abonnement bol.com Unibet Coolblue
  FOK!fossiel maandag 22 maart 2004 @ 13:41:51 #1
2628 Karin
pi_17886291
Omdat er regelmatig vrouwen zijn met bloedverlies tijdens de zwangerschap is het misschien handig om alle ervaringen te bundelen.
In de hoeveelste week had je bloedverlies? Had je krampen erbij? Ben je bij de huisarts/verloskundige geweest? Heeft de huisarts/verloskundige je doorgestuurd voor een echo? Was het helder bloed of bruine afscheiding? Liep het goed of slecht af?
dus niet alleen bedoeld voor "goede afloop", helaas loopt dit ook vaak slecht af. Maar dan weten de vrouwen die hier vragen over hebben wat hun eventueel te wachten staat, wel zo reëel.
pi_17886366
Hevig bloedverlies (helder met stolsels) in de 30ste week.
Ziekenhuisopname tot 38ste week en daarna inleiding bevalling. Bloedverlies heeft 8 weken aangehouden...

Het is goed afgelopen

Oorzaak bloedverlies: voorliggende placenta

[ Bericht 5% gewijzigd door lily op 22-03-2004 14:28:13 ]
pi_17886560
Beetje bruin bloedverlies in de 9e week. 2x een grote druppel zeg maar. Heb de VK gebeld en die stelde me min of meer gerust. Was waarschijnlijk een innestelingsbloeding. Had verder geen krampen of pijn.
Ik was zelf pas gerust na de 1e echo bij 12 weken. Bleek dat alles gewoon helemaal o.k. was!
Ik heb een blauw snoepje en ik heb een roze snoepje
  maandag 22 maart 2004 @ 13:58:37 #4
3358 pluisje
Mevrouw Mans
pi_17886704
De weken zijn onder voorbehoud, maar het ging ongeveer als volgt:

4 weken: ik zou eigenlijk ongesteld moeten worden, maar het zet maar niet door, en het blijft bij wat bruine afscheiding.
5 weken: het kwartje valt, ik doe een test en blijk zwanger. De afscheiding gaat echter onverminderd voort. Ik bel bij 5,5 weken de VK voor een afspraak, zij vertelt dat bloedverlies rond de originele menstruatie-datum redelijk normaal is, zeker bruin bloed.
6 weken: al een paar dagen geen bloed, tot ik bij 6,5 week wat helder bloed verlies, en tot mijn grote schrik een stolsel. Ik bel de VK, zij vertelt me dat ik echt alleen kan afwachten, en dat pas ongeveer een week later iets te zien zal zijn op de echo. Ik mag terugbellen als het erger wordt, of over een week nog niet over is.
7 weken: geen bloed
8,5 week: trots naar de eerste afspraak bij de VK, immers al meer dan een week geen bloedverlies, dus voor mijn gevoel gaat alles prima. Tijdens het inwendig onderzoek begin ik echter te bloeden, en de VK geeft aan dat zij twijfelt of alles wel ok is. Er wordt met spoed een echo geregeld, wegens afwezigheid van de echoscopiste, is die 2 dagen later. 2 nachten niet geslapen...
In de tussentijd geen bloedverlies meer, en gelukkig, op de echo is een ieniemienie mensje te zien, met een kloppend hartje. Waarschijnlijk heb ik last gehad van contactbloedingen die op kunnen treden na toiletbezoek of onderzoek.

Hierna heb ik nog 2 keer na toiletbezoek een paar druppels bloed verloren, de VK vertelde me echter dat ik me daar niet meer druk om moest maken: het was gewoon iets wat bij mij hoorde, en als het niet erger werd dan dit (3 druppels, en daarna direct ophouden) moest ik er van uitgaan dat het gewoon kleine wondjes/gesprongen adertjes waren. Dit is nu al een week of 10 geleden, en nergens last meer van gehad.
pi_17886725
Goed idee om een apart topic te openen Karin

Mijn ervaring:

In week 6 verloor ik op de toilet ineens een klein beetje helderrood bloed. Doodeng vond ik het, maar 'gelukkig' waren er hier op het forum een aantal ervaringsdeskundigen die me wisten te vertellen dat het niet ernstig hoefde te zijn.
Natuurlijk was ik nog steeds heel ongerust en verdrietig en daarom ging ik de volgende dag langs mijn huisarts.
Zij heeft even een kort intern onderzoekje gedaan (ze zag toen al geen bloed meer en dat de baarmoedermond netjes dicht zat) en vertelde me daarna dat het vooral een kwestie van afwachten was. Als het fout ging dan was er niks aan te doen... Ik mocht wel bellen als er veranderingen waren of als ik nog vragen had.

De volgende dagen bleven enorm spannend (100x naar de toilet om te controleren en zo), maar gelukkig zette de bloeding niet door. Tot op heden gaat het nog goed (nu 14 weken en 2 dagen zwanger)
pi_17886954
1e zwangerschap: bloedverlies de 9e week, HA gebeld en kon gelijk door naar het ziekenhuis voor een echo. Bleek zwanger te zijn van een tweeling, waarvan 1 vruchtje niet meer leefde. Hier heb ik niets van gevoeld. Bloedverlies bleef echter aanhouden en 2 weken daarna verloor ik op natuurlijke wijze het 2e vruchtje. Ik had vooraf geen krampen, het ging allemaal erg snel, de dag ervoor voelde ik wel een vage ongi gevoel.

2e zwangerschap: Helder bloedverlies in de 7/8e week. Geen andere klachten, niemand gebeld, gewoon afwachten. Inmiddels heb ik een wolk van een dochter van alweer bijna 8 maandjes oud
pi_17887117
Het is alweer 3 jaar geleden, maar ik kan me nog herinneren dat ik met 13 weken bloedverlies had. Het was die dag bloedheet geweest, dat weet ik nog wel (blijf bij me, ik ben alleen ff de dag aan het ophalen in gedachten).
En die avond voor het naar bed gaan bukte ik me op iets op te rapen toen ik een warme golf naar buiten voelde stromen. Schrikken natuurlijk!! Vooral nadat ik ontdekte dat het helder bloed was (bloed is altijd schrikken in mijn geval). Daarna kwam er nog een klein golfje en de paniek was compleet. Geen krampen verder, maar daarna nog wel wat druppels bloed met afvegen (wat ik elke 5 minuten deed....."zit er nog wat?..ja....o,nee heh"). Gelijk het ziekenhuis gebeld en die zeiden dat als ik krampen zou krijgen, ik langs kon komen maar dat het een kwestie was van afwachten. Gevolg..........dikke tranen de hele nacht.......twijfels...spanningen.......het hele arsenaal aan emoties aldus. Volgende dag echo gemaakt en alles was goed. Een springerig wurmpje met alles erop en eraan.........waarschijnlijk was er bij mij met het bukken een adertje gesprongen en daar was dat bloed vandaan gekomen.
En nu......nu springt dat wurmpje vrolijk om me heen en is het inmiddels een vreselijk ondeugend jochie van 3 jaar geworden

Sterkte voor alle dames waarbij het niet goed is afgelopen (ik weet hoe erg het is uit ervaring, bij mij is het 10 jaar geleden met 32 weken "mis" gegaan ).
I used to work in a morgue........I am a people person
Only Human
  maandag 22 maart 2004 @ 14:24:21 #8
12765 Tan
 Isilindil Tasardur
pi_17887331
1e keer bij 5 weken, best wel hevig, een aantal maandverbandjes bruinrood bloed, was een onschuldige innestelingsbloedding.

2e keer bij een zwangerschap van 11 of 12 weken, was ongeveer één maandverbandje vol en nog een paar keer navegen, was waarschijnlijk een onschuldige contactbloedding.

Heb ook drie miskramen gehad, die waren niet onschuldig uiteraard Dat begon overigens niet altijd met bloeden. Bloedverlies daarbij was wel meteen heftig en helderrood, met later ook stolseltjes.
pi_17887444
Ik was denk ik zo rond de 8 a 10 weken zwanger en had tot twee keer toe na het vrijen bruine afscheiding. Oud bloed dus. Dit ging gelukkig niet gepaard met krampen. Ik heb toen de verloskundige gebeld en deze vertelde mij dat door de zwangerschap de baarmoedermond beter doorbloed was en ook dunner dan normaal. Door het vrijen raakte de baarmoedermond geirriteerd en sprong er waarschijnlijk een adertje, wat pas weer later zichtbaar werd dmv oud bloed. Hierna kregen wij het advies op op een andere manier te vrijen. En afgelopen vrijdag heb ik een pretecho laten maken en was onze kleine uk druk in de weer met bewegen en schoppen. Ik ben nu 21 weken zwanger.
pi_17887602
zwangerschap 2 :
met 10/11 weken bloedverlies, krampen. eerst bruinige afscheiding toen helderrood. Paar dagen aangekeken, werd meer, naar de gyn geweest, echo gehad... helaas - na 1,5 week na die echo gecurreteerd

Zwangerschap 3:
met 6 weken helderrood bloedverlies, krampen... helaas 2 dagen later miskraam

Zwangerschap4:
4wk/2 dgn bloedverlies, krampen, naar de gyn niets kunnen vinden (ook geen vruchtje)
week 5/6 weer bloedverlies, krampen, voornamelijk bruinige afscheiding, dit houdt enorm lang aan (week tot 10 dagen), weer gyn, vruchtje gevonden, alles in orde.
Wederom met 10 weken bloedverlies (paar dagen), helder, geen krampen voor de verandering. Afspraak van de gyn stond al, alles in orde.
In week 14 weer bruine afscheiding, lichte krampen, houdt dag of 3/4 aan) en verdwijnt weer.
Ben nu 16 weken, dus ben benieuwd wat er nog volgt...
  maandag 22 maart 2004 @ 14:42:00 #11
34891 melonovy
La Kutschie
pi_17887794
Mijn ervaringen met bloedingen waren uiteindelijk miskramen, mijn verhaal staat hier: http://forum.fok.nl/showtopic.php/352211
Het voelt goed hč?
A je to!
pi_17889017
Ik had in mijn eerste zwangerschap een heftige bloeding met 32 of 35 weken (weet niet meer precies..) 's avonds moest ik naar de wc om te plassen om daar in mijn onderbroek een flinke (wel oude) bloedplek aan te treffen... meteen de vlos gebeld en die is driect komen kijken.
Ik met mijn stomme hoofd heb die onderbroek meteen in de week gezet en dus kon zij niet meer bepalen of het ernstig was of niet. Ondertussen van de stress had ik ook vreselijk last van harde buiken dus ze heeft me even goed onderzocht en vond het verstanmdiger als ik even naar het ziekenhuis ging.
Aangekomen in het ziekenhuis werd ik aan het ctg gelegd, moest ik in een potje plassen ivm een eventuele blaasontsteking en werd er bloed afgenomen (waarom weet ik nog steeds niet) we hebben van een uur of 7 tot 11 uur op dat klote kamertje gezeten zonder info... errug vervelend moet ik zeggen. Rond 11 kwam er ass-gyn vertellen dat ik ws een fikse blaasinfectie had en dus antibiotica moest slikken, maar omdat ik nog steeds bloedde en het toch wel erger werd werd er besloten dat ik moest blijven Het blijven hield dus in een week op bed en nix mogen doen... uiteindelijk heb ik het wel voorelkaar gekregen dat ik iig 's ochtends wel even mocht douchen zelf... dus ik werd met de badstoel opgehaald en onder de douche gezet en daar na 10 minuten of als ik belde weer onderuit gehaald... was erg fijn maar goed ik deed het voor mijn kindje...
Ergens in die week zijn er nog echo's gemaakt waaruit bleek dat met mijn kindje alles goed was wat heb ik gehuild zeg, van opluchting...
Echt ik was zooooooo bang dt ik onze man zou verliezen... Tijdens de echo nog even geprobeerd te gluren naar het geslacht maar hij draaide zich om steeds als ze met het echoapparaat bij zijn geslacht kwam eigenwijsje al in de buik!!!!
GElukkig bleek er uiteindelijk nix aan de hand te zijn... OOK GEEN BLAASINFECTIE!!!! ze hadden nl mijn resultaten met dat van een ander doorelkaar gehaald!!! Ja lekker ziekenhuis... voor jan met de korte achternaam antibiotica geslikt....

Na een week ontslagen uit het ziekenhuis en ik moest die week erop nog even naar de gyn (eikel!!!!!) om te checken of alles nog steeds goed was...
Benen wijd, hij voelen en kijken, hoor je van tussen je benen ' hmmm ja ja.. euhhh o ja...." U bent wel erg gevoelig hoor van onder.... ik begon nl spontaan weer te bloeden en bleek uiteindelijk een vreselijk geveolig baarmoedermond te hebben,,,
Een antal weken later is mijn zoontje geboren die nu alweer bijna 4 is


Met mijn tweede zwangerschap heb ik wel bloedverlies gehad... ik wist niet dat ik zwanger was want de test die ik gedaan had was negatief... en de dag daarna werd ik "ongesteld" gewoon een week als een normale ongesteldheid... nou ja volgende maand beter... Toen was ik weer drie dagen te laat dus hup weer een test en weer negatief... en een paar uur later weer een bloeding... dit maal niet zo heftig maar toch... dit hield maar drie dagen aan. Beetje vreemd vond ik dus toch maar weer gestest... niet zwanger....
De maand erop (ik was inmiddels 9 weken al zwanger) werd in niet ongesteld... test gedaan e jahoor een miniscull licht streepje maar het was een streepje!!!!
Wat die bloedingen geweest zijn weet ik niet... Maakt me nix uit ook meer want mijn tweede kindje wordt 1 april 1 jaar
  maandag 22 maart 2004 @ 15:39:41 #13
12765 Tan
 Isilindil Tasardur
pi_17889290
Tjonge Angel wat een verhalen zeg!!! Wat zal jij 'm geknepen hebben die eerste zwangerschap!!
  maandag 22 maart 2004 @ 15:47:05 #14
1087 Merisse
broddeltante
pi_17889472
Heb helaas een slecht afgelopen ervaring. Met 7 weken zwanger kreeg ik eerst op een avond wat bruinige afscheiding. Na een nacht slecht slapen (buikpijn!) had ik 's ochtends helder rood bloedverlies. Dat zette diezelfde ochtend door tot niveau zware ongesteldheid gepaard gaand met krampen en bleek helaas een miskraam te zijn. Op de vierde dag constateerde de gyn op een echo een lege baarmoeder...
Waardoor ik er eigenlijk van overtuigd raakte dat het een miskraam was was dat de vlos aan me vroeg hoe het met de andere zwangerschapsverschijnselen stond en ik me realiseerde dat inderdaad o.a. mijn borsten niet meer zo gespannen waren.

Volgens "Veilig Zwanger" is er overigens in de helft van de gevallen niets aan de hand bij bloedverlies tijdens de zwangerschap.

[ Bericht 11% gewijzigd door Merisse op 22-03-2004 16:36:28 ]
You will never leave my mind
And it turns out to be so much different than our dreams
Now you're, you're a star in heaven
pi_17891284
Merisse, had jij meteen buikpijn? En was het meteen veel of was maar een druppel?
Ik had ook 2 dagen zere borsten en nu ook veel minder..... Weet nou niet wat ik moet denken.
  maandag 22 maart 2004 @ 16:59:58 #16
12765 Tan
 Isilindil Tasardur
pi_17891517
quote:
Op maandag 22 maart 2004 16:52 schreef Stiekemurd het volgende:
Merisse, had jij meteen buikpijn? En was het meteen veel of was maar een druppel?
Ik had ook 2 dagen zere borsten en nu ook veel minder..... Weet nou niet wat ik moet denken.
Die wegtrekkende klachten (geen zere borsten) hoeven niks te zeggen. Ik zat in het begin ook helemaal paniekerig aan alle kanten in mijn borsten te knijpen en te duwen en te voelen omdat ik ergens had gelezen dat dit kon wijzen op een naderende miskraam. En inderdaad... geen zere borsten meer, maar het bleek achteraf geen miskraam te wezen. Daarentegen bij de échte miskraam nog lange tijd allerlei zwangerschapsverschijnselen gehad waaronder ook zere borsten.

Het zegt dus niet zoveel. Het kán een aanwijzing zijn, maar hoeft niet.
  maandag 22 maart 2004 @ 18:36:08 #17
1087 Merisse
broddeltante
pi_17893630
Maak je nou nog maar geen zorgen Stiekemurd. Alleen als je al die dingen hebt; rood bloedverlies EN krampen EN verlies van stolsels EN dat de zwangerschapsverschijnselen afnemen moet je je zorgen maken. NIET bij bruine afscheiding hoor!

Ik had 's avonds bruine afscheiding en heb 's nachts krampen en bloedverlies gekregen.
Dat bloedverlies zag ik 's ochtends pas en was meteen erg.
You will never leave my mind
And it turns out to be so much different than our dreams
Now you're, you're a star in heaven
  maandag 22 maart 2004 @ 18:46:52 #18
31820 Martineke
Mama van Maxim en Romijn
pi_17893812
ok ik ook maar.

21 januari positief getest, iedereen gelijk ingelicht. 30 januari klein beetje helder rood bloedverlies toen ik op wc zat, daarna niks meer tot maandag, toen had ik meer helderrood bloedverlies. verder geen krampen of iets. dinsdag had ik weer niks. en woensdag 4 febr brak de hel los, gelijk helderrood met zeurderig gevoel (heftige menstruatie) met stolsels en al. wist gelijk dat het mis was, die dag was ik helaas ook nog eens pas om half 10 thuis (avonds) en om half 11 verloor ik het vruchtje. volgende dag vk gebeld en mocht 2 uur later komen, was niks meer te zien.
bij mij vroeg ze ook van "zere borsten" maar daar had ik niet echt op gelet.

dat was mijn verhaal
  maandag 22 maart 2004 @ 19:36:15 #19
73207 phluphy
Lief vriendje...
pi_17894881
In de eerste maand dacht ik "gewoon te menstrueren" (niet wetende dat ik zwanger was).
Duurde dus een paar dagen, met dagelijks bloedingen.
... ♥ ik mis je ♥
pi_17905691
Wou even zeggen dat alles weer ok is bij mij. Tis bij die ene druppel gebleven.
  dinsdag 23 maart 2004 @ 09:11:55 #21
31820 Martineke
Mama van Maxim en Romijn
pi_17906024
heel mooi Stiekemurd, best wel eng als je bloed verliest niet wetende wat het is. maar het gaat vast goed bij jou deze komende 7 1/2 maand (dat moet gewoon)
pi_17906046
Gelukkig,Stiekemerd,dat het daarbij is gebleven
Hou vol ,komt echt goed
Groetjes,Minoes
pi_17906151
Jullie zijn lieverds!
  dinsdag 23 maart 2004 @ 09:33:57 #24
1627 dutchie
Eámanë Súrion
pi_17906340
Gelukkig Stiekemurd!

Bij mijn zwangerschap had ik tussen de 5 en 8 weken last van bloedingen. Zo ernstig zelfs dat mijn arts zeer sterk vreesde dat ik een miskraam zou krijgen. Maar bij een inwendige controle bleek de baarmoederhals nog dicht te zijn. En dat kan 3 dingen in houden:
1. de miskraam was al geschied
2. de miskraam moest nog op gang komen
3. het kon ook zijn dat het uiteindelijk toch wel goed zat.

20% van de zwangere vrouwen heeft last van bloedverlies gedurende de eerste periode. Dus de kans dat je het krijgt is niet eens zo klein. Maar als het je overkomt staat het huilen je nader dan het lachen. Want er is een kans dat het toch mis is. En dat hebben een aantal meiden hier toch helaas moeten ondervinden.

Bij 7 1/2 week kregen we dan eindelijk een echo. En daarop was duidelijk een kloppend hartje te zien en alles ging voorspoedig. Een exacte reden voor de bloedingen kon men niet aangeven, het had misschien te maken met het feit dat de baarmoeder grote schoonmaak aan het houden was.

Ben inmiddels 27 weken.
Als je niet lacht, ben je dood.
  dinsdag 23 maart 2004 @ 09:46:51 #25
1087 Merisse
broddeltante
pi_17906556
*zucht van verlichting slaakt* gelukkig Stiekemurd!
En nu gewoon lekker doorzwangeren met die handel
Wanneer mag je voor de eerste keer naar de vlos en/of een echo?
You will never leave my mind
And it turns out to be so much different than our dreams
Now you're, you're a star in heaven
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')