abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 15 april 2005 @ 13:26:15 #151
12721 Sugar
...maakt plannen
pi_26246643
Zo, ik wil ook weleens wat weten!

We gaan als huwelijksreis een weekje kamperen in een tentje, ergens in Frankrijk. We houden van mooie, niet al-te-luxe natuurcampings, liefst met water (of zwembad) in de buurt. Verder wil ik heel graag dat er in het gebied een paar leuke en mooie dingen te zien en te doen zijn (een grotere stad, een markt, festival, museum, natuurgebied).

Iemand een leuke tip qua gebied, plaats en zelfs camping?
Dank!
Dat alle stoplichten groen zijn, de geluiden precies goed, de lucht blauwer dan anders, wind mee en het geluk achterop!
pi_26247246
Alles is mooi... met m'n ouders ben ik vaak naar Pezenas geweest, maar dat is wel een eind rijden als je een week gaat. Bij de Pyreneeen is het ook mooi.

Van een andere site
quote:
De Val d’Hérault is een streek van ontmoetingen en contrasten, van grote historische waarde en met een eigen identiteit. Zowel de Grieken als de Romeinen hebben er hun sporen nagelaten. Je vindt er onder andere de Via Domitia, ruggengraat van de Languedoc en symbool van de Pax Romana. De heirweg doorkruist dorpen als Castelnau de Guers, Montagnac, Pinet en Saint Thibéry. Het is aan diezelfde Romeinen dat we ook de naam van enkele van de steden in de regio te danken hebben: Cessero (Saint-Thibéry) dat als uitvalsbasis diende voor de troepen van Julius Caesar, of Piscenae (Pézenas), waarover Plinius de Oude vol lof was omdat het water van de rivier de Peyne uitstekend was voor de wol.

Pézenas is dan ook een must, alleen al om de typische herenhuizen en de kwaliteit en de diversiteit van zijn architectuur. Het ligt tussen de stranden van de Bas-Languedoc en het achterland van Hérault, en beschikt over een rijk historisch erfgoed. Als kermisstad en stadsstaat was het de geliefkoosde thuishaven voor Molière en zijn Illustre Théâtre.
Het religieuze erfgoed is al net zo indrukwekkend. Zo zijn er de oude kapel van de Pénitents Noirs, omgebouwd tot theater in de 19de eeuw, en de collegiale St Jean, waar je de schat kan bezichtigen: een verzameling van voorwerpen afkomstig uit de verschillende kerken die de stad rijk is. Op het platteland rond Pézenas vind je onopvallende maar charmante wijndomeinen, die kwaliteitsvolle wijnen aanbieden.
Alles wat jij noemt hebben ze daar wel, ook festivals enzo. En een natuurgebied met wilde paarden en flamingo's!

[ Bericht 39% gewijzigd door poemojn op 15-04-2005 13:55:38 ]
  vrijdag 15 april 2005 @ 14:13:05 #153
12721 Sugar
...maakt plannen
pi_26247826
Poemojn!
Dat alle stoplichten groen zijn, de geluiden precies goed, de lucht blauwer dan anders, wind mee en het geluk achterop!
  vrijdag 15 april 2005 @ 14:19:51 #154
31820 Martineke
Mama van Maxim en Romijn
pi_26248014
quote:
Op vrijdag 15 april 2005 09:41 schreef DaanBanaantje het volgende:

Zijn er hier mensen die een reis hebben gemaakt met een kindje van 2/3 maanden?
wel in het vliegtuig geweest met kleintje van amper 7 weken, maar niet zo lang. de heenreis moest ik maxim op schoot houden, dat was werkelijk geen doen aangezien hij niet lekker kan liggen en ik niet verzitten, maar gelukkig was het maar 2 uur in het vliegtuig. de terugreis kon hij in de maxi cosi blijven en kregen we een stoel extra, dus die was geweldig


wij gaan half juli naar frankrijk met de auto naar mijn schoonouders, 12 uur rijden. wij doen het in een keer door met een aantal keer tussendoor stoppen natuurlijk. dan is maxim een half jaar oud, ben benieuwd
  Redactie Frontpage / Spellchecker vrijdag 15 april 2005 @ 14:57:59 #155
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_26249038
Je kunt er ook voor kiezen om een extra stoel te reserveren, kost je wel geld maar het is ook wel erg comfortabel. Je kunt daar de maxicosi dan opzetten.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_26249234
Sommige vliegtuigmaatschappijen hebben een soort wiegje voor de baby's (bassinet). Daar kun je wel telefonisch naar informeren en dat evt reserveren.
handige website.
pi_26249437
quote:
Op vrijdag 15 april 2005 15:08 schreef poemojn het volgende:
Sommige vliegtuigmaatschappijen hebben een soort wiegje voor de baby's (bassinet). Daar kun je wel telefonisch naar informeren en dat evt reserveren.
handige website.
we hebben inderdaad een bassinet gereserveerd. DIe hebben we voor de heen en terugreis... Ik vind het alleen een beetje eng om met zo'n kleintje op vakantie te gaan. Misschien overdreven? maar wou dus even verhalen horen van mensen die ook met zo'n kleintje op vakantie zijn geweest en dus ook een langere vliegreis hebben gemaakt.

Maar bedankt voor de tip Rewimo en Poemojn
Praten zonder iets te zeggen, maar me toch vertellen
dat wat wij hebben, onbreekbaar is...
je avatar vroeg om een wachtwoord en is daarom verwijderd
pi_26284360
DaanBanaantje wij zijn met Myrthe een week naar Gran Canaria geweest. Dat was 4,5 uur vliegen, we hadden geen wiegje of stoel dus ze moest op schoot, maar dat ging prima. Ze was toen 8 weken. We hebben zelf luiers meegenomen en dat was maar goed ook, ze hadden (uiteraard) wel luiers daar maar de kleinste maat die ze verkochten was Myrthe nog veeeeeeeel te groot dus ik was erg blij dat ik ze zelf allemaal meegezeuld had. Verder hadden we ons aankleedkussen mee waar ze 's nachts ook op geslapen heeft en de wipstoel was ook mee. De kinderwagen was te groot voor in het vliegtuig dus hebben we een Quinny Zapp gekocht, daar kan de maxicosi op, die was echt superhandig. lekker compact en licht en je hebt toch een wagen bij je. Voor de kleine mag je 10 kilo aan extra handbagage meenemen, maar die mag dan ook echt alleen spullen bevatten voor de kleine. Wij hadden trouwens veel te veel kleertjes bij ons, maar dat kwam ook omdat het zulk mooi weer was. Als het kouder was geweest had ze de kleertjes wel nodig gehad. Verder heeft zo'n kleintje nog niet veel nodig natuurlijk. Probeer in ieder geval goed uitgerust op reis te gaan (zowel jijzelf als je kindje, niet extra moe laten zijn zodat hij in het vliegtuig lekker slaapt want dat kan wel eens tegenvallen dan..) en neem zo min mogelijk handbagage mee, zodat 1 persoon alleen de kleine hoeft te nemen en de ander de bagage. En vergeet niet om een lekker dekentje mee te nemen voor in het vliegtuig, lekker vertrouwd en het kan best fris zijn in het vliegtuig. Ook moeten kleintjes wat meer drinken door de droge lucht dus een extra fles of als je bv geeft zelf extra drinken. laten drinken bij het opstijgen en landen voorkomt zere oortjes, of anders laten zuigen op je vingers of speen. En wat misschien nog wel de belangrijkste tip is, zorg dat je het niet te eng vindt.. Die kleintjes voelen dat haarfijn aan. Lekker relaxt blijven, zolang zo'n kleintje kan eten, slapen en knuffelen is het al gauw goed.
  Redactie Frontpage / Spellchecker vrijdag 22 april 2005 @ 14:53:07 #159
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_26432422
Schopje voor Bright
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_26434214
quote:
Op donderdag 14 april 2005 22:48 schreef Bar_en_Mar het volgende:
Zo gaan wij van de zomer naar Hongarije en ook met de auto naar alle waarschijnlijk heid (99,9%)
We zijn ook best wel benieuwd hoe het zal gaan met een kindje van 10 maand
Hey jullie ook?
Ik ben ook benieuwd hoe dat gaat met 2 kinderen van 10 en 11 maanden.
Maar ik heb er al helemaal zin in
pi_26435209
Wij hebben ook maar de knoop doorgehakt en gaan in september 15 dagen naar Corfu!!
Ik wilde eerst niet vliegen, Pascalle kan een behoorlijke driftkikker zijn als ze ergens genoeg van heeft, dus een lange vliegreis zag ik echt niet zitten. Corfu is echter twee uurtjes vliegen en de transfer duurt ook niet noemenswaardig lang, dus ideaal met kleine kinderen. Jillian heeft er iig al helemaal zin in, zo zingt ze nu al de hele dag door "op vakantie!! met het vliegtuig!! lekker zwemmen!!" Het is ook zó ontzettend spannend voor haar, voor het eerst met het vliegtuig en zo

Nu eerst maar eens de reisdocumenten op orde brengen en dus niet pas op het allerlaatste moment zoals het er hier doorgaans aan toe gaat
pi_26442574
ladybos ik vind je geweldig! dank je wel voor de uitgebreide informatie! doet me goed om te horen dat bij jullie alles goed is gegaan!
Praten zonder iets te zeggen, maar me toch vertellen
dat wat wij hebben, onbreekbaar is...
je avatar vroeg om een wachtwoord en is daarom verwijderd
  dinsdag 31 mei 2005 @ 11:26:17 #163
24141 Bar_en_Mar
Koetje boe
pi_27507284
schopje omhoog voor Danosa
We hopen dat ze je vleugels geven, zodat je overal kunt komen, dat je terugkomt in onze dromen, en met ons meevliegt in ons leven
Blonde haren,blauwogen zomaar uit een sprookjesboek gevlogen...
pi_27508131
heee ik zag net in het kleine grote babietjes topic nr 51 een linkje van ET
Grappig
pi_27508155
oh en jij ook bedankt Bar
pi_27516995
hmm ik had verwacht meer tips te kunnen vinden.

Nu de vakantie nadert krijg ik toch wel een beetje cold feet voor wat betreft de heen en terugreis.
De vliegreis van 2.5 uur en dan nog een transfer van een klein uurtje. Tel daar de wachtijden nog bij op Riep ik begin dit jaar nog dat Jadey een engeltje was? Inmiddels is het soms een monster. Ze heeft een sterke eigen wil en kan goed dwars liggen. (omg waar ben ik aan begonnen )
Ik wil dus zo relaxed mogelijk aan de reis beginnen en voor derest laat ik het maar over mij heen komen. Ze zal zelf ook wel onder de indruk zijn van het hele gebeuren en dat maakt vast ook rustiger.

Kan iemand mij ervaringen vertellen van op reis met een 2 jarige?
Het vliegen, het wachten, transfers enzo...

Maar het allerbelangrijkste: ik heb er mega veel zin
  dinsdag 31 mei 2005 @ 19:41:03 #167
26341 Mariposa
Telt af...
pi_27522625
quote:
Op dinsdag 31 mei 2005 16:19 schreef danosa het volgende:
hmm ik had verwacht meer tips te kunnen vinden.

Nu de vakantie nadert krijg ik toch wel een beetje cold feet voor wat betreft de heen en terugreis.
De vliegreis van 2.5 uur en dan nog een transfer van een klein uurtje. Tel daar de wachtijden nog bij op Riep ik begin dit jaar nog dat Jadey een engeltje was? Inmiddels is het soms een monster. Ze heeft een sterke eigen wil en kan goed dwars liggen. (omg waar ben ik aan begonnen )
Ik wil dus zo relaxed mogelijk aan de reis beginnen en voor derest laat ik het maar over mij heen komen. Ze zal zelf ook wel onder de indruk zijn van het hele gebeuren en dat maakt vast ook rustiger.

Kan iemand mij ervaringen vertellen van op reis met een 2 jarige?
Het vliegen, het wachten, transfers enzo...

Maar het allerbelangrijkste: ik heb er mega veel zin
Danosa, je ging toch naar Mallorca? Waar ga je precies heen? Hou er rekening mee dat als je oostwaarts gaat Cala D'Or, dat er werkwerkzaamheden aan de weg (kunnen) zijn en dat de rit wat langer kan duren?Ook zijn ze bezig aan de snelweg naar het noorden, maar ik weet niet of dat vertragingen oplevert

Verder heb ik geen echte tips voor je. Maar ik hoop dat Jadey zich goed houd. Misschien kan je haar bezig houden met een (nieuw) knuffeltje. Of met papier en een potloodMisschien zeg ik wel iets stoms en is ze daar nog te jong voor
"No hay mal que por bien no venga" Geen ongeluk zo groot, of er is altijd nog wel een geluk bij
pi_27538466
Ehhmmm... Danosa, ik duf het bijna niet te zeggen

Elise had geen zin om te slapen in het vliegtuig, terwijl ze wel al moe was van 1 uur rijden naar schiphol en daar 2,5 uur wachten. Ze is eigenlijk de hele vliegtijd (3,5 uur) wel moeilijk geweest. Gelukkig hadden we een lief meisje (8 a 9 jaar) naast ons waarmee Elise nog wat kon spelen. We hadden ook wat koekjes, krenten, drinken en boekjes meegenomen.

Op de terugreis heeft ze gelukkig de laatste 1,5 uur in het vliegtuig geslapen, nadat ze echt veeeel te moe was geworden. Soort coma, zal ik maar zeggen.

Het belangrijkst: neem wat nieuws mee, bijvoorbeeld nieuwe boekjes. Wordt ook niet boos als het kind niet(s) wilt; dat heeft geen zin en maakt de reis nog vervelender.
Neem ook flesjes water voor jezelf mee

Elise had geen problemen met haar oortjes (op de terugreis sliep ze tijdens de landing en verder had ze een pakje rozijntjes tijdens stijgen/dalen)
Neem een buggy mee tot aan het vliegtuig; reuze handig en je krijgt'm daardoor ook direct bij het uitstappen weer terug.
pi_27541759
Ik vond dit topic nog danosa:

vakantie ervaringen met kind van +/- 2 jaar

Mallorca ikwilookikwilookikwilookweer ... maar we gaan niet
Hier had uw advertentie kunnen staan :P
pi_27558161
Maar ik heb nog steeds zin
Ook al gaan we idd naar Cala d'or met wegwerkzaamheden

Easy dat topic had ik al gelezen

Doet de babyfoon het wel in het buitenland????
Op de site van Poemojn staat vermeld dat alleen die op radiogolven het doen. (op vakantie met kinderen) Wij hebben zo'n standaard Phillipsding by the way.
  woensdag 1 juni 2005 @ 22:09:59 #171
26341 Mariposa
Telt af...
pi_27558837
quote:
Op woensdag 1 juni 2005 21:53 schreef danosa het volgende:
Maar ik heb nog steeds zin
Ook al gaan we idd naar Cala d'or met wegwerkzaamheden
[off topic ] Ik kan me voorstellen dat je er zin in hebt, wij gaan in september ook naar Cala D'Or en ik kan ook niet wachten. Ik hoop voor jullie dat de werkzaamheden meevallen, het is niet zeker namelijk, maar goed een gewaarschuwd mens telt voor 2
[/off topic]
Wat wel een leuke site is is deze www.mallorcavandaag.com

[ Bericht 8% gewijzigd door Mariposa op 01-06-2005 22:17:19 ]
"No hay mal que por bien no venga" Geen ongeluk zo groot, of er is altijd nog wel een geluk bij
pi_27566229
quote:
Op woensdag 1 juni 2005 21:53 schreef danosa het volgende:
Maar ik heb nog steeds zin
Ook al gaan we idd naar Cala d'or met wegwerkzaamheden

Easy dat topic had ik al gelezen

Doet de babyfoon het wel in het buitenland????
Op de site van Poemojn staat vermeld dat alleen die op radiogolven het doen. (op vakantie met kinderen) Wij hebben zo'n standaard Phillipsding by the way.
Die van ons deed het prima hoor - dat ding had echt niet in de gaten dat'ie in het buitenland zat. (Tomy-geval)
Hoe werkt die philips van jullie dan?
pi_27566555
Onze babyfoon deed het ook prima in Italië. Was echt heel erg handig.
Ik heb een blauw snoepje en ik heb een roze snoepje
  donderdag 2 juni 2005 @ 10:37:40 #174
3011 E.T.
hormonaal stuiterballetje
pi_27569512
Ik ben trouwens erg benieuwd naar ervaringen enzo voor een lange autoreis met een dreumes van 16 maanden
Over 2,5 week gaan wij naar Frankrijk en ik zie het meest op tegen de reis.
I can only please one person per day. Today is not your day. Tomorrow isn't looking too good either.
pi_27569773
Wij hadden een lange reis met een baby van 10 maanden. Ik weet niet of dat een beetje vergelijkbaar is maar ik was ook een beetje bang van te voren. Het is mij 100% meegevallen moet ik zeggen. We hadden wel de instelling: als hij na een paar uur al over z'n toeren raakt stoppen we gewoon. Dan doen we maar wat langer over de reis. We hebben dan ook geen hotel van te voren geboekt voor onderweg want dan MOET je dat doel halen.

Wij zijn om 5 uur 's ochtend vertrokken. Nog geen drukte op de weg dus een beetje doorrijden en de hoop dat hij nog zou slapen. Dat lukte heel goed. Hij heeft 3 uur liggen pitten en toen waren we al een end op weg. Verder had ik wat boekjes en speeltjes mee. Maar dat was niet eens echt erg interessant. Naar papa en mama en naar buiten kijken was meer dan genoeg. En natuurlijk regelmatig stoppen.
Ik heb een blauw snoepje en ik heb een roze snoepje
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')