FOK!forum / Voetbal / [centraal] De Graafschap Doetinchem #3
Tiemiemaandag 19 juli 2004 @ 17:52
Hier verder

vorige delen:
[centraal] De Graafschap - topic
Spinside(centraalgraafschap) topic deel 2
quote:
Gert Kruys benadert Geert den Ouden

Geert den Ouden wil graag voor De Graafschap spelen. De 27-jarige spits is onlangs al benaderd door trainer Gert Kruys, die vindt dat zijn selectie nog versterkt moet worden. Den Ouden komt op dit moment uit voor het Zweedse Djugardens, maar de voormalige aanvaller van RBC-Roosendaal wil daar het liefst vertrekken.

"Kruys heeft mij inderdaad gebeld", meldt Den Ouden. "Van de clubleiding heb ik nog niets vernomen. Er valt zeker te praten over een tussentijdseovergang. Misschien kan ik verhuurd worden, er zijn tegenwoordig allerlei constructies mogelijk."
Den Ouden is bij Djugardens aan zijn tweede seizoen bezig. Vorig seizoen scoorde hij tien keer in tien duels. "Ze zijn nu wat anders gaan spelen en hebben een andere spits gehaald. Ik speel trouwens wel, maar de winter komt er ook aan en dan ligt de competitie drie maanden stil. Dat vind ik niks."

Technisch manager Olyslager wil weinig kwijt over mogelijke versterkingen voor De Graafschap. Over Den Ouden zegt de oud-keeper. "Het zou kunnen, maar op dit moment is niets concreet."

Den Ouden sprak vorig seizoen ook al met De Graafschap, maar de spits meldde zich toen al vrij snel af.
Restmaandag 19 juli 2004 @ 17:53
Den ouden, goede speler...
xJapsermaandag 19 juli 2004 @ 17:56
Beter dat ze gewoon goeie middenvelder halen, met Kooijman en van Leerdam zien de zaken er slecht uit....
hellmondunitedmaandag 19 juli 2004 @ 18:02
quote:
Op maandag 19 juli 2004 17:53 schreef Rest het volgende:
Den ouden, goede speler...
absoluut!
cultheldmaandag 19 juli 2004 @ 18:11
Ze kunnen beter een verdediger of middenvelder halen want de voorhoede is naar Graafschap begrippen top.
Tuurkemaandag 19 juli 2004 @ 19:35
De voorhoede is inderdaad niet de linie waar het meest dringend versterking nodig is, maar toch zit er na van Beukering niet zoveel meer natuurlijk. Wat als hij geblesseerd raakt? Feit is gewoon dat we nog niet bepaald veel eredivisiewaardige spelers hebben, ook in de voorhoede. Michi en Loval bijvoorbeeld kunnen aardig mee in de eerste divisie, maar in de eredivisie komen ze tekort. Ik zie dus graag ook versterking in de aanval.
cultheldmaandag 19 juli 2004 @ 22:10
quote:
Op maandag 19 juli 2004 19:35 schreef Tuurke het volgende:
De voorhoede is inderdaad niet de linie waar het meest dringend versterking nodig is, maar toch zit er na van Beukering niet zoveel meer natuurlijk. Wat als hij geblesseerd raakt? Feit is gewoon dat we nog niet bepaald veel eredivisiewaardige spelers hebben, ook in de voorhoede. Michi en Loval bijvoorbeeld kunnen aardig mee in de eerste divisie, maar in de eredivisie komen ze tekort. Ik zie dus graag ook versterking in de aanval.
Je vindt Sissing en Haklander te slecht voor de eredivisie? :s
pekeldinsdag 20 juli 2004 @ 00:51
Mmm...den Ouden is ook wel wat voor Emmen. . .
Tiemiedinsdag 20 juli 2004 @ 18:03
quote:
Op dinsdag 20 juli 2004 00:51 schreef pekel het volgende:
Mmm...den Ouden is ook wel wat voor Emmen. . .
afblijven!

Tiemiedinsdag 20 juli 2004 @ 18:05
quote:
Onduidelijkheid rond affaire Van Leerdam

Over het aanblijven van Ilja van Leerdam bestaat nog steeds grote onduidelijkheid. Gerard Sanderink, die de rechten over de middenvelder bezit, wil Van Leerdam het liefst verkopen.

Voormalig shirtsponsor Sanderink (Centric) financierde de komst van Van Leerdam in 2001. Hij betaalde 227.000 euro voor de speler, die toen nog onder contract stond bij Helmond Sport. Sanderink hoopte dat Van Leerdam, wiens contract loopt tot juni 2005, tussentijds verkocht zou worden maar tot op heden is dat nog niet gebeurt. Sanderink wil nu zijn geld terug van de Doetinchemse eredivisionist, maar die wil volgens de eigenaar van Centric maar de helft van het bedrag overmaken. FC Groningen, waar Sanderink momenteel shirtsponsor is, meldde zich al bij De Graafschap voor Van Leerdam. De club wil in ruil voor Van Leerdam de Braziliaan Hugo en de Macedoniër Krstev naar Doetinchem laten vertrekken. De Graafschap is echter niet geïnteresseerd in dit duo.
PogueMahonedinsdag 20 juli 2004 @ 18:55
leuk voor zo'n jongen ook...
Tiemiedonderdag 22 juli 2004 @ 18:54
quote:
De Graafschap verliest van Gaziantepspor.

De Graafschap heeft vanavond in Lochem verloren van de nummer 4 van Turkije met 0-1. De Achterhoekers hadden vooral moeite met de snelheid van de tegenstander, maar kwamen in de 2e helft goed terug. Het was echter te weinig voor een gelijkspel.

Gaziantepspor komt binnenkort uit in de Eufacup en was duidelijk al een stuk verder in de voorbereiding dan De Graafschap. Vooral in de 1e helft had de defensie het erg moeilijk met de snelheid van de Turkse spelers. De van HSC afkomstige Dave Bus werd nu echt op proef gesteld, maar had hierbij goede hulp van keeper Rob van Dijk, en Marino Carrilho die allebei een goede indruk achter lieten. De van Ado Den Haag afkomstige speler miste echter nog de kracht om het een hele wedstrijd vol te houden.

In de 2e helft was De Graafschap gelijkwaardiger maar kwam het valk na de pauze toch op 0-1. Daarna werd men sterker en zat de gelijkmaker er een paar keer in, maar zover kwam het helaas niet.

Opstelling: Van Dijk, Bot, Karnebeek (ten Brinke), vd Kruis, Carrilho (Kastoredjo), Bus (Duits), Kooijman, de Graeff, Haklander(Loval), van Beukering (Mihci), Ax (Valeev).
quote:

Kruys: Defensie is nu het belangrijkste


Met het oog op de competitie in de eredivisie testte Gert Kruys dinsdag tegen het sterke Gaziantepspor een behoudend concept. Een systeem (4-1-3-2) overigens dat vergelijkbaar is met dat van AGOVV.

"Ik moet zeggen dat het voor herhaling vatbaar is", concludeerde de oefenmeester van De Graafschap na afloop. "Het belangrijkste nu is om het defensief goed neer te zetten en ik was in bepaalde fases erg tevreden." Kruys: "We wilden dit systeem eens tegen een sterke tegenstander oefenen. Maar toch vond ik dat we over het geheel te afwachtend speelden.”

"Binnen onze selectie hebben we gelukkig veel spelers die centraal kunnen spelen, maar ook genoeg voor de zijkanten", waarmee Kruys aangaf ook een concept met vleugels nog niet overboord te hebben gegooid. Zeker in uitduels lijkt De Graafschap dit seizoen echter te kiezen voor countervoetbal met twee diepe spitsen. "En als we dit systeem van vanavond vaker spelen, zal ook het spel beter worden en het vertrouwen toenemen." Kruys: "Het manco blijft wel dat we te weinig scoren. We zijn toch wat te afhankelijk van Van Beukering. Dat is dan ook zeker een aandachtspunt”
hellmonduniteddonderdag 22 juli 2004 @ 18:56
hoe is het met Ilja?
Tiemiedonderdag 22 juli 2004 @ 18:57
quote:
Op donderdag 22 juli 2004 18:56 schreef hellmondunited het volgende:
hoe is het met Ilja?
Dat vraag ik me ook af...heb er niets meer over gehoord.
Tiemievrijdag 23 juli 2004 @ 18:03
quote:
Graafschap pakt dubbele cijfers: 0-13

De Graafschap heeft vanavond de jaarlijkse oefenwedstrijd tegen het streekteam van Ruurlo en omstreken met 0-13 gewonnen.

De Graafschap zocht in Ruurlo regelmatig de aanval via de vleugels waar Ax en Loval elkaar aflosten. Dit leidde al snel tot twee grote kansen voor De Graafschap maar Mihci had het vizier niet op scherp staan. Ook was er in de beginfase een mooie kans voor het steekelftal nadat Carillilho zijn tegenstander had laten ontsnappen. Toch kwam De Graafschap na amper een kwartier spelen op voorsprong. Het was Dave Bus die een teruggelegde bal op de rand van de zestien binnenschoot. Dit betekende het eerste doelpunt van de verdediger in het blauw-witte shirt. Tien minuten later was het weer raak. Mihci kopte een mooi aangesneden voorzet van Loval binnen. Hierna ging het snel. Duits knalde vanaf 20 meter raak en Van Beukering maakte in een tijdsbestek van acht minuten drie doelpunten waarvan één vanaf de penaltystip. Hiermee bracht de goaltjesdief een ruststand van 0-6 op het scorebord.

Onder toeziend oog van Milan Berck Beelenkamp en Michael Dingsdag liep De Graafschap in de tweede helft al snel uit naar een 9-0 voorsprong. Valeev, Bot (penalty) en Haklander waren de doelpuntenmakers. Daarna stokte de doelpuntenmachine. Het publiek verveelde zich echter niet. Vooral Haklander liet mooie staaltjes voetbal zien. Het was Valeev die in de 75e minuut dubbele cijfers op het scorebord bracht: 0-10. Daar liep De Graafschap in de slotfase uit naar een 0-13 overwinning doo5r doelpunten van Ars (penalty) Haklander en Valeev.


Opstelling: Klak, Bot (59. Greaf), Bus (46. Kooijman), Van der Kruis, Carrilho (80. Kastoredjo), Ten Brinke, Duits, Loval (74. Ars), van Beukering (46. Haklander), Mihci (46. Valeev), Ax.
Tiemievrijdag 23 juli 2004 @ 18:04
quote:
Vijverberg hele seizoen uitverkocht

Bij zijn aanstelling als nieuwe trainer van De Graafschap zei Gert Kruys dat zijn eerste doel was om het stadion vol te krijgen. Het eerste competitieduel in Doetinchem is pas op 22 augustus, maar nu al zit De Vijverberg het hele seizoen bomvol.

Kruys werd donderdag in Ruurlo dan ook blij verrast met het nieuws dat alle seizoenkaarten al de deur uit zijn."Wat een club zeg", genoot Kruys.

"We hebben zo'n 11 duizend seizoenkaarten verkocht", licht interim voorzitter Ap Ruesink toe. "Er gaan namelijk altijd ook nog een paar honderd kaarten in de vrije verkoop."

Ruesink liet weten niet verrast te zijn dat De Vijverberg hele seizoen is uitverkocht. "Nee, want dat hadden we al ingecalculeerd. Twee jaar geleden zaten we ook al op 11 duizend seizoenkaarten in de eredivisie en vorig jaar in de eerste divisie op ruim achtduizend", weet het bestuurslid.


"Het zegt alles over het vertrouwen dat de mensen hebben in deze club", aldus Ruesink die met zijn bedrijf ook dit jaar weer zorgde dat De Graafschap in Ruurlo een oefenduel kon spelen tegen een streekelftal (0-13). De Graafschap zal binnenkort een wachtlijst instellen voor de fans.
xJapservrijdag 23 juli 2004 @ 22:03
Dat biedt een hoop perspectief zeg...NOT

Ik wil nieuwe spelers zien goddomme....
mittvrijdag 23 juli 2004 @ 22:17
Karnebeek
hellmondunitedzaterdag 24 juli 2004 @ 00:26
quote:
Op vrijdag 23 juli 2004 18:04 schreef Tiemie het volgende:

[..]
Respect voor de graafschap!
DutchGoonerzaterdag 24 juli 2004 @ 00:50
quote:
Op zaterdag 24 juli 2004 00:26 schreef hellmondunited het volgende:

[..]

Respect voor de graafschap!
is idd netjes,zal voor ons een utopie blijven vrees ik met 11 andere BVO's in een straal van 60KM
Tiemiezaterdag 24 juli 2004 @ 11:07
quote:
De Graafschap wint weer met 0-13

Net als donderdagavond in Ruurlo heeft De Graafschap vanavond weer met 0-13 van een streekelftal uit Beek en omstreken gewonnen. De wedstrijd in Beek kende nog een overeenkomst met die in Ruurlo: Richard Haklander eiste met enkele fraaie acties wederom een hoofdrol voor zich op.

De Graafschap kwam in Beek al na vijf minuten spelen op voorsprong. Valeev kreeg na een voorzet van Ax alle ruimte en gelegenheid op de bal te controleren en binnen te schieten: 0-1. De Graafschap kreeg net als streekelftal kansen om de score op te voeren. Van Beukering en Kooijman hadden het vizier echter niet op scherp staan. Toch was het Van Beukering die na 25 minuten spelen via een afstandschot de 0-2 liet aanteken. Een minuut later was het weer raak. Haklander slalomde door de defensie en knalde na een combinatie met Van Beukering raak. Ook het streekteam deed van zich spreken. Na een snelle uitbraak raakte een aanvaller de paal langs doelman Klak. Toch was het na iets meer dan een half uur Van der Kruis die na een corner van Graef de 0-4 raak kopte. Vlak voor rust stuurde Kooijman aanvaller Ax de diepte in waarna de kleine aanvaller via de lat raak schoot. In de slotfase van de eerste helft kregen de Achterhoekers in de persoon van Kooijman en Van Beukering nog prachtige kansen om het doelsaldo op te vijzelen.

Na rust waren het Van Beukering en Haklander die binnen vijf minuten de score op 0-7 brachten. Hierna was het weer Haklander die met drie doelpunten de show stal. Natuurlijk mag er aan de oefenwedstrijden niet veel waarde worden gehecht maar het is wel opvallend hoe de Barnevelder, die vorig jaar nog in het tweede speelde, zich in de hoofdmacht manifesteert. In het laatste kwartier was het driemaal Van Beukering die de eindscore op 0-13 bracht. De eerste schoot de aanvaller vanaf elf meter binnen, de tweede was net als in de eerste helft een afstandschot en de laatste was een binnentikker na aangeven van Haklander.

Opstelling: Klak, Bot (46. Ten Brinke), Kooijman (60. Duits), Van der Kruis (46 Bus), Carrilho (60 Kasterdjo), Valeev, Haklander (76 Ars), De Graef (78 Haklander), Loval (46. Mihci), Van Beukering, Ax.

Scoreverloop:

0-1 Valeev (4.)
0-2 Van Beukering (24.)
0-3 Haklander (25.)
0-4 Van der Kruis (31.)
0-5 Ax (38.)
0-6 Van Beukering (47.)
0-7 Haklander (49.)
0-8 Ten Brinke (65.)
0-9 Haklander (70.)
0-10 Haklander (77.)
0-11 Van Beukering (80/pen.)
0-12 Van Beukering (83.)
0-13 Van Beukering (90.)
Tiemiezaterdag 24 juli 2004 @ 11:08
quote:
Geert den Ouden, Spira Grujic of allebei ?

De Graafschap is op het moment druk doende de selectie op orde te krijgen. Zoals het er nu voor staat is men bijna rond met Spira Grujic van FC Twente, maar zijn er problemen rondom Geert den Ouden.

De verwachting is dat het met Grujic a.s maandag rond komt, wanneer men tenminste zijn zaakwaarnemer te pakken kan krijgen. Vandaag hadden de speler en trainer Kruys een gesprek, dat naar eigen zeggen gunstig verliep. Hoewel Grujic ook wat aanbiedingen heeft vanuit Italie zou hij niet onwelwillend zijn.

Met Geert den Ouden zag het er in 2e instantie ook goed uit.Kruys vindt dat hij prima past in zijn selectie. Helaas kunnen de laatste berichten vanuit Djurngarden de transfer verstoren. Geert wilde daar graag weg omdat hij niet in het tactisch concept van trainer Zoran Lukic paste. Nu is deze trainer vandaag echter ontslagen. Men heeft daar inmiddels een nieuwe trainer Kjel Jonevret, en die ziet het wel in hem zitten.
Tiemiezaterdag 24 juli 2004 @ 11:11
quote:
Oefenduel afgeblazen

DOETINCHEM - De Graafschap is er niet in geslaagd om een aansprekende tegenstander voor het jubileumduel op De Vijverberg (vrijdag 6 augustus) te vinden. De eredivisionist oefent op die dag nu tegen FC Zwolle op een nog onbekende locatie.

Jan Gratama, lid van de Raad van Commissarissen van de Doetinchemse club, hakte gisteren de knoop door: het oefenduel van het 50-jarige De Graafschap tegen een internationale topclub gaat niet door. "We hebben het afgeblazen."

Gratama dacht lange tijd Middlesbrough te hebben gestrikt, maar de Engelsen zegden op het laatste moment af. Ook contacten met Lazio Roma en het Argentijnse Boca Juniors liepen op niets uit.

"We hebben nu eieren voor ons geld gekozen", aldus Gratama. "Misschien kunnen we in de winterstop nog een mooie tegenstander naar Doetinchem halen. Jammer, maar het is niet anders."
Tiemiezaterdag 24 juli 2004 @ 12:55
quote:
Spelers De Graafschap tonen beleving

BEEK - De selectie van De Graafschap heeft een geslaagd trainingskamp achter de rug in Winterswijk. De sfeer is momenteel opvallend goed, de spelers laten positieve geluiden horen over trainer kruys en als ploeg vertoont de Graafschap ook progressie.
Vrijdag werd de week netjes afgesloten met een 13-0 zege op een streekelftal van de gemeente bergh. kruys had, net als donderdagavond in Ruurlo weer een aantal sancties op het duel gezet.
Een straftraining werd ontlopen als de groep met dan 100 goals verschil zou winnen. "Ze hebben er weer veel arbeid ingestoken", aldus Kruys.
Natuurlijk was de tegenstand van de amateurs in Beek gering, maar de beleving en inzet bij de spelers was bijna de hele wedstrijd aanwezig
Ruslan valeev, die achter centrumspitsen Richard haklander en Jhon van Beukering speelde, opende de score. bij Rust was de stand 5-0, Van Beukering, Haklander, Micheal van der kruis (kopbal) en Patrick Ax waren trefzeker. Overigens liet De Graafschap ook opvallend veel grote kansen onbenut.

Na rust scoorden Van beukering en de opnieuw goed spelende Haklander beiden nog vier maal voor de profs.

bron: omroep gelderland
xJapserzaterdag 24 juli 2004 @ 19:49
Zowaar!!! Dat heb ik een seizoen of twee nu al niet gezien en dan tonen ze het en dan ben ik er net niet bij

Mag hopen dat t weer vaker zal gebeuren in de toekomst....
Tiemiemaandag 26 juli 2004 @ 12:16
quote:
Pastoors weggestuurd bij De Graafschap

Jesse Pastoors is al weer weg bij De Graafschap. De speler uit Gendringen werd zaterdagmiddag door trainer Andries Ulderink weggestuurd op de training van De Graafschap.

Pastoors, die vorig seizoen de overgang van jong Vitesse naar De Graafschap maakte, kreeg zaterdagmiddag te horen van Ulderink dat hij voorlopig niet meer welkom is na een aanvaring met de Aaltense trainer.

quote:

Jong De Graafschap tegen Jong Bennekom


Jong De Graafschap speelt komende woensdag een oefenwedstrijd tegen zaterdaghoofdklasser Bennekom. Het duel wordt gespeeld op het terrein van Viod en begint om 19.00 uur.

Bij Bennekom spelen de ex-Graafschappers Michel Nok en Arno Splinter. Ook Rogier Meijers en Ruud Oomen, die het afgelopen seizoen nog voor Babberich uitkwamen, dragen het shirt van Bennekom.
Tiemiedinsdag 27 juli 2004 @ 12:49
die jubileumkrant is wel erg tof btw.

nu 't slechte nieuws
quote:
Berck Beelenkamp traint in Volendam

Afgelopen donderdag was hij nog aandachtig toeschouwer bij De Graafschap in Ruurlo, maar vandaag was Milan te vinden op de trainingsvelden in Volendam. De Oud-Graafschapspeler kreeg geen aanbieding meer van De Graafschap (of een te lage aanbieding ?) nu zijn vorige kontrakt is afgelopen en is dus op zoek naar een nieuwe club.

Omdat hij altijd nog een appartement in Zandvoort heeft is Volendam een bewuste keuze om daar zijn conditie op peil te houden. Trainer Jon Drogtsma zou hem het liefst nog bij de selectie hebben daar omdat hij een goede aanvulling kan zijn voor de nogal jonge selectie aldaar (later meer)
Tiemiedinsdag 27 juli 2004 @ 12:49
quote:
Graafschap moet wachten op Grujic

De overgang van Spira Grujic naar De Graafschap wordt maandag nog niet beklonken. Dat liet directeur Johan Tukker weten.

"Hij zit nog in Joegoslavie waar hij op dit moment vakantie viert. Dat maakt het wat lastig communiceren. We moeten dat allemaal dus nog even afwachten", is de reactie van Tukker. Trainer Kruys had vrijdagavond nog "hele goede hoop" dat de transfer van de voormalig FC Twente-speler maandag wel afgerond zou zijn. Kruys sprak al een aantal keer met de centrale verdediger, die volgens Kruys graag naar Doetinchem komt
quote:
Blessures voor Karnebeek en van Dijk.

Tegenslag in het elftal van Gert Kruys, want de eerste geblesseerden dienen zich aan. Andre Karnebeek heeft last van een oude blessure en is voor enige weken uitgeschakeld. Tijdens de voorbereiding verrekte hij een spier en heeft weer last van zijn hamstring. De start van de competitie gaat aan hem voorbij.

Bij Rob van Dijk werd vocht in zijn knie geconstateerd. Daarom zal hij morgen vervangen worden door Alexander Klak in de oefenwedstrijd bij GVVV Veenendaal
Tiemiewoensdag 28 juli 2004 @ 12:23
quote:
Woensdag duidelijkheid over Grujic

De Graafschap krijgt woensdag duidelijkheid over de komst van Spira Grujic. De 32-jarige verdediger is net terug uit Joegoslavie en heeft voor woensdagochtend een laatste gesprek gepland met de Doetinchemse clubleiding.

Trainer Gert Kruys ziet Grujic als een ervaren verdediger die "het klappen van de zweep kent" en acht zijn komst "zeer noodzakelijk". Ook Grujic zelf heeft bij Kruys aangegeven graag voor De Graafschap te willen voetballen. Of beide partijen er ook financieel uitkomen, is de grote vraag. Ook ADO Den Haag wil Grujic graag inlijven.
Tiemiewoensdag 28 juli 2004 @ 12:25
quote:
Wijzigingen in oefenprogramma/beker.

De voorbereiding van De Graafschap is iets aangepast. Zo wordt komende zondag 1 augustus een wedstrijd gespeeld in Recklinghausen tegen FC Bochum. De ploeg uit Duitsland speelt komend seizoen UEFA cup. Locatie van de wedstrijd die om 15.30u begint is stadion Hohenhorst (circa 100 km vanaf Doetinchem). Entreeprijs E 6,--. Kinderen t/m 14 jaar hebben vrij toegang.

De wedstrijd tegen FC Zwolle op vrijdag 6 augustus die in plaats komt van de jubileumwedstrijd zal gespeeld worden in Ulft. Het tijdstip hiervan en de locatie is nog niet bekend, maar waarschijnlijk wordt op het veld van SDOUC gespeeld.

Dan wordt de 1e wedstrijd voor de Amstelcup tegen Harkemase Boys (geen poulewedstrijd, maar meteen een knock-out ronde) niet gespeeld op de Vijverberg maar op de Bezelhorst, het terrein van Doetinchem. De aftrap is dinsdag 10 augustus om 18.30uur. Toegangsprijzen zijn E 6,-- voor volwassenen en E 3,-- voor jeugd t/m 14 jaar.
Tiemiewoensdag 28 juli 2004 @ 12:25
quote:
Goede overwinning op GVVV met 0-6.

De Graafschap heeft vanavond een prima en ruime overwinning behaald op GVVV. Hoewel de ploeg uit Veenendaal komend seizoen voor het eerst in 18 jaar geen hoofdklasse meer speelt was er toch sprake van een enorm krachtsverschil.

De Graafschap begon zeer sterk aan de wedstrijd en binnen 8 minuten was het door doelpunten van van Beukering en Kooijman al 0-2. Het kan zijn dat GVVV meer moest wennen aan de hoeveelheid nieuwe spelers in het team, aan de andere kant was ook sprake van goed voetbal van Doetinchemse zijde. De vleugels werden goed opgezocht en af en toe werd de achterhoede van GVVV totaal zoek gespeeld (o.a. bij het 2e doelpunt). Daarna werd helaas een versnelling teruggeschakeld en konden de amateurs wat beter in hun spel komen. Toch was het opnieuw van Beukering die voor de 0-3 zorgde.

Na rust opnieuw een fel startend De Graafschap. Met de wissels Valeev, Mihci en Loval hadden de spelers uit Veenendaal het opnieuw erg moeilijk. Het was dan ook niet anders dan toeval dat zij juist alle drie ook voor de eindstand van 0-6 aan tekenden.

Scoreverloop: 04/ 0-1 van Beukering, 08/ 0-2 Kooijman, 29/ 0-3 van Beukering, 54/ 0-4 Loval, 60/ 0-5 Mihci, 67/0-6 Valeev

Opstelling De Graafschap: Klak, Bot, Bus, Carrilho, vd Kruis, Duits, De Graeff, Kooijman (46, Valeev) Ax (46, Loval), van Beukering (46, Mihci), Haklander (70, Ars)
Tiemiewoensdag 28 juli 2004 @ 17:22
quote:
Van Dijk zes weken uitgeschakeld

Rob van Dijk is zes weken uitgeschakeld door een meniscusblessure.

Van Dijk onderging woensdag een kijkoperatie aan zijn knie, omdat hij maandag vocht in het gewricht kreeg. De 35-jarige Van Dijk, die vorig seizoen tweede keeper van PSV was, mist hierdoor de start van de competitie. Zijn plaats in de goal zal worden ingenomen door de Pool Aleksander Klak, die de afgelopen drie oefenwedstrijden ook al keepte.
Tiemiewoensdag 28 juli 2004 @ 17:22
quote:
De Graafschap kan Grujic niet betalen

Spira Grujic komt niet naar De Graafschap. De salariseisen van de 32-jarige Joegoslaaf zijn voor de Doetinchemse club te gortig. "Het is teleurstellend. We zijn tot onze grenzen gegaan, maar zijn wensen kunnen we niet realiseren", zegt directeur Johan Tukker.

Grujic sprak woensdag met Tukker, maar laat weten de aanbieding niet goed genoeg te vinden. "Ik moest meer dan de helft van wat ik bij FC Twente verdiende, inleveren. De financiele mogelijkheden van De Graafschap zijn niet geweldig. Ze hebben alles gedaan, maar voorlopig wacht ik iets beters af", aldus de verdediger. Grujic sprak dinsdag al met ADO Den Haag, maar ook de ploeg van trainer Frans Adelaar kon niet aan de eisen van de Joegoslaaf voldoen. "Het was bijna dezelfde aanbieding. Iets beter, maar zeker niet op niveau", vertelt Spira Grujic die bij FC Twente ruim 400.000 euro per jaar verdiende.
"We zijn er heel serieus mee bezig geweest", meent Tukker. "Natuurlijk wilden we hem heel graag, maar we moeten wel realistisch blijven. We zullen direct verder aan de slag gaan."
Waarschijnlijk gaat De Graafschap nu praten met Vitesse-verdediger Michael Dingsdag, die weg mag uit Arnhem.
Yeahinhowoensdag 28 juli 2004 @ 17:51
Een topic in je eentje volspammen is ok!
xJapserwoensdag 28 juli 2004 @ 18:45
Het gaat geweldig....En wat ik nou niet kan uitstaan is dat die t*fusclub uit Arnhem alles voor mekaar krijgt. Ik ben nu al moedeloos en t seizoen is nog niet eens begonnen....Echt te frustrerend voor woorden.
FrankyMcGwoensdag 28 juli 2004 @ 18:47
Respect voor De Graafschap dat iig het stadion helemaal vol zit!
Yeahinhowoensdag 28 juli 2004 @ 18:49
quote:
Op woensdag 28 juli 2004 18:47 schreef FrankyMcG het volgende:
Respect voor De Graafschap dat iig het stadion helemaal vol zit!
Dat is één ding wat zeker is!

kunnen wij alleen maar van dromen......
xJapserwoensdag 28 juli 2004 @ 18:50
Nouja...11.000 boeren schreeuwen de club wel naar lijfsbehoud
Tiemiewoensdag 28 juli 2004 @ 18:59
quote:
Op woensdag 28 juli 2004 18:50 schreef xJapser het volgende:
Nouja...11.000 boeren schreeuwen de club wel naar lijfsbehoud
Laten we 't hopen.
xJapserwoensdag 28 juli 2004 @ 19:03
Ga jij zondag naar Recklinhausen?
AtDaMotDaMotDawoensdag 28 juli 2004 @ 19:15
HE iconjatter
xJapserwoensdag 28 juli 2004 @ 20:28
Ik was eerst! Jij hebt em van mij gejat
Yeahinhowoensdag 28 juli 2004 @ 20:47
Mooi stukkie over De Graafschap (en Gert Kruys in het bijzonder) in de VI van vandaag .

"Pezen in de Provincie" is sowieso een vermakelijk stuk om te lezen!
Tiemiedonderdag 29 juli 2004 @ 00:07
quote:
Op woensdag 28 juli 2004 19:03 schreef xJapser het volgende:
Ga jij zondag naar Recklinhausen?
Ik niet, op de fiets is dat een beetje te ver
DutchGoonerdonderdag 29 juli 2004 @ 02:15
quote:
Op woensdag 28 juli 2004 18:50 schreef xJapser het volgende:
Nouja...11.000 boeren schreeuwen de club wel naar lijfsbehoud
Ach ja,gelukkig moeten de spelers op het veld het doen en die selectie van jullie is nog niet echt versterkt is het niet?

Ik zeg overigens niet dat wij zo'n geweldige selectie hebben
Tuurkedonderdag 29 juli 2004 @ 11:42
Tja, Grujic had vantevoren natuurlijk kunnen weten dat hij niet meer de bedragen van een subopper als Twente kan gaan verdienen. Ik weet niet op welke clubs hij nu wacht, maar ook ADO kan hem niet betalen. Echt klote, Grujic had ik echt graag zien komen. Een speler die voor mijn gevoel prima bij de club past en met zijn ervaring en medogenloosheid in de degradatiestrijd goed van pas had kunnen komen. In dat kader snap ik dan ook niet dat als alternatief naar Dingsdag gekeken wordt. Dat is een leuk talent en vast een uitstekende verdediger, maar wel een geheel ander type dan Grujic. Kruys gaf niet voor niets aan dat hij juist zo'n type nodig heeft.
Tiemiedonderdag 29 juli 2004 @ 17:43
quote:
De Graafschap, de geboorte en de dood

Op 9 februari 1954 wordt in hotel Rademaker in Doetinchem, profclub De Graafschap geboren. Zeven maanden later maakt De Graafschap deel uit van een profcompetitie van tien ploegen en staat daarmee aan de basis van het betaalde voetbal in Nederland.


Gerrit Kluin zakt in augustus 2000 op het postkantoor in Oosterbeek in elkaar. Een slagaderlijke bloeding in de maag en een hartstilstand lijken fataal, maar door snelle reanimatie wordt zijn leven ter plekke gered. Daar is dan ook alles mee gezegd, want Kluin - een van de Graafschappers van het eerste uur - raakt in coma. Als door een wonder komt hij daar drie maanden later gezond en twee verhalen rijker weer uit.

Het eerste verhaal is bekend van veel mensen die een bijna-dood-ervaring hebben gehad. Ook Kluin zag zich na een rijk leven op weg in een helverlichte tunnel naar de eeuwigheid, maar keerde halverwege op zijn schreden terug.

Het tweede verhaal is een visioen. Kluin zag in zijn coma de oude boerderij van Piet de Vries (later penningmeester van De Graafschap), die nog altijd vlak achter stadion De Vijverberg ligt. Het beeld dat Kluin had was de situatie zoals het was in 1954, toen De Graafschap net was opgericht en als profclub toetrad tot de 'wilde bond'. Kluin zag het pas aangelegde stadion met de tribunes. In zijn visioen draaide Kluin zich om, keek naar de boerderij en zag daarvoor zeven graven met daarop zeven houten kruisen. Hij las de namen van de doden. Van links naar rechts: Eddie Hendriks, Karel Weyand, Wim Hendriks, Dick Faber, Epi Jansen en Gerrit Jansen. Boven het meest rechtse graf, dat bovendien als enige openlag, zag hij de naam Gerrit Kluin.

In het voorjaar en de zomer van 1954 gaat Doetinchem een moment voorop in de vaart der volkeren. De watersnoodwedstrijd Frankrijk-Nederland in het Parc des Princes in Parijs had het land een jaar daarvoor wakker geschud. Betaald voetbal was niet meer tegen te houden, al dacht de conservatieve KNVB van wel. Op 20 december 1953 wordt in het Amsterdamse café Bruinsveld de Nederlandse Beroeps Voetbal Bond (NBVB) opgericht en de Limburgse zakenman Egidius Joosten ondersteunt de profbond financieel. In één van de laatste stuiptrekkingen verklaart de KNVB de nieuwe bond besmet en spelers die bij de in oprichting zijnde profclubs willen voetballen, hangt een fikse schorsing boven het hoofd. Maar er is geen houden meer aan. Links en rechts in den lande zijn profclubs in oprichting.

Op 9 februari 1954 wordt in hotel Rademaker in Doetinchem profclub De Graafschap geboren. De initiatiefnemers zijn de voetballiefhebbers Johan Roodbergen, Gerrit Heetveld en Ben Kamperman. Aan de Vijverlaan wordt een geschikt terrein gevonden voor een stadion en er verschijnt een advertentie in de kranten waarin goede voetballers worden opgeroepen zich te melden. Op 18 juni 1954 meldt de Arnhemse Courant dat zes Vitessenaren verkassen naar een Profclub in de Achterhoek.

Uiteindelijk slaagt Wim Hendriks erin zeven spelers van het gerenommeerde Vitesse - onder wie hijzelf - warm te maken voor een avontuur in de Achterhoek. De voetballer, drievoudig international, is door Roodbergen en de zijnen benaderd en ingelicht over de Doetinchemse plannen een profclub op te richten. Hendriks, marktkoopman en handelaar in darmen, ziet wel toekomst in het Achterhoekse initiatief. Het kost hem weinig moeite zes medespelers te verleiden voor een ritje naar Doetinchem in zijn naar darmen stinkende bus en aldaar worden snel spijkers met koppen geslagen. Er wordt drie keer in de week getraind. Een vast basissalaris van 25 gulden in de week is gegarandeerd. Bij een gelijkspel wordt dat verhoogd naar 30 gulden, bij winst is de gage 35 gulden. Behalve Wim Hendriks, ondertekenen de broers Epi en Gerrit Jansen, Dick Faber, Eddy Hendriks (geen familie van Wim), Karel Weyand, Dick Faber en Gerrit Kluin het Doetinchemse contract. Hun argument is begrijpelijk. Ze willen hun talent te gelde maken. Bovendien spelen de voetballers op het Arnhemse stadion Monnikenhuizen om de week voor dertienduizend man en de enige beloning na afloop is dat ze kunnen kiezen uit vier repen chocola.

In Arnhem wordt de overgang van de zeven Vitessenaren gezien als verraad. Gerrit Kluin is als rayon-verkoper in dienst van de AKU (tegenwoordig Akzo Nobel) en krijgt gaandeweg problemen op zijn werk. Een van zijn bazen is penningmeester van Vitesse en de man is woedend over de spelersuittocht. Kluin wordt het leven zuur gemaakt en de voetballer moet steeds vaker overwerken terwijl hij in Doetinchem op de training wordt verwacht. Uiteindelijk vraagt Kluin overplaatsing aan, nadat hem duidelijk wordt dat hij dat gevecht nooit kan winnen van de penningmeester van Vitesse. Twintig jaar later komt Kluin nog mensen tegen die weigeren hem te groeten omdat hij in 1954 Vitesse had verraden.

Op zaterdag 4 september loopt de halve Achterhoek uit om De Graafschap voor het eerst voor eigen publiek een oefenwedstrijd in het gloednieuwe stadion De Vijverberg te zien spelen. Tegenstander is Fortuna'54 met de gelauwerde doelman Frans de Munck en stopperspil Cor van der Hart, die als prof in Frankrijk had gespeeld.

Twaalfduizend bezoekers laten zich op de bomvolle tribunes branden door de zomerzon en zien Anton 'Haantje' Beumer, afkomstig van Dierense Boys, het eerste doelpunt in de geschiedenis van De Graafschap maken. In de 57ste minuut verslaat hij De Munck met een afstandsschot en wordt naderhand beloond met een fruitmand. Het duel eindigt in 1-1. Opvallend is het grote aantal Arnhemmers dat op het duel is afgekomen en uit balorigheid (of is het frustratie?) geregeld 'Hup Vitesse!' roept.

Een week later begint op zondagmiddag de competitie van de 'wilde bond'. In het Limburgse Baarlo spelen de Doetinchemmers tegen profclub Venlo en komen met 1-0 achter. Tien minuten voor tijd scoort Gerrit Jansen de gelijkmaker (1-1). De week erop volgt een gelijkspel (weer 1-1) op De Vijverberg tegen Rotterdam. In de derde wedstrijd volgt een oorwassing in Duivendrecht, waar Amsterdam met 5-1 gehakt maakt van de Achterhoekers. Op 3 oktober speelt De Graafschap in Doetinchem spectaculair gelijk met 4-4 tegen Rapid JC uit Heerlen. Eddie Hendriks is in dat duel de opmerkelijkste speler aan Doetinchemse zijde. De negentienjarige midvoor scoort zijn eerste doelpunt voor De Graafschap. Het is zijn laatste wedstrijd. Eddie Hendriks is een belofte. Van de verzameling spelers die in 1954 De Graafschap vormen, is de benjamin zonder twijfel de talentrijkste. De Velpenaar is de enige die nog de jeugd heeft om zich te verbeteren. Hij is razendsnel en gezegend met een voortreffelijke techniek.

Op donderdagavond 7 oktober rijdt Hendriks om tien minuten over zeven met zijn motor over de Velperweg in de richting van Arnhem. Wat er precies mis gaat is onduidelijk, maar Hendriks knalt op een vrachtwagen met aanhanger die langs de weg staat geparkeerd. De voetballer wordt zwaargewond naar het Gemeenteziekenhuis in Arnhem gebracht en overlijdt even later aan zijn verwondingen. Een dag later bereikt het schokkende bericht Doetinchem, waar onmiddellijk wordt besloten om komende zondag niet uit tegen Utrecht te voetballen. Dinsdag 12 oktober wordt de benjamin door zijn ploeggenoten naar zijn laatste rustplaats gedragen op begraafplaats Heiderust in Rheden.

Op zondag 17 oktober stromen de tribunes weer vol op De Vijverberg, als de Twentse Profs op bezoek komen. In het programmaboekje staat een In Memoriam van Eddie Hendriks dat treffend begint: "De eerste donkere bladzijde in de nog zo jonge geschiedenis van de Beroepsvoetbalclub De Graafschap hebben we helaas reeds moeten schrijven."

Veel supporters nemen bij het lezen van het stuk pas kennis van het overlijden van de midvoor. In tegenstelling tot de vorige wedstrijden, klinkt er geen muziek op De Vijverberg voor aanvang van de wedstrijd. Alle toeschouwers gaan staan en er volgen twee minuten stilte. Die middag boekt een wilskrachtig De Graafschap de eerste zege in de clubgeschiedenis. Tien minuten voor tijd zorgt Gerrit Kluin voor de winnende treffer (3-2). Vijf weken later wordt de competitie van de 'wilde bond' stopgezet. De KNVB is overstag en beseft dat het profvoetbal niet langer is tegen te houden. Zo komt het dat De Graafschap op 28 november haar eerste legale wedstrijd speelt in de eerste klasse D van het profvoetbal, onder auspiciën van de KNVB. In Doetinchem wordt het 0-0 tegen VSV uit Velsen.

Stokte de carrière van Eddie Hendriks bij De Graafschap na vier wedstrijden, de Arnhemse clan zou voor een belangrijk deel de eerste jaren van de Doetinchemse profclub bepalen. Wim Hendriks ging na het eerste seizoen weg uit Doetinchem. Dick Faber en Karel Weyand verlieten De Graafschap na het seizoen '55-'56. Gerrit Jansen vertrok na het seizoen '57-'58, zijn broer Epi ging een jaar later weg. Gerrit Kluin bleef het langst in Doetinchemse dienst en vertrok pas na het seizoen '60-'61.

Toen Kluin in 2000 zijn visioen had waren behalve Eddy Hendriks, Karel Weyand en Wim Hendriks overleden. In 2002 stierf Dick Faber en in 2003 Epi Jansen. Gerrit Jansen leeft nog en wordt verzorgd in een verpleeghuis in Renkum. Kluin is geheel hersteld van zijn ziekte en woont met zijn vrouw in een rijtjeswoning in Oosterbeek. Dat huis betaalde hij met het geld dat hij verdiende in de zeven seizoenen dat hij voetbalde voor De Graafschap.

Dit verhaal is afkomstig uit Superboeren in het goud. De prijs van het boek (plus dvd) bedraagt 20 euro, abonnees van De Gelderlander betalen 17,50 euro. Het boek is verkrijgbaar op de Open Dag van De Graafschap op 8 augustus en daarna in de boekhandel, op De Vijverberg en bij het Staring Instituut in Doetinchem.
bron: de gelderlander.
Tiemiedonderdag 29 juli 2004 @ 17:44
quote:

Zwarte dag voor De Graafschap


DOETINCHEM - Het had een mooie dag moeten worden, maar het werd een inktzwarte voor De Graafschap. Spira Grujic zegde de Doetinchemse eredivisionist gistermiddag af en doelman Rob van Dijk is zeker een maand uitgeschakeld.


De Graafschap viste deze maand voor de tweede maal op het moment suprème achter het net. De voetbalclub dacht eerst rond te zijn met Purrel Fränkel, maar de linksback bedankte op het laatste moment omdat er financieel een te groot gat was.

Ook in het geval van Spira Grujic, de afgelopen jaren actief bij FC Twente, was er hoop. De Graafschaptrainer Gert Kruys vertelde meerdere malen een 'goed gevoel' te hebben over de komst van de centrumverdediger, maar kwam uiteindelijk bedrogen uit.

"We hebben hoog ingezet op financieel gebied, maar het is niet gelukt", stelde algemeen directeur Johan Tukker van De Graafschap. "Grujic heeft ons laten weten dat hij nog wil wachten op een andere club. Hij gaat ook niet naar ADO Den Haag."

De Graafschap had Grujic, die bij FC Twente een van de topverdieners was, een meerjarige aanbieding gedaan, maar de Serviër vond het niet aantrekkelijk genoeg. Hij wilde 250.000 euro netto verdienen. Nu het begin van de competitie steeds dichterbij komt, is de afzegging een zware tegenvaller voor De Graafschap. "Maar we schakelen nu meteen door naar andere spelers", bleef Tukker positief. "We wilden Grujic dolgraag hebben, maar we hebben ook onze financiële grenzen."

Centrale verdedigers met ervaring zijn echter dun gezaaid. Het contract van Vitessenaar Ilic is ontbonden, Regillio Vrede (ex FC Groningen) is nog vrij en voormalig FC Zwolle-speler Marco Roelofsen heeft overschrijving aangevraagd naar de amateurs van VVOG. De Graafschap ondernam ook al een poging om Ruud Kras bij Ajax los te weken, maar technisch directeur Louis van Gaal wil de ex-speler van FC Zwolle en FC Volendam niet laten gaan.

De tweede tegenvaller is de blessure van de nieuwe doelman Rob van Dijk. Bij de 35-jarige keeper werd gisteren een scheur in de buitenband van de meniscus geconstateerd. Van Dijk, die op 10 juli werd overgenomen van PSV, is vier tot zes weken uitgeschakeld. Hij mist zeker de competitiewedstrijden tegen zijn oude club Feyenoord, FC Den Bosch en Roda JC.

Van Dijk, die na inspanning telkens vocht in zijn knie kreeg, had dinsdagavond na het oefenduel in Veenendaal nog het gevoel dat hij slechts enkele weken uit de roulatie zou zijn. "Dit is een fikse tegenvaller", aldus Tukker. "Zowel voor Rob van Dijk als voor de club."

De Pool Aleksander Klak wordt nu voorlopig eerste doelman. Klak, die tijdens de nacompetitie in het afgelopen seizoen ook aan zijn meniscus werd geopereerd, was het afgelopen seizoen lange tijd tweede doelman in Doetinchem. In maart heroverde hij zijn plek in het doel ten faveure van Jurgen Wevers.
Yeahinhodonderdag 29 juli 2004 @ 18:49
Ik denk dat de twee grootste degradatie-kandidaten bekend zijn .
DutchGoonerdonderdag 29 juli 2004 @ 18:54
quote:
Op donderdag 29 juli 2004 18:49 schreef Yeahinho het volgende:
Ik denk dat de twee grootste degradatie-kandidaten bekend zijn .
echt?
Yeahinhodonderdag 29 juli 2004 @ 18:59
Ik twijfelde nog, maar nu weet ik het zeker .
Tuurkedonderdag 29 juli 2004 @ 20:47
quote:
Darije Kalezic naar De Graafschap

Darije Kalezic speelt de komende twee jaar voor De Graafschap. De centrale verdediger komt van AGOVV Apeldoorn, waar hij van de clubleiding mocht vertrekken. De Graafschap hoeft geen transfersom te betalen.

Kalezic maakt gebruik van een clausule in zijn nog doorlopende contract, waarin staat dat de 34-jarige Bosnier gratis mag vertrekken als hij zich tussentijds kan verbeteren. Directeur Tukker is blij met Kalezic. "Gisteren was een vervelende dag, maar vandaag schijnt gelukkig de zon weer. We denken met Kalezic een ervaren verdediger in huis te hebben gehaald."
Bron: Omroep Gelderland

Tja, met alle respect, maar Kalezic lijkt me niet van het kaliber Grujic.
xJapservrijdag 30 juli 2004 @ 02:27
JAAA!! Weer zo'n uitgerangeerde "topper" waar geen winst meer op te behalen is...lijkt me weer een wanhoopsaankoop...diep en dieptriest. Niks ten nadele van Kalezic, die kan best potje ballen, maar lange termijn visie is wel foetsie ondertussen...

34 jaar en een contract voor 2 seizoenen...wanneer leren ze het nou eens daar in DTC...
Tiemievrijdag 30 juli 2004 @ 09:54
quote:
Affaire Ilja van Leerdam opgelost

Ilja van Leerdam speelt dit seizoen gewoon voor De Graafschap. Donderdag sprak de Doetinchemse club uitgebreid met oud-shirtsponsor Gerard Sanderink, die dreigde Van Leerdam mee te nemen naar FC Groningen. Sanderink is hoofdsponsor van die club.

Sanderink leende De Graafschap in 2001 ruim twee ton in euro's om Van Leerdam te kopen van Helmond Sport. Onlangs eiste de geldschieter het gehele bedrag terug, maar De Graafschap interpreteert de afspraken anders en vindt dat Sanderink slechts de helft terug hoeft. Sanderink wilde Van Leerdam tussentijds graag verkopen, maar dat lukte niet. FC Groningen toonde echter geen concrete belangstelling voor Van Leerdam, al informeerde de noordelijke club onlangs wel bij De Graafschap naar de middenvelder. Directeur Tukker is opgelucht dat de affaire opgelost is: "We waren het echt zat. Deze zaak is uit de wereld. Ilja van Leerdam blijft hier. Ja, natuurlijk is er een financiële regeling met Sanderink getroffen, maar daar doe ik geen mededelingen over."

Pikant is dat Sanderink met zijn bedrijf Centric toch sponsor blijft bij De Graafschap, al gaat dat om veel minder grote bedragen dan voorheen.
*opgelucht
xJapservrijdag 30 juli 2004 @ 15:52
Slecht nieuws hoor...kost ze weer geld en dat gaat ten koste van aankoopbudget dat toch al minimaal was. En Ilja...mja zo'n topper is het niet eerlijk gezegd..

Ik denkd at die financiele oplossing bestaat uit een ding en dat is dat Sanderink een jaartje of 2 gratis mag adverteren in ons stadion....lekker slim. Kost je aantal reclameplekken en dus inkomsten...vind het maar een vreemd verhaal hoor.
Tiemievrijdag 30 juli 2004 @ 20:09
Ilja is een "beter iets dan niets"-geval. kan aardig voetballen, maar voor dat geld had er ookwel een speler met iets meer klasse mogen komen. maarja, beter iets dan niets
Tiemiezaterdag 31 juli 2004 @ 11:33
quote:
De Graafschap wil Berck Beelenkamp terug

De Graafschap poogt Milan Berck Beelenkamp te strikken voor een terugkeer naar Doetinchem. De verdediger traint momenteel bij FC Volendam om zijn conditie op peil te houden.

Berck Beelenkamp kreeg in April van dit jaar te horen dat zijn aflopende contract niet verlengd zou worden, De 26 jarig BB speelde een ijzersterke nacompetitie en hoopte na de promotie alsnog op een nieuwe verbintenis. Die kwam er echter niet omdat De Graafschap hoopte op andere spelers. Voetballer als Spira Grujic en Feyenoorder Peter van den Berg kwamen echter niet. Omdat de selectie, ondanks de komst van AGOVV-verdediger Darije Kalezic, smal is, wil de Doetinchemse club Berck Beelenkamp binnen halen. Berck Beelenkamp, die vanaf 1999 in Doetinchem speelde, gaf onlangs aan dolgraag terug te keren naar de Achterhoekse eredivisionist.

Verder hoopt de club nog steeds op Geert den Ouden, maar het Zweedse Djurgardens wil geld zien voor de aanvaller.
Beetje laat .
_superboer_zondag 1 augustus 2004 @ 20:30
quote:
Op zaterdag 31 juli 2004 11:33 schreef Tiemie het volgende:

[..]

Beetje laat .
Lekker beleid ook weer, voor hetzelfde geld was er nu een andere club geweest terwijl ze 'm gewoon gelijk na de nacompetitie hadden kunnen vastleggen... Wel weer typerend voor het beleid; alles op het laatste moment... Zo ook bij de jubileumwedstrijd...
JaWizondag 1 augustus 2004 @ 23:46
Succes dit seizoen, de graafschap
Tiemiezondag 1 augustus 2004 @ 23:47
quote:
Op zondag 1 augustus 2004 23:46 schreef JaWi het volgende:
Succes dit seizoen, de graafschap
Danku.
JaWizondag 1 augustus 2004 @ 23:48
Ajax wint de Champions League
Tiemiedinsdag 3 augustus 2004 @ 12:22
quote:
Johan Tukker: Eerst een aanvaller erbij

De Graafschap wil zich zo snel mogelijk versterken in de voorhoede. De eredivisionist doet de komende dagen nog een laatste poging Geert den Ouden bij het Zweedse Djurgardens IF los te weken.

“We hebben na de oefenwedstrijd tegen VFL Bochum (3-0 verlies) de balans opgemaakt en zijn tot de conclusie gekomen dat de tekortkomingen voorin liggen”, zegt algemeen directeur Johan Tukker. “De middelen zijn beperkt”, vervolgt Tukker. “Ook de naam van Milan Berck Beelenkamp is bij ons bekend. We willen hem ook wel terug halen, maar er moet eerst een aanvaller bij. Reken maar dat iedereen z’n stinkende best doet”.
quote:
De Graafschap vindt nog geen shirtsponsor

De Graafschap is er nog niet in geslaagd een shirtsponsor te vinden voor het nieuwe seizoen. De competitie voor de kersverse eredivisionist begint over twaalf dagen.

De Graafschap droeg de afgelopen vijf jaar de naaam Centric op de borst, maar het automatiseringsbedrijf haakte deze zomer af. “We zijn nog steeds bezig”, verteld algemeen directeur Johan Tukker. “Het is niet de makkelijkste tijd om een shirtsponsor te vinden”.
Tiemiewoensdag 4 augustus 2004 @ 11:37
quote:
De Graafschap verplettert ESA met 16-1.

De Graafschap heeft vanavond flink toegeslagen. Tegen 3e klasser ESA, die net als De Graafschap dit jaar ook 50 jaar bestaat, werd het na een ruststand van 1-7 uiteindelijk 1-16. En daarmee mochten de amateurs ook nog mee tevreden zijn, want er werden namelijk nog vele kansen gemist.

Op Sportpark Rijkerswoerd in Arnhem Zuid waren echter slechts 600 toeschouwers getuige van de monsteroverwinning. Reeds na 90 seconden was het 0-1 door Ruslan Valeev en het hield daarna niet meer op. ESA die afgelopen seizoen op een haar na promotie miste naar de 2e klasse was totaal geen partij voor De Graafschap. Aanval op aanval ging richting ESA doel. Helaas werd het ritme in de wedstrijd nogal eens verstoord omdat er maar 1 goede bal aanwezig was en men deze eerst uit de struiken moest halen. De reserveballen werden door trainer Kruys afgedaan als “campingballen” en mochten niet gebruikt worden. Met de regelmaat van de klok vielen echter de doelpunten, waaronder een zuivere hattrick van van Beukering tussen de 25e en 33e minuut, al viel die laatste wel uit een penalty. Vlak voor rust viel de eretreffer voor de amateurs na een misverstand tussen keeper Klak met zijn verdediging,

Na rust stuurde Kruys een kompleet nieuw elftal het veld in. Maar voor de amateurs werd het er niet beter op, want de 2e keus van de trainer waren erg ambitieus en tot de verplichte drankpauze in de 75e minuut scoorde men er veelvuldig op los. Toen mocht ook Arjan Goorman zijn debuut maken. Het warme weer had echter ook zijn tol geëist. Het tempo werd minder en het schieten werd onzuiverder. Vooral Sjoerd Ars had er nogal last van. De mooiste kansen waren aan hem niet besteed, waaronder een penalty. Een wedstrijd waar men maar niet al teveel waarde aan moet hechten: komende vrijdag tegen FC Zwolle in Ulft weet men waar men staat.
Tiemiewoensdag 4 augustus 2004 @ 11:39
quote:
Kruys: oefenpotjes hebben nut.

Oefenwedstrijden als tegen ESA uit Arnhem hebben wel degelijk nut voor De Graafschap. Dat zei trainer Gert Kruys na afloop van het met 16-1 gewonnen duel.


"Natuurlijk kom je niet onder druk te staan, maar je kunt werken aan je zelfvertrouwen. Bovendien scoor je veel en dat is ook belangrijk. Al vind ik dat we ook nu weer kansen morsten", aldus de coach van De Graafschap. De winst van 16-1 betekende de grootste score uit de oefencampagne van De Graafschap. Donderdagavond speelt de Doetinchemse club om zeven uur een wedstrijd tegen OBW in Zevenaar.
Lionheaadwoensdag 4 augustus 2004 @ 11:46
Dat ze samen met NEC boven Vitesse mogen komen te staan....

*proost
Tiemiewoensdag 4 augustus 2004 @ 12:20
Moet lukken
Tiemiewoensdag 4 augustus 2004 @ 21:05
quote:
Berck Beelenkamp kan naar Heracles

Milan Berck Beelenkamp staat in de belangstelling van Heracles Almelo. De verdediger, die 5 jaar voor De Graafschap speelde, heeft een uitvoerig gesprek gehad met trainer Peter Bosz van de eerstedivisieclub.

Berck Beelenkamp, die momenteel traint bij Volendam, ziet Heracles wel zitten."Bosz was enthousiast, hij komt goed op mij over. Ik heb bij De Graafschap ook altijd prima met hem gewerkt." Ook AGOVV heeft Berck Beelenkamp gepolst voor een overgang naar Apeldoorn, maar De Graafschap heeft nog altijd zijn voorkeur. "Ik wacht af hoe hun plannen met een spits verlopen."
Tuurkedonderdag 5 augustus 2004 @ 17:24
quote:
De Graafschap hoopt op Arvid Smit

De Graafschap wil Arvid Smit opnieuw huren van PSV. De middenvelder degradeerde twee jaar geleden met De Graafschap naar de eerste divisie, waarop PSV Smit verhuurde aan FC Groningen.

Dit seizoen werd de aanvallend ingestelde speler echter weer teruggehaald naar Eindhoven. Bij PSV komt Smit wederom niet in aanmerking voor een basisplaats. Graafschap-voorzitter Ap Ruesink: "wij hebben geinformeerd bij PSV naar Smit. We weten dat hij graag wil, maar de vraag is of ze hem laten gaan."

Smit is op dit moment met PSV in Engeland waar de Eindhovense club een vriendschappelijk toernooi afwerkt. De voetballer was donderdagochtend niet bereikbaar voor commentaar. De Graafschap ziet in Smit een welkome versterking voor het middenveld. Graafschap-trainer Gert Kruys vindt dat er op het middenveld van de Superboeren nog spelers met diepgang ontbreken.

Behalve Smit hoopt De Graafschap ook zo snel mogelijk duidelijkheid te krijgen over de komst van spits Geert den Ouden. Den Ouden staat nog onder contract bij de Zweedse club Djurgardens IF.

Bron: Omroep Gelderland
Ik hoop met ze mee, maar ik moet het eerst nog maar zien gebeuren. Grujic zou ook graag willen, Den Ouden ook
Tiemievrijdag 6 augustus 2004 @ 12:44
ik hoop dat 't doorgaat..
xJapservrijdag 6 augustus 2004 @ 22:45
Feyenoord here we come!!

1-2 verloren van Zwolle...

Ik feliciteer bij deze alle feyenoorders vast maar met een 6-0 overwinning
cultheldvrijdag 6 augustus 2004 @ 23:56
Wat een wanbeleid daar ook he Uitgerekend hun beste verdediger komt al 2 jaar voor PSV uit op huurbasis En dan zo'n apenkoning genaamd Kalezic houden, ja ja, bij AGOVV moet je wezen om spelers te halen voor lijfsbehoud Evenals Carrilho een zware kutaankoop is ADO afdankertje is dat. Wat ik niet begrijp...... 11000 stadionplaatsen, Achterhoekse cultuur en zo en wat doet het bestuur? Ze halen sukkels als Carrilho en Kalezic en hopen op Den Ouden die toch voor ADO kiest. Probeer dan een paar prima spelers te huren in plaats van 30+ spelers te halen die op hun top invaller bij RKC Waalwijk waren.......En als ik dan zie dat Heerenveen Rose en Yildirim vastlegt, Utrecht Douglas haalt enz. enz. dan denk ik, waarom kan het G-team dat niet? Probeer dan een Jakobsen van PSV te huren, of een aantal spelers uit het tweede van Ajax of Feyenoord die net te kort schieten voor het eerste te halen. Vrijwel iedere club probeert dit...... behalve De Graafschap
PogueMahonezaterdag 7 augustus 2004 @ 10:34
quote:
'Den Ouden verkiest ADO boven De Graafschap'

De Graafschap lijkt Geert den Ouden, de spits waar het de voorbije maand zo op had gehoopt, dan toch nog mis te lopen. De lange aanvaller, afgelopen seizoen spelend in Zweden, lijkt de voorkeur te geven aan ADO Den Haag.
De club uit de residentie heeft intussen overeenstemming bereikt met Den Oudens huidige club Djurgårdens IF. De Graafschap heeft bij de Zweedse club eenzelfde bod gedaan, maar lijkt niettemin achter het net te zullen vissen.

Te meer ook daar de voorkeur van de aanvaller zelf lijkt uit te gaan naar het ADO Den Haag van oud-Graafschap-trainer Frans Adelaar. 'Ik woon in Rotterdam en dan is Den Haag toch wat dichterbij dan Doetinchem. Maar het zijn beide mooie clubs', aldus Den Ouden tegenover Omroep Gelderland.

Johan Tukker, directeur van de Doetinchemmers, wenste niet te reageren, omdat de onderhandelingen nog in volle gang zijn. 'Het loopt nog', aldus de oud-keeper.
xJapserzaterdag 7 augustus 2004 @ 10:41
Ghehehe...dacht dat die Den Ouden er niet wilde spelen, in Den Haag...heb me weer eens vergist kennelijk.

Oja...de naam van Sikora circuleert ook al in Doetinchem

[ Bericht 41% gewijzigd door xJapser op 07-08-2004 10:47:20 ]
Tiemiezaterdag 7 augustus 2004 @ 11:47
Vraag me af wat sikora in doetinchem moet
Eilandenzaterdag 7 augustus 2004 @ 12:08
quote:
Op zaterdag 7 augustus 2004 10:41 schreef xJapser het volgende:
Ghehehe...dacht dat die Den Ouden er niet wilde spelen, in Den Haag...heb me weer eens vergist kennelijk.

Oja...de naam van Sikora circuleert ook al in Doetinchem
Inderdaad, ik had begrepen dat het om racistische spreekkoren zou gaan. Bron
Eilandenzaterdag 7 augustus 2004 @ 12:49
Denk je echt dat Sikora naar De Graafschap zou willen gaan
mannyzaterdag 7 augustus 2004 @ 13:22
Het gaat mis.... ze moeten nu snel een paar redelijke spelers kopen. En gvd een sirtsponsor zou toch ook niet verkeerd zijn..

Kom op Graafschap, de supporters zijn er klaar voor, investeren !!!!
PogueMahonezaterdag 7 augustus 2004 @ 13:30
quote:
Op zaterdag 7 augustus 2004 12:49 schreef Eilanden het volgende:
Denk je echt dat Sikora naar De Graafschap zou willen gaan
precies, ik denk dat De Graafschap erg blij mag zijn met Sikora (mits hij komt natuurlijk)
mannyzaterdag 7 augustus 2004 @ 13:46
Sikora zou wererlds zijn voor De Graafschap..

Maar belangrijker zijn goede verdedigers en middevelders.. die vd beukering en valeev dat komt wel goed
PogueMahonezaterdag 7 augustus 2004 @ 13:49
En Berck Beelenkamp blijft nou?
Thetallguyzaterdag 7 augustus 2004 @ 14:43
De eerste slag is iig alvast gewonnen
mannyzaterdag 7 augustus 2004 @ 14:53
quote:
Op zaterdag 7 augustus 2004 14:43 schreef Thetallguy het volgende:
De eerste slag is iig alvast gewonnen
Mwa, Den Ouden deed het toch niet best dat seizoen in de eredivisie bijj RBC. Ik zet me geld op Beukering, die gaat er meer scoren dan Den Ouden

Ik zit wat dit onderwerp zowiezo lastig, ben geboren in Doetinchem en woon nu een jaar of 6 in Den Haag..... en stiekum ook nog wel eens naar Ajax...
cultheldzaterdag 7 augustus 2004 @ 15:42
Die Kruys zou er eens over na moeten denken om spelers als Haklander en Sissing wat speeltijd te geven Die zijn in potentie veel beter dan Valeev
mannyzaterdag 7 augustus 2004 @ 16:48
Haklander heeft een draaicircel van 15 meter en loopt de 100 meter in anderhalve dag. Hij kan lekker ballen, maar komt zwaar tekort voor de ere.
Eilandenzondag 8 augustus 2004 @ 13:38
Berck Beelenkamp tekent voor twee jaar
Bron
Tiemiezondag 8 augustus 2004 @ 17:23
De open dag was vrij saai...ik ben blij dat milan blijft
Tuurkemaandag 9 augustus 2004 @ 00:46
Dat de Open Dag niet bijzonder spannend zou gaan worden had ik je vooraf ook kunnen vertellen. Daarom ben ik alleen 's ochtends geweest om kaarten voor Feyenoord te halen.
methodmichmaandag 9 augustus 2004 @ 15:38
Doet De Graafschap nog aan vaste rugnummers?
xJapserdinsdag 10 augustus 2004 @ 01:56
En ze hebben die kutmascotte geintroduceerd...en weet je hoe t beest heet? Guus...

schandalig!! Guus Hiddink word op deze manier "vereerd" ! Rot op...wat een farce.

enne
quote:
Geert den Ouden heeft definitief voor gekozen voor ADO Den Haag. Bij De Graafschap, waar de spits lang leek te zullen tekenen, zijn de druiven zuur. 'In en intriest. Ik heb er geen woorden voor', reageert directeur Johan Tukker.
Sinds bekend werd dat Den Ouden vanwege de onmin met de (inmiddels vertrokken) trainer van Djurgårdens IF bij die club wilde vertrekken, zaten de Doetinchemmers voor hem op het vinkentouw. Lange tijd leek Den Ouden ook voor de promovendus te gaan spelen, totdat ADO Den Haag plotseling op het toneel verscheen en al snel een akkoord met Djurgårdens bereikt.

De spits hakte maandag de club door: hij kiest voor ADO Den Haag, waar het voor het weekeinde al naar uit leek te gaan. Voornaamste argument: de geografische ligging, want de aanbiedingen die hij van beide clubs kreeg waren gelijkwaardig. 'Ik woon in Rotterdam en dan is Den Haag toch wat dichterbij dan Doetinchem. Maar het zijn allebei hele mooie clubs', aldus Den Ouden.

In de Achterhoek zijn de druiven zuur. 'We zijn erg teleurgesteld', zegt Graafschap-directeur Johan Tukker tegen Omroep Gelderland, 'want hij heeft steeds gezegd dat hij graag naar Doetinchem wilde komen. Ik vind het in- en intriest en heb er geen woorden voor. We hebben er vele weken energie ingestoken, maar dat boek is dicht.'
_superboer_woensdag 11 augustus 2004 @ 00:05
quote:
Winst in eerste Amstel Cup wedstrijd
De Graafschap is een ronde verder in het Amstel Cup toernooi. Op sportpark de Bezelhorst van vv Doetinchem worstelde de equipe van Gert Kruys zich langs de amateurs van Harkemase Boys en won met 4-0. In de eerste helft startte De Graafschap matig en liep zich voortdurend vast in het drukke centrum van de Friese hoofdklasser. Echt kansen kon men zich dan ook niet creëren. Er waren een paar afstandschoten van Patrick Ax te zien en Loval leek een paar keer dichtbij een treffer. De Graafschap begon met "nieuweling" Milan Berck Beelenkamp in de basiself. Tevens maakte Ilja van Leerdam na enkele weken van blessureleed weer zijn rentree. Al deze wisselingen gingen ten koste van Dick Kooijman en zijn plek in het elftal. Ook Ruslan Valeev begon op de bank aan het bekerduel.


Na de pauze kwamen de mannen van trainer Kruys een stuk feller uit de startblokken. De oefenmeester wisselde in de rust Milan Berck Beelenkamp. BB moest plaats maken voor Richard Haklander, die voor meer voorwaartse dreiging zou moeten zorgen. Dat Haklander het goed doet als De Graafschap het spel moet maken is tijdens de voorbereiding al meermaals bewezen en ook nu speelde de lange Barnevelder een centrale rol in de herrijzenis van De Graafschap in de tweede helft. Al vroeg in het tweede speldeel stelde Haklander zijn collega-spits Van Beukering in staat een ziedend schot op goal te plaatsen. Er kwamen snel een aantal kansen achter elkaar waarbij Darije Kalezic de grootste kans miste. Voor open goal schoot de verdediger opzichtig over.


Het duurde tot de 70e minuut voordat De Graafschap scoorde. De bal werd diep gespeeld op rechts en Loval liet een goede voorzet van zijn voet vertrekken. Patrick Ax kon keurig diagonaal binnenkoppen. Twee minuten later was het invaller Haklander die zijn prima tweede helft mocht bekronen met zijn eerste treffer. De aanvaller veroverde de bal halverwege de helft van Harkemase Boys, liep door en zocht de combinatie met Van Beukering. Via een fraai een-tweetje scoorde Haklander de 2-0. Twee minuten voor tijd was het wederom Haklander die prima voor zijn directe bewaker kwam en een vrije trap van uitblinker Garry de Graef prima binnenkopte, 3-0. De amateurs hapten in de slotfase naar adem en De Graafschap zette nog een keer aan voor de laatste treffer. Ditmaal was het Garry de Graef die werd diepgestuurd en op snelheid zijn man eruit liep, en onder de keeper van Harkemase Boys door de bal in de laatste minuut binnenschoof. De 4-0 eindstand was bereikt voor het oog van ongeveer 1300 toeschouwers op het regenachtige sportpark de Bezelhorst.

Karakteristiek

De Graafschap - Harkemase Boys 4-0
1-0 Ax (70.)
2-0 Haklander (73.)
3-0 Haklander (86.)
4-0 De Graef (90.)

Scheidsrechter: Mike van der Roest
Gele kaarten: Groenewold, Brilstra, Hoogenberg (allen Harkemase Boys)

Opstelling De Graafschap: Klak, Bot, Van der Kruis, Kalezic, Carillho, Berck Beelenkamp (46. Haklander), Van Leerdam (74. Kooijman), De Graef, Loval, Van Beukering en Ax (83. Valeev).

bron: degraafschap.nl
Volgende amstelcupwedstrijd is thuis tegen go ahead eagles
Tiemiewoensdag 11 augustus 2004 @ 12:37
quote:
Haklander hoopt op vleugelspitsen

Richard Haklander had dinsdag tegen Harkemase Boys uit Friesland een groot aandeel in de overwinning. Na rust scoorde de aanvaller twee van de vier goals. Het talent uit Barneveld ziet het liefst een systeem met vleugelspitsen.

"Dat bevalt mij beter, dus daar hoop ik op. Ja, met twee diepe spitsen maak ik misschien meer kans op een basisplaats. Daar had ik nog niet over nagedacht." "Met vleugels kun je de bal makkelijker in de diepte leggen en snel voor de goal komen. Je krijgt dan veel afvallende ballen en daar ben ik best sterk in", aldus Haklander. Zelfs tegen Feyenoord vindt Haklander het een goed idee om met drie spitsen te spelen. "Ik vind dat zeker een optie. Als je goed inzakt kun je er via de vleugels uitkomen."

Spelen in De Kuip zou voor Haklander, die vorig seizoen na de winter bij de selectie werd gehaald, een jongensdroom zijn. "Ik hoop op speelminuten", glundert de aanvaller. "Meer kan ik niet verwachten." Ik kom met 20 jaar net kijken. Als je kijkt naar andere namen in ons elftal die op mijn positie spelen zoals Van Leerdam en Valeev heb ik natuurlijk niets te eisen. Alles is meegenomen."
AtDaMotDaMotDawoensdag 11 augustus 2004 @ 12:51
Haklander
cultheldwoensdag 11 augustus 2004 @ 13:31
Als Kruys slim is, stelt ie Haklander op in de basis, één van de beste spelers van de Graafschap en een paar klassen beter dan een Mihci of Valeev
_superboer_donderdag 12 augustus 2004 @ 02:36
quote:
Op woensdag 11 augustus 2004 13:31 schreef cultheld het volgende:
Als Kruys slim is, stelt ie Haklander op in de basis, één van de beste spelers van de Graafschap en een paar klassen beter dan een Mihci of Valeev
Michi mag daarom ook weg
Tiemiedonderdag 12 augustus 2004 @ 02:38
quote:
Op donderdag 12 augustus 2004 02:36 schreef _superboer_ het volgende:

[..]

Michi mag daarom ook weg
Dat was eerder omdat die in de voorbereiding geen fuck heeft uitgevoerd.
KickAssdonderdag 12 augustus 2004 @ 09:35
wie staan er van deze middenvelders waarschijnlijk in de basis bij de graafschap in de HCE?
of eigenlijk dus, ik wil een van hen in mijn managerteam opstellen dus wie gaat de meeste punten scoren denken jullie?
Sander Duits
Garry de Graef
Wouter Jansen
Ilja van Leerdam
Kevin Sissing
Dick Kooijman
pascalheisterdonderdag 12 augustus 2004 @ 09:35
ik hoop op een stuntje tegen Feyenoord
AtDaMotDaMotDadonderdag 12 augustus 2004 @ 11:57
quote:
Sander Duits
Garry de Graef
Wouter Jansen
Ilja van Leerdam
Kevin Sissing
Dick Kooijman
simpel, Garry
Tiemiedonderdag 12 augustus 2004 @ 13:31
quote:
Op donderdag 12 augustus 2004 09:35 schreef pascalheister het volgende:
ik hoop op een stuntje tegen Feyenoord
Ik ook, tegen beter weten in.
culthelddonderdag 12 augustus 2004 @ 18:36
quote:
Op donderdag 12 augustus 2004 11:57 schreef AtDaMotDaMotDa het volgende:

[..]

simpel, Garry
Ik denk dat Dave Bus als verdediger veel punten gaat scoren, die gast heeft aardig indruk op me gemaakt met z'n spel
methodmichdonderdag 12 augustus 2004 @ 19:16
Dave Bus, de robuuste Haaksberger.
culthelddonderdag 12 augustus 2004 @ 19:17
quote:
Op donderdag 12 augustus 2004 19:16 schreef methodmich het volgende:
Dave Bus, de robuuste Haaksberger.
Lichenvoordenaar Laat ik 't zo zeggen, ik denk dat hij bij een club als De Graafschap meer kan brengen dan een Kalezic of Carrilho
methodmichdonderdag 12 augustus 2004 @ 19:26
Daar is niet veel voor nodig ook.

Haaksberger vanwege zijn ex-club.
culthelddonderdag 12 augustus 2004 @ 19:27
quote:
Op donderdag 12 augustus 2004 19:26 schreef methodmich het volgende:
Daar is niet veel voor nodig ook.

Haaksberger vanwege zijn ex-club.
Das inderdaad waar, maar ja, ik denk dat hij met Bakens niet zal mis staan in de eredivisie als centraal duo
xJapservrijdag 13 augustus 2004 @ 16:06
yay...we hebben een shirtsponsor! Sunweb.nl ....

Meteen maar alvast een vliegcombi naar Vite$$e Arnhem geboekt
Tiemievrijdag 13 augustus 2004 @ 17:09
quote:

Haklander bij selectie Jong Oranje


De Graafschap-speler Richard Haklander is door Foppe de Haan geselecteerd voor een trainingsstage met Jong Oranje. Hij mag zich op 16 augustus in Hoenderloo melden voor een stage van drie dagen.

Het 20-jarige talent uit Barneveld draaide een sterke voorbereiding bij de promovendus uit Doetinchem. Haklander scoorde makkelijk tijdens de voorbereiding en maakte in het bekerduel tegen Harkemase Boys ook twee van de vier Achterhoekse goals. De Graafschapper maakte vorig seizoen onder trainer Adelaaar zijn debuut in de uitwedstrijd tegen Excelsior.
.


en dus gelukkig een shirt-sponsor, voor een jaar.
cultheldvrijdag 13 augustus 2004 @ 17:30
Het nieuwe shirt is geen gezicht
pascalheistervrijdag 13 augustus 2004 @ 17:33
quote:
Op vrijdag 13 augustus 2004 17:09 schreef Tiemie het volgende:

[..]

.


en dus gelukkig een shirt-sponsor, voor een jaar.
[afbeelding]
nu nog een vliegveld in doetinchem
Tiemievrijdag 13 augustus 2004 @ 17:59
quote:
Op vrijdag 13 augustus 2004 17:33 schreef pascalheister het volgende:

[..]

nu nog een vliegveld in doetinchem
Neuh, het is hier net zo rustig
quote:
Op vrijdag 13 augustus 2004 17:30 schreef cultheld het volgende:
Het nieuwe shirt is geen gezicht
Ach, het kan erger hoor...
cultheldvrijdag 13 augustus 2004 @ 18:00
quote:
Op vrijdag 13 augustus 2004 17:59 schreef Tiemie het volgende:

[..]

Neuh, het is hier net zo rustig
[..]

Ach, het kan erger hoor...
Dat Centric Shirt was stukken beter
Yeahinhovrijdag 13 augustus 2004 @ 18:00
Lelijk shirt idd... maar ze zijn al blij dat ze een shirtsponsor hebben, dus geef ze es ongelijk .

bij ons een jaar of 4 terug precies hetzelfde....
AtDaMotDaMotDavrijdag 13 augustus 2004 @ 20:06
quote:
Ik denk dat Dave Bus als verdediger veel punten gaat scoren, die gast heeft aardig indruk op me gemaakt met z'n spel
Maar niet in deze league. Garry is een vaste basisklant en scoort op basis daarvan al veel meer punten als Bus. Pakt ook regelmatig zijn doelpuntje mee. Alhoewel ik erg gecharmeerd ben van Bus, zal hij niet zo vaak in de basis staan en de kans dat onze verdediging vaak de nul houdt is ook al redelijk uitgesloten
Karrel_Laaglawaaizondag 15 augustus 2004 @ 12:12
Oke het is zover het woprdt tijd voor een beoordeling, en een voorbeschouwing.

VOORBESCHOUWING.
Het gaat een heel zwaar jaar worden, dat viel te verwachten. Drie keer naast een speler gegrepen. dat is niet fijn. Bovendien was het vorig jaar in de eerste divisie ook niet geweldig. Echter ik denk wel dat dat ook komt door mentaliteitsproblemen en omschakel problemen. Als je ere divisie voetbal gewent bent is eerste divisie toch lastig. Voorbeeldje Loval zal dit seizoen beter draaien omdat hij meer ruimte zal krijgen, waardoor hij makkelijker een actie kan maken. Hierdoor krijgt hij meer zelfvertrouwen wat weer resulteert in beter voetbal. Echte super versterkt hebben we ons niet, echter in tegenstelling tot andere jaren zijn de meeste nieuwe wel minimaal gelijk aan de spelers in de selectie. Ik denk dat we met nog 1 aankoop (spits of aanvallende middenvelder Donny de Groot anyone?) het aardig moeten redden. Den Bosch heeft zich ook niet versterkt.... daar moeten we boven blijven. Als we Nacompetitie ontlopen hebben we het heel goed gedaan.

BEOORDELING
Rob van Dijk (nieuw) - Denk op zich dat het wel wat is. Heeft wel last van de Graafschap ziekte, meteen gebelesserd na aankomst.
Aleksander Klak - denk dat hij niet heel veel onder doet voor van Dijk, dus een goede reserve keeper.

Tim Bakens - Voor mij een basis speler Is de beste verdediger die we in huis hebben en er zit nog rek in.
Rene Bot - als rechtsback voldoet hij bij ons. Niet meer niet minder. Moet niet zoveel denken dat hij ook aan kan vallen, want dat laat hij z'n mannetje weer lopen. Moet ook niet denk dat hij op een hoger niveau kan spelen.
Jory ten Brinke - Nu nog te licht, maar kon in zijn invalbeurten vorig jaar redelijk meekomen. (dat kon Berendsen overigens ook in de eredivisei, dus zegt niet veel)
Dave Bus (nieuw) - Speelt een beresterke voor bereiding. Nu kijken hoe hij zich mentaal houdt als hij in de kuip staat. Als hij het niveau aan kan wordt dit publiekslieveling nummer 1 Dave Bus is De Graafschap.
Mirano Carrilho (nieuw) - Ook weer iemand die perfect bij ons past. Harder als Bot, sneller en minder arrogant. Beseft dat hij een bepaald niveau aan kan.
Andre Karnebeek - Tja ik denk dat de dokters hem beter kennen dan de supporters.
Marciano Kasteredjo - Nog nauwlijks zien spelen, maar gezien de aanschaf van Carrilho voldoet hij niet.
Michael van der Kruis - De enige Pure verdediger is kut in de opbouw moet puur voorstopper spelen. en zelfs daar laat hij steekjes vallen.
Cihan Yalcin - Is nu geloof ik 2e keus als linksback. Zou wel eens tijd worden. Mooi doelpunt tegen AGOVV...
Darije Kalezic (nieuw) - Denk dat het wel wat is.
Milan Berck Beelenkamp - Multifunctioneel. Hadden ze nooit moeten laten gaan. Ideale 12e man

Sander Duits - Kan het wel, heeft een hoop potentie, moet alleen geestelijk heel wat sterker worden.
Garry de Graef - Beste speler vorig seizoen. zal dit jaar wel weer bij de top 3 zitten.
Dick Kooijman - Trage verdedigend ingestelde overschatte speler. Zeg maar de mindere en oudere Bil Splinter.
Ilja van Leerdam - Speelde vorig jaar wanhopig slecht. Voorbereiding is weer kut, maar hoop dat hij zichzelf herpakt en is dan de ideale stofzuiger.

Sjoerd Ars - Vorig jaar liet hij zien dat hij eraan komt vrees echter dat ere op dit moment te hoog gegrepen is. Misschien is verhuur een optie.
Patrick Ax (nieuw) - Dacht dat dit de beste aankoop was. Speelt voorbereiding echter zwaar kut. Gelukkig nog niet geblesserd.
Jhon van Beukering - Is gewoon goed.
Richard Haklander - Het talent van de Graafschap onze hoop in benge dagen. We moeten hem koesteren als een diamant.
Loic Loval - Ik verwacht dat hij dit seizoen zal groeien tot een waardevolle speler.
Hilmi Mihci - Nuttige wisselpeler, mits hij eens niet zijn hoofd naar benden doet als hij de bal kijkt, maar oog krijgt voor de medespelers.
Kevin Sissing - Liet in de eerste divisie al niks zien. Ikw eet dat Cultheld hem geweldig vindt, maar dit is de zwakste speler van de selectie.
Ruslan Valleev - Toen ze hem haalde dacht ik dat ik hem ging waarderen om zijn acties. Ik waardeer hem echter om zijn inzet en werkvermogen. Zal geen basisplaats krijgen, maar is beter als Haklander als we Sturm en Drang gaan spelen.

Het komt allemaal wel goed ik beloof het.
mannyzondag 15 augustus 2004 @ 14:34
Het seizoen is begonnen !

We staan er nu nog goed voor. Middenmoot en nog geen goals tegen.
mannyzondag 15 augustus 2004 @ 16:06
Dat was na 4 minuten. We zijn nu in de tweede helft. 6-1. We staan al weer onderaan.

KOOP GVD SPELERS !!!!
mittzondag 15 augustus 2004 @ 16:09
goed begin ja
pascalheisterzondag 15 augustus 2004 @ 16:13
1e doelpunt is er wel

voor spelers moet je ook geld hebben
mannyzondag 15 augustus 2004 @ 16:15
quote:
Op zondag 15 augustus 2004 16:13 schreef pascalheister het volgende:
1e doelpunt is er wel

voor spelers moet je ook geld hebben
degraderen is ook niet rendabel. als het mis loopt gaan ze toch spelers bijkopen, maar de vraag is hoe ver we dan al achter staan. Nu is Feyenoord uit niet echt een goede graadmeter... dus er is hoop
methodmichzondag 15 augustus 2004 @ 16:35
Welkom terug in de Eredivisie!
mannyzondag 15 augustus 2004 @ 16:37
quote:
Op zondag 15 augustus 2004 16:35 schreef methodmich het volgende:
Welkom terug in de Eredivisie!
mannyzondag 15 augustus 2004 @ 16:41
quote:
Op zaterdag 7 augustus 2004 14:53 schreef manny het volgende:

[..]

Mwa, Den Ouden deed het toch niet best dat seizoen in de eredivisie bijj RBC. Ik zet me geld op Beukering, die gaat er meer scoren dan Den Ouden
Vd Beukering 1
Den Ouden 0
Stpanzondag 15 augustus 2004 @ 18:26
Ik zag gewoon bijna exact hetzelfde elftal in het veld staan dat in de eerste divisie slechts 6e werd. Ook dat elftal (minus Ax, Kalezic en Van Beukering) verloor dat openingswedstrijd in Rotterdam met 6-1.
Ik vind De Graafschap een hele leuke club met een sfeervol stadion en hoop dat er een paar versterkingen bijkomen zodat jullie de nacompetitie kunnen behalen (sorry, veel positiever kan ik niet worden). Maar ik zie het enorm somber in....
DutchGoonerzondag 15 augustus 2004 @ 18:27
quote:
Op zondag 15 augustus 2004 16:41 schreef manny het volgende:

[..]

Vd Beukering 1
Den Ouden 0
FC Den Bosch 3
De Graafschap 0
ADO Den Haag 0

Tiemiezondag 15 augustus 2004 @ 18:34
Beetje jammer van die grote cijfers, maar volgende week beter.
Yeahinhozondag 15 augustus 2004 @ 18:36
In de rust hoorde ik een 2-1 tussenstand langskomen, en toen zei ik nog 'knap van De Graafschap dat ze hebben weten te scoren in de Kuip'. Dat er nog 4 aan de andere kant zouden volgen had ik niet verwacht, hehe....

Tot zondag!
mannyzondag 15 augustus 2004 @ 18:40
We MOETEN gewoon 3 punten pakken tegen Oeteldonk United... ïk herhaal MOETEN.

MOETEN dus !
DutchGoonerzondag 15 augustus 2004 @ 18:42
quote:
Op zondag 15 augustus 2004 18:40 schreef manny het volgende:
We MOETEN gewoon 3 punten pakken tegen Oeteldonk United... ïk herhaal MOETEN.

MOETEN dus !
Hallo,laat dat United effe weg wil je

Wij willen ook die 3 dus dat zal lastig worden vrees ik
Yeahinhozondag 15 augustus 2004 @ 18:46
Ach, een puntje is voor ons genoeg hoor .

4 punten uit de 1e twee wedstrijden, daar tekende hier iedereen vantevoren voor .
mannyzondag 15 augustus 2004 @ 18:46
quote:
Op zondag 15 augustus 2004 18:42 schreef DutchGooner het volgende:

[..]

Hallo,laat dat United effe weg wil je

Wij willen ook die 3 dus dat zal lastig worden vrees ik
Als de Graafschap er voor de volle 300% voor gaat en de selectie van FCDB krijgt massaal de griep en er worden twee spelers van FCDB al na 3 minuten uitgestuurd en De Graafschap krijgt 3 penalties en we hebben de eerste EN de tweede helft wind mee..... dan kunnen we misschien 1 punt in Doetinchem houden.

Ik ga er wel heen overigens / support your local heroes !
Tiemiezondag 15 augustus 2004 @ 18:48
Op de vijverberg winnen we wel.
DutchGoonerzondag 15 augustus 2004 @ 18:48
quote:
Op zondag 15 augustus 2004 18:46 schreef manny het volgende:

[..]

Als de Graafschap er voor de volle 300% voor gaat en de selectie van FCDB krijgt massaal de griep en er worden twee spelers van FCDB al na 3 minuten uitgestuurd en De Graafschap krijgt 3 penalties en we hebben de eerste EN de tweede helft wind mee..... dan kunnen we misschien 1 punt in Doetinchem houden.

Ik ga er wel heen overigens / support your local heroes !
dan heb je idd een kansje
xJapserzondag 15 augustus 2004 @ 23:49
Ach Den Bosch is wel te doen....thuisvoordeel, er met zn alle ff 1x achter gaan staan, en als t dan nog niet lukt, dan gaat ik de boel wel slopen. Eerder niet. Dit tegen Feyenoord, dat gebeurd FCDB ook nog wel...ga daar maar van uit. Die clubs als Feyenoord, PSV e.d. zijn gewoon te goed voor modale clubjes als de Graafschap en FC Den Bosch... Maar wat wil je, begroting van 6.5 miljoen tegenover 30 (wat heeft feyenoord voor begroting exact?) miljoen...

Dit was ingecalculeerd...
cultheldmaandag 16 augustus 2004 @ 00:35
quote:
Op zondag 15 augustus 2004 23:49 schreef xJapser het volgende:
Ach Den Bosch is wel te doen....thuisvoordeel, er met zn alle ff 1x achter gaan staan, en als t dan nog niet lukt, dan gaat ik de boel wel slopen. Eerder niet. Dit tegen Feyenoord, dat gebeurd FCDB ook nog wel...ga daar maar van uit. Die clubs als Feyenoord, PSV e.d. zijn gewoon te goed voor modale clubjes als de Graafschap en FC Den Bosch... Maar wat wil je, begroting van 6.5 miljoen tegenover 30 (wat heeft feyenoord voor begroting exact?) miljoen...

Dit was ingecalculeerd...
Het ligt gewoon aan de directie van het G-team; Wat AZ kan met een nog kleiner stadion moet het G-team ook kunnen. Maar de scouts zijn bagger en zo
Tiemiemaandag 16 augustus 2004 @ 00:37
De scouts waren de afgelopen jaren prima hoor, jammer alleen dat daar nooit wat mee gedaan is...
Oke oke, van de brom is een ander verhaal. maar ook hij heeft genoeg spelers bekeken, maar daar is er geen 1 van naar Doetinchem gekomen.
cultheldmaandag 16 augustus 2004 @ 00:38
quote:
Op maandag 16 augustus 2004 00:37 schreef Tiemie het volgende:
De scouts waren de afgelopen jaren prima hoor, jammer alleen dat daar nooit wat mee gedaan is...
Oke oke, van de brom is een ander verhaal. maar ook hij heeft genoeg spelers bekeken, maar daar is er geen 1 van naar Doetinchem gekomen.
Afdankertjes van regionale amateurclubjes scoren is 't enige wat ze deden en een te dure Gladbach aanwinst inlijven..........
Tiemiemaandag 16 augustus 2004 @ 00:44
Volgens mij hebben de scouts vorig seizoen een hoop namen gegeven aan het bestuur, maar vond het bestuur ze bij voorbaad te duur of niet interessant. ik weet niet om welke spelers het ging. maar ik heb begrepen dat het bestuur de scouting niet zo belangrijk vond.
okee6maandag 16 augustus 2004 @ 00:45
quote:
Op zondag 15 augustus 2004 16:06 schreef manny het volgende:
Dat was na 4 minuten. We zijn nu in de tweede helft. 6-1. We staan al weer onderaan.

KOOP GVD SPELERS !!!!
Maar Klak is een aanwinst
cultheldmaandag 16 augustus 2004 @ 00:50
quote:
Op maandag 16 augustus 2004 00:44 schreef Tiemie het volgende:
Volgens mij hebben de scouts vorig seizoen een hoop namen gegeven aan het bestuur, maar vond het bestuur ze bij voorbaad te duur of niet interessant. ik weet niet om welke spelers het ging. maar ik heb begrepen dat het bestuur de scouting niet zo belangrijk vond.
Dan is 't een vrij triest bestuur......
Tiemiemaandag 16 augustus 2004 @ 00:54
quote:
Op maandag 16 augustus 2004 00:45 schreef okee6 het volgende:

[..]

Maar Klak is een aanwinst
Klak is een prima keeper hoor.
cultheldmaandag 16 augustus 2004 @ 00:56
quote:
Op maandag 16 augustus 2004 00:54 schreef Tiemie het volgende:

[..]

Klak is een prima keeper hoor.
De standaard voor de opmerking 'prima' ligt te laag bij de De Graafschap aanhang.......
roxormaandag 16 augustus 2004 @ 00:58
Tsss. Niet eens kunnen winnen van Feyenoord.
Tiemiemaandag 16 augustus 2004 @ 01:01
quote:
Op maandag 16 augustus 2004 00:56 schreef cultheld het volgende:

[..]

De standaard voor de opmerking 'prima' ligt te laag bij de De Graafschap aanhang.......
nee hoor, hij heeft vorig seizoen toch wel een aantal keer laten zien dat ie aardig kan keepen. het is natuurlijk geen postma. ik had liever gehad dat wevers was gebleven. zeker na zo'n nacompetitie.
cultheldmaandag 16 augustus 2004 @ 01:03
quote:
Op maandag 16 augustus 2004 01:01 schreef Tiemie het volgende:

[..]

nee hoor, hij heeft vorig seizoen toch wel een aantal keer laten zien dat ie aardig kan keepen. het is natuurlijk geen postma. ik had liever gehad dat wevers was gebleven. zeker na zo'n nacompetitie.
Wederom wanbeleid van die kneusjes die het predikaat Bobo niet verdienen, omdat ze geen verstand van zaken hebben Wevers zijn contract niet verlengen en zeggen dat ie maar bij de amateurs moet gaan keepen, terwijl hij beter is dan Klak.

Overigens kan ik de die hard supporters verblijden met het nieuws dat mijn club jullie waarschijnlijk twee prima aanwinsten zal verschaffen op huurbasis: Takak en Smit
Tiemiemaandag 16 augustus 2004 @ 01:06
quote:
Op maandag 16 augustus 2004 01:03 schreef cultheld het volgende:

[..]

Wederom wanbeleid van die kneusjes die het predikaat Bobo niet verdienen, omdat ze geen verstand van zaken hebben Wevers zijn contract niet verlengen en zeggen dat ie maar bij de amateurs moet gaan keepen, terwijl hij beter is dan Klak.
die fout komt ons nog duur te staan...
quote:
Overigens kan ik de die hard supporters verblijden met het nieuws dat mijn club jullie waarschijnlijk twee prima aanwinsten zal verschaffen op huurbasis: Takak en Smit


ik vind smit wel iets meer dan prima trouwens.
cultheldmaandag 16 augustus 2004 @ 01:08
quote:
Op maandag 16 augustus 2004 01:06 schreef Tiemie het volgende:

[..]

die fout komt ons nog duur te staan...
[..]



ik vind smit wel iets meer dan prima trouwens.
Takak is een centraal verdedigende middenvelder die als voordeel heeft dat ie ook nog eens meedoet met aanvallen en daaruit geregeld scoort, een toekomstige basisspeler voor PSV in mijn ogen en Smit kunnen jullie misschien wel kopen na dit seizoen want die komt te kort voor PSV maar is prima voor een club als De Graafschap, wat toch wel m'n 2e club is
RedGuymaandag 16 augustus 2004 @ 09:50
Misschien moet De Graafschap eens kijken bij ASWH, daar loopt een linksback rond die niet helemaal zoek werd gespeeld door Castelen.
Yeahinhomaandag 16 augustus 2004 @ 12:33
Smit en Takak zouden wel hele goede versterkingen zijn voor jullie ja...

Als ze dat es na zondag af gaan ronden allemaal .
xJapsermaandag 16 augustus 2004 @ 15:05
Mja t mag wat mij betreft wel vanavond nog geregeld worden....hard nodig.
Stpanmaandag 16 augustus 2004 @ 15:24
Eerste optreden Klak vorig jaar.

Ijzersterke indruk heeft ie destijds op me gemaakt.
Tiemiemaandag 16 augustus 2004 @ 15:26
quote:
Op maandag 16 augustus 2004 15:24 schreef Stpan het volgende:
Eerste optreden Klak vorig jaar.

Ijzersterke indruk heeft ie destijds op me gemaakt.
Rotterdam uit, altijd lastig op de 1e speeldag.
Dutch_Couragemaandag 16 augustus 2004 @ 18:04
quote:
Op zondag 15 augustus 2004 12:12 schreef Karrel_Laaglawaai het volgende:
Oke het is zover het woprdt tijd voor een beoordeling, en een voorbeschouwing.

Patrick Ax (nieuw) - Dacht dat dit de beste aankoop was. Speelt voorbereiding echter zwaar kut. Gelukkig nog niet geblesserd.
Iedereen denkt bij Ax altijd aan een snelle aanvaller die vaak zijn mannetje voorbij gaat. Helaas klopt dat al jaaaren niet meer. Zwaar overschatte speler die het terecht bij Vitesse en NEC niet gemaakt heeft.
Ennuh, die blessure gaat nog wel komen, geloof me.
cultheldmaandag 16 augustus 2004 @ 18:37
Ik bedenk me opeens: Zou die Hoogstrate niet wat zijn voor De Graafschap? Of zou die 't ook al in de broek doen bij 11.000 toeschouwers
methodmichmaandag 16 augustus 2004 @ 19:32
quote:
Op maandag 16 augustus 2004 09:50 schreef RedGuy het volgende:
Misschien moet De Graafschap eens kijken bij ASWH, daar loopt een linksback rond die niet helemaal zoek werd gespeeld door Castelen.
Af!
xJapserdinsdag 17 augustus 2004 @ 02:04
quote:
Op maandag 16 augustus 2004 18:37 schreef cultheld het volgende:
Ik bedenk me opeens: Zou die Hoogstrate niet wat zijn voor De Graafschap? Of zou die 't ook al in de broek doen bij 11.000 toeschouwers
11.000 fanatieke boeren of 50.000 matte PSV supporters, geen verschil hoor
xJapserdinsdag 17 augustus 2004 @ 02:08
quote:
Op zondag 15 augustus 2004 12:12 schreef Karrel_Laaglawaai het volgende:


BEOORDELING

Mirano Carrilho (nieuw) - Ook weer iemand die perfect bij ons past. Harder als Bot, sneller en minder arrogant. Beseft dat hij een bepaald niveau aan kan. speelde belabberd, te traag, ik vind hem geen zekerheidje

Ilja van Leerdam - Speelde vorig jaar wanhopig slecht. Voorbereiding is weer kut, maar hoop dat hij zichzelf herpakt en is dan de ideale stofzuiger. zn eerste optreden was kut, denk dat het over is met deze jongen


Loic Loval - Ik verwacht dat hij dit seizoen zal groeien tot een waardevolle speler. ok dit slaat nergens op, deze jongen kan gewoon niet voetballen, is onbesuisd en zal het nooit halen
Ff op ingehaakt, want ik was t niet helemaal eens met je
Tiemiedinsdag 17 augustus 2004 @ 02:10
quote:
Op dinsdag 17 augustus 2004 02:08 schreef xJapser het volgende:

[..]

Ff op ingehaakt, want ik was t niet helemaal eens met je
Ik ben het daarmee eens, loval mag van mij morgen vertrekken.
Karrel_Laaglawaaidinsdag 17 augustus 2004 @ 10:03
Wat hebben we dan op rechts? Himi "hoofd naar beneden" mihci? Let nou maar op. Ik zeg niet dat Loval een geweldige voetballer is, maar de kans van slagen is groter in de eredivisie vanwege meer ruimte. Je kan dus niet na 1 wedstrijd al beoordelen of hij het dit jaar red.
Over Carrilho; Bot is ook traag waarom is dat dan wel een vaste waarde?
Stpandinsdag 17 augustus 2004 @ 11:56
In de eredivisie meer ruimte? In de eredivisie krijg je juist veel minder tijd om een bal te controleren, laat staan een actie te maken....
AtDaMotDaMotDadinsdag 17 augustus 2004 @ 13:53
In de eredivisie wordt ook veel in de zone verdedigd, wat betekent dat de aanvallers soms meer ruimte krijgen. In de GGD wordt vaak man op man gespeeld, waardoor de opkomende middenvelders meer ruimte krijgen en de aanvallers weer minder. Tis maar net hoe je het bekijkt
Tiemiedinsdag 17 augustus 2004 @ 17:26
quote:
Tukker: ruimte voor versterkingen

Trainer Gert Kruys heeft maandagmiddag met de directie van De Graafschap opnieuw gesproken over de noodzaak van versterkingen.

Volgens algemeen directeur Johan Tukker is er "intensief" gepraat. "Wij willen natuurlijk zo snel mogelijk, maar je hebt ook te maken met de andere partij. Er is in elk geval nog de ruimte om een of twee spelers aan te trekken." De Graafschap zoekt nog een spits, maar sprak ook al met PSV-coach Guus Hiddink over het huren van Arvid Smit of Jasar Takak. "Ik reageer niet op namen, maar we kijken zeker ook naar een speler die goed om Van Beukering heen kan spelen."
culthelddinsdag 17 augustus 2004 @ 18:55
quote:
Op dinsdag 17 augustus 2004 17:26 schreef Tiemie het volgende:

[..]
Een spits? Als ze nou eens beginnen met nog 1 goede verdediger (dingsdag?), want met Haklander, Ax en Van Beukering komt dat best goed en eventueel nog Ars en Sissing als spitsen
methodmichdinsdag 17 augustus 2004 @ 19:06
Ja, Ars en Sissing houden je in de eredivisie!
culthelddinsdag 17 augustus 2004 @ 19:07
quote:
Op dinsdag 17 augustus 2004 19:06 schreef methodmich het volgende:
Ja, Ars en Sissing houden je in de eredivisie!
In ieder geval beter dan die klaploper van een Mihci en Ruslan 'ik scoor alleen tegen Dordrecht' Valeev
DIAdinsdag 17 augustus 2004 @ 19:08
BOERUH!!!!!
Tuurkedonderdag 19 augustus 2004 @ 00:25
Tja, ik werd zondag in de Kuip niet bepaald vrolijk van het gebodene. Kalezic vond ik boven verwachting, de backs Bot en Carrilho erg zwak en met name Bot onbesuisd lomp vanwege tekortkomingen. Hopelijk worden er wat ogen van beleidsbepalers geopend, het bericht met uitspraken van Tukker klinkt hoopgevend, maar ik moet eerst nog maar eens zien en dan geloven. We zijn eerder worsten voorgehouden en daarnaast is enige haast zeker geboden. Het is belangrijk niet direct in het begin van het seizoen stijf onderaan te komen.
xJapserdonderdag 19 augustus 2004 @ 13:31
Er is nog steeds niks van actie te bespeuren...beetje jammer!!!!
methodmichdonderdag 19 augustus 2004 @ 17:38
Bot is toch nooit goed geweest of wel?
mannydonderdag 19 augustus 2004 @ 17:41
quote:
Op donderdag 19 augustus 2004 17:38 schreef methodmich het volgende:
Bot is toch nooit goed geweest of wel?
Altijd al overijverig en lomp om gebrek aan echt voetbalvermogen te compenseren.
Yeahinhodonderdag 19 augustus 2004 @ 17:50
quote:
Op donderdag 19 augustus 2004 13:31 schreef xJapser het volgende:
Er is nog steeds niks van actie te bespeuren...beetje jammer!!!!
Hoe langer het duurt, het beter ik het vind!
xJapserdonderdag 19 augustus 2004 @ 19:55
quote:
Op donderdag 19 augustus 2004 17:50 schreef Yeahinho het volgende:

[..]

Hoe langer het duurt, het beter ik het vind!
Voor jullie zijn we in elk geval niet bang...t gaat me meer om de wedstrijden erna.
DutchGoonerdonderdag 19 augustus 2004 @ 19:57
quote:
Op donderdag 19 augustus 2004 19:55 schreef xJapser het volgende:

[..]

Voor jullie zijn we in elk geval niet bang...t gaat me meer om de wedstrijden erna.
Wij ook niet voor jullie wat dat betreft.

Komen er nog versterkingen?
xJapserdonderdag 19 augustus 2004 @ 20:10
Nee ga dr maar niet van uit.... ze zullen wel komen evt. maar dat zal wel weer over 5 wedstrijden zijn als het bestuur eindelijk de ernst van de situatie inziet als we met 3 uit 5 en 4 voor 19 tegen op de 18de plaats staan.
DutchGoonerdonderdag 19 augustus 2004 @ 20:27
quote:
Op donderdag 19 augustus 2004 20:10 schreef xJapser het volgende:
Nee ga dr maar niet van uit.... ze zullen wel komen evt. maar dat zal wel weer over 5 wedstrijden zijn als het bestuur eindelijk de ernst van de situatie inziet als we met 3 uit 5 en 4 voor 19 tegen op de 18de plaats staan.
Troost je,na komende zondag zullen wij ook nog maar weinig punten pakken,Willem II thuis is nog te doen maar dan AZ,Vitesse en Feyenoord uit en ajax thuis
Positive_Thinkingdonderdag 19 augustus 2004 @ 20:29
MAMADOU ZONGO NAAR DE GRAAFSCHAP

Mamadou Zongo, de aanvaller uit Burkina Faso, speelt tot het einde van het seizoen op huurbasis voor De Graafschap.

Mamadou Zongo wordt per direct verhuurd aan De Graafschap. De aanvaller voegt zich vrijdag al bij de selectie van trainer Gert Kruys. De promovendus verloor het eerste competitieduel met 6-1 in De Kuip van Feyenoord. Aanstaande zondag speelt de ploeg thuis op de de Vijverberg tegen FC Den Bosch.

(Bron: www.vitesse.nl)

Als Vitesse supporter hoop ik dat hij op bloeit bij de graafschap en dat we hem sterker weer bij Vitesse zien aan het eind van het seizoen.
DutchGoonerdonderdag 19 augustus 2004 @ 20:30
quote:
Op donderdag 19 augustus 2004 20:29 schreef Positive_Thinking het volgende:
MAMADOU ZONGO NAAR DE GRAAFSCHAP

Mamadou Zongo, de aanvaller uit Burkina Faso, speelt tot het einde van het seizoen op huurbasis voor De Graafschap.

Mamadou Zongo wordt per direct verhuurd aan De Graafschap. De aanvaller voegt zich vrijdag al bij de selectie van trainer Gert Kruys. De promovendus verloor het eerste competitieduel met 6-1 in De Kuip van Feyenoord. Aanstaande zondag speelt de ploeg thuis op de de Vijverberg tegen FC Den Bosch.
Dus Jasper....

Nette aanwinst denk ik,maar wij hebben Uneken
culthelddonderdag 19 augustus 2004 @ 20:34
Zongo lijkt me best butt eigenlijk Maar ja in ieder geval beter dan Den Ouden
Yeahinhodonderdag 19 augustus 2004 @ 20:45
Hehe, goeie timing. Precies 20 minuten na Jasper's uitspraak!

*mompelt iets over één zwaluw in de zomer ofzoiets*
DutchGoonerdonderdag 19 augustus 2004 @ 20:47
quote:
Op donderdag 19 augustus 2004 20:34 schreef cultheld het volgende:
Zongo lijkt me best butt eigenlijk Maar ja in ieder geval beter dan Den Ouden
en dat moet dus blijken
culthelddonderdag 19 augustus 2004 @ 20:50
quote:
Op donderdag 19 augustus 2004 20:47 schreef DutchGooner het volgende:

[..]

en dat moet dus blijken
Zou toch wel een sportieve wraak op de kapers Adelaar en de zijnen zijn
xJapserdonderdag 19 augustus 2004 @ 21:04
Zongo!!!!!!!!!
xJapserdonderdag 19 augustus 2004 @ 21:11
Goed en nu een ietwat meer genuanceerde reactie:

WE HEBBEN G*DVERDOMME EEN VERDEDIGER NODIG!!!!!

zo..dat was wel weer genoeg nuance voor vandaag Ben benieuwd wat de redenen zijn voor deze huur. Zouden de PSV huur-transfers afgeketst zijn? Takak en Smit erbij, en er ontstaat bij mij dan zelfs een sprankje hoop
culthelddonderdag 19 augustus 2004 @ 21:17
quote:
Op donderdag 19 augustus 2004 21:11 schreef xJapser het volgende:
Goed en nu een ietwat meer genuanceerde reactie:

WE HEBBEN G*DVERDOMME EEN VERDEDIGER NODIG!!!!!

zo..dat was wel weer genoeg nuance voor vandaag Ben benieuwd wat de redenen zijn voor deze huur. Zouden de PSV huur-transfers afgeketst zijn? Takak en Smit erbij, en er ontstaat bij mij dan zelfs een sprankje hoop
Die 2 komen wel hoor
xJapserdonderdag 19 augustus 2004 @ 21:19
En dat baseer je op...? Ik meen uitspraken te hebben gelezen dat er nog ruimte was voor 1 of 2 versterkingen.
culthelddonderdag 19 augustus 2004 @ 21:21
quote:
Op donderdag 19 augustus 2004 21:19 schreef xJapser het volgende:
En dat baseer je op...? Ik meen uitspraken te hebben gelezen dat er nog ruimte was voor 1 of 2 versterkingen.
Ja 2 aankopen ja, maar 't maakt denk ik veel verschil of je nou 2 spelers koopt of er 3 huurt Guus Hiddink heeft een Achterhoeks hart, kan Smit en Takak momenteel blijkbaar niet gebruiken en dus mogen ze worden verhuurd
xJapserdonderdag 19 augustus 2004 @ 21:22
Mja ok...ik hoop met je mee
Tyler..Durdendonderdag 19 augustus 2004 @ 21:43
Gefeliciteerd met Zongo.
culthelddonderdag 19 augustus 2004 @ 22:56
Ik heb prachtnieuws, moet nog ff bijkomen
Mindlightdonderdag 19 augustus 2004 @ 22:57
Leuke aanwinsten zo!!
culthelddonderdag 19 augustus 2004 @ 22:57
Ok daar gaat ie..... Naast dat Zongo dus al was bevestigd, wordt nog vóór eind volgende week de huurovereenkomst van Smit en Takak afgerond, maar............ er is meer
culthelddonderdag 19 augustus 2004 @ 22:57
Anthony Lurling komt op huurbasis naar De Graafschap
Tiemiedonderdag 19 augustus 2004 @ 22:58
Zongo is best oké. .
Tiemiedonderdag 19 augustus 2004 @ 22:59
quote:
Op donderdag 19 augustus 2004 22:57 schreef cultheld het volgende:
Anthony Lurling komt op huurbasis naar De Graafschap
!
Mindlightdonderdag 19 augustus 2004 @ 22:59
Lurling??? serieus? Dan moet de graafschap (zeker met nog een verdediger) het misschien toch nog kunnen redden.
culthelddonderdag 19 augustus 2004 @ 23:00
quote:
Op donderdag 19 augustus 2004 22:59 schreef Tiemie het volgende:

[..]

!
Geen gein, een mattie van me speelt bij Angerlo Vooruit, zijn trainer is Fred Spieke, manager van De Graafschap 1 en hij vertelde me net dat z'n trainer dat heeft gezegd
Tiemiedonderdag 19 augustus 2004 @ 23:03
quote:
Op donderdag 19 augustus 2004 23:00 schreef cultheld het volgende:

[..]

Geen gein, een mattie van me speelt bij Angerlo Vooruit, zijn trainer is Fred Spieke, manager van De Graafschap 1 en hij vertelde me net dat z'n trainer dat heeft gezegd
ik geloof je wel hoor .
Yeahinhodonderdag 19 augustus 2004 @ 23:03
Zongo, Taka, Smit, het zal me allemaal een worst wezen.....

Als Anthony naar Doetinchem gaat vind ik het echter mooi kut!!
RedGuydonderdag 19 augustus 2004 @ 23:16
Ik geloof niks van dat Lurling verhaal, Twente en NAC willen hem ook huren dus waarom zou hij naar het (kansloze, sorry) De Graafschap gaan?
culthelddonderdag 19 augustus 2004 @ 23:20
quote:
Op donderdag 19 augustus 2004 23:16 schreef RedGuy het volgende:
Ik geloof niks van dat Lurling verhaal, Twente en NAC willen hem ook huren dus waarom zou hij naar het (kansloze, sorry) De Graafschap gaan?
Wie zal het zeggen; Fred Spieke zegt dat niet voor de grap
Tony_Montana67donderdag 19 augustus 2004 @ 23:29
Takak is een aardige voor De Graafschap, alhoewel ik hem liever bij een club zie die dit seizoen niet voor degradatie hoeft te knokken, voor zijn ontwikkeling
culthelddonderdag 19 augustus 2004 @ 23:30
quote:
Op donderdag 19 augustus 2004 23:29 schreef Tony_Montana67 het volgende:
Takak is een aardige voor De Graafschap, alhoewel ik hem liever bij een club zie die dit seizoen niet voor degradatie hoeft te knokken, voor zijn ontwikkeling
maar als Bakens weer fit is, Lurling, Zongo, Van Beukering, Takak, Smit, Van Leerdam en Van Dijk op elkaar zijn ingespeeld, dan kunnen ze gaan mikken op de lagere middenmootposities
mannydonderdag 19 augustus 2004 @ 23:39
Overmars ?
Tiemiedonderdag 19 augustus 2004 @ 23:39
quote:
Op donderdag 19 augustus 2004 23:39 schreef manny het volgende:
Overmars ?
Die is gestopt.
DutchGoonervrijdag 20 augustus 2004 @ 00:01
quote:
Op donderdag 19 augustus 2004 22:57 schreef cultheld het volgende:
Anthony Lurling komt op huurbasis naar De Graafschap
jij was toch ook degene die vrij zeker wist dat Portillo naar PSV kwam?
golfervrijdag 20 augustus 2004 @ 00:06
quote:
Op vrijdag 20 augustus 2004 00:01 schreef DutchGooner het volgende:


jij was toch ook degene die vrij zeker wist dat Portillo naar PSV kwam?
cultheldvrijdag 20 augustus 2004 @ 00:09
quote:
Op vrijdag 20 augustus 2004 00:01 schreef DutchGooner het volgende:

[..]

jij was toch ook degene die vrij zeker wist dat Portillo naar PSV kwam?
alleen had ik dat niet van een vriend van me die het van z'n trainer had maar van het niet geheel betrouwbare psv.netwerk.to
DutchGoonervrijdag 20 augustus 2004 @ 00:11
quote:
Op vrijdag 20 augustus 2004 00:09 schreef cultheld het volgende:

[..]

alleen had ik dat niet van een vriend van me die het van z'n trainer had maar van het niet geheel betrouwbare psv.netwerk.to
zal morgen dan eens de vader van Lurling aanspreken
MaxPowervrijdag 20 augustus 2004 @ 01:00
quote:
Op donderdag 19 augustus 2004 23:20 schreef cultheld het volgende:

[..]

Wie zal het zeggen; Fred Spieke zegt dat niet voor de grap
Zal niet de eerste keer zijn dat supporters in de maling genomen worden door insiders van de club.
cultheldvrijdag 20 augustus 2004 @ 01:00
quote:
Op vrijdag 20 augustus 2004 01:00 schreef MaxPower het volgende:

[..]

Zal niet de eerste keer zijn dat supporters in de maling genomen worden door insiders van de club.
Ja maar hij is voor Ajax
MaxPowervrijdag 20 augustus 2004 @ 01:04
En die kan je niet in de maling nemen?
cultheldvrijdag 20 augustus 2004 @ 01:09
quote:
Op vrijdag 20 augustus 2004 01:04 schreef MaxPower het volgende:
En die kan je niet in de maling nemen?
Hij voetbalt bij Angerlo Vooruit, mattie van me, heeft niks tegen De Graafschap Zijn trainer van het 2e is manager bij De Graafschap, is geen gelul.
MaxPowervrijdag 20 augustus 2004 @ 01:14
Dat heb ik inderdaad allemaal gelezen. Maar daarom kan hij nog wel op deze manier een "gerucht" de wereld in helpen. Hij weet toch ook dat die maat van jou vrienden heeft die supporter van de Graafschap zijn. (als het in de buurt ligt iig).

We zullen zien, heb een kennis die Lurling persoonlijk kent gevraagd Lurling ff te SMS'en. Toen Heerenveen speelde vertelde hij dat hij dat nog niet zag zitten en liever voor zijn kans bij Feyenoord wilde vechten. Kan zijn dat er tussentijds iets veranderd is natuurlijk, maar om dan gelijk naar (met alle respect) de Graafschap te gaan?
cultheldvrijdag 20 augustus 2004 @ 01:26
quote:
Op vrijdag 20 augustus 2004 01:14 schreef MaxPower het volgende:
Dat heb ik inderdaad allemaal gelezen. Maar daarom kan hij nog wel op deze manier een "gerucht" de wereld in helpen. Hij weet toch ook dat die maat van jou vrienden heeft die supporter van de Graafschap zijn. (als het in de buurt ligt iig).

We zullen zien, heb een kennis die Lurling persoonlijk kent gevraagd Lurling ff te SMS'en. Toen Heerenveen speelde vertelde hij dat hij dat nog niet zag zitten en liever voor zijn kans bij Feyenoord wilde vechten. Kan zijn dat er tussentijds iets veranderd is natuurlijk, maar om dan gelijk naar (met alle respect) de Graafschap te gaan?
Ik snap hoe je denkt maar Lurling zal ook wel weten dat Van Beukering, Zongo, Takak, Smit en Bakens daar spelen. Zongo moet zich natuurlijk nog bewijzen maar die anderen zijn ook Heerenveen of NAC waardig
MaxPowervrijdag 20 augustus 2004 @ 01:54
Alleen in Takak zie ik wel wat. De rest is zeker niet Heerenveen-waardig imho. Smit heb ik vooral zien draven bij Groningen, Beukering met name kansen missen, Zongo te lang uit de roulatie geweest en Bakens vraagt zich nog steeds af oftie nou verdediger of aanvaller is.
Tyler..Durdenvrijdag 20 augustus 2004 @ 10:25
DOETINHEM - Trainer Gert Kruys van De Graafschap verbaast zich over de salarissen die Vitesse betaalt. Dat zegt de coach maandagavond in het betaaldvoetbalprogramma De Verlenging.

Kruys doelt onder meer op de driejarige aanbieding van De Graafschap op verdediger Purrel Fränkel. Dat aanbod was zelfs niet genoeg om de éénjarige verbintenis die Fränkel nog met Vitesse heeft te compenseren.

Voor de Graafschap-trainer is dat geen reden om jaloers te zijn. "Ik vind het juist een uitdaging om tegen clubs die zulke salarissen betalen te spelen", aldus Gert Kruys.

Hmmm... van wie heeft de graafschap nu al 2 spelers!?
methodmichvrijdag 20 augustus 2004 @ 16:51
Zongo is een prima speler, als hij eens een langere kans krijgt. Zeker voor een club van dit niveau.
Tiemievrijdag 20 augustus 2004 @ 17:14
quote:
Zongo zet traditie voort

Met de komst van Mamadou Zongo wordt bij De Graafschap een mooie Afrikaanse traditie voortgezet. De 23 - jarige international van Burkina Faso wordt door de Doetinchemmers voor een seizoen gehuurd van Vitesse.

Afrikaanse aanvallers doen het doorgaans goed op De Vijverberg. Nog altijd wordt in Doetinchem met respect gesproken over Wasiu Taiwo, Zico Tumba en natuurlijk Ali Ibrahim. Een mooie traditie die wellicht een vervolg krijgt met Zongo, die afgelopen dinsdag nog een interland speelde met Burkina Faso in en tegen Algerije. Het resultaat (2-2) was bevredigend en zo ook het feit dat Zongo hoogstpersoonlijk de 1-1 aantekende.

Gisteravond werd een vermoeide Zongo gepresenteerd aan de businessclub op De Vijverberg. 's Morgens trainde hij nog met Vitesse, daarna werden zaken gedaan in het Gelredome tussen beide clubs en volgde in het ziekenhuis in Winterswijk een uren durende keuring. De Graafschap nam - begrijpelijk - het zekere voor het onzekere, want Zongo is vooral bekend geworden door een slepende knieblessure.

De technische aanvaller kwam in 1997 naar Vitesse en speelde zich in de kijker. In het seizoen 1998-'99 speelde hij 15 wedstrijden waarin hij vijf keer scoorde. Het seizoen daarop scoorde hij weer vijf keer in 23 wedstrijden.

Maar in het seizoen daarop sloeg op 23 februari 2001 het noodlot toe in de uitwedstrijd tegen FC Twente. Zongo scheurde zijn kruisband in de rechterknie en dat was het begin van een lijdensweg. Later onderging de speler nog een meniscusoperatie aan dezelfde knie en andere malheur. Pas tweeëneenhalf jaar later - 28 september 2003 - maakte hij zijn rentree tegen FC Utrecht, een optreden dat hij bekroonde met een treffer. Vorig seizoen kwam hij nog tot 21 wedstrijden voor Vitesse. Naar eigen zeggen is Zongo fit ("Ik voel me drie keer zo goed als vorig seizoen") en de medische keuring wees dat ook uit.

Bij Vitesse - dat ambitieus inkocht - was hij dit seizoen op het tweede plan geraakt en acteerde vooral als stand in voor Nick Hofs. "Toch ben ik er zeker van dat ik na een maand of twee wel een basisplaats zou hebben gehad", zegt Zongo vol overtuiging. "Maar mijn plezier bij Vitesse was weg en ik moet spelen. Het geduld is op. Bovendien is De Graafschap een leuke club met een mooie aanhang. Al wordt het dit seizoen wel vooral overleven."

Trainer Gert Kruys is dolblij met de aanwinst. Ook al omdat Zongo bij Vitesse (vooral in het tweede) samenspeelde met Jhon van Beukering.

Kruys: "Ik verwacht dat Zongo weinig tijd nodig heeft om zich aan te passen, want hij kent Jhon. Het voordeel van Zongo is dat hij op meerdere posities inzetbaar is. Hij kan vanaf rechts spelen, maar ook achter Van Beukering."

Zongo is na dit seizoen transfervrij. "Ik verwacht een hongerige speler die z'n visitekaartje wil afgeven", zegt Kruys. "Zongo is voor ons een directe versterking, die uit de voeten kan met ruimte voor zich. Bovendien voegt hij technisch wat toe."

Volgens algemeen directeur Johan Tukker is er binnen het budget van De Graafschap ruimte voor nog een versterking. Als het aan Kruys ligt, wordt ook dat een aanvaller.
Yeahinhovrijdag 20 augustus 2004 @ 17:54
Het nieuwe spitsenkoppel van De Graafschap was dus even terug nog het aanvalsduo van Vitesse 2..

En van je Graafschap, Graafschap, Graafschap gaat eraaaaaan!!
Tiemievrijdag 20 augustus 2004 @ 18:46
Doe niet zo vijandig, Yeahinho .
Tiemievrijdag 20 augustus 2004 @ 18:50
quote:
De Graafschap zondag vol op aanval

Veldhoek - De Graafschap oefende vrijdag op de training op twee aanvallende varianten om zondag FC Den Bosch te kunnen verslaan.

In elk geval speelt De Graafschap met de vleugelspitsen Patrick Ax en Loic Loval. Ook de nieuwste aanwinst Mamadou Zongo lijkt zeker van een basisplaats. De afrikaan speelt om spits Jhon van Beukering heen.

Ook testte trainer Kruys een variant met Richard Haklander naast Van Beukering en Zongo als aanvallende middenvelder. Garry de Graef ontbrak vrijdag. Hij herstelt van een keelinfectie en deed alleen loopwerk.
mannyvrijdag 20 augustus 2004 @ 21:00
quote:
Op vrijdag 20 augustus 2004 01:09 schreef cultheld het volgende:

[..]

Hij voetbalt bij Angerlo Vooruit, mattie van me, heeft niks tegen De Graafschap Zijn trainer van het 2e is manager bij De Graafschap, is geen gelul.
cultheld, kom joe uit Angerlo ?
cultheldvrijdag 20 augustus 2004 @ 21:48
quote:
Op vrijdag 20 augustus 2004 21:00 schreef manny het volgende:

[..]

cultheld, kom joe uit Angerlo ?
nee, 15 km er vandaan
xJapservrijdag 20 augustus 2004 @ 23:53
Ik snap niet hoe je erbij komt dat de Graafschap zowel Takak, Smit als Lurling zal gaan huren...en dan nog , lees mijn onderstaande visie daarop maar eens.

Visie van Japser

Er is ruimte voor het aantrekken (dus ook huren valt daar toch onder) voor nog 1 speler. Dus dan zullen echt niet alle drie de spelers komen tenzij men schulden gaat maken om het toch mogelijk te maken. En dan , met een begroting toch redelijk dicht bij het plafond komt, ik denk dat de max op 9 miljoen a 10 miljoen ligt voor mijn club, ontstaat het probleem mijns inziens op de lange termijn. Kijk, het geld wat je nu uitgeeft aan die huurspelers, is gewoon foetsie dan. En aan het eind van het seizoen die spelers ook. Ik geloof dat het niet verstandig is om 4 spelers te huren als degradatiekandidaat, en zeker niet redelijke voetballers. Kijk ik begrijp dat we moeten overleven, maar op deze manier kom je in een vicieuze cirkel en da's nie goed. Op langere termijn .

My 2 cents

Ik kan hier nog een hele hoop aan toevoegen, maar heb net een toernooi in Steenderen in de benen zitten nu, en ben brak, zelfs mn vingers doen pijn, dus de rest volgt.
Tiemiezaterdag 21 augustus 2004 @ 11:48
quote:
Hilmi Mihci kan nog niet weg

Aanvaller Hilmi Mihci moet weg van De Graafschap. Maar de speler in kwestie gaf vrijdag zelf aan niet fit genoeg te zijn om naar een andere club te gaan.

'Er hebben een aantal eerste divisieclubs interesse getoond. Ook Belgische en Duitse verenigingen hebben naar de mogelijkheden geïnformeerd.' Mihci kampt met fysieke (lies-)problemen. 'Door de medicijnen voelde ik me gewoon helemaal niet goed. Zolang ik niet fit ben, kan ik niet naar een andere club.'De aanvaller toonde zich blij met de komst van Zongo naar De Graafschap: 'Die is beslist een versterking voor ons team.'
tja .
quote:
Van Beukering: Vol er tegenaan

Jhon van Beukering kan weer lachen. Na de nederlaag tegen Feyenoord was hij boos over de instelling van een aantal van zijn teamgenoten. 'Maar nu voel ik me goed'.

We hebben aardige trainingen gehad deze week. En Zongo is erbij gekomen. Ik heb lang met hem bij Vitesse gespeeld. Hij moet om mij heen spelen, zodat we meer kansen kunnen krijgen.' Tegen Feyenoord kwam er niet zoveel terecht van de aanvallende bedoelingen van De Graafschap. 'Zondag kunnen we 't even goedmaken. Die wedstrijd is heel belangrijk voor de drie punten. We moeten er gewoon vol tegenaan gaan.'
Tiemiezaterdag 21 augustus 2004 @ 16:42
quote:
Zongo verdringt Haklander uit basis.

De nieuwe aanwinst Mamadou Zongo speelt morgen tegen Den Bosch direct in de basis. Hierdoor moet Richard Haklander genoegen nemen met een plaats op de reservebank.

Trainer Kruys wil de Barnevelder achter de hand houden als extra aanvallend wapen. Zongo zal kort achter van Beukering in de spits moeten opereren. Verder is Garrie de Graef weer voldoende hersteld, zodat hem wel weer een plaats in de basis door trainer Kruys is gegund. De opstelling van De Graafschap is daardoor als volgt: Klak, Bot, Kalezic, van der Kruis, Carillho, Berck Beelenkamp, de Graef, Zongo, Loval, van Beukering, Ax.
Tuurkezaterdag 21 augustus 2004 @ 18:32
Ik zie het liefst nog een stuk of 2 gerichte versterkingen, het liefst eigenlijk nog één in elke linie, maar dat zal wel niet realistisch zijn. Of dat nou gehuurde spelers zijn of niet, dat maakt me niet zoveel uit. Wat je zegt Jasper, het gaat om overleven, en pas als je dat doet kun je denken aan beleid op de langere termijn. Want pas als je in de eredivisie blijft, kun je economisch nog enigzins doorgroeien en een wat beter team opbouwen. Met huurlingen in de eredivisie blijven en ze vervolgens wel kwijtraken na de zomer vind ik beter dan zonder huurlingen degraderen en dan degraderen en weer op het absolute nulpunt beginnen. Ontwikkeling is vooral mogelijk in de eredivisie, dus is lijfsbehoud nu erg belangrijk.

Hoe zit het trouwens met Lurling en de inside bronnen? Naar Heerenveen zal hij wel niet gaan, die hebben Sikora nu, misschien verkiest ie NAC boven de Graafschap, maar anders denk ik: waarom niet? Lurling komt dan wel aan spelen toe en hij kan zich in de kijker spelen..
cultheldzaterdag 21 augustus 2004 @ 20:37
quote:
Op zaterdag 21 augustus 2004 18:32 schreef Tuurke het volgende:
Ik zie het liefst nog een stuk of 2 gerichte versterkingen, het liefst eigenlijk nog één in elke linie, maar dat zal wel niet realistisch zijn. Of dat nou gehuurde spelers zijn of niet, dat maakt me niet zoveel uit. Wat je zegt Jasper, het gaat om overleven, en pas als je dat doet kun je denken aan beleid op de langere termijn. Want pas als je in de eredivisie blijft, kun je economisch nog enigzins doorgroeien en een wat beter team opbouwen. Met huurlingen in de eredivisie blijven en ze vervolgens wel kwijtraken na de zomer vind ik beter dan zonder huurlingen degraderen en dan degraderen en weer op het absolute nulpunt beginnen. Ontwikkeling is vooral mogelijk in de eredivisie, dus is lijfsbehoud nu erg belangrijk.

Hoe zit het trouwens met Lurling en de inside bronnen? Naar Heerenveen zal hij wel niet gaan, die hebben Sikora nu, misschien verkiest ie NAC boven de Graafschap, maar anders denk ik: waarom niet? Lurling komt dan wel aan spelen toe en hij kan zich in de kijker spelen..
Als Lurling, Takak en Smit daadwerkelijk komen, heeft De Graafschap een dodelijke aanval, een stabiel middenveld en een middelmatige verdediging. Dat houdt in: Middenmoot
DutchGoonerzaterdag 21 augustus 2004 @ 20:40
Lurling komt niet,hij zou nooit naar een concurrent van FCDB gaan,aldus zijn vader
cultheldzaterdag 21 augustus 2004 @ 20:41
quote:
Op zaterdag 21 augustus 2004 20:40 schreef DutchGooner het volgende:
Lurling komt niet,hij zou nooit naar een concurrent van FCDB gaan,aldus zijn vader
Ok bedankt, dan kan Fred Spieke daar mooi mee ophouden
Yeahinhozaterdag 21 augustus 2004 @ 20:53
quote:
Op zaterdag 21 augustus 2004 20:40 schreef DutchGooner het volgende:
Lurling komt niet,hij zou nooit naar een concurrent van FCDB gaan,aldus zijn vader
Goeie beslissing! Ik zou het ook wel heel vreemd vinden als ie dat wel zou doen .
xJapserzaterdag 21 augustus 2004 @ 23:19
Zo. Ben er helemaal klaar voor, voor morgenmiddag! Laat de graafschap maar eens bewijzen wat ze waard zijn in eigen huis!! Alle Bosschenaren die @ VBL komen, gaan ook? Zo ja...zwaai ff

Boeruh!!
Yeahinhozaterdag 21 augustus 2004 @ 23:32
DG, CherrymoonTraxx (toch?), LadyFCDB en ik gaan .

We zwaaien wel effe tijdens het 'houdoe en bedankt' na de 0-3 .
mannyzondag 22 augustus 2004 @ 10:45
quote:
Op zaterdag 21 augustus 2004 20:40 schreef DutchGooner het volgende:
Lurling komt niet,hij zou nooit naar een concurrent van FCDB gaan,aldus zijn vader
mhoehahahaha.... alsof een profvoetballer als Anthony Lurling daar nog iets over te willen heeft. Die mag blij zijn dattie ergens z'n wedstrijden mag spelen. Bovendien is iedereen concurent van FCDB want we spelen in dezelfde competitie.

Hij mag zowieso niet naar De Graafschap omdat het een grote laffe weggooier is.
DutchGoonerzondag 22 augustus 2004 @ 11:12
quote:
Op zondag 22 augustus 2004 10:45 schreef manny het volgende:

[..]

mhoehahahaha.... alsof een profvoetballer als Anthony Lurling daar nog iets over te willen heeft. Die mag blij zijn dattie ergens z'n wedstrijden mag spelen. Bovendien is iedereen concurent van FCDB want we spelen in dezelfde competitie.

Hij mag zowieso niet naar De Graafschap omdat het een grote laffe weggooier is.
NAC of de Graafschap,easy choice is het niet?

idd ajax is een directe concurrent van ons
AtDaMotDaMotDazondag 22 augustus 2004 @ 17:22
GODVER 1-1
xJapserzondag 22 augustus 2004 @ 17:29
En ook nog ff hier

WAT EEN KUTWEDSTRIJD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

We hebben iig teveel gekregen met dat ene puntje...echt dramatisch.
Tiemiezondag 22 augustus 2004 @ 17:54
Wat een waardeloze wedstrijd, ik ben blij dat we nog een puntje hebben... .
DutchGoonerzondag 22 augustus 2004 @ 18:21
Wij hadden het in de eerste 30 minuten al moeten beslissen denk ik,vervolgens kwam de periode waar de Graafschap uit had moeten lopen na de 1-1 en het laatste half uur hadden wij weer de kansen,uiteindelijk denk ik wel terecht
mannyzondag 22 augustus 2004 @ 18:25
quote:
Op zondag 22 augustus 2004 11:12 schreef DutchGooner het volgende:

[..]

NAC of de Graafschap,easy choice is het niet?

idd ajax is een directe concurrent van ons
Nee, mijn punt was: Als alleen de Graafschap geinterreseerd was geweest en een redelijk bod had gedaan, dan hadden deze principes van Anthony niet geteld en was hij gewoon naar ons gekomen. Nu gad ie een keuze en gaat ie Naar Nac. Begrijpelijk alhoewel zij ook met 6-2 op de klote kregen van Ajax vandaag

betreffende de wedstrijd. Wat eem k-wedstrijd. Den Bosch had het kunnen beslissen. We krijgen het allebei moeilijk.
xJapserzondag 22 augustus 2004 @ 19:33
En Carrilho gaat ons punten kosten.....
Tiemiezondag 22 augustus 2004 @ 22:37
quote:
Bot: voetballend zat er weinig in

De Graafschap-verdediger Rene Bot vond dat er voetballend maar weinig in zat tegen Den Bosch. Met lange ballen kwam De Graafschap terug in de wedstrijd. "We hadden de kracht om terug te komen en dat is positief."

De Rotterdammer vond dat zijn club zeker de eerste 30 minuten constant onder druk stond. Toch zag hij ook goede dingen: "Qua strijd zat het wel goed", concludeerde Bot. Bot gaf aan dat het wel even wennen was met zoveel nieuwe spelers in de verdediging. "Je moet aan elkaar wennen, maar dat moet nu wel gebeuren, want je moet punten pakken."
quote:
Kruys niet ontevreden met puntje

De Graafschap-trainer Gert Kruys was na afloop van de wedstrijd tegen Den Bosch niet ontevreden met het 1-1-gelijkspel. Maar zag zijn team onthutsend beginnen: "Het eerste half uur was dramatisch. We stonden stijf van de zenuwen."

Kruys zei met verbazing te hebben gekeken naar de fouten die zijn ploeg maakte: "We leverden steeds de bal in en zo speel je Den Bosch in de kaart." De trainer vond zijn ploeg apathisch en afwachtend. "Terwijl wij thuis met veel meer flair moeten spelen", wist Kruys. De Utrechtse trainer was wel tevreden over de instelling van zijn team.
Yeahinhozondag 22 augustus 2004 @ 22:41
Voetballend was het niet veel, aan beide kanten. Gelijkspel was denk ik wel terecht .
Chenzondag 22 augustus 2004 @ 23:01
Tiemiemaandag 23 augustus 2004 @ 18:01
quote:
Kooijman niet blij met plek op tribune

Dick Kooijman was twee weken geleden nog ‘voorlopig aanvoerder’ van De Graafschap. Gisteren behoorde de routinier niet eens tot de selectie en moest op de tribune plaats nemen.

“Ik ben zeker teleurgesteld”, meldde Kooijman, die een week eerder tegen Feyenoord nog mocht invallen. “Ik ben niet blij met een plaats op de tribune, maar kan er zelf niet veel aan doen. De trainer koos voor Ilja van Leerdam en Sander Duits als spelers die op het middenveld zouden kunnen invallen. Ik ben best een beetje boos, maar moet me bij deze beslissing neerleggen. Ik moet op de training laten zien dat ik weer bij de selectie kom”. Kooijman was tot de komst van Darije Kalezic nog aanvoerder van De Graafschap. “Het kan inderdaad snel veranderen”, geeft de ex-speler van Go Ahead Eagles te kennen.
mannymaandag 23 augustus 2004 @ 18:51
quote:
Op zondag 15 augustus 2004 16:41 schreef manny het volgende:

[..]

Vd Beukering 1
Den Ouden 0
Vd Beukering 2
Den Ouden 0
Yeahinhomaandag 23 augustus 2004 @ 18:51
Is het niet gewoon 'van Beukering' .
xJapsermaandag 23 augustus 2004 @ 19:45
Ik wil NU Smit en Takak

En ja, t'is van Beukering
Tiemiemaandag 23 augustus 2004 @ 23:07
Ja, duurt wel lang met die PSV-ers.
cultheldmaandag 23 augustus 2004 @ 23:26
quote:
Op maandag 23 augustus 2004 23:07 schreef Tiemie het volgende:
Ja, duurt wel lang met die PSV-ers.
heeft denk ik te maken met het wel of niet halen van CL
Karrel_Laaglawaaidinsdag 24 augustus 2004 @ 09:53
beoordeling graafschapspelers tijdens de wedstrijd Graafschap - Den Bosch
Klak 5,5
Speelde op zich niet eens heel slecht, maar ook niet geweldig. Had een paar missers daarom een krappe voldoende.
Bot 3,5
Godnondeju wat is "de held van de spinnekop" toch eigenlijk slecht als deze jongen de subtop aan kan spelen wij championsleague.
Kalezic 6
Om me heen hoorde ik een hoop commentaar over deze ouwe rot, maar vond hem niet eens zo heel slecht deed wat hij moest doen.
Vd Kruis 5,5
had net iets meer missers als Kalezic.
Carrilho 3,7
Zoals ik al zei gelijkwaardig aan Bot.....Krijgt echter 2 tiende meer vanwege een hogere snelheid en gebrek aan arrogantie.
Berck Beelenkamp 6
Speelde onzichtbaar, maar wel vol inzet.
de Graef 7
Speeld een redelijk sterke wedstrijd. Hoe doet die kerel dat als een van de weinige binnen een slecht draaiend team een goede score halen, en dat al voor het 2e seizoen.
Zongo 6,5
Ging een hoop dreiging van uit. moet gewoon nog aan het team wennen, maar dit is een aanwinst. Als die mongolen op de spinnekop hun rascistische taal inieder geval voor zich houden.
Loval 6,5
Ik blijf erbij hier zal hij zijn klasse laten zien. Vond dat hij lang niet slecht was.
Ax 5
Ax, Ax, Ax wat is er in hemelsnaam met je gebeurt?
v Beukering 7
Goed gespeeld ondanks de kut ballen die hij kreeg, als je dan nog scoort ben je goed hoor.

Wissels
v Leerdam 6
Deed het nu dan wel aardig. Op de weg terug of een laatse stuip?
Haklander en Duits kwamen te laat in om nog wat te kunne betekenen. Echter als Haklander erin komt ontstaat er altijd dreiging. Dus eerder in laten vallen!
Thetallguydinsdag 24 augustus 2004 @ 10:18
quote:
Op maandag 23 augustus 2004 18:51 schreef manny het volgende:

[..]

Vd Beukering 2
Den Ouden 0
Speelminuten:

vBeukering 180
Den Ouden 45
DutchGoonerdinsdag 24 augustus 2004 @ 13:29
quote:
Op dinsdag 24 augustus 2004 10:18 schreef Thetallguy het volgende:

[..]

Speelminuten:

vBeukering 180
Den Ouden 45
FC Den Bosch 4
De Graafschap 1
ADO Den Haag 0

mannydinsdag 24 augustus 2004 @ 18:59
Drie hooligans aangehouden

DOETINCHEM - Door de politie zijn er voor de voetbalwedstrijd De Graafschap - FC Den Bosch in het centrum drie supporters aangehouden in verband met het uitlokken van rellen en gooien van bierflessen. Tevens werd een politieman bedreigd door één van de verdachten. Na verhoor zijn de verdachten heengezonden. Ze hebben het duel gemist. Het betrof een 19-jarige Boschenaar, een 21-jarige Doetinchemmer en een 28-jarige man uit Rosmalen.
Tiemiedonderdag 26 augustus 2004 @ 19:41
quote:
De Graafschap nog niet uitgewinkeld

Mamadou Zongo (23) is niet de laatste aanwinst van De Graafschap. “We waren op zoek naar iemand die een duo kon vormen met aanvaller John van Beukering, zegt algemeen directeur Johan Tukker van De Graafschap.

“Zongo is daar uitermate geschikt voor. Hij is één van de twee of drie versterkingen die we willen halen”. Met de komst van onze nieuwe shirtsponsor (Sunweb) hebben we immers weer wat mogelijkheden
Tuurkevrijdag 27 augustus 2004 @ 01:10
Ik las eerst dat er nog twee of drie versterkingen zouden komen, maar náást Zongo dus nog maar één of twee. Ik heb verder geen idee met wie ze bezig zijn, misschien hangt een en ander ook nog wel af van het al dan niet aanblijven van Van Bommel in Eindhoven en andere transfers bij topclubs. Na 31 augustus is daar misschien meer duidelijkheid over de vraag wie er weg mogen.
Tiemiezaterdag 28 augustus 2004 @ 20:08
0-1
Zongo
xJapserzaterdag 28 augustus 2004 @ 20:11
JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!! BOEREEEEE!!

wel erg...twee diehards die thuis zitten...wat is jou reden? mijne = werk
cultheldzaterdag 28 augustus 2004 @ 20:11
quote:
Op zaterdag 28 augustus 2004 20:08 schreef Tiemie het volgende:
0-1
Zongo
Ga je elk doelpunt hier vermelden in een aparte post?
DutchGoonerzondag 29 augustus 2004 @ 01:24
quote:
Op zaterdag 28 augustus 2004 20:08 schreef Tiemie het volgende:
0-1
Zongo
2-1

Roda JC

mannyzondag 29 augustus 2004 @ 12:14
wegwezen DG

Wat een stakkers daar bij Roda zeg. Lompe actie om die goal zo te maken.

3 wedstrijden, 1 punt. Beukering niet gescoord. Triest.
DarkShinezondag 29 augustus 2004 @ 12:41
quote:
Op zondag 29 augustus 2004 12:14 schreef manny het volgende:
wegwezen DG

Wat een stakkers daar bij Roda zeg. Lompe actie om die goal zo te maken.

3 wedstrijden, 1 punt. Beukering niet gescoord. Triest.
Jullie proberen in 1ste instantie zelf op te bouwen, als dit niet lukt en de bal bij een Roda speler dreigt te komen word dit nog net voorkomen met een sliding, waarna Sonko hem oppikt
DutchGoonerzondag 29 augustus 2004 @ 14:18
quote:
Op zondag 29 augustus 2004 12:41 schreef DarkShine het volgende:

[..]

Jullie proberen in 1ste instantie zelf op te bouwen, als dit niet lukt en de bal bij een Roda speler dreigt te komen word dit nog net voorkomen met een sliding, waarna Sonko hem oppikt
en vorige week tegen ons schopte ze de bal ook niet uit toen er 1tje van ons lag,
AtDaMotDaMotDazondag 29 augustus 2004 @ 15:30
SONKO DOOD
DutchGoonerzondag 29 augustus 2004 @ 15:32
quote:
Op zondag 29 augustus 2004 15:30 schreef AtDaMotDaMotDa het volgende:
SONKO DOOD
Sonko
Biertjuhhhhzondag 29 augustus 2004 @ 15:35
quote:
Op zondag 29 augustus 2004 15:32 schreef DutchGooner het volgende:

[..]

Sonko
Eddie in de basis!!
DarkShinezondag 29 augustus 2004 @ 15:39
Edrissa Sonko jalalalala
xJapserzondag 29 augustus 2004 @ 20:10
Rot toch op met dat geouwehoer...als je zo wilt winnen. Nee...vuile tyfushonden zijn het. Gewoon goeie doodschop geven zodat ze de rest van t leven niet meer kunnen voetballen
Yeahinhozondag 29 augustus 2004 @ 20:15
Ik moet eerlijk zeggen dat ik het een kutstreek vond zover ik zag...

Maar vorige week was er zoals DG al zei zo'n zelfde geval, toen De Graafschap nog minstens een halve minuut (en dat duurt in zo'n geval erg lang!) de bal rondspeelde, wel een keer of 10 minstens, voordat iemand zich bedacht de bal eens uit te schoppen voor een geblesseerde Bosschenaar....
DutchGoonerzondag 29 augustus 2004 @ 20:32
quote:
Op zondag 29 augustus 2004 20:10 schreef xJapser het volgende:
Rot toch op met dat geouwehoer...als je zo wilt winnen. Nee...vuile tyfushonden zijn het. Gewoon goeie doodschop geven zodat ze de rest van t leven niet meer kunnen voetballen
mannyzondag 29 augustus 2004 @ 20:40
quote:
Op zondag 29 augustus 2004 20:15 schreef Yeahinho het volgende:
Ik moet eerlijk zeggen dat ik het een kutstreek vond zover ik zag...

Maar vorige week was er zoals DG al zei zo'n zelfde geval, toen De Graafschap nog minstens een halve minuut (en dat duurt in zo'n geval erg lang!) de bal rondspeelde, wel een keer of 10 minstens, voordat iemand zich bedacht de bal eens uit te schoppen voor een geblesseerde Bosschenaar....
Wat een eersteklas lulverhaal.

Ik heb 8 jaar een seizoenkaart van de Graafschap gehad en ga nu nog zo vaak mogelijk en ik heb het nog nooit meegemaakt dat de Graafschap 30 seconden lang balbezit achter elkaar had, dat ze de bal 10 keer achter elkaar zonder tussenkomst van een tegenspeler naar elkaar toe schuiven is helemaal onmogelijk, er zit in de hele selectie van De Graafschap hooguit 1 speler die een pass over meer dan 15 meter zuiver kan geven.

En weer ontopic. Gewoon een hondenstreek van die Zombo, en als wij dategen FCDB ook hebben gedaan dan is dat dus ook laf.
DutchGoonerzondag 29 augustus 2004 @ 20:56
quote:
Op zondag 29 augustus 2004 20:40 schreef manny het volgende:

[..]

Wat een eersteklas lulverhaal.
dat is dus bullshit....
quote:
Ik heb 8 jaar een seizoenkaart van de Graafschap gehad en ga nu nog zo vaak mogelijk en ik heb het nog nooit meegemaakt dat de Graafschap 30 seconden lang balbezit achter elkaar had, dat ze de bal 10 keer achter elkaar zonder tussenkomst van een tegenspeler naar elkaar toe schuiven is helemaal onmogelijk, er zit in de hele selectie van De Graafschap hooguit 1 speler die een pass over meer dan 15 meter zuiver kan geven.
....maar wordt een stuk duidelijker als ik dit lees
quote:


En weer ontopic. Gewoon een hondenstreek van die Zombo, en als wij dategen FCDB ook hebben gedaan dan is dat dus ook laf.
Mij eensch
Tiemiemaandag 30 augustus 2004 @ 01:29
quote:
Op zaterdag 28 augustus 2004 20:11 schreef cultheld het volgende:

[..]

Ga je elk doelpunt hier vermelden in een aparte post?
Nee
Tiemiemaandag 30 augustus 2004 @ 14:13
quote:
Nederlaag na sneu doelpunt

KERKRADE - Bedolven onder complimenten maar zonder punten toog De Graafschap zaterdag huiswaarts uit Kerkrade na de 2 - 1 nederlaag tegen Roda JC. Na drie wedstrijden staat alleen RBC nog onder de Achterhoekers.


Dat de complimenten van Wiljan Vloet kwamen, was niet zo verrassend. De trainer van Roda JC: "De Graafschap speelde open, met veel strijd en passie." Vloet hakte in het seizoen 2001-'02 als coach van FC Den Bosch met hetzelfde bijltje als Gert Kruys op dit moment in Doetinchem.

FC Den Bosch had - net als De Graafschap nu - een magere selectie en was de gedoodverfde degradatiekandidaat. Met betonvoetbal lukte het Vloet desalniettemin om de Brabanders bijna in de eredivisie te houden, een taktische prestatie die de trainer een mooie baan in Kerkrade opleverde.

In het De Graafschap van zaterdag was het een en ander te herkennen van het FC Den Bosch van destijds. De term 'betonvoetbal' zou echter onrecht doen aan het spel van de Achterhoekers, die eenvoudig de weg naar het vijandige doel vonden.

Ter illustratie: binnen tien minuten had De Graafschap al op een 0-2 voorsprong kunnen staan, ware het niet dat Mamadou Zongo en Jhon van Beukering het vizier niet op scherp hadden staan. Diezelfde Zongo had De Graafschap bovendien vier minuten na rust op een 0-2 voorsprong moeten brengen.

Dat De Graafschap het Parkstad Limburg stadion in de 24ste minuut doodstil kreeg, was niet eens verrassend. Loïc Loval bediende Van Beukering, die de bal met veel gevoel doortikte voor de schietgrage voeten van Zongo: 0-1.

De veronderstelde Limburgse stormloop kreeg pas na rust echt vorm. Toch duurde het tot de 68ste minuut voordat de Achterhoekse muur werd geslecht. Een combinatie tussen Sergio en Kone (voor hem zat Ajax-trainer Ronald Koeman op de tribune) werd door de laatste prachtig afgerond met een schot in de kruising: 1-1.

Tien minuten later viel het beslissende tweede Limburgse doelpunt op een voor de Achterhoekers onthutsende wijze. Een afstandschot trof De Graef, die kermend van pijn bleef liggen in het Doetinchemse strafschopgebied. Dick Kooijman wilde de bal over de zijlijn trappen, maar gaf te weinig vaart mee. Daar stond Sonko die - in plaats van de bal te laten lopen - een voorzet gaf die werd ingekopt door Christiano. De bal verdween onder een grabbelende Klak in het doel (2-1).
Tiemiemaandag 30 augustus 2004 @ 14:14
quote:
'Dit onthouden we voor als Roda op bezoek komt'

KERKRADE - Ontgoocheld keken de spelers van De Graafschap na de wedstrijd tegen Roda JC terug op de dubieuze winnende goal van de Limburgers. Maar er was ook realisme: "Als we zelf de 0 - 2 maken, is er niets aan de hand."


Ongewild speelde Dick Kooijman een hoofdrol bij de totstandkoming van het winnende doelpunt van Roda JC. "Roda kreeg een vrije trap, die in de muur belandde. Daarna kon Patrick (Ax - MP) hem niet goed wegwerken. Een Roda-speler schoot, en de bal raakte Garry de Graef op een ongelukkige plek. Hij stortte ineen in het strafschopgebied. Ik probeerde de bal buiten de lijnen te spelen om een blessurebehandeling mogelijk te maken, maar ik kon niet genoeg kracht aan de bal geven. Daardoor kon Sonko hem nog onderscheppen. De boegbeelden van Roda (Ger Senden en Mark Luijpers - MP) riepen nog wel dat hij hem uit moest spelen, maar het schijnt dat Sonko dat niet verstond omdat hij geen Nederlands kan. Ja, wat moet ik daar mee? Ik dacht dat toch wel duidelijk was dat ik de intentie had om de bal buiten te spelen."

"Even daarvoor hadden wij de bal wel over de lijn gespeeld om blessurebehandeling van een speler van hen mogelijk te maken. En dan doen zij dit. Ongelofelijk. Het zijn net Duitsers hier."

Ook Milan Berck Beelenkamp had geen goed woord over voor de manier waarop de Limburgers de winnende goal scoorden. "Reken maar dat we dit onthouden voor de thuiswedstrijd tegen Roda."

"Aan de andere kant, we kunnen wel de hele tijd over dat ene moment blijven praten, maar we hadden zelf natuurlijk al lang op 0-2 moeten staan. In de eerste tien minuten waren er al drie kansen, later kwamen we nog een keer alleen voor de keeper (doelt op de honderd-procent-kans van Mamadou Zongo - MP). Als zulke ballen erin gaan, is er niets aan de hand."

Ondanks de nederlaag zag Berck Beelenkamp progressie in het spel van De Graafschap. "De verdediging stond goed, we gaven veel minder weg dan in de eerste twee wedstrijden. Dave Bus deed het goed, hij heeft zich helemaal leeggeknokt. We moeten op deze manier van spelen doorbouwen."

Mamadou Zongo, voor de tweede keer in de basis, had de man van de wedstrijd moeten worden. Nadat hij in de eerste helft de 0-1 had gescoord, kon hij in de 49ste minuut na een slim passje van Jhon van Beukering van halverwege de Roda-helft alleen op keeper Kujovic afgaan. Hij schoot echter op het lichaam van de Limburgse doelman. "Ja, die had erin gemoeten", gaf de Burkinese international na afloop ruiterlijk toe. "Ik wilde de bal onder de keeper doorschieten, maar ik raakte hem net verkeerd."

Bij het eerste doelpunt van Zongo had De Graafschap geluk dat grensrechter Helmstrijd goed oplette. De bal raakte de onderkant van de lat en sprong via de grond het doel weer uit. Jhon van Beukering probeerde de bal opnieuw het doel in te werken, maar faalde. Grensrechter Helmstrijd gaf echter een gedecideerd vlagsignaal: de bal had de lijn gepasseerd. Ook Zongo wist het zeker: "Hij zat er in."

De ex-Vitessenaar was niet ontevreden over het spel van De Graafschap. "De samenwerking met Jhon verloopt goed. Ik moet veel knokken en zwoegen hier, maar dat is goed voor mij. Daar word ik sterker van." Volgens Zongo is De Graafschap in uitwedstrijden sterker dan op de Vijverberg. Dat is opvallend, want de Doetinchemmers haalden in de afgelopen seizoenen 'op verplaatsing' maar bar weinig punten. "Met dit team kunnen we uit de voeten als we onder druk staan", legt Zongo uit. "Jhon is balvast, Loval en Ax zijn snel en ik ben snel." En het moet gezegd: de gevaarlijkste momenten van De Graafschap kwamen zaterdag voort uit counters. Ondanks het goede spel houdt Zongo toch vooral een kater over aan de wedstrijd. "Het is gewoon balen dat we hier met nul punten naar huis gaan."
Tiemiemaandag 30 augustus 2004 @ 14:15
quote:
Wel complimenten maar geen punten

KERKRADE - Bedolven onder complimenten maar zonder punten toog De Graafschap zaterdag huiswaarts uit Kerkrade na de 2 - 1 nederlaag tegen Roda JC. Een ongelukkig verlies omdat Roda een ongeschreven sportiviteitsregel aan de laars lapte, maar zo wel de tweede treffer scoorde. Na drie wedstrijden staat alleen RBC nog onder de Achterhoekers.

Dat de complimenten van Wiljan Vloet kwamen, was niet zo verrassend. De trainer van Roda JC: "De Graafschap speelde open, met veel strijd en passie. Dit is dé manier om een hoop punten te halen." Vloet hakte in het seizoen 2001-'02 als coach van FC Den Bosch met hetzelfde bijltje als Gert Kruys op dit moment in Doetinchem. FC Den Bosch had - net als De Graafschap nu - een magere selectie en was de gedoodverfde degradatiekandidaat. Met betonvoetbal lukte het Vloet desalniettemin om de Brabanders bijna in de eredivisie te houden, een taktische prestatie die de trainer een mooie baan in Kerkrade opleverde.

In het De Graafschap van zaterdag was het een en ander te herkennen van het FC Den Bosch van destijds. Kruys speelde met een vijfmansdefensie en de Doetinchemmers streden voor elke meter. De term 'betonvoetbal' zou echter onrecht doen aan het spel van de Achterhoekers, die eenvoudig de weg naar het vijandige doel vonden.

Ter illustratie: binnen tien minuten had De Graafschap al op een 0-2 voorsprong kunnen staan, ware het niet dat Mamadou Zongo (twee keer) en Jhon van Beukering het vizier niet op scherp hadden staan. Diezelfde Zongo had De Graafschap bovendien vier minuten na rust op een 0-2 voorsprong moeten brengen. Oog in oog met doelman Kujovic, miste de Afrikaan echter een dot van een kans.

Dat De Graafschap het Parkstad Limburg stadion in de 24ste minuut doodstil kreeg, was na de zowel dartele (voorin) als degelijke (achterin) beginfase niet eens verrassend. Loïc Loval bediende Van Beukering, die de bal met veel gevoel doortikte voor de schietgrage voeten van Zongo: 0-1.

De Graafschap speelde in Kerkrade met afstand de beste wedstrijd van dit nog prille seizoen. Dave Bus - debuterend in de basis - liep alle gaten dicht voor de vier verdedigers achter hem, met als gevolg dat Roda JC nauwelijks kansen kreeg. Ondertussen had de Limburgse defensie de handen vol aan het duo Van Beukering/Zongo, die kans op kans creëerden.

De veronderstelde Limburgse stormloop kreeg pas na rust echt vorm. Bus - totaal leeggestreden - verliet in de 52ste minuut het veld voor Ilja van Leerdam en daarmee viel de stofzuiger weg. De Graafschap verliet nauwelijks nog de verdedigende stellingen en hield nog slechts op karakter stand. Toch duurde het tot de 68ste minuut voordat de Achterhoekse muur werd geslecht. Een combinatie tussen Sergio en Kone (voor hem zat Ajax-trainer Ronald Koeman op de tribune) werd door de laatste prachtig afgerond met een schot in de kruising: 1-1.

Tien minuten later viel het beslissende tweede Limburgse doelpunt op een voor de Achterhoekers onthutsende wijze. Een afstandschot trof De Graef, die kermend van pijn bleef liggen in het Doetinchemse strafschopgebied. Dick Kooijman wilde de bal over de zijlijn trappen, maar gaf te weinig vaart mee. Daar stond Sonko die - in plaats van de bal te laten lopen - een voorzet gaf die werd ingekopt door Christiano. De bal verdween onder een grabbelende Klak in het doel (2-1).

De Doetinchemmers waren woedend en beschuldigden de tegenstander van onsportiviteit. Begrijpelijk, maar een weg terug was er niet meer voor arbiter Koopman, die alles op z'n beloop had gelaten. Sonko - boosdoener in Achterhoekse ogen - was het laatste kwartier vogelvrij.

Kruys, aanvankelijk druk fulminerend langs de lijn, was na afloop afgekoeld maar wees niettemin beschuldigend naar arbiter Koopman: "Hij had het spel dood moeten leggen. Roda JC kan ik begrijpen: zulke professionele zaken gebeuren in de eredivisie. Maar het is zuur, want het voorval is bepalend voor de wedstrijd." Vloet vond ook dat Koopman wat was te verwijten: "Maar ook wij zijn verantwoordelijk. Aan de andere kant spelen we om te winnen. Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik niet blij ben met de winst."
mannymaandag 30 augustus 2004 @ 19:17
Tiemie. dit zijn slechte voortekenen. Ploegen die dit soort complimenten krijgen vliegen er meestal uit ( zie Excelcior, Volendam en RBC ( eerste seizoen ) )
mannymaandag 30 augustus 2004 @ 19:20
quote:
Op donderdag 29 juli 2004 18:54 schreef DutchGooner het volgende:

[..]

echt?
FCDB en Ado ?
Karrel_Laaglawaaidinsdag 31 augustus 2004 @ 10:48
Jongens misschien leren we hier wat van en wel het volgende: Fairplay is voor homo's!
Vorig jaar en de jaren ervoor zijn we ook alregelmatig genaait door andere teams die lak hebben aan fairplay onder andere vorig jaar in nacompetitie tegen Heracles. Heracles speelt gewoon door terwijl er een van ons gebelesserd op het veld ligt. Even later komt de situatie voor in omgekeerde volgorde en ja hoor wij schoppend e bal wel uit. Fuck fairplay. Ik wil niet aardig gevonden worden ik wil winnen. Inderdaad vorige week schopte wij de bal er niet uit tegen Den Bosch, prima! Alleen jammer dat we niet scoren op dat moment als we met 3-0 voor staan kunne we wel weer aan fairplay gaan denken.
Mindlightdinsdag 31 augustus 2004 @ 10:51
quote:
Op maandag 30 augustus 2004 19:17 schreef manny het volgende:
Tiemie. dit zijn slechte voortekenen. Ploegen die dit soort complimenten krijgen vliegen er meestal uit ( zie Excelsior, Volendam en RBC ( eerste seizoen ) )
Inderdaad, leuk voetbal spelen is leuk hoor, maar het gaat uiteindelijk wel om de punten natuurlijk. Toch geef ik jullie thuis veel meer kans op punten dan uit, en echt makkelijke uitwedstrijden hebben jullie natuurlijk ook nog niet gehad tot nu toe.
Ook fair spelen is natuurlijk leuk hoor, maar het levert niets op als je in de degradatiezone zit, behalve dan ¤5000 aan het einde van het seizoen
AtDaMotDaMotDadinsdag 31 augustus 2004 @ 11:46
Fuck voetbal

Wij willen punten zien!
xJapserwoensdag 1 september 2004 @ 02:00
Alles en iedereen versterkt zich...

BEHALVE WIJ.....

Ook hier een woord: ongelovelijk...

Wat een gebrek aan daadkracht weer bij de nieuwe technische staf. Oprotten maar...stelletje clubvernielers....
Tiemiewoensdag 1 september 2004 @ 14:24
waar blijven die psv-ers eigelijk .
DutchGoonerwoensdag 1 september 2004 @ 16:27
quote:
Op woensdag 1 september 2004 14:24 schreef Tiemie het volgende:
waar blijven die psv-ers eigelijk .
Moet Cultheld ook niet geloven,van al zijn transfervoorspellingen hier is er niet 1tje uitgekomen....
xJapserwoensdag 1 september 2004 @ 17:04
Dude...de technisch directeur heeft gezegd geen spelers meer aan te trekken voorlopig. Dit heb ik van het forum van degraafschap.nl . Pas op de plaats noemt ie dat...

Lekker verstandig ongelovelijke debiele clubvernielers daar (Oly-ik-zit-in-Center-Parcs-te-kijken-hoe-de-club-naar-de-tyfus-gaat-slager en Tuk-ik zit lekker-op-Aruba-zodat-ik-lekker-niet-daadkrachtig-kan-optreden-en-wel-mooi-ff-Carillho-heb-gehaald-ker)...verzin eens iets creatiefs met al die lijntjes. Oprotten met die vuile flikkers, stuk voor stuk.
DutchGoonerwoensdag 1 september 2004 @ 17:06
quote:
Op maandag 30 augustus 2004 19:20 schreef manny het volgende:

[..]

FCDB en Ado ?
Wat denk je,ik zal eens iemand gaan quoten van een maand terug?

Misschien zijn het er wel 4 ipv 2
DarkShinewoensdag 1 september 2004 @ 17:14
quote:
Op woensdag 1 september 2004 02:00 schreef xJapser het volgende:
Alles en iedereen versterkt zich...

BEHALVE WIJ.....

Ook hier een woord: ongelovelijk...

Wat een gebrek aan daadkracht weer bij de nieuwe technische staf. Oprotten maar...stelletje clubvernielers....
Wij versterken ons ook niet...
DutchGoonerwoensdag 1 september 2004 @ 17:28
quote:
Op woensdag 1 september 2004 17:14 schreef DarkShine het volgende:

[..]

Wij versterken ons ook niet...
alleen zitten jullie in een ander schuitje dan hun
mannywoensdag 1 september 2004 @ 21:04
quote:
Op woensdag 1 september 2004 17:06 schreef DutchGooner het volgende:

[..]

Wat denk je,ik zal eens iemand gaan quoten van een maand terug?

Misschien zijn het er wel 4 ipv 2
Ik was in de war en had niet gezien dat het zo'n oude post was....
mannywoensdag 1 september 2004 @ 21:05
wij halen altijd pas spelers als we 16 punten achter staan.. de stakkers
cultheldwoensdag 1 september 2004 @ 23:03
quote:
Op woensdag 1 september 2004 16:27 schreef DutchGooner het volgende:

[..]

Moet Cultheld ook niet geloven,van al zijn transfervoorspellingen hier is er niet 1tje uitgekomen....
Smit en Takak gaan nog verhuurd worden hoor Lurling bleek idd niet waar te zijn.
Tiemiewoensdag 1 september 2004 @ 23:56
quote:
Op woensdag 1 september 2004 23:03 schreef cultheld het volgende:

[..]

Smit en Takak gaan nog verhuurd worden hoor
stond ook in de gelderlander ja, maar het duurt me een beetje te lang.
Tuurkedonderdag 2 september 2004 @ 00:47
Volgens mij worden er weer dingen beloofd die niet nagekomen worden, Zongo zou één van de twee, drie versterkingen zijn. Ik moet inmiddels weer eerst zien, dan geloven.
Karrel_Laaglawaaidonderdag 2 september 2004 @ 16:51
beste xjasper. Ik vind het niet zo tof dat je Olyslager afvalt. dat is toevallig wel iemand met een graafschaphart in het dagelijks bestuur. Hij moet nog groeien in zijn functie, en dat is ook niet zo gek gezien het gebrek aan ervaring, en daarom zit Tukker er ook om hem op te leiden. Dat er een wanprestatie wordt geleverd is in hoofdzaak de schuld van Tukker. Hij zou beter moeten weten. Ik weet zeker dat Olyslager zijn stinkende best doet voor de club!
culthelddonderdag 2 september 2004 @ 18:34
quote:
Op donderdag 2 september 2004 16:51 schreef Karrel_Laaglawaai het volgende:
beste xjasper. Ik vind het niet zo tof dat je Olyslager afvalt. dat is toevallig wel iemand met een graafschaphart in het dagelijks bestuur. Hij moet nog groeien in zijn functie, en dat is ook niet zo gek gezien het gebrek aan ervaring, en daarom zit Tukker er ook om hem op te leiden. Dat er een wanprestatie wordt geleverd is in hoofdzaak de schuld van Tukker. Hij zou beter moeten weten. Ik weet zeker dat Olyslager zijn stinkende best doet voor de club!
wat een dom gelul
Tiemiedonderdag 2 september 2004 @ 18:56
quote:
Op donderdag 2 september 2004 18:34 schreef cultheld het volgende:

[..]

wat een dom gelul
Ergens heeft ie wel gelijk, laten we nou niet weer een echte superboer zomaar aan de kant schuiven zoals toen bij jurrie koolhof is gebeurt, maar moet toegeven dat ik van de zomer ook niet zo blij was toen ik las dat meneertje lekker op vakantie was, net als v.d. brom vorig jaar .
culthelddonderdag 2 september 2004 @ 19:03
quote:
Op donderdag 2 september 2004 18:56 schreef Tiemie het volgende:

[..]

Ergens heeft ie wel gelijk, laten we nou niet weer een echte superboer zomaar aan de kant schuiven zoals toen bij jurrie koolhof is gebeurt, maar moet toegeven dat ik van de zomer ook niet zo blij was toen ik las dat meneertje lekker op vakantie was, net als v.d. brom vorig jaar .
Het gaat om kwaliteiten bij zulk soort functies, niet om de status die een dergelijk persoon als speler heeft bereikt............ Zou toch een mooie grap worden bij een bedrijf: Goh je bent al 16 jaar loyaal bij de Rabobank als schoonmaker, echt een bedrijfsicoon, weet je wat? Jij promoveert naar adjunct directeur en als je beleid slechte gevolgen heeft is dat niet jouw schuld, maar die van een andere sukkel op de afdeling...............
DutchGoonerdonderdag 2 september 2004 @ 19:04
helemaal mee eens!

IT'S A MIRACLE
Karrel_Laaglawaaivrijdag 3 september 2004 @ 19:12
Dat is natuurlijk wel een andere vergelijking. De verhouding schoonmaker adjunst directeur is wel wat anders als voetballer technisch directeur. Bovendien is het nog steeds zo dat Olyslager niet hoofd verantwoordlijke is maar Tukker. Weet jij of Olyslager dingen heeft voorgesteld die Tukker heeft afgewezen? Nee dus.
Tiemiezaterdag 4 september 2004 @ 14:29
quote:
Doelman Rob van Dijk lijkt weer fit

Rob van Dijk maakt volgende week zaterdag in Heerenveen vrijwel zeker zijn competitiedebuut maken voor De Graafschap. De 35-jarige keeper stond vrijdagavond een helft onder de lat tegen tweede Bundesliga club Oberhausen. "Uiteraard moet ik de reactie nog afwachten, maar het voelt goed", zegt Van Dijk."Zoals het er nu uitziet, kan ik spelen tegen Heerenveen. Ik mis alleen nog wat trainingsuren", aldus Van Dijk. De van PSV overgekomen doelman raakte in de voorbereiding geblesseerd aan zijn rechterknie. Hij stond na een operatie vijf weken buitenspel.
quote:
Gert Kruys woedend na zwak oefenduel

Gert Kruys liet vrijdag de kozijnen in de kleedkamer van voetbalclub VIOD in Doetinchem trillen. De coach was woedend na het dramatische optreden van zijn ploeg tegen Rot-Weiss Oberhausen.

De manier waarop werd verloren viel bij Kruys in het verkeerde keelgat. "Vooral de 2e helft was een collectieve wanprestatie." "Het goede gevoel na Roda JC is weer weg. Als we met deze instelling tegen Heerenveen spelen, houden we het daar niet onder de 10 tegendoelpunten."

Bron: Omroep Gelderland
xJapserzaterdag 4 september 2004 @ 14:31
Respect voor wat Oly gedaan heeft voor de club in zn voetballende carriere! Laat daar geen misverstand over bestaan. Maar ik als buitenstaander zie allemaal foute ontwikkelingen binnen de club waar ik me zorgen om maak. Ik schrijf ze nog niet af, maar ze moeten wel verdomde hard hun best gaan doen om hun beloftes na te komen...en daar zie ik nog niet veel van.

Ik schrijf een miskoop als Carillho op conto van het technisch duo, omdat het gewoon ervan afdruipt dat dit gewoon een foute beslissing is geweest. Kijk, dan ebben ze wel goed gehandeld met van Beukering...toen ik dat hoorde kreeg ik hoop, maar die hoop is gruwelijk de grond in geboord na 3 wedstrijden.

En als ik dan lees/hoor via via dat men lekker vakantie aan het vieren is tijdens de belangrijkste weken voor de club...nee...dan zakt me de broek af. En al die mooie verhaaltjes die je hoort van Tukker, met zn lijntjes en zn contacten en roepen dat we wel2 of 3 versterkingen er nog bij zullen krijgen...daar zie je nog niks van. En het gebrek aan lange termijn visie irriteert me mateloos.

Magoed, ik hou van de club en zal ze nooit afvallen, sterker ik blijf er altijd voor de volle 200% achter staan,, maar kritiek hebben mag en ik wil graag ook eens een keer wat terugzien van al die mooie woorden.
xJapserzaterdag 4 september 2004 @ 14:31
En ja...3-1 verliezen van RW Oberhausen is ook een lachertje....
Tiemiezaterdag 4 september 2004 @ 14:50
quote:
Op zaterdag 4 september 2004 14:31 schreef xJapser het volgende:
En ja...3-1 verliezen van RW Oberhausen is ook een lachertje....
Jij zegt het, ik dacht het.