abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  maandag 11 september 2017 @ 20:35:51 #176
151749 Gnittoo
I WANT THAT ONE!
pi_173719358
vanavond npo 2 20.55u

quote:
Taxibotsing
kro-ncrv 11 september 2017

De komst van de taxi-app Uber veroorzaakt woede bij de bestaande taxichauffeurs. Als de politie niet optreedt, ondernemen zij zelf actie.

De digitalisering van ons dagelijks leven is met de nieuwe taxidienst UberPop weer een stapje verder opgeschoven. Met een simpele app op je mobiele telefoon is het mogelijk om je tegen een aantrekkelijke prijs van A naar B te laten vervoeren door automobilisten die daar officieel niet voor gekwalificeerd zijn. Je hoeft slechts in het bezit te zijn van een eigen auto om je als UberPop chauffeur aan te bieden. ’Een ordinaire snordersdienst’ volgens veel taxichauffeurs die de komst van de digitale concurrent met lede ogen aanzien: “Het is knokken voor een plakje kaas op je brood”.

Frans Bromet volgt in KRO-NCRV 2Doc: Taxibotsing de strijd van de gevestigde taxiwereld tegen Uber, een online programmaatje dat op den duur de Nederlandse vervoersmarkt wil gaan overheersen. De strijd wordt op verschillende niveaus beslecht. Waar de rechter uit moet maken of de dienst UberPop illegaal is (omdat bestuurders geen licentie hebben of belasting betalen) is de nieuwkomer voor de gevestigde taxichauffeurs een onaangename realiteit. Broodroof maar ook de ergernis over collega’s die voor de gewraakte vijand gaan werken, maken dat de sfeer op straat grimmig wordt.

Regie: Frans Bromet
pi_173723880
Ja, ik zat even naar die taxidocu te kijken en ik dacht ineens "Frans Bromet!" _O_

Wilde hier even melding maken van de docu, maar was dus al gedaan. ;)
Though the truth may vary this ship will carry our bodies safe to shore.
* * * Arcee's FOK!lijstjes * * *
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')