abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 10 maart 2004 @ 17:47:38 #51
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_17626928
quote:
Op woensdag 10 maart 2004 17:37 schreef Monnik het volgende:

[..]

ehm volgens mij heb ik geen aanval geplaatst.
Maar als jij mijn opmerking, over rottende lijken in MIJN maag en darmkanaal, graag wilt zien als een aanval richting vleeseters dan mag je wat mij betreft gerust je gang gaan.......
En de grootste vervuiler in nederland zijn de huishoudens IMHO
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 10 maart 2004 @ 17:48:07 #52
56971 Beluga
[FOK!]Beluga
pi_17626934
quote:
Op woensdag 10 maart 2004 17:19 schreef Pizza_Shooter het volgende:
Partieėl vegetarisch ook okay?
Mwah, hoe bedoel je dat?

Ik hou ook wel van een goede paddenstoelen pasta, van een lekkere hartige taart met broccoli en rosti, of van een lekkere zomerse salade met tomaatjes en zonnebloempitten ofzow.

Ben ik nu ook partieel vega?

eigenlijk schaam ik me daar dan een beetje voor
...
pi_17627084
Ik hou wel van een boterham met pindakaas. Ben ik nou ook partieel vega
BEAR... FORCE... ONE! HOO HA!
  woensdag 10 maart 2004 @ 18:03:07 #54
56971 Beluga
[FOK!]Beluga
pi_17627251
quote:
Op woensdag 10 maart 2004 17:55 schreef Kaensterle het volgende:
Ik hou wel van een boterham met pindakaas. Ben ik nou ook partieel vega


Partieel vega bestaat blijkbaar niet dus
...
  woensdag 10 maart 2004 @ 18:12:20 #55
36192 kingmob
Nice 'n Smooth
pi_17627406
Ik blijf het vaag vinden. Voor leer etc. bestaan exacte substituten, welke niet onderdoen voor "the real thing". Vlees blijft nog altijd uniek en lijkt me een stuk minder overbodig dan leer etc.
Toch zijn er veel meer vegetariės dan mensen die geen leer etc. dragen.
Ik vind het prima, heb er geen last van (zolang de op jehova getuigen lijkende betweters wegblijven), maar ik vind het onbegrijpelijk.
Verdwaald in mijn eigen belevingswereld.
pi_17628389
quote:
Op woensdag 10 maart 2004 12:44 schreef Spindizzy het volgende:

Ik ben vegetarier geworden om verschillende redenen (in willekeurige volgorde):
-Ik heb vlees nooit echt lekker gevonden. Vis wel en dat mis ik ook wel een beetje.
-Ik ben het niet eens met de manier waarop we met onze (slacht)dieren omgaan
-Ik vind vegetarisch eten lekkerder (gemiddelde vleeseter bakt gewoon een stukkie kadaver, met wat aardappels en misschien wat groente erbij. Vegovoer is een stuk fantasievoller met oa. noten, kaas, paddestoelen )
-Ik vind de hoeveelheid vlees die er tegenwoordig gegeten wordt ongezond. Vlees is een luxeingredient, geen basis. Ik voel me een stuk beter met deze manier van leven.
-Ik vind het schijnheilig om onherkenbare stukkies vlees te kopen dat door een ander is geslacht terwijl ik zelf te schijterig ben om een beest te slachten.
-Door geen vlees te eten draag ik een piepklein steentje bij aan de bestrijding van de wereldhonger .
Ik sluit me hierbij aan (behalve het visverhaal) en ja, ik heb wel een eigen mening. Maar gewoon geen zin om een lang verhaal te typen dat op hetzelfde als bovenstaande neerkomt.
pi_17630106
Ik ben nu sinds een jaar of 3 vegatariėr. Ik eet nog wel soms vis, voor de belangrijke voedingstoffen (en om mn moeder het niet te moeilijk te maken). Ik eet geen vlees meer omdat ik vind dat we op zo'n verkeerde manier omgaan met de dieren in de bioindustrie. En ook wel om al die ziektes die er steeds meer opduiken en de medicijnen die die beesten krijgen (dan kunnen ze wel zeggen dat het goed gecontroleerd is...) En al die mensen met hun vragen: "waarom eet je geen vlees en gebruik je wel leer". Tja dit is mijn steentje aan een betere wereld.
  woensdag 10 maart 2004 @ 20:42:23 #58
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_17630663
quote:
Op woensdag 10 maart 2004 12:59 schreef Big_Boss_Man het volgende:
:x ik heb leren schoenen.

Wat is een goed alternatief? Want plastieke schoenen lijken me niets en ik draag graag stevige wandel schoenen.
zie www.vega-life.nl voor vega schoenen
  woensdag 10 maart 2004 @ 20:44:27 #59
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_17630723
quote:
Op woensdag 10 maart 2004 12:25 schreef Big_Boss_Man het volgende:

Oké, als je vegetariėr bent dan mag je dat hier melden en als je niet vegetariėr bent hoef je het niet te melden, daar hebben we niet echt veel aan.

Waarom ben jij vegetariėr geworden?
Ik ben vanaf mijn 11e vegetarier en sinds vorig jaar overgestapt naar veganist. Waarom?
Kortweg gezegd: dieren (en mens), natuur, milieu, gezondheid, etc.
  woensdag 10 maart 2004 @ 20:46:17 #60
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_17630776
quote:
Op woensdag 10 maart 2004 16:45 schreef Pietverdriet het volgende:
Dat is gewoon terug slaan, vegetariers maken vleeseters maar al te vaak uit voor lijkenvreters en moordenaars, en achten zichzelf moreel superieur, milieuvriendelijker en beter voor de wereld.
Jullie zijn begonnen

Nee, in verhouding lijkt het me toch de meeste keren dat de vleeseters vooral zich verdedigend opstellen. Heel raar.
  woensdag 10 maart 2004 @ 20:47:57 #61
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_17630843
quote:
Op woensdag 10 maart 2004 16:54 schreef Pietverdriet het volgende:
Hitler was ook een vegetarier, maar die mijde men maar ik het rijtje te zetten :-)
Niet zo juist, zie: http://www.xs4all.nl/~jeroenvu/gwv/hitler.htm
Het is een misvatting. En hoe kan iemand die mensen vermoord nou vegetarier zijn?
pi_17630865
Okee, ik herhaal de TS even en dan moet het klaar zijn:

Dit is een topic voor vegetariers, om recepten en ideeen uit te wisselen ed, dus hier geen discussie over wel/niet vega zijn. Heb dank

Reacties die daar toch over gaan worden vanaf nu verwijderd.
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
  woensdag 10 maart 2004 @ 20:53:28 #63
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_17631015
quote:
Op woensdag 10 maart 2004 20:21 schreef Browneye het volgende:
Ik ben nu sinds een jaar of 3 vegatariėr. Ik eet nog wel soms vis, voor de belangrijke voedingstoffen (en om mn moeder het niet te moeilijk te maken).
Dan ben je officieel geen vegetarier. Parttimer dus of je kan je pescotarier noemen
Welke belangrijke voedingsstoffen? Alles haal je uit plantaardige bronnen. De omega3-vetzuren in vis zijn wel goed te noemen, echter zitten ze veel meer in bijvoorbeeld lijnzaad(olie). Daarnaast zijn diegene is vis zeer onstabiel. En in vis zitten vele stoffen die op langere termijn en bij veel vuldig gebruik niet goed zijn te noemen. In vis zitten pesticiden en industriele chemicalien,waaronder methylkwik

edit: stukje over vis aangepast

[ Bericht 7% gewijzigd door TechXP op 10-03-2004 22:42:23 ]
  woensdag 10 maart 2004 @ 21:19:58 #64
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_17631779
quote:
Op woensdag 10 maart 2004 20:53 schreef TechXP het volgende:
En in vis (als deze niet uit de kwekerijen komt) zitten vele stoffen die op langere termijn en bij veel vuldig gebruik niet goed zijn te noemen.
Zoals?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 10 maart 2004 @ 21:47:09 #65
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_17632708
quote:
Op woensdag 10 maart 2004 21:19 schreef Pietverdriet het volgende:
Zoals?
pesticiden en industriele chemicalien,waaronder methylkwik
bron:
dietary fattiy acids, Okuyama H, e.a. Prog. Lipid Res, 1997
Omega 3, een essentieel vetzuur, waar iedereen een tekort aan heeft, De Natuur Uw Arts, 26e jaargang, nr 154
  woensdag 10 maart 2004 @ 22:08:17 #66
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_17633277
quote:
Op woensdag 10 maart 2004 21:47 schreef TechXP het volgende:

[..]

pesticiden en industriele chemicalien,waaronder methylkwik
bron:
dietary fattiy acids, Okuyama H, e.a. Prog. Lipid Res, 1997
Omega 3, een essentieel vetzuur, waar iedereen een tekort aan heeft, De Natuur Uw Arts, 26e jaargang, nr 154
en dat zit niet in kweekvis?
Je zou je eens moeten verdiepen in wat er in kweekzalm zit
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_17633694
*Vegetariėr meldt* .

Ik ben nu bijna 2 jaar vegetariėr denk ik. Ik ben het geworden, net zoals de meesten, omdat ik het niet eens ben met hoe er wordt omgegaan met de dieren in de bio-industrie.
  woensdag 10 maart 2004 @ 22:40:16 #68
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_17634069
quote:
Op woensdag 10 maart 2004 22:08 schreef Pietverdriet het volgende:]
en dat zit niet in kweekvis?
Je zou je eens moeten verdiepen in wat er in kweekzalm zit
Dat zeg ik niet. De informatie die ik heb ging geloof niet over kweekvis. Met kweekvissen wordt hetzelfde gedaan als in de bioindustrie, dus veel hormone, vitamine e.d. erin gepompt is ook niet goed.
Had mijn zin wat anders moeten neerzetten misschien. Was wat duidelijker geweest (maar even wat aangepast)
pi_17635343
Ik weet niet of ik tegenwoordig nog helemaal aan de definitie van vegetariėr voldoe. Ik ben denk ik een jaar of 8 terug vegetarisch geworden omdat a) bio-industrie b) ik het krom vond een koe op te eten terwijl ik mijn hond toch ook niet op at. Waarom is het voor een hond wel zielig en voor een koe niet? Sinds een jaar of anderhalf eet ik wel weer vis (om gezondheids- en lekkerredenen), maar niet al te veel, want mijn geweten knaagt wel. Het is bij mij altijd nog voornamelijk vegetarisch en af en toe vis.

Ik vind het trouwens ook jammer dat sommige vleeseters zo bekrompen reageren. Je zult mij nooit horen zeuren over mensen die wel vlees eten (of ze moeten er echt om vragen ). Ik vind dat mensen die vinden dat een maaltijd niet compleet is zonder vlees (en daarmee bedoel ik dus niet alle vleeseters, voordat mensen zich dadelijk weer op hun tere teentjes getrapt voelen) een hoop missen in hun culinaire leven. Probeer het anders gewoon eens één dagje in de week, vegetarisch koken is leuk en lekker! Zeker in een restaurant moet je het eens proberen, dan krijg je weer een wat anders dan je standaard biefstukje/zalmpje.

Trouwens, in Den Bosch zit toch een vegetarisch restaurant, Samosa ofzo? Wie is daar wel eens geweest? Is het de moeite waard?

[ Bericht 4% gewijzigd door biawa op 10-03-2004 23:45:51 (kleine verduidelijking) ]
pi_17635598
al sinds mn 6e jaar, vind vlees niet zo lekker en ook voor de diertjes.
  donderdag 11 maart 2004 @ 16:52:41 #71
37680 Lady_J
Carpe Noctum!
pi_17647397
Hallo!

Ben ook een vegatariėr, nu al 7 jaar en het bevalt nog steeds heel goed!
Op de midelbare school moesten we voor biologie een werkstuk maken en ik had gekozen voor de bio-industrie als onderwerp. Toen het werkstuk klaar was, was ik vegetariėr.....

Vind het niet normaal hoe dieren in de bio-industrie behandeld worden, ik moet echt serieus huilen als ik daar filmpjes van zie. Ben enorm gek op dieren en kon het gewoon niet meer verkroppen dat ik meedeed aan die massale dierenmishandeling.
En wat al eerder gezegd is: Waarom is het wel zielig als een hond op straat wordt geslagen maar niet als een varken met stokken een trailer ingedreven wordt?

Als je bijvoorbeeld zelf kippen houdt, je verzorgd ze goed, ze hebben een heerlijk leven met goed voer en voldoende vrijheid om te bewegen en na een paar jaar pak je er één met kerst en draait haar snel en pijnloos de nek om, dat vind ik een ander verhaal. Maar bio-industrie....

Zelf zou ik ook geen kip eten al zou ze verzorgt zijn zoals hierboven beschreven, want ik vind het gewoon vies na al die jaren. Je eet gewoon een opgewarmd lijkje eigenlijk. En het heeft ook iets barbaars vind ik.

En nog even voor PietVerdriet en Co, blijf alsjeblieft gewoon weg uit dit topic. Er zijn genoeg andere topics waar je "lekker" kunt zeiken op vegetariėrs. Snap ook niet waarom die anti-vega's toch steeds weer dit soort topics opzoeken, blijkbaar zijn wij vega's onweerstaanbaar interessant voor jullie. En nou MOVEN!!!
In Vino Veritas
pi_17649882
quote:
Op woensdag 10 maart 2004 16:33 schreef Kaensterle het volgende:
[..]
De mens heeft voor zover bekend altijd vlees gegeten en mensapen eten ook vlees.
Maar laten we deze discussie maar niet beginnen.
Bonobo's, de apen die genetisch het dichtst bij de mens staan, eten geen vlees.
pi_17649950
ik ben vegetariėr geworden omdat ik vlees echt onwijs vies vind.
waarom ik wel vis eet omdat ik dat wel lekker vind en je moet toch wat eten.
  donderdag 11 maart 2004 @ 22:34:40 #74
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_17655825
quote:
Op donderdag 11 maart 2004 18:35 schreef soorroos het volgende:
ik ben vegetariėr geworden omdat ik vlees echt onwijs vies vind.
waarom ik wel vis eet omdat ik dat wel lekker vind en je moet toch wat eten.
Je bent dus een pescotarier of parttime-vegetarier. Jezelf een vegetarier noemen vind ik onjuist, omdat je gewoon wel dier eet. En doordat mensen zich vegetarier noemen en wel vis eten, krijgen de vegetariers steeds opmerkingen/vragen: 'oh, maar je eet dan wel vis he?'

Iets lekker vinden moet niet echt de reden zijn dat je eet. Honger is de reden dat je moet eten, hoewel bij mensen 'lekker/goed voelen' overal voor gebruikt word. Maar dat is denk niet altijd zo een goede eigenschap.

En 'je moet toch wat eten'. Tuurlijk, maar er zijn zoveel verschillende dingen. Neem een appel!
pi_21430138
Nou mensen, dit topic loopt niet zo goed he?
pi_21430891
quote:
Op vrijdag 20 augustus 2004 19:34 schreef thabit het volgende:
Nou mensen, dit topic loopt niet zo goed he?
Nee. Jammer .
  Moderator vrijdag 20 augustus 2004 @ 21:37:02 #77
819 crew  Gert
spreekt voor zich
pi_21433178
quote:
Op donderdag 11 maart 2004 18:35 schreef soorroos het volgende:
waarom ik wel vis eet omdat ik dat wel lekker vind en je moet toch wat eten.
Er zijn Europese landen waar een groter bevolkingsdeel moeite heeft de eindjes aan elkaar te knopen, maar waar supermarktgevechten om rollen zacht Page-toiletpapier toch uitblijven.
pi_21480717
quote:
Op vrijdag 20 augustus 2004 20:06 schreef Tristessa het volgende:

[..]

Nee. Jammer .
Blijkbaar zitten de vegetariers niet in het CUL-forum. De vraag is: waar zitten ze dan wel?
  maandag 23 augustus 2004 @ 10:44:55 #79
61944 Freeflyer
Vallen doet geen pijn...
pi_21480774
* Freeflyer doet ook mee

Ik ben vegetarier geworden omdat mijn lichaam vlees niet tolereert.

Zodra ik vlees eet verlaat het mijn lichaam op natuurlijke wijze binnen een half uur na consumptie.
En soms vind ik dat best wel vervelend...
Neerkomen wel!
  maandag 23 augustus 2004 @ 13:15:38 #80
93940 dorian_g
Be Afraid, Arrrr
pi_21483761
Ik ben nu alweer 12 jaar vega. Waarom? zo'n beetje alle motivaties zijn al genoemd en bovendien hielp het aangezicht van een kippenslachterij er niet bij.

Ik heb niet alle reacties gelezen maar ik zag dat er weer gemiept word over het feit dat je wel leer draagt. Ik draag wel leren schoenen en what else dat op mijn pad komt. Ik heb daar beslist geen schuldgevoel over en ben ook niet hypocriet. Een van de redenen waarom ik geen geen vlees eet is de onnadenkende consumptiemaatschappij, elke dag een lekkere lap vlees op je bord. Zonder nadenken consumeren en consumeren.Vlees is(tegenwoordig) niet gezond en nog eens slecht voor het welzijn van de dieren. vooral nu de tendens is:het moet goedkoper! word niemand daar beter van (ok, jij eet bio vlees goodf or you, ik bedoel jou niet)

Leer is een duurzaam product, zoals iemand eerder al riep dat hij al jaren op zijn kisten loopt. Dat is uiteindelijk veel beter dan kunststof schoenen kopen die maar een seizoen meegaan. Leren riemen heb je voor het leven (het mode aspect telt voor mij hierin niet meer) etc. Een duurzaam REST product. Als er een goed alternatief is voor leer koop ik dat maar vaak koop ik leer.

Anyway ik heb geen zin in oeverloze discussies die ik al veel te vaak heb moeten voeren, dit is mijn mening, ja mening, je hoeft het er niet mee eens te zijn.
Astronaut, als je soms verdwaald ga recht door en wees niet bang. Goede reis en hou je taai.
  maandag 23 augustus 2004 @ 13:21:04 #81
93940 dorian_g
Be Afraid, Arrrr
pi_21483927
Ah ik zie nu dat het vooral ook om recepten gaat
op www.odin.nl staan veel super fijne vega recepten (tevens kun je je hier gelijk lid maken van het bio groente abbo, erg fijn erg lekker maar is een ander topic....)

Ik ben een heuse kook freak en heb zoooooo veel lekkere recepten in mijn hoofd/kookboeken dat je maar gewoon iets concreet moet vragen

Vega kookboeken vind ik bijna allemaal suf, geitewollesokken meuk, liever koop/lees ik reguliere mooie kookboeken en doe daar mijn inspiratie op.

Zo.
Astronaut, als je soms verdwaald ga recht door en wees niet bang. Goede reis en hou je taai.
pi_21484904
Ik ben dan wel geen vegetariėr, maar ik kan een vleesloze maaltijd evenzeer appreciėren dan eentje met vlees...
Ik hoef ook niet elke dag vlees op m'n bord... Maar helemaal vleesloos eten begin ik niet aan, daar eet ik nog veel te graag vlees voor.

Maar, omdat het hier om receptjes gaat, en ik genoeg vega-receptjes heb, post ik er toch enkele...

CHAMPIGNON-CRŹPES

Benodigdheden

- 100g bloem
- snufje zout
- 3 eieren (licht geklopt)
- 2 dl melk
- 1 el olijfolie
- 2 el fijngehakt vers bieslook
- 150g vers broodkruim
- olie

Champignonvulling
- 1 el olijfolie
- 1 ui (fijngehakt)
- 400g champignons (fijngehakt)
- 1 el room
- snufje zout en peper
- 2 el verse geraspte parmezaanse kaas

Bereidingswijze

- Zeef bloem en zout in een kom; maak een kuiltje in het midden. Meng eieren en melk en voeg ze langzaam toe. Klop tot een glad beslag. Voeg olie en bieslook toe. Dek het af met huishoudfolie en zet het 20 minuten apart. Giet 1 dl beslag in een aparte kom. Schep 2-3 eetlepels van het overgebleven beslag in een licht ingevette kleine koekenpan. Beweeg de pan om het beslag gelijkmatig over de bodem te verdelen. Bak de onderkant in ca. 1 minuut goudgeel. Draai om en bak de andere kant. Leg de crźpe op een bord, bedek hem met een theedoek en houd hem warm. Herhaald it met de rest van het beslag en vet de pan indien nodig opnieuw in

Champignonvulling
- Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui op middelmatig vuur glazig. Voeg de champignons toe en bak ze 2-3 minuten. Roer room, zout, peper en kaas erdoor. Laat afkoelen
- Leg steeds 1 crźpe op een bord, schep 1 el champignonmengsel op een helft en laat 1 cm rand vrij. Bestrijk de randen van de crźpes licht met het bewaarde beslag. Klap de hele heft over de vulling. Herhaal dit tot alle crźpes gevuld zijn. Strijk met een kwastje wat bewaard beslag over de crźpes en bestrooi ze met broodkruim
- Verhit de olie in een grote braadpan. Leg de gevulde crźpes erin, bak ze aan één kant goudgeel, draai ze om en bak de andere kant. Laat ze op keukenpapier uitlekken


TOMATEN-OLIJVENQUICHE

Benodigdheden

Deeg
- 250g bloem
- 100g boter (in vlokken)
- 1 eierdooier
- 1 el water

Vulling
- 2 el olijfolie
- 1-2 el Franse mosterd
- 15g boter
- 6 kleine tomaten (ontveld en gehakt)
- 3 grote uien (in dunne ringen)
- 1 tl suiker
- 2 el fijngesneden vers basilicum
- 125g ontpitte olijven (in schijfjes)
- 225g geraspte gruyčre

Bereidingswijze

- Verwarm de oven voor op 210°. Bestrijk een taartvorm van 20 cm met boter of olie. Bestrooi bodem en zijkant van de vorm gelijkmatig met bloem; schud overtollige bloem af

Deeg
- Meng bloem en boter 30 seconden in een keukenmachine, of tot het mengsel fijn en kruimelig is. Meng de eierdooier met het water en laat nog 30 seconden draaien tot het deeg samenhangt. Leg het op een licht met bloem bestoven oppervlak en druk het tot een bal. Wikkel het deeg in huishoudfolie en leg het 30 minuten in de koelkast

Vulling
- Meng de olie met de mosterd tot een gladde pasta
- Rol het deeg uit zodat het in de vorm past. Leg op het deeg een vel bakpapier. Leg hierop een laagje gedroogde bonen. Bak dit 15 minuten, haal het uit de oven, verwijder papier en bonen en laat het deeg afkoelen.
- Bestrijk de deegbodem met het mosterdmengsel.
- Verhit de boter in een pan en bak tomaat en ui hierin zacht. Haal de pan van het vuur, giet overtollig vocht af. Schep het tomatenmengsel op de deegbodem.
- Meng suiker, basilicum en olijven en verdeel ze over het tomaatmengsel. Strooi de kaas erover.
- Bak dit ca.20 minuten; het deeg moet knapperig zijn, de kaas licht gebruind


GROENTESTRUDEL

(4-6 personen)

Benodigdheden

- 50g spinazie
- 2 el olijfolie
- 1 ui (in dunne ringen)
- 1 rode paprika (in reepjes)
- 1 groene paprika (in reepjes)
- 2 courgettes (in schijfjes)
- 2 dunne aubergines (in schijfjes)
- zout en peper
- 6 lapjes filodeeg
- 40g boter (gesmolten)
- 20g fijngesneden basilicumblaadjes)
- 50g geraspte kaas
- 2 el sesamzaad

Bereidingswijze

- Verwarm de oven voor op 210°. Bestrijk een bakplaat met olie. Was de spinazieblaadjes en stoom ze of leg ze in de magnetron tot ze net gaar zijn. Knijp overtollig vocht eruit en spreid ze uit om te drogen
- Verhit de olie in een braadpan. Fruit de uiringen hiering 3 minuten op middelmatig vuur. Voeg paprika, courgette en aubergine toe. Laat de groenten al roerend in 5 minuten zacht woren. Breng ze op smaak met zout en peper en laat ze afkoelen.
- Bestrijk één lapje deeg met gesmolten boter ; leg er een tweede lapje op. Herhaal met de rest van het deeg en strijk tusen elke laag wat boter. Leg de spinazie, het afgekoelde groentemengsel, basilicum en kaas 5 cm van de rand langs één lange kant van het deeg. Vouw de zijkanten over de vulling, vouw één korte kant om en rol het deeg stevig op
- Leg de strudel met de naad omlaag op de bakplaat. Bestrijk met de rest van de boter en bestrooi met sesamzaad. Bak in 25 minuten goudbruin en knapperig


RIJST MET GROENTECURRY EN KOKOS

(4 personen)

Benodigdheden

- 1 el olie
- 2 uien (fijngehakt)
- 2 el groene currypasta
- 4 dl kokosmelk
- 2,5 dl water
- 1 zoete aardappel (geschild en in stukjes)
- ¼ van een kleine pompoen
- 1 aubergine (in stukjes)
- 1 stengel citroengras (fijngehakt)
- 2 el limoensap
- 2 kl limoenschil
- 2 kl bruine suiker
- 2 kookbuiltjes rijst
- 1 handvol verse koriander

Bereidingswijze

- Verhit de olie in en grote kookpan. Voeg uien en currypasta toe en fruit 3 minuten
- Doe er de kokosmelk en het water bij en laat nog 5 minuutjes zachtjes koken
- Voeg de zoete aardappel en de pompoen toe en stoof ongeveer 6 minuten
- Voeg dan aubergine en citroengras toe en laat nog 10 minuten sudderen
- Voeg limoensap, limoenschil en suiker toe
- Kook de rijst
- Serveer de groentecurry met de rijst en versier met koriander
I don't suffer from insanity, I enjoy every minute of it...
pi_21485043
Heeft er iemand ook wat handige 1-persoons recepten, waarna je niet de helft van de ingrediėnten overhoudt (halve paprika, halve courgette, grrrrrr)?
pi_21491648
quote:
Op maandag 23 augustus 2004 14:02 schreef biawa het volgende:
Heeft er iemand ook wat handige 1-persoons recepten, waarna je niet de helft van de ingrediėnten overhoudt (halve paprika, halve courgette, grrrrrr)?
Geen idee eigenlijk, ik stop alles wat ik overhoud altijd weer terug in de koelkast, voor later in de week. .
  dinsdag 24 augustus 2004 @ 17:35:03 #85
7010 Dagobert
I'm the Benjamin
pi_21513145
quote:
Op woensdag 10 maart 2004 20:42 schreef TechXP het volgende:

[..]

zie www.vega-life.nl voor vega schoenen
En ook http://www.vegetarian-shoes.co.uk/

Ben geen vega, maar toch een groot deel van mijn leven met beperkte vleesconsumptie doorgebracht. Nu ik op kamers zit, zit ik dagelijks aan het vlees omdat er hier centraal gekookt wordt. Moet maar, maar als ik bij mn ouders weer wat zonder vlees krijg geniet ik er wel extra van
Civielers uit Twente, wij zijn geniaal
pi_21514788
Ik heb ook niet direct een idee van eenpersoonsmaaltijden... Ik herbruik de restjes gewoon in een andere maaltijd de dag erna of later in de week...
Of ik maak soep van de restjes.
Of ik vries hetgeen ik teveel heb in eenpersoonsporties in voor de keren dat ik weinig tijd/zin heb om te koken.
I don't suffer from insanity, I enjoy every minute of it...
pi_21517953
Ik ben nu al bijna 2.5 jaar vegetarier. Ik mis het vlees absoluut niet. Wel vind ik het jammer dat ik geen spekjes (dat snoepgoed) meer eet vanwege de gelatine die daar in zit. Principes wegen bij mij nog altijd zwaarder dan het eigen genot.

De belangrijkste reden voor mij om vegetarier te zijn is dat ik het niet nodig vind om dieren te doden om aan voldoende voedingsstoffen te komen. Als bijkomende voordelen zijn er de grotere efficientie van voedselproductie en gunstigere gezondheidseffecten.
pi_21538718
Wat eten vegetarische wolven eigenlijk?
  woensdag 25 augustus 2004 @ 23:30:46 #89
93940 dorian_g
Be Afraid, Arrrr
pi_21546516
bananen, tss dat weet je toch!? ga je es inlezen! vega hyena's eten liever BAKbananen, groot verschil.
Astronaut, als je soms verdwaald ga recht door en wees niet bang. Goede reis en hou je taai.
pi_21552166
En als ze die nou niet lusten?
pi_25853431
Bij deze probeer ik dit topic nieuw leven in te blazen, om te kijken of dat nog wat oplevert. Zo niet, dan pech.
pi_25855653
*helpt*
quote:
Op maandag 23 augustus 2004 14:02 schreef biawa het volgende:
Heeft er iemand ook wat handige 1-persoons recepten, waarna je niet de helft van de ingrediėnten overhoudt (halve paprika, halve courgette, grrrrrr)?
Zoals gezegd, gooi wat je terug hebt (verpakt) terug in de koelkast! Het kan ook niet anders, wat je wilt toch wel eens courgettes eten, en om nou 1tje in zn geheel op 1 dag op te eten... Maar je kunt ze goed bewaren. Net als paprika's (maar niet te lang...).

Ik bewaar veel liever het spul apart, dan dat ik het 2keer zoveel klaar maak. Eet je niet het zelfde!
pi_25862599
Vegetarisch etend meisje meldt zich!
Ik eet sinds mijn elfde geen vlees meer, wel eitjes (vrije uitloop), heel soms kaas en buitenshuis wel melk. Hier op mijn studentenkamer drink ik sojamelk.

En ja, ik draag kisten en nee, ik voel me niet schuldig.
En ja, ik ben al ooit bij Samtosa geweest, erg lekker gegeten maar wel best duur.
Mon 'en!
pi_25864826
Ik ben ook nog steeds vegetariėr!
pi_25864886
En je eet ook nog steeds bananen?
pi_25864945
quote:
Op woensdag 30 maart 2005 20:45 schreef thabit het volgende:
En je eet ook nog steeds bananen?
Natuurlijk! En veel gebakken aardappels.
pi_25865884
quote:
Op woensdag 30 maart 2005 13:06 schreef thabit het volgende:
Bij deze probeer ik dit topic nieuw leven in te blazen, om te kijken of dat nog wat oplevert. Zo niet, dan pech.
Zo niet, dan een dik hangslot.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  woensdag 30 maart 2005 @ 22:09:39 #98
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_25867201
Even een vraagje voor de vegetariers in dit topic want zijn goede en smaakvolle vleesvervangers die jullie mij zouden aan raden als ik een vegetarisch wil koken?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_25868702
. Tempeh. . Gebakken in veeeeel olie. .
pi_25873310
quote:
Op woensdag 30 maart 2005 22:09 schreef Martijn_77 het volgende:
Even een vraagje voor de vegetariers in dit topic want zijn goede en smaakvolle vleesvervangers die jullie mij zouden aan raden als ik een vegetarisch wil koken?
Quorn..
Tempeh kan (mijns inziens) niet overal bij, het heeft een nogal sterke smaak (wel lekker trouwens).
Mon 'en!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')