abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 14 augustus 2001 @ 18:01:03 #1
3767 Herald
Come get some
pi_1411644
Jaaah alweer een massa-topiqueje vergelijkbaar met Wat is leuker: Jezelf zijn of een massa-figuur? ,
Mode, in = not done? en commercie mutsen
(dus als je er een slot opgooit kan ik het best begrijpen)

Dit omdat ik echt zo'n ontzettend stronthekel heb aan al die suffe klootviolen die maar zitten te brallen dat de massa zuigt, dat 'in' zijn 'out' is, dat commercie voor de dommeriken is die niks zelf kunnen bedenken. In Lifestyle lopen er weer topiques over wat 'in' is en wat 'hot' en 'not' is. En uiteraard komen daar de rechtgeaarde linksdraaiende biopap etende goody-little-twoshoes op af om eens flink te verkondigen dat je jezelf moet zijn en je vooral niets moet aantrekken van de hedendaagse mode en dat trends van nu een averechts effect hebben op je koelheidsmeter in je sociale omgeving.

In hoeverre wil jij je eigen unieke identiteit doorvoeren? Hoever zet jij je af tegen die ranzige massa die enkel de zwakste zieltjes absorbeert en ze ombouwt tot willoze slaven van deze grote enge en ultrafoute consumptiemaatschappij.
Ikzelf zie me totaal niet als uniek figuur met alternatieve gedachten. Ik ben gewoon een laffe meeloper die de volumeknop wat hoger zet als het nieuwste liedje van K-Otic weer eens te horen is. Ik ben bereid om eventjes van mijn bureaustoel te klauteren om eens goed te gaan zitten als La Spears weer eens op de buis is. En ondanks deze goddeloze blootstelling aan massa en commercie wijk ik ook af van deze epidemie.
Ik draag een bril terwijl elke van zichzelf houdend persoon toch wel lenzen draagt. Je ziet er dan immers een stuk patenter uit. Mijn huid is lijkbleek terwijl het doorgaans normaal is om een mooi gebruind velletje te hebben. Komt natuurlijk omdat ik vaak binnen zit me te goed doen aan de commercie op televisie terwijl de unieke medemens zich allemaal buiten scharen en allemaal tegelijkertijd sociaal doen. Mijn favoriete outfit bestaat uit een Krusty T-shirt wat al 3 jaar oud en niet in een traditionele witte of zwarte kleur is, samen met een broek-met-zakken-aan-de-zij (en afritsbare pijpen) die ook al 3 jaar gelden is aangeschaft. Ik lees geen boeken, weinig tot geen tijdschriften. Wizard: the Comics Magazine is mijn favoriete maandblad. Daarnaast word ik vaak beschreven als vreemd, eng en freak terwijl ik toch best normaal oog dacht ik. En ondanks dat ik niet de doorsnee figuur ben beschouw ik me wel als een doorsnee boerenlul die reclamebureaus en marketeers nodig heeft om beslissingen te maken.

Wat is massa? Ik vind T-shirts en spijkerbroeken massa. Iedereen draagt ze. GSM's, scooters, mensen in een disco, breezers, bier, alcohol, Coca Cola en bekende merken vind ik ook massa. Verkeersregels, cultuur, naar school gaan en een baan zoeken wordt ook massaal gedaan. Je afzetten tegen de massa, kotsen op commerciële muziek en hetero zijn is ook niet uniek. Algemeen beschaafd Nederlands, netjes zijn op een sollicitatie gesprek, niet met volle mond praten, ach dat doet toch iedereen?
Waarom vind jij je zo uniek? Omdat jij je haar durft te verven? Omdat jij geen Tommy Hillfiger kleding draagt? Omdat jij net als duizenden andere goths zo'n fancy teken van leven om je nek hebt hangen? Omdat je in het weekend zwarte make-up op je gezicht smeert maar doordeweeks wel een witte bloes aandoet tijdens het serveren?

Die studentencorps sufkutten die allemaal dezelfde kleding dragen hebben zogenaamd geen eigen wil. Kunnen niet nadenken, lopen elkaar uit onzekerheid maar achterna. En toch doen en bereiken ze veel meer dan ik, de verschoppeling van de maatschappij en constante teleurstelling van mijn ouders. Studentenballen regelen wel allerlei feesten en partijen, zorgen voor tripjes naar wijngaarden in Duitsland en organiseren in December een heus kerstgala inclusief bijbehorende posters, flyers en andere snuisterijen. Dat zou empirisch niet mogelijk kunnen zijn volgens de theorieën van de unieke medeFok!kers die stellig beweren dat iedereen die zich kleedt volgens de mode of naar zijn/haar vriendenclub een ontzettende randdebiel is zonder enige kennis of mogelijkheid om zelfstandig een beslissing te nemen.

Maar wat maakt jou uniek? Aan welke uitvoering van massa doe jij niet? Draag je nooit spijkerbroeken? Drink jij nooit Coca Cola? Wat onderscheidt jou van de rest waardoor jij zo ontzettend opvalt dat mensen omkijken en denken "wow, die is anders" als je op straat loopt?

*But in my own way, I am king. Hail to the king baby.*
  dinsdag 14 augustus 2001 @ 18:13:24 #2
2890 Zanderrr
A Face Made For Radio
pi_1411820
quote:
Op dinsdag 14 augustus 2001 18:01 schreef Herald het volgende:
Maar wat maakt jou uniek?
Niets
quote:
Aan welke uitvoering van massa doe jij niet? Draag je nooit spijkerbroeken? Drink jij nooit Coca Cola? Wat onderscheidt jou van de rest waardoor jij zo ontzettend opvalt dat mensen omkijken en denken "wow, die is anders" als je op straat loopt?
Niets.

Mooi stukje, trouwens

"You fear Jazz. You fear the lack of rules, the lack of boundaries"
pi_1411829
Goed stuk ja. Zelfde antwoorden als Zanderrr, trouwens. .
Wittgenstein
  dinsdag 14 augustus 2001 @ 18:20:59 #4
10090 waspman
life is sweet
pi_1411867
ieder mens is uniek, maar velen willen dat graag verbergen
  dinsdag 14 augustus 2001 @ 18:23:12 #5
2890 Zanderrr
A Face Made For Radio
pi_1411873
quote:
Op dinsdag 14 augustus 2001 18:20 schreef waspman het volgende:
ieder mens is uniek, maar velen willen dat graag verbergen
Ja, maar het is de aparte combinatie van dingen die zoveel mensen kunnen die je misschien uniek maakt. Hey, het is niet alsof ik de enige ter wereld ben die gitaar kan spelen ofzo...
"You fear Jazz. You fear the lack of rules, the lack of boundaries"
pi_1411880
Ik probeer mezelf te zijn. Op de manier hoe ik nu leef en denk voel ik mezelf, en heb ik het idee dat ik geen mensen hopeloos achternaloop. Pas als je echt gelukkig bent met de persoon die je bent, ben je jezelf. Of dat nu is terwijl je met de mode meegaat, of je eigen mode creërt, dat maakt niet uit. Maar dat maakt je wel uniek imho.
daarna schilderde ik mijn schaduw
deed het licht uit
en genoot bij de gedachte dat ik de enige mens ter wereld ben met een schaduw in volstrekte duisternis
  dinsdag 14 augustus 2001 @ 18:35:01 #7
6290 Dr_Crouton
Uw advertentieruimte hier.
pi_1411905
quote:
Op dinsdag 14 augustus 2001 18:01 schreef Herald het volgende:
Maar wat maakt jou uniek? Aan welke uitvoering van massa doe jij niet?
Vooral (entertainment) media, hoeft al die RLS niet te volgen.
quote:
Draag je nooit spijkerbroeken?
Nee, ik draag ze juist wel.
quote:
Drink jij nooit Coca Cola?
Nee, ik drink juist wel Coca-Cola
quote:
Wat onderscheidt jou van de rest waardoor jij zo ontzettend opvalt dat mensen omkijken en denken "wow, die is anders" als je op straat loopt?
Ik val niet zo op.
The Internets, I needs it..
  dinsdag 14 augustus 2001 @ 18:37:48 #8
3767 Herald
Come get some
pi_1411917
quote:
Op dinsdag 14 augustus 2001 18:25 schreef Oosthoek het volgende:
Ik probeer mezelf te zijn. Op de manier hoe ik nu leef en denk voel ik mezelf, en heb ik het idee dat ik geen mensen hopeloos achternaloop.
maar net als vriend Merulez draag je spijkerbroeken en tank je bier in het weekend. Sterker nog, je bent pas na hem geregistreerd op Fok!. Stiekem toch onzeker?
*But in my own way, I am king. Hail to the king baby.*
pi_1411918
Ik denk dat er bijzonder weinig is waarmee ik me aan de massa onderscheid.

En volgens mij is het veel efficienter om met de massa mee te gaan i.p.v. heldhaftig tegenin te ploeteren. En er het beste van proberen maken.

  dinsdag 14 augustus 2001 @ 18:45:01 #10
7092 Oosthoek
Homo SAABiens
pi_1411930
quote:
Op dinsdag 14 augustus 2001 18:37 schreef Herald het volgende:
Maar net als vriend Merulez draag je spijkerbroeken
Soms wel, maar liever Dockers-broeken omdat ze lekkerder zitten
quote:
en tank je bier in het weekend.
Tuurlijk, in 't café is het gezellig, en het smaakt nog goed ook Ik doe het niet omdat andere mensen het ook doen. Hoewel ik wel het idee heb dat een aantal vrienden van me dat doet.
quote:
Sterker nog, je bent pas na hem geregistreerd op Fok!. Stiekem toch onzeker?
Is lol op een forum verboden?

Ik snap wel wat je bedoelt, en het klopt natuurlijk enigzinds wel, maar ik probeer wel altijd gewoon te doen wat ik wil, en daarmee mezelf blijven. Daarmee zorg ik er dus wel voor dat ik niet achter iemands reet aan zal lopen omdat ik hem/haar cool vind.

Het wordt pas fout als je bv. iets aantrekt omdat iedereen dat aanheeft. Dan verlies je wel je identiteit denk ik ja.

daarna schilderde ik mijn schaduw
deed het licht uit
en genoot bij de gedachte dat ik de enige mens ter wereld ben met een schaduw in volstrekte duisternis
  dinsdag 14 augustus 2001 @ 18:49:20 #11
10041 Kakkie
Dat is ook zo!!!!!
pi_1411939
Ik denk dat ik heel uniek ben, tenminste gedraag me uniek! Met plezier!!
En die dag hebben we vast liggen slapen...
  dinsdag 14 augustus 2001 @ 18:54:36 #12
9203 RaR
 Hoe raar kan je zijn?
pi_1411950
Ik ben uniek want ik ben raar..

goed geschreven, beetje depri misschien

Psychiatrists say that 1 of 4 people is mentally ill. Check 3 friends. If they're ok, you're it...
  dinsdag 14 augustus 2001 @ 19:02:27 #13
11923 I.R.Baboon
Schaterlachend langs ravijnen.
pi_1411967
Ik probeer niet wanhopig om uniek te zijn of zo, maar ik ga ook geen dingen dragen/doen omdat anderen het doen. Ik doe wat ik wil, en dat zal soms best samenvallen met wat anderen willen. Ik drink ook coca cola en draag ook spijkerbroeken. Ik doe dat alleen niet omdat anderen dat doen. Dus uniek ben ik niet, maar ook geen massafiguur.
Het gaat slecht, verder gaat het goed.
pi_1411978
Als je kleding, uiterlijkheden, attributen nodig hebt om 'uniek' te zijn ben je per definitie een massafiguur.
  dinsdag 14 augustus 2001 @ 19:49:53 #15
4086 4]-[ Highlander
Zie jij ook dubbel? :P
pi_1412210
Als ik zeg dat ik geen massa-figuur ben dan lieg ik. Ook ik was samen met 90.000 lotgenoten op Dance Valley aanwezig. Wat ik niet doe is me anders kleden omdat andere mensen zeggen dat ik dat moet doen of dat er een bepaald merk ineens in is.
Tja, definieer massa, wat is massa. Als je 's ochtends van 9:00 tot 17:00 een baan hebt, hoor je dan bij de massa, omdat ook jij in die file staat?
Belangrijkste vind ik is dat je doet wat je zelf leuk vindt, ook doet de massa dat zelf ook of juist niet.

Heel beangstigend vind ik de dingen die Herald op noemt, die komen mij bekend voor

  dinsdag 14 augustus 2001 @ 20:12:38 #16
12221 Tijn
Powered by MS Paint
pi_1412309
Briljant stukje tekst, Herald! Chapeau Magoed, hier is wat je graag van me wilde weten:
quote:
Op dinsdag 14 augustus 2001 18:01 schreef Herald het volgende:
Maar wat maakt jou uniek?
Mn genetische opbouw, dna-structuur, vingerafdruk, iris & vorm van mn oor.
quote:
Aan welke uitvoering van massa doe jij niet? Draag je nooit spijkerbroeken? Drink jij nooit Coca Cola?
Jup, ik draag spijkerbroeken & ik drink Coca Cola. Niet omdat iedereen het doet maar gewoon omdat het makkelijk te krijgen is en niet verkeerd zit/smaakt.
quote:
Wat onderscheidt jou van de rest waardoor jij zo ontzettend opvalt dat mensen omkijken en denken "wow, die is anders" als je op straat loopt?
Goeie vraag... lack of personal hygiene misschien? Nee serieus, ik zou het niet weten.
  dinsdag 14 augustus 2001 @ 20:25:28 #17
2764 Trainspotter
Nu mèt goedkope zonnebril
pi_1412373
quote:
Hoe uniek ben jij?
Ik maak me geen illusies, is ook geen streven ofzo.

Hulde Herald, een oud-huisgenoot dacht zich 'tegen de massa te verzetten' door cowboylaarzen te dragen. Ik denk dat ik hem dit stukje maar eens laat lezen

  dinsdag 14 augustus 2001 @ 20:26:59 #18
3767 Herald
Come get some
pi_1412380
quote:
Op dinsdag 14 augustus 2001 20:12 schreef Tijn het volgende:
Mn genetische opbouw, dna-structuur, vingerafdruk, iris & vorm van mn oor.
frappant dat een van de voorstanders van de "iemand die de mode volgt kan niet nadenken en zou als veevoer beter af zijn" stelling dat zegt.
quote:
Jup, ik draag spijkerbroeken & ik drink Coca Cola. Niet omdat iedereen het doet maar gewoon omdat het makkelijk te krijgen is en niet verkeerd zit/smaakt.
en waarom denk je dat spijkerbroeken en Coca Cola gemakkelijk te verkrijgen is? Mijn Krusty T-shirt zit ook erg gerieflijk, mijn Wizard leest ook lekker weg. Echter zijn die niet zo gemakkelijk te krijgen.
De consument WIL spijkerbroeken en Coca Cola, omdat het standaarden zijn. Spijkerbroeken zijn niet altijd zo populair geweest. Het begon allemaal door die rebelse tieners uit de jaren '60. Die wilden allemaal anders zijn. En anno 2001 draagt nog steeds iedereen spijkerbroeken en claimen ze nog steeds dat ze anders zijn.
Kijk je DragonBall Z? ik niet want ik kan geen Cartoon Network aan, maar DragonBall is ook al meer dan een decenium oud. Is nu helemaal hip. Maar hoor je ook maar iemand zeggen dat je een achterbakse meeloper bent omdat je DBZ kijkt? Schamen mensen ervoor dat ze zich hebben laten verleiden door DBZ? Nee.
*But in my own way, I am king. Hail to the king baby.*
pi_1412414
Erg sterk stukje Herald, hulde.

Maar laten we een ding niet uit het oog verliezen: het streven om uniek te zijn is nou niet bepaald uniek. En daarmee wordt iemand, waarschijnlijk binnen een zelf gekozen subcultuur, toch weer een kuddedier. Bottom line is je motivatie. Als je iets doet voor je eigen redenen, maakt het eigenlijk niets uit of anderen dat ook of juist niet doen. En ook niet wie het eerder doet.

A man doesn't stop playing when he grows old, he grows old when he stops playing.
  dinsdag 14 augustus 2001 @ 21:56:58 #20
10785 Smots
The Angriest Dog In The World
pi_1412427
quote:
Op dinsdag 14 augustus 2001 18:01 schreef Herald het volgende:
Maar wat maakt jou uniek? Aan welke uitvoering van massa doe jij niet? Draag je nooit spijkerbroeken? Drink jij nooit Coca Cola? Wat onderscheidt jou van de rest waardoor jij zo ontzettend opvalt dat mensen omkijken en denken "wow, die is anders" als je op straat loopt?
Dat zou je van mij toch wel moeten weten, Herald....

The dog who is so angry he cannot move. He cannot eat. He cannot sleep. He can just barely growl. ...Bound so tightly with tension and anger, he approaches the state of rigor mortis.
pi_1412452
Ik ben wie ik ben, als ik dus een massapersoon dan ben ik dat maar. Dan maar 'ordinary' maar ik heb geen pretenties.

Ik vind het ook zo'n onzin , met 'je moet jezelf zijn dan wordt je vanzelf uniek', veel mensen zijn gewoon zichzelf en dijnen gewoon mee met de massa. Ik vind het eerder een ontkenning van jezelf als je keihard probeert om je te 'onderscheiden' door zogenaamd afwijkend te kleden.

  dinsdag 14 augustus 2001 @ 22:24:26 #22
10222 Sway
Hollands Glorie
pi_1412598
O wat lekker om dat te lezen.
Ik vind dat ook degenen die zg. niet met de massa meelopen wel met hun eigen zij het wat kleinere massaatje meelopen.

Ik vind de nieuwe Destiny's Child ook leuk. Ik volgde Starmaker ook. Ik shop me suf in de Hennes. Boeit dat?

Wat me uniek maakt? Nou ja, ik ben de enige die zo is als ik....

Mzzl

Naakt is niets aan
pi_1412630
Ik ga me niet schamen om mezelf uniek te voelen, er kan er maar 1 tje zijn in deze combinatie en dat ben ik en dat mag gezegd worden ook. Niemand kan zo para zijn, verliefd zijn, verdrietig zijn, pijn voelen als mij... Tenminste dat is mijn beleving, want ik ben ik en niemand is mij. En het kan me niets schelen dat iemand zich als bijvoorbeeld eminem of gabberpiet of nijntje zou kleden, als ie zich er maar goed bij voelt en mij er vooral niet mee lastig valt... Want ik, ik ben uniek.
pi_1413101
Denk niet dat je uniek bent! Een aap is zo gekloond!
  woensdag 15 augustus 2001 @ 00:05:12 #25
8369 speknek
Another day another slay
pi_1413142
Ik ben niet uniek. Ik ben zojuist een geestesdode volgeling van Herald geworden.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')