abonnement Unibet Coolblue
pi_17041198
Wie geeft mij hét recept voor de lekkerste hartige quiche?

Meestal probeer ik iets met ham, spek, paprika, ui en champignon, maar er moet meer te varieëren zijn, lijkt me!

pi_17041460
iets met vis, zalm ofzo ?

Me zus had een keer broccolli/tomaat gemaakt

pi_17041535
Quiche is toch altijd hartig
BEAR... FORCE... ONE! HOO HA!
pi_17041686
Sjemig, krijg ik daar opeens zin in zeg, en heb ik natuurlijk niet.

Je wordt bedankt he

pi_17041730
men neemt een schaal (zon 20 cm doorsnee)
Bodem invetten met wat boter.
bodem bedekken met 6 lapjes bladerdeeg (ingevroren)
6 eieren kloppen met geraspte kaas en ui (naar wens )
Zalm uit blik halen en over de bodem verspreidende hele mix eroverheen.
40 a 45 min in de oven (of tot de taart wat bruin begint te worden en het niet een natte boel is
En smakelijk eten:)
pi_17041776
Men kope een quiche bij de Appie Heijn en men steke hem in zijn mik.
BEAR... FORCE... ONE! HOO HA!
pi_17041908
quote:
Op maandag 9 februari 2004 21:59 schreef Kaensterle het volgende:
Men kope een quiche bij de Appie Heijn en men steke hem in zijn mik.
Er moet wel smaak aan zitten
  maandag 9 februari 2004 @ 22:05:55 #8
83600 Ocealith
Deze username slaat nergens op
pi_17042065
Bij mij gaan er altijd een hoop resten in, die ik nog over had van de vorige week.

Verplichte onderdelen: ei, spekjes, ui, doperwtjes, worteltjes.

pi_17042179
Doperwtjes, wortels, klinkt goed. Broccoli en tomaat moet ook kunnen. Dank allen!

Geraspte kaas was ik vergeten, maar dat is inderdaad ook een standaard ingredient bij mij...

  maandag 9 februari 2004 @ 22:36:30 #10
56819 Kimske
Juf in wording
pi_17043411
kaas, wortel, broccoli, champignons of tofu = lekkerrrrrrrrrrr ( zie post in andere topic!)
Stem:
http://www.businesschallenge.nl/261-dhr_l_tome.html
en maak kans op een notebook!
pi_17047682
Quiche met zalm en broccoli blijft één van mijn favorieten. Mijn moeder maakt wel eens quiche met uien, spekjes en currypasta. Vreemde combinatie maar dat is echt heerlijk...

Ik hou sowieso erg van quiche, maar ik heb geen oven.

Are you pondering what I'm pondering?
pi_17051684
Paddestoelen en blauwe kaas vind ik altijd erg lekker in een quiche.
Frankly my dear, I don't give a damn. Smike. O+.
pi_17052539
quote:
Op maandag 9 februari 2004 21:58 schreef Koenijntje het volgende:
bodem bedekken met 6 lapjes bladerdeeg (ingevroren)
6
Net zo lekker en veel minder vet is om deeg voor hartige taart te gebruiken, ook ingevroren in plakjes.
Een dag niet lekker gegeten is een dag niet geleefd!!
  woensdag 11 februari 2004 @ 01:55:48 #15
27191 zoooitje
Mevrouw Puinhoop voor Jou!!!
pi_17078103
Prei
teentje knoflook
vers gemalen peper
spek
ham
pi_17094234
Maak hem meestal met de volgende ingredienten

bloem
boter
olie
3 eieren
melk
2 ons halfom gehakt
1½ ons runder gehakt
3 preitjes
100 gr kaas
½ paprika
½ courgette
2 kleine uitjes
peterselie
1 tomaat
artissjokken harten
zout
peper

de 3 eieren zijn als deklaag dus niet door rest heen

pi_17094846
Broccoli, geitenkaas, geschaafde amandelen.
"Bloemen zijn rood jongeman... "
Zo. Dan witte gullie dè ôk wir.
pi_17105439
spek snijden, bakken
champignons snijden en bakken
eieren kloppen met melk
bladerdeeg in quichevorm
champignon en spek erin, ei erover
de oven in
  donderdag 12 februari 2004 @ 14:14:10 #19
51213 Powder
Wild & Innocent
pi_17116754
Valt een hartige taart ook in de categorie quiche? Dan is mijn favoriet uientaart (met spekjes), met een bladerdeeg bodem.

Mmmmmm krijg er spontaan zin in als ik er aan denk!!

WARNING: The consumption of alcohol may leave you to wonder what the hell happened to your bra.
pi_17117255
Met Mon Chou en shoarmavlees (evt met wat prei erdoor)

Verder kan je er alles in stoppen wat je zelf het lekkerste vind. Veel experimenteren dus!

"No hay mal que por bien no venga" Geen ongeluk zo groot, of er is altijd nog wel een geluk bij
pi_17117305
Die met Shoarma en roomkaas is erg lekker Vind ik het lekkerst met zanddeeg bodem.

Ook lekker is een hele simpele, die je het best koud kan eten:

- bladerdeeg
- ham
- spek
- eimengsel
- grote lading bieslook
- kaas

Three two one I'm the bomb
And I'm ready to go off on your ship
pi_17120026
quote:
Op donderdag 12 februari 2004 14:36 schreef Peregrijn het volgende:
Die met Shoarma en roomkaas is erg lekker Vind ik het lekkerst met zanddeeg bodem.
Ik maak mijn bodems altijd zelf, dus zanddeeg is het enige wat je bij mij kan krijgen Leuk trouwens dat ik niet de enige ben die deze combi lekker vind en kent. Het is namelijk niet de eerste combi waar je aan denkt.
"No hay mal que por bien no venga" Geen ongeluk zo groot, of er is altijd nog wel een geluk bij
pi_17126256
quote:
Op donderdag 12 februari 2004 16:21 schreef Mariposa het volgende:

[..]

Ik maak mijn bodems altijd zelf, dus zanddeeg is het enige wat je bij mij kan krijgen Leuk trouwens dat ik niet de enige ben die deze combi lekker vind en kent. Het is namelijk niet de eerste combi waar je aan denkt.


Ik heb het volgens mij uit een boekje met ovengerechten. Maar gebruik je dan nooit bladerdeeg? Dat vind ik toch ook wel erg lekker bij sommige gerechten.
Three two one I'm the bomb
And I'm ready to go off on your ship
pi_17127369
quote:
Op donderdag 12 februari 2004 20:13 schreef Peregrijn het volgende:
Ik heb het volgens mij uit een boekje met ovengerechten. Maar gebruik je dan nooit bladerdeeg? Dat vind ik toch ook wel erg lekker bij sommige gerechten.
Ik kan me voorstellen dat dat soms wel lekkerder is, maar ik moet over het algemeen zoutarm eten. Daarom maak ik deeg ed zelf, dan kan ik het zout eruit laten, of maar een heel klein beetje toevoegen.
"No hay mal que por bien no venga" Geen ongeluk zo groot, of er is altijd nog wel een geluk bij
pi_17128043
Deeg:
225 g bloem
100 g boter
1/2 thl zout
tot kruimels kneden. Dan 3 eetl water erbij en tot deeg kneden. Uitrollen en in de ingevette vorm doen.
20 min op 200 C voorbakken (zonder vulling).
30 min op 180 C bakken met vulling.

Dat voorbakken hoort met een steunvulling van bijvoorbeeld bonen in alu-folie, maar ik doe het altijd zonder en dat werkt ook prima. Als je niet voorbakt dan wordt het een kleffe bende.

Prei vulling:
2 preien
ontbijtspek
100 g kaas (goudse, maar geitenkaas is ook lekker)
150 ml slagroom
2 eieren
zout & peper

Spek bakken, prei bakken. Slagroom en kaas erbij. Op het laatst de eieren erdoor roeren en direct op de voorgebakken bodem gieten. Dan een half uurtje in de oven tot de vulling stevig is maar niet droog.

Tomaat vulling:
400 g gepelde tomaten in plakjes
100 g kaas
150 ml slagroom
2 eieren
zout & peper
ontbijtspek (op de bodem meebakken)

Spinazie vulling
Diepvriesspinazie
verder hetzelfde als de andere vullingen.
Je moet er voor zoregn dat de vulling goed warm is en zeker niet te nat als je 'm op de bodem giet. Anders krijg je een erg kleffe bodem.

Wil iedereen die in telekinese gelooft nu mijn hand op steken?
| Foto's van toen en nu | Icons | Whatpulse keyboard | .NET developer? |
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')