zaterdag 6 mei 2006 @ 14:34:06 #251
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_37602503
ik heb het over chemische zoetstoffen. niet over tarwemeel...

tuurlijk is graffineerde suiker slechter dan ongeraffineerde. daar hoef je met je chloorkennis toch niet zo moeilijk over te doen. zo zijn bepaalde zoetstoffen straks heel erg schadelijk, maar dat is gezien het feit dat er nog weinig aan de hand is meer iets voor tru...
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  zaterdag 6 mei 2006 @ 14:36:37 #252
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_37602547
quote:
Op zaterdag 6 mei 2006 14:34 schreef zoalshetis het volgende:
ik heb het over chemische zoetstoffen. niet over tarwemeel...
tuurlijk is graffineerde suiker slechter dan ongeraffineerde. daar hoef je met je chloorkennis toch niet zo moeilijk over te doen. zo zijn bepaalde zoetstoffen straks heel erg schadelijk, maar dat is gezien het feit dat er nog weinig aan de hand is meer iets voor tru...
Whatever, open er fijn een topic over, gaan we het hier verder over ijs hebben, kay?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 6 mei 2006 @ 15:04:57 #253
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_37603111
quote:
Op zaterdag 6 mei 2006 14:36 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Whatever, open er fijn een topic over, gaan we het hier verder over ijs hebben, kay?
Idd waar daar gaat dit topic toch over?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_37622648
Ik had gister bedacht dat ik van mijn smoothies ook best ijsjes zou kunnen maken, maar ze zijn behoorlijk mislukt. Te veel kristalvoming. Na het lezen van dit topic begrijp ik waar het door komt: te weinig droge stof.

Ik gebuik als basis voor mijn smoothies magere yoghurt en banaan, en ik gooi er geen suiker in. Moet ik me er bij neerleggen dat er nu eenmaal geen relatief 'gezond' ijs is (dwz: geen suiker en weinig vet)?
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_37622755
Is zo een ijsmachine nou duur? lijkt me best puik kan je niet eens wat foto's maken van als je ijs maakt
PRIJZEN!
  zondag 7 mei 2006 @ 10:59:24 #256
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_37622770
quote:
Op zondag 7 mei 2006 10:50 schreef Claudia_x het volgende:
Ik had gister bedacht dat ik van mijn smoothies ook best ijsjes zou kunnen maken, maar ze zijn behoorlijk mislukt. Te veel kristalvoming. Na het lezen van dit topic begrijp ik waar het door komt: te weinig droge stof.
Klopt
quote:
Ik gebuik als basis voor mijn smoothies magere yoghurt en banaan, en ik gooi er geen suiker in. Moet ik me er bij neerleggen dat er nu eenmaal geen relatief 'gezond' ijs is (dwz: geen suiker en weinig vet)?
Wat is er ongezond aan vet? Neem volle ipv magere Yoghurt en druivensuiker en eet een wat kleinere portie.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_37623180
quote:
Op zondag 7 mei 2006 10:59 schreef Pietverdriet het volgende:

Wat is er ongezond aan vet? Neem volle ipv magere Yoghurt en druivensuiker en eet een wat kleinere portie.
Is het ook mogelijk om de juiste verhouding te krijgen zonder suiker?
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
  zondag 7 mei 2006 @ 11:27:56 #258
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_37623395
quote:
Op zondag 7 mei 2006 11:18 schreef Claudia_x het volgende:

[..]

Is het ook mogelijk om de juiste verhouding te krijgen zonder suiker?
Ja, door meer vet en eiwit toe te voegen, maar of dat lekker is..
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 7 mei 2006 @ 12:59:38 #259
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_37625623
Potverdorie. Ben ik zo stom geweest de koelbak van mijn ijsmachine in de afwasmachine te doen. En nu is ie kapot. Iemand toevallig nog een oude Philipsijsbak over?

Ik wil zo graag weer ijs maken (ik weet het, het kan ook met de hand, maar daarvoor heb ik natuurlijk geen machine gekocht)
Geen zorgen voor de dag van morgen.
  zondag 7 mei 2006 @ 13:31:56 #260
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_37626319
quote:
Op zondag 7 mei 2006 12:59 schreef Tinkepink het volgende:
Potverdorie. Ben ik zo stom geweest de koelbak van mijn ijsmachine in de afwasmachine te doen. En nu is ie kapot. Iemand toevallig nog een oude Philipsijsbak over?

Ik wil zo graag weer ijs maken (ik weet het, het kan ook met de hand, maar daarvoor heb ik natuurlijk geen machine gekocht)
Je kan die koelelementen van Philips los bestellen bij Witgoed en Herrie afaik.
Tijdje niet gezien trouwens, thinkepink, *knuf* nog steeds daar bij de TV toren woonachtig?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 10 mei 2006 @ 09:41:37 #261
82888 bofneger
Jeux de Boules
pi_37705123
Goedemorgen!

Een lekker ijsrecept is het volgende:

2 Mango's
2 Papaya's
2 Bananen
4 Kiwi's
250 gr. Aardbeien
1 liter Roomijs

Het fruit in stukken snijden en serveren met roomijs. Gezondheid!
Ull de llebre.
Fynproewers waardeer die ouer Tempranillo-wyne wat in eikevate bewaar word.
  zaterdag 13 mei 2006 @ 11:56:17 #262
142772 Yolli
Being just me...
pi_37783550
Weet iemand het recept voor sinaasappelijs dat gemaakt wordt met een ijsmachine?
Suikervrij?
It takes wings to discover the sky
  zaterdag 13 mei 2006 @ 12:33:11 #263
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_37784597
quote:
Op zaterdag 13 mei 2006 11:56 schreef Yolli het volgende:
Weet iemand het recept voor sinaasappelijs dat gemaakt wordt met een ijsmachine?
Suikervrij?
Sinaasappelsap bevat al veel suikers, dus dat lijkt me een onmogelijkheid.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 13 mei 2006 @ 12:46:23 #264
142772 Yolli
Being just me...
pi_37784898
ik bedoel zonder toegevoegde suiker
Dus met zoetstof mag wel.

En ik gebruik uitgeperste sinaasappels, geen sinaasappelsap.

Vroeger mocht ik geen suiker en dan maakten we dat altijd.
Ik vond het erg lekker. En dat wilde ik nogmaals proberen.
Inmiddels mogen suikers wel weer, maar heb niet zo'n behoefte aan super zoet ijs.
Vandaar "suikervrij"
It takes wings to discover the sky
  zaterdag 13 mei 2006 @ 12:54:25 #265
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_37785064
quote:
Op zaterdag 13 mei 2006 12:46 schreef Yolli het volgende:
ik bedoel zonder toegevoegde suiker
Dus met zoetstof mag wel.

En ik gebruik uitgeperste sinaasappels, geen sinaasappelsap.

Vroeger mocht ik geen suiker en dan maakten we dat altijd.
Ik vond het erg lekker. En dat wilde ik nogmaals proberen.
Inmiddels mogen suikers wel weer, maar heb niet zo'n behoefte aan super zoet ijs.
Vandaar "suikervrij"
Zoetstof mag wel?
Dat voegt alleen maar zoet toe, het idee van suiker bij het ijs is zoet is, maar ook het toevoegen van droge stof. Verder is het sap van uitgeperste sinaasappels ook gewoon sinaasappelsap.
Ik snap je dus niet, je wilt het niet te zoet, maar zoetstof mag wel?
Als je het niet zo zoet wil kan je ipv kristalsuiker ook druivensuiker gebruiken, dat is minder zoet per gewicht.
Je kan ook room gebruiken, maar dan is het frisse van sinaasappelijs weg.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 6 juni 2006 @ 22:04:49 #266
150854 Dei
gevaarlijk koken met Brecht
pi_38607919
Aha mijn eerste post,
Dan nog een over ijs.
Ik maak mijn basis voor roomijs als volgt.

500ml volle melk
4 eier dooiers
250 ml room
100 gr suiker + wat honing

Ik kook mijn melk met toegevoegde honing (eventueel chocolade, vanilestokken of andere smaken).
De ei-gelen klop ik met de suiker tot het wit en smeu-ig is.
Eens de melk kookt haal ik die van het vuur en giet ik die al roerend bij het opgeklopte eigeel.
De room klop ik tot (scheer)schuim en voeg ik bij het warme goedje.
Dan gaat alles terug in de kookpot en terug op een zacht vuurtje (niet meer laten koken)
5 minuutjes roeren tot je ziet dat de vloeistof nog iets dikker wordt.
Dit alles lang laten afkoelen en dan in de ijsmachine.

Deze methode vergt iets meer werk maar levert heerlijk ijs op met weinig cristalvorming.
  dinsdag 6 juni 2006 @ 22:12:34 #267
150854 Dei
gevaarlijk koken met Brecht
pi_38608266
Eergisteren heb ik een speciale variatie op mijn chocoladeijs gemaakt.

Ik neem mijn basis voor roomijs (zie vorige post) zonder suiker en met 150gr pure Belgische chocolade (met hoog cacao gehalte).
Eenmaal mijn ijsmachine draait voeg ik er gemalen rose peperbollen aan toe .
Een experiment dat zeker de moeite loont.
Dit geeft een frisse verassende smaak aan het ijs.

Chocolade en peper past bij elkaar, de azteken mengden vroeger al kruiden met hun chocolade.
  dinsdag 6 juni 2006 @ 22:17:34 #268
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_38608500
Tip
Als je vanilleijs draait en het is klaar , bittere chocolade au bain marie smelten.
De chocolade in je ijs gieten en met een lepel er even doorheen roeren, zo dat er dikke draden chocolade door je ijs komen ( je moet het niet helemaal doorheen roeren)
Je krijgt nu dunnere en dikkere velletjes en stukjes en vreemd gevormde brokjes chocolade in je ijs, ofwel Straciatella.
Het mondgevoel is veel beter dan met de chocoladeparels die je bij veel ijssalons in de straciatella vindt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_38611829
Morgen ijs maken, compositie staat nu even te trekken op het vuur, zometeen even binden met eigeel en dan in de koelkast ermee zodat de tonkabonen en vanille lekker smaak kunnen afgeven
pi_38621070
Hoi,
lekkere ijsrecepten staan er ook op ijs.verzamelgids.nl

Smul ze
Je bent nooit te oud om te leren....toch?
pi_38621991
ik zag gisteren bij de c1000 blikken van delmonte MANGO . Daar kun je heelrijk ijs mee maken, en je hebt niet die rotzooi van een mango schoonmaken en snijden

sieske.
Je bent nooit te oud om te leren....toch?
  woensdag 7 juni 2006 @ 15:03:32 #272
150854 Dei
gevaarlijk koken met Brecht
pi_38626240
quote:
Op dinsdag 6 juni 2006 22:17 schreef Pietverdriet het volgende:
Tip
Als je vanilleijs draait en het is klaar , bittere chocolade au bain marie smelten.
De chocolade in je ijs gieten en met een lepel er even doorheen roeren...
Dit kun je ook doen met nutella choco (de choco ook eerst opwarmen), dan nog bresiliene nootjes (gemalen hazelnoten toevoegen) en je hebt "ferero rocher ijs"
pi_38633236
Tonkabonenijs was super. Smaak was goed, alleen omdat het zo'n klote ijsmachine is is het geen echt ijs. Bak is ijskoud, en dan wordt het ijs er af geschraapt, dus allemaal klontjes. Gelukkig proef je die niet.
pi_38649311
Ik heb gisteren voor het eerst ijs gemaakt, frambozen-yoghurtijs. Lekker, zeker voor een eerste poging . Vandaag ga ik verder proberen. Yoghurt-honing ijs met walnoten ofzo. Of vanilleijs met ahornsiroop en walnoten of hazelnoten of chocoladeijs met stukjes chocola en schuddebuikjes (gepofte rijstcrispies gehuld in chocola van de ah) of ......
Maar het ijs van gisteren had een beetje een rare structuur. Het was goed van smaak, van kleur. Hard genoeg, maar het leek een beetje op zanddeeg. Zoals zand vermengd met water dat je als kind met een schepje in je emmertje schepte (zo weet je tenminste wat ik bedoel).
Weet iemand hoe dat komt en of dat misschien normaal is?
Je bent nooit te oud om te leren....toch?
pi_40294494
niemand die hier een antwoord op weet ?
Het is hier zo stil de laatste tijd .
groetjes, Kiaratje

Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')