recept 1 (voor 2 personen, ongeveer 1.25 euro p.p.)quote:Op maandag 4 april 2005 19:54 schreef Pietjuh het volgende:
Weet iemand hier nog een aantal lekkere en vooral ook goedkope recepten? De meeste recepten die ik op internet tegenkom verwacht je eigenlijk bijna alleen op echt luxe avonden, want ze vereisen ladingen vol ingredienten. Help mij!
Bedoel je nu eigenlijk niet Quorn? Want daar was idd een heel gedoe over de eieren die ze gebruikten. Misschien dat dat voor Valess ook geldt, maar dat is nog maar zo kort op de markt dat er nog geen gedoe over is geweest. Overigens ben ik het niet met je eens om iets niet vegetarisch te noemen omdat er (batterij)ei inzit, hoewel veel vegetariers dat natuurlijk niet willen gebruiken.quote:Op dinsdag 5 april 2005 01:12 schreef the_disheaver het volgende:
Valess is niet echt vegetarisch als je kijkt naar diervriendelijkheid (door schareleieren (er werden zelfs legbatterijen in het begin gebruikt!) en industriekoeien.... Maar idd, wel beter dan vlees!
Nee het was geen Quorn, maar daar was het idd ook bij. Na lang zeuren werden er uiteindelijk wel scharrelkippen gebruikt.quote:Op dinsdag 5 april 2005 20:02 schreef mel723 het volgende:
[..]
Bedoel je nu eigenlijk niet Quorn? Want daar was idd een heel gedoe over de eieren die ze gebruikten. Misschien dat dat voor Valess ook geldt, maar dat is nog maar zo kort op de markt dat er nog geen gedoe over is geweest. Overigens ben ik het niet met je eens om iets niet vegetarisch te noemen omdat er (batterij)ei inzit, hoewel veel vegetariers dat natuurlijk niet willen gebruiken.
Valess is ook niet gericht op de vegetarier, maar op mensen die minder vlees willen eten. Van het wel of niet gebruiken van 'eerlijke' producten weet ik verder ook niets, maar ik weet wel dat sommige 'vleesvervangers' zoals een van de Valess varianten evengoed nog dierlijk materiaal bevatten, zoals kippeneiwit (niet te verwarren met kippenei eiwit) en stremsel (waarbij vaak niet staat aangegeven op het afkomstig is van de lebmaag uit kalveren (zoals in kaas) of het de niet dierlijke variant is (waarvan ik even ben vergeten waar het dan wel uit bestond). Als het goed is laten ze bij dergelijke ingredienten een eventuele tekst "geschikt voor vegetariers" van de verpakking. Als dat niet op de verpakking van je 'vegaburger' staat, zou ik sowieso even bij de ingredienten kijken.quote:Op dinsdag 5 april 2005 01:12 schreef the_disheaver het volgende:
Valess is niet echt vegetarisch als je kijkt naar diervriendelijkheid (door schareleieren (er werden zelfs legbatterijen in het begin gebruikt!) en industriekoeien.... Maar idd, wel beter dan vlees!
Eerlijk gezegd is ook Quorn bij het promoten niet direct gericht op de vegatarier. Simpel weg omdat ze het product toch wel kopen.quote:Op woensdag 6 april 2005 08:05 schreef Vork het volgende:
[..]
Valess is ook niet gericht op de vegetarier
quote:Quorn is voor iedereen:
· die van lekker én gezond eten houdt
· die variatie zoekt
· die minder vlees wil eten
· en uiteraard ook voor vegetariėrs.
Eh van de kipquote:Op donderdag 7 april 2005 16:18 schreef Wolfje het volgende:
Waar komt kippeneiwit dan precies vandaan?
Een vleesvervanger is een verdomd moeilijk product om op de markt te zetten en vooral te houden. De ontwikkeling ervan kost veel tijd en je moet concurreren met vele 10tallen andere producten die zich allemaal richten op een relatief kleine doelgroep, waarbinnen ook nog een aantal verschillen van eet en koopgewoontes zitten. Geen wonder dat ze de grenzen opzoeken of met de producten nieuwe doelgroepen proberen aan te spreken en dan moet je reclame gaan maken.quote:Op donderdag 7 april 2005 17:19 schreef the_disheaver het volgende:
Eerlijk gezegd is ook Quorn bij het promoten niet direct gericht op de vegatarier. Simpel weg omdat ze het product toch wel kopen.
Bijna alle vega's heeft wel eens quorn geproeft. Juist omdat het in het vega-schap ligt. Een goede naam verkrijg je niet door reclame, maar juist door mond op mond reclame van vega's bv in forums als Vegatopia.
De levensduur van alle voedingsmiddelen worden steeds korter, wat inhoudt dat je steeds meer nieuwe producten in de winkels aan zult treffen die steeds sneller de wineksl uitvliegen (dat is goed, want dan is er voor mij straks tenminste nog wat werk). Ook de vegetarische vleesvervangers hebben daar last van, dus maakt men allemaal uitstapjes en blijft de productcatagorie in ontwikkeling. Het zou me niets verbazen als ze straks dergelijke producten die als vleesvervangersop de markt zijn gebracht gaan verwerken in nieuwe producten waar gewoon vlees in zit. Verzin er een leuk verhaaltje omheen, schrijf het in de richting van een of andere doelgroep en je product kan weer een tijdje mee.quote:De markt met de grootste groeimogelijkheid ligt bij de niet-vegetarier. En voornamelijk degene die wat minder vlees wil eten. Het zelfde zal voor Valess gelden, al zal daar de markt wel nog meer bij de minder-vlees-eters liggen door het gebruik van zuivel.
Zo ontzettend smerig. Welke sadist zou dat op de markt gebracht hebben? Opsluiten en alleen maar Vivera te eten geven.quote:Op donderdag 7 april 2005 22:44 schreef Vork het volgende:
En nu maar hopen dat ze die troep van Vivera er eens een keer uit gaan concureren, dat wens je echt niemand toe.
Dat kan nog wel een tijdje duren. Vivera neemt namelijk nu de producten van planet green onder zijn hoede, dus het lijkt er niet op dat het snel met hen afgelopen zal zijn.quote:Op donderdag 7 april 2005 22:44 schreef Vork het volgende:
En nu maar hopen dat ze die troep van Vivera er eens een keer uit gaan concureren, dat wens je echt niemand toe.
Vivera is ook in bijna alle supermarkten (vooral de wat kleinere) verkrijgbaar. Het ligt voor alle moeders van vegetarische kinderen, mensen die voor vegetariers moeten koken en vegetariers zonder smaak dus erg voor de hand om ze aan te schaffen. Ik vind het voornamelijk heel erg droog, een probleem dat veel van die vega toestand heeft.quote:Op donderdag 7 april 2005 23:43 schreef Wolfje het volgende:
Dat kan nog wel een tijdje duren. Vivera neemt namelijk nu de producten van planet green onder zijn hoede, dus het lijkt er niet op dat het snel met hen afgelopen zal zijn.
Ik vind dat spul van hun ook niet te vreten, hoewel ze het misschien flink verbeterd hebben sinds de laatste keer dat ik het at. De producten van tivall bevallen mij veel beter.
Helemaal goed!quote:Op zondag 10 april 2005 12:05 schreef mallemeid het volgende:
Ohja, duh ik zet het daar ff neer!
Zou je wel biologisch vlees eten?quote:Op woensdag 10 maart 2004 12:25 schreef Big_Boss_Man het volgende:
Ik ben vegetariėr geworden omdat de dieren het zo slecht hebben en allemaal mensen verdienen er bakken geld mee. En hoe slechter het met de dieren gaat, hoe meer geld voor de boeren. (bio-industrie) Dat wil ik dus niet steunen. dus
ik ben vegetariėr geworden.
Nee, die heb ik ook al in mijn favorietenquote:
Kaasburger?quote:Op woensdag 13 april 2005 09:50 schreef TheDon1985 het volgende:
Ik ben het geworden vanuit het principe dat ik het onnodig vind dieren te beschadigen / doden / op te eten.
Ik begon daar jong mee; ik moet zo tussen de acht en de tien jaar oud zijn geweest.
Aanrader op gebied van vegetarische burgers: een burger met daarin gesmolten kaas, waarvan ik de naam zo niet weet.
Zelf maken!!quote:
Waarom uberhaupt per se iets "vlees-achtigs" er bij? Met groenten alleen kun je ook al een aardig eind komen.quote:Op donderdag 28 april 2005 09:12 schreef Bengeltje het volgende:
We zijn nu vanalles aan het uitproberen, elke dag vis heeft hij ook geen zin in.
Dat doen we nu dus ookquote:Op donderdag 28 april 2005 09:15 schreef Alicey het volgende:
[..]
Waarom uberhaupt per se iets "vlees-achtigs" er bij? Met groenten alleen kun je ook al een aardig eind komen.
Het mager of dik worden heeft niet altijd een verband met wat iemand eet. Ik denk dat in ieder geval belangrijk is om voor een goede hoeveelheid meelproducten te zorgen (Aardappelen, rijst, pasta etc.).quote:Op donderdag 28 april 2005 09:17 schreef Bengeltje het volgende:
[..]
Dat doen we nu dus ook
Maar wat ik al poste, hij is zo mager, wat kun je dan het best nemen
zodat hij niet magerder word
Dat is duidelijk hij kan eten wat hij wil. word niet flinker.quote:Op donderdag 28 april 2005 09:20 schreef Alicey het volgende:
[..]
Het mager of dik worden heeft niet altijd een verband met wat iemand eet. Ik denk dat in ieder geval belangrijk is om voor een goede hoeveelheid meelproducten te zorgen (Aardappelen, rijst, pasta etc.).
Het kan voordelig zijn en het kan nadelig zijn. Ik zit zelf wat dat betreft ook erg raar in elkaar. Dat is nu voordelig, maar ik hoop toch wel dat ik niet mager ga worden.quote:Op donderdag 28 april 2005 09:26 schreef Bengeltje het volgende:
[..]
Dat is duidelijk hij kan eten wat hij wil. word niet flinker.
Misschien een geluk misschien niet.
Daar haalt je lichaam de energie uit. Wanneer die dus voldoende aanwezig zijn, zal het lichaam minder snel afbraak aan zichzelf gaan doen. Doet hij ook aan sport of veel fysieke inspanning? In dat geval kan het wel verstandig zijn om op eiwitten te letten (Zuivel, noten, soja zijn hier een bron van).quote:Meelprodukten eet hij voldoende
Dat wil ik dus voorkomen, hij is al vaker terug moeten gaan naar de GGD omdat hij te licht was en te klein. Niet dat ik hem wil vetmesten, maar wat zwaarder mag van mij wel.quote:Op donderdag 28 april 2005 09:29 schreef Alicey het volgende:
[..]
Het kan voordelig zijn en het kan nadelig zijn. Ik zit zelf wat dat betreft ook erg raar in elkaar. Dat is nu voordelig, maar ik hoop toch wel dat ik niet mager ga worden.
Hij doet niet aan sport, behalve dat op school.quote:Daar haalt je lichaam de energie uit. Wanneer die dus voldoende aanwezig zijn, zal het lichaam minder snel afbraak aan zichzelf gaan doen. Doet hij ook aan sport of veel fysieke inspanning? In dat geval kan het wel verstandig zijn om op eiwitten te letten (Zuivel, noten, soja zijn hier een bron van).
De vraag is of je er iets aan kunt doen, en of hij dat ook wil. Ikzelf eet ook erg veel zonder dat ik aankom. Ik zou echter nooit met tegenzin gaan eten. Heeft hij echt ondergewicht, of is hij gewoon mager?quote:Op donderdag 28 april 2005 09:32 schreef Bengeltje het volgende:
[..]
Dat wil ik dus voorkomen, hij is al vaker terug moeten gaan naar de GGD omdat hij te licht was en te klein. Niet dat ik hem wil vetmesten, maar wat zwaarder mag van mij wel.
Goede kans. Verschilt per persoon.quote:Hij eet goed , dus kan er verder niets aan veranderen. We gaan er maar vanuit
dat hij een sneller verbranding heeft
Soja weet ik zelf eigenlijk weinig van. Er ligt me wel iets bij dat met soja veel geknutseld wordt, en dat er een verschil is tussen natuurlijke soja en soja die "geholpen" is tijdens het groeien.. Misschien iemand anders hier die er meer over kan vertellen.quote:Hij doet niet aan sport, behalve dat op school.
Ik heb gehoord dat soja , niet zo goed is. klopt dat ?
Quorn is toch prima? Qua voedingswaarde is het volgens mij vergelijkbaar met vlees, dus ik denk niet dat je bang hoeft te zijn dat hij magerder wordt.quote:Op donderdag 28 april 2005 09:12 schreef Bengeltje het volgende:
We hebben laatst iets van Quorn gehaalt , kent iemand dit merk, en wat vinden jullie ervan ?
Hij vind zichzelf ook te licht, maar dat komt denk ik meer doordat de meeste ( zeg maar alle)quote:Op donderdag 28 april 2005 09:36 schreef Alicey het volgende:
De vraag is of je er iets aan kunt doen, en of hij dat ook wil. Ikzelf eet ook erg veel zonder dat ik aankom. Ik zou echter nooit met tegenzin gaan eten. Heeft hij echt ondergewicht, of is hij gewoon mager?
Daarom ga ik daarvan maar uitquote:Goede kans. Verschilt per persoon.
oke, dan wacht ik daar maar opquote:Soja weet ik zelf eigenlijk weinig van. Er ligt me wel iets bij dat met soja veel geknutseld wordt, en dat er een verschil is tussen natuurlijke soja en soja die "geholpen" is tijdens het groeien.. Misschien iemand anders hier die er meer over kan vertellen.
Het goed in je vel zitten is denk ik het belangrijkste. Wanneer je goed in je vel zit, krijg je genoeg binnen, en soms kan je gewicht er zelfs de gewenste richting in veranderen.quote:Op donderdag 28 april 2005 09:48 schreef Bengeltje het volgende:
[..]
Hij vind zichzelf ook te licht, maar dat komt denk ik meer doordat de meeste ( zeg maar alle)
vriendjes van hem stukken groter en flinker zijn . Hij wil graag wat zwaarder worden
En nee, hij hoeft echt niet met tegenzin te eten.
Volgens de GGD heeft hij ondergewicht, maar goed, ik heb dat zelf toen gestopt
Hij werd er altijd moedeloos van, en ik had zoiets van, ik zie wat hij eet, er gaat echt wel voldoende naar binnen .
Alsje.quote:Dankje in iedergeval
Ik weet het niet, we zijn pas bezig met het zoeken en proeven van vegetarisch voedsel.quote:Op donderdag 28 april 2005 09:42 schreef Toeps het volgende:
[..]
Quorn is toch prima? Qua voedingswaarde is het volgens mij vergelijkbaar met vlees, dus ik denk niet dat je bang hoeft te zijn dat hij magerder wordt.
Wat voor dingen met gelatine (en e-nummers) vormen bij jou dan een probleem? Ik heb daar vanaf het begin van mijn 'vegetarische tijdperk' rekening mee gehouden en ik vind het niet zo lastig. Je kan alleen geen vieze supermarkt-winegums eten e.d.quote:Op donderdag 28 april 2005 15:31 schreef Muziekjunkie het volgende:
*Veggie meld.
Alweer bijna 2 jaar, en het is veel makkelijker dan ik eerst dacht. Ben in het begin wel wat afgevallen, maar dat kwam daarna ook weer terug. Gelukkig maar, want ik ben al niet echt breed .
Ik eet (uiteraard) geen vis, alleen scharreleieren en probeer ook met zuivel te minderen. Ik let zoveel mogelijk op artikelen met gelatine en ander spul, maar dat is helaas niet altijd te doen. Dat betekend dat ik nog wel "fout" spul binnen krijg door bepaalde E-nummers etc, maar daar kan ik op dit moment te weinig aan veranderen. Wil het nog wel strikter gaan naleven.
Behalve in de Griesmeelpudding!quote:Op donderdag 28 april 2005 17:40 schreef Spindizzy het volgende:
In zo'n beetje alle Monatoetjes bijv. zit gelatine. Ook de vruchtenyoghurt enzo. In bouillons, fonds, snoep, ijs... Kunt het zo gek niet bedenken.
Ja, I know.. maar die kun je toch omzeilen?quote:Op donderdag 28 april 2005 17:40 schreef Spindizzy het volgende:
In zo'n beetje alle Monatoetjes bijv. zit gelatine. Ook de vruchtenyoghurt enzo. In bouillons, fonds, snoep, ijs... Kunt het zo gek niet bedenken.
Kee, dankjewel voor deze verhelderingquote:Op vrijdag 29 april 2005 12:49 schreef Muziekjunkie het volgende:
Ik heb er een tijdje opgelet, maar toen ik merkte dat het in zoveel soorten snoep zat werd het me toch te lastig. Elke keer op de verpakking kijken of het vragen is ook zo irritant. Ik geloof dat het vooral E120 (luisjes oid?) was dat in veel producten zat. En gelatine kom je ook veel in dropsoorten tegen natuurlijk. En ijs is al helemaal een probleem (Drop missen oke..maar ijs.. )
Al met al ben ik dus misschien nog geen echte vegetariėr, maar hier leg ik nu gewoon de grens. Ik wil heel veel doen om het mens/dierwaardig te houden voor iedereen, maar het moet wel te doen zijn. Op dit moment volg ik gewoon mijn principes, zolang dat niet teveel botst met de mensen om me heen. Ik vermijd dus zoveel mogelijk gelatine/e-spul, maar ga er niet teveel op letten, dat komt later wel.
Dat is op zich wel waar, MAAR. Zouden er ook echt 100 andere mensen gevoed worden of zou er gewoon minder voedsel verbouwd worden?quote:Op vrijdag 29 april 2005 13:53 schreef Vloris het volgende:
Ik heb het hele topic nu zo'n beetje doorgelezen en ik mis eigenlijk tot nu toe de voor mij belangrijkste reden om vegetariėr te zijn: de scheve verdeling van voedsel in de wereld.
Denk maar eens aan de welbekende voedselpiramide: als je een lekker malse biefstuk op je bord wilt heeft een koe eerst een paar jaar enorme hoeveelheden gras moeten eten. Vervang deze hoeveelheid gras eens door graan en stel je voor hoeveel brood je ervan had kunnen bakken. Eigenlijk zijn we als westerlingen dus enorm egoļstisch bezig als je per se een stukje vlees op tafel wilt hebben. Had iets plantaardigs gemaakt en je had voedsel overgehad om nog 100 andere mensen te voeden!
Je hebt er gelijk in dat het vele malen efficiėnter is om direct plantaardige producten te eten in plaats van ze aan een koe te geven en dan de koe op te peuzelen. Hiermee los je echter niet de scheve voedselverdeling op aangezien dit eerder een politiek probleem dan productie probleem is.quote:Op vrijdag 29 april 2005 13:53 schreef Vloris het volgende:
Ik heb het hele topic nu zo'n beetje doorgelezen en ik mis eigenlijk tot nu toe de voor mij belangrijkste reden om vegetariėr te zijn: de scheve verdeling van voedsel in de wereld.
Denk maar eens aan de welbekende voedselpiramide: als je een lekker malse biefstuk op je bord wilt heeft een koe eerst een paar jaar enorme hoeveelheden gras moeten eten. Vervang deze hoeveelheid gras eens door graan en stel je voor hoeveel brood je ervan had kunnen bakken. Eigenlijk zijn we als westerlingen dus enorm egoļstisch bezig als je per se een stukje vlees op tafel wilt hebben. Had iets plantaardigs gemaakt en je had voedsel overgehad om nog 100 andere mensen te voeden!
Ja! Cashewnoten !quote:Ow, en wat me ook opvalt: 'beginnende' vegetariėrs zoeken vaak naar een 1-op-1 alternatief voor vlees. Dat kan, als je voor het schap vleesvervangers gaat staan, maar dat doe ik bijna nooit. Vind ik vrij saai enzo. Eigenlijk komt het er op neer dat je je hele maaltijd anders gaat samenstellen, meer champignons, noten (cashewnoten ), peulvruchten, bonen, etc.
Nee, dat is waar, dat ben ik helemaal met je eens, maar het is een beginnetje. Bovendien, ik kan altijd ook zeggen "ik ben al sinds m'n geboorte vegetariėr, heb het nooit echt leren eten, vind het dus ook helemaal niet lekker" als uitleg, maar dat vind ik zo flauw en ondoordacht...quote:Op vrijdag 29 april 2005 14:04 schreef Wolfje het volgende:
Je hebt er gelijk in dat het vele malen efficiėnter is om direct plantaardige producten te eten in plaats van ze aan een koe te geven en dan de koe op te peuzelen. Hiermee los je echter niet de scheve voedselverdeling op aangezien dit eerder een politiek probleem dan productie probleem is.
Dat ben ik best met je eens, er zijn ook absoluut plekken op de wereld waar je zonder vlees geen complete maaltijd kunt samenstellen bij gebrek aan voldoende plantaardige middelen in de buurt. Waar het mij vooral om gaat is de 'gewoonte' in de moderne Westerse wereld dat je bij iedere maaltijd een stuk(je) vlees moet hebben. Het is natuurlijk niet haalbaar om de hele wereld vegetariėr te laten zijn en dat kan ook nooit de bedoeling zijn, maar in de hoeveelheden waarin veel westerlingen vlees wegwerken, dat is gewoon overdreven en eigenlijk niet eens gezond meer.quote:Op vrijdag 29 april 2005 18:15 schreef the_disheaver het volgende:
*knip*
Maar de ongelijkheid in de wereld komt echt niet door het vlees. Wanneer iedereen geen vlees meer zou eten, zou echt het honger-probleem in de wereld opgelost zijn. Juist niet, aangezien er toch een industrie voor sommige landen wegvalt. En juist het vrije-markt idee is de oplossing voor het armoedeprobleem.
Feedback?quote:Op maandag 2 mei 2005 13:50 schreef Euc- het volgende:
Het was absoluut niet bedoeld om vegetariers te bashen of wat dan ook, het was een eerlijke mening die nog goed onderbouwd was ook, naar mijn weten is dat de bedoeling van een forum? Verder stelde ik ook een normale vraag..
Precies hetzelfde bijna, ik vond het vlees ook heel lekker, maar vond het toch ook zielig voor de dieren ben nu ongeveer 3/4de jaar vegetariėrquote:Op woensdag 10 maart 2004 12:25 schreef Big_Boss_Man het volgende:
TS BEGINT: oké.
Ik ben vegetariėr geworden.
Ik ben vegetariėr geworden maar ik vind vlees wel echt heel erg lekker. Maarja, ik zie het ook wel als een test voor mezelf. Weet niet waarom, maar ik wil het wel dus blijven (vegetariėr blijven) en het lukt me ook.
Ik ben vegetariėr geworden omdat de dieren het zo slecht hebben en allemaal mensen verdienen er bakken geld mee. En hoe slechter het met de dieren gaat, hoe meer geld voor de boeren. (bio-industrie) Dat wil ik dus niet steunen. dus
ik ben vegetariėr geworden.
Hoezo, je wilt daten?quote:Op woensdag 4 mei 2005 22:04 schreef Xalopalyps het volgende:
Zijn er trouwens ook jongens hier die vegetarier zijn
Och och och, wat zijn we weer ouderwets.quote:Op woensdag 4 mei 2005 22:11 schreef Xalopalyps het volgende:
[..]
nee dus, ben zelf ook een jonge, gewoon een vraagje, omdat het meestal meiden zijn
*niet snaptquote:Op woensdag 4 mei 2005 22:15 schreef thabit het volgende:
[..]
Och och och, wat zijn we weer ouderwets.
Tofu en tempeh doen het goed. Of wel veel groenten maar dan een beetje variatie daarin, dus meerdere soorten groenten waaronder ook bonen of peulvruchten.quote:Op donderdag 5 mei 2005 08:47 schreef Alicey het volgende:
Gerechten die uitsluitend bestaan uit groenten vind ik niet echt "compleet". Vaak doe ik er daarom eieren, noten, of paddestoelen bij. Zijn er nog meer alternatieven om een vegetarisch gerecht op te leuken?
Waar moet ik Tofu en Tempeh ongeveer zoeken?quote:Op donderdag 5 mei 2005 12:37 schreef thabit het volgende:
[..]
Tofu en tempeh doen het goed. Of wel veel groenten maar dan een beetje variatie daarin, dus meerdere soorten groenten waaronder ook bonen of peulvruchten.
In de supermarkt. Meestal staat het wel bij de champignons of de "vleesvervangers" (gruwelijk woord, alsof je vlees nodig zou hebben).quote:Op donderdag 5 mei 2005 12:40 schreef Alicey het volgende:
[..]
Waar moet ik Tofu en Tempeh ongeveer zoeken?
In de Japanse winkel. Maar ik waarschuw je alvast, vooral voor die Tofu .quote:Op donderdag 5 mei 2005 12:40 schreef Alicey het volgende:
[..]
Waar moet ik Tofu en Tempeh ongeveer zoeken?
Ok.quote:Op donderdag 5 mei 2005 12:48 schreef thabit het volgende:
[..]
In de supermarkt. Meestal staat het wel bij de champignons of de "vleesvervangers" (gruwelijk woord, alsof je vlees nodig zou hebben).
Waarschuwen waarvoor? Niet lekker, gevaarlijk, anders?quote:Op donderdag 5 mei 2005 12:51 schreef Lemmeb het volgende:
[..]
In de Japanse winkel. Maar ik waarschuw je alvast, vooral voor die Tofu .
Sommige producten willen daar nog weleens over de datum zijn.quote:Op donderdag 5 mei 2005 13:08 schreef Alicey het volgende:
[..]
Waarschuwen waarvoor? Niet lekker, gevaarlijk, anders?
Als je van geheel reuk-, smaak- en kleurloze doorzichtig-witte drilpudding houdt, dan hoef ik je niet te waarschuwen.quote:Op donderdag 5 mei 2005 13:08 schreef Alicey het volgende:
[..]
Waarschuwen waarvoor? Niet lekker, gevaarlijk, anders?
Dan gooi ik er zelf wel het nodige bij, dat helpt ook vaak wel.quote:Op donderdag 5 mei 2005 13:11 schreef Lemmeb het volgende:
[..]
Als je van geheel reuk-, smaak- en kleurloze doorzichtig-witte drilpudding houdt, dan hoef ik je niet te waarschuwen.
Tip: gooi die blokken tofu in z'n geheel in de frituur en dan wordt het ineens een stuk lekkerder. Dat doen ze in Japan ook
Marineren.quote:Op donderdag 5 mei 2005 13:13 schreef Alicey het volgende:
[..]
Dan gooi ik er zelf wel het nodige bij, dat helpt ook vaak wel.
Ik zal het eens uitproberen!quote:Op donderdag 5 mei 2005 14:24 schreef mindwar het volgende:
Maakt iemand van jullie ook wel eens notengehakt?
Dat is ook erg lekker!
voor 2 personen:
2 grote aardappels
scheutje ketjap
Bieslook (naar smaak)
een ei
en natuurlijk noten....
zelf gebruik ik altijd walnoten....
Kook de aardappels en laat ze afkoelen...
... prak ze en meng de ketjap, het rauwe ei, de bieslook en de fijngestampte noten er doorheen...
Dit word een erg smerig prutje.....
Daarna schep je een bol in een koekenpan en bakt het goudbruin...
Eenvoudig en erg lekker!
Mijn kookkunsten zijn ronduit belabberd. Alles éénpans. Maar nog altijd hemels vergeleken met datgene ik iha door vegetariėrs krijg voorgeschoteld. En ik ken er heel wat, daar ligt het niet aan.quote:Op donderdag 5 mei 2005 15:04 schreef Alicey het volgende:
Ik ben zelf geen kookwonder, maar vind mijn eigen kookkunsten toch wel redelijk. Of het nou vegetarisch is of niet.
Ik ben geen vegetarier, misschien scheelt dat dan.quote:Op donderdag 5 mei 2005 15:13 schreef Lemmeb het volgende:
[..]
Mijn kookkunsten zijn ronduit belabberd. Alles éénpans. Maar nog altijd hemels vergeleken met datgene ik iha door vegetariėrs krijg voorgeschoteld. En ik ken er heel wat, daar ligt het niet aan.
Ik zal er aan denken mocht ik er ooit komen.. Japanse restaurants heb ik inderdaad heel lekker gegeten, maar dat is ook wel echt iets voor als je er tijd voor hebt.quote:Maar in Japan, daar kunnen ze er echt wat van! dat rijmt
Ik ben twee jaar geleden in Tokyo geweest. Als je daar zegt dat je vegetarisch eten wilt dan denken ze dat je vis wilt.quote:Op donderdag 5 mei 2005 15:15 schreef mindwar het volgende:
ik zou heel graag eens naar japan toe willen...
Maar heb altijd begrepen dat het daar vooral op vis gebaseerd is?
Maar dat eet ik dus niet......
dus er is dan wel genoeg te bikken daar????
Huh Hmmm vaag, daar had ik geen last van. Ik zat de meeste tijd dan ook niet in Tokyo, maar meer op het platteland. Misschien dat dat scheelt.quote:Op donderdag 5 mei 2005 15:20 schreef thabit het volgende:
[..]
Ik ben twee jaar geleden in Tokyo geweest. Als je daar zegt dat je vegetarisch eten wilt dan denken ze dat je vis wilt.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |