abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 7 juli 2004 @ 09:20:30 #1
82154 P0RN0STAR
Fluffers gezocht...
pi_20457252
Van Voetbalzone.nl (http://www.voetbalzone.nl/doc.asp?id=13575) de "nabeschouwing/samenvatiing"

Euro 2004

Van zaterdag 12 juni tot zondag 4 juli 2004 wordt in Portugal het toernooi Euro 2004 gespeeld. Zestien deelnemers maken deze drie weken uit wie zich vier jaar lang de beste van Europa mag noemen. Regerend Europees kampioen Frankrijk is vooraf de grote favoriet, maar ook Portugal is een kanshebber aangezien zij het thuisvoordeel optimaal kunnen benutten. Outsiders zijn Italië, Tsjechië en in mindere mate Engeland, Spanje, Nederland en Duitsland. De zestien deelnemende landen worden over vier groepen verdeeld, de beste twee uit iedere groep plaatsen zich voor de kwartfinale. Vanaf de kwartfinale wordt er volgende het knock-outprincipe gespeeld en via de halve finale, spelen de twee beste teams de finale in Estádio Da Luz in Lissabon.

In Groep A wordt gastland Portugal ingedeeld met buurland Spanje, verder completeren Rusland en Griekenland deze groep. Meteen in de eerste wedstrijd van het toernooi wordt Europa opgeschrikt door een sensationele verrassing: Portugal wordt met 2 – 1 verslagen door Griekenland en beleeft zo een valse start. Spanje wint haar eerste wedstrijd met 1 – 0 van de Russen, waardoor organisator Portugal haar volgende twee wedstrijden wel moet winnen om zich te kwalificeren voor de kwartfinale. In de tweede wedstrijd wordt professioneel met 2 – 0 afgerekend met Rusland en doordat Griekenland ook Spanje op 1 – 1 houdt, is de laatste wedstrijd tussen de rivalen Spanje en Portugal beslissend, Griekenland is dan de lachende derde (of tweede eigenlijk) De beslissende wedstrijd gaat gelijk op en tot het laatste fluitsignaal spannend, een treffer van Nuno Gomes, die de geschorste en tegenvallende Pauleta vervangt, is voldoende voor de 1 – 0 overwinning. Omdat Griekenland dan ook nog eens met 2 – 1 verliest van het al uitgeschakelde Rusland, eindigt Portugal zelfs als eerste in Groep A.

Frankrijk, Engeland, Kroatië en Zwitserland vormen Groep B. Meteen in de eerste speelronde staat de kraker tussen Frankrijk en Engeland op het programma, door een treffer van Frank Lampard komen de Engelsen in de eerste helft op voorsprong en als David Beckham in de tweede helft mag aanleggen van elf meter, lijkt de wedstrijd beslist. Fabien Barthez stopt de redelijk ingeschoten strafschop en na een krankzinnige slotfase, met daarin twee treffers van Zinedine Zidane, weet Frankrijk deze wedstrijd tóch met 2 – 1 te winnen. De wedstrijd tussen Zwitserland en Kroatië eindigt zoals hij begon, 0 – 0, waardoor Engeland alles nog in eigen hand houdt. De tweede wedstrijd tegen Zwitserland moet dan wel worden gewonnen, de ploeg van coach Sven-Göran Eriksson verzaakt niet en verslaat de Zwitsers met 3 – 0, Frankrijk speelt haar tweede duel met 2 – 2 gelijk, waardoor alle vier de ploegen in deze groep nog kans hebben op kwalificatie voor de kwartfinale. Zowel Frankrijk als Engeland maken hun favorietenrol waar, de Fransen verslaan Zwitserland met 3 – 1 en Engeland is met 4 – 2 te sterk voor Kroatië, waardoor beide zich plaatsen voor de kwartfinale.

Italië is de grote favoriet in Groep C, dat verder wordt aangevuld met Zweden, Bulgarije en Denemarken. De eerste wedstrijd tussen Italië en Denemarken is een bloedeloze 0 – 0, een wedstrijd die als “hoogtepunt” de misdragingen van vedette Francesco Totti kent. Zweden wint haar eerste wedstrijd ruim met 5 – 0 van Bulgarije, dankzij onder andere twee treffers van de teruggekeerde Henrik Larsson. Ook de tweede wedstrijd tegen Zweden weet Italië niet te winnen, de wedstrijd eindigt in een 1 – 1 gelijkspel. Aangezien Denemarken wél (met 2 – 0) van Bulgarije weet te winnen, is Italië afhankelijk van het resultaat in de onderlinge ontmoeting tussen de Scandinavische landen. Beide landen weten dat zij bij een 2 – 2 gelijkspel de Italianen voorblijven, het wordt een open wedstrijd, die “toevalligerwijs” in 2 – 2 eindigt, de 2 – 1 zege op Bulgarije is dus niet voldoende voor een kwartfinaleplaats van Italië. Zowel Zweden als Denemarken bereiken de kwartfinale, wat in Italië in eerste instantie nogal onsportief wordt ontvangen.

Nederland wordt ingedeeld in Groep D, waarin het Tsjechië ontmoet dat in de kwalificatiereeks nog boven Oranje eindigde. Ook aartsrivaal en vice-wereldkampioen Duitsland maakt deel uit van deze groep, waar voor Letland vooraf niet meer dan een figurantenrol lijkt weggelegd. In de eerste wedstrijd tegen Duitsland speelt Nederland ver onder haar kunnen, de Duitsers komen verdiend maar gelukkig op voorsprong en na de gelijkmaker van Ruud van Nistelrooij slaakt men een zucht van opluchting. Tsjechië weet haar eerste wedstrijd maar ternauwernood met 2 – 1 te winnen van het stugge Letland, na eerst op achterstand gekomen te zijn. In de tweede wedstrijd tegen Tsjechië begint Nederland formidabel, op weergaloze wijze staat het na twintig minuten al 2 – 0 en Oranje lijkt haar eerste wedstrijd van het toernooi te gaan winnen, maar mede door een slechte wissel van bondscoach Dick Advocaat, Paul Bosvelt in plaats van uitblinker Arjen Robben, wordt de wedstrijd alsnog met 3 – 2 verloren. Ondanks de blamage van de Duitsers tegen Letland, het blijft 0 – 0, houden de Oosterburen de beste kansen op de tweede plaats achter groepswinnaar Tsjechië, een overwinning op het uitgespeelde buurland is voldoende. Duitsland weet echter niet van het veredeld B-team te winnen en doordat Oranje wél weet te winnen van Letland, druipt Duitsland met de staart tussen haar benen af.

In het eerste kwartfinaleduel staat de wedstrijd op het programma tussen Portugal en Engeland, al snel komen de Engelsen op voorsprong na een grove blunder van Costinha, welke dankbaar wordt benut door Michael Owen. Engeland controleert de wedstrijd, maar vergeet deze te beslissen, revelatie Wayne Rooney valt uit met een voetblessure, toch lijkt het 1 – 0 te blijven. Vlak voor tijd maakt Helder Postiga gelijk, die in het veld is gekomen voor de gekrenkte Luis Figo, waardoor er een verlenging volgt. In deze verlenging scoort een andere invaller Rui Costa op schitterende wijze, maar door het Silver Goal-principe krijgt Engeland nog de kans gelijk te maken, Frank Lampard doet dit dan ook vijf minuten later uit een scrimmage. Kort voor tijd wordt een op het oog rechtmatige treffer van Sol Campbell afgekeurd, waardoor strafschoppen de beslissing moeten brengen. David Beckham mist, mede door de erbarmelijke staat van de strafschopstip, maar de misser van Darius Vassell is fataal, de Portugese doelman Ricardo keert zijn inzet met zijn blote handen en gaat zelf achter de bal staan voor de volgende strafschop, hij faalt niet en Portugal bereikt als eerste de halve finale. In de tweede kwartfinale strijden Frankrijk en Griekenland tegen elkaar, regerend kampioen Frankrijk is dé favoriet voor de eindzege, maar heeft tot nog toe geen indruk weten te maken, de algemene verwachting is wel dat deze wedstrijd gemakkelijk zal worden gewonnen. Niets is minder waar, de stugge Grieken houden het achterin potdicht en halverwege de tweede helft komen de Grieken door een treffer van spits Angelos Charisteas zelfs brutaal op voorsprong. Frankrijk is niet bij machte de Griekse muur te doorbreken, waardoor Griekenland heel verrassend de tweede halve finalist is.

Nederland komt in de derde kwartfinale uit tegen Zweden, dat eerste werd in haar groep. De wedstrijd gaat gelijk op en beide teams krijgen genoeg kansen, maar weten het net niet te vinden. De verlenging breekt aan en Zweden lijkt de wedstrijd te beslissen, maar tot tweemaal toe brengt het houtwerk achter Edwin van der Sar redding. De strafschoppenserie is onvermijdelijk, trauma’s komen boven en Nederland lijkt haar Waterloo te gaan vinden in de kwartfinale. Op aanvoerder Phillip Cocu na benut echter iedereen zijn strafschop en aangezien Zlatan Ibrahimovic mist voor Zweden, gaat de loterij verder. Edwin van der Sar stopt de strafschop van de Zweedse aanvoerder Olof Mellberg, Arjen Robben ontloopt hierop zijn verantwoordelijkheid niet en schiet Oranje naar de halve finale. In de laatste kwartfinale komt Tsjechië uit tegen Denemarken, in de eerste helft hebben de Scandinaviërs een licht overwicht, maar beide teams scoren niet. In de tweede helft beslissen de Tsjechen de wedstrijd snel, eerst Jan Koller en twee treffers van Milan Baros zorgen voor een afgetekende 3 – 0 overwinning voor Tsjechië, waardoor de halve finales bekend zijn. Portugal komt hierin uit tegen Nederland in de eerste halve finale en Tsjechië ontmoet de sensatie van dit toernooi, Griekenland.

Gastland Portugal heeft de favorietenrol in de wedstrijd tegen Nederland, dat slechts als outsider wordt gezien. Nederland komt echter halverwege de eerste helft achter door een kopbal van talent Cristiano Ronaldo, uit een hoekschop, kort daarop krijgt Marc Overmars een levensgrote kans, maar weet deze niet te benutten. Oranje voert de druk op, maar wordt niet echt gevaarlijk, in de tweede helft is het Maniche die een korte corner op onnavolgbare wijze van grote afstand binnenschiet, waardoor Nederland een verschil van twee treffers dient goed te maken. Vijf minuten na de 2 – 0 is het echter verdediger Jorge Andrade die Nederland ongewild te hulp schiet, hij werkt de bal achter zijn eigen doelman, waardoor Oranje de aansluiting weer heeft gevonden. In het vervolg van de wedstrijd weet Nederland echter geen kansen meer te creëren, waardoor Portugal zich na deze 2 – 1 winst plaatst voor de finale. In de andere finale is Tsjechië de grote favoriet, vooral omdat zij volgens velen het beste voetbal van het toernooi spelen, Griekenland wordt niet in staat geacht opnieuw voor een stunt te zorgen. Tsjechië begint aanvallend en creëert grote kansen, de Griekse verdediging wankelt, maar houdt stand. Als sterspeler Pavel Nedved dan aan het eind van de eerste helft geblesseerd uitvalt, lijkt er bij de Tsjechen iets te “knakken” en Griekenland blijft daardoor in de rest van de wedstrijd vrij eenvoudig overeind. In de reguliere speeltijd wordt er niet gescoord, waardoor er dient te worden verlengd, Griekenland krijgt twee zeer goede mogelijkheden deze verlenging, maar doelman Petr Cech houdt Tsjechië in de wedstrijd. Vlak voor het verstrijken van de eerste helft moet hij tóch capituleren, verdediger Traianos Dellas weet een hoekschop in te koppen en beslist zo de wedstrijd, wat niemand voorafgaand aan dit toernooi had kunnen voorspellen was gebeurd, Griekenland bereikt de finale.

In de finale van Euro 2004 ontmoeten Portugal en Griekenland elkaar voor de tweede maal dit toernooi, het openingsduel kent hetzelfde affiche als de finale, een unicum. Aangezien Portugal als organiserend land optimaal van het thuisvoordeel kon profiteren, beginnen zij de finale als absolute favoriet. Aangezien zij zich in het openingsduel zo door de Grieken hebben laten verrassen, wordt verwacht dat men niet opnieuw de fout ingaat en de finale winnend zal afsluiten. Portugal komt echter niet in de wedstrijd en behoudens enkele schoten van afstand, weet het zich geen kansen te creëren, des te langer Griekenland de Portugezen op 0 – 0 houdt, hoe meer vertrouwen zij krijgen in een goede afloop. Vanaf de tweede helft worden de Grieken brutaler en weten zelfs enkele keren gevaarlijk voor het doel van Ricardo te verschijnen, aan de andere kant wordt doelman Antonis Nikopolidis zelden in problemen gebracht. In de 57e minuut brengt Angelos Charisteas Griekenland uit een hoekschop toch verrassend op voorsprong, Portugal moet nu wel op jacht naar de gelijkmaker, maar de Griekse defensie is zó sterk dat er bijna geen kansen vallen op te tekenen. Griekenland weet de wedstrijd dan ook met 1 – 0 te winnen en is daardoor Europees kampioen, een prestatie van formaat, waar ook succescoach Otto Rehhagel vooraf nooit van had durven dromen. Euro 2004 was geen EK van de absolute vedettes, zoals Thierry Henry, Raúl, David Beckham en Francesco Totti, maar juist van de jeugd in opkomst zoals Cristiano Ronaldo, Milan Baros, Wayne Rooney en Arjen Robben, toch heeft Griekenland aangetoond dat het collectief nog vele malen belangrijker is dan de individuele klasse van de spelers...
Waarom heeft Noach die twee kakkerlakken niet doodgetrapt???
  woensdag 7 juli 2004 @ 09:56:27 #2
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_20457713
ok!
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')