abonnement Unibet Coolblue
pi_19203514
Ik kon dit topic nergens meer vinden, terwijl ik toch duidelijk in de FAQ heb gelezen om niet voor elk wissewasje een nieuw topic te openen, dus bij deze.

Deeltje 2

Het overig nieuws:
quote:
WK clubteams vervangt wereldbeker
PARIJS - De wereldvoetbalbond FIFA lanceert een nieuw WK voor clubteams, dat de jaarlijkse strijd om de wereldbeker gaat vervangen. Van 11 tot en met 18 december 2005 wordt in Tokio in Japan het toernooi gehouden. Zes clubs nemen deel, de kampioenen van Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Afrika, Azië en Oceanië. Het WK clubteams wordt elk jaar gehouden.

De opzet van het wereldkampioenschap voor clubs is gewijzigd. De eerste en tot nu toe enige editie vond in 2000 plaats in Brazilië. Acht clubs deden mee, maar achteraf was het toernooi geen succes. Een jaar later werd het toernooi al van de kalender gehaald, om er niet meer op terug te keren.

Om te voorkomen dat de clubs het toernooi links laten liggen, laat de FIFA de continentale bonden (zoals de UEFA) hun reglementen aanpassen. Zo zullen de kampioenen van de afzonderlijke werelddelen verplicht worden om mee te doen aan het club-WK.
Dus nog meer wedstrijden, jeuj! Hoe willen ze dit gaan doen met de drukke periode in Engeland rond die tijd? Of verwachten ze daar voorlopig geen Europese Kampioenen meer
  Trouwste user 2022 maandag 17 mei 2004 @ 21:27:58 #2
7889 tong80
Spleenheup
pi_19203803
Ze leren het ook nooit. Die kut Blatter kijkt alleen naar geld.


Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  Trouwste user 2022 maandag 17 mei 2004 @ 21:37:13 #3
7889 tong80
Spleenheup
pi_19204098
Arjan Robben schijnt fit te zijn.


Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_19204139
en da's verdomd goed nieuws
Winnaar FOK! VBL Voor Rood-Wit Gezongen-Award
PSV, de logische kampioen
Proud To Be VBL User
Hiphop Purist
pi_19204287
quote:
Waseige bondscoach Algerije
ALGIERS - Voormalig bondscoach van België Robert Waseige heeft maandag een tweejarig contract getekend als bondscoach van Algerije. Waseige (65) vertrok eind april als trainer bij de Belgische club Charleroi, waarmee hij toen in degradatiezorgen verkeerde.
De verbintenis tussen de Algerijnse bond en de Belg loopt af na het WK voetbal van 2006 in Duitsland. De vorige bondscoach van Algerije was Rabah Saadane, hij vertrok in februari na een nederlaag in de kwartfinales van de Afrika Cup tegen Marokko.
Dit heeft volgens mij ook nergens nog gestaan. Succes Robert
pi_19206147
quote:
Bogarde helpt Suriprofs aan zege op Den Bosch

17/5/2004 23:05

De Suriprofs hebben hun jaarlijkse benefietwedstrijd tegen de kampioen van de Gouden Gids Divisie met 4-2 gewonnen. In het Olympisch Stadion bogen de Suriprofs tegen FC Den Bosch een 2-0 achterstand na rust om in een ruime zege.
Winston Bogarde zorgde voor de 4-2. De bij Chelsea op een zijspoor geraakte linkspoot besliste daarmee het duel nadat Clyde Wijnhard, Stefano Seedorf en Kew Jaliens de Suriprofs al terug in de wedstrijd hadden geholpen.
De eerste wedstrijd van Winston Bogarde dit seizoen? En dan nog scoren ook

Oja, nu op SBS6.. Na de reclame dan.
pi_19324225
Geen idee, waar ik het moet plaatsen, dus dan maar hier.

De manschappen van Gullit doen het niet geweldig. Onder 19 speelt deze week een EK-kwalificatie toernooi en zijn na twee wedstrijden alweer uitgeschakeld.
quote:
GULLIT HOUDT ONDER 19 ZIJN EIGEN EK-SCENARIO VOOR
donderdag 20 mei 2004 22:22 uur

Een waardeloze goal, noemde KNVB-coach Ruud Gullit de treffer die Onder 19 vanavond de das omdeed. De jeugdspelers verloren hun openingsduel van het EK-kwalificatietoernooi in Spanje met 1-0 van Hongarije. En dat drukte zwaar op de stemming in het Nederlandse kamp, vooral omdat Gullit best te spreken was over het vertoonde spel. ‘We balen als een stier na zo’n start.’ Om de moed erin te houden put de ex-international uit zijn eigen EK-verleden.

Want startte het Nederlands elftal op het Europees kampioenschap van 1988 ook niet met een 1-0 nederlaag? Destijds tegen de Sovjet-Unie. En deed dat de stemming toen ook niet in mineur omslaan? Ja, maar uiteindelijk kwam het allemaal goed. Onder impulsen van reservekeeper Joop Hiele staken de spelers de koppen bij elkaar en zagen in dat er nog niets was verloren. Engeland en Ierland ondervonden dat vervolgens in de resterende twee groepsduels, waarna Oranje doorstoomde naar de Europese titel.

Gullit was aanvoerder van dat Oranje. Nu is hij coach van Onder 19 dat zich dus in een vergelijkbare situatie bevindt na het verlies tegen Hongarije. ‘Je wilt zo’n toernooi goed beginnen en daarom balen we echt verschrikkelijk van zo’n start. Maar we moeten nog vijf dagen en twee wedstrijden en we gaan ervoor.’ Alleen de winnaar van dit tweede EK-kwalificatietoernooi plaatst zich voor de eindronde, half juli in Liechtenstein.

Het vertoonde spel bood genoeg aanknopingspunten voor een positieve blik naar de komende duels met gastland Spanje en Litouwen. Onder 19 creëerde gaandeweg het duel een veldoverwicht met veel balbezit. Daaruit ontstonden wel kansjes, maar de eindpass was telkens slordig. ‘Dat heeft ons opgebroken. Heeft ook met kwaliteit te maken’, aldus Gullit.

De vroege treffer van de Hongaren in 21e minuut werkte gedurende de rest van de wedstrijd door. ‘Een waardeloze goal’, zei Gullit daarover. ‘De bal werd zacht door de benen van één van mijn spelers geschoten en belandde vervolgens in ons doel.’ Over de inzet en fysieke weerbaarheid van zijn ploeg had Gullit weinig te klagen. Wel wond hij zich op over een te sportieve actie van Arjan Wisse.

De aanvaller van AZ werd in het strafschopgebied getackeld en probeerde desondanks op zijn benen te staan in plaats van professioneel de penalty te incasseren. ‘Dat soort momenten zijn beslissend. In die situatie moet je gaan liggen. Niet als er niets aan de hand is, want daar heb ik een hekel aan. Maar hier werd hij duidelijk getackeld. Liggen dus. Het hoort erbij. Is een kwestie van slimheid’, oordeelde Gullit.

Statistieken:
20.05.04
Onda (Spa)
EK-kwalificatie (Onder 19)

Nederland - Hongarije 0-1 (0-1)
Scoreverloop: 21. 0-1.

Opstelling Nederland: Theo Brack (NEC); Dwight Tiendalli (Ajax), Mark Otten (NEC), Ron Vlaar (AZ), Urby Emanuelson (Ajax); Hedwiges Maduro (Ajax), Frank van der Struik (Willem II), Dustley Mulder (Feyenoord); Prince Rajcomar (Fortuna Sittard), Tim Vincken (AZ), Arjan Wisse (AZ).

Wissels: 60. Ryan Babel (Ajax) voor Wisse; 60. Quincy Owusu Abeyie (Arsenal) voor Van der Struik.

Geel: 70. Owusu Abeyie
quote:
SPAANS TEMPERAMENT WINT VAN VOETBAL ONDER 19
zaterdag 22 mei 2004 20:05 uur

Nederland creëerde kansen, Spanje nagenoeg niet. En voetballend presteerden de oranjehemden duidelijk beter dan in het vorige duel. Maar een vrij late treffer van het gastland deed Onder 19 toch de das om. Na twee keer een 1-0 nederlaag, waaronder die op donderdag tegen Hongarije, is Nederland uitgeschakeld voor het EK. KNVB-coach Ruud Gullit: ‘Frustrerend, zeker omdat het elftal zich goed heeft gemanifesteerd.’

Na twee krappe nederlagen in dit tweede EK-kwalificatietoernooi is het over en uit voor het Nederlands elftal voor spelers onder negentien jaar. Alleen de winnaar van de groep met verder Spanje, Hongarije en Litouwen plaatst zich voor de eindronde, half juli in Liechtenstein. Voorlopig dus nog nul punten op de teller en dat is zuur. ‘We speelden met meer zelfvertrouwen dan in het vorige duel’, constateerde Gullit. ‘We hebben lekker gevoetbald en ons goed gemanifesteerd. Maar één moment van onachtzaamheid wordt op dit niveau natuurlijk meteen afgestraft.’

De Spanjaarden wisten wel raad met het Nederlandse balverlies tijdens de opbouw van achteruit. De ruimte achterin was groot en keeper Theo Brack was kansloos na de plotselinge tegenaanval. De klap kwam pas in de 73e minuut, en een slotoffensief mocht niet meer baten. Gullit: ‘We hadden zelf de beste kansen, waaronder een grote voor Prince (Rajcomar, red.) die alleen op de keeper af kwam. Soms is voetbal oneerlijk.’ Het verdiende gelijkspel, dat nog theoretische kansen had geboden op de eerste plaats, bleef dus uit. Mede door het zuid-Europese temperament, zag de scheidend KNVB-coach. ‘Bij die Spanjaarden was het alleen maar aaah en auw. Schreeuwen en gillen, je kent het wel. Dat leverde ons veel gele kaarten op. We wilden gewoon lekker voetballen, maar de tegenstander speelde het slim.’

Over de motivatie van Onder 19 had Gullit zaterdagavond geen klagen. Maandag wacht het laatste duel, met Litouwen, met helaas bar weinig op het spel. Behalve natuurlijk de eer. ‘Nu is het eten en vergeten. Want we willen maandag hoe dan ook met punten naar huis.’

Statistieken:
22.05.04
EK-kwalificatie (Onder 19)

Spanje - Nederland 1-0 (0-0)
Scoreverloop: 73. 1-0.

Opstelling Nederland: Theo Brack (NEC); Dwight Tiendalli (Ajax), Mark Otten (NEC), Ron Vlaar (AZ), Tom Zoontjes (AZ); Urby Emanuelson (Ajax), Hedwiges Maduro (Ajax), Dustley Mulder (Feyenoord); Prince Rajcomar (Fortuna Sittard), Tim Vincken (AZ), Resham Sardar (Feyenoord).

Wissels: 58. Ryan Babel (Ajax) voor Rajcomar; 77. Arjan Wisse (AZ) voor Sardar, 80. Steef Nieuwendaal (Willem II) voor Vlaar.

Bijzonderheden:
Er vielen acht gele kaarten te noteren, waarvan vijf voor Nederland.

Resterend programma:
Maandag 24 mei, 20.00 uur:
Nederland - Litouwen
Twee wedstrijden dus verloren. Verder is er nogal wat onenigheid in de groep. Enkele citaten uit een Volkskrant artikel vandaag:
quote:
'Die jongens waren een drama', foetert Gullit. Babel speelt toch bij Ajax? Quicy tekent toch voor twee jaar bij Arsenal? Dan moet je niet alleen willen opvallen door je blauwe voetbalschoenen. Maar zelfs op dit niveau kunnen ze niet meekomen.'

Gullit had het tweetal nog gewaarschuwd. 'Ik kreeg signalen uit de groep dat de hautaine opstelling van Babel en Abeyie niet langer werd getolereerd. Ryan was tijdens de rust zelfs zijn shirt vergeten in de kleedkamer, zodat hij aanvankelijk niet kon invallen. Quincy moest op het laatste moment zijn ring afplakken. We moeten jochies van achttien corrigeren als schoolmeesters, terwijl ik dacht dat ze een beetje volwassen waren'.

'Van Babel had ik niet verwacht dat hij zich buiten de groep zou plaatsen. Ik weet zeker dat zijn moeder hier kapot van is.'

Vergeefs had Gullit de dissidenten gemaand zich niet als een nieuwe Kluivert of Seedorf te manifesteren. Zelfkritiek was echter niet aan ze besteed. De 17-jarige Babel, zelfbewust: 'Ik heb nu drie spitsen voor me. Misschien vertrekt Ibrahimovic wel. Anastasiou blijft nog een jaar bij Ajax, zijn contract zullen ze niet verlengen. Dan heb je Sonck nog. Het is de vraag welke spits Ajax wil kopen als een van hen vertrekt. Maar tegen die tijd hoop ik in beeld te zijn.'

Gullit, hoofdschuddend: 'Kun je nagaan hoe die jongen denkt. Babel begreep niet dat ik hem geen basisplaats gaf. Maar Ryan heeft slechts laten zien waarom ik hem bij Oranje onder 19 niet moet opstellen.'
Leuk afscheid dus voor Gullit..
  zaterdag 22 mei 2004 @ 21:32:06 #8
85998 Mattt
No Americans in Bagdad !
pi_19324268
!
And there are still no americans in Bagdad !!
pi_19324829
Die Babel stakker.

Heeft ie al een Ferrari?

pi_19334811
Gullit is natuurlijk een beetje dom. Babel en Owusu op de bank houden en dan Tim Vincken opstellen. Vind je het gek dat je dan verliest?
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_19397808
En zie daar, de laatste match winnen ze door een goal van RYAN BABEL.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
  Trouwste user 2022 dinsdag 25 mei 2004 @ 20:43:08 #12
7889 tong80
Spleenheup
pi_19403094
Gullit moet bij Feyenoord ook zo gaan coachen.

Heerlijk.


Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_19418804
quote:
Subbuteo introduceert streaker en politieagent

26/5/2004 11:13

Nu geen enkele fatsoenlijke finale meer zonder streaker op het veld kan, heeft Subbuteo besloten met zijn tijd mee te gaan. De trouwe schare liefhebbers van het vingervoetbalspel kan nu ook een streaker en een politieagent inzetten. De beoefenaars van Subbuteo kunnen een mannelijke of vrouwelijke naaktloper kopen bij de enige officiële Subbuteo-winkel.
Uitbater Tom Taylor heeft eveneens de spelregels voor het inzetten van de streaker bepaald. 'Een speler kan streaker roepen en zijn of haar naaktloper in het strafschopgebied plaatsen. De scheidsrechter moet vervolgens grijp hem zeggen, waarna de aanvallende partij de politieman moet inzetten in een poging de streaker te raken. Als de streaker getroffen wordt, is hij gearresteerd.'

Het streaken kan een tijdrovende gebeurtenis zijn. 'Als de verdedigende speler erin slaagt de streaker in alle vier de zones van het veld te plaatsen zonder geraakt te worden door de politie, spreken we van een full streak. Dan mag de streaker ontsnappen in het publiek en later weer worden ingezet. Het spel wordt na een streak hervat met een scheidsrechtersbal.'

De introductie heeft Taylor geen windeieren gelegd. Liefst 6.000 streakers verkocht hij al. 'De streakers zijn het best verkochte item dat we hebben. Je hebt scheidsrechters, grensrechters, supporters en politieagenten. Maar zij kunnen niet in de schaduw staan van de streakers.'
2015: <span class="s">MLA - JFK - PMI</span>
pi_19421676
Die wilde ik net plaatsen hier tallguy!

Hilarisch!
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
  woensdag 26 mei 2004 @ 15:29:49 #15
23186 FrankyMcG
I'd rather have the scar
pi_19421771
quote:
Andrei Sjevtsjenko blijft levenslang milanista

Andrei Sjevtsjenko heeft zijn contract met AC Milan verlengd tot 2009. De Oekraïense spits lijkt daarmee de rest van zijn voetballoopbaan te slijten bij de rossoneri, tot groot verdriet van Chelsea's almachtige baas Roman Abramovitsj.
Volgens La Gazzetta dello Sport zou de steenrijke voorzitter van Chelsea zich namelijk hebben gemeld in Milaan om Sjevtsjenko los te weken. Met het tekenen van het nieuwe contract hebben Sjevtsjenko en Milan een duidelijk nee aan Abramovitsj verkocht.

Sjevtsjenko is dankzij zijn scoringsdrift iedere zomer erg gewild. Zo hengelde Real Madrid regelmatig naar zijn diensten en toonden ook andere grootmachten interesse. Milan bleek echter nooit bereid de snelle afmaker van de hand te doen, zelfs niet toen Real in de zomer van 2001 160 miljoen euro bood.

De keuze hem niet te laten gaan, betaalde Sjevtsjenko terug met prijzen. Zo maakte hij de beslissende strafschop in de Champions League-finale tegen Juventus en had hij met 24 doelpunten een groot aandeel in het zeventiende landskampioenschap van Milan dit seizoen.
[b]It doesn't take a big man to knock somebody down. Just a little courage to lift him off the ground[/b]
pi_19423009
quote:
Op woensdag 26 mei 2004 13:25 schreef Thetallguy het volgende:

[..]

  Trouwste user 2022 woensdag 26 mei 2004 @ 17:59:29 #17
7889 tong80
Spleenheup
pi_19426084



Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_19427806
Wie heeft er trouwens ook Subbuteo of wel eens gespeeld?
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
  Trouwste user 2022 woensdag 26 mei 2004 @ 19:30:09 #19
7889 tong80
Spleenheup
pi_19427995
Natuurlijk. Ik wist niet eens dat het nog bestond.

Ze gaan wel met hun tijd mee.


Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_19428224


Ik heb nog een veld in de kast staan. Had een paar officiele landenteams gekocht, scheidsrechters, een scorebord, een dug-out, 9 ballen van verschillende merken....

Al een tijd niks meer mee gedaan. Misschien wil No dit weekend wel een potje.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_19444448
quote:
De Eredivisie NV moet op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor. De huidige geldschieter, Holland Casino, maakte donderdag bekend na het komende seizoen met de samenwerking te stoppen.
Holland Casino is goed te spreken over die samenwerking met de Eredivisie NV. Maar de Tweede Kamer en het Ministerie van Justitie zijn minder blij. Zij zijn van mening dat er teveel reclame is voor kansspelen. Na overleg met het Ministerie besloot Holland Casino af te zien van de optie om na het seizoen 2004/05 het contract te verlengen.

De Eredivisie NV heeft ruim een jaar de tijd om een opvolger te vinden voor Holland Casino, dat sinds medio 2002 zijn naam heeft verbonden aan Nederlands beste voetbalcompetitie.
Volgend seizoen dan maar de Grolsch Eredivisie
Winnaar FOK! VBL Voor Rood-Wit Gezongen-Award
PSV, de logische kampioen
Proud To Be VBL User
Hiphop Purist
pi_19452674
quote:
Op woensdag 26 mei 2004 19:23 schreef methodmich het volgende:
Wie heeft er trouwens ook Subbuteo of wel eens gespeeld?
*meld

Vriend van me had veel Engelse teams; Norwich, Sunderland, Sheffield, en FC Den Haag

Vond het toen eigenlijk ook een beetje duf
2015: <span class="s">MLA - JFK - PMI</span>
  vrijdag 28 mei 2004 @ 13:18:58 #23
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_19470582
Uit gesloten topic:
quote:
Op vrijdag 28 mei 2004 13:10 schreef Frutsel het volgende:
Cubanen lopen weg na doelpunt Romario

Uitgegeven: 28 mei 2004 12:25

RIO DE JANIERO - Het Cubaanse voetbalelftal is donderdag boos van het veld gelopen tijdens een oefenwedstrijd tegen de Braziliaanse club Fluminense. Volgens de Cubanen scoorde oud-PSV-er Romario vanuit een buitenspel positie.

Volgens de coach van Cuba Miguel Company waren zijn spelers al geïrriteerd omdat twee doelpunten van hun kant werden afgekeurd. Bij een 3-2 achterstand verlieten de Cubanen in de 75e minuut het veld.

Cuba bereidt zich in Brazilië voor op de kwalificatie voor het WK van 2006. Het land speelt volgende maand twee keer tegen Costa Rica.

======
Romario?? Speelt die nog steeds voor brazil.. ?
En nee, Romario speelt niet voor Brazilië maar voor het clubteam Fluminense.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_19477438
quote:
Op donderdag 27 mei 2004 18:28 schreef Thetallguy het volgende:

[..]

*meld

Vriend van me had veel Engelse teams; Norwich, Sunderland, Sheffield, en FC Den Haag

Vond het toen eigenlijk ook een beetje duf
Goed beschouwd is het dat ook. Wel een oefening voor de vingervlugheid.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_19484100
Portugal krijgt klop in Zweden 3-1

28' [0 - 1] Almeida
40' [1 - 1] Elmander
50' [2 - 1] Elmander
71' [3 - 1] Ishizaki

[ Bericht 0% gewijzigd door okee6 op 28-05-2004 22:47:04 ]
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')