abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_21826430
SInds enige tijd woont mijn oudste broer in deze mooie stad. Enigzins onbekend bij ons Nederlanders, zoals wel meer Duitse steden realtief onbekend zijn.

Ik ben er begin van het jaar geweest. Het is echt een hele mooie stad (2de na Berlijn), met veel water, mooie gebouwen en veel te beleven.

Zo heb je midden in de binnenstad een meer (de (binnen)Alster):
klik
Dit is het kleine gedeelte in stand gehouden door een sluis. Hieraan vast heb je nog de Alster zelf. Een schitterend gebied, met veel groen en prachtige huizen. Soms zelfs paleizen. Hamburg is de stad met de rijkste inwoners van Duitsland.

Het mooie stadhuis:Naast een mooi stadscentrum zijn er nog vele andere attracties in Hamburg, zoals de Speicherstadt. Een stuk aan het water waar vroeger de specerijen, tapijten en dergleijke werden opgeslagen.


Naast de de Speicherstadt heb je de grote haven van Hamburg. Erg indrukwekkend. Er zijn genoeg mogelijkheden om een rondvaart door de haven te maken. Deze duren ongeveer een uur en zijn heel erg leuk om mee te maken.
Haven:
klik

Vanuit de haven is het niet ver naar de bekendste en beruchste buurt van Hamburg. Bekend om twee dingen. De club FC: St. Pauli (Stadion Am Millerntor) en de uitgaansbuurt in deze wijk, de Reeperbahn. De Wallen van Duitsland.
klik
In deze straat zijn ook the Beatles bekend geworden. Hier is het in het weekend altijd afgeladen vol, vooral met toeristen. Het is zeer leuk om mee te maken.

Een van de vele parken in Hamburg. Planten en Blomen genoemd. Op de achtergrond is de televisietoren van Hamburg te zien.
klik

In Hamburg is altijd wel wat te doen. Bekende voorstelllingen zoals the Lion King, Hamburg Dungeon, Tanz mit den Vampire. Maar ook kleine dingen. Je hoeft je zeker niet te vervelen in deze stad. In de Herfstvakantie vlieg ik er weer naar toe.

Als laatste nog het mascotte van de stad, Hans Hummel. Overal in de stad zie je beelden van deze man.

[ Bericht 1% gewijzigd door DutchTrain op 06-03-2006 21:09:13 ]
Stop rockin' the boat.
pi_21829944
Ziet er allemaal leuk uit, maar ik krijg uit de foto;s niet echt de indruk dat de stad echt leeft... De enige foto waar mensen op staan zou in motherfucking helmond genomen kunnen zijjn.
En was het niet Hansestadt Hamburg?
Clowns to the left of me, jokers to the right, here I am, stuck in the middle with you.
What a day for a daydream.
pi_21841442
kijk.. ik woon zelf in het stadje Zeven zo ong 50 km onder hamburg... dus ik ben daar al heel wat keren geweest.

Hamburg is zeker een mooie stad veel gezellige winkelstraatjes, leuke uitgaans mogelijk heden

De ouders van een klasgenoot, die hebben daar een restaurant geopent.. "De Amsterdammer"

misschien dat je die toevallig gezien hebt.. ( kans is klein i know ) mja, zou wel toevallig zijn.
Hansenstadt Hamburg ist ja ganz geil ne !
  maandag 22 november 2004 @ 15:10:59 #4
34481 travelman
What's goin' on?!
pi_23492406
Oud en nieuw gaan we dit jaar dus in Hamburg vieren !!!

Op het lijstje staan oa.
- www.christiansens.de Playboys cocktailbar van het jaar in Dld.
- www.cremon.de
- www.indochine.com.sg/germany.html
  maandag 22 november 2004 @ 15:14:57 #5
47295 Angel_of_Dth
Enjoy the silence
pi_23492527
Ik wil eigenlijk komend voorjaar met een paar vrienden naar Hamburg. Nu moeten ze het nog met me eens zijn dat Hamburg een leuke stad is om eens naartoe te gaan.

Het lijkt mij in ieder geval een leuke en mooie stad. En ik wil graag weer eens op vakantie.
Vows are spoken to be broken
Feelings are intense, words are trivial
Pleasures remain, so does the pain
Words are meaningless and forgettable
pi_23495307
Hamburg is zeker de moeite waard. Alles wat je wilt in een grote stad.
Stop rockin' the boat.
  woensdag 27 juli 2005 @ 01:43:24 #7
48439 DutchTrain
De wereld is (g)een pretpark!
pi_29159520
Zo net weer terug uit deze leuke stad in Noord- Duitsland. Hoe het was, vraag je? Nou dit heb ik net in de trein terug even zitten typen. Tussen haakjes staan de prijzen vermeld, om je een idee te geven van wat een paar daagjes Hamburg nou kosten.

Dag 1
Treinkaartje en hoelreservering, paspoort, reisplan, wat te lezen, kleding en ook nog die plattegrond van Hamburg die ik in Riga had gekregen... toiletspullen erbij en binnen 10 minuten is mijn tas weer ingepakt en zit ik op zondagochtend 7.05 op de fiets naar het station. Het is erg stil op de weg en binnen 20 minuten sta ik voor de kaartautomaat voor een enkeltje Nieuweschans - Leer (EUR7,80).

Om 11.15 heb ik dat kaartje dan ook echt nodig als ik in de trein naar Duitsland stap. Net als in de trein naar Berlijn drie weken terug, is er hier ook paspoortcontrole in de trein.

Aangekomen in Leer koop ik een kaartje naar Hamburg (36,50) inclusief zitplaatsreservering (1,50). Ik loop een rondje het centrum, dat groter is dan verwacht. De verschillende terrasjes zijn bezet door mensen die zijn gaan fietsen met dit mooie weer.

Dat Leer niet zomaar een plaats is op de wereld blijkt hier wel uit:Terug op het station kom ik in een echte vakantiestemming als ik de mensen op het perron zie.
Treinreizen in Duitsland geeft altijd een bepaald reisgevoel; van mensen in de velden bij Weener die naar de trein zwaaien, tot de vader die door zijn dochter op de trein in Oldenburg gezet wordt en enthousiast uitgezwaaid wordt.

Op het station koop ik nog een ADAC reisgids voor Hamburg (4,95) en een Duits tijdschrift over stedenreizen.

De plaatsreservering voor de eerste trein naar Bremen, bleek niet echt noodzakelijk, maar voor het tweede deel des te meer. Net toen het me begon op te vallen dat de reis wel erg voorspoedig verliep, kreeg ik bij de overstap in Bremen te horen dat de trein naar Hamburg 20 minuten vertraging zou hebben. Dat was een voordeel, want zo had ik op het station tijd voor een ijsthee met apfelstrudel (3,10). De apfelstrudel bleek een goede vervanging voor een complete lunch en precies op tijd ben ik klaar om de vertraagde trein te halen.

Na iemand van mijn gereserveerde plaats verdreven te hebben verloopt de reis verder zonder problemen. Nou ja, voor mij dan, want mensen die geen eigen muziek hadden meegenomen, werden getrakteerd op het gezang van een elftal Duitse jongeren. Ik zet 'Juli' iets harder en merk te laat dat er ook een ijsverkoper in de trein langskomt.

Het hotel (104,00) blijkt iets verder te zijn dan de 10 minuten lopen volgens de website, maar de vriendelijkheid waarmee ik ontvangen wordt maakt veel goed. De kamer is klein, maar het ontbreekt aan niets, ook niet aan uitzicht op een stukje moderne architectuur.


Uitzicht:Berliner Bogen van de Iraanse architect Teherani, gebouwd boven een waterbekken

Voordat ik naar mijn afspraak ga, loop ik nog even langs de Deichtorhallen. Deze hallen nabij het centraal station zijn in gebruik als verschillende musea, waaronder één over fotografie. Helaas gaat die al om 18.00 dicht, dus houd ik de zeven euro entreeprijs op zak.

Daarna neem ik de S-bahn naar Harburg om daar de rest van de avond door te brengen op onder andere een strand aan de haven.

Dag 2
Na een ochtendje lezingen staat het verkennen van de stad op het programma. Te beginnen met een rondvaart door de haven. Een tocht langs bruggen, containers en schepen. En tegen alle verwachtingen in schijnt ook de zon nog.En na de rondvaart een rondje lopen door de stad. Een stukje van Hafencity en vervolgens de binnenstad wel te verstaan, want Hamburg is een grote stad; zo groot dat we toch bijna vier uur nodig hebben om alleen maar sightseeing te doen in de binnenstad. De route loopt van Landungsbrucke naar ...fleet, naar Speicherstadt, Kesselhaus en Chilehaus, waar we even pauzeren op een terrasje voor koffie (0,80) en koek (1,40).
Weiter geht's langs Rathaus, Alsterufer en St. Michaelis. Natuurlijk kon ook een snel bezoek aan de Imbiss niet ontbreken voor een Riesencurrywurst (2,20).


Speicherstadt

Aan het eind van de stadstour wacht ons een barbeque naast Kaispeucher A. Dit voormalige pakhuis moet dé landmark van Hamburg gaan worden door er een muziektheater bovenop te gaan bouwen en het huidige dak te gaan gebruiken als openbaar plein met uitzicht over de stad. Als het gebouwd is, dan moet het net zo beroemd zijn als the Sydney Opera House, aldus de stadsplanoloog.

De weergoden blijven ons gunstig gestemd en het blijft nog lang onrustig in de anders zo stille haven.

Dag 3
De volgende dag geniet ik wederom van een zeer uitgebreid ontbijt (incl.) en begeef mij weer naar de universiteit voor nog een paar lezingen. Daarna volgt het afscheid van de rest (onbetaalbaar) die nog een paar dagen verder gaan met excursies en workshops.

Alvorens in de trein (39,00) te stappen ga ik nog even Duits lunchen; Zigeunerschnitzel (5,00) en een dunkles Weizen (2,50). Ik loop nog wat rond op de dvd-afdeling (42,98) en koop nog wat te eten voor onderweg (3,40).

Om 17.30 stap ik in de trein die precies op tijd om 17.46 volledig vol vertrekt. En ruim 5,5 uur later stap ik uit in Rotterdam.Conclusie
Hamburg is een stad met een rijk verleden van handel en industrie. De laatste jaren is het de populairste stad voor Duitsers geworden om te wonen, maar ook een stad met een bepaalde stijl waarmee zij zich onderscheid van de andere grote Europese steden.

In de stad kun je je best een paar dagen vermaken. Er zijn een aantal musea, je kan een havenrondvaart maken en op elk terras is het goed mensen kijken.

Eten en drinken is goed betaalbaar, zelfs op de meer toeristische plekken betaal je in vergelijk minder dan in Nederland. Uiteraard heeft Hamburg ook een rijke biertraditie, maar het meest bijzondere is wel de Starbucks kopie genaamd Balzac Coffee. Ze zijn te vinden op vrijwel elke straathoek en zitten vol met jonge en/of 'trendy' mensen.

Uit eerdere ervaringen kan ik zeggen dat de stad ook een rijk nachtleven heeft. Alles van techno tot salsa en van loungebar tot hardrock café is er te vinden. Hamburg mist dan wel de historie van een stad als Berlijn en een groot festival als in München, maar is zeker een bezoek waard.

[ Bericht 0% gewijzigd door DutchTrain op 27-07-2005 13:29:17 ]
non sum uni angulo natus, patria mea totus hic mundus est
  vrijdag 29 juli 2005 @ 10:52:13 #8
44377 Litman
Live a sunny life!
pi_29227175
Je kunt trouwens ook een oude russische onderzeëer bezoeken in Hamburg:Stond een artikel over in de Spiegel.
"the same sun that melts the wax, hardens the clay"
  vrijdag 29 juli 2005 @ 10:56:36 #9
48439 DutchTrain
De wereld is (g)een pretpark!
pi_29227296
quote:
Op vrijdag 29 juli 2005 10:52 schreef Litman het volgende:
Je kunt trouwens ook een oude russische onderzeëer bezoeken in Hamburg:

[afbeelding]

Stond een artikel over in de Spiegel.
Ja, heb ik ook gezien, maar die ligt wel een eindje lopen vanaf het centrum... misschien gaat er nog wel een waterbus naar toe.
non sum uni angulo natus, patria mea totus hic mundus est
  vrijdag 29 juli 2005 @ 11:34:16 #10
6280 k_man
pedante eikel
pi_29228523
quote:
Op woensdag 27 juli 2005 01:43 schreef DutchTrain het volgende:
Tussen haakjes staan de prijzen vermeld, om je een idee te geven van wat een paar daagjes Hamburg nou kosten.
Goed idee!

Gaan er geen rechtstreekse treinen naar Hamburg?
I got the style but not the grace - I got the clothes but not the face
foto's
  vrijdag 29 juli 2005 @ 11:41:27 #11
48439 DutchTrain
De wereld is (g)een pretpark!
pi_29228761
quote:
Op vrijdag 29 juli 2005 11:34 schreef k_man het volgende:

Gaan er geen rechtstreekse treinen naar Hamburg?
Nee, minimaal 1 keer overstappen, ofwel in Dusseldorf, dan wel in Osnabrück. Maar dat sluit goed op elkaar aan.

Via Leer is natuurlijk ook leuk en avontuurlijk

Vroeger reed er nog de internationale trein van Hoofddorp naar Kopenhagen, maar dat is al heel lang geleden. (uit de tijd van de rechtstreekse trein Hoek van Holland - Moskou enzo)
non sum uni angulo natus, patria mea totus hic mundus est
pi_29228872
LOL @ TT

Wonen d'r veel Hansen in Hamburg

Het is een Hanze-stad (zoals Deventer, Kampen ed.) in het Duitse vast geschreven als Hanse
Lurf is the message and the message is Lurf
  vrijdag 29 juli 2005 @ 11:46:04 #13
48439 DutchTrain
De wereld is (g)een pretpark!
pi_29228941
quote:
Op vrijdag 29 juli 2005 11:44 schreef lurf_doctor het volgende:
LOL @ TT

Wonen d'r veel Hansen in Hamburg
ja, Hans Wurst
non sum uni angulo natus, patria mea totus hic mundus est
pi_30953082
Dank je wel Dutchtrain. Ik ben van plan om binnenkort een vriend te bezoeken in Hamburg en een weekendje de stad daar te verkennen in combinatie met een wedstrijdje HSV. Als ik je verslag zo een beetje lees is het best een gave stad
De zwemmer zwemt, hij zwemt in zee
pi_35023054
Binnenkort werd een paar maanden later, maar als alles goed gaat, ga ik 24 februari die kant op. Ik zit nu alleen nog een beetje te kloten met de treinkaartjes. Kan ik in Enschede een kaartje kopen voor Hamburg of moet ik dat van te voren reserveren. De site van de Deutsche bahn is ook niet echt duidelijk daar in. En hoeveel kost het totaal (heen en terug met de trein). Bij vooraat dank

ontopic: Ik heb er best zin aan
De zwemmer zwemt, hij zwemt in zee
  maandag 13 februari 2006 @ 12:36:49 #16
48439 DutchTrain
De wereld is (g)een pretpark!
pi_35032134
quote:
Op maandag 13 februari 2006 00:38 schreef Terreros85 het volgende:
Binnenkort werd een paar maanden later, maar als alles goed gaat, ga ik 24 februari die kant op. Ik zit nu alleen nog een beetje te kloten met de treinkaartjes. Kan ik in Enschede een kaartje kopen voor Hamburg of moet ik dat van te voren reserveren. De site van de Deutsche bahn is ook niet echt duidelijk daar in. En hoeveel kost het totaal (heen en terug met de trein). Bij vooraat dank

ontopic: Ik heb er best zin aan
Voor de duitse treinplanner http://bahn.hafas.de moet je opstapplaatsen van de internationale trein invoeren, dus Hengelo ipv Enschede. Dan kun je direct zien hoeveel je kaartje gaat kosten.
Zo te zien zijn er geen aanbiedingen op het moment en kost een enkeltje je ongeveer 60 euro.

Je kan naar Hamburg een kaartje aan het loket van NS internationaal kopen of uit de kaartautomaat.

Vooraf reserveren is aan te raden, maar niet verplicht. Je moet dan wel in Duitsland even opletten waar je in de trein mag / kan zitten. Dat staat op de schermpjes boven de stoelen.
non sum uni angulo natus, patria mea totus hic mundus est
  woensdag 23 mei 2007 @ 15:06:24 #17
34481 travelman
What's goin' on?!
pi_49687298
even een flinke kick: Pinksteren dus 3 dagen/nachten in Hamburg!!!
  donderdag 31 mei 2007 @ 22:59:46 #18
48439 DutchTrain
De wereld is (g)een pretpark!
pi_49983045
quote:
Op woensdag 23 mei 2007 15:06 schreef travelman het volgende:
even een flinke kick: Pinksteren dus 3 dagen/nachten in Hamburg!!!
En... hoe is het bevallen?

*was nog even in Hamburg met de Hafengeburtstag, leuk feestje, maar niet heel erg bijzonder. Eigenlijk meer een grote kermis en eet en drink festijn met wat vuurwerk aan het eind, dan dat je echt wat van de haven ziet. Heel anders dan hier in Rotterdam dus.

Wel was de 'Alternative Hafengeburtstag' - een door krakers opgezet feestje wel grappig. Ook een zaterdagavond uitgaan in Hamburg was weer zeer bijzonder.
non sum uni angulo natus, patria mea totus hic mundus est
  donderdag 31 mei 2007 @ 23:05:43 #19
34481 travelman
What's goin' on?!
pi_49983227
quote:
Op donderdag 31 mei 2007 22:59 schreef DutchTrain het volgende:

[..]

En... hoe is het bevallen?

*was nog even in Hamburg met de Hafengeburtstag, leuk feestje, maar niet heel erg bijzonder. Eigenlijk meer een grote kermis en eet en drink festijn met wat vuurwerk aan het eind, dan dat je echt wat van de haven ziet. Heel anders dan hier in Rotterdam dus.

Wel was de 'Alternative Hafengeburtstag' - een door krakers opgezet feestje wel grappig. Ook een zaterdagavond uitgaan in Hamburg was weer zeer bijzonder.
Het was weer super: geweldig uitgaan, leuke mensen, lekker eten&drinken in een wereldstad!!!
  dinsdag 5 oktober 2010 @ 18:47:16 #20
320136 Minister_Magier
Ik ben de weg en de waarheid
pi_87217891
[quote][b]Op woensdag 27 juli 2005 01:43 schreef
Dat Leer niet zomaar een plaats is op de wereld blijkt hier wel uit:

[ afbeelding ]

Uit dat plaatje? even groot als Dokkum ongeveer. weinig inwoners, ik wil morgen met de trein maar heb sterk mijn twijfels over Leer
we communiceren op meerdere niveaus
  dinsdag 5 oktober 2010 @ 20:46:28 #21
48439 DutchTrain
De wereld is (g)een pretpark!
pi_87223430
quote:
Op dinsdag 5 oktober 2010 18:47 schreef Minister_Magier het volgende:
[quote][b]Op woensdag 27 juli 2005 01:43 schreef
Dat Leer niet zomaar een plaats is op de wereld blijkt hier wel uit:

[ afbeelding ]

Uit dat plaatje? even groot als Dokkum ongeveer. weinig inwoners, ik wil morgen met de trein maar heb sterk mijn twijfels over Leer
Het is niet zo groot nee :N

Het ging ook meer om de reclame links ;)
non sum uni angulo natus, patria mea totus hic mundus est
  dinsdag 5 oktober 2010 @ 20:55:20 #22
320136 Minister_Magier
Ik ben de weg en de waarheid
pi_87223903
quote:
Op dinsdag 5 oktober 2010 20:46 schreef DutchTrain het volgende:

[..]Het is niet zo groot nee :N

Het ging ook meer om de reclame links ;)
Oké, ik heb een dagkaartje van de AH, ik kan naar Amsterdam, Maastricht, Rotterdam, Utrecht, maar ik heb toch besloten om naar Leer te gaan. Ik ga daar ff checken, toch wel ff geining in Duitsland, Amsterdam ben ik best vaak geweest, ik weet anders ook niet wat ik met dat treinkaartje moet doen.
we communiceren op meerdere niveaus
pi_88723398
Ik zit te kijken voor een weekendje Hamburg.
4 uur rijden vanaf huis.
Vrijdag rond 17 uur weg en zondag Rond 18 uur weer weg.

We willen stad beetje verkennen, lekker eten en winkelen.
Is Hamburg dan een leuke stad? Of hebben jullie andere tips?
  zondag 8 juli 2012 @ 23:56:57 #24
104871 remlof
Europees federalist
pi_113952471
Ik ga in augustus een weekend naar Hamburg, even dit topic doorlezen.

Nog tips van mensen die er onlangs geweest zijn?
United we stand, divided we fall
pi_115871562
Volgende week woensdag een dagje Hamburg.
Iemand aanraders? :)
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')