abonnement Unibet Coolblue
pi_20290617
quote:
Op maandag 28 juni 2004 16:31 schreef UncleFunk het volgende:
Midtown, Utrecht...
Hetzelfde heb ik gehad bij Midtown in Amsterdam...

Erg arrogante verkopers, hebben alleen verstand van de dance die in NL hot is. Vroeg ooit 's een naar een release op een Frans label.

Verkoper: "Hey (naam collegaverkoper) hebben we (naam van release)??"
Collega: (zonder nadenken) "Nee."

Alsof hij wist welke plaat ik uberhaupt bedoelde.

Prijzen zijn OK, assortiment laat veel te wensen over.
  dinsdag 29 juni 2004 @ 22:21:10 #27
9613 Seborik
I, Voyager
pi_20292210
quote:
Op maandag 28 juni 2004 15:51 schreef UncleFunk het volgende:
De Plaatboef, Rotterdam (Nieuwe Binnenweg).
Ze hebben er op zich wel veel, het is alleen een rommeltje en toen ik er was, werden we naar buiten gedreund. De muziek stond keihard. Ze waren live techno aan het draaien of zoiets. Normaal kijken was er niet bij.
  dinsdag 29 juni 2004 @ 22:32:00 #28
18413 Summoner
Posterboy of the Apocalypse
pi_20292628
quote:
Op dinsdag 29 juni 2004 21:07 schreef le_knightclub_soda het volgende:
...en vandaag kreeg ik dit binnen:
[afbeelding]
Dat kun je gerust bij de minpunten zetten.
pi_20293917
House of sounds, Den Bosch (Lopen vanaf het station tot je niet meer verder kunt en dan nog een eind naar links, tot je aan je rechterhand dat rode bord ziet.)

Grootte assortiment, indeling winkel, mogelijkheid tot luisteren:
De formule: Zo veel mogelijk cd's op zo weinig mogelijk vierkante meters. Letterlijk: Van grond tot plafond. Er hoeven maar een paar klanten meer te zijn om te zorgen dat je a) er niet meer kunt lopen, of b) een van de vele cd-torens die in de zaak opgebouwd zijn om stoot. Bij voorkeur worden a en b gecombineerd. Ja, ze liggen vaak gewoon los op elkaar. Zonder rek. En het liefst minstens een meter hoog gestapeld.
Het assortiment varieert verder van happy hardcore tot de meest extreme metal. Ze hebben er een keur aan oude verzamelcd's. Ze hebben er zowel nieuwe als oude cd's, maar de nadruk ligt op tweedehands.
De mogelijkheid tot luisteren heb ik nog nooit geprobeerd. Ik heb er altijd cd's gehaald waar ik al minstens een vage indruk van had.
Let op: De laatste keer dat ik er was deed de pinautomaat het niet. Of dat nu nog steeds zo is weet ik niet, maar houd er rekening mee. De hele zaak oogt nogal obscuur.
Gezellig is het er niet, lekker ontspannen winkelen doe je er ook niet, maar het uitgebreide assortiment maakt veel goed.

Personeel:
Slechts 1 persoon: Een ietwat mysterieuze man ('Hans'). Wat 'ie moet doen doet 'ie goed, maar ik heb hem nog nooit zien lachen. Stug figuur, niet mijn type. Vermoedelijk wel gepassioneerd met muziek bezig. Dat is een pluspunt. Ik heb hem met klanten vaak genoeg over de meest obscure vinyls van weet-ik-veel hoeveel decennia geleden horen praten. En hij weet de raarste, lang vergeten cd's tevoorschijn te toveren als je ernaar vraagt. Dan pakt hij de hoge, wankelijke kruk die daar steevast in de zaak staat, springt er behendig op, en duikt hij een of andere tegen het plafond geplaatste doos in om de betreffende cd eruit te halen.

Prijzen, bestellen:
Van heel goedkoop tot heel duur. Verzamelcd's kosten veelal 5 euro.

******

Een, twee, cd, Tilburg (In een zijstraatje van de grote winkelstraat)

Grootte assortiment, indeling winkel, mogelijkheid tot luisteren:
Er is niet veel over te melden. Het lijkt op wat een Free Record Shop of Van Leest ook verkoopt, alleen dan meestal een stuk ouder. Tweedehands, dus. Daal een onhandige trap af als je verslaafd bent aan oude verzamelcd's. Aan het einde van de trap openbaart zich een soort schatkamer vol oude Megadance/Thunderdome/Greatest Hits/enzovoort-cd's.
Verder is het gewoon een keurige zaak met een ruime keus. De sfeer is er erg aangenaam.

Personeel:
Gewoon. Ja, gewoon. Leuke jongeren van rond de twintig die op een vriendelijke manier afrekenen. Je wordt er als klant goed behandelt, maar of ze enorm deskundig zijn op het gebied van muziek is niet duidelijk. Het is het type wat je ook achter de Free Record Shop-counter aantreft.

Prijzen, bestellen:
Normaal. Het varieert. Meestal zijn ze niet zo overdreven duur.

******

Concerto, Amsterdam (Utrechtsestraat)

Grootte assortiment, indeling winkel, mogelijkheid tot luisteren:
Groter zal je ze nauwelijks kunnen vinden. Gevarieerder ook niet. Vier a vijf gevels op rij, stampvol muziek. Elk gedeelte is op een bepaalde stijl gericht. Van klassiek tot dance. Tip: Weet welke deur je moet hebben. Ik zelf moest de eerste keer alle gedeeltes door lopen voor ik de goede had.
Verder is de inrichting niet bepaald mooi te noemen, maar wel functioneel. En de sfeer die er hangt is prima.

Personeel:
Tikkeltje alternatieve jeugd, maar niet tè. Vermoedelijk best wel muziek-liefhebbers. Dat straalt er gewoon vanaf.

Prijzen, bestellen:
Dat kan werkelijk alle kanten op. Ik nam een paar oude artiestenalbums mee voor 5 euro per stuk. Maar sommige gaan weer totaal de andere kant op.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 30-06-2004 11:36:16 ]
pi_20298713
quote:
Op dinsdag 29 juni 2004 22:21 schreef Seborik het volgende:

[..]

Ze hebben er op zich wel veel, het is alleen een rommeltje en toen ik er was, werden we naar buiten gedreund. De muziek stond keihard. Ze waren live techno aan het draaien of zoiets. Normaal kijken was er niet bij.
Soms draaien ze keihard baggerherrie, dat is zeker waar. Keihard snerpende gitaren bijvoorbeeld, als je daar niet van houdt, toch zeker hinderlijk
pi_20298746
quote:
Op dinsdag 29 juni 2004 23:06 schreef apestaartje het volgende:
Een, twee, cd, Tilburg (In een zijstraatje van de grote winkelstraat)
Helemaal niet bij stilgestaan dat ik hier ook al vier keer geweest ben.

Grootte assortiment, indeling winkel, mogelijkheid tot luisteren:
In de kelder hebben ze een behoorlijk grote afdeling met singles, keurig geordend op alfabet. Veel commerciële dingen, maar af en toe ook gouwe ouwe nummers.


Dank voor je review trouwens
pi_20300578
Nog drie

Aad's platenzaak, Tilburg (Net als Een, Twee, Cd gevestigd in een zijstraat van de grote winkelstraat, maar niet dezelfde. Ze zitten wel dicht bij elkaar.)

Grootte assortiment, indeling winkel, mogelijkheid tot luisteren:
Klein, eenvoudig en sober hokje dat goed gevuld is, maar zonder dat het een zooitje wordt. Het assortiment is erg commercieel. Het zijn vooral tweedehands cd's, en het is verder een prima zaak om een paar jaar later alsnog die ene plaat van die ene bekende artiest te kopen waar je eerder net niet het geld voor over had.
Let op: Je loopt deze zaak zo voorbij. Zelden zo'n verschrikkelijk onopvallende winkel met zo'n enorm saaie gevel gezien. Vraag een voorbijganger de weg, zou ik zeggen.

Personeel:
Niets bijzonders. Wel vriendelijk.

Prijzen, bestellen:
Ik kocht er een paar cd's voor 2 en een halve euro. Hier betrof het een paar verzamelaars van een decennium terug. Die geven ze hier en daar zowat weg. Artiestenalbums van een paar jaar oud liggen hier vaak voor rond de tien euro.

*****

Vinyl, Nijmegen (Vanaf het station naar de markt lopen en dan links, die lange straat in. En vervolgens heel ver lopen. Ergens na de afdaling - de straat loopt schuin af - zit het onopvallende zaakje verstopt. Aan je rechterhand. In dezelfde straat, maar dan veel eerder, vind je trpuwens ook nog het vrij goedkope 'Tinseltown'. Met vrij opvallend beschilderd geveltje.)

Grootte assortiment, indeling winkel, mogelijkheid tot luisteren:
Letterlijk en figuurlijk betreft het hier een wat stoffig, tweedehands zaakje. Meteen als je binnenkomt zie je de cd's, als je verder loopt zie je ook nog ander spul. Het is er best overzichtelijk. Maar het is een erg vage winkel, en of ze hebben wat je wilt is een grote gok. En of de cd het uberhaupt doet als je thuis komt: ook (bij een cd van mij bleken drie tracks achter elkaar over te slaan). Het assortiment is niet extreem groot, maar qua genres erg compleet. Van alles een beetje, zeg maar. De hele winkel geeft naar mijn mening nogal een vlooienmarkt-gevoel.

Personeel:
Beetje alternatief vrouwtje. Daar moet je van houden. Ze past precies in de sfeer van het zaakje.

Prijzen, bestellen:
Spotgoedkoop. Ik heb er ooit voor 1 euro per stuk een paar cd's mee genomen. Ook ooit een dubbelaar voor acht euro, maar dat valt qua prijs nog steeds mee.

*****

Kroeze, Nijmegen (Loop de grote winkelstraat uit, richting station, en ergens aan je rechterhand zit dan het onopvallende geveltje.)

Grootte assortiment, indeling winkel, mogelijkheid tot luisteren:
Groot assortiment, keurige zaak. Nieuwe cd's en geen tweedehandse. Vorm van de zaak: Lang & smal. Dat kan vervelend worden bij drukte, en reken maar dat het er vaak druk is. De Kroeze-vestiging in Arnhem is wat ruimer. Verder hebben ze gewoon van alles en nog wat. Free Record Shop-achtig aanbod, net iets alternatiever misschien.

Personeel:
Niets speciaals over te zeggen. Ze doen wat ze moeten doen.

Prijzen, bestellen:
Ze hebben een goedkope reputatie, maar toch valt het tegen. Veel cd's liggen er voor 17 euro. Dat is alvast een paar euro minder dan op de meeste plaatsen, maar rechtvaardigt deze goedkope reputatie niet 100 %. Bovendien heeft de Free Record Shop, even verderop, zijn prijzen bewust aangepast vanwege Kroeze (las ik ooit). Zodat het in Nijmegen qua prijzen niet zo veel uit maakt naar welke van de twee je gaat.

[ Bericht 10% gewijzigd door #ANONIEM op 30-06-2004 11:14:14 ]
  FOK!-Schrikkelbaas woensdag 30 juni 2004 @ 10:53:57 #33
2057 Tokus
www.metalfan.nl
pi_20300957
De Waterput, Bergen Op Zoom / Middelburg (Bosstraat 36 / Nieuwe Burg 29)
www.waterput.nl

Grootte assortiment, indeling winkel, mogelijkheid tot luisteren:
Vrij groot assortiment in beide winkels, vooral wat pop, rock en metal betreft. Ook voor wat jazz, reggae, hiphop, dance en wereldmuziek kan je er terrecht, maar daarvan is het aanbod minder groot. Het aanbod muziekdvds is ook redelijk groot. Ook hebben ze redelijk veel 2e hands cds en lps (in Bergen op Zoom achter in de zaak, in Middelburg boven). Er zijn ook nog een paar vitrines met wat zeldzamere cds en boxsets. Luisteren is mogelijk op een van de 5 of 6 cd-spelers. Ook kan je dvds kijken (met koptelefoon), en vinyl luisteren. Er staan ook nog een aantal zuilen waar nieuwe cds in zitten, zodat je die ook alvast even kan beluisteren.

Personeel:
De mensen die er werken zijn muziekliefhebbers. Ze weten wat ze verkopen, en vaak ook of het op voorraad is.

Prijzen, bestellen:
De prijzen voor nieuwe cds liggen meestal tussen de 16 en 20 euro. Wat oudere zitten vaak rond de 10-12 euro. 2e hands cds kosten vaak rond de 7 euro. Muziekdvds zijn jammergenoeg iets aan de duurdere kant.
Het meeste is wel te bestellen, en er staat ook een computer waarop je zelf kan kijken of het te bestellen is.
Nothing lasts forever but the certainty of change
  woensdag 30 juni 2004 @ 11:53:33 #34
9613 Seborik
I, Voyager
pi_20302591
quote:
Op woensdag 30 juni 2004 08:35 schreef UncleFunk het volgende:

[..]

Soms draaien ze keihard baggerherrie, dat is zeker waar. Keihard snerpende gitaren bijvoorbeeld, als je daar niet van houdt, toch zeker hinderlijk
De stijl interesseert me op zich niet zo, maar lekker cd's kijken is er niet meer bij wanneer het zo hard staat.
  woensdag 30 juni 2004 @ 15:28:42 #35
27648 Weakling
available in strong mint
pi_20308896
Bullit Eindhoven
Was jarenlang mijn nummer 1 platenzaak, vanwege veel alternatief en goed gesorteerd spul. De laatste jaren enorm in verval geraakt. Selectie is geslonken. Het is erg rommelig geworden. Te grote ruimte waar te weinig mee gedaan wordt. Erg jammer. Het personeel is nog wel redelijk okay en de prijzen vallen ook best mee.

Velvet Breda
Mijn huidige nummer 1 platenzaak. Was ooit Bullit Breda en is er zeker niet slechter op geworden nu ze (alweer een aantal jaren) Velvet zijn geworden. Gedeeltelijk nog hetzelfde personeel als voorheen en ze zijn stuk voor stuk prima. Breed gesorteerd, maar de nadruk op de wat onbekendere muziek, duidelijke indeling, oogt netjes en gemiddeld kost een CD 18 euro voor de nieuwe release en wat minder voor ouder werk. Dit soort zaken zorgen ervoor dat ik niet alles via internet ga kopen, maar het nog een plezier is om door bakken CD's te graaien.
There he goes. One of God's own prototypes. Some kind of high powered mutant never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
  vrijdag 2 juli 2004 @ 14:08:27 #36
9613 Seborik
I, Voyager
pi_20361339
quote:
Op woensdag 30 juni 2004 10:53 schreef Tokus het volgende:
De Waterput, Bergen Op Zoom / Middelburg (Bosstraat 36 / Nieuwe Burg 29)
www.waterput.nl
Waterput heeft heel veel en meestal kunnen ze ook wel komen aan wat je wil hebben. Soms zijn de prijzen alleen een beetje maf. Nieuwe cd's die 16 euro kosten en hele oude voor 20, maar dat is op zich overal wel zo.

Gelukkig is die trage gast weg, anders is'ie een uur bezig met je cd's zoeken en in doosjes doen.
  woensdag 7 juli 2004 @ 00:04:43 #37
72218 minton
skitzophonic
pi_20452908
Distortion Records
Westerstraat, Amsterdam

Het is zeker de moeite waard om eens een stukje verder dan de standaard winkels te lopen als je gaat platenshoppen in Amsterdam, dit is een van mijn favoriete plekken om vinyl te scoren!
Een ruim aanbod, zowel cd als vinyl (alhoewel dat laatste wel de overhand heeft), van metal tot idm tot funk tot dub. Eigenlijk alles komt wle aan bod, mits je niet op zoek bent naar cheape trance etc. Degene die de winkel runt is relaxed en heeft echt kennis van zaken; zal altijd wel met goede tips aan komen enzo. Als je op zoek bent naar iets dat niet in de winkel te vinden is, is bestellen geen probleem. De prijzen zijn over het algemeen zeer reasonable, zeker in vergelijking met andere platenzaken in de buurt (zoals Fat Beats bijvoorbeeld). Op hun website (www.distortion.nl) kun je trouwens hun hele catalogue door spitten en zijn er een keer in de zoveel tijd interessante eBay auctions te vinden!

morgen meer!
.. a love supreme ..
  woensdag 7 juli 2004 @ 00:36:48 #38
9613 Seborik
I, Voyager
pi_20453764
Distortion is wel tof. Beetje klein en rommelig, maar er ligt wel een hoop.
  woensdag 7 juli 2004 @ 00:41:50 #39
56897 Rosnesda
mnmlmnmlmnml
pi_20453869
Topplers is idd geweldig ... ik bestel er erg veel.

De goodies die je krijgt zijn super - goede klantenbinding.

Nog nooit problemen met verzenden of langdurig wachten gehad gelukkig, terwijl ik bijna wekelijks wat platen koop. Hopelijk blijft dat zo!
quote:
Op dinsdag 29 juni 2004 21:07 schreef le_knightclub_soda het volgende:
in ieder geval ff wat info over online platenzaak www.topplers.com

assortiment: een groot deel van wat een echt french-house liefhebber zou willen in z'n collectie kun je hier vinden, plus geluidsfragmenten van de meeste releases

personeel: Fransen, dus tikkeltje arrogant af en toe

pluspunten: gratis extra's bij je bestelling toegevoegd zoals een aankomende release op white label of stickers, folders etc en als een french house plaat uitkomt zul je 'm hier doorgaans als eerste vinden, soms zelfs voor de releasedatum

minpunten: verzendtijd kan soms heeeeeel erg uitlopen, is soms ineens heel snel, beetje wisselvallig dus, en vandaag kreeg ik dit binnen:

[afbeelding]

Trois Pistoles
pi_20456070
Boudisque, Amsterdam

Grootte assortiment, indeling winkel, mogelijkheid tot luisteren:
De winkel is opgedeeld in drie secties: gitaargeweld (hardrock, punk, goth, metal etc.) / pop -en dancemuziek + video's & dvd's / wereldmuziek, hiphop en reggae. Het assortiment is dan ook vrij breed. Ik kom meestal alleen in de 'pop-dance-video-dvd' sectie maar ik geloof dat je bij elke balie wel 5 a 6 koptelefoons hebt hangen. Ze hebben ook een kleine platensectie en daar kan je ook kiezen uit ong. 4 draaitafels. Maar het beste is toch wel de uitgebreide anime collectie! Als je van cult-films, Japanse -en alternatieve films houdt kom je hier zeker aan je gerief.

Personeel:
Aardige luitjes, de een heeft er wat meer verstand van dan de ander maar ze komen absoluut niet arrogant of betweterig over. Als het niet al te druk is zijn ze zeer bereidwillig om een praatje te maken of om je te helpen met je vragen. Af en toe loopt er ook een dikke rode kater rond die zich meestal te rusten legt op een stapel afgeprijsde CD's.

Prijzen, bestellen:
Ik heb zowel ervaring met bij de winkel -en on line bestellen, en dit is tot nu toe altijd zonder problemen gegaan. Er wordt automatisch een bericht naar je mailbox verzonden wanneer je bestelling binnen is of dat er iets gewijzigd is. Je kan ook gebeld worden, of per kaartje op de hoogte gebracht worden. Prijzen zijn verschillend, tussen de 15 en 20 euro, en afprijzingen rond de 5 a 10 euro. DVD's zijn wat duurder, maar dat komt doordat ze vaak veel import hebben staan. Anime dvd's zijn het prijzigst: tussen de 20 a 45 euro. Maar ja, daar heb je natuurlijk ook een afgeprijst-rek voor.

http://www.boudisque.nl
pi_20465927
Rare Records Eindhoven
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Grootte assortiment, indeling winkel, mogelijkheid tot luisteren:
het is een klein zaakje maar ze hebben erg veel verschillende labels en stijlen. ze gooien bijvoorbeeld trance en hardstyle wel allemaal in hetzelfde vak "trance" maar ze werken wel met bakken als: techno new, techno last week, techno just back in, op zich wel duidelijk.
voor het commerciele werk kun je beter ergens anders heen gaan maar voor club en techno en aparte dingen kun je er prima terecht.

Personeel:
het personeel is vrij behulpzaam, gaat in de computer opzoeken of ze iets hebben en bladeren desnoods zelf door de rekken om iets voor je te vinden. ik had een keer om een plaat gevraagd maar die hadden ze niet, en toen ik later een keer die winkel binnen kwam hadden ze die voor mij apart gehouden (ik kocht daar toen wel vrij veel). ze hebben iets van 6 draaitafels om te luisteren, maar op donderdag en vrijdagavond is het erg meestal erg druk.

Prijzen, bestellen:
de prijzen zijn, tja normaal rond de 10 euro per stuk, en je kunt online bestellen op rare-records.com


v.d. Berk Muziek Best
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Grootte assortiment, indeling winkel, mogelijkheid tot luisteren:
klein winkeltje met bepert assortiment vinyl, ze verkopen ook nog cd's. er is geloof ik maar 1 draaitafel om te luisteren. in eindhoven is nog een filiaal.

Personeel:
ik ben er niet zo vaak geweest, maar toen ik er een keer vroeg naar een bepaalde plaat zei hij: da's een bootleg waar waarschijnlijk heel moeilijk aan te komen is. omdat ik toch een stapeltje andere platen af ging rekenen zei die gast ineens: he ik heb misschien nog wel iets voor je, en pakt ie van onder de toonbank een white label met een hardcore remix van total eclipse of the heart met de originele stem van bonnie tyler. mijn ervaring is dat ze bij de midtown ook vaak platen achter houden, maar dan alleen voor bekenden.

Prijzen, bestellen:
prijzen zijn ook van rond de 10 euro per stuk, weet alleen niet of ze ook een site hebben.
pi_20473050
quote:
Op maandag 28 juni 2004 16:22 schreef UncleFunk het volgende:
Sounds, Rotterdam (Korte Hoogstraat)
Grootte assortiment, indeling winkel, mogelijkheid tot luisteren:

Ze hebben een redelijk breed aanbod wat alternatieve rockmuziek betreft, veel minder qua andere genres. Veel releases al voor releasedatum binnen.

Personeel:
Vriendelijk, behulpzaam, maar op afstand

Prijzen, bestellen:
voor ieder wat wils, nog nooit besteld.
pi_20473127
quote:
Op woensdag 7 juli 2004 03:47 schreef PDOA het volgende:
Boudisque, Amsterdam

Grootte assortiment, indeling winkel, mogelijkheid tot luisteren:
De winkel is opgedeeld in drie secties: gitaargeweld (hardrock, punk, goth, metal etc.) / pop -en dancemuziek + video's & dvd's / wereldmuziek, hiphop en reggae. Het assortiment is dan ook vrij breed. Ik kom meestal alleen in de 'pop-dance-video-dvd' sectie maar ik geloof dat je bij elke balie wel 5 a 6 koptelefoons hebt hangen. Ze hebben ook een kleine platensectie en daar kan je ook kiezen uit ong. 4 draaitafels. Maar het beste is toch wel de uitgebreide anime collectie! Als je van cult-films, Japanse -en alternatieve films houdt kom je hier zeker aan je gerief.

Personeel:
Aardige luitjes, de een heeft er wat meer verstand van dan de ander maar ze komen absoluut niet arrogant of betweterig over. Als het niet al te druk is zijn ze zeer bereidwillig om een praatje te maken of om je te helpen met je vragen. Af en toe loopt er ook een dikke rode kater rond die zich meestal te rusten legt op een stapel afgeprijsde CD's. :')

Prijzen, bestellen:
Ik heb zowel ervaring met bij de winkel -en on line bestellen, en dit is tot nu toe altijd zonder problemen gegaan. Er wordt automatisch een bericht naar je mailbox verzonden wanneer je bestelling binnen is of dat er iets gewijzigd is. Je kan ook gebeld worden, of per kaartje op de hoogte gebracht worden. Prijzen zijn verschillend, tussen de 15 en 20 euro, en afprijzingen rond de 5 a 10 euro. DVD's zijn wat duurder, maar dat komt doordat ze vaak veel import hebben staan. Anime dvd's zijn het prijzigst: tussen de 20 a 45 euro. Maar ja, daar heb je natuurlijk ook een afgeprijst-rek voor.

http://www.boudisque.nl
Die rooie kater gaat altijd op een cd van mijn keuze liggen :')

Voor de rest sluit ik me aan bij mijn voorganger. Helaas al twee keer gehad dat iets onbestelbaar bleek na een maand of wat, ook al enige keren gehad dat het heel snel klaarlag. Goede variatie in aanbod, lui weten meestal waar ze over praten op de obscuurdere genres na ...
quote:
Distortion Records
Westerstraat, Amsterdam
Prima zaak, kun je op regelmatige basis wel wat vinden...
quote:
Midtown Records, Amsterdam
De 'bediening' is daar vooral ter ere van zichzelf. Arrogante trancekwastjes die de nieuwste releases in hun hoofd hebben geprent. Aanbod is zeer beperkt en voorspelbaar. Ik kom er al tijden niet meer. Beneden hadden ze altijd wel rielekste bakken met obscure shit...

[ Bericht 6% gewijzigd door Tranceptor op 07-07-2004 20:38:29 ]
pi_20475513
Dank voor de reacties, Fok!kers We komen al in steeds meer hoeken van 't land.
  woensdag 7 juli 2004 @ 21:53:26 #45
73438 Prep2Fight
Noem me alsjeblieft Tim!
pi_20475618
plaatboef in A'dam ook goeie ken de mensne die daar werken toevallig
Tim's LastFM Charts
' I want a easy plateau, some place to rest my head '
pi_20475672
quote:
Op woensdag 7 juli 2004 21:53 schreef Prep2Fight het volgende:
plaatboef in A'dam ook goeie ken de mensne die daar werken toevallig
Krijg je ook korting dan
  woensdag 7 juli 2004 @ 22:06:04 #47
38530 Shedfire
Zwaar Metaal
pi_20476027
quote:
House of sounds, Den Bosch (Lopen vanaf het station tot je niet meer verder kunt en dan nog een eind naar links, tot je aan je rechterhand dat rode bord ziet.)

Grootte assortiment, indeling winkel, mogelijkheid tot luisteren:
De formule: Zo veel mogelijk cd's op zo weinig mogelijk vierkante meters. Letterlijk: Van grond tot plafond. Er hoeven maar een paar klanten meer te zijn om te zorgen dat je a) er niet meer kunt lopen, of b) een van de vele cd-torens die in de zaak opgebouwd zijn om stoot. Bij voorkeur worden a en b gecombineerd. Ja, ze liggen vaak gewoon los op elkaar. Zonder rek. En het liefst minstens een meter hoog gestapeld.
Mij (gelukkig) nooit gebeurd. De opzet van de winkel schrikt wel een hoop mensen af.
Of ze weten het niet echt te zitten, of ze denken dat het een of ander evil winkeltje is.
quote:
Het assortiment varieert verder van happy hardcore tot de meest extreme metal. Ze hebben er een keur aan oude verzamelcd's. Ze hebben er zowel nieuwe als oude cd's, maar de nadruk ligt op tweedehands.
Verrek ik heb er tot nu toe alleen nog maar nieuwe cd's gehaald. Die zijn meestal 11.50 op de japanse import etc na. Singles zijn trouwens wel relatief duur; 9 euro voor een maxi vind ik nog steeds erg veel, ookal heb ik het er wel eens voor neer geteld.
quote:
De mogelijkheid tot luisteren heb ik nog nooit geprobeerd. Ik heb er altijd cd's gehaald waar ik al minstens een vage indruk van had.
Hij heeft volgens mij onder de stapels op de toonbank 3 cd-spelers staan met kop telefoon, en ook ergens zijn 2 platen-spelers verstopt
quote:
Let op: De laatste keer dat ik er was deed de pinautomaat het niet. Of dat nu nog steeds zo is weet ik niet, maar houd er rekening mee.[quote]
Nog steeds niet trouwens (al een jaar niet). Maar er is een "geld trek"-automaat dicht in de buurt, dus al vaak zat even heen en weer gelopen. Volgens mij laat hij het ook nooit meer maken, of hij zelf nou geen geld er voor (over) heeft, of gewoon het allemaal zwart wilt ..

[quote]De hele zaak oogt nogal obscuur.
Gezellig is het er niet, lekker ontspannen winkelen doe je er ook niet, maar het uitgebreide assortiment maakt veel goed.
Als je er wat vaker komt heb je niet echt dat gevoel, als ik er met de juiste mensen ben, (lees mede-cd-koop-verslaafden) kan ik er een hele tijd zijn. Als ik straks weer geld heb, zal ik er ook weer veel te vinden zijn.
quote:
Personeel:
Slechts 1 persoon: Een ietwat mysterieuze man ('Hans'). Wat 'ie moet doen doet 'ie goed, maar ik heb hem nog nooit zien lachen. Stug figuur, niet mijn type. Vermoedelijk wel gepassioneerd met muziek bezig. Dat is een pluspunt. Ik heb hem met klanten vaak genoeg over de meest obscure vinyls van weet-ik-veel hoeveel decennia geleden horen praten. En hij weet de raarste, lang vergeten cd's tevoorschijn te toveren als je ernaar vraagt. Dan pakt hij de hoge, wankelijke kruk die daar steevast in de zaak staat, springt er behendig op, en duikt hij een of andere tegen het plafond geplaatste doos in om de betreffende cd eruit te halen.
Haha, wat een manier om Hans te beschrijven, ookal klopt het wel hoor de eerste keren dat ik er kwam vond ik dat ook, maar nu ik toch wel eens met hem klets (hij is een extreme festival ganger naar mijn mening, en houdt veel van grunge (Sonic Youth en Nirvana)) blijkt het toch wel een erg goede gast te zijn hoor. Het geniaalst is dat hij ook redelijk vaak gewoon de zaak verlaat, soms voor een kwartier, terwijl de "cd-aanleverman" op hem zit te wachten. Wat dat betreft ben ik wel blij dat de meeste klanten respect voor zijn zaak hebben en het niet helemaal leeg roven.
quote:
Prijzen, bestellen:
Van heel goedkoop tot heel duur. Verzamelcd's kosten veelal 5 euro.
De prijzen: 40% korting op alles op dit moment!
Het bestellen: niet doen want je kunt er heeeel lang op wachten. Het volgende week principe zullen mede-bestellers waarschijnelijk wel kennen.

Al met al een van mijn favoriete zaken.
Bertje en Henk
pi_20498613
Midtown is inderdaad een kutzaak. Naar mijn idee zijn ze in A'dam wat rielekster dan Utrecht, want dat zijn me daar toch een stelletje arrogante zultkoppen daar.
pi_20499036
Get Records, Amsterdam (schuin tegenover Concerto!)

Grootte assortiment, indeling winkel, mogelijkheid tot luisteren:
De winkel is voornamelijk erg lang. Voor de pop-afdeling slaat de winkel een hoekje om. Ik vind vooral de pop/jazz/klassiek/etc wat chaotisch georganiseerd, maar qua nieuwe releases, dance en obscure shit is het wel netjes, want dat staat voorin. Uitgebreide pop en dance sectie trouwens, sommigen op label gerangschikt. Uiteraard heb je ook de mogelijkheid tot luisteren; stuk of 4 draaitafels+cd-spelers. Over het assortiment: niks op aan te merken, hoewel ze naar mijn mening er wel op achteruit zijn gegaan na de overname door Plato. Vroeger kon je er echt de obscuurste shit bestellen, de eigenaar kende zowat alles. Helaas is 'ie een jaar geleden te komen overlijden waardoor een overname van Plato noodzakelijk werd. Helaas... Wel een leuk feit is dat ze daar onder te toonbank vaak bootlegs en advanced copies verkopen of weggeven, mits je de mensen wat beter kent. Ook hebben ze een kleine platensectie met nieuwe pop, punk en dancereleases. Ze heb ook een kleine bak met obscure shit.

Personeel:
Prima mensen, erg behulpzaam en vreselijk aardig. Altijd in voor een babbeltje en vragen staat vrij. Kunnen bijzonder lollig en sarcastisch uit de hoek komen naar mensen die gelijk vragen naar 'wat er voor nieuws uit is' zonder eerst te kijken...

Prijzen, bestellen:
Niet te goedkoop, maar ook zeker niet (te) duur. Alleen import wil nog weleens prijzig zijn, maar dat ligt aan de in/exportprijs en waar het vandaan komt. Nooit wat besteld daar trouwens, want meestal hebben ze wel wat ik zoek.

Free Record Shop, overal en nergens

Het is niet 'Free' zoals de titel zegt, vaak personeel met weinig verstand van zaken en alleen populaire shit. Geen vinyl te bekennen ook. Het enige mooie is dat ze vaak de obscuurdere dingen (lees: cd's die niet verkopen omdat ze juist obscuur zijn) wegdoen voor een prikkie. Zo ben ik eens een David Holmes cd tegen gekomen voor maar 0,99 euro!

[ Bericht 5% gewijzigd door PDOA op 08-07-2004 22:44:34 ]
pi_20499993
Vind het wel slecht van de Free Record Shop dat ik online wat CD's wil bestellen voor mooie prijzen, maar dat die nooit leverbaar zijn...

Toeval?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')