abonnement Unibet Coolblue
  Trouwste user 2022 woensdag 24 maart 2004 @ 00:11:01 #51
7889 tong80
Spleenheup
pi_17928336
Mooi commentaar van vd Hoogenband vandaag :

'Wat noe el of geen dak, water blijft water.'

Die gaat ervoor.


Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  woensdag 24 maart 2004 @ 20:13:27 #52
30919 mitt
Michael Corleone
pi_17944825
Liever goed nieuws over de accomodaties, maar vooruit :
quote:
OLYMPIA - Met 142 dagen tot de openingsceremonie is woensdag de start van de olympische fakkeltocht met succes getest. De oefening, met als hoogtepunt het ontsteken van de vlam door actrice Thalia Prokopiou, verliep vlekkeloos. Een opsteker voor de organisatoren die de laatste maanden onder grote druk stonden wegens de vertragingen bij alle bouwwerkzaamheden.

Het olympisch vuur begint donderdag aan een reis over vijf continenten. Op de route liggen ondermeer de plaatsen waar in het verleden de Olympische Spelen zijn gehouden. Ook Amsterdam wordt bezocht.

Ongeveer 10.000 mensen zullen de start van de fakkeltocht donderdag bijwonen. De veiligheidsmaatregelen zijn streng. De eerste loper is de Griekse speerwerper Costas Gatsioudis. Hij geeft de toorts door aan de Russische zwemmer Alexander Popov, in 1992 en 1996 olympisch kampioen op de 50 en 100 meter vrij.
bron : www.detelegraaf.nl
Op dinsdag 9 september 2003 13:57 schreef Dr.Daggla het volgende:
[13:57:43] <@Daggla> ik weet ei'k ook niet wie corleone is.. Uit ER ofzo?
  donderdag 25 maart 2004 @ 14:29:29 #53
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_17959156
ATHENE (ANP) - De olympische vlam is donderdag iets na half een lokale tijd in Olympia ontstoken. De handeling werd verricht door de Griekse actrice Thalia Prokopiou. Op 13 augustus beginnen in Athene de Olympische Spelen.

De fakkel maakt een tocht van 142 dagen over 78.000 kilometer en doet alle continenten aan. Het is de eerste keer dat Afrika en Zuid-Amerika in het reisschema zijn opgenomen. Op 23 juni is Amsterdam aan de beurt. Kroonprins Willem-Alexander is benaderd om in het Olympisch Stadion 400 meter met de fakkel af te leggen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  FOK!-Schrikkelbaas zaterdag 27 maart 2004 @ 13:27:16 #54
862 Arcee
Look closer
pi_18001144
Thorpe mist Spelen 400 vrij
quote:
Ian Thorpe kan tijdens de Olympische
Spelen in Athene niet uitkomen op de
400 meter vrije slag.De titelverdediger
en tevens wereldrecordhouder werd bij
de Australische kwalificatiewedstrijden
in Sydney gediskwalificeerd.

Thorpe viel tijdens de series nog voor
het startschot van het blok af.Later
zou de 21-jarige Australiër verklaren
een geluid te hebben gehoord,waardoor
hij zijn concentratie verloor en uit
balans raakte.

Thorpe heeft de afgelopen zes jaar de
400 meter vrije slag gedomineerd.Op
15-jarige leeftijd werd hij in Perth al
wereldkampioen en sindsdien verbeterde
hij tot vijf keer toe het wereldrecord.
Dat-ie zich überhaupt nog moet kwalificeren, zeg. Stuur die gast gewoon heen.
pi_18002211
Ach wat wij in NL hebben met schaatsen hebben ze in Australie met zwemmen..... zoooooo veel goeie.....
Vrijwillig gebanned
  zaterdag 27 maart 2004 @ 14:40:23 #56
70366 JPM01
The F1 season is over
pi_18002315
ik heb nog ff wat informatie over de vlam o.a in amsterdam

Rondom de organisatie van de Olympische Spelen worden allerlei culturele activiteiten georganiseerd. Een deel daarvan vindt plaats in de stad en het land van de Spelen, een deel daarvan vindt wereldwijd plaats. De Nationale Olympische Comités wordt gevraagd hier medewerking aan te verlenen. Een van de onderdelen van het cultureel programma voor Athene 2004 is de fakkeltocht.

Torch Relay wereldwijd
De Olympische Vlam wordt ontstoken in Olympia, de plaats waar het allemaal ooit eens begonnen is. Vanuit daar wordt de vlam naar Sydney gevlogen. Vervolgens gaat de Vlam in zo'n 30 tot 35 dagen de wereld rond om uiteindelijk in Athene het vuur aan te steken, als opening van de Olympische Spelen.
De Vlam gaat alle steden langs waar de Olympische Zomer Spelen ooit gehouden zijn. En daarnaast een aantal steden uit continenten waar de Spelen nog niet geweest zijn, zoals Afrika en Zuid-Amerika

Torch Relay in Amsterdam
Op woensdag 23 juni 2004 zal de Vlam in Amsterdam zijn. Vanaf Schiphol gaat deze naar de Arena waar de officiële start van de Torch Relay zal zijn. In een route van ± 48 kilometer gaat de Torch Relay door negen van de veertien deelraden van Amsterdam om vervolgens in het Olympisch Stadion te eindigen en daar het Olympisch Vuur te ontsteken. De Torch Relay duurt van 13:00 tot ± 19:15 uur.

Er zullen 120 fakkeldragers (van 14 jaar en ouder) zijn en circa 24 ondersteunende lopers. Deze lopen in een korte karavaan, waarin onder andere beveiligingsmotoren en een mediawagen rijden. Aangezien de Torch Relay een mondiale uitstraling heeft, heeft het organisatiecomité van de Olympische Spelen in Athene (ATHOC) de hoofdlijnen bepaald voor alle landen die meedoen.

Stimuleringsactiviteiten
Rondom de Torch Relay worden allerlei extra activiteiten georganiseerd. Op verschillende plaatsen in Amsterdam, waar de Torch Relay langs komt, worden speciaal voor kinderen en jongeren sportstimuleringsactiviteiten georganiseerd. Maar er worden ook activiteiten opgezet om de jeugd, bijvoorbeeld via de scholen, bij de Torch Relay te betrekken en andere acties om de bevolking te betrekken.

Jeugdige VIP's
Tevens zal een geselecteerde groep van circa 600 leerlingen (t.w. 300 bij de start en 300 bij de aankomst) een leuke rol krijgen bij de Torch Relay. Zij worden als VIP's behandeld en zullen vooraan staan bij zowel de start en sluiting van de Olympic Torch Relay. Ondertussen wordt hen een attractief sportprogramma aangeboden en worden zij uitgenodigd voor het Stadionevenement.

Selectie Fakkeldragers
Een belangrijke taak ligt in het selecteren van de fakkeldragers. Door ATHOC is bepaald dat beide wereldwijde sponsors (Coca Cola en Samsung) ieder circa 1/3 van de 120 fakkeldragers mag bepalen. De overige fakkeldragers zijn door de Gemeente Amsterdam en NOC*NSF samen bepaald. Helaas kunnen aanmeldingen van mensen, die de fakkel willen dragen, niet meer in behandeling worden genomen.

Doelen Torch Relay
Vergroten betrokkenheid van Nederlanders bij Olympische Spelen en Olympisch Team.
Uitdragen Olympisch gedachte, gesymboliseerd door de Vlam.
Unieke ervaring bieden aan bevolking, zowel voor publiek als diegenen die de fakkel mogen dragen.
Amsterdam en Nederland een wereldwijde uitstraling geven.
De eigen (sport)cultuur wereldwijd presenteren.
Sportstimulering


De Vlam
De Olympische Vlam zal ontvlamd worden door zonnestralen, tijdens een traditionele ceremonie in Olympia, in Griekenland. De vlam wordt bewaard in een lantaarn die met de toch meereist. Elke ochtend wordt een fakkel aangestoken aan de vlam in de lantaarn, om de reis van die dag et starten. Van fakkel naar fakkel wordt het vuur doorgegeven. De lantaarn wordt goed bewaakt, om er zeker van te zijn dat de vlam nooit dooft.

De Olympische Vlam reist met het vliegtuig, de bus, de boot, trein, motor, fiets, te voet en zelfs met een rolstoel. Van stad tot stad wordt de vlam per vliegtuig vervoerd. Op de route door een stad gaat de vlam met een fakkeldrager te voet, op de fiets, in een rolstoel, enz.

Wie uiteindelijk de vuurschaal van de Olympische Spelen in Athene aan zal steken, is een goed bewaard geheim. Dit zal niet bekend worden tot aan de openingsceremonie van de Athene 2004 Olympische Spelen!

Facts & Figures
De Olympische fakkeltocht bezoekt niet alleen Griekenland, maar gaat de hele wereld over. In 35 dagen gaat de fakkel door 33 steden in 26 landen.


Het is dit jaar voor het eerst dat de fakkel langs alle gaststeden van eerdere Olympische Spelen gaat.


Het is voor het eerst dat de fakkel door Afrika (Caïro, Egypte, Kaapstad en Zuid-Afrika) en Zuid-Amerika (Rio de Janeiro en Brazilië) gaat.


Meer dan 3.600 fakkeldragers geven de Olympische vlam aan elkaar door tijdens de internationale tocht.


De Olympische vlam legt gemiddeld 48 kilometer per dag af.


De fakkeldragers leggen samen meer dan 1.500 kilometer af. De Olympische vlam reist verder nog eens 78.000 kilometer in de lucht.


De fakkeltocht verandert 37 keer van tijdzone.

Olympische vlam ontstoken
De Olympische vlam is donderdag 25 maart iets na half een lokale tijd in het Griekse Olympia ontstoken. De handeling werd verricht door de Griekse actrice Thalia Prokopiou. Op 13 augustus beginnen in Athene de Olympische Spelen.
Ongeveer 10.000 mensen woonden de start van de fakkeltocht bij. De veiligheidsmaatregelen waren streng. De eerste loper was de Griekse speerwerper Costas Gatsioudis. Hij gaf de toorts door aan de Russische zwemmer Alexander Popov, in 1992 en 1996 Olympisch kampioen op de 50 en 100 meter vrij.

Vijf Nederlandse scholieren zullen op donderdag 25 maart aanwezig zijn bij het ontsteken van het Olympisch vuur in het Griekse Olympia. De vijf zijn afkomstig van het Almende College (locatie Isala) in Silvolde en het Eerste Chriselijke Lyceum in Haarlem.

-------

ik denk dat ik 23 juni eens naar amsterdam ga.
To finish first, you first have to finish!
Next race: See you 12 march 2006 Gulf Air Bahrain Grand Prix, Manama
AFC Ajax 4 ever
  FOK!-Schrikkelbaas zaterdag 27 maart 2004 @ 14:44:25 #57
862 Arcee
Look closer
pi_18002380
quote:
Op zaterdag 27 maart 2004 14:33 schreef MartinusMagnus het volgende:
Ach wat wij in NL hebben met schaatsen hebben ze in Australie met zwemmen..... zoooooo veel goeie.....
Ja, maar je hebt goeie, betere, nog betere... en Thorpe.
pi_18003883
Thorpe

Erg matig zeg.
While we're living, the dreams we have as children fade away
AFC Ajax | Borussia Mönchengladbach] | Kansas City Chiefs | Alabama Crimson Tide
pi_18004110
En ik had me nog wel zo verheugd op de titanenstrijd VDH-Thorpe.
  zaterdag 27 maart 2004 @ 16:58:29 #60
6146 SpankSpankeronie
Spankeronie in the Bullpen
pi_18004235
quote:
Op zaterdag 27 maart 2004 16:50 schreef Eightball het volgende:
En ik had me nog wel zo verheugd op de titanenstrijd VDH-Thorpe.
die titanenstrijd komt er echt nog wel op de 100 en 200 meter
VDH is ook geen 400 meter zwemmer en had waarschijnlijk ook liever gezien dat Thorpe tijdens de start v/d 200 meter van zijn blok was gelazerd
don't call to the bullpen
pi_18006418
In Sydney was het al zo dat zowel Greene als Jonhson niet op de 200 meter hardlopen in actie konden komen. En nu dus dit.

Zo zal het nog wel heel vaak voorkomen dat een grote topper niet door de trials komt.
pi_18006456
Weet je al wat je doet Leatherface? Ga je?
pi_18006487
quote:
Op zaterdag 27 maart 2004 19:19 schreef Eightball het volgende:
Weet je al wat je doet Leatherface? Ga je?
ik ben aan het zoeken naar een plaats om te verblijven.

Ik zou wel erg graag willen gaan
pi_18006571
quote:
Op zaterdag 27 maart 2004 19:21 schreef Leatherface het volgende:
ik ben aan het zoeken naar een plaats om te verblijven.

Ik zou wel erg graag willen gaan
Duh, dat snap ik! Fantastische kans om er bovenop te zitten.
Maar die accomodatie zou nog weleens een probleem kunnen worden. Misschien bij mensen thuis?
Waar die Grieken die duizenden bezoekers uit het buitenland gaat onderbrengen is me een raadsel.
  donderdag 1 april 2004 @ 00:35:01 #65
70366 JPM01
The F1 season is over
pi_18097879
gaat lekker daar in griekenland

ATHENE (ANP/RTR) - Een landelijke staking van 24 uur in Griekenland heeft vandaag voor oponthoud gezorgd in de Olympische bouwprojecten in Athene.

De actie was uitgeroepen door een vakbond om de eis voor 8 procent loonsverhooging kracht bij te zetten. De vakbond dreigt met meer acties.

Het openbaar vervoer viel vandaag in de Griekse hoofdstad vrijwel stil, omdat iedereen die nog ging werken de eigen auto nam. Op verschillende projecten werd wel gewerkt maar lang niet door iedereen.

De Olympische Spelen beginnen op 13 augustus. Veel accommodaties zijn nog lang niet klaar. Het organisatiecomité Athoc heeft geen dag meer te verliezen. De staking moet dan ook worden gezien als een zware tegenslag.
To finish first, you first have to finish!
Next race: See you 12 march 2006 Gulf Air Bahrain Grand Prix, Manama
AFC Ajax 4 ever
pi_18101108
OMG dat wordt een ramp daarzo......
Vrijwillig gebanned
  vrijdag 9 april 2004 @ 15:02:38 #67
70366 JPM01
The F1 season is over
pi_18301105
komt er nog een holland Heineken huis?
To finish first, you first have to finish!
Next race: See you 12 march 2006 Gulf Air Bahrain Grand Prix, Manama
AFC Ajax 4 ever
  FOK!-Schrikkelbaas vrijdag 9 april 2004 @ 15:04:07 #68
862 Arcee
Look closer
pi_18301151
quote:
Op vrijdag 9 april 2004 15:02 schreef JPM01 het volgende:
komt er nog een holland Heineken huis?
Dan kun je net zo goed thuisblijven.
  vrijdag 9 april 2004 @ 15:18:05 #69
70366 JPM01
The F1 season is over
pi_18301518
quote:
Op vrijdag 9 april 2004 15:04 schreef Arcee het volgende:

[..]

Dan kun je net zo goed thuisblijven.
Athene is niet zo ver weg in tegenstelling tot sydney of salt lake
To finish first, you first have to finish!
Next race: See you 12 march 2006 Gulf Air Bahrain Grand Prix, Manama
AFC Ajax 4 ever
pi_18301705
quote:
Op vrijdag 9 april 2004 15:18 schreef JPM01 het volgende:

[..]

Athene is niet zo ver weg in tegenstelling tot sydney of salt lake
Nopes lekker overdag kijken i.p.v. midden in de nacht.
pi_18415281
Zeg Leatherface. Hoe is dat zo eigenlijk gekomen met dat 'volunteeren' bij de OS?
While we're living, the dreams we have as children fade away
AFC Ajax | Borussia Mönchengladbach] | Kansas City Chiefs | Alabama Crimson Tide
pi_18419469
quote:
Op woensdag 14 april 2004 13:42 schreef zjroentje het volgende:
Zeg Leatherface. Hoe is dat zo eigenlijk gekomen met dat 'volunteeren' bij de OS?
Had me ingeschreven op www.athens2004.com
  donderdag 15 april 2004 @ 16:32:19 #73
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_18445827
SYDNEY (ANP) - Het Australisch olympisch comité (AOC) heeft de weg voor zwemmer Ian Thorpe vrij gemaakt toch op de 400 meter vrije slag uit te komen tijdens de Olympische Spelen in Athene. Het AOC wees Thorpe donderdag in Sydney als reserve aan, indien Craig Stevens afziet van een olympische start.

Thorpe veroorzaakte bij de olympische kwalificatiewedstrijden een valse start omdat hij van het startblok in het water tuimelde. De megaster werd gediskwalificeerd en verspeelde daarmee het olympisch startbewijs. Grant Hackett en Craig Stevens werden een en twee en waren daarmee automatisch zeker van de olympische start. Stevens plaatste zich later ook op de 1500 meter voor de spelen.

Het AOC liet juristen uitzoeken of Thorpe in aanmerking kwam zijn olympische titel op de 400 meter vrij te verdedigen indien Stevens afziet van een start in Athene op die afstand. Er bestond vrees dat Josh Krogh, die derde werd bij de kwalificatiewedstrijden, in dat geval de startplaats zou opeisen.

Donderdag volgde het verlossende woord: Krogh heeft geen juridische basis de eventuele vervanging van Stevens door Thorpe aan te vechten. Stevens ging na de kwalificatiewedstrijden een week vissen om na te denken over zijn olympische starts. Met de Australische zwembond had hij al een overeenkomst gesloten. Hij krijgt een plaats in de estafetteploeg op de 4x200 meter vrije slag in plaats van zijn start op de 400 meter vrij.

Daarnaast krijgt hij alle faciliteiten om zich voor te bereiden op de 1500 meter vrij, zijn specialiteit. Donderdag liet hij weten dat hij een agent opdracht had gegeven de exclusieve rechten op zijn aandeel in het verhaal aan de hoogste bieder te verkopen.

Hoezo sport en commercie?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_18447015
toevallig, ik had er net een column over geschreven die zaterdag op de FP komt, hele trieste actie. Als Stevens niet wil, moet degene die achter hem geëindigd is afgevaardigd worden, Thorpe heeft een fout gemaakt op het moment supreme, dan heb je pech gehad en moet je niet verder zeuren
Winnaar FOK! VBL Voor Rood-Wit Gezongen-Award
PSV, de logische kampioen
Proud To Be VBL User
Hiphop Purist
  Trouwste user 2022 donderdag 15 april 2004 @ 18:41:23 #75
7889 tong80
Spleenheup
pi_18449005
Rare beslissing.

Dit toont weer eens aan dat sport en politiek ( Commercie ) alles met elkaar te maken hebben.


Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')