abonnement Unibet Coolblue
pi_17072789
The Scissor Sisters. Niemand op Fok! heeft het erover. Hoe jammer...

In a nutshell:

Site?
www.scissorsisters.com

CD?
Weekje geleden uitgekomen. Self-titled.

Waar ken je ze van?
De Scissor Sisters versie van Pink Floyd's 'Comfortably Numb' á la Bee Gees heeft vooral in buitenlandse clubs veel airplay gekregen, mede door een keur aan goede remixes. In Nederland krijgt de originele versie op de clipzenders wat airplay, maar erg wijdverbreid is de kennis van deze band nog niet. 3fm en Kink zullen ze ook wel draaien, maar ik luister amper radio en heb dus geen idee. Ze hebben net een slot gescoord als het voorprogramma van Duran Duran.

Hoe klinkt het dan?
Moeilijk te benoemen. Rock, funk, disco en electro worden samengesmolten tot een zeer poppy mix van stijlen, met texten die vaak redelijk eenvoudig te behappen zijn. Lyrisch vind ik het Electric Six (vooral liedjes als Tits on the Radio), maar dan een treedje hoger. Bepaalde liedjes, zoals Mary, zijn dan daarentegen weer erg verfijnd en gevoelig qua tekst.

Leuk zeg. Kan ik ze ook zien?
Dat kan! 19 Februari staan ze in Paradiso. Volgens mij zijn er nog kaarten... tis wel op de donderdagavond in Paradiso, dus verwacht veel studenten

Wat zeggen de critici? (FWIW)
- "Their inventive pop vision will get swaggering rockstar funk back in the charts" (The Face)
- "The band might look like they shouldn't be taken too seriously but dismiss them at your peril" (NME)
- "So hip it hurts" (Attitude)
- "They are like the best of Elton John, bee gees and the best bits of your favourite bands. If you dont like these bands then you will probably love it anyway, just because its a classic" (Amazon.co.uk)

Mening TS?
Leuk! Het hangt aan elkaar van seventies en eighties jatwerk, maar what gives. Het klinkt een heel stuk fijner dan het gros van de pop(rock) die tegenwoordig uitkomt, ze doen tenminste hun best een eigen geluid neer te zetten, en dat lukt best goed vind ik. Ze staan op high rotation in mijn playlist, that's for sure.

Trois Pistoles
pi_17072864
ik vind het toch knap hoe ze een klassieker als Comfortably Numb zo anaal kunnen verkrachten, niet normaal....

zulke gasten zouden ze gewoon in de gevangenis moeten gooien

pi_17072956
Ach. Zie het als een experiment dat (voor jou) niet geslaagd is.

Ik vind het origineel ook oneindig vele malen mooier, maar dan alsnog vind ik een interpretatie die het als The Bee Gees doet klinken grappig Goed, of met muzikale eeuwigheidswaarde, dat is een ander verhaal natuurlijk.

Trois Pistoles
pi_17089910
Zojuist viel ik haast van de bank, ik zag dat gedrocht van een clip.
Een cover of een eigen interpetatie: ik vind 't allemaal best, maar dit heeft nix met muziek te maken, ik sta op 't punt aangifte van verkrachting te doen.

Het ergste van dit soort jatwerk vind ik nog altijd dat ze er een single van maken, en daarmee doen alsof 't hun nummer is.
90% van de doelgroep zal nog nooit van Pink Floyd gehoord hebben, laat staan van dit nummer.
Zoiets zouden ze duidelijk moeten laten blijken, op z'n minst uit respect voor de échte artiesten. Zonder dit nummer zou waarschijnlijk nooit iemand van the Scissorsisters gehoord hebben, terwijl ze nu uiteraard de attentie getrokken hebben waardoor er genoeg mensen zich geneigd zullen voelen om ook de rest van hun crap aan te zullen schaffen.

pi_17089996
Wil geen advocaat van de duivel spelen, maar ik heb the Scissor Sisters juist niet leren kennen door hun Floyd-ripoff, maar door 'Laura'. Beluister dat liedje eens. Was het andersom geweest had ik inderdaad anders naar de band gekeken denk ik.

Groot is wel een understatement voor dit topic zeg.

Trois Pistoles
pi_17143515
Die cover is is...vreselijk!!
pi_17143581
Ik vind ze geweldig!

Edit: Ik moet zeggen dat ik het wel grappig vond om Comfortably Numb ineens op MTV te zien. Ik had dat nummer echt al maanden geleden.

We lopen achter hier.

Sit back, relax.
pi_17144454
Eindelijk een medestander.

Comfortably Numb was inderdaad al maanden voor het album uitkwam verkrijgbaar, evenals de meeste andere liedjes - volgens mij is er hevig gelekt.

Nederlandse releasedate voor CD is volgens mij de achttiende ... althans, dat las ik op BOL.com

Trois Pistoles
pi_17148495
Ze hebben de single (12") wel al bij la la land in Den Haag .
Ik denk dat ik em morgen maar even ga halen *blij*.
Sit back, relax.
pi_17149101
Misschien ben ik je wel voor. Die wil ik ook

LaLaLand is praktisch om de hoek, dus wedden dat ik sneller ben

Trois Pistoles
pi_17152770
quote:
Op vrijdag 13 februari 2004 13:29 schreef ParanoidEv het volgende:
Die cover is is...vreselijk!!
* ParanoidEv nomineren doet voor de Understatement Of The Year-award.

Troosteloze cover.

"Bijna niemand durft de islam te bekritiseren en te bespotten zoals dat met het christendom werd en wordt gedaan, terwijl daar gezien het totalitaire en onderdrukkende karakter van de islam toch alle reden toe is." ~ H.Heeresma
pi_17153039
Mwoa, ik vind de cover wel wat hebben eigenlijk TS heeft me wel nieuwsgierig gemaakt naar het album, ga ik maar eens een keertje luisteren dan! En als ze op een donderdag optreden, niets mis met de donderdagavonden in Paradiso
  vrijdag 13 februari 2004 @ 19:25:52 #13
27648 Weakling
available in strong mint
pi_17153110
Ik ken alleen maar de single, dus helemaal eerlijk is mijn mening niet, maar ik vind het nogal een lazy rip-off van Fisherspooner op de 1 of andere manier ...
There he goes. One of God's own prototypes. Some kind of high powered mutant never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
  vrijdag 13 februari 2004 @ 19:32:19 #14
54847 inspiral
poor misguided fool
pi_17153271
Abba meets Bee Gees.
Leuk voor even, over een half jaartje heeft niemand het er meer over.
Hyped by NME.
I hate to be loved, but I need to feel wanted || [url=http://www.barflyonline.co.uk/]Barfly[/url], best unsigned UK band around
pi_17153872
quote:
Op vrijdag 13 februari 2004 17:06 schreef Rosnesda het volgende:
LaLaLand is praktisch om de hoek, dus wedden dat ik sneller ben
Je woont in Voorburg toch? Ik in Den Haag.
Racen?

Sit back, relax.
pi_17154876
quote:
Op vrijdag 13 februari 2004 19:50 schreef Burger_Queen het volgende:

[..]

Je woont in Voorburg toch? Ik in Den Haag.
Racen?


Deal. Ik woon in Voorburg, maar slaap dit weekend in hartje centrum. Mail me maar als je er iets om wil verwedden

Ontopic: Ik vind het een logische reactie om te zeggen dat dit een eendagsvlieg is die leunt op de hype die bladen als NME weten te fabriceren, en normaal ben ik daar niet zo gevoelig voor. Ik vind echter écht dat dit album meer is dan alleen hype. Luister eens naar 'Mary'... genieten geblazen.

Aan de ene kant snap ik de release van Comfortably Numb als single: gimmick/shock-effect -> veel airplay. Wat alleen zo jammer is dat het meteen voor veel mensen een etiket 'liedjesverkrachters' op deze act plakken ... terwijl de rest van het album dat niet totaal rechtvaardigt.

Trois Pistoles
pi_17156511
quote:
Op vrijdag 13 februari 2004 13:31 schreef Burger_Queen het volgende:
Edit: Ik moet zeggen dat ik het wel grappig vond om Comfortably Numb ineens op MTV te zien. Ik had dat nummer echt al maanden geleden.
Ja, ik heb dat nummer ook al bijna een jaar. Maar dan met net iets andere beats...

ps: ik vind het nummer dus wel goed... cover of niet, ik kan 10000 slechtere covers noemen die je tegenwoordig tegenkomt.

pi_17157123
Het staat ook heel erg interessant om het af te kraken natuurlijk.
Het niet leuk vinden omdat het gros dat vindt. Oh well.
Sit back, relax.
pi_17157218
Ik hoorde ze van de week voor het eerst op MTV. Ik vind ze tot nog toe fabuleux! met een woord ge-wel-dig!
pi_17157276
quote:
Op vrijdag 13 februari 2004 19:25 schreef Weakling het volgende:
Ik ken alleen maar de single, dus helemaal eerlijk is mijn mening niet, maar ik vind het nogal een lazy rip-off van Fisherspooner op de 1 of andere manier ...
Het lijkt er idd wel in bepaalde aspecten veel op, maar ik denk dat het in principe potentie heeft om zich tot iets nieuws te ontwikkelen. De clip van Comfortabily Numb was helaas wel een regelrechte rip-off van ie van Fischerspooner's Emerge.
pi_17157914
de muziek zelf vind ik best ok
alleen jammer dat hij er doorheen gaat zingen
pi_17158142
Mag ik nog even toevoegen dat ze voor het Southern Fried label ook een remix hebben gedaan voor Bucci Bag - More Lemonade?

Te beluisteren op: http://www2.southernfriedrecords.com/site/...

pi_17158445
Na die deerniswekkende cover van Comfortably Numb heb ik al niet eens _zin_ meer om me in de rest van hun oeuvre te verdiepen. Misschien gaat er nu een geweldige band aan me voorbij, maar jammer dan.. genoeg andere leuke muziek. Hier zakt echt m'n broek van af..
Like a steam locomotive, rollin' down the track
He's gone, gone, and nothin's gonna bring him back
pi_17161577
quote:
Op vrijdag 13 februari 2004 22:08 schreef MaartenHG het volgende:
Mag ik nog even toevoegen dat ze voor het Southern Fried label ook een remix hebben gedaan voor Bucci Bag - More Lemonade?

Te beluisteren op: http://www2.southernfriedrecords.com/site/...


Thanks for the tip - hij klinkt wel grappig, overduidelijk Scissor Sisters, maar weer in die vocals in Bee Gees stijl. Ik vind persoonlijk de andere stijlen die ze naar voren brengen op het album nét iets leuker.
Trois Pistoles
  zaterdag 14 februari 2004 @ 00:34:15 #25
11916 Beetle
Allesweter.... maar nu ff niet
pi_17162168
quote:
Op dinsdag 10 februari 2004 22:05 schreef Rosnesda het volgende:De Scissor Sisters versie van Pink Floyd's 'Comfortably Numb' á la Bee Gees heeft vooral in buitenlandse clubs veel AIRplay gekregen, mede door een keur aan goede remixes.
Wat een merkwaardig toeval. Een mixer genaam Timbearcub (ook bekend als Beardie Weardie) heeft een mix gemaakt van dit nummer op de muziek van Air.

Ik mag de link niet plaatsen maar heb er wel een sample van gemaakt. Klinkt al een stuk meer in de richting van het origineel.

Check!

Het kan nog veel gekker! Wat dacht je van een mix van Scissor Sisters met.... Pink Floyd??! Zelfde recept, kan de link niet plaatsen maar een sample heb ik toch even in mekaar geklust. Deze keer niet met "Comfortably numb" maar met... "Run like hell". De mix werd gemaakt de DJ Riko.

Halverwege gaat de mix overigens over in "Feeling Fascination" van Human League.

Check!

Edit:
Link gefixed.

[Dit bericht is gewijzigd door Beetle op 14-02-2004 01:00]

abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')