ik dat het nooit meer terug komt, maar aan de andere kant heb ik totaal geen zin in al die bijwerkingen. Maar ik neem aan dat zo'n man dat niet voor de grap gaat voorschrijven, toch? Ik heb nu 's morgens 10mg en 's avonds 20mg. Na de 10mg kreeg ik al koppijn (daar heb ik sowieso vaak last van, dus stond ik niet van te kijken), en last van mijn oogslijmvlies. Verder heb ik nu net de 20mg genomen, ik zal jullie op de hoogte houden van de bijwerkingen .

Maar, schreef de dermatoloog nu te makkelijk roaccutane voor of zou het terecht zijn? Ik ga geen foto's posten, maar ik heb niet mijn hele gelaat vol zitten met pukkels, het ging eigenlijk steeds beter. Dit heb ik hem ook verteld (dat het een maand geleden wel erger was), maarja, toch roa dus
pi_23248411
quote:
Op dinsdag 9 november 2004 13:59 schreef Guitarmaistro1 het volgende:
Ik heb nog steeds geen test gedaan en met mijn minuscule 30 mg doe ik dat denk ik ook niet. Heb weinig tot geen last van bijwerkingen en voel me superfit.
Vooral niet doen

Vind je sowieso al dom dat je zonder doktersadvies er mee aan de slag gaat
  donderdag 11 november 2004 @ 20:37:55 #231
105943 vanilleVla
www.ctgmusic.com
pi_23250603
quote:
Op donderdag 11 november 2004 18:21 schreef Heliospan het volgende:
Ik ben ruim een maand geleden doorverwezen naar de dermatoloog, omdat ik toen aardig veel last had van jeugdpuistjes (vond ik zelf). Vandaag was de afspraak, maar eigenlijk heb ik bijna nergens meer last van. Ik zei wel tegen de dermatoloog dat ik na 5 jaar toch wel eens écht een gave huid wou hebben en er helemaal vanaf wou zijn, waarna hij roaccutane voorschreef. Ik begin toch enigzins te twijfelen of dit niet overkill is. Aan de ene kant wil ik dat het nooit meer terug komt, maar aan de andere kant heb ik totaal geen zin in al die bijwerkingen. Maar ik neem aan dat zo'n man dat niet voor de grap gaat voorschrijven, toch? Ik heb nu 's morgens 10mg en 's avonds 20mg. Na de 10mg kreeg ik al koppijn (daar heb ik sowieso vaak last van, dus stond ik niet van te kijken), en last van mijn oogslijmvlies. Verder heb ik nu net de 20mg genomen, ik zal jullie op de hoogte houden van de bijwerkingen .

Maar, schreef de dermatoloog nu te makkelijk roaccutane voor of zou het terecht zijn? Ik ga geen foto's posten, maar ik heb niet mijn hele gelaat vol zitten met pukkels, het ging eigenlijk steeds beter. Dit heb ik hem ook verteld (dat het een maand geleden wel erger was), maarja, toch roa dus
ik heb zelf ook aardig makkelijk roaccutane meegekregen (zelf niet om gevraagd, kende het middel niet).... ik kwam bij de derma met weinig puisten, maar wel veel rode vlekken. Ik zei dat het nog wel actief was maar veel minder dan voorheen. Hij raadde mij roa aan, en gaf mij 2 weken bedenktijd, ik hoefde niet lang te twijfelen.... Nu zit ik bijna 2,5 maand aan de roa en de puisten zijn zo goed als weg (hopelijk blijft het zo). Ik ben dus blij dat hij mij dit product heeft voorgeschreven (ik heb niet veel last van bijwerkingen, alleen droge lippen en klein beetje droge huid.)
pi_23276032
ik moet over 2 weken naar de huidarts en ga dit middel ook vragen, loop er nu ruim een jaar en ben nog nooit 'clean' geweest door een voorschreven middel.

ALS ik het krijg, is het enigste waar ik tegenop zie dat ik ik een best lange tijd (2,5 maand??) niet (veel) mag zuipen. Normaal ga ik toch elk weekend met vrienden/kennisen/medestudenten etc uit/indrinken, en vaak ook nog op vrijdag middag, na school.
Daar zie ik tegen op, want ze zullen me natuurlijk gaan vragen waarom ik niets meer drink, en vind het moeilijk denk ik om te zeggen dat ik een (Zwaar) middel heb voor mijn puisten (schaam me dan toch een beetje)... :S
Haleloeja
pi_23277646
even een vraagje....

ik begin de afgelopen week last te krijgen van mijn rug, waar ik normaal nooit last van heb. Volgens de bijsluiter is dit een van de bijwerkingen van roaccutane. Nu is mijn vraag, zijn er meer mensen die hier last van hebben? en gaat het ook weer weg zogauw je met roaccutane stopt?

verder, voor ik roac gebruikte deed ik weleens tandpasta op een puistje, dit werkte goed, kan ik dat nu ook doen? of kan dat een foute reactie geven als je roac slikt?
  vrijdag 12 november 2004 @ 22:39:13 #234
93619 Guitarmaistro1
Love my Gibby LP
pi_23277961
quote:
Op vrijdag 12 november 2004 21:15 schreef Gelderland het volgende:
ik moet over 2 weken naar de huidarts en ga dit middel ook vragen, loop er nu ruim een jaar en ben nog nooit 'clean' geweest door een voorschreven middel.

ALS ik het krijg, is het enigste waar ik tegenop zie dat ik ik een best lange tijd (2,5 maand??) niet (veel) mag zuipen. Normaal ga ik toch elk weekend met vrienden/kennisen/medestudenten etc uit/indrinken, en vaak ook nog op vrijdag middag, na school.
Daar zie ik tegen op, want ze zullen me natuurlijk gaan vragen waarom ik niets meer drink, en vind het moeilijk denk ik om te zeggen dat ik een (Zwaar) middel heb voor mijn puisten (schaam me dan toch een beetje)... :S
Ha Gelderland,

eindelijk na alles toch maar aan de Roa?? Join the club
  vrijdag 12 november 2004 @ 22:40:58 #235
93619 Guitarmaistro1
Love my Gibby LP
pi_23277998
quote:
Op vrijdag 12 november 2004 22:24 schreef stevieR het volgende:
even een vraagje....

ik begin de afgelopen week last te krijgen van mijn rug, waar ik normaal nooit last van heb. Volgens de bijsluiter is dit een van de bijwerkingen van roaccutane. Nu is mijn vraag, zijn er meer mensen die hier last van hebben? en gaat het ook weer weg zogauw je met roaccutane stopt?

verder, voor ik roac gebruikte deed ik weleens tandpasta op een puistje, dit werkte goed, kan ik dat nu ook doen? of kan dat een foute reactie geven als je roac slikt?
NOOIT tandpasta op je huid smeren en al HELEMAAL NIET met Roaccutane in je huid. Ik heb vroeger een keer tandpasta op mn huid gesmeerd ( op een pukkel ) en een heel stuk van mn huid was weggevreten. Wonder dat het geen litteken is geworden. Als je huid dunner is door de Roa zou ik het al helemaal niet doen......
pi_23279760
quote:
Op vrijdag 12 november 2004 22:39 schreef Guitarmaistro1 het volgende:

[..]

Ha Gelderland,

eindelijk na alles toch maar aan de Roa?? Join the club
naja, of ik er aan ga weet ik niet, ik zie het iig als een optie...ga het maar eens overleggen...mijn gevoel erover is goed nu, alleen die dingen die ik hierboven heb beschreven vind ik ff een moeilijk punt
Haleloeja
pi_23287498
Je hebt pfeifer gehad ( toch? ) en Roaccutane is al niet al te best voor de lever. En daarbij nog alcohol drinken? Lijkt me echt niet slim. Gewoon de biertjes een halfjaar laten staan en daarna kun je alsnog volop zuipen, alleen dan wel met een schone huid. Keuze lijkt me makkelijk. Succes
pi_23288675
quote:
Op vrijdag 12 november 2004 22:40 schreef Guitarmaistro1 het volgende:

[..]

NOOIT tandpasta op je huid smeren en al HELEMAAL NIET met Roaccutane in je huid. Ik heb vroeger een keer tandpasta op mn huid gesmeerd ( op een pukkel ) en een heel stuk van mn huid was weggevreten. Wonder dat het geen litteken is geworden. Als je huid dunner is door de Roa zou ik het al helemaal niet doen......
gisternacht toch heel eigenwijs tandpasta erop gedaan, en het werkt voor mij heeeeel goed, puistjes zijn helemaal ingedroogd! het is natuurlijk geen lange termijn oplossing wat je huid gaat naar de tering, maar voor paar keer werkt het zeker
pi_23289214
quote:
Op vrijdag 12 november 2004 21:15 schreef Gelderland het volgende:

ALS ik het krijg, is het enigste waar ik tegenop zie dat ik ik een best lange tijd (2,5 maand??) niet (veel) mag zuipen. Normaal ga ik toch elk weekend met vrienden/kennisen/medestudenten etc uit/indrinken, en vaak ook nog op vrijdag middag, na school.
Je mag best wat drinken, maar het is handig om niet als een gek achter elkaar te drinken, maar je lever wat tijd te gunnen om het af te breken. Het gaat nu waarschijnlijk al langzamer.
quote:
Daar zie ik tegen op, want ze zullen me natuurlijk gaan vragen waarom ik niets meer drink, en vind het moeilijk denk ik om te zeggen dat ik een (Zwaar) middel heb voor mijn puisten (schaam me dan toch een beetje)... :S
Omdat? Ze zien neem ik aan toch wel dat je er last van hebt? Dan is het toch juist goed dat je er wat aan gaat doen?
  zaterdag 13 november 2004 @ 18:40:58 #240
105943 vanilleVla
www.ctgmusic.com
pi_23293010
ik heb het ook nog niemand verteld dat ik roaccutane slik, dus ik vind het niet zo raar wat Gelderland zegt ( 1 vriend van mij weet het wel, maar dat kwam omdat mn *&(&*^ zus het hem verteld heeft. )
pi_23302346
1.StevieR: als het een bijwerking van Roa is, gaat ook weg zodra de Roa uit je lijf is

2.Gelderland, die periode is normaal rond de 6maand dus nog langer dan je dacht, drinken ? Mag wel maar aangezien alcohol en Roa allebei je lever overuren doen kloppen, toch beetje mee opletten,ikzelf drink/blow er nog bij. Testen nog allemaal positief. Voor je vrienden kun je gewoon zeggen dat je het effe een periode 'kalm' doet.
Pain is weakness leaving the brain !
  zondag 14 november 2004 @ 12:28:46 #242
73930 Blinker
Only one Go Ahead Eagles
pi_23303750
Steeds erg last van die goede en slechte perioden
Wanneer gaat dit een beetje stabaliseren?
pi_23304978
Eens je een maand of 2 verder bent hoop ik, sinds gistern aan de 40mg begonnen.

Waar ik ferm last van ondervind is van regen ! kvoel het irriteren. Verder krijg ik ook veel rapper rode wangen
Pain is weakness leaving the brain !
pi_23306171
Roaccutane werkt bij mij prima,
heb geen last meer van acne,
maar heb een vraagje, kan het zijn dat je haaruitval krijgt tijdens het gebruik van roaccutane?
heb namelijk het idee dat het bij mij harder uitvalt dan normaal,
en hoop dus dat het een gevolg is van de medicijnen,
en niet een natuurlijk proces (ben nu namelijk 20, heb nog geen zin in kale kruin )
  zondag 14 november 2004 @ 14:31:01 #245
105943 vanilleVla
www.ctgmusic.com
pi_23306260
de bovenkant van mn handen zijn wel erg droog, weet iemand wat je hier tegen kan doen... (misschien nivea-spul?).... het lijkt op eczeem
pi_23307974
quote:
Op zondag 14 november 2004 14:27 schreef baggyelmo het volgende:
Roaccutane werkt bij mij prima,
heb geen last meer van acne,
maar heb een vraagje, kan het zijn dat je haaruitval krijgt tijdens het gebruik van roaccutane?
heb namelijk het idee dat het bij mij harder uitvalt dan normaal,
en hoop dus dat het een gevolg is van de medicijnen,
en niet een natuurlijk proces (ben nu namelijk 20, heb nog geen zin in kale kruin )
Ja, dat staat in de bijsluiter als mogelijke bijwerking
quote:
Tijdens de behandeling met Roaccutane kan een enkele keer haaruitval (reversibele alopecia) optreden. Dit is niet verontrustend. De haaruitval is van voorbijgaande aard en na het beëindigen van de behandeling wordt de haargroei weer normaal.
pi_23319060
nu een maandje gebruikt en nu merk is pas echt dat het werkt lol, gezicht word duidelijk droger, schilfering, droge lippen EN rugpijn.... blijkbaar komt het nu wel goed, met maar 20mg

wie weet er trouwens of roaccutane samen kan gaan met blowen? doe normaal een keer per week ofzo, maar nu niet meer... heb wel weer enorme zin dus wie heeft er ervaring mee?

[ Bericht 26% gewijzigd door stevieR op 14-11-2004 23:42:44 ]
pi_23319638
Blowen en Roa gaat samen hoor
Alles gaat samen met Roa, enkel moet je opletten met bepaalde stoffen op de bijsluiter en je levertesten in de gaten houden.
Pain is weakness leaving the brain !
pi_23324202
Heeft iemand toevallig fotos gemaakt voordat ie begon en bv na 2 maanden?
Ik wel, zal zo wel ff uploaden

Me voorhoofd is iig clean, me neus enzo ook, alleen me wangen.. de ene keer zijn ze rustig, de andere keer vet druk en heel veel last van rode plekken

Maja
pi_23325419
Als jullie clean zeggen wat bedoelen jullie dan ?
Geen puistjes meer of geen acnékopjes meer ?
Pain is weakness leaving the brain !
pi_23331315
Wat een agressief spul zeg... na een krappe week gebruik een extreem droge huid en lippen, irritatie bij het slijmvlies in mijn ogen en neus, vaak koppijn... Ben benieuwd hoe het over een paar maandjes gaat als het nu al zo is .
  maandag 15 november 2004 @ 22:40:59 #252
93619 Guitarmaistro1
Love my Gibby LP
pi_23341163
Ik krijg steeds last van een beetje eczeem op mn kin, en rooie vlekjes. Zijn geen puisten of ontstekingen, maar zien dr net zo lelijk uit. Is dit normaal en kan ik er wat aan doen?
pi_23341354
quote:
Op maandag 15 november 2004 22:40 schreef Guitarmaistro1 het volgende:
Ik krijg steeds last van een beetje eczeem op mn kin, en rooie vlekjes. Zijn geen puisten of ontstekingen, maar zien dr net zo lelijk uit. Is dit normaal en kan ik er wat aan doen?
rode vlekjes ontstaan zo i zo enorm snel doordat je huid dunner word, maar iets wat enorm goed werkt is een camouflage stift ZONDER OLIE kopen. En gewoon weg camoufleren, want die vlekjes blijven nog wel even.
pi_23341451
Op mijn handpalmen zie ik ook af en toe rood vlekje verschijnen zonder enig aanwijsbare reden.
Nagels groeien sneller, baardgroei trager, acné neemt af voor zover ik kan volgen wel nog last van paar zwarte puntjes die ik echt nie uitgeduwd krijg, duw ik te lang dan is mijn huid beschadigd dus laat ik het maar zo, zal wel vedwijnen zeker ? Ook staan de ogen voortdurend geïrriteerd maar wel nog goed doenbaar.
Pain is weakness leaving the brain !
pi_23341487
quote:
Op maandag 15 november 2004 22:50 schreef P4nic het volgende:
Op mijn handpalmen zie ik ook af en toe rood vlekje verschijnen zonder enig aanwijsbare reden.
Nagels groeien sneller, baardgroei trager, acné neemt af voor zover ik kan volgen wel nog last van paar zwarte puntjes die ik echt nie uitgeduwd krijg, duw ik te lang dan is mijn huid beschadigd dus laat ik het maar zo, zal wel vedwijnen zeker ? Ook staan de ogen voortdurend geïrriteerd maar wel nog goed doenbaar.
heb zelf idd ook een aantal mysterieuze zwarte vlekjes, je kunt er op duwen wat je wilt maar uitdrukken lukt niet. btw, uitdrukken is zo i zo niet zo'n goed plan volgens mij bij roaccutane
pi_23341987
uhu daarom dat ik het ook niet meer riskeer.
De zwarte zijn sowieso moeilijker uit te duwen, dit zijn namelijk witte die zich gesloten hebben...
Pain is weakness leaving the brain !
pi_23356598
quote:
Op maandag 15 november 2004 23:08 schreef P4nic het volgende:
uhu daarom dat ik het ook niet meer riskeer.
De zwarte zijn sowieso moeilijker uit te duwen, dit zijn namelijk witte die zich gesloten hebben...
Die zwarte puntjes, dat zijn meeeters dat is heel wat anders dan witte kopjes.

Trouwens, wel vreemd dat je baardgroei minder is... volgens de bijsluiter zijn er bijwerkingen bekend van juist meer haargroei. Wel staat er ook wat over haar uitval, maar dat lijkt me niet van toepassing op je gezichtshaar.
pi_23357435
quote:
Op dinsdag 16 november 2004 17:34 schreef Yonderboi het volgende:

[..]

Die zwarte puntjes, dat zijn meeeters dat is heel wat anders dan witte kopjes.

Trouwens, wel vreemd dat je baardgroei minder is... volgens de bijsluiter zijn er bijwerkingen bekend van juist meer haargroei. Wel staat er ook wat over haar uitval, maar dat lijkt me niet van toepassing op je gezichtshaar.
als dat meeeters zijn dan vreet ik mijn lul op
die zwarte dingen die komen idd op de plek waar eerst gewoon een normaal puistje
zat. Als ze eenmaal zwart zijn blijven ze nog een paar dagen en dan zijn ze foetsie.

btw je kunt je aardig goed in die pillen verslikken zeg
pi_23357871
Nopez stevieR dit zijn wel degelijk mee-eters in een gevorderd stadium, ze zitten trouwens op plaatsen waar nog nooit puistje gezeten heeft Ze heten trouwens zwarte comedonen kan ik mij nog herinneren.

Bovenhuid van handen begint ook wel redelijk rood te komen...

Nog nooit verslikt soms 2 in een keer naar binnen.
Pain is weakness leaving the brain !
  dinsdag 16 november 2004 @ 23:01:30 #260
75823 PiM87
Radboud Nijmegen Student
pi_23365354
Ik lees nog steeds ieder dag mee hier, en ik zal ook eens iets van mezelf laten horen.
Ben nu alweer bijna 2 maanden bezig, gaat snel zeg :|
Heb op het begin 20mg/dag geslikt, en zit nu al een tijdje op de 40mg/dag.
Mijn huid en lippen zijn de afgelopen week pas echt droog! Voor mijn huid gebruik ik daarom creme van Vichy, die goed werkt. Mijn lippen waren een paar dagen geleden echt helemaal kapot, deed echt pijn, maar dankzij een ander Vichy product is dit alweer helemaal hersteld!

Soms gaat het trouwens echt goed met mijn huid, dan is het erg rustig. Maar van de een op de andere dag slaat het dan weer om en duiken er weer een aantal puistjes op. Daar word je echt niet vrolijk van . Maarja, ik moet nog maar een tijd doorzetten dus.
Nog iemand uit Nijmegen hier?
  woensdag 17 november 2004 @ 15:28:46 #261
105943 vanilleVla
www.ctgmusic.com
pi_23378711
kom net van de derma... met mn huid gaat het heel goed, alle puistjes zijn verdwijnen m.u.v. nog een paar niet-actieve. Alleen ik zal nog wel een tijdje door moeten gaan met slikken. Ben begonnen op 1september... hij zegt dat ik ong. 3/4 jaar moet gaan slikken ( maarja als dit zorgt dat ze nooit meer terugkomen dan vind ik het best.) Van bijwerkingen heb ik niet veel last, wel van de gebruikelijke droge lippen, huid. Heb nu ook een zalfje van hem gehad voor de droge plekjes op mn handen.
pi_23381176
quote:
Op woensdag 17 november 2004 15:28 schreef vanilleVla het volgende:
kom net van de derma... met mn huid gaat het heel goed, alle puistjes zijn verdwijnen m.u.v. nog een paar niet-actieve. Alleen ik zal nog wel een tijdje door moeten gaan met slikken. Ben begonnen op 1september... hij zegt dat ik ong. 3/4 jaar moet gaan slikken ( maarja als dit zorgt dat ze nooit meer terugkomen dan vind ik het best.) Van bijwerkingen heb ik niet veel last, wel van de gebruikelijke droge lippen, huid. Heb nu ook een zalfje van hem gehad voor de droge plekjes op mn handen.
3 tot 4 jaar, aan een stuk door?? lijkt me wel extreem lang. Een kuur duurt standaart 6 maanden
  woensdag 17 november 2004 @ 19:01:48 #263
105943 vanilleVla
www.ctgmusic.com
pi_23383849
3/4 jaar= 3 kwart jaar= 9 maanden.
pi_23386075
Ik zal ook aan een 8maand komen denk ik, als ik op 40mg blijft. Heb hier wel een doosje van 10mg nog liggen, ga stiekem maandje naar 50mg gaan denk ik...

Heb het al eens gevraagd maar wat bedoelen jullie met een gave huid ?
geen puistjes meer of geen acnékopjes meer...
Pain is weakness leaving the brain !
pi_23389738
Met gave huid bedoel ik geen onzuiverheidje meer te zien, dus ook geen rooie vlekjes enz. Dan is het pas echt gaaf. Nu zit ik in mn 3e maand op 30 mg, en ik denk dat ik nog een maandje of 4/5 doorga....
pi_23390320
ok zit dan nog ver van gaaf, puisten heb ik amper maar wel oneffenheden en die stomme witte en paar zwartjes... pff kslik het ech totdat het allemaal weg is, al moet ik 2j slikken...

Droge huid is overigens ook weer weg.....vindt het maar vaag spul, alsof het soms eens werkt en soms dan weer niet....
Pain is weakness leaving the brain !
pi_23418873
Ik ga morgen ook maar eens naar de huisarts, eens kijken of mij het ook voorgeschreven wordt. Want het wordt echt eens tijd dat ik van die puisten afkom...
  vrijdag 19 november 2004 @ 14:39:34 #268
105943 vanilleVla
www.ctgmusic.com
pi_23425372
weet iemand nog een middeltje tegen gescheurde mondhoeken??.. en btw... Guitarmaistro1: de tip over de Sudocreme, dat was zeker weten een briljante!!! (de roodheid is egt stukken minder)
  vrijdag 19 november 2004 @ 16:09:47 #269
93619 Guitarmaistro1
Love my Gibby LP
pi_23427307
Ja cool van mij he

Het werkt trouwens ook als camouflage, als je het er lichtjes opdoet
pi_23428232
kan je die sudocreme gewoon bij de kruidvat ofzo kopen?
"As far back as I can remember, I've always wanted to be a gangster." - Goodfellas
  vrijdag 19 november 2004 @ 18:08:46 #271
105943 vanilleVla
www.ctgmusic.com
pi_23429772
quote:
Op vrijdag 19 november 2004 16:09 schreef Guitarmaistro1 het volgende:
Ja cool van mij he

Het werkt trouwens ook als camouflage, als je het er lichtjes opdoet
hehehe.. lichtjes. Ik deed het als experiment voor de 1e x 's avonds en het was net een masker .
Ik doe het nu gewoon elke avond op, niet te dun niet te dik.. dus je ziet het wel, maarja niemand die mij ziet.

en ja.. sudocreme kun je bij de kruidvat kopen.
pi_23435526
Het staat niet in de bijsluiter, maar mag je eigenlijk onder de zonnebank tijdens accutane?
  vrijdag 19 november 2004 @ 22:25:54 #273
93619 Guitarmaistro1
Love my Gibby LP
pi_23436067
Er staat in de bijsluiter dat je zoveel mogelijk zonlicht moet vermijden, dus dat houdt logischerwijs ook de zonnebank of een gezichtsbruiner in. UV stralen zijn nu 10x zo schadelijk. Lijkt me een erg onverstandig idee Stevie....
  zaterdag 20 november 2004 @ 09:42:34 #274
105943 vanilleVla
www.ctgmusic.com
pi_23442085
quote:
Op vrijdag 19 november 2004 22:25 schreef Guitarmaistro1 het volgende:
Er staat in de bijsluiter dat je zoveel mogelijk zonlicht moet vermijden, dus dat houdt logischerwijs ook de zonnebank of een gezichtsbruiner in. UV stralen zijn nu 10x zo schadelijk. Lijkt me een erg onverstandig idee Stevie....
net wat Guitarmaistro1 zegt, je huid is dunner dus verbrand eerder. Toen ik een middagje in de volle zon liep op het voetbal veld, was mn huid ook al aardig rood (nog niet verbrand, maar het was dan ook in oktober). Dus niet doen
pi_23447515
quote:
Op vrijdag 19 november 2004 14:39 schreef vanilleVla het volgende:
weet iemand nog een middeltje tegen gescheurde mondhoeken??
Daar ben ik ook naar op zoek... elke keer dat ik lach, gaap of schreeuw scheuren mijn mondhoeken open Niet fijn.
pi_23452716
ik heb dat mondhoek probleem ook gehad, maar ik heb het toen opgelost door elke nacht (en door de dag paar keer) er purol op te smeren, dus echt op het hoekje (aan de kant van de normale huid) maar ook aan de zijkant als je snapt wat ik bedoel. Binnen paar dagen was het toen weg, succes!
...look closer
pi_23455025
Ik heb zowat geen last van droge lippen/mondhoeken
  zaterdag 20 november 2004 @ 21:35:10 #278
73930 Blinker
Only one Go Ahead Eagles
pi_23455355
quote:
Op vrijdag 19 november 2004 16:50 schreef myfairlady het volgende:
kan je die sudocreme gewoon bij de kruidvat ofzo kopen?
Dat wil ik ook graag weten (en wat kost het )
pi_23455644
ja bij kruidvat moeten ze sudocrem wel hebben, kost voor middelgroot potje (125g) 3 euro ofzo, kweet het echt niet meer maar iets in die richting
...look closer
  zondag 21 november 2004 @ 11:21:46 #280
105943 vanilleVla
www.ctgmusic.com
pi_23463454
quote:
Op zaterdag 20 november 2004 19:40 schreef Barty het volgende:
ik heb dat mondhoek probleem ook gehad, maar ik heb het toen opgelost door elke nacht (en door de dag paar keer) er purol op te smeren, dus echt op het hoekje (aan de kant van de normale huid) maar ook aan de zijkant als je snapt wat ik bedoel. Binnen paar dagen was het toen weg, succes!
ik heb nog geen purol, ik zal het gaan halen morgen. Waar kun je dat kopen btw..?
pi_23463801
Vaseline voor je mondhoeken...
  zondag 21 november 2004 @ 19:52:16 #282
75823 PiM87
Radboud Nijmegen Student
pi_23474724
quote:
Op zondag 21 november 2004 11:21 schreef vanilleVla het volgende:

[..]

ik heb nog geen purol, ik zal het gaan halen morgen. Waar kun je dat kopen btw..?
Gewoon bij de drogist. Ik haal het altijd bij de Etos.
Nog iemand uit Nijmegen hier?
pi_23479475
Hoelang duurt het voordat je resultaten van je bloedonderzoek krijgt?
pi_23487842
Volgens mij ruim een week ofzo. Ik vind het ook raar dat ik direct kon beginnen terwijl ik nog niks over het bloedonderzoek te horen heb gekregen... kan ik straks direct weer stoppen ofzo
pi_23488536
Hier(Belgie) een dag ( s'morgens bloedprik, volgende ochtend bellen achter de resultaten) soms kunnen het er twee zijn...
Pain is weakness leaving the brain !
pi_23489806
mijn roaccutane was op en ik bellen naar de dermatoloog
werd mij verteld dat je het niet meer meekrijgt omdat je nu verplicht bent een zwangerschapstest te doen en een bloedonderzoek.
maar ik ben al 5 maand bezig
nu heb ik al 5 dagen niks gehad en ik krijg alweer kleine puistjes.....ik baal ik heb donderdag pas mijn afspraak/controle
pi_23490079
@chantaldominique
Ben je ook zwanger?
pi_23491512
quote:
Op maandag 22 november 2004 13:24 schreef chantaldominique het volgende:
mijn roaccutane was op en ik bellen naar de dermatoloog
Heb je geen herhalingsrecept gekregen? of hoe dat ook heet
pi_23494034
nee de wet is aangepast
er mag nu niet meer een nieuw recept telefonisch meegegeven worden
ik ben niet zwanger,maar de receptioniste zei;dat een zwangerschapstest en een extra bloedonderzoek verplicht zijn nu.
pi_23494481
quote:
Op maandag 22 november 2004 16:20 schreef chantaldominique het volgende:
nee de wet is aangepast
er mag nu niet meer een nieuw recept telefonisch meegegeven worden
ik ben niet zwanger,maar de receptioniste zei;dat een zwangerschapstest en een extra bloedonderzoek verplicht zijn nu.
Die wetgeving geldt dan alleen voor vrouwen, want ik kan nog vrolijk telefonisch een herhaalrecept opvragen.
Maar goed, logisch... want roa heeft voor vrouwen sowieso een grotere impact (zie bijsluiter).
pi_23497351
wat hebben jullie mannen weer een mazzel
  maandag 22 november 2004 @ 20:43:21 #292
105943 vanilleVla
www.ctgmusic.com
pi_23500464
quote:
Op maandag 22 november 2004 16:40 schreef Yonderboi het volgende:

[..]

Die wetgeving geldt dan alleen voor vrouwen, want ik kan nog vrolijk telefonisch een herhaalrecept opvragen.
Maar goed, logisch... want roa heeft voor vrouwen sowieso een grotere impact (zie bijsluiter).
ik weet dat niet zeker hoor, want ik krijg al mn pillen gewoon voorgeschreven door mn derma (dan wel meteen voor 3 maanden ofsow )....

ik moet morgen voor de 2e keer bloedprikken. Moet ik eindelijk pas om 10.00 naar school, ken ik niet uitslapen. Het is toch ook altijd wat ... maarja je moet der wat voor over hebben.
pi_23500917
quote:
Op maandag 22 november 2004 20:43 schreef vanilleVla het volgende:

[..]

ik weet dat niet zeker hoor, want ik krijg al mn pillen gewoon voorgeschreven door mn derma (dan wel meteen voor 3 maanden ofsow )....

ik moet morgen voor de 2e keer bloedprikken. Moet ik eindelijk pas om 10.00 naar school, ken ik niet uitslapen. Het is toch ook altijd wat ... maarja je moet der wat voor over hebben.
vanmorgen nog telefonisch een herhalingsrecept aangevraagd
A fish may fall in love with a bird, but where will they build theire nest?
  maandag 22 november 2004 @ 22:24:27 #294
93619 Guitarmaistro1
Love my Gibby LP
pi_23503594
Bij dokteronline krijg je het ook gewoon hoor
  maandag 22 november 2004 @ 23:38:13 #295
73930 Blinker
Only one Go Ahead Eagles
pi_23505757
De bloedneuzen zijn af en toe wel irritant maar valt zeker mee te leven.
Ik moet zeggen dat tot nu toe het resultaat nog niet zo geweldig is (ben met de 3e week bezig)
pi_23506042
Ik ben nu 2 maanden en 2 weken bezig en me gezicht zit nog steeds onder de shizzle.
Alleen me voorhoofd en neus beginnen aardig schoon te worden, maar me wangen :<

Maja, ik heb wel trouwens na et douchen dat me acne heel rood etc word
pi_23510483
ik ben bij de huidarts geweest gister, en ja, ik mag ook ROA gaan gebruiken, moet alleen nog de uitslag van de bloedtest afwachten (heb in de zomer pfeiffer gehad dus hoop dat de uitlsag van de bloedtest goed is )

En ja....pas dan zal ik alles gaan doorlezen, wil mezelf nu niet valse hoop geven , dus nu wachten tot volgende week
Haleloeja
pi_23510618
quote:
Op maandag 22 november 2004 23:38 schreef Blinker het volgende:
De bloedneuzen zijn af en toe wel irritant maar valt zeker mee te leven.
Ik moet zeggen dat tot nu toe het resultaat nog niet zo geweldig is (ben met de 3e week bezig)
klopt, ik heb er iedere ochtend 1, plus enorme last van mn rug... maar heb het er ook graag voor over
A fish may fall in love with a bird, but where will they build theire nest?
pi_23513268
Voor degenen die geintereseerd zijn: een artikel over de mechanism of action van isotretinoin.
http://www.sinacne-roche.com.co/estudios/arte.html
  dinsdag 23 november 2004 @ 13:05:58 #300
73930 Blinker
Only one Go Ahead Eagles
pi_23513872
Kan het zijn dat je tanden slechter worden van de ROA?
Heb opeens 2 gaatjes bij de tandarts
  dinsdag 23 november 2004 @ 13:11:23 #301
93619 Guitarmaistro1
Love my Gibby LP
pi_23514012
Ik ben nu bijna 3 maanden bezig en ik moet zeggen dat het nu eindelijk bijna het gewenste niveau heeft bereikt. Nog 2 rooie vlekjes en dan ben ik helemaal gaaf
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')