abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_21097754
quote:
Op maandag 28 juni 2004 15:33 schreef UncleFunk het volgende:

Velvet Music, Dordrecht (Vriesestraat 110)

Personeel:
De eigenaar van de zaak is een zeer vriendelijke kerel, en kom je er vaker, dan weet hij wie je bent en wat je leuk vindt. Ook al kom je er voor de eerste keer, direct zijn ze vriendelijk.
Hé wat grappig, ik zag de titel van dit topic en dacht meteen, die jongen van Simpele Fons vroeger in Dordrecht (hij runt nu Velvet als ik me niet vergis) zou het echt verdienen om hier positief in genoemd te worden en prompt blijkt hij de eerste te zijn die hier wordt genoemd. Ik woon er nu niet meer maar kwam er jaren geleden veel en inderdaad, hij wist op een gegeven precies mijn smaak en gaf me veel leuke tips. Ik heb nog nooit zoveel cd's gekocht als toen dus die aanpak werkt wel.
  vrijdag 6 augustus 2004 @ 16:50:29 #102
49901 PogueMahone
Yapo N'Guema - Honé
pi_21100905
goed topic, vele interessante winkels tegengekomen
De Narcis van Gabon
pi_21102876
quote:
Op maandag 28 juni 2004 15:33 schreef UncleFunk het volgende:
Velvet Music, Dordrecht (Vriesestraat 110)
Ja, tof winkeltje is dit. Niet zo supergroot, maar ze hebben toch flink wat uitzoek. Veel metal/hardrock en aanverwanten, maar ook veel andere dingen. Aardig personeel inderdaad.
pi_21102902
quote:
Op donderdag 5 augustus 2004 20:50 schreef Summoner het volgende:
Platenworm, Groningen Steentilstraat 8
Dit is echt een geweldige winkel. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het er vinden, of de verkoper (Pieter) heeft ervan gehoord.

Woonde ik maar in Grön.
pi_21124779
quote:
Op donderdag 15 juli 2004 16:05 schreef UncleFunk het volgende:
Clone Records, Rotterdam (Mauritsweg 60)
Een korte aanvulling hierop. De bewuste plaat is inmiddels vorige week binnengekomen, en er werd keurig over gebeld. Helaas heb ik door mijn fout de plaat inmiddels al gekregen via de internetwinkel Rare Records. Ik had hem daar in m'n winkelwagen geplaatst, en op afrekenen gedrukt, waardoor hij automatisch besteld werd. Gelukkig was hij niet op naam besteld, maar toch vind ik het erg lullig.

Vandaag ben ik wederom hier geweest, en het was een succes. Twee superlekkere vinylplaten gescoord, en een radiomaatje ook. Zeer vriendelijk geholpen, ik moest wachten totdat een draaitafel beschikbaar kwam, en de kerel achter de toonbank vroeg intussen of ik misschien nog iets speciaals zocht. Bij iedere willekeurige naam lijken ze de bakken in te gaan, en de bewuste plaat te voorschijn te toveren. Erg knap! Nogmaals: een topzaak. Een dikke tien waard!
pi_21125608
Zijn er trouwens nog mensen die ervaring hebben met Rhythm Import op de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam?
  dinsdag 10 augustus 2004 @ 18:34:57 #107
72218 minton
skitzophonic
pi_21187279
Rush Hour
Spuistraat, Amsterdam
http://www.rushhour.nl
Rush Hour is de platenzaak opgezet door All Out K en Antal, die ook onder meer verantwoordelijk zijn voor de Paradisco feesten. Naast het verkopen van plaatjes zorgt RH ook voor de distributie van labels als Kindred Spirits, Music For Speakers en Ann Aimee.
De winkel is helder en overzichtelijk ingedeeld en je kunt er terecht voor techno, electro, broken beats / nu-jazz, house, disco, soul, hiphop etc etc. Qua aanbod vind ik dit een van de beter zaken in Nederland (zo niet de beste), vandaar dat ik hier de afgelopen paar jaar het grootste gedeelte van mijn aankopen gedaan heb.. aanrader!

Kids Love Wax
Gasthuismolensteeg, Amsterdam
http://www.kidslovewax.nl
Ben hier nog maar een keer geweest, dus kan hier niet zo veel over zeggen.. Vrij groot aanbod van (classic) hiphop, soul, disco en andere 'zwarte' muziek.. Als je specifiek op zoek bent naar een bepaalde plaat in dat straatje moet je zeker hier eens langs gaan!
Nadelen: overpriced en gerunt door de immer chagrijnige Craig Solo en consorten..

Fat Beats
Singel, Amsterdam
Dan ook maar meteen de oude zaak van Solo, FatBeats. Dit is de Nederlandse vestiging van een Amerikaanse vinylshop / distributor ( (zie: http://www.fatbeats.com ). Als je op zoek bent naar hiphop, heb je hier de meeste kans van slagen. Van oud tot nieuw, 12s en LPs, dr is echt veel te vinden.
De prijs ligt weer een beetje aan de hoge kant, en luisteren kan er niet echt relaxed, je moet t personeel vragen of ze jouw plaatjes even willen draaien. Voorderest een prima zaak, onmisbaar voor hiphop heads in ieder geval!
.. a love supreme ..
pi_21460681
Een zaak die eigenlijk niet thuishoort in dit topic, omdat het geen platenzaak is. Toch neem ik 'm eens mee, omdat ik er af en toe erg goed kan slagen! Het gaat om de MediaMarkt in Rotterdam.

Mediamarkt, Rotterdam (Binnenwegplein)
Grootte assortiment, indeling winkel, mogelijkheid tot luisteren:
Deze toko heeft een heel erg groot assortiment. Het draait voornamelijk om de hypercommerciële dingen, maar ook onbekende shit hebben ze! Ik haal er met regelmaat cd's weg die onbekend zijn, en daar voor dumpprijzen in de bakken staan.
De cd-afdeling, op de derde verdieping, is groot. Niet meer zo groot als vroeger overigens. Tegenwoordig is de helft van het vloeroppervlak gereserveerd voor dvd's. Het cd-gedeelte is opgedeeld in diverse rijen waar je iedere keer een ander genre aantreft. Aanbiedingen en de top 50 liggen gescheiden van de rest.
De mogelijkheid tot luisteren is zeer goed, zeker in vergelijking met vroeger. Tegenwoordig maken ze gebruik van een computersysteem waarin de muziek staat. Je scant de barcode en je hoort 30 seconden van iedere track op de cd. De geluidskwaliteit is niet gelijk aan cd, maar verder voldoet die.

Personeel:
Vergelijkbaar met de Free Record Shop: meestal alleen bekend met de bekende dingen. Toch over het algemeen (redelijk) vriendelijk.

Prijzen, bestellen:
De reden dat ik de MediaMarkt binnenstap is het prijsniveau. Een vergelijking voor de laatste cd van Ferry Maats SoulShow, Nighttime Lovers. Deze kost bij iT-Records in Donner 25,99, bij de MediaMarkt 18,99. Dat scheelt dus behoorlijk! Ik ga echt niet 7 euro meer betalen om die cd in een echte platenzaak te halen! Zoals het voor iedere winkel geldt: vergelijk wel altijd de prijzen. Soms is deze toko namelijk duurder, omdat ze minder snel tot afprijzen overgaan dan bijvoorbeeld de FRS.
Bestellen is mogelijk, dat heb ik nog nooit gedaan. Ik kom meestal namelijk aan mijn muziek door het gewoon tegen te komen. En dat lukt goed bij de MediaMarkt, ze hebben af en toe erg leuke verzamelcd's voor zeer schappelijke prijzen. Soms hoor ik wel eens dat de MediaMarkt alleen maar zooi zou hebben, maar dat is zeker niet het geval! Wil je besparen op je uitgaven aan muziek, dan kun je in veel gevallen het beste even bij deze winkel naar binnen gaan. Ik zet er in ieder geval de charme van een platenzaak voor opzij.
pi_21461300
Het nadeel van de Mediamarkt-keten vind ik dat je er niet op je gemakt kunt zoeken, omdat je constant ondersteboven gelopen wordt door andere mensen. Zeker in de wat drukkere winkels in bijvoorbeeld Rotterdam. Daarnaast kan ik echt zelden vinden wat ik zoek en staat de boel vaak door elkaar. Ook irritant wanneer je iets zoekt en er staan 30 albums van dezelfde artiest en dat is dan ook meteen het enige wat ze ervan hebben.

Enige Mediamarkt waar ik echt goede ervaringen mee heb, is die in Antwerpen.
pi_21464975
quote:
Op zondag 22 augustus 2004 11:39 schreef Seborik het volgende:
Het nadeel van de Mediamarkt-keten vind ik dat je er niet op je gemakt kunt zoeken, omdat je constant ondersteboven gelopen wordt door andere mensen. Zeker in de wat drukkere winkels in bijvoorbeeld Rotterdam. Daarnaast kan ik echt zelden vinden wat ik zoek en staat de boel vaak door elkaar. Ook irritant wanneer je iets zoekt en er staan 30 albums van dezelfde artiest en dat is dan ook meteen het enige wat ze ervan hebben.

Enige Mediamarkt waar ik echt goede ervaringen mee heb, is die in Antwerpen.
Herkenbaar! Maar áls ik er wat vind, dan is het meestal super
  maandag 23 augustus 2004 @ 17:08:29 #111
13973 ranja
image means nothing
pi_21489168
Ik ben afgelopen donderdag in House of sound in Den Bosch geweest naar aanleiding van dit topic.
Erg herkenbaar, wat ik allemaal las werd ook werkelijkheid. Achteraf had ik er meer moeten kopen eigenlijk, de prijzen van vinyl zijn echt goedkoop... dit in tegenstelling tot de cd's trouwens. Wel een winkel om vaker heen te gaan, als ik in Den Bosch zou wonen zou ik elke week even kijken wat er nieuw was binnengekomen denk ik
Enige nadeel is dat ze geen nieuw vinyl hebben. Dat heeft een Da capo dan bijvoorbeeld wel.
pi_21491496
iemand nog tips voor Antwerpen? Sebbo?
pi_21492670
quote:
Op maandag 23 augustus 2004 18:57 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
iemand nog tips voor Antwerpen? Sebbo?
De Mediamartk en de FNAC, maar ben er verder nog niets tegengekomen... Tokus weet een straat vol cd-winkeltjes ergens in Antwerpen.
pi_21492869
quote:
Op donderdag 5 augustus 2004 20:50 schreef Summoner het volgende:
Mijn stamkroeg:

[afbeelding]

Platenworm, Groningen Steentilstraat 8
[
Daar moet ik nog eens heen. Wat maakt deze winkel beter dan de Plato en Elpee? Daar slaag ik meestal ook prima namelijk.
  FOK!-Schrikkelbaas maandag 23 augustus 2004 @ 19:47:15 #115
2057 Tokus
www.metalfan.nl
pi_21492881
quote:
Op maandag 23 augustus 2004 19:38 schreef Seborik het volgende:

[..]

De Mediamartk en de FNAC, maar ben er verder nog niets tegengekomen... Tokus weet een straat vol cd-winkeltjes ergens in Antwerpen.
in de Lange Koepoortstraat zitten een aantal shops, zo bij elkaar. veel van die kleine winkels met wat 2e hands en soms ook wel wat obscuur spul.

Ook Brabo Records, aan de grote markt, heeft soms wel wat leuks. Alleen het is nogal gek ingedeeld, met 4 cd hoesjes in 1 grote hoes. anti-diefstal, wat denk ik wel werkt.

Maar er zitten er nog veel meer. Meestal in van die kleinere winkelstraatjes.
Nothing lasts forever but the certainty of change
  maandag 23 augustus 2004 @ 19:52:35 #116
78509 Harry_Sack
bidibidibidibidi
pi_21492996
quote:
Op dinsdag 29 juni 2004 23:06 schreef apestaartje het volgende:
[
******

Concerto, Amsterdam (Utrechtsestraat)

Grootte assortiment, indeling winkel, mogelijkheid tot luisteren:
Groter zal je ze nauwelijks kunnen vinden. Gevarieerder ook niet. Vier a vijf gevels op rij, stampvol muziek. Elk gedeelte is op een bepaalde stijl gericht. Van klassiek tot dance. Tip: Weet welke deur je moet hebben. Ik zelf moest de eerste keer alle gedeeltes door lopen voor ik de goede had.
Verder is de inrichting niet bepaald mooi te noemen, maar wel functioneel. En de sfeer die er hangt is prima.

Personeel:
Tikkeltje alternatieve jeugd, maar niet tè. Vermoedelijk best wel muziek-liefhebbers. Dat straalt er gewoon vanaf.

Prijzen, bestellen:
Dat kan werkelijk alle kanten op. Ik nam een paar oude artiestenalbums mee voor 5 euro per stuk. Maar sommige gaan weer totaal de andere kant op.
Men heeft er absoluut verstand van zaken, als je weinig gegevens hebt, waarvan je denkt dat echt niemand dat weet, dan lukt het ze vaak nog om je op weg te helpen.

Het minpuntje is: Ze zijn inderdaad niet goedkoop, of je moet toevallig datgene tegenkomen wat je zoekt. Vooral de platenbak kan ik iedereen aanraden.
Ingenieur in de ornithologische huisvesting <- Urbanus :P
Good ol' Buck : http://youtube.com/watch?v=VmxXIS2ot8w <- Fun
N.W.O : http://www.youtube.com/watch?v=WOeCpMwZo6o <- Pol
pi_21493107
quote:
Op maandag 23 augustus 2004 19:47 schreef Tokus het volgende:

[..]

in de Lange Koepoortstraat zitten een aantal shops, zo bij elkaar. veel van die kleine winkels met wat 2e hands en soms ook wel wat obscuur spul.

Ook Brabo Records, aan de grote markt, heeft soms wel wat leuks. Alleen het is nogal gek ingedeeld, met 4 cd hoesjes in 1 grote hoes. anti-diefstal, wat denk ik wel werkt.

Maar er zitten er nog veel meer. Meestal in van die kleinere winkelstraatjes.
Brabo Records vind ik wel symphatiek klinken als Kempenaer
pi_21493792
quote:
Op maandag 23 augustus 2004 20:16 schreef Seborik het volgende:
BTW: CD-winkels in Antwerpen en Brussel
ende dank!
  dinsdag 24 augustus 2004 @ 12:11:16 #120
49901 PogueMahone
Yapo N'Guema - Honé
pi_21505239
Heeft iemand hier ervaringen met Soundgarden? (op internet)
De Narcis van Gabon
  dinsdag 24 augustus 2004 @ 12:16:55 #121
53283 Captain_Chaos
Aláááááááárm.....
pi_21505338
Een van mijn favoriete zaakjes was 'De Oorzaak' aan de Schiekade in Rotterdam maar die winkel bestaat helaas niet meer. Ik behelp me nu met Van Leest aan het Zuidplein-Hoog waar de verkoper ook muziekliefhebber/kenner is. Ik word er wel goed geholpen en het is nooit teveel werk iets voor me op te zoeken of te bestellen. Je kunt er het beste niet in het weekeinde naartoe omdat je op die manier de onvermijdelijke zaterdaghulp misloopt. De vaste club personeel verdient een pluim
Jawohl Herr Kaloin!
pi_21608186
quote:
Op dinsdag 24 augustus 2004 12:11 schreef PogueMahone het volgende:
Heeft iemand hier ervaringen met Soundgarden? (op internet)
Iemand?
  zondag 29 augustus 2004 @ 16:05:34 #123
49901 PogueMahone
Yapo N'Guema - Honé
pi_21619643
ik heb nu een cd bij ze besteld

iets van 99 cent verzendkosten, 6-14 dagen levertijd. Ik ben benieuwd of ze kunnen leveren, nlstore had hem niet
De Narcis van Gabon
pi_22167132
En?! Hoe is 't gegaan, PogueMahone?!
  vrijdag 24 september 2004 @ 08:52:18 #125
73438 Prep2Fight
Noem me alsjeblieft Tim!
pi_22167519
Ja, k wil het ook wel effe weten =)
Tim's LastFM Charts
' I want a easy plateau, some place to rest my head '
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')