abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_16908836
Ik wil in oktober naar EthiopiŽ voor ene reis met mijn ouders.

Heeft iemand wat informatie over dit land, volgnes mijn ouders is het er prachtig maar volgens mij is er alleen maar woestijn en hongerende mensen!

ik ben De_Sigaar
pi_16908877
ethiopie.pagina.nl

Al geloof ik niet dat je serieus bent.

pi_16908879
Waarom wil je er dan naartoe?
En waarom is het volgens je ouders prachtig?
pi_16908912
Vraag een brochure aan..
en waarom perse Ethiopie?
Ga eens naar www.thehungersite.com en klik elke dag een keer.
pi_16908915
quote:
Op donderdag 5 februari 2004 12:58 schreef suimasen het volgende:
Waarom wil je er dan naartoe?
En waarom is het volgens je ouders prachtig?
ze hadden het over een heel mooie cultuur met heel veel kerken ofzo? en het zo er christenlijk zijn, maar ik dacht dat het dara allemaal moslims waren!
ik ben De_Sigaar
pi_16908932
quote:
Op donderdag 5 februari 2004 12:58 schreef Biancavia het volgende:
ethiopie.pagina.nl

Al geloof ik niet dat je serieus bent.


toch bedankt!
ik ben De_Sigaar
pi_16908976
Sprinkhanen?

even quoten:

quote:
Algemeen

EthiopiŽ kent een grote verzameling van volkeren. Er zijn zo'n 80 etnische groepen en men spreekt er meer dan 290 verschillende talen.

Het is een groot land met een oppervlakte van 1.137.000 vierkante kilometer. Het grenst in het noorden aan Eritrea, in het zuiden aan Kenia, in het westen aan Soedan en in het oosten aan SomaliŽ.

De natuur is zeer divers. In het zuiden subtropisch en groen en in het noorden bergen met een gemiddelde hoogte tussen de 2000 en 3000 meter. Door de droogte en ontbossing zie je hier veel erosie.

Het massatoerisme heeft nog niet toegeslagen en westerlingen zijn in EthiopiŽ een bezienswaardigheid. De wegen zijn meestal niet geasfalteerd en matig tot slecht begaanbaar. Openbaar vervoer is in het zuiden bijna niet aanwezig. Je kunt je het beste verplaatsen per landcruiser.

Eten

Het belangrijkste voedsel in EthiopiŽ is 'injera'. Dit is een gegiste, sponsachtige, zurige, koude pannenkoek. Op de koek ligt een prutje van geitenvlees of groenten. Op woensdag en vrijdag wordt er in EthiopiŽ geen vlees gegeten en kun je het in de restaurants in het zuiden ook niet krijgen. In het noorden en de grotere steden is de keus wat uitgebreider. De injera wordt gemaakt van tef, een tarwesoort die in extreme omstandigheden (droogte) wil groeien. In het zuiden is er naast de injera ook spaghetti of omelet te krijgen. In grote hotels en restaurants worden ook westerse maaltijden gereserveerd.

Taal

EthiopiŽ heeft een eigen schrift dat afwijkt van het westerse handschrift. Amhaars is de officiŽle taal van EthiopiŽ. Vooral in de steden spreekt men ook wel Engels.

Klimaat en beste reistijd

Het droge seizoen ten noorden van Addis Abeba duurt van oktober tot mei. Het regenseizoen duurt van eind juni tot eind september. Maar ook in december en januari kan het in het zuiden flink regenen, wat kan leiden tot overstromingen, weggespoelde wegen en wegverzakkingen.

De hoge ligging van het land en de natte moesson van de Indische oceaan zijn van invloed op de weersomstandigheden in EthiopiŽ. Omdat de tropenzon altijd hoog staat, is er bijna geen verschil tussen de seizoenen. De gemiddelde jaartemperatuur ligt op 30 graden in de tropische, lager gelegen streken en op 5 graden in de bergstreken.

Kleding

Zomerse en warme kleding zijn beide nodig. Ook een regenjack mag niet in je bagage missen. Overdag kan het erg warm zijn en 's avonds koud wanneer de zon is ondergegaan. Een afritsbare broek is handig. Zonnebril en pet zijn ook nodig. In de kerken en kloosters moeten schouders en knieŽn worden bedekt. Goede wandelschoenen mogen ook niet ontbreken.

Elektriciteit

De netspanning is 220 volt. Omdat de elektriciteit vaak uitvalt of gewoon niet aanwezig is is het verstandig een zaklamp mee te nemen.

FinanciŽn
- Maak uw keuze -ReisverzekeringReizen en recreatieAutoverzekeringKoopsompolisDoorlopend kredietLenenPersoonlijke leningBrandverzekeringHypothekenBeleggenBeleggingsfondsenSparenGeldzaken

De munteenheid in EthiopiŽ is de birr. Dollars en euro's worden bij de banken geaccepteerd. Ook in sommige hotels kan geld worden gewisseld, al is de koers voor vooral kleine biljetten onvoordelig. Creditcards worden slechts in een aantal hotels in de hoofdstad Addis Abeba geaccepteerd. Travellercheques kun je bij sommige banken inleveren maar niet overal. Het is beter contant geld in euro's of dollars mee te nemen.

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er flappentaps zijn waar je met MasterCard en Cirrus of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Tijd en jaartelling

Het tijdsverschil met Nederland bedraagt twee uur. Het is in Nederland ten opzichte van EthiopiŽ twee uur later. In de zomer is dit ťťn uur, omdat EthiopiŽ geen zomertijd kent. De EthiopiŽrs verdelen de dag in twee keer twaalf uur. De dag begint voor hun 's morgens om zes uur. Is het voor ons dus 10 uur 's morgens dan is het in EthiopiŽ vier uur 's morgens.

Ook de jaartelling verschilt met de onze. EthiopiŽ hanteert de Juliaanse tijdrekening en niet de christelijke jaartelling. De kalender is 7 jaren en 113 dagen later begonnen. Het was voor ons januari 2003 en voor hun april 1995. Ze hebben een jaar van twaalf maanden van dertig dagen en een dertiende maand van 5 dagen. In EthiopiŽ viert men nieuwjaarsdag op 11 september.

Gezondheid

Voor EthiopiŽ zijn diverse inentingen nodig. In een aantal gebieden in EthiopiŽ komt malaria voor. Door de slechte hygiŽne krijgen veel reizigers last van diarree. Middelen tegen maag- en darmstoornissen mogen niet in de bagage ontbrekenn. Ook O.R.S., paracetamol, keeltabletten, muggenolie en zonnebrandolie wordt geadviseerd om mee te nemen. Water kun je niet uit de kraan drinken, behalve in de hoofstad Addis Abeba daar zit namelijk veel chloor in. In de meeste steden is mineraalwater in flessen te krijgen. Zorg altijd dat je voldoende water bij je hebt.

Kijk voor actuele informatie over de gezondheidsrisico's op de site van het Landelijk CoŲrdinatiecentrum Reizigersadvisering. Het LCR geeft de nationale standaarden uit voor gezondheidsadviezen voor reizigers naar de (sub)tropen. Uiteindelijk is er altijd een persoonlijk advies nodig, bijvoorbeeld via het Reizigersspreekuur van de GGD of gespecialiseerde Travel Clinics. Ook de adressen hiervan zijn op de site van het LCR te vinden.

Veilig op reis

Reizen in sommige landen of streken kan risico's met zich meebrengen. Dat hoeft je er lang niet altijd van te weerhouden om op pad te gaan, maar bij een goede voorbereiding hoort wel dat je je op de hoogte stelt van eventuele risico's.

Dat kan via de site van Buitenlandse Zaken, het ministerie dat de bekende reisadviezen geeft. Niet alleen over de risico's in oorlogsgebieden, maar ook over andere zaken waar je ter plaatse rekening mee dient te houden, zoals kleine criminaliteit, de verkrijgbaarheid van brandstof, de eventueel gebrekkige kwaliteit van drinkwater, medische voorzieningen of binnenlandse vluchten.
http://www.andersreizen.nl/index.html?info/et01c01i.html


En hier, een link naar een reisverslag van iemand die in ethiopie is geweest: http://www.andersreizen.nl/index.html?verslag/et01c01.html
Geluk duurt je leven lang.
pi_16908988
quote:
Op donderdag 5 februari 2004 13:00 schreef suimasen het volgende:
http://www.lonelyplanet.com/destinations/africa/ethiopia/ .
Dankje, die link zit er heel hulpvol uit!
ik ben De_Sigaar
pi_16909016
Unox, the worst operating system.
pi_16909096
quote:
Op donderdag 5 februari 2004 12:57 schreef De_Sigaar het volgende:
Ik wil in oktober naar EthiopiŽ voor ene reis met mijn ouders.

Heeft iemand wat informatie over dit land, volgnes mijn ouders is het er prachtig maar volgens mij is er alleen maar woestijn en hongerende mensen!


Je ouders hebben volledig gelijk! Ethiopie is zo ontzettend veel meer dan wat je op de tv ziet!
Unox, the worst operating system.
pi_16909153
Shit zeg,
best interessant dit allemaal...
Ga eens naar www.thehungersite.com en klik elke dag een keer.
  donderdag 5 februari 2004 @ 13:07:19 #13
76300 ill_Bill
I need fresh blood.
pi_16909154
Zoek gelijk wat famillie van me op
I got a problem solver, and his name is Revolver.
pi_16909165
quote:
Op donderdag 5 februari 2004 12:57 schreef De_Sigaar het volgende:
Ik wil in oktober naar EthiopiŽ voor ene reis met mijn ouders.

Heeft iemand wat informatie over dit land, volgnes mijn ouders is het er prachtig maar volgens mij is er alleen maar woestijn en hongerende mensen!


het is maar waar je zin in hebt
MICROSOFT: Most Intelligent Customers Realize Our Software is Only for Fools and Teenagers.
  donderdag 5 februari 2004 @ 13:09:11 #15
44602 Svyatagor
A great face for radio
pi_16909220
quote:
Op donderdag 5 februari 2004 13:07 schreef martijntie het volgende:

[..]

het is maar waar je zin in hebt


Inderdaad. In Marbella kun je tenminste kroketten krijgen.
We don't stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing.
Check mijn band Glorybox
  donderdag 5 februari 2004 @ 13:10:24 #16
12646 Oom_Agent
†Heee.......stop es ff......!!
pi_16909260
quote:
Op donderdag 5 februari 2004 13:01 schreef Geluk het volgende:

In EthiopiŽ viert men nieuwjaarsdag op 11 september.


Hmmm......die datum komt me bekend voor.
Wat zijn we aan het doen ???
  donderdag 5 februari 2004 @ 13:11:19 #17
20435 Dante_A
Multidisciplinair
pi_16909288
Injera
Liever elke anderhalve minuut een vliegtuig over mijn hoofd dan ťťn keer in de week een draaiorgel in m'n straat.
Europeanen aller landen verenigt u.
Meten is weten, zolang je weet wat je meet.
Chanson du jour: Sonic Youth - Cross the Breeze
pi_16909310
quote:
Op donderdag 5 februari 2004 13:11 schreef Dante_A het volgende:
Injera
Is dat te eten?
Ga eens naar www.thehungersite.com en klik elke dag een keer.
  donderdag 5 februari 2004 @ 13:13:12 #19
44377 Litman
Live a sunny life!
pi_16909353
Lijkt me een mooi en interessant land om eens naar toe te gaan, maar pas wel een beetje op :

Reisadvies EthiopiŽ
Nog steeds geldig op 5 februari 2004

Het reizen naar de volgende gebieden in EthiopiŽ wordt ontraden:
- de Afar-regio;
- het gehele Ethiopische-Eritrese grensgebied;
- de grensgebieden met SomaliŽ en Kenya;
- de grensgebieden met Soedan, met name Gambela.

Het wordt dringend afgeraden in EthiopiŽ te reizen na zonsondergang.

Als gevolg van het toegenomen aantal roofovervallen in en om Addis Abeba, maar nu ook zuiderlijker (de weg naar Jimma, tussen Sodo en Arba Minch, de Bale mountains en in Awash National Park) wordt verhoogde waakzaamheid aangeraden.

Alvorens naar de Somali-regio, ofwel het gehele gebied ten oosten van de lijn Harar-Moyale alsmede de zuidelijke regio ofwel de grensstreek met Kenia te reizen, wordt geadviseerd om, gelet op de onstabiele veiligheidssituatie in die gebieden, contact op te nemen met de Nederlandse ambassade in Addis Abeba.

Direct luchtverkeer tussen EthiopiŽ en Eritrea is niet mogelijk.

Indien men voornemens is voor langere tijd in EthiopiŽ te verblijven wordt geadviseerd de Nederlandse ambassade in Addis Abeba op de hoogte te stellen van het verblijf.

Bron: http://www.minbuza.nl/default.asp?CMS_ITEM=3F0A298EA5674FE8B79258B91E44983BX3X73123X52

"the same sun that melts the wax, hardens the clay"
pi_16909420
quote:
Op donderdag 5 februari 2004 13:13 schreef Litman het volgende:
Lijkt me een mooi en interessant land om eens naar toe te gaan, maar pas wel een beetje op :

Reisadvies EthiopiŽ
Nog steeds geldig op 5 februari 2004

Het reizen naar de volgende gebieden in EthiopiŽ wordt ontraden:
- de Afar-regio;
- het gehele Ethiopische-Eritrese grensgebied;
- de grensgebieden met SomaliŽ en Kenya;
- de grensgebieden met Soedan, met name Gambela.

Het wordt dringend afgeraden in EthiopiŽ te reizen na zonsondergang.

Als gevolg van het toegenomen aantal roofovervallen in en om Addis Abeba, maar nu ook zuiderlijker (de weg naar Jimma, tussen Sodo en Arba Minch, de Bale mountains en in Awash National Park) wordt verhoogde waakzaamheid aangeraden.

Alvorens naar de Somali-regio, ofwel het gehele gebied ten oosten van de lijn Harar-Moyale alsmede de zuidelijke regio ofwel de grensstreek met Kenia te reizen, wordt geadviseerd om, gelet op de onstabiele veiligheidssituatie in die gebieden, contact op te nemen met de Nederlandse ambassade in Addis Abeba.

Direct luchtverkeer tussen EthiopiŽ en Eritrea is niet mogelijk.

Indien men voornemens is voor langere tijd in EthiopiŽ te verblijven wordt geadviseerd de Nederlandse ambassade in Addis Abeba op de hoogte te stellen van het verblijf.

Bron: http://www.minbuza.nl/default.asp?CMS_ITEM=3F0A298EA5674FE8B79258B91E44983BX3X73123X52


Zolang dit gaande is zou ik dus nooit naar zo'n land gaan...
Tenzij je het nieuws wil halen..
Ga eens naar www.thehungersite.com en klik elke dag een keer.
  donderdag 5 februari 2004 @ 13:15:48 #21
20435 Dante_A
Multidisciplinair
pi_16909426
quote:
Op donderdag 5 februari 2004 13:11 schreef vdo28 het volgende:

[..]

Is dat te eten?


Ja, ik eet nog wel eens Ethiopisch/Eritrees, er zitten er een aantal van dat soort restaurants hier in de buurt. Het is echt lekker.

Het idee is een beetje dat je met je hele gezelschap ťťn grote pannenkoek (injera) krijgt. Zo'n injera is dus echt heel groot. Op die injera ligt dan op 'jouw' gedeelte het eten dat jij hebt besteld. Je gebruikt de pannenkoek tegelijk als bord en bestek en aan het eind heb je ook de helft van het bestek en het bord opgegeten.

Liever elke anderhalve minuut een vliegtuig over mijn hoofd dan ťťn keer in de week een draaiorgel in m'n straat.
Europeanen aller landen verenigt u.
Meten is weten, zolang je weet wat je meet.
Chanson du jour: Sonic Youth - Cross the Breeze
  donderdag 5 februari 2004 @ 13:24:09 #22
44377 Litman
Live a sunny life!
pi_16909675
quote:
Op donderdag 5 februari 2004 13:15 schreef vdo28 het volgende:

[..]

Zolang dit gaande is zou ik dus nooit naar zo'n land gaan...
Tenzij je het nieuws wil halen..


Vooral de grensstreken zijn gevaarlijk, je moet "gewoon" goed oppassen en zorgen, dat je goed geinformeerd bent ter plaatse.
Dat betekent dat je het beste in je hotel of bij de ambassade t.z.t. de meest recente informatie kunt opvragen.

Als je al die waarschuwingen zo onder elkaar ziet lijkt het gevaarlijker , dan het in werkelijkheid is.
Maar een beetje gevaar is er altijd in die landen. Is ook een beetje de charme van zo'n land natuurlijk.

"the same sun that melts the wax, hardens the clay"
pi_16909979
quote:
Op donderdag 5 februari 2004 13:24 schreef Litman het volgende:

[..]

Vooral de grensstreken zijn gevaarlijk, je moet "gewoon" goed oppassen en zorgen, dat je goed geinformeerd bent ter plaatse.
Dat betekent dat je het beste in je hotel of bij de ambassade t.z.t. de meest recente informatie kunt opvragen.

Als je al die waarschuwingen zo onder elkaar ziet lijkt het gevaarlijker , dan het in werkelijkheid is.
Maar een beetje gevaar is er altijd in die landen. Is ook een beetje de charme van zo'n land natuurlijk.


Ja maar toch...
Volgens mij kun je maar het beste mensen kennen daar,..
Toch zou ik niet gaan als zulke dingen aan de hand zijn..
Voor ons is het charme, voor hen niet
Ga eens naar www.thehungersite.com en klik elke dag een keer.
pi_16910005
quote:
Op donderdag 5 februari 2004 13:15 schreef Dante_A het volgende:

[..]

Ja, ik eet nog wel eens Ethiopisch/Eritrees, er zitten er een aantal van dat soort restaurants hier in de buurt. Het is echt lekker.

Het idee is een beetje dat je met je hele gezelschap ťťn grote pannenkoek (injera) krijgt. Zo'n injera is dus echt heel groot. Op die injera ligt dan op 'jouw' gedeelte het eten dat jij hebt besteld. Je gebruikt de pannenkoek tegelijk als bord en bestek en aan het eind heb je ook de helft van het bestek en het bord opgegeten.


Klinkt wel gezellig, maar waar smaakt het naar dan?
Ga eens naar www.thehungersite.com en klik elke dag een keer.
  donderdag 5 februari 2004 @ 13:45:17 #25
83938 De_Sigaar
lekker paffen!
pi_16910356
quote:
Op donderdag 5 februari 2004 13:07 schreef vdo28 het volgende:
Shit zeg,
best interessant dit allemaal...
inderdaad! Het ziet er echt prachtig uit zeg!

heb ook al gelezen dat het regenseizoen in September ophoudt, dus dat zou betekenen dat het in Oktober nog mooi groen is en we geen last van de regen hebben, ideaal!

Verder heeft mijn vader heel goede zakenrelaties in EthiopiŽ dus over de veiligheid hoef ik volgens hem niet in te zitten.


Heb er al zin in!

Bedankt allemaal!

ik ben De_Sigaar
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')