abonnement Unibet Coolblue
pi_17773096
ik kom er door het ontbreken van de zoekfunctie niet goed achter of hier al een 'tpoic' over is maar zo ja, dan kan deze weer dicht hoor.

ben benieuwd wat jullie ervaringen zijn met het op vakantie gaan met babies & andere kleine kinderen. nog handige tips voor kindvriendelijke vakanties? durven jullie gewoon te gaan kamperen? hoe doe je dat met alle mee te zeulen benodigdheden? en wellicht ook handig hier die tips over of je nu wel of niet luiers mee moet nemen naar Turkije bijvoorbeeld.

ik begin meteen met een spam-actie. een vriendin van me woont al een aantal jaren in Frankrijk met haar man en twee zoontjes. ze hebben voor weinig geld een enorm stuk grond op de kop kunnen tikken met daarop een oud boerderijtje (was meer een schuur). inmiddels hebben ze dat boerderijtje prachtig opgeknapt en spreken de kids ook al een aardig mondje français.
bovendien hebben ze er nu een soort vakantiewoning (gite) bij gebouwd die vanaf juli 2004 te huur is. van de week stuurden ze me de link naar de bijbehorende site, die ik jullie niet wil onthouden naturellement.

verder beperkt onze ervaring zich tot nu toe tot een weekendje CenterParks met de opa & oma's. was heel gezellig, maar het zwembad vond ik eigenlijk te druk voor onze kleine Piet. wel fijn dat er een campingbedje en een (plastic) box beschikbaar waren.

[ Bericht 0% gewijzigd door bixister op 17-03-2004 12:02:29 ]
pi_17773206
ik ben afgelopen zomer met mn dochtertje van 3 (ze werd 3 tijdens de vakantie) naar Frankrijk, aan de Loire geweest, dat was zeker een groot succes.
het is niet al te ver reizen (wat volgens mij redelijk belangrijk is)
en qua omgeving was het enorm spannend, mijn dochter kreeg een hele tic van ridders en koninginnen.
We zijn gewoon met een klein 3persoons tentje geweest.
"Whatever you feel like: Life’s not one color, nor are you my only reader" - Ausonius, Epigrammata 25
  woensdag 17 maart 2004 @ 12:13:03 #3
37150 livelink
keek op mijn week ( © DJ11)
pi_17773416
Van mij geen tips, helaas. Ik heb nog steeds niets ontdekt wat ik echt een aanrader vind met kinderen op vakantie. Nou moet ik zeggen, dat ik vooraf ook een heleboel dingen absoluut al niet zie zitten. Ik wil gewoon liever niet met de kinderen met het vliegtuig. Dus alle vliegvakanties vallen al af. Kamperen vind ik op zich leuk, maar vorig jaar heb ik een hele nacht met Katja in de wc/doucheruimte gezeten omdat ze opeens begon te huilen en dan volgens mij ook iedereen wakker houdt. Dus kamperen doe ik voorlopig ook liever niet meer. Het enige wat enigszins een succes is, maar dat vind ik zelf weer niet zo leuk, is een huisje huren.
Ik denk dat wij de eerstkomende jaren gewoon niet op vakantie zullen gaan, dat bespaart ook een hoop geld. Eventueel zie ik Scandinavie nog wel zitten, daar kun je van die blokhutten huren op de campings, dus dat is nog wel te proberen.

Sorry dat het niet een wat positiever verhaal is, maar ik vind op vakantie gaan met kinderen gewoon niet zo leuk.
Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.
  Moderator / FOK!Fotograaf woensdag 17 maart 2004 @ 12:13:28 #4
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_17773426
Wij zijn vorig jaar met onze zoon van toen bijna 3 naar Aquafantasy ( www.aquafantasy.com )in Turkije geweest. Was een groot succes.
  woensdag 17 maart 2004 @ 12:15:15 #5
35189 Troel
scherp en bot
pi_17773456
livelink ook in Frankrijk heb je wel van die blokhutten en dergelijk hoor!
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_17773538
livelink, ik zie 't helemaal voor me! (die nacht in de wc-hokken).
pi_17773664
niet perse een kindertip, maar toch...
Wij gaan al jaren naar Landal greenparcs, die hebben ook kleine parken waar je dus wat meer rust vind voor je kleine (Piet bvb). De wat grotere parken hebben ook kinderclubs enzo...
[/spam]
Begin maar gewoon, op hoop van zegen.
Begin maar gewoon,hier en nu.
Je kunt niet alles voorzien.
Begin er maar gewoon aan te werken.
pi_17773798
Je kunt ook tenten of stacaravans huren met alles erop en eraan. Dan kun je kamperen, maar hoef je niet met luchtbedden te gaan slepen. Sommige campings hebben een uitgebreid recreatieprogramma ( ) zodat de kinderen lekker bezig zijn tussendoor en je zelf ook wat rust hebt. Wat bij ons op de camping regelmatig gebeurde, wat dat mensen eerst kwamen kijken of ze de camping wel leuk genoeg vonden om tijdens de zomer een paar weken te blijven. Maar ja, in Frankrijk even gaan kijken is wel ver.
"wat een heerlijke yppiaanse reactie! Vol begrip, nooit veroordelend en zeker niet stekelig! #hulde"
Hoe langer de weg naar de top, hoe mooier het uitzicht!
*OUD heilige*
  woensdag 17 maart 2004 @ 12:52:23 #9
3542 Gia
User under construction
pi_17774151
In het jaar dat onze jongste in juli 4 werd, hebben we een grote bungalowtent gekocht en zijn daarmee op vakantie gegaan naar Zuid-Frankrijk. Een nadeel was dat hij nog geen zwemdiploma had en de oudste wel. Ze moesten dus wachten met zwemmen tot wij mee konden.

Vlakbij die camping was een punt waar drie riviertjes bij elkaar kwamen. Stroomversnellinkjes, grote stenen, dammen bouwen, was geweldig!!

De meeste campings hebben een aparte was/kleedruimte voor kleine kinderen, kun je als voorwaarde stellen bij je zoekactie.
Een tip voor je tent. Belletjes aan de binnentent. Dan hoor je het als er een rits open gedaan wordt als je nog effe buiten zit.
Nog een tip: Stel op vakantie geen slaaptijd in. (Behalve middagdutje bij hele kleintjes natuurlijk)
Wij lieten het 's avonds aan de jongens over wanneer ze wilden gaan slapen. Slapen dan vrijwel meteen en tot een uur of 9 de volgende ochtend.

Wij zijn sindsdien al 4 keer met de tent op vakantie geweest. De kids kunnen nu uitstekend zwemmen, dus daar hebben we geen omkijken meer naar.
Rond 10.30 's avonds willen ze naar bed. Pa brengt ze dan weg en wij kunnen dan nog lekker effe bij de kantine zitten of zo. Ze zijn nu 9 en 11 en erg zelfstandig.
  woensdag 17 maart 2004 @ 12:54:38 #10
37150 livelink
keek op mijn week ( © DJ11)
pi_17774201
Gia, wat deden jullie voordat jullie jongste 4 werd? Gingen jullie toen wel op vakantie. Ik heb het idee dat de vakantie er vaak bij inschiet bij mensen met heel jonge kinderen.
Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.
pi_17775323
Kamperen is een uitstekende oplossing. Er zijn veel jonge gezinnen die dit doen. En huilende kindertjes heb je dan ook vaak. Maar zoek dus dan ook speciaal een kamping waar je veel gezinnen met kinderen ziet. Livelink zelfs een huilende Katja is dan geen uitzondering

Ik weet er trouwens wel eentje in Zuid Limburg. Ben er zelf jaren geweest en is echt super voor de kleintjes. Er wordt veel voor hun georganiseerd en is ook helemaal ingericht voor hun.
http://www.cottesserhoeve.nl/

En als je het een risico vindt om in een tent te zitten, dan hebben ze daar ook nog sta caravans te huur. Of als je dat ook niks vind, dan hebben ze ook nog huisjes te huur.

E ze zijn helemaal niet duur ook nog. Ze zijn zelfs 1 van de goedkoopste campings.

[ Bericht 5% gewijzigd door Lewis.de.boxer op 17-03-2004 13:47:22 (prijs) ]
pi_17775813
onze laatste vliegtuig vakantie was toen onze oudste dochter bijna twee was en dat doen we voorlopig niet meer ( bijna vier uur met een jengelend kind op schoot! en dan ook nog weer terug ) dus hebben we vorig jaar maar een tweede hands toercaravannetje aan geschaft, er ging een wereld voor ons open en die van de kids natuurlijk, had me eigenlijk vroeger nooit in een caravan willen zien zitten haha maar je hebt zulke leuke campings in nederland alleen al die echt op kinderen zijn gericht jonge en oudere kinderen, dus dit jaar wordt het weer feest als dat bakbeest uit de stalling mag .
maar als je eerst wil kijken of een caravan je bevalt kun je gewoon naar een caravandealer heen gaan en daar verhuren ze splinternieuwe caravans, dus het is de moeite waard naar mijn mening.
Samantha: Men, they may have you on your knees, but you've got them by the balls
pi_17775952
kijk eens op www.foetsie.nl daar staan bijna alle campings van nederland op
Samantha: Men, they may have you on your knees, but you've got them by the balls
  woensdag 17 maart 2004 @ 14:23:26 #14
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_17776087
quote:
Op woensdag 17 maart 2004 12:13 schreef qltel het volgende:
Wij zijn vorig jaar met onze zoon van toen bijna 3 naar Aquafantasy ( www.aquafantasy.com )in Turkije geweest. Was een groot succes.
vertel er dan wel bij dat dit hotel vrij prijzig is...en erg druk omdat er een waterpark bij zit waar iedereen elke dag komt zwemmen.

Ik hoor van verschillende mensien dat hotel Limra in Kemer een aanrader is voor kinderen. Er zijn een aantal glijbanen en een erg groot zwembad. Het water is niet erg diep las ik ergens, overal ongeveer hetzelfde.
To infinity…and beyond!
  Redactie Frontpage / Spellchecker woensdag 17 maart 2004 @ 14:38:44 #15
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_17776465
quote:
Op woensdag 17 maart 2004 14:23 schreef ivetje het volgende:

[..]

vertel er dan wel bij dat dit hotel vrij prijzig is...en erg druk omdat er een waterpark bij zit waar iedereen elke dag komt zwemmen.
Dat ligt eraan wanneer je gaat. Wij gingen in het naseizoen en toen was het redelijk betaalbaar en zeker niet druk.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  Redactie Frontpage / Spellchecker woensdag 17 maart 2004 @ 14:41:31 #16
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_17776527
Nog een leuke tip: www.sprookjescamping.nl

Dat is een camping die helemaal ingesteld is op kinderen. Met ruime plaatsen en op elk veldje een speeltuintje. Met speciaal voor kinderen ingerichte toiletruimtes (lage wasbakken, thermostaatkranen) en een geweldig zwembad. Christan en ik gaan er in juni een weekje met oma heen (handig want die krijgt 50+ korting ).
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  woensdag 17 maart 2004 @ 14:44:24 #17
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_17776601
quote:
Op woensdag 17 maart 2004 14:38 schreef Rewimo het volgende:

[..]

Dat ligt eraan wanneer je gaat. Wij gingen in het naseizoen en toen was het redelijk betaalbaar en zeker niet druk.
vaak ben je met kleine kinderen gedwongen in het hoogseizoen te gaan ivm vakantie's en dan is het toch vrij prijzig lijkt me, als ik zo de vakantiegidsen hier naast me zie liggen.
To infinity…and beyond!
  woensdag 17 maart 2004 @ 15:13:38 #18
35189 Troel
scherp en bot
pi_17777399
Al vanaf dat ik heel klein was gingen mijn ouders met mij op vakantie. In een vouwwagen. Ze zochten dan wel een camping uit waar genoeg te doen was. Meestal met recreatiegebeuren enzo. IN Arcen is ('t Vinkenhof) is een heel leuke camping waar ze heel veel te doen hebben!
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  Redactie Frontpage / Spellchecker woensdag 17 maart 2004 @ 15:31:48 #19
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_17777833
quote:
Op woensdag 17 maart 2004 14:44 schreef ivetje het volgende:

[..]

vaak ben je met kleine kinderen gedwongen in het hoogseizoen te gaan ivm vakantie's en dan is het toch vrij prijzig lijkt me, als ik zo de vakantiegidsen hier naast me zie liggen.
Klopt. Wij kunnen dit jaar nog net buiten de schoolvakanties.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_17778059
de omgeving van die sprookjescamping ziet er wel mooi uit rewimo!
  Redactie Frontpage / Spellchecker woensdag 17 maart 2004 @ 15:57:54 #21
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_17778495
quote:
Op woensdag 17 maart 2004 15:39 schreef bixister het volgende:
de omgeving van die sprookjescamping ziet er wel mooi uit rewimo!
Ja, het is een mooi gebied zo te zien. Ik ben erg benieuwd hoe het daar is. We gaan met een caravan, dus toch redelijk luxe
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  woensdag 17 maart 2004 @ 16:00:07 #22
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_17778554
quote:
Op woensdag 17 maart 2004 15:31 schreef Rewimo het volgende:

[..]

Klopt. Wij kunnen dit jaar nog net buiten de schoolvakanties.
dat is geluk hebben. Ik heb het geluk dat duck en ik geen kids hebben en beide werken...we vertrekken dus lekker 1 of 3 september stuk goedkoper en rustiger
To infinity…and beyond!
  woensdag 17 maart 2004 @ 16:04:13 #23
3542 Gia
User under construction
pi_17778638
quote:
Op woensdag 17 maart 2004 12:54 schreef livelink het volgende:
Gia, wat deden jullie voordat jullie jongste 4 werd? Gingen jullie toen wel op vakantie. Ik heb het idee dat de vakantie er vaak bij inschiet bij mensen met heel jonge kinderen.
Daarvoor zijn we niet op vakantie gegaan. Ja, één keer met de oudste, toen anderhalf, naar een bungalowpark voor een week. Was toen 2 maanden zwanger van de jongste.

In 97 hebben we met verhoging van de hypotheek een nieuwe auto gekocht met airco. Onze jongste had, en heeft nog steeds veel last van warmte stuwing. De auto die we ervoor hadden, was absoluut niet geschikt om mee op vakantie te gaan.

Dus september 97 nieuwe auto, april 98 nieuwe tent en toebehoren en toen voor het eerst op vakantie.

Als we dit allemaal eerder hadden kunnen doen, waren we misschien ook wel eerder op vakantie gegaan. Misschien ook niet.
  Redactie Frontpage / Spellchecker woensdag 17 maart 2004 @ 16:08:56 #24
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_17778757
quote:
Op woensdag 17 maart 2004 16:00 schreef ivetje het volgende:

[..]

dat is geluk hebben. Ik heb het geluk dat duck en ik geen kids hebben en beide werken...we vertrekken dus lekker 1 of 3 september stuk goedkoper en rustiger
Wij gaan op 4 september
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  woensdag 17 maart 2004 @ 16:12:20 #25
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_17778831
quote:
Op woensdag 17 maart 2004 16:08 schreef Rewimo het volgende:

[..]

Wij gaan op 4 september
Waar gaan jullie heen?? Wij hopelijk naar turkije, alleen heb mijn goedkeuring voor de vakantie nog niet gehad...kan dus nog eigenlijk niet boeken. Maar als die deze week niet binnen is hebben ze pech...had er in februari al moeten zijn. We willen eigenlijk naar Kemer, hotel limra...alleen ben bang dat dat inmiddels vol is. Ook omdat het erg leuk is voor kinderen en er dus toch veel mensen buiten de vakantie naartoe gaan.
To infinity…and beyond!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')