abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 28 februari 2004 @ 14:55:31 #26
81260 La_Guiri
Qué quieres???
pi_17409410
Ben net terug van 2 maanden reizen door Mexico en Guatemala. Ik ben op het moment in Madrid waar ik op zoek ben naar een baan, dus heb niet zo heel veel tijd om te schrijven.

Persoonlijk vond ik Oaxaca heel erg de moeite waard, ik vond de sfeer daar geweldig en zoasl Hik ook al schreef kun je de nabijgelegen zapotekenstad Monte Albán bekijken. Maar ga wel met de toeristenbus als je niet een heel eind die berg op wil lopen. Wij gingen met een gewone bus en de chauffeur vertelde lachend onderaan de berg dat hij niet verder ging, dus dat werd lopen. Ik weet nu dus ook dat mijn conditie veel te wensen overlaat, want ik kwam met moetie die berg op waar geen eind aan leek te komen, daarnaast brandde de zon heel fel, maar goed hetprachtige uitzicht maakte alles goed.

San Cristóbal de las Casas is ook de moeite waard, het heeft nog een levendige indígena cultuur, maar het is niet te vergelijken met Guatemala verder, maar dat hoeft ook niet.

Ik vond Mexico Stad dus wel erg leuk, wel vies en druk enzo, maar vond de sfeer erg leuk vooral rond het zócalo, het centrale plein. Ga in Mexico Stad ook naar Xochimilco, in het weekend is het erg druk maar je kunt daar in felgekleurde bootjes varen en overal drijven er bootjes langs met mensen die eten en drinken verkopen en mariachi muzikanten die muziek voor je willen maken. Teotihuacan is een prachtige azteken stad die zeker de moeite waard is om te bezoeken.

Puebla vond ik zelf wat minder boeiend, het staat bekend om zijn aardewerk enzo, maar ik vond het gewoon heel erg Spaans. Wel mooi hoor, maar het was niet mijn favoriete stad.

Veracruz vond ik leuk, maar het klimaat vond ik vreselijk, het was heel erg warm, zo´n vochtige, kleverige warmte waar ik persoonlijk helemaal gek van werd.

Ook is Palenque natuurlijk een aanrader en de watervallen Agua Azul en Misol- Ha in de staat Chiapas.

Tulum vond ik zelf erg mooi om aan het strand te liggen en in een cabaña te slapen. Lekker relaxt daar.

Mérida vond ik ook erg leuk, leuk centraal plein en heel veel hangmattenverkopers. En een sprinkhanenplaag toen wij er waren.

Samengevat is Mexico heel divers en zeer de moeite waard, heb echt hele gave herinneringen en prachtige foto´s.

Qué tengas un buen viaje!
De Madrid al cielo
'La luna, la culpable, la viajera,
la luna de una muerta primavera'.
pi_17411414
Tulum.... Hoe kan ik Tulum nou vergeten!!! Heerlijk daar!! En de zee is er zo ontzettend blauw! *terug wil*

pi_17411471
Mot niet te lang naar die foto kijken anders vertrek ik zo meteen .
Al mot ik zwemmend ......
Zucht*

Maar ach Over een paar maandjes naar Singapore ook niet verkeerd
Muay-Thai...
Mixed Martial Arts!
  zaterdag 28 februari 2004 @ 17:09:39 #29
37431 Lemmeb
accountabilabuddiable
pi_17411568
Ik ben er weleens geweest en heb toen op eigen gelegenheid Yucatan rondgereisd, van ruïne naar stad naar ruïne enz., en op het einde nog een kleine week Playa del Carmen.

En ik vond het ont-zet-tend gaaf .

Tip: Spaans kunnen spreken is toch wel erg makkelijk daar. Ik sprak geen woord in die taal en dat was toch regelmatig behoorlijk lastig.
Money is short, times are hard, here's my fucking business card!
"I never let my schooling interfere with my education." — Mark Twain
  maandag 1 maart 2004 @ 11:59:32 #30
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_17441801
quote:
Op zaterdag 28 februari 2004 02:36 schreef julekes het volgende:
Indeed!
Mexico City zelf is eigenlijk een vieze, ranzige, vervuilde stad, waar je de hele tijd met de hand op de beurs loopt uit te kijken voor gaten in de stoep. De gebouwen in de stad zijn nauwelijks de moeite waard, en die leuke gebouwen die er zijn zijn slecht onderhouden en vallen imho in het niet bij vergelijkbare gebouwen die je overal in Europa tegenkomt. Maar ja, de stad heeft wel 22 miljoen inwoners, dus je moet het eigenlijk toch gezien hebben.
Ben het wel, en niet met je eens. Wel in de zin dat het vervuild is, en druk en dat de stoep gaten heeft. Ik ken wel een aantal mooie gebouwen daar, maar er is vast wel iets mooiers in Europa te vinden (hoewel ik dat soort redeneringen eigenlijk behoorlijk onzinnig vind ). Maar naar zulke steden moet je ook niet gaan voor de schoonheid.... Dit soort steden heeft een heel ander soort schoonheid, maar die zie je inderdaad wat minder snel: de mensen, de energie, de lokale markten, de gesprekken, de snelheid... "La onda" (De "vibe", in goed Nederlands ) Júist die aftakeling kan het mooi en interessant maken en je heel veel vertellen over een land. Maar het is niet aan iedereen besteed en het helpt als je de taal spreekt.
Overigens is er ook voor de reguliere cultuurminnende toerist genoeg te zien en te doen!
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
  dinsdag 2 maart 2004 @ 01:42:15 #31
43920 Yakko
De tal palo, tal astilla
pi_17455708
Zoals velen hier al schrijven is het het beste om in het zuiden rond te trekken, als het je vooral gaat om veel oude dingen te zien en de cultuur te leren kennen. Hier in het noorden (ik woon in Santa Catarina, naast Monterrey in Nuevo Leon) is het allemaal wat moderner en er wonen hier zo goed als geen indigenas (afstammelingen van de oorspronkelijke bevolking), dus is hier ook niet veel van hun cultuur om te zien... Lijkt hier allemaal meer op de VS!

Guanajuato, Puebla en andere steden/staten zijn zeker de moeite waard! Veel koloniale invloeden en erg mooie gebouwen, maar ook overal erg vriendelijke mensen! In Chiapas (tegen Guatemala aan) kan je af en toe last hebben van wat opgefokte mensen, omdat daar nogal eens problemen zijn tussen de bevolking en de regering (een groep inwoners daar ziet liever dat hun staat bij Guatemala gevoegd wordt...)

Wat betreft dat betalen met dollars, ik weet niet welke droplul dat heeft bedacht, maar als je hier in een normale winkel aan komt zetten met dollars dan zetten ze je volgens mij gewoon buiten ofzo... het is alleen in sommige winkelcentra dichtbij de amerikaanse grens mogelijk voor zover ik weet! Maar het heeft dus absoluut geen zin om dollars mee te nemen, met pesos kom je verder...

De wisselkoers is nu lekker gunstig (euro staat hoog) dus het is allemaal nog goedkoper dan het al was! Uitgaan kost me hier bijvoorbeeld maar iets van 30 euro per avond, naar de kapper ga je voor 2 euro en de taxi`s kosten omgerekend 50 eurocent als starttarief en iets van 35 cent per gereden kilometer... maar je kan natuurlijk ook een auto huren, dan kan je altijd heen waar je naar toe wil... wel altijd je paspoort en visa bij de hand houden dan, want de federale politie hier heeft er een handje van om regelmatig midden op de snelweg te gaan staan om iedereen te controleren (vooral hier in het noorden controleren ze veel, omdat er heel veel drugs en mensen worden gesmokkeld naar de VS...)

Verder zou ik zeggen: veel plezier en maak er wat van! Als je je een beetje open stelt voor de mensen hier en probeert om een beetje spaans te spreken, dan zal je zien dat je binnen een week al niet meer naar huis wil....
La mejor universidad es la de la vida...
  dinsdag 2 maart 2004 @ 13:09:05 #32
20790 Yvonnetje
Mooi hè, alles.....
pi_17460522
Bedankt voor alle nieuwtjes weer!!! Zijn allemaal zeker handige dingen om te weten.... Vooral over het betalen met dollars, toch wel vervelend als je daar zit en je komt er dan pas achter...

Morgen gaan we naar het reisbureau; vlucht boeken, auto en 1e 2 dagen hotel Jullie horen het weer!
Geluk is een richting, geen punt
pi_17460580
Gaaf! Weet je al ongeveer welke route jullie gaan doen?

NB. dollars worden in principe wel geaccepteerd maar je kan wel een slechte wisselkoers verwachten als je ermee in winkels betaald. Je kan ze daar echter overal bij wisselkantoortjes omwisselen in pesos.
  dinsdag 2 maart 2004 @ 16:16:28 #34
72701 AtomicDog
dogs of the world unite!
pi_17463860
heb er een hekel aan als je zegt, wat je gezien "moet" hebben. Echt onzin, je moet lekker op vakantie gaan en een paar plaatsen opzoeken die je wilt gaan zien. Een auto huren is echt minder (tezij je dus echt met alle highliights op de foto terug wilt komen, 'been there, done that', 'die foto's kennen we al van Jan & Ans'), bussen zijn prima, frequent, luxe en goedkoop, of slechter en nog goedkoper, maar ook weer gezelliger. Trouwens je kunt daar overal gewoon pinnen.
  dinsdag 2 maart 2004 @ 17:28:59 #35
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_17465284
quote:
Op dinsdag 2 maart 2004 16:16 schreef AtomicDog het volgende:
Een auto huren is echt minder (tezij je dus echt met alle highliights op de foto terug wilt komen, 'been there, done that', 'die foto's kennen we al van Jan & Ans'), bussen zijn prima, frequent, luxe en goedkoop, of slechter en nog goedkoper, maar ook weer gezelliger.
Je weet je zoals altijd weer lekker subtiel uit te drukken, maar ik ben het wel met je eens..
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
  woensdag 3 maart 2004 @ 02:38:18 #36
21578 Elvislives
Fietstas, Pumista
pi_17474512
Ik zit nu in México, sinds 2 weken. al die tijd in Zacatecas bij een paar vrienden van me en maandag ga ik rondreizen, richting het zuiden.

Wat ik tot nu toe weet, tis hier onwijs relaxed, de mensen zijn zo gastvrij dat je je soms bijna gaat afvragen óf ze wel nee kunnen zeggen!

Busreizen? Doen! Ik heb al een aantal steden bezocht die ver weg liggen, ook 4 uur in de bus is echt goed te doen, af en toe komt er een mannetje met een gitaar binnenlopen en een beetje te pielen en zingen.
Dan komt er weer een oud kereltje die nauwelijks meer kan lopen om dingen te verkopen (niet kopen, de bus stopt op genoeg halteplaatsen met winkels)
en de bus is spotgoedkoop, voor lange reizen zeg maar.....euro per uur. Ligt ook aan hoeveel "sterren" de bus heeft.
Neem cd´s mee in de bus, evt iets te lezen, hoewel naar buiten kijken ook leuk is!

Enige zin die je hoeft te leren is "más cerveza por favor!"

Ik weet dus nog niet uit eigen ervaring welke steden echt leuk zijn, maar ik zal zo af en toe wel ns wat intypen in dit topicje!

Alvast fijne tijd daar en misschien kom ik je daar wel tegen
Adiós!
No chingues con mi barrio!
Vamos el TRI!
  donderdag 4 maart 2004 @ 11:43:19 #37
20790 Yvonnetje
Mooi hè, alles.....
pi_17492189
En jawel, er is geboekt!!!

We gaan van 13 april t/m 6 mei, ruim 3 weken dus. Vliegen naar Cancun, en hebben ook al een autohuur geboekt. De eerste paar dagen nog niet, lijkt me wel zo lekker om eerst een beetje te acclimatiseren, jetlag weg te slapen, en natuurlijk aan te zien hoe veilig de Mexicanen rijden

Bedoeling is om in ieder geval naar Palenque te rijden, verder nog geen idee!!!

Ohja; we moeten de auto ophalen vanaf het vliegveld. We moeten dus de 2e dag met de taxi of bus naar het vliegveld van Cancun. Ik heb gelezen dat het best duur is, en dat je er moeilijk komt... Is dit ook echt zo?
Als we aankomen hebben we namelijk een transfer naar het hotel (we hebben voor de eerste 2 nachten een hotel geboekt, de rest regelen we ter plaatse wel) en op de terugweg hebben we de auto dus nog (die we daar dan weer moeten inleveren). Moeten we er echt een paar uur voor uittrekken, of is het niet zo lastig als ik denk?
Geluk is een richting, geen punt
pi_17492587
Hebben jullie een hotel in Cancun of in Playa? Vanuit het busstation in Cancun èn Playa kan je direct naar het vliegveld. Die bussen rijden vanuit Playa ieder uur en vanuit Cancun ieder half uur. De kosten zijn behoorlijk, ik dacht 120 pesos (12 euro) pp. Als je in Cancun zit dan kan je met de stadsbus naar het vliegveld, dat kost je 60 pesos. Die bussen gaan iedere 20 minuten. In welk hotel zitten jullie de eerste dagen? Als jullie in Hacienda Raddison zitten (Cancun, gaan bijna alle Fly & Drive mensen heen), dan zitten jullie vlakbij de hoofdstraat waar die vliegveldbussen langs rijden.

Je kan natuurlijk ook een taxi nemen maar je word afgezet waar je bijstaat. Absolute afrader dus, ook als ze met "special prices" of whatever komen.
pi_17492952
Tip: Als je vanuit Cancun naar Palenque gaat, neem dan de weg tot Tulum langs de kust. Dan kan je Tulum en Playa del Carmen nog aandoen. Isla Mujeres is ook een aanrader, leuk om een dagje te doen. Een stukje onder Tulum kan je de nationale weg nemen die richting Mérida gaat. Je komt dan langs allerlei maya-dorpjes met wilde zwijnen en spelende kinderen op straat. Via Merida kan je dan heel mooi via de golf van Mexico naar het zuiden, langs Campeche, Champoton, etc. totdat je in Chiapas aankomt, dus Palenque. Als je in Palenque bent dan ben je ook niet ver van San Cristobal de las Casas en dat is een absolute aanrader!

Ik heb al weer helemaal zin om terug te gaan
  donderdag 4 maart 2004 @ 14:03:45 #40
20790 Yvonnetje
Mooi hè, alles.....
pi_17494620
Dat is leuk; route-tips! Bedankt!

We zitten in hotel Margaritas in Cancun.
Toen we boekten, konden we ervoor kiezen om er dus ook een transfer bij te boeken; onze 2e dag, als we de huurauto op gaan halen vanaf het vliegveld. Dit konden we doen voor 20 euro per persoon, maar dit leek me nogal veel dus maar niet gedaan. Bovendien is het natuurlijk altijd leuk om een keer met de bus te gaan Als ik het zo lees, moet dat wel goed komen dus!
Geluk is een richting, geen punt
pi_17494838
Margaritas, leuk! Daar heb ik de eerste 10 dagen van mijn verblijf in Mexico ook doorgebracht. Prima hotel en prima kamers. En als je de Avenida Yaxchilan uitloopt dan kom je bij het busstation, dus de bussen naar het vliegveld vinden moet geen probleem zijn. Kijk anders eens op mijn homepage, misschien dat je wat aan de info hebt. Je moet overigens onderin beginnen met het lezen van het dagboek http://www.mayinmexico.tk.
  donderdag 4 maart 2004 @ 14:21:25 #42
20790 Yvonnetje
Mooi hè, alles.....
pi_17494977
Danku, danku

Voorlopig weer genoeg leeswerk!
Geluk is een richting, geen punt
  donderdag 4 maart 2004 @ 14:30:11 #43
72701 AtomicDog
dogs of the world unite!
pi_17495140
quote:
Op donderdag 4 maart 2004 11:43 schreef Yvonnetje het volgende:
Ohja; we moeten de auto ophalen vanaf het vliegveld. We moeten dus de 2e dag met de taxi of bus naar het vliegveld an Cancun. Ik heb gelezen dat het best duur is.

[blah, blah, blah]

Moeten we er echt een paar uur voor uittrekken, of is het niet zo lastig als ik denk?
je bent anderhalve maand van-te-voren al aan 't voorbereiden op de taxi-rit van een hotel naar het vliegveld? my god. kun je iets aan 't toeval overlaten misschien? of bel het hotel alvast of ze voor 15 april om 5 over 12 's middags een taxi kunnen regelen naar 't vliegveld. is dat ten minste al geregeld voor 't geval alle taxi's 15 april een vrije dag hebben.
laat nog even weten of 't gelukt is. fijne vakantie.
tsss...
  donderdag 4 maart 2004 @ 14:33:02 #44
20790 Yvonnetje
Mooi hè, alles.....
pi_17495197
quote:
Op donderdag 4 maart 2004 14:30 schreef AtomicDog het volgende:

[..]

je bent anderhalve maand van-te-voren al aan 't voorbereiden op de taxi-rit van een hotel naar het vliegveld? my god. kun je iets aan 't toeval overlaten misschien? of bel het hotel alvast of ze voor 15 april om 5 over 12 's middags een taxi kunnen regelen naar 't vliegveld. is dat ten minste al geregeld voor 't geval alle taxi's 15 april een vrije dag hebben.
laat nog even weten of 't gelukt is. fijne vakantie.
tsss...
My God...
Het is gewoon een vraag. En zoals je ziet is er gelijk al een antwoord op. Zijn toch wel handige dingen om te weten. Heb niet zoveel zin om gelijk de 1e dag al uit te moeten zoeken hoe we er naartoe komen. Ik kan je dus nu al vertellen dat het wel gaat lukken.
Als ik totaal onvoorbereid op vakantie zou willen gaan, had ik dit topic uberhaupt niet geopend, dus tja je weet wat je te wachten staat als je dit topic opent.

Ik vind het dus gewoon leuk om nu al te bekijken wat er te doen is, en praktische dingen te wten. Beetje lezen in de LP en op internet zoeken naar reisverslagen e.d. Dat betekent dus niet dat ik niks aan het toeval wil overlaten, anders had ik wel een georganiseerde reis geboekt.

[ Bericht 11% gewijzigd door Yvonnetje op 04-03-2004 14:40:35 (tsss) ]
Geluk is een richting, geen punt
  donderdag 4 maart 2004 @ 14:50:17 #45
72701 AtomicDog
dogs of the world unite!
pi_17495488
quote:
Op donderdag 4 maart 2004 14:33 schreef Yvonnetje het volgende:

[..]

My God...
Het is gewoon een vraag. En zoals je ziet is er gelijk al een antwoord op. Zijn toch wel handige dingen om te weten. Heb niet zoveel zin om gelijk de 1e dag al uit te moeten zoeken hoe we er naartoe komen. Ik kan je dus nu al vertellen dat het wel gaat lukken.
Als ik totaal onvoorbereid op vakantie zou willen gaan, had ik dit topic uberhaupt niet geopend, dus tja je weet wat je te wachten staat als je dit topic opent.

Ik vind het dus gewoon leuk om nu al te bekijken wat er te doen is, en praktische dingen te wten. Beetje lezen in de LP en op internet zoeken naar reisverslagen e.d. Dat betekent dus niet dat ik niks aan het toeval wil overlaten, anders had ik wel een georganiseerde reis geboekt.
ja
pi_17497977
quote:
Op donderdag 4 maart 2004 14:50 schreef AtomicDog het volgende:

[..]

ja
Ik vind je mateloos irritant. Kappen nou, ok? Ik heb hier al eerder met je over gediscussieerd en iedereen heeft zijn eigen manier van op vakantie gaan, dus kraak geen manieren van anderen af, hou dan je mening aub voor je. Of ga verder in je eigen topic
  vrijdag 5 maart 2004 @ 09:26:36 #47
72701 AtomicDog
dogs of the world unite!
pi_17509467
quote:
Op donderdag 4 maart 2004 16:50 schreef Vogue het volgende:

[..]

Ik vind je mateloos irritant. Kappen nou, ok? Ik heb hier al eerder met je over gediscussieerd en iedereen heeft zijn eigen manier van op vakantie gaan, dus kraak geen manieren van anderen af, hou dan je mening aub voor je. Of ga verder in je eigen topic
ik gaf op onsubtiele wijze een alternatief
laten we het over mexico hebben
  vrijdag 5 maart 2004 @ 09:38:43 #49
72701 AtomicDog
dogs of the world unite!
pi_17509602
een tip dan maar. als je naar Cancun vliegt, blijf daar dan niet (doe je al, weet ik), ga ik ook niet naar Isla Mujeres (dikke Amerikanen die in golfkarretjes rondrijden en dezelfde Amerikanen achter een boom die je topless vrienden zitten te filmen - waar gebeurd), maar ff naar het zuiden naar Tulum; relaxte cabanas aan/op 't strand en als je dan per se wat moet doen, dan kun je naar die ruines daar lopen. veel Europeanen en lekkere beach-sfeer
  dinsdag 23 maart 2004 @ 11:02:52 #50
20790 Yvonnetje
Mooi hè, alles.....
pi_17908093
*subtiel schopje*

En over het Inentingen-vraagje; daar kan ik donderdag antwoord op geven, ga dan naar de GGD...

Ben inmiddels een beetje Spaans aan het leren van een CD-rom. Al is het waarschijnlijk niet veel wat je daarvan leert, waarschijnlijk na een aantal dagen daar kan ik beter Spaans dan over een week cd-rommen
Geluk is een richting, geen punt
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')