abonnement Unibet Coolblue
pi_18017617
Kan iemand mij het verschil tussen daglenzen en maandlenzen uitleggen? En dan waarom daglenzen (per paar) zoveel goedkoper zijn dan maandlenzen. Is dat om markt een beetje draaiende te houden? Laten we wel wezen; zou de kostprijs van een paar daglenzen echt zoveel lager liggen dan maandlenzen?

En kun je met daglenzen niet gewoon een paar dagen doen? Ik zit er namelijk aan te denken om een set daglenzen te kopen en gewoon een paar per week te gebruiken (kniepert! ). Opticiens zullen het wel afraden, maar is er ergens duidelijk info te vinden hoe/wat/waarom?
pi_18017885
Ogen heb je tenslotte 2, dus daar kun je wel beetje mee experimenteren.
pi_18019124
quote:
Op zondag 28 maart 2004 10:58 schreef BaraCuda het volgende:
Ogen heb je tenslotte 2, dus daar kun je wel beetje mee experimenteren.
En ik ben natuurlijk ook helemaal voor niets eerst aan het uitzoeken hoe het zit
  zondag 28 maart 2004 @ 13:07:20 #4
64326 beestjuh
stupid little dreamer
pi_18019244
Ik draag mijn 3-maandslenzen van de Kruidvat (á ¤6 per stuk) nu bijna 4 maanden, zonder problemen, ik slaap er regelmatig een nachtje mee, ook niks aan de hand. Dit doe ik vaker. Ik vermoed dat je daglenzen, mits je ze goed verzorgd, best een dag of 3 kan gebruiken. Als je ze maar uit doet zodra je er last mee krijgt! Want ik heb van anderen gehoord dat hun ogen er niet zo goed op reageren.
Ik denk dat de gebruikslimiet van lenzen is vastgesteld op de periode dat ze kwalitatief 100% zijn, net zoals je de meeste (voedings- of verzorgings-)producten nog een bepaalde tijd na de houdbaarheidsdatum kan gebruiken, maar dat de kwaliteit daarna langzaam afneemt.
power to the people
pi_18019764
Het verschil tussen dag- en maandlenzen?

Ik denk dat je niet zo kan stellen dat je daglenzen maar een dag in kan en maandlenzen maar een maand.
Dat hangt namelijk ook voor een deel af van de samenstelling van je traanvocht.
Bij sommige mensen zullen de lenzen sneller vervuilen dan bij anderen.
Daarom moet je je ogen ook goed laten controleren door en goede optometrist/contactlensspecialist. Die kan zien wanneer je lenzen aan vervanging toe zijn.

Ik denk dat daglenzen een ander materiaal zijn dan maandlenzen. Die lenzen zijn immers bedoeld om een dagje te dragen en niet voor een paar dagen achter elkaar.
Tuurlijk kan je het wel proberen, maar ik denk niet dat je contactlensspecialist dat zal aanmoedigen.

Je hebt maar 1 paar ogen, wees er zuinig op.
Overleg met je contactlensspecialist en als lenzen je te duur zijn, dan moet je gewoon een bril opzetten en niet zelf gaan lopen klooien met daglenzen een week inhouden enzo!
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_18021038
't Is niet perse dat lenzen me te duur zijn. Ik vraag me alleen af waarom het prijsverschil tussen maand- en daglenzen zo godsgruwelijk groot is. Beiden worden echt in massaproductie gefabriceerd. Ik vraag me af of de branche z'n prijzen niet kunstmatig hoog houdt door met dingen als dag- en maandlenzen te komen.

Een aantal jaar terug had je alleen maar half-jaar lenzen. Toen kreeg je opeens maandlenzen, die waren een behoorlijke stuk goedkoper, maar moet je dus elke maad vervangen. Nu heb je sinds een tijd alweer daglenzen, en die kosten al helemaal geen drol meer.

Zou de kostprijs van maandlenzen echt ZO veel hoger liggen dan van daglenzen? Of zouden het gewoon dezelfde lenzen zijn, maar met een ander naampje...

...of...ben ik een beetje te paranoide

[ Bericht 0% gewijzigd door Timpotent op 28-03-2004 14:48:35 (typo) ]
pi_18021499
Oke ff goed nadenken of ik het nu goed ga zeggen. Maar dacht dat het zo zit:

Daglenzen:
Kun je per paar 24 uur inhouden. Dat houd in je doet ze 's ochtends in, gaat er mee slapen en doet dan weer nieuwe in. Erg handig als je weinig slaapt of op feestjes bent, of 's nachts werkt. Aangezien gewone lenzen na een dag erg droog worden, wat vervelend kan zitten.

Maandlenzen:
Is een set waar je een maand mee doet, die je ongeveer 12 uur per dag in kan houden. Ook langer, ook korter, tis maar hoe je het uitkomt.
Er mee slapen kan inderdaad zoals ik net las, maar ik krijg altijd rode ogen daarvan.

Waarom ze het maandlenzen noemen snap ik werkelijk niet, want ik heb ze gemiddeld zo'n 2 maand in. Tis namelijk beetje duur allemaal

Overigens als je daglenzen 3 keer in de week wilt dragen, waarom dan niet gewoon altijd?
Ik ben heus wel een beetje lief.....maar vooral een bitch.
  zondag 28 maart 2004 @ 16:01:09 #8
8030 ConQuestador
Alfa Romeo 156 GTA
pi_18022283
maandlenzen, kan je zoals de naam al zegt een maand gebruiken. Daglenzen 1 dag, natuurlijk kan je ze langer inhouden, en misschien krijg je er ook niet meteen last van. MAAR die lenzen zijn zo gemaakt dat ze zuurstof doorlaten, maar wanneer je ze een bepaalde tijd in hebt gehad (dag, maand, 3 maand, ligt aan lenzen) dan laten ze niet meer voldoende zuurstof door.

Gevolg: als je te lang je lenzen tegen gebruiksaanwijzing in gebruikt mol je je ogen, waardoor je ogen over 5 jaar geen lenzen meer aankunnen, en je dan wel verplicht bent een bril te nemen. Wil je dus cheap doen? zelf weten, maar ik verzeker je wel dat je je ogen ermee molt.
pi_18022935
Dat klopt, maar ik doe dit nou al zo'n 7 jaar. En nergens last van. Na hooguit twee maand gooik ze ook weg. Maar heb ook momenten dat ik ze wel een maand in hou.

Overigens vraag ik me af of het tijdsgebonden is, of dat het ligt aan draaggebruik. Ik heb ze nooit heel lang in, als ik thuis ben gooi ik zo meestal meteen uit
Ik ben heus wel een beetje lief.....maar vooral een bitch.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')