quote:Op zondag 10 september 2006 12:01 schreef Annemiek78 het volgende:
Ik heb dit weekend een ijsmachine gekregen. Zo eentje waarvan je de eerst de bak goed in moet vriezen en die je daarna nog effe terug moet zetten. Hardstikke gaaf gewoon, alleen zitten er maar een paar recepten bij om zelf ijs te maken.
De recepten voor standaard vanilleijs/ roomijs of yoghurtijs heb ik dus al wel, maar wie heeft er nog wat lekker speciale recepten???
quote:Op zondag 10 september 2006 12:04 schreef Fiorenza het volgende:
ijs recepten
After Eight-ijs
Aantal personen: 6
Ingrediënten
5 eidooiers
170 gr suiker
5 dl melk
1 1/2 dl slagroom
100 gr After Eights
1 eetlepel crème de menthe
6 dikke Brusselse wafels (eventueel zelfgebakken)
Bereiding:
Klop de eidooiers en de suiker in een kom tot de eidooiers wit van kleur zijn
Breng de melk en 1 dl slagroom aan de kook
Klop de rest van de slagroom door het eidooiermengsel en klop er deel voor deel de hete melk door
Schenk het mengsel terug in de pan en verwarm het langzaam op zacht vuur tot het gebonden is (laat het niet koken)
Laat het mengsel onder regelmatig roeren afkoelen
Verkruimel de After Eights en roer ze samen met de crème de menthe door het ijsmengsel
Draai het in de ijsmachine tot ijs of laat het in het ijslaatje in 6 uur bevriezen
Serveer het ijs op de Brusselse wafels
quote:Op zondag 10 september 2006 22:48 schreef HeaRt_woRm het volgende:
Ben & Jerry's
Ik heb ook gewoon zo'n machine die je in de vriezer moet zetten (ik zet hem in het vriesgedeelte van de koelkast) en het gaat gewoon heel goed: het duurt 1 a 2 uur en dan klapt het roerelement automatisch omhoog en is het ijs smeuig en lekker. Van ijs dat blijft plakken aan de zijkanten ook nog niks van gemerkt.quote:Op zondag 30 juli 2006 11:39 schreef sieske het volgende:
nou, ik heb een goedkope machine (15 euro ofzo bij de kruidvat), die doet dat ook. Ijs blijft plakken aan de zijkant, maar als ie eenmaal draait wordt alles gewoon gemengd, dus in principe is dat geen probleem. Ik krijg gewoon lekker ijs, geen speciale goed machine van 200 euro voor nodig. Heb ik trouwens ook het geld niet voor. Ze zeggen wel dat een eigen koelmotor beter is, dat zal ook wel, maar eentje die je in de vriezer moet zetten, is ook goed hoor. Het ijs is lekker en goed te eten, daar gaat het toch om?
Slagroom weglaten, fruit en suiker blenderen en daar sorbet van maken.quote:Op zaterdag 16 juni 2007 16:47 schreef justmattie het volgende:
Heb net bij de Makro een ijsmachine gekocht dingetje was in de aanbieding enzo ik dacht leuk om te proberen.
Ik heb hier nog slagroom staan, die je nog zelf op moet kloppen, en wat fruit enzo. Is daar ijs van te maken ?
Ja, in de ijsmachine.quote:Op zaterdag 16 juni 2007 19:26 schreef justmattie het volgende:
in die ijsmachine ?
Hoe bedoel je dat?quote:Op zaterdag 16 juni 2007 19:36 schreef justmattie het volgende:
en met wat ijs erin dus ,
Heb je een goede vriezer?quote:alleen dan ga ik nu eerst dat koelding in de vriezen zetten kan ik morgen eens een sorbet proberen
aha ok. thnx.quote:Op zaterdag 16 juni 2007 21:59 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Hoe bedoel je dat?
Vruchtenpulp met suiker in de ijsmachine doen en die massa vriezen bedoel ik
[..]
Heb je een goede vriezer?
Doe ook niet teveel ijsmassa in de machine, het vriest beter en je kan het ijs sowieso niet (goed) bewarenquote:Op zondag 17 juni 2007 14:41 schreef justmattie het volgende:
[..]
aha ok. thnx.
en ja best goeie vriezer gisteravond eringezet, en hij is nu helemaal bevroren, hoor geen water meer klotsen
Water met opgeloste zouten.quote:Op zondag 17 juni 2007 14:48 schreef justmattie het volgende:
zit er in dat koelelement water of een ander soort vloeistof ?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |