abonnement Unibet Coolblue
pi_20031350
Alle onderwerpen. Nieuws! Die krijgen jullie allemaal van mij. Ik hou VI.nl tijdens het EK zorgvuldig op de hoogte van het laatste EK nieuws!

Als het goed is heb je mij al is nieuws zien posten in een Quote tag. Hopenlijk vonden jullie het iets. Voor mij is het alleen maar lastig dat ik ze in aparte topics moest plaatsen. Dus nieuws van Nederland in het Nederland centraal topic.

Dit wil ik nu anders doen, Daarom zet ik al het nieuws van het EK 2004 in deze topic. Hopenlijk begrijpen jullie mij, en ik hoop dat ik jullie snel en effiecien op de hoogte kan houden!

Mijn eerste inzending, en tevens een voorbeeld!
quote:
Nederland heeft alles, maar verspeelt alles


Het Nederlands elftal dwong tegen Tsjechië lang veel bewondering af maar verspeelde uiteindelijk een 2-0 voorsprong en droop af met een zure 3-2 nederlaag. Een onbegrijpelijke wissel van Dick Advocaat, die Oranje's uitblinker Arjen Robben wisselde voor Paul Bosvelt, leidde de ondergang in.

Het leek allemaal nog wel zo mooi te worden. Eindelijk kwam het Nederlands elftal weer eens op een snelle voorsprong toen Wilfred Bouma geheel vrijstaand bij de tweede paal raak kopte uit een vrije trap van Robben.

De snelle goal verloste Oranje van veel van de kwalen waarmee het de laatste jaren kampt. Opeens bleken de spelers elkaar weer te vinden, lukten passeeracties, maakten de spitsen een vooractie en waren de schoten scherp. En dat allemaal door eindelijk een voorsprong en een beetje meer ruimte.

Een klassieke Nederlandse treffer was het gevolg. De steekbal van Edgar Davids was slim, het vrijlopen en voorzetten van Robben uit het boekje en de intikker van Ruud van Nistelrooy ijskoud: met de fraaie 2-0 als gevolg.

Oranje mocht overigens van geluk spreken dat het doelpunt werd goedgekeurd. Bij de pass van Davids op Robben stond Van Nistelrooy bijna tien meter buitenspel, en die terreinwinst kwam hem goed van pas toen hij scoorde.

De euforie ebde snel weg toen Tsjechië binnen drie minuten aansloot. Phillip Cocu leidde de tegentreffer in met een kinderlijke fout. Milan Baros pikte de bal op, stuitte op Jaap Stam maar kreeg de bal in twee keer bij Koller, die simpel kon scoren: 2-1.



In het vervolg bleef het duel op en neer golven en waren Nederland en Tsjechië om beurten gevaarlijk. Voor Oranje haalden John Heitinga, Clarence Seedorf en Davids verwoestend uit maar kwamen hun schoten slechts centimeters tekort. Maar ook Edwin van der Sar werd regelmatig beproefd en wist niet van wijken.

Een kwartier na rust haalde Advcocaat de woede van heel Nederland op zijn hals door uitblinker Robben, op wie de Tsjechen maar geen vat konden krijgen, te vervangen door defensieve middenvelder Paul Bosvelt.

Niet toevallig kreeg Tsjechië het initiatief steviger in handen en werd Nederland veel minder gevaarlijk. Een typische Tsjechische goal bracht de zo gevreesde gelijkmaker. Pavel Nedved zette voor, Koller legde met de borst af en Milan Baros knalde onberispelijk raak.

Het Nederlands elftal moest een kwartier voor tijd opnieuw een tegenvaller slikken toen Heitinga onterecht zijn tweede gele kaart kreeg en kon vertrekken. En nog was het spektakel niet voorbij. Een vijfde doelpunt hing in de lucht, aan beide kanten.

Triest genoeg viel het beslissende doelpunt bij Van der Sar. Marek Heinz knalde, Van der Sar redde, Karel Poborsky pikte de bal op en bediende Smicer, die de bal alleen nog over de doellijn hoefde te blazen. Waarmee de Tsjechen de comeback in de 88ste minuut compleet maakten en Oranje de volgende kater bezorgden.
Zoals hierboven afgebeeld, wil ik dit jullie onder aandacht brengen. Als er nieuw nieuws is, en ik heb hem nog steeds niet hier gepost. Dan vraag ik hierbij jullie hulp.

Met vriendelijke groet.

BMWM3
pi_20031468
quote:
Machteloos Duitsland niet langs Letland


Letland moest tegen Tsjechië in het laatste kwartier het hoofd buigen, tegen Duitsland bleef de Baltische EK-debutant wel overeind (0-0). De Letse spits Verpakovskis deed meer van zich spreken dan zijn twee Duitse collega's Kuranyi en Bobic bij elkaar.

De Duitse bondscoach Rudi Völler had een verdediger (Jens Nowotny) opgeofferd voor een extra spits (Fredi Bobic). Maar de ingreep sorteerde niet het beoogde effect. Evenals tegen Tsjechië hield de Letse defensie stand, zonder veel kansen weg te geven. Even ontsnapt aan de straffe bewaking kreeg Kevin Kuranyi vroeg in de wedstrijd een kans, het schot ging voorlangs. Maar verder moest Duitsland in de eerste helft genoegen nemen met schoten van afstand, die onvoldoende kracht of de verkeerde richting hadden.

Met Andrej Rubins als meest in het oog springende speler deed Letland in aanvallend opzicht van zich spreken. De mooiste actie was van Maris Verpakovskis, zes minuten voor rust. De aanvaller pikte de bal op de middenlijn op en passeerde vier Duitse verdedigers. Aan het einde van de rush ontbeerde Verpakovskis de kracht om ook nog doelman Oliver Kahn te passeren.

De Letse spits zorgde kort na rust voor de nodige Duitse hartkloppingen, toen hij in het zestienmetergebied met Christian Wörns en Frank Baumann in de buurt onderuit ging. De vragende blikken van Verpakovskis vonden geen antwoord bij scheidsrechter Riley.

Letland verdiende toch het eerste winstpunt op het EK. Duitsland had geen antwoord op de stugge Letse defensie, die natuurlijk weinig ruimte liet. Nog los van het gemis aan raffinement en tempo lag het Duitse probleem vooral in de spits. Kuranyi viel niet op, zijn aanvalsmaatje Bobic maakte nagenoeg niets klaar. Tekenend was zijn laatste actie van de wedstrijd, toen hij bij een voorzet van Kuranyi veel te laat bij de bal kwam.

Het gebrek aan scherpte zette Völler halverwege de tweede helft tot het inwisselen van Bobic voor Miroslav Klose. In het laatste kwartier maakte ook Kuranyi plaats voor Thomas Brdaric. Het bleek lood om oud ijzer. Letland bleef overeind tegen het ideeënloze Duitsland. Tekenend voor armoede in de Duitse spits liet Klose in blessuretijd een grote kopkans onbenut.
pi_20031486
quote:
Cruijff: 'Het grootste probleem de opbouw'


'Het is heel naar, maar de Tsjechen hebben uitstekend gevoetbald.' Johan Cruijff was diplomatiek in zijn analyse bij de NOS na de 3-2 nederlaag van Nederland tegen Tsjechië.

Hoewel hij de ingreep van Advocaat niet wilde veroordelen, het van het veld halen van Arjen Robben was ook voor Cruijff opvallend. 'De wissel kwam niet op het meest gelukkige moment. Vanaf dat moment durven de Tsjechen meer risico te nemen. Zonde dat juist hij eraf gaat. Het is zonde dat je een speler zo bezig en de tegenstander met angst voor hem eruit haalt. Aan de andere kant, ik begrijp de wissel wel', zei Cruijff.

Volgens Cruijff lag de pijn ergens anders. 'Er was te weinig balbezit. Het grootste probleem was de opbouw van achteruit. Er kwamen alleen maar lange ballen.'

Toch had Cruijff niet gekozen voor Robben. 'Zoek de ruimte voor hem. Kijk of hij de linksback gek kan krijgen. Je kan hem ook aan de rechterkant zette, dan hou je in ieder geval die dreiging.'
Dit was het nieuws van gisteren 19 juni 2004. Trusten
  zondag 20 juni 2004 @ 01:34:33 #4
32422 engessa
Who's dirty?
pi_20031497
quote:
Op zondag 20 juni 2004 01:33 schreef BMWM3 het volgende:

[..]

Dit was het nieuws van gisteren 19 juni 2004. Trusten
Morgen ga jij je tietens posten?
  zondag 20 juni 2004 @ 01:36:21 #5
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_20031525
VBL>>>EK2004forum
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_20031722
quote:
Oranje treft Nielsen in laatste groepsduel

De UEFA heeft Kim Milton Nielsen aangewezen als scheidsrechter voor het laatste groepsduel van het Nederland elftal. De Deen leidt woensdag de wedstrijd in Braga tegen Letland. De Noorse scheidsrechter Terje Hauge heeft Duitsland-Tsjechië toegewezen gekregen.
pi_20032104
Waarom kort jeje posts niet in:

www.vi.nl ?

daar knip en plak jij toch alles vanaf ?
pi_20032137
quote:
Op zondag 20 juni 2004 02:20 schreef Logitik het volgende:
Waarom kort jeje posts niet in:

www.vi.nl ?

daar knip en plak jij toch alles vanaf ?
Omdat sommige mensen geen lid/registratie zijn/hebben van vi. Dus daarom. En ik vind het leuk om te doen en jullie van de laatste nieuws te voorzien!
pi_20035445
quote:
Oranje geeft winst uit handen, Heitinga rood


Na afloop van een aantrekkelijk maar verloren schouwspel tegen Tsjechië (2-3) heeft het Nederlands elftal plaatsing voor de kwartfinale van het Europees kampioenschap voetbal niet meer in eigen hand. Ook bij een zege in de laatste groepswedstrijd tegen Letland is de duur van het verblijf van Oranje in Portugal afhankelijk van de uitslag van het duel tussen Duitsland en Tsjechië. Ajacied Johnny Heitinga speelde in de basis, maar moest een kwartier voor tijd het veld verlaten vanwege een tweede gele kaart. Zdenek Grygera en Tomás Galásek startten eveneens vanaf het fluitsignaal, maar de Ajacieden verlieten voortijdig het veld.

Het Nederlands elftal bekert bij een zege op Letland alleen verder wanneer het al voor de kwartfinale geplaatste Tsjechië niet van Duitsland verliest. Zowel spelers als bondscoach staan in de aanloop van de ontmoeting met Letland voor een zware taak. De internationals moeten verwerken dat ze tegen de Tsjechen een 2-0 voorsprong
verspeelden. Advocaat zal moeten uitleggen waarom hij op het moment dat Oranje domineerde, uitblinker Robben voor middenvelder Bosvelt wisselde. Uitgerekend na die omzetting verloor Oranje het initiatief en verspeelde het in het laatste half uur een 2-1 voorsprong.

Voor de wissel van Robben voor Bosvelt leek Advocaat nog met twee nieuwe spelers en een aanvallendere speelwijze kleur aan Oranje te geven. De bondscoach gaf tegen de Tsjechen de voorkeur aan Robben als linksbuiten. De eveneens van een hamstringblessure herstelde Seedorf verdrong Van der Vaart uit de basisformatie. Advocaat bracht bovendien een wijziging in zijn defensie aan. Cocu speelde niet als middenvelder maar als centrale verdediger. De aanvoerder moest zich samen met Bouma en Stam over de Tsjechische spitsen Koller en Baros ontfermen.

Ook met een extra centrale verdediger speelde het Nederlands elftal super aanvallend. In balbezit verschenen vleugelverdedigers Heitinga en Van Bronckhorst naast Seedorf en Davids op het middenveld. Robben en Van der Meyde moesten als diepe buitenspelers scherpschutter Van Nistelrooij van munitie voorzien.

Het was uitgerekend centrale verdediger Bouma die de gedurfde speelwijze in de vierde minuut voor het eerst beloonde. Nedved moest de naar voren sprintende rechtsback Heitinga onreglementair stoppen. Bouma kopte de goed door Robben getrapte vrije trap onberispelijk langs de kansloze doelman Cech.

Nauwelijks een kwartier later bereidde Robben eveneens de tweede treffer voor. De aanwinst van Chelsea liet rechtsback en Ajacied Grygera opnieuw achter zich. De toegesnelde Van Nistelrooij promoveerde de uitstekende voorzet van Robben koelbloedig tot het tweede Nederlandse doelpunt.

Ongewild liet Cocu de aangeslagen Tsjechen in de 23e minuut terug in de wedstrijd komen. De aanvoerder verspeelde knullig de bal aan Baros die vervolgens Koller in staat stelde tegen te scoren. Ook na de onnodige treffer van Tsjechië hield het Nederlands elftal het betere van het spel. Vlak voor het rustsignaal was Davids nog dichtbij de derde Nederlandse treffer. Op aangeven van Robben trof hij de paal. Zdenek Grygera verliet halverwege de eerste helft het veld al voor Smicer. Of de Ajacied vanwege een blessure het veld moest verlaten is nog niet duidelijk.

Onbegrijpelijk voor de vele aanwezige Nederlandse supporters in Aveiro haalde Advocaat een half uur voor tijd Robben naar de kant. De uitblinker van Oranje moest plaatsmaken voor extra middenvelder Bosvelt. De wissel pakte faliekant verkeerd uit. Zonder Robben verloor Nederland aan aanvallende kwaliteiten.

Met een prachtige redding op een schot van Smicer behoedde Van der Sar zijn ploeg in de 64e minuut nog voor de gelijkmaker. De doelman was in de 71e minuut echter kansloos op een mooi schot van Baros: 2-2. Oranje kwam na een tweede gele kaart van Heitinga helemaal met lege handen te staan. Na een schot op de lat van Nedved besliste Smicer het duel alsnog in Tsjechisch voordeel.



Karakteristieken:
Aveiro: Nederland - Tsjechië 2-3 (2-1). 4. Bouma 1-0, 19. Van Nistelrooij 2-0, 23. Koller 2-1, 71. Baros 2-2, 88. Smicer 2-3.
Scheidsrechter: Metujo Gonzalez (Spa). Toeschouwers: 30.000. Rode kaart: 75. Heitinga (Nederland) 2x geel. Gele kaart: Seedorf (Nederland), Galásek (Tsjechië).
Nederland: Van der Sar; Stam, Cocu en Bouma; Heitinga, Seedorf (86. Van der Vaart), Cocu, Davids en Van Bronckhorst; Van der Meyde (79. Reiziger), Van Nistelrooij en Robben (59. Bosvelt).
Tsjechië: Cech; Grygera (24. Smicer), Ujfalusi, Jiranek en Jankulovski; Poborsky, Gal sek (62. Heinz), Rosicky en Nedved; Baros en Koller (75. Rozehnal).

Stand:
Tsjechië 2 2 0 0 6 5-3
Duitsland 2 0 2 0 2 1-1
Nederland 2 0 1 1 1 3-4
Letland 2 0 1 1 1 1-2
Tsjechië naar kwartfinale

Programma, 23/6, 20:45
Nederland - Letland (Braga),
Duitsland - Tsjechië (Lissabon)
Bron: www.ajax.nl
pi_20037106
quote:
'Dit was voetbal met een grote V'


In Nederland is er de kater na de 3-2 nederlaag tegen Tsjechië, maar in de buitenlandse media wordt vol lof gesproken over de wedstrijd, die 'de voetbalhemel voor de echte liefhebber' was. Een overzicht van de buitenlandse media.

Terwijl Kicker al sprak van een Riessen-Fussball-Speil kwam het Duitse boulevardblad Bild superlatieven tekort. 'Nauwelijks zijn de Duitsers van het veld, worden we op het EK al op giganten-voetbal getrakteerd. Wat was de 3-2 van Tsjechië tegen Nederland een adembenemende wedstrijd! Negentig minuten hoog tempo, mooie goals, simpelweg een grote belevenis.'

L'Equipe sprak van een historische wedstrijd. 'Nog nooit in het bestaan van het EK zijn er twee landen in geslaagd de toeschouwers op de tribune én achter de tv zo te boeien. Nederland en Tsjechië hebben een wedstrijd gebracht vol spanning, ontegenzeggelijk prachtige aanvallen en doelpunten. Het is onmogelijk om het grote aantal kansen te beschrijven.'

'Wat een eerbetoon aan het voetbal! Wat een gevecht! Wat een kansen', schrijft Marca. 'Het EK was tot nu toe goed, maar dit keer was het voetbal met een grote V. Nederland had alles in eigen hand, maar kwam achter en ligt er bijna uit. Je moet het gezien hebben om het te geloven om van de schoonheid ervan te kunnen genieten.'

Gazzetta Della Sport was evenzeer te spreken over de 'mooiste' wedstrijd. De Italiaanse krant legde bij de wissel van Robben een parallel met het duel Italië-Zweden. 'Het lijkt Trapattoni wel met zijn wissel van Cassano. In een poging in te grijpen op het veld ging in de praktijk het overwicht verloren en uiteindelijk ook de wedstrijd.'

'Aanval op aanval op aanval. Dit was de voetbalhemel voor de echte liefhebber', schrijft The Observer enthousiast. 'Het eindigde voor de Nederlanders in hel, maar als ze zich hebben hersteld moeten ze zich beseffen dat ze deelnamen in een buitengewone voetbalwedstrijd.'
Bron: www.vi.nl
pi_20037185
Het was inderdaad onderhand The Best Game Ever, voor de neutrale kijker en voetballiefhebber althans. Toch leuk dat we dat dan in ieder geval nog met ons voetbal mogelijk maken, en daarbij betrokken zijn.
pi_20037450
quote:
'Van Figo verwacht ik verder niets meer'


Ooit was ik een fan van Luis Figo. Ik zag een betere Sjaak Swart in hem. Swart was in de jaren zeventig een sierlijke, donkere rechtsbuiten van Ajax en het Nederlands elftal, die naar eigen zeggen eerst zijn directe tegenstander passeerde en de voorzet gaf om vervolgens op tijd in het strafschopgebied te zijn om de bal zelf fraai in te koppen. Dat was niet zo, maar Sjakie maakte in de loop der jaren veel doelpunten en gaf veel voorzetten. Een uitermate nuttige schakel in een voorhoede waarin Piet Keizer en Johan Cruijff voor de genialiteit zorgden.

Luis Figo vond ik zelfs beter dan Swart. Getructer, slimmer, genialer en minimaal net zo doelgericht. En dat in het veranderende voetbal, waarin het harder en meedogenlozer toeging dan in Sjakie's tijd. Ik ging voor Figo naar Barcelona kijken, omdat Johan Cruijff hem bij Sporting Lissabon weghaalde en vond zijn transfer naar Real Madrid een logische. Hij hoort bij een nog prestigieuzere ploeg dan Barcelona, hij sluit moeiteloos aan bij Roberto Carlos, Zinedine Zidane, Raúl, Ronaldo en David Beckham. De 135 miljoen gulden die met die transfer was gemoeid achtte ik normaal.

Maar wat is er met hem misgegaan? Het afgelopen seizoen knoeide hij bij de Koninklijke maar wat aan, wegzakkend in verwoestend egoïsme. Net als dat hele stelletje over het paard getilde zakkenvullers, om maar eens een modewoord te gebruiken. Maar ik was ervan overtuigd dat tijdens dit Europees kampioenschap de oude en ware Luis Figo weer zou opstaan. Omdat zijn Portugal zo op hem rekent. Hier hangen de straten vol met zijn foto, vullen zijn columns de kranten, ontleent het volk - althans volgens de kranten - positieve energie aan zijn aanwezigheid. Hier is hij populair als in zijn tijd bij Sporting. Hier is hij de plaatsvervanger van God en die ontwijkt zijn verantwoordelijkheid ook nooit.

Vorige week zaterdag was Portugal niet in de ban van Rui Costa, Pauleta of Fernando Couto, maar lag het aan de voeten van de oude dribbelkoning die het land naar het allerhoogste zou leiden. Ik hoopte mee, rekenend op 's mans eergevoel en droomde al van de eindstrijd tussen Frankrijk en Portugal die net zo mooi zou zijn als de halve finale van 1984, toen in Marseille beide landen op meeslepende wijze voetballes doceerden aan de rest van de wereld. Maar ik had het al na vijf minuten gezien. Luis Figo gedroeg zich als een slechte Clarence Seedorf, hij liep overal en nergens, poogde van alles, doch slaagde minder en minder in zijn acties. Figo bleek niets van zijn Real-echec te hebben geleerd, speelde voor zichzelf en in zichzelf gekeerd. Uiteindelijk sloot hij zich definitief af van het elftal, dat verder en verder wegzakte en roemloos ten onder ging. Figo dus ook.

Van Figo verwacht ik verder niets meer. Sterker nog, ik mag hopen dat coach Luiz Felipe Scolari zijn knuppel pakt en Figo uit het elftal ramt. Luis Figo is een sta-in de-weg geworden. Te dominant. Te eigenwijs. Te ingebeeld. Nog steeds niet beseffend wat het voorbije seizoen leerde, namelijk dat ook hij, zelfs hij, in teamverband dient te denken. Ik werd zaterdag misselijk van mijn idool. Struikelend, gesticulerend, falend werd hij een karikatuur van een topvoetballer, de liefde van tallozen onwaardig. Portugal dook zaterdagavond onder in een oorverdovende stilte en durfde niet hardop uit te spreken wat mij voorin de mond lag. 'Figo, landverrader.' Het goede resultaat in de wedstrijd tegen de Russen doet daar niets aan af.

Kees Jansma
Bron: www.vi.nl
pi_20038938
quote:
Brückner: 'Rust voor Nedved en anderen'


Tsjechië treedt niet met het sterkste elftal aan tegen Duitsland. In ieder geval is aanvoerder Pavel Nedved er woensdag niet bij.

'Ik zal Nedved en wat andere spelers rust geven', zei bondscoach Karel Brückner na de 3-2 overwinning op Nederland, waarmee kwalificatie voor de kwartfinale werd binnengehaald.

Waarschijnlijk blijft ook Tomás Galásek aan de kant. De Ajax-middenvelder liep tegen Nederland tegen een gele kaart aan en staat zodoende op scherp. Uit voorzorg zal de Tsjechische bondscoach Galásek niet laten spelen tegen Duitsland.

Brückner ziet het buiten de ploeg laten van enkele basiskrachten niet als probleem. 'We hebben genoeg goede spelers in de selectie.' Nederland is afhankelijk van het resultaat van Tsjechië-Duitsland. In het geval dat Duitsland de laatste groepswedstrijd wint is Oranje uitgeschakeld.
Bron: www.vi.nl
pi_20039495
quote:
Geschorste spelers tijdens EURO 2004
Bron: www.vi.nl
pi_20039806
quote:
What if: Poule A zo klaar als een klontje

Met nog één duel te gaan in de poule is de tijd van het grote rekenen en de reglementskennis aangebroken. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als Griekenland wint van Rusland en Portugal Spanje klopt? En wanneer zijn de Spanjaarden sowieso door?

VI.nl maakte een tabel met alle mogelijke what if-scenario's. Zo blijkt dat Griekenland en Spanje slechts een puntje nodig heeft om de kwartfinale te bereiken. Portugal moet simpelweg winnen, Rusland is sowieso uitgeschakeld.

Programma zondag 20 juni 20:45u: Rusland-Griekenland, Spanje-Portugal



Nummers één en twee van de poule gaan naar de kwartfinale.

Als twee of meer ploegen gelijk eindigen in punten, moeten de volgende regels uitkomst bieden:

1. het puntentotaal uit de onderlinge duels
2. het doelsaldo uit de onderlinge duels
3. het aantal doelpunten voor in de onderlinge duels
4. het doelsaldo in alledrie de poule-duels
5. het aantal doelpunten voor in alledrie de poule-duels
6. het coëfficiënt van de WK- en EK-kwalifcatiereeks (punten/wedstrijden)
7. de ranking in het Fair Play-klassement

Mocht er dan nog geen beslissing zijn gevallen dan wordt er geloot.

Als twee ploegen gelijk eindigen op basis van de eerste drie criteria én in het laatste duel tegenover elkaar staan, volgt er een strafschoppenreeks direct na het laatste duel tussen die twee lande.
Bron: www.vi.nl
pi_20043131
quote:
Advocaat denkt niet aan opstappen


De dag na de nederlaag tegen Tsjechië moest Dick Advocaat toegeven met de wissel van Robben een inschattingsfout te hebben gemaakt. Maar de Oranje-bondscoach peinst niet over opstappen. 'Ik ben geen wegloper.'
Terwijl de spelers een lichte training afwerkten gaf Advocaat op een ingelaste persconferentie nogmaals uitleg over zijn redenen Robben ten faveure van Paul Bosvelt naar de kant te halen. Ook na een (kort) nachtje slapen, kon de Hagenaar zijn keuze begrijpen.

'Achteraf is de wissel niet goed uitgepakt. Ik heb daar nu wel spijt van. Maar ik kan me heel goed voorstellen waarom ik Bosvelt voor Robben heb gebracht. We hadden een mannetje minder op het middenveld. Ik had niet het gevoel dat we de wedstrijd controleerden. Bovendien had Robben al drie maanden nauwelijks gevoetbald. Daarom heb ik hem er uitgehaald.'

Clarence Seedorf en Edgar Davids zouden hebben laten doorschemeren hun wenkbrauwen te hebben gefronst bij de wissel. 'Zij waren het met jullie (de pers, red.) eens. Zij vonden ook dat ik Robben had moeten laten staan. Maar ik was van mening dat we met twee spitsen moesten gaan spelen', legde Advocaat uit. 'En dat is nog steeds een stuk meer dan de meeste landen.'
Bron: www.vi.nl
pi_20043174
quote:
Everton wil minimaal 75 miljoen voor Rooney


Manchester United, Chelsea en Real Madrid azen op Wayne Rooney. Maar Everton is niet van zins de achttienjarige EK-ster te laten gaan. Zelfs niet als een van de clubs bereid is 75 miljoen euro te betalen.
Rooney dankt de interesse vooral aan zijn sterke optreden met de Engelse nationale ploeg in Portugal. De jonge aanvaller speelde goed tegen Frankrijk en forceerde een strafschop. Tegen Zwitserland scoorde hij vervolgens twee keer.

'David Moyes en ik zijn het eens dat Wayne nu een speler van 75 miljoen euro is', zei voorzitter Bill Kenwright. Maar ook als dat bedrag op tafel komt is een vertrek van Goodison Park nog niet zeker. 'Ik zal elk bod afwijzen en zeggen: Dank je wel, maar waar wil je verder over praten?'

Toch laat algemeen directeur Trevor Birch de deur op een kier. 'Als er iemand komt die 150 miljoen biedt dan gaan we er natuurlijk over nadenken. Maar we zijn niet in die situatie, dus het is niet meer dan speculeren.'

Everton kan het geld goed gebruiken. The Toffees kampen met een schuldenlast van bijna vijftig miljoen euro. Manager David Moyes kan dan ook voor volgend seizoen geen versterkingen halen.
Bron: www.vi.nl
pi_20043936
quote:
Spanje mist Etxebarria tegen Portugal

Spanje zal waarschijnlijk zonder Joseba Etxebarria aantreden tegen Portugal. De aanvaller kampt met een blessure.
De Baskische vleugelspeler bleef tijdens de rust van het duel met Griekenland in de kleedkamer achter met een kneuzing in zijn rechterbovenbeen. Volgens bondsarts Genaro Borrás is er een flinke ontsteking ontstaan in het bovenbeen, waardoor het meespelen zeer twijfelachtig is.

'Voor zo'n belangrijke wedstrijd als deze, denk ik niet dat Etxebarria op tijd fit is', verklaarde bondscoach Iñaki Sáez. Hij kan zich troosten met de gedachte dat invaller Joaquin tegen de Grieken zeer sterk inviel.

De blessures van Carles Puyol en Raúl Bravo vallen mee. Het tweetal verdedigers zal normaal gesproken mee kunnen doen in de Iberische derby, komende zondag.
Bron: www.vi.nl
pi_20043973
quote:
Griekenland houdt ook Spanje in bedwang


Het was hangen en wurgen, maar het is de Grieken wel gelukt. Griekenland verraste voor het tweede duel op rij. Na eerst gastland Portugal te hebben verslagen, hield de ploeg van bondscoach Otto Rehhagel woensdag Spanje in bedwang: 1-1.
Dankzij het zwaarbevochten gelijkspel is Griekenland dicht bij een plaats in de kwartfinale. Met Spanje delen de Grieken de koppositie met vier punten. Komend weekeinde wacht een cruciale ontmoeting met Rusland, terwijl Spanje Portugal van zich af moet zien te houden.

Het betere Spanje mocht zich het meest beklagen over de puntendeling, die tot stand kwam tijdens een zeer onderhoudend duel. De Grieken namen een afwachtende houding in en lieten de Spanjaarden het spel maken. Het leverde een open wedstrijd op nadat Fernando Morientes Spanje in de 28ste minuut op voorsprong had gebracht.

Die voorsprong kwam tot stand na een blunder in de Griekse afweer. Michalis Kapsis dacht simpel de bal terug te spelen op doelman Antonis Nikopolidis, maar had niet in de gaten dat Raúl attent was. De Madrileense aanvoerder pikte de bal op en hakte de bal op zijn aanstormde ploegmaat Morientes, die zich via een fraaie schijnbeweging alle ruimte schiep om doeltreffend uit te halen: 1-0.



Spanje controleerde vervolgens het duel, zocht de aanval, maar moest af en toe beducht zijn op een Griekse tegenstoot, die veelal werd ingeleid door Theodoros Zagorakis. De Griekse aanvoerder haalde enkele keren gevaarlijk uit, maar doelman Iker Casillas kon hij niet passeren.

De Spanjaarden kregen de betere kansen. Invaller Joaquin dolde haast voortdurend Panagiotis Fyssas (foto onder) op de linkerflank en verzond enkele knappe voorzetten, maar twee keer verzuimde een geheel vrijstaande Raúl om het verschil naar twee te tillen.

Dat kwam zijn land duur te staan. Halverwege de tweede helft verstuurde Vassilis Tsiartas een prachtige pass op Angelos Charisteas (foto), die vanaf zeven meter Casillas passeerde met een diagonale schuiver. De gelijkmaker leidde een Spaans slotoffensief in, maar ondanks enkele kansen voor Joaquin en Iván Helguera hield de ploeg van Rehhagel wilskrachtig stand.
Bron: www.vi.nl
pi_20044659
quote:
'Dennis Rommedahl snel fit dankzij drijftank'


Dennis Rommedahl kan dinsdag mogelijk gewoon spelen tegen Zweden. De Deense buitenspeler herstelt veel sneller dan verwacht van de heupblessure die hij tegen Bulgarije opliep.
'Rommedahls toestand is bemoedigend', gaf teamarts Mogens Kreutzfeldt aan. 'Normaal gesproken wordt zo'n blessure erger de dag erna, maar bij hem is juist het tegenovergestelde aan de hand en hopen we hem zelfs speelklaar te krijgen voor Zweden.'

Een behandeling in een drijftank is het geheim achter het snelle herstel van de 25-jarige PSV'er. 'Maar we kunnen misschien pas op de dag van de wedstrijd uitsluitsel geven of hij echt kan spelen.'
Bron: www.vi.nl
pi_20050582
quote:
Smicer evenaart EK-record Klinsmann


Met zijn winnende doelpunt tegen Nederland maakte Vladimir Smicer zich al bijna onsterfelijk in Tsjechië. De aanvallende middenvelder van Liverpool veroverde eveneens een vermelding in de EK-recordboeken.

Smicer is nu met Jürgen Klinsmann de enige speler die op drie eindrondes van het EK wist te scoren. De Duitse spits deed dat in West-Duitsland, Zweden en Engeland, de Tsjechische supersub in Engeland, België en Portugal.

Smicer kwam tot nog toe negen wedstrijd in actie op een EK. Slechts één enkele keer maakte hij overigens een hele wedstrijd mee. Drie keer werd hij gewisseld en vijf keer viel hij in. De 3-2 was bovendien zijn 25ste goal voor Tsjechië.

pi_20050632
quote:
Olic positief bevonden maar niet geschorst


Ivica Olic is positief bevonden bij de dopingcontrole na de wedstrijd tegen Frankrijk. De Kroatische aanvaller wordt desalniettemin niet bestraft door de tuchtcommissie van de UEFA.

Bij Olic werden sporen van methylpresnisolone aangetroffen. 'Dat is een pijnstiller', legde de UEFA-woordvoerder uit. 'Het gebruik ervan zouden we hebben goedgekeurd als het vooraf zou zijn gemeld in het medisch attest.'

Een schorsing blijft echter uit, de UEFA laat het bij een boete van bijna 6.500 euro. 'De Kroatische arts had ons moeten informeren, maar om wat voor administratieve reden dan ook is dat niet gebeurd.'

Olic kreeg de pijnstiller toegediend omdat hij in de oefeninterland tegen Denemarken op 5 juni een ribblessure opliep. De 24-jarige linkspoot kan nu maandag gewoon meedoen tegen Engeland.
Bron: www.vi.nl
pi_20050680
quote:
Schrale troost Russen: snelste EK-goal ooit


Voor de Russen was het EK al na twee wedstrijden en zonder ook maar één doelpunt voorbij. In de laatste groepswedstrijd redde Rusland de eer tegen Griekenland en kreeg Dmitri Kiritsjenko een EK-record in handen.

De 27-jarige aanvaller van CSKA Moskou scoorde al in de tweede minuut tegen Griekenland. Kiritsjenko profiteerde van een fout in de Griekse verdediging en maakte daarmee de snelste goal ooit op een eindronde van het EK.

Bron: www.vi.nl
pi_20050725
quote:
'Spugende' Alexander Frei gaat vrijuit


Alexander Frei, de Zwitser die Steven Gerrard tijdens het duel met Engeland zou hebben gespuugd, wordt niet vervolgd. De tuchtcommissie van de UEFA bepaalde dat er niet voldoende bewijs was waaruit zou blijken dat Frei daadwerkelijk in de fout ging..

Engeland noch Gerrard zelf had zich overigens beklaagd, maar de Duitse zender ZDF kwam op de proppen met beelden waaruit zou blijken dat Frei zou hebben gespuugd. Dat heeft er inderdaad alle schijn van (Frei maakt een spugende beweging, Gerrard grijpt naar zijn nek en meent iets gevoeld te hebben), maar honderd procent bewijs is het niet: de mond van Frei is bijvoorbeeld niet in beeld.

'Ik ben erg blij', reageerde de Zwitserse aanvaller, die nu tegen Frankrijk gewoon in de basis zal staan. 'Ik heb echter nooit een slecht geweten gehad. Maar het is duidelijk dat die incident de voorbereiding van het elftal er niet gemakkelijk op heeft gemaakt.' En Peter Gillieron, namens de Zwitserse voetbalbond: 'Er was geen bewijs. We zijn erg tevreden en blij. Zowel voor het team als voor de speler.'
Bron: www.vi.nl
pi_20050798
quote:
Op zondag 20 juni 2004 21:59 schreef BMWM3 het volgende:

[..]

Bron: www.vi.nl
Hoaah ik was 9 minuten eerder Dmitri Kiritsjenko redt eer Rusland, en goed ook!
[14.gif]
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')