abonnement bol.com Unibet Coolblue
  zaterdag 14 juli 2001 @ 23:19:14 #1
11803 Vivi
Computer off. Life on.
pi_1207626
Wijvennijd; wat betekent eigenlijk precies? Ik merk vaak dat het bestaat: in winkels, bij collega's, sollicitaties...het komt m.i. vaak voor bij: 1) vrouwen die zelf niet echt aantrekkeijk zijn en daarom bij voorbaat alles "haten" en verachten wat wel als aantrekkelijk beschouwd wordt (volgens mij pure frustratie: het afwijzen van alles wat die andere vrouw wel heeft, terwijl het eilijk gewoon jaloezie is)
2) vrouwen die WEL zeer aantrekkelijk zijn en in jouw een concurrente zien.
Dit leidt vaak tot vreemd gedrag, soms voel je meteen een bepaald soort vervelend, vijandig gedrag zonder duidelijk aanwijsbare reden, geroddel terwijl je niets hebt gedaan om dit uit te lokken, volgens mij is dit iets typisch vrouwelijks...en ik vraag me af waar dit gedrag vandaan komt omdat mannen hier bijv. geen last van schijnen te hebben.
Wat dit betreft hebben vrouwen veel minder solidariteitsgevoel dan mannen, zijn veel gemener, afgunstiger, etc.

Wie heeft hier ook ervaring mee?

Ik adem in en kalmeer. Ik adem uit en glimlach.
  zondag 15 juli 2001 @ 00:32:47 #2
5139 Raikane
Lekker schuimen
pi_1208079
Tja als mannen een keer ruzie hebben geven ze elkaar een paar klappen, en drinken ze de volgende dag weer samen een pilsje in een cafe.
Maar als vrouwen ruzie krijgen kan dat volgens mij jaren doorgaan...

naja er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen, mijn zusje heeft dat dus totaal niet (gelukkig).
Ze heeft me wel is verteld dat ze het behoorlijk irritant vind dat vrouwen soms zo gemeen tegen elkaar kunnen doen en ze maakt het ook regelmatig mee.

To schuim or not to schuim, thats the question. ;)
  zondag 15 juli 2001 @ 01:53:56 #3
7485 Lodi
Valt vrij :-)
pi_1208513
Het is wel opvallend ja. Zeker op mijn werk, op afdelingen waar alleen maar vrouwen werken, zie ik het erg veel.

Zelfs vrouwen die echt met beide benen op de grond staan (dacht ik dan) zijn de koplopers daarmee en schromen ook niet om een collega gewoon weg te pesten. En dan op een manier die ik persoonlijk erg achterbaks vind. Maar dat is wegpesten al snel natuurlijk.

Als afgunst of jaloezie de reden is dan is dat volgens mij uit de lucht gegrepen. Ik zie in ieder geval meestal geen goede reden. En ik werd goed op de hoogte gehouden want als ze wat te vertellen hadden was het in ieder geval tegen iemand die er niets mee te maken had, niet tegen de persoon die het aanging.

En ook op andere plaatsen kom ik precies hetzelfde gedrag tegen. Vast onderdeel is eigenlijk dat 'zij' nooit rechtstreeks tegen iemand willen/kunnen zeggen wat nu het probleem is. En ondertussen toch lief en aardig (beleefd) blijven doen.

Als man ga ik daar in ieder geval anders mee om. Gewoon zeggen wat er mis is, een antwoord krijgen, eventueel een discussie (maar daar houd ik wel van) en dan is het klaar.

Maar je wil graag weten hoe het komt. Het enige dat ik kan verzinnen is dat vrouwen vaak geen ruzie willen maken, de goede sfeer willen behouden etc. Uiteindelijk heeft dit een averechts effect maar achteraf kun je ze niet beschuldigen van het beginnen van een woordenwisseling of zo.
het is maar een idee

Het is makkelijk om het niet te doen.
  zondag 15 juli 2001 @ 02:49:42 #4
8372 Bastard
Persona non grata
pi_1208816
Mannen, vrouwen zijn niet te doorgronden!! KLAAR!!!


" Vrouwen zijn als het weer, niet voorspelbaar"

The truth was in here.
pi_1209428
Jaloezie. Vrouwen zien elkaar vaak per defintie als concurente.Juist bij de "mooiere" exemplaren lijkt de jaloezie groter.
Als vrouw moet je je tegenover een vrouw vaak veel meer bewijzen (ik ben o.k, ik ben best aardig) dan tegenover een man. Vooral op werk merk je dit vaak. Zie de opluchting in de ogen van de dames als de nieuwe collega niet supermooi is. Zie de jaloezie als een van de dames op de afdeling meer aandacht krijgt van de mannelijke collega's ("ze is niet eens knap!!"). Als je met een groepje vrienden in de kroeg staat (mannen en vrouwen) en er komt een niet onaantrekkelijke dame de kroeg binnen en de mannen in de vriendengroep kijken met bewondering en uiten hun bewondering, vaak zie je de dames dan afgunstig kijken en volgt er al gauw een negatief commentaar (ze is anders best dik,, kijk dan wat ze aan heeft).
Dit gedrag geldt natuurlijk niet altijd voor alle vrouwen, maar ik zie het gewoon regelmatig. En zelf vrouw zijnde, wil ik me er ook wel es schuldig aan maken..
[i]"you left me standing here, a long long time ago"[/i]
pi_1209592
Wijvennijd kan erg irritant zijn, ja.
Tijdens een vakantie in Zuid-Frankrijk twee jaar geleden, waar ik met mijn vriend en nog wat andere bevriende stellen aan het kamperen was, werd ik er door 1 meisje plotseling van beschuldigd dat ik haar vriendje aan het versieren was, haar expres negeerde en dat ik 'spelletjes' aan het spelen was met mensen (ik manipuleerde onder andere haar vriendje maar ook de andere mannen in het gezelschap, volgens haar). Ik begreep helemaal niet waar zij het over had, was me van geen kwaad bewust
Later bleek, na veel praten etc., dat ze zich erg onzeker voelde en dat mijn zelfvertrouwen door haar heel anders (negatief) was geïnterpreteerd. Ook bekende ze jaloers op me te zijn, onder andere vanwege mijn zelfvertrouwen.
Erg vaag, ze deed alsof ik een soort 'femme fatale' ben, terwijl ik mij he-le-maal niet zo voel

Vrouwen solidariteit is idd vaak ver te zoeken. Het zal wel biologisch bepaald zijn, dat vrouwen elkaar als concurrenten zien en elkaar snel zien als een bedreiging. Ik probeer daar altijd zo ver mogelijk boven te staan en niet mee te doen. Maar soms wordt je er bijna toe gedwongen. Als een vrouw heeft besloten dat jij een concurrente bent, dan kan ze zulke smerige dingen uithalen dat je je wel moet verdedigen. Ik heb op de middelbare school eens meegemaakt dat een meisje eieren ging gooien tegen mijn slaapkamerraam, omdat ik toevallig dezelfde jongen leuk vond als zij
Toen heb ik haar maar heel hard uitgelachen, meer kun je ook niet doen in zo'n situatie..

god i want to get you out of here
you can ride in a pink mustang
  zondag 15 juli 2001 @ 15:58:42 #7
2209 puntloos
Gij zult niet JeWeetWellen!
pi_1210234
Over dit fenomeen heb ik natuurlijk ook wel vaker van gehoord en over gelezen, ook gezien, trouwens.. maar ik heb me nog nooit afgevraagd waar het nou echt aan ligt.

Even hardop redeneren, kijken waar we komen.
Achteraf: dit is natuurlijk lekker niet-politiek-correct allemaal, maar m.i. allemaal wel relevant. In mijn ervaring is het redeneren over psychologie zeer gebaat bij nadenken over hoe mensen gevormd zijn en wat de oerdrijfveren zijn. Dat de individuele mensen veel ontwikkelder, smaakvoller enzovoort kunnen zijn doet niks af aan het feit dat de basisinstincten en principes nog lang niet verdreven zijn.

De vergelijking met mannen trekken.. is het bij mannen niet? Weet ik niet, eigenlijk. Ik heb zat van vergelijkbare situaties gezien, jalouzie afgunst enzovoort, maar inderdaad lijkt het wel zo te zijn dat mannen het gedoe sneller oplossen. (beetje simplistisch gesteld, maar een klap op de bek en dan een biertje is wel relevant, niet zozeer letterlijk als wel in spirit, in mijn ervaring.)

De beginselen zijn dus universeel. Daarom moeten we het zoeken in de nuanceverschillen tussen mannen en vrouwen, en dan komen er 2 bij mij op.

Uiteindelijk draait het toch uiteindelijk om aantrekkelijk zijn voor de andere sexe, eigen trots, concurrentie, zelfbelang zijn allemaal daarvan afgeleid, dus we moeten kijken naar hoe mensen zich met elkaar vergelijken.
Mannen hebben klassiek heel andere gronden op zich op te meten dan vrouwen, ze zijn redelijk simpel en prestatiegericht, de beste sporter, fotomodel, vechtersbaas, wetenschapper 'wint'. Dit is op redelijk objectieve maatstaven te beoordelen. Degene die het verst gooit heeft gewonnen, weinig discussie.

Vrouwen daarentegen zitten in een veel moeilijker pakket.. want, uiteindelijk gaat het toch heel vaak om uiterlijk, verleidelijkheid, macht (in de zin van 'hoeveel aanbidders') enzovoort. Vrouwen kunnen er dus niet alleen uit komen want degenen die eigenlijk de 'punten' uitdelen zijn de mannen, en daar moet je dus proberen stijl te beoordelen, in te schatten inhoeverre je concurrente 'geluk' heeft gehad, in te schatten wat de mode is, en van welke man jij graag wilt dat hij jou positief beoordeelt.

Het is gewoon veel onduidelijker wie de winnaar is, en dus zullen conflicten veel langer doorgaan. Een vorige overwinning wordt onthouden, door de vrouwen en door de jury. Smaken veranderen. Allemaal vaag!

Ik denk dat dat het belangrijkste is.. maar what do I know, ik ben maar een mannetje.

Trouwens, het is natuurlijk ook nog een keer zo dat voor de vrouwen de inzet veel hoger is. In het man-vrouw spelletje kan de man in principe verleiden, bevruchten en verlaten (jaja, bot gesteld) terwijl de vrouw er 10+ jaar aan vast zit. Bij een man is het niet een enorm verlies om even met een sub-top vrouw om te gaan, terwijl bij de vrouw dat puur en direct verlies is.

Roept u maar

[edit]een aantal spel-, en domheids-fouten[/edit]

[Dit bericht is gewijzigd door puntloos op 15-07-2001 16:43]

Life (n), Something that goes 'squish' when you step on it.
  zondag 15 juli 2001 @ 16:33:46 #8
8081 Gianthuust
Neque temptanda
pi_1210434
quote:
Op zondag 15 juli 2001 15:58 schreef puntloos het volgende:
Roept u maar
Als vrouw moet je niet liften en lachen tegelijk als je niet alle tanden in je mond hebt.
  woensdag 18 juli 2001 @ 00:37:22 #9
11091 SEMTEX
Mevr. Hoe-die-nie
pi_1225952
Krijg hier bijna dagelijks mee te maken. Het schijnt te maken te hebben met mijn blonde haar en borstomvang en voor het feit dat ik me voor die borstomvang niet schaam. Ik draag zonder gene truitjes met een laag uitgesneden deceollete. Daar krijg je al gauw vrouwen nijdig mee. Vooral op het gebied van borsten/tieten/memmen/jetsers kan dat wel eens heel gevoelig liggen. Vrouwen zien dat echt als een soort statussymbool, als een teken van hun vruchtbaarheid. En als hun vriendje/man/partner naar een ander kijkt, kruipt die eeuwenoude, vrouwen ingefluisterde onzekerheid weer boven en woden ze jaloers/kutnijdig

De kunst is om je er geen fliker van aan te trekken en je zelfvertrouwen er niet kapot door te laten maken. Ik heb geleerd hoe twisted vrouwen kunnen reageren op het lichaam van een ander: ben iig blij dat ik die eigenschap zelf niet heb, want je maakt jezelf er onnodig onzeker mee.

Ik denk trouwens dat mannen ook wel een aardig handje van penisnijd hebben. Interessante zijtak?

In school we learn that mistakes are bad, and we are punished for making them. Yet, if you look at the way humans are designed to learn, we learn by making mistakes.If we never fell down, we would never walk. Robert Kiyosaki
pi_1225987
quote:
Op woensdag 18 juli 2001 00:37 schreef SEMTEX het volgende:
Ik denk trouwens dat mannen ook wel een aardig handje van penisnijd hebben. Interessante zijtak?
Ohh.. Zeker weten.. Vervang de omvang van de memmen maar door de gave om vrouwen te scoren en je hebt er al 1tje te pakken..
  woensdag 18 juli 2001 @ 09:44:48 #11
11803 Vivi
Computer off. Life on.
pi_1226914
quote:
Op woensdag 18 juli 2001 00:37 schreef SEMTEX het volgende:
Krijg hier bijna dagelijks mee te maken. Het schijnt te maken te hebben met mijn blonde haar en borstomvang
Check!! Laten we een club oprichten

n.b.
Alleen ben ik zelf ook nog wel es jaloers, dus ik denk dat ik een beetje hypocriet ben...

Ik adem in en kalmeer. Ik adem uit en glimlach.
  woensdag 18 juli 2001 @ 11:42:35 #12
11809 Crimson
Romance, is dead
pi_1227441
Vrouwen zijn ook veel gemener dan mannen.

Maar tis wel waar, het hele concurrentie idee. 'Jij hebt grotere borsten dus ik mag je niet' 'Ik kan meer vrouwen scoren dus ik ben beter dan jij', wat is de mensheid toch opppervlakkig af en toe.

Zoals ik altijd toast met goedde vrienden : "Romance.. is dead !"

The company I choose, is solidly singular, totally trustworthy, straight and sincere. Polished, experienced, witty and charming. So why don't you back off, this company's my own. -Fish, The Company-
pi_1227988
Wat zo vervelend is aan vrouwen is dat als je een beetje scherp bent, ze meteen denken dat dat gebeurt uit jaloezie of competitie. Misschien dat die gedachte wat draaglijker is dan dat het met een clash van persoonlijkheden te maken heeft?

Ik heb een sterk solidariteitsgevoel met vrouwen, maar vind niet perse alle vrouwen leuk. Netzomin als alle mannen trouwens. Verder kan ik netzo 'gemeen' tegen mannen zijn als tegen vrouwen.

Vrouwen zijn niet perse gemener, ze zijn gewoon reflectiever en komen veel meer voor hun gevoelens uit dan de heren die altijd stoer doen of hun neus bloedt om niet voor paal te staan. Dat cliché van 'ze vechten het wel even uit en lullen er daarna niet meer over' is wel erg achterhaald. Mannen roddelen en naaien elkaar netzo veel.

Jusqu'ici tout va bien...
  woensdag 18 juli 2001 @ 14:32:20 #14
1275 sataN
Phenomenally & properly ki
pi_1228621
quote:
Op woensdag 18 juli 2001 00:37 schreef SEMTEX het volgende:
Krijg hier bijna dagelijks mee te maken. Het schijnt te maken te hebben met mijn blonde haar en borstomvang
Tsjekt... Zwart haar, niet echt cup D... Dus ik ben het jaloerse typje?
Ik denk eerder dat het te maken heeft met zelfvertrouwen. Als jij volkomen op je gemak staat maakt dat niet uit of je dat doet met cup A of F, coltrui of laag decollete, je bent dan gewoon mooi.
En als er dan net een onzeker typje naast staat...
Frankly, my dear, I don't give a damn.
  woensdag 18 juli 2001 @ 15:02:30 #15
11803 Vivi
Computer off. Life on.
pi_1228899
Nee, ik denk dat het te maken heeft met opvallen!! mannen (de simpele zieltjes) kijken nou eenmaal snel naar de vrouw die het meeste "opvalt" op het eerste gezicht, en meestal zijn dat blonde vrouwen (en idd, een bepaalde boob-size wil ook wel es helpen) dat wil niet zeggen dat die vrouw ook de nmooiste is in de ruimte, maar ze terkt wel het meeste aandacht in eerste instantie, en dat kunenn andere vrouwen dan (vaak)niet goed hebben...
Ik adem in en kalmeer. Ik adem uit en glimlach.
pi_1228958
Miaaauuwwwww...

"Ik heb geen tijd voor leuk,... ik maak alleen tijd voor episch! - Chocobo
pi_1228984
quote:
Op woensdag 18 juli 2001 15:02 schreef Vivi het volgende:
Nee, ik denk dat het te maken heeft met opvallen!! mannen (de simpele zieltjes) kijken nou eenmaal snel naar de vrouw die het meeste "opvalt" op het eerste gezicht, en meestal zijn dat blonde vrouwen (en idd, een bepaalde boob-size wil ook wel es helpen) dat wil niet zeggen dat die vrouw ook de nmooiste is in de ruimte, maar ze terkt wel het meeste aandacht in eerste instantie, en dat kunenn andere vrouwen dan (vaak)niet goed hebben...
Niet iedere man kijkt eerst naar blond cup c + en slank lichaam... vrouwen zijn dus de simpele zieltjes door elke man over een kam te scheren
  woensdag 18 juli 2001 @ 15:47:13 #18
11809 Crimson
Romance, is dead
pi_1229227
Ja, ik vind persoonlijk brunettes, en vooral kastanje roodbruin veel leuker, eh wacht, das op nogal oppervlakkig. Maar serieus, mannen kijken nu eenmaal wat eerder en opvallender naar uiterlijk dan meisjes.
The company I choose, is solidly singular, totally trustworthy, straight and sincere. Polished, experienced, witty and charming. So why don't you back off, this company's my own. -Fish, The Company-
pi_1229242
quote:
Op woensdag 18 juli 2001 11:42 schreef Crimson het volgende:
Vrouwen zijn ook veel gemener dan mannen.

Maar tis wel waar, het hele concurrentie idee. 'Jij hebt grotere borsten dus ik mag je niet' 'Ik kan meer vrouwen scoren dus ik ben beter dan jij', wat is de mensheid toch opppervlakkig af en toe.

Zoals ik altijd toast met goedde vrienden : "Romance.. is dead !"


Is dat echt zo?
'Jij hebt grotere borsten dus ik mag je niet' ?
Is het daar nou werkelijk allemaal om te doen?
Leuke handicap dan: grote borsten. Je wordt meteen door
iedereen in een hokje geduwd. Nee, dan heb ik het toch
geloof ik wel slim bekeken: zo strak mogelijk vastbinden
die bos hout voor de deur. Een beetje krom lopen... en je
doet niet mee aan die hele tieten-concurrentie-kermis!

pi_1229266
quote:
Op woensdag 18 juli 2001 15:47 schreef Crimson het volgende:
Ja, ik vind persoonlijk brunettes, en vooral kastanje roodbruin veel leuker, eh wacht, das op nogal oppervlakkig. Maar serieus, mannen kijken nu eenmaal wat eerder en opvallender naar uiterlijk dan meisjes.
*kuch* speak for yourself...
  woensdag 18 juli 2001 @ 15:55:24 #21
11803 Vivi
Computer off. Life on.
pi_1229291
quote:
Op woensdag 18 juli 2001 15:12 schreef Aneurism het volgende:

[..]

Niet iedere man kijkt eerst naar blond cup c + en slank lichaam... vrouwen zijn dus de simpele zieltjes door elke man over een kam te scheren


jaja, was maar een geintje hoor, opgewonden standje nee maar zereneus, het is wetenschappelijk aangetoond dat blonde vrouwen meer opvallen en dat daardoor het eerste naar hen gekeken wordt. Niet omdat dat perse aantrekkelijker is, maar omdat die haarkleur nou eenmaal het meeste opvalt!!

[Dit bericht is gewijzigd door Vivi op 18-07-2001 15:56]

Ik adem in en kalmeer. Ik adem uit en glimlach.
  woensdag 18 juli 2001 @ 15:56:43 #22
11803 Vivi
Computer off. Life on.
pi_1229301
quote:
Op woensdag 18 juli 2001 15:48 schreef tantebep het volgende:

[..]

Is dat echt zo?
'Jij hebt grotere borsten dus ik mag je niet' ?
Is het daar nou werkelijk allemaal om te doen?
Leuke handicap dan: grote borsten. Je wordt meteen door
iedereen in een hokje geduwd. Nee, dan heb ik het toch
geloof ik wel slim bekeken: zo strak mogelijk vastbinden
die bos hout voor de deur. Een beetje krom lopen... en je
doet niet mee aan die hele tieten-concurrentie-kermis!


Wrom?? Ik ben trots op mijn boobs, die mogen er zijn hoor !!
Ik adem in en kalmeer. Ik adem uit en glimlach.
pi_1229337
zien! moet je het waar maken ook, je hebt toch ruzie met je vriendje
  woensdag 18 juli 2001 @ 16:04:55 #24
7955 Kielef
cave canem
pi_1229379
quote:
Op woensdag 18 juli 2001 00:37 schreef SEMTEX het volgende:
Krijg hier bijna dagelijks mee te maken. Het schijnt te maken te hebben met mijn blonde haar en borstomvang en voor het feit dat ik me voor die borstomvang niet schaam. Ik draag zonder gene truitjes met een laag uitgesneden deceollete. Daar krijg je al gauw vrouwen nijdig mee. Vooral op het gebied van borsten/tieten/memmen/jetsers kan dat wel eens heel gevoelig liggen. Vrouwen zien dat echt als een soort statussymbool, als een teken van hun vruchtbaarheid. En als hun vriendje/man/partner naar een ander kijkt, kruipt die eeuwenoude, vrouwen ingefluisterde onzekerheid weer boven en woden ze jaloers/kutnijdig
Van de andere kant is het ook gemakkelijk.
Als je uitgaat en van de aanwezige vrouwen de ene helft slijmt en de andere helft kattig is, dan weet je heel zeker dat je er gorgeous uitziet.
eigenlijk ben ik een straathond
pi_1230423
quote:
Op woensdag 18 juli 2001 15:56 schreef Vivi het volgende:

[..]

Wrom?? Ik ben trots op mijn boobs, die mogen er zijn hoor !!


ik vind het schilderij in je icoon mooier dan een paar
uitvergrote steenpuisten. (tieten dus)
Maarja, zo denk ik er over.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')