abonnement Unibet Coolblue
pi_18574043
Hello ladies and gentlemen,

Zojuist ben ik teruggekomen van een seminar in Parijs, waar 20 kandidaten uit 46 gekozen zijn om te werken als Tour Director voor een Zwitserse touroperator. Hoewel het seminar slechts 6 dagen duurde, voelde het als een maand. Vanaf de eerste hap die je nam bij het ontbijt, 8.15 's ochtends, tot 23.00 als de laatste lezing was afgelopen, werd je geobserveerd, gecontroleerd en bekritiseerd. Het publiek was erg internationaal, vooral Hongarije, Engeland, Italie en Nederland waren goed gepresenteerd. Gisteren kreeg iedereen eindelijk na veel spanning te horen of men door de selectie was. Ik behoorde tot de 20 gelukkigen

Het komende half jaar ga ik een aantal vreselijk commerciele rondreizen door Europa begeleiden voor Engelstaligen. Met name Amerikaans, Brits, Canadees, Australisch en Indiaas, Zuid-Afrikaans, Pakistaans en Maleis publiek. Mijn eerste tour begint komende zaterdag vanuit Calais, een 8 daagse instructie tour die via Brussel, Amsterdam, Keulen en Zwitserland (Luzern) naar Parijs gaat.

Mijn korte-termijn plan is om vanaf september/oktober gelijk een winterseizoen er achteraan te draaien voor een andere (Nederlandse) organisatie, op een ver-weg bestemming, de wat avontuurlijkere reizen. Azie, Afrika of Zuid Amerika dus. Dit heb ik afgelopen jaar ook gedaan en het is me prima bevallen.

Via dit topic wil ik jullie graag op de hoogte houden van mijn avonturen en vorderingen. Veel leesplezier
pi_18574228
Nou, veel plezier alvast, dan!
Ars longa, vita brevis
pi_18574591
Gefeliciteerd!!!
Leuk! Ben echt heel benieuwd hoe alles gaat lopen!
pi_18574959
Gefeliciteerd, ik zie je verhalen en bevindingen met spanning tegemoet, maak er iets leuks van!
pi_18578791
gefeliciteerd & succes!
Vreselijk commercieel klinkt inderdaad wel een beetje.. .nou ehhhh... eigenlijk.....vreselijk...

Gaan de reizen door heel Europa, of zijn het vaste 'trajecten'?
pi_18579568
Gefeliciteerd dus
Beter een baas onder je duim, dan tien bovenop
Trekt bij warm weer een poncho aan
  FOK!fotograaf woensdag 21 april 2004 @ 12:41:25 #7
73911 ultra_ivo
pi_18582838
Gefeliciteerd, zit ook Oost-Europa eraan te komen?

Ivo
  woensdag 21 april 2004 @ 15:01:28 #8
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_18586446
Leuk, Vogue!
Hopen dat je je Spaans nog een beetje kunt onderhouden!!
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
pi_18747543
Gruetzi!

Momenteel verblijf ik in het mooie Zwitserland alwaar we de top van de mount Titlis hebben beklommen en een afschuwelijke Swiss Folklore Night hebben gehad Er zijn voornamelijk veel Indiers, Maleisiers, Zuid Afrikanen en Singaporezen in deze groep en sommigen van hen hadden nog nooit sneeuw gezien. Die gezichten van de mensen toen ze de laatste kabelbaan uitkwamen, geweldig!
Er zit een eigenwijs Indiaas vrouwtje bij die alleen traditioneel gekleed gaat, dus al die lappen stof en sandalen aan. En dan klagen dat het koud is op een hoogte van 3020 meter... Tsja, je kan iets 1000 keer herhalen, maar als mensen dan nog sandalen aantrekken dan is het natuurlijk niet mijn probleem meer. Het is overigens prachtig mooi weer, zon en een blauwe lucht, wat wil je nog meer!

Brussel was leuk, Amsterdam was grappig, iedereen gechoqueerd natuurlijk van het red light district, daarna een nacht ergens aan de Rijn in een vreselijk dorp waar iedereen me groette, vervolgens een Rijncruise en daarna op weg naar Zwitserland, Luzern. Morgen vertrekken we naar Parijs, 's avonds een cabaret bezoeken, la nouvelle Eve, en overmorgen uiteraard Versailles en het beruchte farewell dinner. De dag erna rijden we terug naar Calais waar ik de mensen terug zet op de ferry naar Dover.

Ik moet zeggen dat ik NOOOOOOOOOOOOOIT zelf op zo'n reis zou meegaan, maar het is verdomd leuk om te begeleiden. Je ziet zoveel verschillende culturen, zoveel verschillende mensen en ook collega's, dat het volgens mij nooit gaat vervelen.

Ik moet stoppen, helaas is het met de vrije tijd wat minder goed gesteld
pi_18748183
Wat koud! Met sandalen in de sneeuw. Brrr... moet er niet aan denken.

Veel plezier in Parijs.
"wat een heerlijke yppiaanse reactie! Vol begrip, nooit veroordelend en zeker niet stekelig! #hulde"
Hoe langer de weg naar de top, hoe mooier het uitzicht!
*OUD heilige*
pi_18774881
Klinkt kewl.
pi_18776160
leest erg leuk
leest alsof je zelf ook een beetje op vakantie bent
pi_18901926
Het mailtje van afgelopen zaterdag

Salut tout le monde!

Of misschien kan ik beter zeggen: buona sera a tutti. Ik ben een spoedcursus Italiaans aan het volgen, want iedereen binnen dit wereldje spreekt Italiaans met elkaar. Tot nu toe kom ik niet verder dan "hallo, goedemiddag, hoe heet jij, hoe gaat het, heel goed en dankjewel", maar er is een begin ;-) Gelukkig lijkt het wat op Spaans dus ik versta het grotendeels wel.

Mijn vorige week in vogelvlucht: Eenmaal in Calais aangekomen, op de terminal, werd ik voorgesteld aan M., een Nederlandse die al 6 jaar hier werkt. Ze zat zwaar in de stress vanwege een groep die ze nog naar de ferry moest brengen voor de overtocht naar Dover, dus ze schudde me de hand, stak een peuk op en rende met een stapel papieren naar beneden. Gelukkig zaten er nog 2 mensen die ik kende van het seminar dus ik ben met hun maar wat gaan drinken.

Na een uur of anderhalf kwam ze me halen om de nieuwe groep op te halen, die onderweg was van Dover naar Calais. Het was een kleine groep van 28 man. M. zei tegen me dat ze van me verwachtte dat ik alles opschreef wat ze zei en dat ik iedere dag een vragenlijst moest maken, en dat ze aan het einde van de week een rapport over me moest schrijven. Verder moest ik alles voorschieten omdat het bedrijf dat pas na het einde van je eerste echte reis terugbetaald. Een leuk welkom dus, ik dacht bij mezelf, daar ben ik mooi klaar mee, not!

Maar gelukkig ging het steeds beter en warempel kon ik het na een dag of 2 goed met haar vinden. Iedere bijdehante opmerking die ze maakte kreeg ze dubbel zo bijdehand van me terug en blijkbaar vond ze dat wel ok :-) Ik kan wel allemaal opschrijven wat we allemaal meegemaakt hebben, maar dat is zoveel dat ik dan nog wel een uur of 2 bezig ben. Bovendien werkt dit toetsenbord niet erg mee omdat alle letters op een andere plaats zitten, erg frustrerend ;-)

Wat heb ik allemaal gezien: stadswandeling Brussel, wallen Amsterdam, boottocht grachten, bezoek diamantfabriek, cruise op de Rijn ergens in Duitsland, een vreselijke Zwitserse Folklore avond die daardoor juist wel weer ERG leuk werd, een bergtop in Zwitserland, 3020 meter hoog op een gletscher, stadswandeling Luzern, boottocht Lake Lucerne, een geweldig cabaret in Parijs, bezoek aan Versailles, stadswandeling Parijs incl. place du tetre, notre dame en eiffeltoren en een farewell dinner in een leuke restaurant in la ville d'amour.

Gemiddeld 6 tot 8 uur slaap per nacht en heeeeeeeel veel geregel en gebel, zieke vrouw in mijn groep die terug moest naar de Filippijnen vanwege galstenen, Belgische (franstalige) buschauffeur die 80 km verkeerd reed en een hekel had aan M. en vice versa (het was ook werkelijk een eikel), en ontzettend veel nieuwe mensen om me heen die me allemaal de hand schudden, folders gaven en mijn nummer wilden. Ook heb ik veel collega's ontmoet, want in Luzern en in Parijs zitten altijd wel 3 tot 5 groepen.

Het was dus heel erg hectisch allemaal, maar hoe hectischer het werd, hoe leuker ik het begon te vinden :-) Op een gegeven moment was ik dan ook helemaal in mijn element en mijn handen waren aan het jeuken om zelf te kunnen beginnen. Ik kreeg gelukkig na een paar dagen een verlossend telefoontje uit Lugano, waar het hoofdkantoor zit, met de mededeling dat ik gelijk maandag al kon beginnen. M. heeft een heel positief rapport over me geschreven, ze heeft het me stiekem laten lezen, en ze heeft me ontzettend geholpen met alle administratie en reports die ik in moet gaan vullen zodra ik zelf op pad ga. Haha en ze zei me nog dat ze boos op me werd als ik haar niet zou bellen, ze is dag en nacht bereikbaar om me te helpen zei ze. Dat is leuk om te horen!

Afijn; ik zit nu dus 2 nachten in Calais en daarna haal ik mijn eerste eigen groep op. Ik ga een iets andere reis doen, 3 capitals. Dan ga je eerst een nacht naar Brussel, daarna 2 nachten Amsterdam en vervolgens 2 nachten Parijs. Het is een 6 daagse reis en die ga ik 2 keer doen. Van 15 tot 22 mei ben ik een weekje vrij, dus dan kom ik lekker naar huis om bij te slapen. En de 22e begin ik met de 8 daagse zoals ik die vandaag heb afgerond. Daarna weet ik het nog niet, maar dat krijg ik tijdig te horen.
pi_18902057
Ik zit nu even in Amsterdam en heb een uurtje vrij, dus even gauw mijn mail checken en tijdschriften kopen Met mijn eerste echte groep(je) gaat alles tot nu toe goed, ik heb maar 16 man en geen enkele Amerikaan, wel lekker om mee te beginnen. Het is erg veel administratieve rompslomp, dat valt me een beetje tegen. Morgen weer naar Parijs voor een paar dagen en dan zit het er weer op! Daarna haal ik mijn nieuwe groep op, weer hetzelfde reisje en daarna lekker een weekje vrij, heerlijk.

Ik moet nu rennen!

Ciao!
pi_18902161
dubbel
  woensdag 5 mei 2004 @ 17:43:52 #16
1348 Liejannuh
MCCCXLVIII
pi_18909260
Wat leuk!
Wat voor soort mensen kom je nu eigenlijk tegen op zulke reizen?? Vooral ouderen?? Of ook jongeren? Ik gok wel mensen die te veel geld hebben!
  woensdag 5 mei 2004 @ 19:21:09 #17
16466 BloodhoundFromHell
---------------------
pi_18911074
tof topic Vogue! Is de reisorganisatie waar je komende wintere gaat reisbergeleiden eentje gespecialiseerd in avontuurlijke reizen? KA, baobab etc.. etc.. of een neckermann, hotelplan die dat erbij doen?
(__/)
(='.'=)
(")_(")
pi_18949580
Heb je ook foto's?
pi_18978591
quote:
Op woensdag 5 mei 2004 17:43 schreef Liejannuh het volgende:
Wat leuk!
Wat voor soort mensen kom je nu eigenlijk tegen op zulke reizen?? Vooral ouderen?? Of ook jongeren? Ik gok wel mensen die te veel geld hebben!
Pfoei, net mijn eerste tour afgerond en ik ben supermoe! Berichtje vanuit een regenachtig, miezerig Calais dus
Tour is goedgegaan, erg hectisch in Parijs, wat problemen met de buschauffeur die al aan het schelden was bij een rood stoplicht en veel files gehad. Veel excursies verkocht en veel nieuwe indrukken opgedaan.

Het soort mensen dat met zo'n reis meegaan zijn vooral Indiers die voor 1 dubbeltje op de eerste rang willen zitten, veel Maleisiers die geld hebben, veel Australiers die nog nooit van fooien hebben gehoord en een paar Britten. Maleisiers en Filipino's zijn erg relaxed om mee te werken, heel flexibel en ze vinden alles leuk. Met Amerikanen heb ik nog niet veel ervaring. Australiers en Indiers zijn je beste vrienden maar achter je rug om kraken ze je af. Ik had ook 2 hele lieve dames van de Seychellen op de bus. De leeftijden lopen uiteen van ongeveer 28 tot 65.

BHFH, de reisorganisatie waar ik deze zinter wil gaan werken is SRC Reizen, de Boer en Wendel of Kras Ster. Baobab, Blue Planet, Djoser, Shoestring, Sawadee en KA vind ik leuke avontuurlijke reizen hebben, maar daar verdien je vrijwel niets mee. Toen ik voor Blue Planet in Guatemala zat kwam ik armer thuis dan dat ik wegging

Ik moet een wasserette gaan zoeken, tot gauw En sorry, de foto's zijn nog niet ontwikkeld!
pi_19193868
Buenas tardes,

Inmiddels heb ik de 2e tour afgerond en ik ga het steeds leuker vinden. De groep was deze keer ietsje groter, ik had 29 man in de bus zitten en weer dezelfde chauffeur, Gary, een Fransman.

Van deze 29 mensen waren de helft Indiers en veel Britten en weer een aantal Jamaicanen. Ook had ik een Zuid Afrikaanse familie aan boord. Wederom geen enkele Amerikaan. Ik heb een aantal dingen heel anders aangepakt dan de eerste keer en dat was ten goede, want ik heb in de questionnaires die men aan het einde van de tour in moet vullen hele positieve commentaren ontvangen en leuke mail gehad.

Van al die Indiers had ik 1 familie van 7 mensen op de bus en 1 familie van 4 personen. Jezus wat zijn die mensen toch ontzettend veeleisend. Als ik hun verhalen mag geloven dan zijn ze in hun eigen land stinkend rijk en hebben ze minstens 8 bedienden, dus ik begrijp wel dat het moeilijk voor ze is om zich hier aan te passen. Ik heb keihard voor ze gerend, van alles voor ze geregeld, veel telefoontjes voor ze gepleegd want ze wilden alles uiteraard weer anders dan gepland, maar het heeft wel zijn vruchten afgeworpen, want ik heb een superfooi van ze gehad en hele leuke commentaren. Ik moet ze allemaal op komen zoeken in India en dan gaan ze een hele reis voor me in elkaar zetten zeiden ze, want ze kenden door het hele land mensen, hahaha, wie wil er met me mee naar India deze winter?

Ook de Jamaicanen waren superrelaxed en de Zuid Afrikanen waren super vriendelijk. Zij leerden mij Zuid Afrikaans en ik hen Nederlands, het lijkt echt erg veel op elkaar.

De reis verliep niet helemaal vlekkeloos maar ik ben toch dik tevreden. Je zou me eens in die bus moeten zien staan, echt vreselijk. 's Ochtends, als ik iedereen geteld heb, zeg ik "Goedemorgen". Iedereen antwoord me in zijn steenkolen Nederlands goedemorgen terug en dan zeg ik "Bonjour Gary". Iedereen blert "Bonjour Gary" en die arme buschauffeur zegt beduusd 'bonjour' terug. Ik zeg: Gary says BONJOUR TO YOU. Echt, dit soort reizen zijn niet te vergelijken met Nederlandse reizen, het is allemaal veel te veel gepland voor Nederlanders en bovendien moet je 's ochtends echt niet een groep Nederlanders "Bonjour Gary" laten roepen

Het is een beetje een kleuterklas idee. Je leert ze woordjes van het land waar je doorheen rijdt, die laat je ze nazeggen. Uiteraard de nuttige woorden als alsjeblieft, dankjewel, hoe gaat het, enz. Maar ook doeidoei en lekker ding. Afgelopen week hadden ze een excursie op de wallen en dan zeggen ze continu "lekker ding" als ze weer iemand voor het raam zien staan, en dan hebben ze de grootste lol.

Maaike, why don't we go to Delft? I want to buy Delft Blue porcelain. Maaike, why don't we have more time in Brussels? I want to shop in Brussels. Maaike, why are the hotels so far from the city centers? Maaike, how old are you? Maaike, do you have brothers and sisters? Maaike, why do the French eat frog's legs? Maaike, why don't the french speak English? Maaike, I want to go to Euro Disney, can you give me the money back from the included Paris city sightseeing excursion? NO? Why not? Maaike, how far is it to Paris? Maaike, why is the weather in Europe so bad? Jezus, weet ik veel! Maaike, I want to have a triple room, a double and a twin next to eachother, with connecting doors between the rooms, why is that not possible?

Heel veel geregel en gedoe dus, en het werkelijke reisleideren schiet er een beetje bij in, dat vind ik wel jammer. Tuurlijk, je leert ze wat over het land, klimaat, mensen, geschiedenis, Napoleon, Julius Caesar, Willem van Oranje, Leopold I, maar diepgaand is het niet. Als iedereen in bed ligt moet ik nog tig telefoontjes plegen, faxen versturen en rekeningen in elkaar zetten, vouchers uitschrijven en weet ik veel wat. Uiteindelijk blijft er voor mij zo'n 6 tot 8 uur slaap per nacht over. Het is echt heel erg druk, maar ik geniet er wel van. En het verdient super, ik heb ik 3 weken anderhalf maandsalaris verdiend. Soms ontmoet je mensen die je totaal niet kent, zo stond ik in een diamantfabriek, moest ik ineens achter de toonbank naar het keukentje, komt daar een vent in pak naar me toe. "Hey darling, do you want some coffee?" Ineens drukt hij me heel sneaky een enveloppe in mijn handen. "Here is your commission darling, thank you for bringing your people here."

Een vreemd, hectisch wereldje dus. En ik ben blij dat ik een weekje vrij ben, dan kan ik alle indrukken even op me in laten werken. En nu ga ik lekker de stad in om nieuwe schoenen te kopen Die heb ik wel verdiend, al zeg ik het zelf!
pi_19230077
Ik kreeg vanmiddag een telefoontje uit Zwitserland dat het programma veranderd was... Ik ben op een andere tour gezet ivm een emergency, dus vertrek nu een dag eerder naar Calais en ga een 10 daagse trip maken via Amsterdam naar Duitsland, Munchen, Innsbruck, Venetie, Florence, Cortina, Lugano, Luzern naar Parijs. En de bus zit vol 44 man maar liefst... En ik ben nog nooit in Italie, Munchen, Innsbruck en Lugano geweest

Dat wordt dus leuk
pi_19236803
quote:
Op maandag 17 mei 2004 14:19 schreef Vogue het volgende:
Ik moet ze allemaal op komen zoeken in India en dan gaan ze een hele reis voor me in elkaar zetten zeiden ze, want ze kenden door het hele land mensen, hahaha, wie wil er met me mee naar India deze winter?
Oh, ik wil wel mee hoor....

Volgens mij heb je het wel naar je zin

Ik vind het wel grote groepen zeg. Een persoon of twintig lijkt me al een aandachtvragend mierenest. Zingen jullie ook liedjes? Klap eens in je handjes, blij, blij, blij, dat soort genre...

Vind het wel grappig dat je zoveel contact hebt met je 'gasten'. Krijg je nu ook nog een beetje van hun cultuur mee?
pi_19323253
Wow!! Succes Vogue!
Wel leuk dat je op deze manier zelf ook het nodige meekrijgt van Europa natuurlijk!

Hoe was je date?? Die is nu toch niet ineens in het water gevallen??
pi_19349543
OK deal Dinosaur, dan gaan wij naar India
Liejannuh, de date heb ik een dagje vervroegd... Was een groot succes

Ik heb de meest dramatische reis tot nu toe. Uiteindelijk zijn het 43 mensen geworden ipv 44, en de groep is veel te groot. Ik heb er vrijwel geen grip op, iedereen komt te laat, gisteren ben ik iemand vergeten ergens op de snelweg in Duitsland waardoor we 100 kilometer om moesten rijden, er is een koffer kwijtgeraakt, de Sloveense chauffeur kent de weg niet en is een enorme eikel en de mensen doen niets anders dan klagen en kopen geen excursies. Nu ben ik in Munchen maar morgen moet ik naar Oostenrijk en Italie en dat wordt helemaal dramatisch, omdat ik Venetie helemaal niet ken en daar een rondleiding moet gaan geven, Venice by night... HELP!! Ik wil nooooooit meer zulke grote groepen!
  zondag 23 mei 2004 @ 23:06:18 #25
1348 Liejannuh
MCCCXLVIII
pi_19349766
Sterkte ermee!!!! Je red je er vast wel uit!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')