LowJoe, ik snap dat je moeite hebt met de manier waarop het gemaakt wordt (heb ik zelf ook) maar open daar dan een discussie over, zodat dit topic verschoond blijft van geflame en getroll.quote:Op zaterdag 26 juni 2004 13:51 schreef LowJoe het volgende:
Gelukkig houden we in Nederland niet van producten die verkregen zijn door marteling van ganzen!
Thanks voor de tip. Dan ga ik binnenkort eens even bij de Hanos langs.quote:Op zaterdag 26 juni 2004 15:12 schreef Pietverdriet het volgende:
Confit de canard kan je ook zelf maken, is lekkerder en helemaal niet moeilijk. Ik weet dat ze bij de Hanos, een horeca groothandel, prima foie gras verkopen.
Toevallig heb ik gisteren ook gésiers gegeten, maar nu is dus de voorraad op.quote:Op zaterdag 26 juni 2004 15:23 schreef snijder het volgende:
Wij eten vanavond confit!!! En gisteren lekker een salade gourmande met gésiers...Lekker hoor.
In augsutus maar weer een weekje naar de schoonouders in Normandië en flink inslaan. Moet ik wat voor je meenemen?
Tuurlijk mag je me een mailtje sturen. Moet ik het alleen niet deleten als junkmail...quote:Op zaterdag 26 juni 2004 16:58 schreef Pistol_Pete het volgende:
[..]
Thanks voor de tip. Dan ga ik binnenkort eens even bij de Hanos langs.
[..]
Toevallig heb ik gisteren ook gésiers gegeten, maar nu is dus de voorraad op.
Bedankt voor de aanbieding, maar ik ga het eerst in Nederland proberen. Mocht ik tot die tijd nog niks gevonden hebben, kan ik je dan een mailtje sturen?
Geconfijte eend is eendevlees dat gekookt is in zijn eigen vet, dat doe je dan in een pot, en dan zit er een dikke vetlaag bovenop, zo voorkom je bederf. Werd vroeger zo gedaan zodat de mensen ook in de winter wat te eten hadden, zonder dat je de eend maandenlang moet voeren.quote:Op zondag 27 juni 2004 13:32 schreef Martijn_77 het volgende:
Zit er dan echt een suikerlaagje over?
Hoe eet je die dan? Gekookt of zo?
Mag ik dan niet eens een kritische noot aan de discussie toevoegen??quote:Op zaterdag 26 juni 2004 15:30 schreef shmoopy het volgende:
[..]
LowJoe, ik snap dat je moeite hebt met de manier waarop het gemaakt wordt (heb ik zelf ook) maar open daar dan een discussie over, zodat dit topic verschoond blijft van geflame en getroll.
Evt verder in het Feedbacktopic.
Open er een topic over.quote:Op zondag 27 juni 2004 21:10 schreef LowJoe het volgende:
[..]
Mag ik dan niet eens een kritische noot aan de discussie toevoegen??
Carrefour...... Ik denk dat ze het daar ook wel hebben, wat hebben ze er nou nietquote:Op zaterdag 26 juni 2004 16:58 schreef Pistol_Pete het volgende:
Trouwens weet iemand of ze het misschien verkopen in de Carrefour in Belgie? Kom net tot de ontdekking dat er 1 in Luik zit.
Wij hebben als het goed is nog een blikje confit de canard staan maar ik heb geen idee wat ik er mee kan/moet doen.quote:Op woensdag 21 juli 2004 15:19 schreef zeeuwse het volgende:
dit hou ik even in de gaten...net terug uit de Perigord en ik mis de gesiers en de confit de canard al. Foie Gras ben ik niet zo'n fan van. Toch iets te zwaar/vet.
vriendlief gruwelt van gesiers, anders had ik een megablik meegenomen om zelf zo'n lekkere salade te maken. Heb wel notenolie en notenazijn, dus ik ben benieuwd.
ja ik heb het gevondenquote:Op dinsdag 20 juli 2004 20:55 schreef Martijn_77 het volgende:
Heb je het nog gevonden en heb je hier nog goede recepten mee.
In de Carrefour iddquote:Op vrijdag 23 juli 2004 22:07 schreef Plunderbunny het volgende:
[..]
Carrefour...... Ik denk dat ze het daar ook wel hebben, wat hebben ze er nou niet
Eendemaagjesquote:Op vrijdag 23 juli 2004 22:09 schreef Plunderbunny het volgende:
En wat is gesiers? Het klinkt gewoon al lekker
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |