Tja..als je geen goede opleiding hebt gehad is het misschien wat moeilijker om aan geld te komen.quote:Op dinsdag 9 maart 2004 19:40 schreef NinjaNoKa het volgende:
Thx voor de reacties, ja het is nog ff uitmeten waar de grenzen liggen qua grootte om te beginnen, en wat het slimste is. Ik heb geen relevante opleiding zoals hotel school ofzo, maar wel redelijke ervaring in de hotel industrie. Ik ben er van bewust dat een hotel runnen een hele klus is, en daar ook absoluut niet door afgeschrikt.
Maar een geldschieter lijkt me zo simpel nog niet, of zijn er duizende miljonairs in nederland? hehe..
nog meer schopjes? thx
Middenstandsdiploma is niet meer verplicht. Zaken die wel verplicht zijn bij een hotel zijn o.a. je hygiene geneuzel e.dquote:Op woensdag 10 maart 2004 12:25 schreef Isabeau het volgende:
Ik heb geen flauw idee ElisaB... Volgens mij moet je wel iets van een middenstandsdiploma hebben of zo, maar dat kan iedere...fokker wel halen.
Ja, dat denk ik ook wel... Maar hoe zit het met de papieren die je moet hebben om voer te mogen voorschotelen of drank te mogen schenken?quote:Op woensdag 10 maart 2004 12:25 schreef Isabeau het volgende:
Ik heb geen flauw idee ElisaB... Volgens mij moet je wel iets van een middenstandsdiploma hebben of zo, maar dat kan iedere...fokker wel halen.
Precies! Wil je een beetje fatsoenlijk, aantrekkelijk hotel opstarten dan heb je gewoon ongelofelijk veel geld nodig. Een beetje relevante management/horeca-opleiding zal dan ook niet verkeerd zijn. Dan vindt de bank je ook gelijk wat liever . Welke opleiding heb je nu btw gehad?quote:Op donderdag 11 maart 2004 19:57 schreef Sluitspier het volgende:
Je denkt er veel te licht over. Voor het starten van een hotel met enig aanzien (dus geen stoffige hoerenkeet met 6 kamers (wat misschien een beter idee is)) moet je toch een behoorlijk pand hebben. Een entree, keuken, eetzaal en een stuk of 10 kamers + facilteiten komt echt uit op een schrikbarend hoog bedrag. Je moet voldoen aan allerei veiligheidsvoorschriften en je daar op inrichten. De teller loopt maar door, personeel, verzekeringen, gas-water elektra de hele rotzooi, belastingen, boekhouders en de godganse pleurisrommel. 2 miljoen euro is helemaal niks om een start te maken, zelfs het dubbele is er waarschijnlijk binnen de kortste keren doorheen.
en een studie bedrijfseconomie zou ook wel handig zijn!quote:Op donderdag 11 maart 2004 22:02 schreef _DaNi_ het volgende:
opzich heb je voor de horeca geen HOV/AOV(horeca ondernemings vaardigheden) diploma (meer) nodig.
misschien is de thuisstudie van NTI/LOI(oid) Hotelmanagement iets...
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |