quote:Goed idee!
Op woensdag 4 februari 2004 17:32 schreef Litman het volgende:
Apart maar erg lekker: stokjes met echt pittige salami (van de slager) of een andere pittige worst (chorizo bijv) en olijven.pizza zonder bodem eigenlijk
2 teentjes knoflook, 3 dl bier (1 flesje), 400 gram geraspte belegen, Edammer kaas, 1 eetlepel maizena, peper, zout, 2 theelepels Worchestersauce, 2 theelepels scherpe mosterd, zuurdesembrood of bruin stokbrood
Pel de knoflook, halveer de teentjes en wrijf de kaasfondueschaal of braadpan er mee in. Schenk het bier in de schaal op pan en verwarm dit tot het begint te bruisen. Zet de warmtebron laag en voeg al roerende de kaas toe tot deze gesmolten is. Roer de maizena uit met 1 eetlepel water en bind hiermee de fondue. Breng de fondue op smaak met zout, peper, Worchestersauce en mosterd.
Lekker met bijvoorbeeld zuurdesembrood of bruin stokbrood, augurkjes, zilveruitjes en een witlofsalade met appel
Overigens neem ik zelf vaak lekker zwaar bier voor dit recept (hoe meer alcohol hoe beter ) en soms ook nog een andersoortig kaasje erbij. Leef je uit...
Heel erg bedankt, ik ga 'm binnenkort zeker proberen!
quote:Zing!
Op donderdag 5 februari 2004 12:36 schreef Isabeau het volgende:
Oh, nog een vraagje. De AH verkoopt 3 soorten kant & klaar kaasfonduespul. In van die bakjes met een zakje kruiden erop en in een Zwitsere Degelijkheid Uitziende Verpakking (dat grote pak). En dan nog iets Is dat te eten en zo ja welke is het beste/lekkerst?
Die heb ik wel eens als ik geen tijd heb om het zelf te maken en die is echt heel erg lekker.
Andere ook wel eens geprobeerd maar dat vond ik echt niks.
Erg lekker om te dippen:
- Perzik (van die halve perziken op siroop in stukjes snijden!)
- Banaan
- Appel
- Peer
- Champignons
- Cherrytomaatjes
- Brocolliroosjes
jammie jammie!!
Ik maak de fondue altijd zelf, met aantal zakjes geraspte kaas en een stukje danish blue! Gorgonzola kan ook.
[Dit bericht is gewijzigd door XcUZ_Me op 05-02-2004 12:40]
quote:Oh, wat voor pakje bedoel je dan? Ik bedoel dat spul dat bij de kaas in het koelgedeelte ligt.
Op donderdag 5 februari 2004 12:37 schreef shmoopy het volgende:
Oeps, je bedoelde de bakjes, ik had het over zo'n pakje.
quote:Ik ben lekker wakker.
Op donderdag 5 februari 2004 12:39 schreef Isabeau het volgende:[..]
Oh, wat voor pakje bedoel je dan? Ik bedoel dat spul dat bij de kaas in het koelgedeelte ligt.
Ik dacht dat je zo'n 1-persoonsbakje bedoelde, die heb je tegenwoordig ook nl.
Maar goed, zo'n groter, plat pak, waar je met 2/3 man van kunt eten, die heb ik dus altijd van Zing.
quote:Ja Viv, maar het is zo lekker.
Op donderdag 5 februari 2004 12:39 schreef Vivi het volgende:
Je wordt er wel dik van he
quote:Je moet het ook niet elke dag eten
Op donderdag 5 februari 2004 12:47 schreef shmoopy het volgende:[..]
Ja Viv, maar het is zo lekker.
quote:Die zijn érg goed inderdaad. Over het algemeen ben ik echt voor zélf maken, maar in dit geval is ó'n pak zéér goed te doen!
Op donderdag 5 februari 2004 12:46 schreef shmoopy het volgende:
Maar goed, zo'n groter, plat pak, waar je met 2/3 man van kunt eten, die heb ik dus altijd van Zing.
quote:
Op donderdag 5 februari 2004 12:47 schreef shmoopy het volgende:[..]
Ja Viv, maar het is zo lekker.
quote:Ik kan wel 5 kilo erbij gebruiken! Vanavond eten we kaasfondue
Op donderdag 5 februari 2004 12:39 schreef Vivi het volgende:
Je wordt er wel dik van he
quote:Hej, dat komt goed uit, ik moet er ongeveer 5 kwijt
Op donderdag 5 februari 2004 18:28 schreef Annastacia het volgende:[..]
Ik kan wel 5 kilo erbij gebruiken! Vanavond eten we kaasfondue
Eet smakelijk
Uit eigen ondervinding kan ik inmiddels melden dat ik een glazen rond ovenschaaltje heb gebruikt (kaas gesmolten in magnetron), bovenop een theelichtje. Ging prima!quote:Op zondag 14 november 2004 16:41 schreef MissyMirjaM het volgende:
ik heb geen warmhoudplaten, wel 1 theelichtje
maar ik neem aan dat dat te weinig is?
Gaat vrij makkelijk hoor. De kaas stolt weer en dan krijg je de pan eigenlijk zo schoon.quote:Op zondag 14 november 2004 16:42 schreef Martijn_77 het volgende:
Hoe krijg je de pan na afloop eigenlijk goed en snel kaas vrij?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |