quote:Ja die broodbakmachines stellen ook geen ruk voor. De enige goeie is die van Panasonic. Kost wel een paar duiten (¤180-¤210) maar wel perfect resultaat.
Op maandag 16 februari 2004 11:37 schreef Litman het volgende:
Ok, iedereen kent wel van die broodbakmachinetypjes die na 49 Euro te hebben uitgegeven bij de Aldi en zonder morsen het geprepareerde meel plus wat chemicaliën in de de machine te hebben gegooid, zichzelf de nederlandse Paul Bocuse wanen.
quote:Vraagje:
Op donderdag 19 februari 2004 14:35 schreef devlinmr het volgende:[..]
Ja die broodbakmachines stellen ook geen ruk voor. De enige goeie is die van Panasonic. Kost wel een paar duiten (¤180-¤210) maar wel perfect resultaat.
Edit, over broodbakmachinens verder in het broodbakmachine topic graag
Bij mij is ciabatta vaak na 15-20 minuten al gaar op 200 graden (dacht ik).
Je kunt 'luisteren' of je brood gaar is door er op te kloppen, klinkt het hol dan is het gaar. Het is dan aan jezelf of je hem er toch nog wat langer in laat om een harder korstje te krijgen.
quote:Met volkoren tarwemeel werkte het perfect. Ligt misschien ook aan het gebruikte meel/bloem!
Op donderdag 19 februari 2004 14:35 schreef devlinmr het volgende:[..]
Bij de weg 500 meel en 400 water is m.i. een beetje vreemde verhouding. Ik dacht meer aan 500 en 300water
quote:wel eerlijk blijven, brood bakken is een vak, en niet makkelijk.
Op donderdag 19 februari 2004 17:29 schreef Litman het volgende:[..]
Met volkoren tarwemeel werkte het perfect. Ligt misschien ook aan het gebruikte meel/bloem!
quote:Ach zoeter valt wel mee met een telepeltje op een kilo bloem. 't brenkt wel je gist lekker op gang. Bier ook trouwens en dat geeft nog wat extra smaak zelfs.
Op donderdag 19 februari 2004 11:08 schreef Litman het volgende:[..]
Klopt, er is niets mooiers dan je deeg op het aanrecht gooien en er op slaan!
[..]Wordt je brood wel iets zoeter, hou ik persoonlijk niet zo van.....
[..]Beter bakresultaat in welk opzicht? Dat het brood bruiner wordt?
Beter bakresultaat. Weet niet meer waarom het precies is, geloof dat het was om het bakproces goed opgang te laten komen. Bij bladerdeeg producten zoals verse croissants zorgt de stoom er voor dat ze extra luchtig worden.
Misschien moet je hem wat lager in de oven zetten.quote:Op donderdag 19 februari 2004 16:22 schreef rooierooie het volgende:
Ca. 25-30 minuten op 220 graden...
Bedankt voor je reactie. Ik ga het gewoon nog een keertje proberen. Ik heb er die keer twee gemaakt en die tweede heb ik inderdaad lager in de oven gezet maar ook van die tweede was de korst keihard dus daar heeft het niet aan gelegen. Ik heb een klein elektrisch oventje, misschien moet ik die gewoon wat minder heet zetten ofzo...quote:Op maandag 23 februari 2004 08:43 schreef Tedda het volgende:
Misschien moet je hem wat lager in de oven zetten.
Met brood bakken moet je het gewoon een aantal keer fout doen en blijven proberen. Niet ophouden na het eerste mislukte brood.
Ik weet eigenlijk niet goed wat de oorzaak kan zijn van jouw probleem, daarvoor ben ik niet ervaren genoeg. Maar het kan misschien ook zijn dat je niet goed genoeg gekneed hebt of het niet lang genoeg hebt laten rijzen.
Die kleine oventjes kunnen enorm heet worden inderdaad, probeer het eens op 180 graden!quote:Op maandag 23 februari 2004 11:26 schreef rooierooie het volgende:
[..]
Ik heb een klein elektrisch oventje, misschien moet ik die gewoon wat minder heet zetten ofzo...
Beetje flauw nog. Ben toch nog te voorzichtig met zout.quote:Op dinsdag 16 maart 2004 16:15 schreef Pietverdriet het volgende:
Hoe smaakt het?
quote:Op dinsdag 16 maart 2004 16:17 schreef Pietverdriet het volgende:
Moet inderdaad altijd gevoelsmatig veel zout in brood.
Die van dat jozo is een goeie tip. Schrijf het gelijk op boodschappenlijstjequote:Op dinsdag 16 maart 2004 16:22 schreef Litman het volgende:
Probeer eens half zeezout, half jozo (om geen jodiumtekort te krijgen). Met zeezout voeg je met een klein beetje heel veel smaak toe!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |