abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
pi_21516760
ik ben de trotse bezitter van een philips 2305 ijsmachine. probleem is alleen dat mijn ex het bijbehorende receptenboekje achtergehouden heeft, dus ik kan er helemaal niks mee.
is er misschien iemand in het bezit van dezelfde ijsmachine die het boekje wel heeft en voor mij een kopie maken cq inscannen?
of heeft iemand voor mij een simpel recept voor vruchtenroomijs? ik bedoel dan zonder koken en eidooiergedoe?

of plaats hier je favoriete ijsrecept!
pi_21517893
Volgens mij hebben wij dezelfde ijsmachine.

bak aardbeien 500 gr
125 gr suiker
2 zakjes vanillesuiker (15 gr)
250 ml slagroom
500 gr kwark

- Aardbeien pureren
- Slagroom beetje opkloppen met suiker en vanillesuiker
- Kwark slagroom en aardbeien door elkaar mengen en in de ijsbak gieten...

yummm

We hebben laatst hetzelfde recept gedaan maar dan met een bakje diepvries frambozen van de AH, was ook lekker ijs!
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_21518006
Misschien heb je hier wat aan?
  dinsdag 24 augustus 2004 @ 20:47:21 #4
61061 Kiedis
Sir Psycho Sexy
pi_21518167
pi_21522925
kiedis ik kan je plaatje (?) niet zien....
pi_21522946
quote:
Op dinsdag 24 augustus 2004 20:41 schreef qltel het volgende:
Misschien heb je hier wat aan?
jaaaa lekker bedankt! (morgen bramenijs )
pi_21534359
niemand heeft het boekje toevallig?
pi_21535545
ik denk dat wij wel ergens dat boekje moeten hebben liggen... ergens...
mijn lief maakt altijd dat ene ijs eigenlijk... (zie mn eerdere post)
hoezo?
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_21538652
ik ben dus op zoek naar het boekje. ik heb philps al gemaild of ze m toevallig nog hebben, maar tot op heden nog niks gehoord.
in het boekje staan de juiste hoeveelheden afgestemd voor deze machine, vandaar.
je recept lijkt me heerlijk, ik ga het ook zeker proberen.
ik het de bramen uit onze tuin geplukt en daar wilde ik ijs van maken.
aardbeienijs is inderdaad erg yummie.
in het boekje staat een recept voor aardbeienijs en daar wordt geen ei in gebruikt.
als ik me goed herinner ging het om: aardbeien, volle melk, slagroom en suiker.
die zoek ik in het byzonder.
  woensdag 25 augustus 2004 @ 18:24:53 #10
96090 Dementor
Sanctimonia Vincet Semper
pi_21538681
Plet een zak choco M&M's en gooi dat eens bij je ijs
★★★★★
  woensdag 25 augustus 2004 @ 18:26:56 #11
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_21538719
Geen idee of je er wat aan hebt hoor...

http://www.google.nl/sear(...)pten&btnG=Zoeken&lr=
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
  woensdag 25 augustus 2004 @ 18:45:39 #12
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_21539163
aardbeien, suiker, wat druppels citroensap
Blenderen, ijsmachine in
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_21539446
quote:
Op woensdag 25 augustus 2004 18:45 schreef Pietverdriet het volgende:
aardbeien, suiker, wat druppels citroensap
Blenderen, ijsmachine in
zou het iets specifieker kunnen? hoeveel aardbeien op hoeveel suiker? en moet er geen room in ofzo?
  woensdag 25 augustus 2004 @ 19:15:56 #14
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_21539949
quote:
Op woensdag 25 augustus 2004 18:55 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

zou het iets specifieker kunnen? hoeveel aardbeien op hoeveel suiker? en moet er geen room in ofzo?
Pond aardbeien.
Zoveel suiker dat het goed zoet is, mag gerust iets zoeter omdat het bevriezen de zoete smaak onderdrukt
Druivesuiker is beter, omdat het minder zoet is. Dan kan je er meer in doen omdat het er om gaat je hoeveelheid droge stof hoog moet krijgen om kristalvorming tegen te gaan.
Als je er geen room in doet proef je de aardbeien beter (sorbet)
Je kan er natuurlijk geslagen room door heen doen, maar persoonlijk vind ik het lekkerder zonder.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_21540327
aha. dank je wel
ik ben alleen niet zo'n zoetbek
ook weer een idee om te proberen.
pi_21540349
Ik heb even voor je in het boekje gekeken (ja ik heb em gevonden)...

Aardbeienijs:
- 200 gr verse aardbeien
- 90 gr kristalsuiker
- 1 eierdooier
- 1 eetlepel citroensap
- 225 cc volle melk
- 100 cc slagroom

maar hier zit dus wel ei in...

Onder de "light" varianten staat nog :
Aardbeienijsmousse
- 500 gr aardbeien
- 300 cc suikerstroop (200cc water en 200 gr suiker)
- sap van 1 citroen
- 2 eiwitten
- 50 cc slagroom

En Aardbeiensorbetijs:
- 450 gr verse aardbeien
- 300 cc suikerstroop
- sap van 1 citroen
- 100 cc koud water

Ik hoop dat je hier wat aan hebt...
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_21540667
jaaaaaaaa die eerste is het! (ik liet altijd het ei weg)
dank je wel voor je moeite!

(heeft er misschien iemand een recept voor baileys ijs?)
pi_21541650
quote:
Op woensdag 25 augustus 2004 19:52 schreef lady-wrb het volgende:

(heeft er misschien iemand een recept voor baileys ijs?)
Ga je een ijssalon beginnen? Hihihi...
Ik zal nog even een van mn befaamde zonnedansjes doen in de hoop dat de zomer nog even aanhoudt!
Ps: mocht je nog iemand nodig hebben om te proeven, ik houd me aanbevolen hoor
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_21542047
nee dat niet, maar haagen dasz had het ooit in de collectie en nu helaas niet meer.

en het is zoooooooo lekker!
pi_21553123
ik heb mijn eerste ijs gemaakt (al is het dan niet met de ijsmachine want die kon deze hoeveelheid kennelijk niet aan)

500 gram bramen
250 gram basterdsuiker
2 eetl. citroensap
400 gram room

de boel gemixt met de staafmixer en in een diepvriesbak gedaan.
onder regelmatig omroeren laten invriezen en ziedaar:

een bak overheerlijk bramenroomijs
pi_21553190
misschien een hele domme vraag hoor, maar kan je ook halfroom gebruiken voor ijs? of krijg je dan geen goede struktuur?
pi_21553263
quote:
Op donderdag 26 augustus 2004 11:42 schreef lady-wrb het volgende:
ik heb mijn eerste ijs gemaakt (al is het dan niet met de ijsmachine want die kon deze hoeveelheid kennelijk niet aan)

500 gram bramen
250 gram basterdsuiker
2 eetl. citroensap
400 gram room

de boel gemixt met de staafmixer en in een diepvriesbak gedaan.
onder regelmatig omroeren laten invriezen en ziedaar:

een bak overheerlijk bramenroomijs
kwijl
Mama van 2 lieve meiden :)
  donderdag 26 augustus 2004 @ 12:45:13 #23
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_21554530
quote:
Op donderdag 26 augustus 2004 11:44 schreef lady-wrb het volgende:
misschien een hele domme vraag hoor, maar kan je ook halfroom gebruiken voor ijs? of krijg je dan geen goede struktuur?
Het gaat bij ijsmaken om de goede droge stof verhouding, te weinig droge stof en je krijgt kristallen, teveel en het wordt een pasta.
Verder moet je proberen lucht in je ijs te krijgen, dat maakt het zachter, daarom geslagen room of geslagen eiwit, het is dan ook mogelijk het ijs diep te vriezen
Dit laatste is in een huishoud machine van Philips bijna onmogelijk.

De optimale droge stof hoeveelheid is 25 a 30 % voor ijs wat je direct eet.

Droge stof is vet, eiwitten, suiker.
Daarom kan je ook (zeker voor sorbetijs) het beste druivesuiker gebruiken, daar dit het minst zoet is. Vruchtsuiker is veel zoeter, en dus minder geschikt,

[ Bericht 12% gewijzigd door Pietverdriet op 26-08-2004 12:50:35 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 26 augustus 2004 @ 12:47:52 #24
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_21554584
Hier trouwens een standaard werk over het maken van ijs, (chocolade en marsepein) vond dit net online.
http://www.unifa.be/headframe2.htm
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_21567716
piet, als ik kokosijs met malibu zou willen maken, hoeveel kokos en hoeveel malibu zou ik erin moeten doen?
abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')