abonnement Unibet Coolblue
pi_20189642
Vervolg van Huidverzorging voor de heren (deeltje 2)
quote:
COSMETICAPRODUCTEN voor mannen rukken op. Waren voorheen in de parfumerie enkele schapjes ingeruimd voor een paar herenartikelen, nu staan er heel veel tubes, flacons, spuitbussen en flesjes. En dan gaat het echt niet alleen om eau de toilette en scheerspullen. Datzelfde zien we terug bij de drogisterij en de supermarkt. Nam de man vroeger nog wel genoegen met een lik crème uit de pot van zijn vrouw of met de flacon gezinsshampoo, nu wil hij zijn eigen producten en daar stelt hij eisen aan.

Vroeger pikte hij spulletjes van haar, nu wil hij eígen cosmetica

MAN WIL OOK 'verwend' WORDEN!

AMSTERDAM - In de zeer concurrerende wereld van schoonheid is de strijd losgebarsten om de gunsten van de man. Gezien de niet aflatende stroom van herenartikelen verwachten de cosmeticafabrikanten heel wat van zijn ijdelheid en zijn groeiende belangstelling voor beautyproducten. Ongelijk hebben ze niet.

De cijfers op het gebied van gezichtsverzorgingsproducten voor mannen zijn, zo blijkt uit het jaarverslag 2003 van de Nederlandse Cosmetica Vereniging, verdubbeld. Voor mannenshampoos zie je hetzelfde beeld. Het is een cosmeticasegment met groeipotentie. Mannen willen spullen voor zichzelf. Niet alleen verschilt hun huid aanzienlijk van die van de vrouw, ze willen producten die er stoer uitzien, gemakkelijk in het gebruik zijn en die mannelijk ruiken. Eau de toilette voor mannen kan zich ook nog steeds verheugen in een stijgende interesse en ook in traditionele mannenproducten zoals scheerzeep en deodorant zit een toename in de omzet.
Cosmeticafirma's weten dat allang. Biotherm Homme, marktleider in Nederland, kwam hier 25 jaar geleden met drie scheerartikelen en drie huidverzorgingsproducten op de markt. "Er was destijds al vraag naar specifieke mannencrèmes, maar de laatste jaren is dit in een stroomversnelling geraakt. Nu zijn er 31 referenties", aldus Tamar Mulder, pr-medewerkster van Biotherm.
Eerst was het alleen de glamourhomo die prijs stelde op een verzorgd uiterlijk, maar de heteroman volgde betrekkelijk snel. De producten worden steeds specifieker. Er zijn crèmes die zich richten op het wegsmeren van zwembandjes en wallen, voor vochtherstel van de kantoorhuid, om de huid weer op peil te brengen na een nachtje doorzakken, zelfbruiners en lippenbalsems. Net toegevoegd aan het assortiment van Biotherm Homme zijn Age Fitness Yeux op basis van zuiver olijfblad en een serie antiperspirants en deodorants onder de naam Day Control.
Het merk Clarins volgde het voorbeeld van Biotherm pas anderhalf jaar geleden met een complete serie voor de mannenhuid.

Rimpels
Ook hier nieuwe producten zoals een handcrème en Total Wrinkle Control, een emulsie voor de dag waarop de man ontdekt dat hij er niet meer zo rimpelloos uitziet als voorheen.
Aramis, dat ook al een lange tijd meedraait op de Nederlandse markt, heeft net in de serie Lab Series for Men Day Rescue Total Face Therapy SPF 15 gelanceerd. Dit product beschermt tegen de zon, vervuiling en vrije radicalen en hydrateert tegelijkertijd. "Na de eerste kop koffie, een douche en een beetje Day Rescue kan elke man de wereld aan", meent Matt Teri, vice-president Aramis productontwikkeling.
Inmiddels is het druk geworden in de herencosmetica. Zo zijn er onder meer Vichy Homme, Lancôme Homme, Shiseido Men, Decléor Skincare for Men, Zihr en Nickel die met de reeds genoemde merken strijden om de gunst van de man. Jean Paul Gaultier verraste met zijn makeuplijn voor mannen. Tot nu toe behoren de Bronzing Powder en het kohlpotlood tot de toppers uit de 13-delige serie. "Denk maar niet dat al deze merken de business betreden als ze geen groeimogelijkheden zien", aldus Mary John Baumann, executive director bij Aramis, onderdeel van de Estée Lauder Group.
In de supermarkt en drogisterij is de opmars van mannenproducten eveneens duidelijk te merken. Etos bracht vorig jaar al een hele complete mannenlijn op de markt. Sanex volgde dit voorjaar met Sanex for Men. Nivea heeft al sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw op dit gebied een stevige greep op de markt. Beiersdorf, waartoe Nivea behoort, spreekt van een omzetstijging van 127 procent. Er was al een Nivea for Men-lijn voor de droge en normale huid, nu is er een voor de vette mannenhuid: Men Anti Shin. Daarnaast is de Men Sensitive Face Care voor de gevoelige huid op de markt gekomen en omdat mannen van scrubben houden, introduceert Men Face Scrub. Om die introductie te vieren, deed Iris Nowachi van het Duitse marketingbureau H.T.P. een onderzoek welke mannen nu precies geïnteresseerd zijn in huidverzorging.

Vrije man
Ze ontdekte drie soorten mannen die wel in zijn voor een eigen schoonheidsritueel. De eerste is 'de vrije man. Mannelijk maar met een aantal vrouwelijke eigenschappen. Hij is geïntreseerd in goede cosmeticaproducten en staat open voor een make-upadvies. David Beckham, Johnny Depp en Robbie Williams behoren tot deze groep.
Brad Pitt, Mick Jagger en George zijn voorbeelden van de moderne 'Peter Pan' en behoren ze tot groep twee. Deze man weigert op te groeien, al is hij de vijftig gepasseerd. Hij houdt van innovatieve, gekke producten, wil graag dingen uitproberen en is niet merkentrouw.
En dan is er nog 'de oude held'. Volgens de onderzoekster de slimste. Ook is hij moedig en sterk, maar tamelijk traditioneel ingesteld. Persoonlijke verzorgingsproducten vindt hij niet belangrijk, maar hij gebruikt ze wel onder het motto 'noodzakelijk voor het onderhoud'. Hij gaat voor hoge kwaliteit en efficiënte producten. Viggo Mortensen (Aragorn in Lord of the Rings) en Edward Burns zijn voorbeelden.
Ondertussen lanceert het ene parfumhuis na het ander modelabel nieuwe geuren of zomerse varianten van al bestaande eau de toilette. Kortom: de man, of hij nu een vrije man, een Peter Pan of een oude held is, heeft keus gekregen.
.
pi_20189914
Douglas heeft een Clarins aanbieding:

'Rasage Idéal moussant' 50ml
'Shampooing Idéal Cheveux & Corps' 30ml
'Gel Hydratant' 12ml
'Defatigant Visage' 12ml

voor ¤15,00 en met Douglas kaart ¤7,95. Dit ales in een Clarins toilettas .
  vrijdag 25 juni 2004 @ 21:39:42 #4
94337 DusDat
Livin' A Gay Life
pi_20190612
Ik heb de clarins toilettas & hij is enorm praktisch! beter dan dat Lancome Homme ding [smal, klein, lastig met elastiekjes van binnen enzo].

Welke heren gaan wel es naar schoonheidspecialist? Dat loopt nog achter volgens mij
Someday you're gonna know
There's more to get than what you've got
You gotta learn to let go
Stop living it up, ready or not
pi_20190847
Ik ga volgende week op vakantie dus ik kan nog wel een toilettas gebruiken

Iemand nog aanbevelingen voor huidverzorging in de zon-vakantie?
  vrijdag 25 juni 2004 @ 23:08:04 #6
87681 Sark
Shellslaaf
pi_20193204
Ik gebruik al geruime tijd producten van CLARINS, in mijn geval CLARINS MEN FATIGUE FIGHTER. en ben hier zeer tevreden over.
Het product is niet al te goedkoop voor het aantal ML dat je er voor krijgt, maar het verzorgt de huid goed naar mijn mening.
Het is gewoon verkrijgbaar in alle speciaalzaken zoals: paris, douglas enz enz

LINKJE
If you always do what you always did you always get what you always got!
  zaterdag 26 juni 2004 @ 20:00:18 #7
94337 DusDat
Livin' A Gay Life
pi_20210516
Bij huiverzorging in de zon-vakantie denk ik aan:
goede zonbescherming,
goede aftersun,
zonnetips aanhouden als: tussen 11.-15 niet in de zon etc.
zorgen voor een lekkere nachtcreme/fluide [ik zelf vind fluide lekkerder in de zomer] met een hoog % actieve werkstoffen, omdat je huid in de nacht herstelt.[hydraterend, etc]
loop gewoon even de Ici of Douglas in, daar is nu een lancaster actie met een opmaat gemaakt zonnebescherming advies
Someday you're gonna know
There's more to get than what you've got
You gotta learn to let go
Stop living it up, ready or not
  zondag 27 juni 2004 @ 22:24:34 #8
34813 Jerommeke.nl
Jorasho.nl zul je bedoelen.
pi_20237264
goedemorgen

wie gebruikt er hier trouwens allemala die sanex douchegel?
pi_20274556
quote:
Op zondag 27 juni 2004 22:24 schreef Jerommeke.nl het volgende:
goedemorgen

wie gebruikt er hier trouwens allemala die sanex douchegel?
Wat is daar zo speciaal aan dan??
  dinsdag 29 juni 2004 @ 12:48:49 #10
97765 coltivatore
succes is een keuze
pi_20276369
ik gebruik die sanex douchegel
niet echt veel bijzonders aan ofzo hoor, hij is wel relax maar ik heb niet ineens een significante verbetering van de huid opgemerkt als je daar op doelt
  dinsdag 29 juni 2004 @ 22:03:38 #11
34813 Jerommeke.nl
Jorasho.nl zul je bedoelen.
pi_20291562
nah, ik vroeg me af of ik de enige was die eigenlijk op een iets visceuzere substantie had gerekend
pi_20293851
etos Q10 huidcreme hierzo... erg voedend voor mn huid gezien die nog wel eens 'kraterig' aan wil doen en erg droog
pi_20331608
Uit gesloten topic:
quote:
Op donderdag 1 juli 2004 00:03 schreef Guitarmaistro1 het volgende:
Ik vroeg me nou af he:

heb reclame gezien van dit nieuwe middeltje, en het schijnt dat het helpt voor een mooie huid. Het zou niet uitdrogend zijn en goed tegen puistjes. Heeft iemand ervaringen hiermee? Zou wel handig zijn als het hielp tegen die paar ellendige pukkels van mij...

  donderdag 1 juli 2004 @ 16:18:15 #14
34813 Jerommeke.nl
Jorasho.nl zul je bedoelen.
pi_20339079
Welk middeltje is 'dit middeltje' ?
  donderdag 1 juli 2004 @ 16:46:15 #15
24672 Ghettobob
Get rich, or die trying
pi_20339810
Ik gebruik nu enige tijd de detoxifying facewash en moisturizer, met 1 keer per week de t-pur scrub van Biotherm.. werkt erg goed moet ik zeggen.. M'n huid is mooi mat en ik heb veel minder puistjes/mee-eters.
Remind yourself: Nobody's build like you, you designed yourself...
  donderdag 1 juli 2004 @ 17:18:12 #16
93619 Guitarmaistro1
Love my Gibby LP
pi_20340625
quote:
Op donderdag 1 juli 2004 16:18 schreef Jerommeke.nl het volgende:
Welk middeltje is 'dit middeltje' ?
Die slimmerd heeft mn topicnaam er niet bij vermeld

Nouja, het gaat om Nivea Double Action face wash for men. Dus ik vroeg me af of er mensen waren die hier ervaring mee hadden
  donderdag 1 juli 2004 @ 17:35:08 #17
34813 Jerommeke.nl
Jorasho.nl zul je bedoelen.
pi_20340951
Ja, die gebruik ik zelf ook. Je krijgt er wel een betere huid van (voelt beter aan), maar puisten verwijderd het niet. Ik heb wel eens van die kleine ophopingen, maar ik vermoed dat je daarvoor toch beter grovere middelen kan gebruiken.

En niet klagen over schatje, want schatje is een schatje
  donderdag 1 juli 2004 @ 17:36:19 #18
93619 Guitarmaistro1
Love my Gibby LP
pi_20340977
quote:
Op donderdag 1 juli 2004 17:35 schreef Jerommeke.nl het volgende:
Ja, die gebruik ik zelf ook. Je krijgt er wel een betere huid van (voelt beter aan), maar puisten verwijderd het niet. Ik heb wel eens van die kleine ophopingen, maar ik vermoed dat je daarvoor toch beter grovere middelen kan gebruiken.

En niet klagen over schatje, want schatje is een schatje
Ze zeggen dat het helpt ter voorkoming van nieuwe puisten, maar das dus niet het geval bij jou??
pi_20341066
Volgens mij ben ik scheel, zo'n beetje alle producten die de afgelopen 2 topics voorbij zijn gekomen kom ik nergens tegen in de winkel, nou kijk ik ook zelden verder dan de AH en het Kruidvat, maar toch...
"It's hard to argue against cynics - they always sound smarter than optimists because they have so much evidence on their side."
pi_20341876
quote:
Op donderdag 1 juli 2004 17:18 schreef Guitarmaistro1 het volgende:

[..]

Die slimmerd heeft mn topicnaam er niet bij vermeld

Nouja, het gaat om Nivea Double Action face wash for men. Dus ik vroeg me af of er mensen waren die hier ervaring mee hadden
Ik denk dat jij dan niet goed leest
“A good life is when you assume nothing, do more, need less, smile often, dream big, laugh a lot and realize how blessed you are for what you have”
  donderdag 1 juli 2004 @ 19:08:04 #21
93619 Guitarmaistro1
Love my Gibby LP
pi_20342673
quote:
Op donderdag 1 juli 2004 18:24 schreef Brennie het volgende:

[..]

Ik denk dat jij dan niet goed leest
Lieve schat, kijk nou s goed. De naam van mijn topic was Nivea Double Action Face Wash for men. Zie jij dat terug in de post van Schatje? Jerommeke vraagt niet voor niets welk middeltje bedoeld wordt.

Geeft niks
pi_20348791
quote:
Op donderdag 1 juli 2004 17:40 schreef Grrrrrrrr het volgende:
Volgens mij ben ik scheel, zo'n beetje alle producten die de afgelopen 2 topics voorbij zijn gekomen kom ik nergens tegen in de winkel, nou kijk ik ook zelden verder dan de AH en het Kruidvat, maar toch...
vandaar dat je ze niet vind

neem es een kijkje bij de Douglas of Ici Paris XL ofzo
pi_20350875
quote:
Op donderdag 1 juli 2004 19:08 schreef Guitarmaistro1 het volgende:

[..]

Lieve schat, kijk nou s goed. De naam van mijn topic was Nivea Double Action Face Wash for men. Zie jij dat terug in de post van Schatje? Jerommeke vraagt niet voor niets welk middeltje bedoeld wordt.

Geeft niks
Verkeerd gezien, dacht dat het om je eigen naam ging,sorry hoor
“A good life is when you assume nothing, do more, need less, smile often, dream big, laugh a lot and realize how blessed you are for what you have”
pi_20350985
quote:
Op donderdag 1 juli 2004 23:06 schreef Jaguar645 het volgende:

[..]

vandaar dat je ze niet vind

neem es een kijkje bij de Douglas of Ici Paris XL ofzo
Mij teveel moeite...
"It's hard to argue against cynics - they always sound smarter than optimists because they have so much evidence on their side."
  vrijdag 2 juli 2004 @ 11:57:40 #25
16715 Mylene
*schatje*
pi_20357864
Uit gesloten topic:
quote:
Op vrijdag 2 juli 2004 11:48 schreef Markster het volgende:
hallo, ik heb nu de double action facewash en de facescrub van nivea.

Die wash gebruik ik nu 2x per dag, en sinds vandaag ga ik die scrub ook gebruiken, alleen wanneer en hoevaak ?

Voor of na de scrub, en elke dag of maar 2x per week? (zoals met mijn andere scrub)

Staat niet op de verpakking namelijk.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')