abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_22550618
Hier maar weer verder

Ben nu bijna 1,5 maand bezig maar krijg af en toe nog steeds nieuwe pukkels. Weet iemand hoelang het ongeveer duurt voordat je echt helemaal geen nieuwe meer krijgt? Ik geloof dat het een maand of 2 was??
pi_22551373
Jah, maand of 2 wordt meestal aangegeven, maar je gebruikt wel lage dosis, dus zou kunnen dat het pas beetje effect heeft bij jou als je binnen hebt gekregen wat je normaal na 2 maanden met 0.5 tot 1.0 mg/kg binnenhebt gekregen, weet niet hoe zwaar je bent maar je kan het rekensommetje wel doen
...look closer
pi_22555251
TVP.
pi_22556278
Offtopic weg ( zeker een eerste post)
“A good life is when you assume nothing, do more, need less, smile often, dream big, laugh a lot and realize how blessed you are for what you have”
pi_22574587
Hoeveel kans heb je dat je acne na roaccutane terug komt???
This is the day that you will always remember as the day that you almost caught captain Jack Sparrow.
pi_22575029
Als je de volle 120 mg per kilo lichaamsgewicht hebt binnengekregen is de kans klein. Ik ga volgende maand over op 30 mg, omdat ik na 1,5 maand 20 mg nog steeds af en toe pukkels krijg
pi_22576055
Ik heb nu 1 maand 20mg en bijna een week 40mg gehad, en ik moet zeggen, het begint nu echt te werken.. lippen zitten (zaten) zoveel losse harde huidstukjes op.. nie normaal - labello is rotzooi, purol werkte ook niet echt naar behoren, maar Vichy Lipidiose Levres werkt echt uitstekend, lippen zijn als vanouds weer

En men huid is ook zo schilferachtig als wat, heb Vichy Thermal Fix 2 gekocht, werkt ook goed
...look closer
pi_22577842
Barty, heb jij het ook via dokteronline besteld? En zoja, heb je bloed laten prikken? Ik ben ook van plan een hogere dosis dan 20 mg te gaan nemen.....
pi_22585785
Jeps, via dokteronline... geen bloed laten prikken... kheb ooit eens (paar jaar geleden) bloed laten prikken om een andere reden en toen was alles 100% perfect aan men bloed. Kan nu anders zijn maar ik voel me verder lekker, kheb geen overgewicht, geen last van hoofdpijn ofzow, en ik eet vrij gezond. Kan weinig kwaad lijkt me, dat bloedprikken is altijd alleen maar uit voorzorg, maar als ik regelmatig hoofdpijn of duizelig voel of weet ik wat dan ga ik wel lager met men dosis of evt stoppen.. of trek ik aan de bel bij huisarts. Maar zoals gezegd heb ik nergens last van, behalve dan de droge huid, droge lippen, en steeds minder puistjes :p
...look closer
pi_22586116
"Langdurige remissie en recidief houden nauwer verband met de totale toegediende dosis dan met de duur van de behandeling of de dagelijkse dosis. Aangetoond werd dat er geen aanzienlijk extra voordeel kan worden verwacht boven een cumulatieve behandelingsdosis van 120 tot 150 mg/kg."

"...worden voortgezet met een lagere dosis hetgeen wel tot gevolg heeft dat de therapie langer duurt en er een hoger risico van recidief bestaat."


duuuuus totale toegediende dosis is het belangrijkste wil je voor altijd van je acne af zijn, maar een hogere dagdosis vergroot dus ook de kans op er voor altijd af te zijn. En je bent toch in totaal evenveel geld kwijt, (ik zo'n 700 euro) of je het nu in 6 maanden of 12 maanden doet zeg maar. Dan doe ik het liever in 6 maanden (6 maanden pillen slikken is al vrij lang :p) EN ik ben (waarschijnlijk) stuk eerder van al men puistjes af EN de kans op het niet terugkeren van men puistjes is daarbij nog eens ietsje vergroot
...look closer
pi_22586367
Ik ben nu 2 dagen over op 40mg na een maand 20mg, m'n lippen zijn een beetje gaan opzwellen en m'n huid is nog een tikkeltje droger geworden. Tevens heb ik een setje vitamine E IU500 aangeshaft (350mg per pil), dit helpt bijwerkingen voorkomen en is goed voor de lever!
pi_22587056
ik had nooit roaccutaine voorgeschreven gekregen, in plaats daarvan kreeg ik een een flesje vloeibaar spul op dit flesje staat Inderm ertromycine 10 mg/g applicatievloeistof voor cutaan gebruik.

Ik heb dit spul elke ochten en nacht voor ongeveer 2 maanden opgedaan en nu heb ik zelden nog een puistje, op dit moment 0 puisten. Ik heb nu mijn eetgewoontes ook een beetje aangepast, eerst at ik op school zeker wel 3 keer in de week een broodje frikandel met mayo ofzo en nu 1 keer in de week zonder mayo maar met kurry om zo maar een voorbeeld te geven
pi_22598204
Vanaf morgen mag ik aan de 30mg. Net achter twee doosjes geweest eentje van 20mg en eentje van 10mg, lag nog niet aan 15euro, heb medelijden met jullie die zoveel moeten betalen voor zo'n goedwerkend product :-(

Barty die bloedtest zijn er vooral om je cholestorelgehalte, je bloed en je lever te testen dit zijn zaken die je niet zomaar aanvoelt als er iets mis mee is, dus ik zou toch eens laten testen hoor.

Heb al zeker 3weken geen puistjes meer gezien, wel zit er nog altijd acné. Lippen zijn ook droger maar ik gebruik hetzelfde als Barty gebruikt en dit werkt idd zeer goed. Als ik eens een mee-eter wil uitduwen blijft mijn huid ik langer rood dan voorheen dus probeer ik zo weinig mogelijk te duwen. Voor de rest blijf mijn bloed in orde eergistern bloed laten testen.
Pain is weakness leaving the brain !
pi_22628546
Ik heb weer wat vreemds :

Ben nu precies 1,5 maand bezig met 20 mg. Ik merk wel dat als ik aan mijn huid zit dat het gelijk super rood wordt en ook veel langer rood blijft. Verder heb ik klein beetje last van droge lippen en verder geen bijwerkingen. Ik krijg alleen nog steeds nieuwe pukkels en een paar meeeters Dat zou nu toch wel afgelopen moeten zijn na 1,5 maand?? Ik ga volgende maand over op 40 mg, kijken of dat beter gaat. Ik verwacht van wel
pi_22629421
quote:
Op dinsdag 12 oktober 2004 15:52 schreef Barty het volgende:
Ik heb nu 1 maand 20mg en bijna een week 40mg gehad, en ik moet zeggen, het begint nu echt te werken.. lippen zitten (zaten) zoveel losse harde huidstukjes op.. nie normaal - labello is rotzooi, purol werkte ook niet echt naar behoren, maar Vichy Lipidiose Levres werkt echt uitstekend, lippen zijn als vanouds weer [afbeelding]

En men huid is ook zo schilferachtig als wat, heb Vichy Thermal Fix 2 gekocht, werkt ook goed
wat gebruik jij dan

ik kreeg van de dermatholoog een zalf en minociline werkte allemaal prima totdat die kerel zij dat ik met me pillen moest stoppen
I'm sick of all this pooping stuff i'm getting my buttcheeks pierced together .
pi_22630040
Even voor de mensen die zelf een kuur Roa volgen..... ga alsjeblieft WEL bloed laten prikken na ongeveer 1,5 a 2 maanden want Roaccutane kan voor sommigen echt een zware belasting zijn op de lever. Ga dus niet uit van je goeie gevoel (natuurlijk is dit een goed teken...) maar neem het zekere voor het onzekere. Het is niet voor niets dat ELKE dokter en dermatoloog dit aanraad/verplicht!!

Update van mezelf:
Momenteel bijna een week met 30 mg bezig (hiervoor 20) .. heb het idee dat de verhoging weer wat puistjes naar buiten drukt (paar kleintjes). Maar gaat verder prima op een beetje schrale huid en soms wat droge lippen ... na.
pi_22630432
Misgien wel goed advies, yonderboi, p4nic.. thx.. kheb sinds ik roa gebruik maar 1 flesje bier gehad wat alcohol betreft, wel een keer op een avondje een aantal xtc pilletjes...

Maar hoe en wat betreffende het bloed laten prikken? waar? kan dat ook zonder reden op te geven? kosten? ...

...look closer
pi_22632468
Ik ga naar mijn huisarts, die weet waar ze moeten op checken bij een ROA-kuur(cholestorolgehalte,leverfunctie en bloed), kosten mja rond de 20euro denk ik, hier in Belgie althans maar vergeet niet dat jullie ziekteverzekering anders is dan bij ons.

Guitarmaistro1: mijn huid is ook nog altijd vettig, wel merk ik dat de mee-eters minder rap komen, dus ik denk niet dat je na 1.5maand al volledig "gekuist" bent.
Pain is weakness leaving the brain !
  vrijdag 15 oktober 2004 @ 11:11:40 #19
93619 Guitarmaistro1
Love my Gibby LP
pi_22636882
Ik ga denk ik ook maar eens informeren over bloedprikken. Als ik volgende maand naar de 40 mg ga, wordt het misschien te link. 20 mg oke, maar bij 40 mg is het risico te hoog. Verder zou ik de vragen van Barty beantwoord zien... Iemand een idee??
pi_22637037
Bij je dokter kan je vragen naar een verwijsbriefje om bloed te laten prikken... het volgende staat op mijn "Aanvraag formulier : Trombosedienst"

Haematologie: Hb. / Ht.

Bloedchemie: Leverfunctie, Ureum, Kreatinine, Na, K, Cl, Ca, P

(deze dingen worden onderzocht dus)


en dat wordt vergoed door je verzekering als het goed is (in mijn geval iig wel)
  vrijdag 15 oktober 2004 @ 23:15:12 #21
93619 Guitarmaistro1
Love my Gibby LP
pi_22650557
Ik krijg niet veel pukkels of meeeters meer, maar de plekken waar vroeger wat zat of wat ik uitgeknepen heb zijn nog goed te zien. Mijn huid herstelt zo traag. Is daar iets voor om dat sneller en beter te laten verdwijnen??
  vrijdag 15 oktober 2004 @ 23:32:52 #22
75823 PiM87
Radboud Nijmegen Student
pi_22650949
Dat wil ik inderdaad ook wel eens weten ja. Ik heb ook veel rode plekjes in mijn gezicht, van waar vroeger iets gezeten heeft.
Ik ben nu 3 weken bezig met mijn kuur (20mg/dag), ik zie nog niet erg veel verbetering, maar van de bijwerkingen heb ik wel al last:
- Droge kapotte lippen
- Droge huid
- Rugpijn bij bukken
- Spierpijn lijkt langer te duren dan normaal
Maar gelukkig geen ernstige dingen!
Ik heb gister bloed laten prikken, ben benieuwd of alles nog in orde is!
Nog iemand uit Nijmegen hier?
pi_22656500
quote:
Op vrijdag 15 oktober 2004 23:15 schreef Guitarmaistro1 het volgende:
Ik krijg niet veel pukkels of meeeters meer, maar de plekken waar vroeger wat zat of wat ik uitgeknepen heb zijn nog goed te zien. Mijn huid herstelt zo traag. Is daar iets voor om dat sneller en beter te laten verdwijnen??
Hehe, waarom hebben jullie toch niet effe wat geduld....Het is een langzaam proces en huid herstelt maar zeer traag. Beter alles op zijn gemak en er voorgoed vanaf dan alles vlug vlug en paar maand later terug last te hebben.
Pain is weakness leaving the brain !
  zaterdag 16 oktober 2004 @ 15:15:00 #24
58460 RicXDesign
^ Im with stupid ^
pi_22660642
Ik heb het vroeger ook gebruikt (ong. 10 jaar geleden) en het is echt rotzooi.

Heel mn gezicht ging uitdrogen, met mn oren en lippen als ergste punt.

Het heeft wel goed geholpen trouwens.
pi_22661154
rotzooi daarna goed geholpen, kom kom er zijn vast en zeker ergere dingen waar je niets van merkt en die grotere rotzooi zijn hoor.
Pain is weakness leaving the brain !
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')