abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 5 maart 2004 @ 23:53:46 #1
55330 ennuik
Stockholm boppe!
pi_17526847
Hallo,

Mijn zweedse vriend heeft een moeder die een behoorlijk alcohol probleem heeft. Hij vertelde mij iets over dat kinderen van alcoholisten in Zweden ook wel "(uitgebloeide) paardebloem kinderen" worden genoemd. Dit vanwege hun gedrag.

Ik heb op google gekeken maar kan niets vinden. Wat zijn typische karaker kenmerken van kinderen van wie de ouder(s) alcoholist(en) zijn?

Weet iemand hier iets over? Waar ik een link kan vinden? Iemand die ervaring er mee heeft?

Ik wil me er graag meer in verdiepen. Alvast bedankt!
pi_17527008
Zelfstandigheid, relativeribngsvermogen. Eerlijkheid ten aanzien van verslavingen, ten opzichte van anderen. (wijzen op hub gedrag)

Anderzijds een rare angst, vreemdsoortige bindingsangst. Je ouder laat je toch in de steek voor een fles alchol.
Wantrouwen jegens personen van de bijbehorende leeftijd en geslacht drinkende ouder. Als je pa van 50 zuipt is voor jou een normale man van 50 moeilijk voor te stellen. Heb je geenpositieve ervaringen mee.

Als ik voor mezelf mag spreken
  zaterdag 6 maart 2004 @ 15:56:16 #3
40066 linsjuh
linsjuh is lief !!!!
pi_17535734
http://www.al-anon.nl/ zij kunnen je vast wel wat info geven, http://www.al-anon.nl/is_alat.htm is speciaal voor kinderen van ouders met een drankprobleem
misschien kan je eens mailen en bij de jellinek hebben ze vast ook wel enige info, al staat het misschien niet op hun site
http://www.clubs.nl/community/default.asp?clubid=216140 een community voor kinderen met alcholistische ouders
http://www.aa-nederland.nl/omgaan1.htm site met info over het omgaan met een drankprobleem van een ander
http://www.oosterhoff.nl/nigz/EenDrinkerInHuis/
http://www.drankjewel.nl
en je kan eens op deze site gaan kijken, vast ook wel info en links te vinden http://alcohol.pagina.nl/


Ik denk trouwens dat de sporen die het nalaat voor iedereen anders zijn...
Een persoonlijke mening of een persoonlijke ervaring kan wel gegeven worden maar wat de kenmerken van een kind van een alcoholist zijn, ik zou zoeken naar een onderzoeksrapportage ofzo. Want ik denk dat het niet zomaar vast te stellen is of de kenmerken of krassen daadwerkelijk daarvandaan komen
uNf!~
pi_17540762
Maar hoezo uitgebloeide paardebloem kinderen dan?
pi_17542645
Ik heb een stiefzoon van 19: (zijn moeder is vorig jaar inmiddels aan de gevolgen van haar alcoholprobleem overleden) woont sinds zijn elfde bij zijn vader en mij. Was bij de scheiding door de rechter aan zijn vader toegewezen omdat zijn moeder alcoholiste was. Vader vond trouwens dat zulke jonge kinderen over het algemeen beter af zijn bij hun moeder, maar in de gegeven omstandigheden wilde hij toch zijn zoon bij hem hebben. Ik moet zeggen: het is een prima joch geworden, geen problemen mee gehad; middelbare school ging lekker en hij studeert nu; heeft veel vrienden en gedraagt zich heel normaal. Drinkt ook gewoon een lekker biertje zonder door te slaan o.i.d. Heb niet de indruk dat hij er een hele grote klap van heeft gehad. Of...ik moet me vreselijk vergissen!!
geniet nooit met mate
  zondag 7 maart 2004 @ 17:39:01 #6
84046 dscx
Bite me...
pi_17557532
Een van de (voor mij) belangrijke trekjes is dat ik er een hekel aan heb om te roepen dat ik het kind van een alcoholist was (overleden), dit omdat het vaak een hele zware indruk achterlaat op personen..

Ik denk dat je het niet kunt hebben over karaktertrekjes e.d... elk kind groeit op zn eigen manier op, en vormt zichzelf voor een deel, net als dat de omgeving meespeelt in de ontwikkeling.. dr zullen ongetwijfeld overeenkomsten zijn, ik denk wel dat de verschillen groter zijn dan de overeenkomsten...

DSCX

MindFlash: Misschien vormt een karakter van een persoon zich niet dankzij de omgeving, maar ondanks de omgeving?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')