abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 21 mei 2004 @ 20:34:05 #51
65653 Spindizzy
FUCK-A-DOODLE-DO!
pi_19301090
quote:
Op vrijdag 21 mei 2004 20:26 schreef Oblivion het volgende:


Hint!!! Hint!!!
Haaaaai
Nothing is ever easy Zeddicus Zu'l Zorander (Wizard's First Rule)
Go then, there are other worlds than these Jake (The Gunslinger)
pi_19301142
Haaaai nou kom maar op met die lekkere recepten van je

Je had toch nog iets met eieren?
This whole world is wild at heart and weird on top
pi_19301146
Heb je een lekker receptje met Haai?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_19301172
tvp voor mijn echtgenoot
#geen
  vrijdag 21 mei 2004 @ 20:39:07 #55
65653 Spindizzy
FUCK-A-DOODLE-DO!
pi_19301219
quote:
Op vrijdag 21 mei 2004 20:36 schreef Oblivion het volgende:
Heb je een lekker receptje met Haai?
Haaiencurry?

Zal ff recept uittikken van de eiercurry
Nothing is ever easy Zeddicus Zu'l Zorander (Wizard's First Rule)
Go then, there are other worlds than these Jake (The Gunslinger)
pi_19301291
quote:
Op zaterdag 24 januari 2004 15:19 schreef yvonne het volgende:
Rijst: altijd pakistaanse rijst, ruikt al heel lekker bij het koken, basmati rijst dus

Goede 2e is de surinaamse rijst

Voor de kleuren, denk aan safraan, denk aan kleurstoffen die je in paki/suri winkels kunt kopen.

De kip:
ontvellen, bovenkant kerfjes inmaken,
een mengsel maken van joghurt, garam masala, paprikapoeder (wel uit de pakiwinkel halen, dat is totaal anders dan de onze) en cayennepeper, ook uit de pakiwinkel.
De kip insmeren, laten rusten en in de oven langzaam laten garen.



Denk er aan dat die paki paprikapoeder snoeiheet is he.
Pandan, basmati en surinaamse rijst
pi_19301326
quote:
Op vrijdag 21 mei 2004 20:41 schreef Juup© het volgende:

[..]

Voor de kleuren, denk aan safraan, denk aan kleurstoffen die je in paki/suri winkels kunt kopen.

De kip:
ontvellen, bovenkant kerfjes inmaken,
een mengsel maken van joghurt, garam masala, paprikapoeder (wel uit de pakiwinkel halen, dat is totaal anders dan de onze) en cayennepeper, ook uit de pakiwinkel.
De kip insmeren, laten rusten en in de oven langzaam laten garen.


Denk er aan dat die paki paprikapoeder snoeiheet is he.

Ik stop even met lezen hier, heb net gegeten en krijg alweer trek in al die lekkere dingen.
pi_19301338
quote:
Op vrijdag 21 mei 2004 20:37 schreef DuchessX het volgende:
tvp voor mijn echtgenoot
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  vrijdag 21 mei 2004 @ 20:54:36 #59
65653 Spindizzy
FUCK-A-DOODLE-DO!
pi_19301608
Eier- en linzencurry



Voor 4 personen

75 gr groene linzen
7.5 dl groentebouillon
6 eieren
2 el plantaardige olie
3 kruidnagels
¼ tl zwarte peperkorrels
1 ui, gesnipperd
2 verse chilipepers, fijngehakt
2 teentjes knoflook, geperst
2.5 cm verse gemberwortel, fijngehakt
2 el currypasta
400 gr tomaatblokjes (blik)
½ tl suiker
1.75 dl water
½ tl garam masala
peterselie, fijngehakt ter garnering


1 Kook de linzen in de bouillon in ong. 30 minuten tot ze zacht zijn. Giet ze af en zet ze weg.

2 Kook de eieren 10 min.. Laat ze wat afkoelen, pel ze en snijd ze in de lengte doormidden.

3 Verhit de olie in een grote pan en bak de kruidnagels en de peperkorrels 2 minuten. Voeg ui, pepers, knoflook en gember toe en roerbak ze 5-6 minuten.

4Voeg de currypasta toeen bk deze al roerend 2 minuten mee. Voeg tomaten, suiker en water toe en laat de saus onder af en toe roeren 5 minuten zachtjes koken tot hij indikt.

5 Voeg gekookte eieren, linzen en garam masala toe. Laat het geheel afgedekt 10 minuten zacht koken. Garneer met peterselie en serveer direct.

------------------------------

Ik gooi er in het begin (bij de peper en kruidnagel) ook wat komijnzaad en mosterdzaad bij. En op het eind natuurlijk een handvol koriander er overheen.

[ Bericht 0% gewijzigd door Spindizzy op 21-05-2004 20:57:40 (Mosterdzaaf bestaat helemaal niet) ]
Nothing is ever easy Zeddicus Zu'l Zorander (Wizard's First Rule)
Go then, there are other worlds than these Jake (The Gunslinger)
pi_19301648
Ik vond hem heerlijk in ieder geval....
This whole world is wild at heart and weird on top
pi_19301660
Waanzinnig Spindizzy!!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_19658542
quote:
Op vrijdag 21 mei 2004 20:54 schreef Spindizzy het volgende:
Eier- en linzencurry

[afbeelding]

Voor 4 personen
Dit komt vanavond op tafel...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zaterdag 5 juni 2004 @ 17:28:11 #63
65653 Spindizzy
FUCK-A-DOODLE-DO!
pi_19665647
quote:
Op zaterdag 5 juni 2004 11:05 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Dit komt vanavond op tafel...
Benieuwd of je het lekker vindt
Nothing is ever easy Zeddicus Zu'l Zorander (Wizard's First Rule)
Go then, there are other worlds than these Jake (The Gunslinger)
pi_19666866
quote:
Op zaterdag 5 juni 2004 17:28 schreef Spindizzy het volgende:

[..]

Benieuwd of je het lekker vindt
Wordt verschoven naar morgen...
Had teveel soep gemaakt...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_19687171
Nou Spindizzy, het was heerlijk...
Ik hoop dat je meer recepten hebt, deze gaat in de grote map!

Thanks!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_19699766
Tandoori
  maandag 7 juni 2004 @ 10:50:52 #67
65653 Spindizzy
FUCK-A-DOODLE-DO!
pi_19699852
quote:
Op zondag 6 juni 2004 18:07 schreef Oblivion het volgende:
Nou Spindizzy, het was heerlijk...
Gelukkig

Ken je deze website aL

Mamta's Kitchen

Haal ik ook erg veel recepten vandaan
Nothing is ever easy Zeddicus Zu'l Zorander (Wizard's First Rule)
Go then, there are other worlds than these Jake (The Gunslinger)
pi_19724504
Nee, maar de url staat nu onder het kopje "Indiaas"
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_19758740
Patak vind ik op zich best lekker, en dan heb ik het over de curry paste. Dat houdt in dat je wel al je eigen groeten enzo erin moet stoppen. Heb Curry eten eigenlijk pas goed geleerd toen ik ging studeren in Engeland. Allereerste curry was een vindaloo, shit dat was heet.

Mijn favoriet is toch
Chicken Tikka Buhna
Onion Bahji
Pupadum
Peswhari nanbrood
Rijst
Kingfisher of Cobra biertje en dan zit ik echt vol

Een recept van Jamie Oliver (www.bbc.co.uk/food)
quote:
Ingredients

5 tbsp vegetable oil
2 tsp mustard seeds
1 tsp fenugreek seeds
3 fresh green chillies, deseeded and thinly sliced
1 handful curry leaves
2 thumb-sized pieces of fresh ginger, peeled and coarsely grated
3 onions, peeled and chopped
1 tsp chilli powder
1 tsp turmeric
6 tomatoes, chopped
1x400ml/14fl oz tin coconut milk
salt
For the fish version:
4x225g/8oz fresh haddock fillets, skinned and pin-boned
1 knob tamarind paste or 1 tsp tamarind syrup
1 large handful baby spinach (optional)
1 good handful fresh coriander, chopped (optional)

For the chicken version:
4 chicken breasts, sliced into 1cm/ ½ in strips
1 tbsp coriander seeds, crushed

For the vegetarian version:
800g/1¾lb mixed vegetables, chopped (potatoes, courgettes, peppers, onions, sweet potatoes, spinach, chard, cauliflower, lentils, beans - use your imagination)

Method

1. Heat the oil in a pan, and when hot add the mustard seeds. Wait for them to pop, then add the fenugreek seeds, fresh green chillies, curry leaves and ginger, Stir and fry for a few minutes.
2. Using a food processor, chop the onions and add to the same pan. Continue to cook for 5 minutes until the onion is light brown and soft, then add the chilli powder and turmeric.
3. Using the same food processor, pulse the tomatoes and add these to the pan. Cook for a couple of minutes then add one or two wineglasses of water and the coconut milk. Simmer for about 5 minutes until it has the consistency of double cream, then season carefully with salt.
4. Take this sauce as a base.
To make the fish curry, add the fish and tamarind to the sauce and simmer for 6 minutes. Feel free to add some baby spinach and chopped coriander at the end of the cooking time.
5. For the chicken version, stir-fry the chicken strips and coriander seeds until lightly coloured, then add to your sauce and simmer for 10 minutes.
6. For the vegetarian version, simply add all your veg to the sauce at the beginning when you add your onions. Continue to cook as normal and simmer until tender.
pi_21787914
Is alweer veel te lang geleden.

Indiaase Kippensoep!

1 Ui.
1a 2 wortels.
1 knoflook. (teentje)
1 rode peper. (met de pitjes erbij... )

Dit hele verhaal in de maalmachine... Lekker makkelijk.

Dan:

50 gram boter.
50 gram bloem. (ik doe meer, maar goed)
3 theelepels garam masala.
Handje koriander, peterselie

Prutje in de boter smoren, bloem erbij, even verder laten smoren.

1 liter kippenboullion. (neem die van struik... )
Langzaam erbij gieten.

En doe dan niet hetzelfde als ik: Ik vergeet de rijst...
Rijst alvast koken!!! Voordat je aan dit hele verhaal begint!!


1 of 2 kipfilets, in repen geknipt, en aanbakken, kan eventueel in de masala.
Niet te bruin laten worden.

Dan neem je de prut na 15 minuten zachtjes koken, van het vuur, even zeven.
Rijst erin, kip erin. Afmaken met zeezout, misschien wat chillipoeder, als je van pittig houdt.
Nog een paar takjes koriander.

Voila.... Een heerlijke kippensoep. Indiaas...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_21789044


En zo ziet dat eruit...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  maandag 6 september 2004 @ 20:50:58 #72
65653 Spindizzy
FUCK-A-DOODLE-DO!
pi_21790386
*komt topic binnenstormen*
quote:
Op maandag 6 september 2004 20:37 schreef Oblivion het volgende:
Blijf het Indiaas topic in de gaten houden...
Kom maar op
Nothing is ever easy Zeddicus Zu'l Zorander (Wizard's First Rule)
Go then, there are other worlds than these Jake (The Gunslinger)
pi_21791573
Beloofd is beloofd!

Dit heb ik gemaakt zonder de bloemkool, en heb zoete aardappels gebruikt.

Zoveel je gasten hebt zoveel aardappels.
5 eetlepels olie.
3 centimeter gember
2 uien.
1 1/2 tomaat. (maar daar heb ik gewoon een heel blik stukjes tomaten voor gebruikt... )
koriander.
bloemkool.
zeezout.
water
kurkuma
garam masala
komijn
peper. (cayenne)

Hak de uien fijn.
schil de gember, flinterdun door, en dan flinterdunne reepjes.
breek de bloemkool in middelgrote roosjes.
snij de aardappels in plakjes.

rooster de komijnzaadjes al roerend in een hete wadjan op middelhoog vuur, tot ze iets donkerder worden en beginnen te geuren. Laat dit afkoelen en maal ze tot poeder.
Ik heb dus gewoon komijn al in poedervorm... erin gedaan...

Alles bakken, dus aardappels net niet gaar, bloemkool, alles eruit halen, (apart dus!!!) alles laten uitlekken, en dan staat hier dat je dus nog 3 eetlepels olie in de pan moet hebben zitten, nou niet dus...
De uien hier in doen, lichtbruin bakken. Gember erbij, door bakken tot middelbruin.
Dan tomaten.
Dan roerbakken tot deze prut donkerder wordt en het lijkt (duh) of de olie zich scheid van de saus.

Nu gaan we kokkerellen!

Dan gooi je kurkuma, cayenne, koriander en zout, alhoewel het zout genoeg is...
1 minuut roerbakken.
En hier heb ik er nog 2 eetlepens milde currypasta van PATAK!! erbij gegooid!!
Aardappels erbij, bloemkool roosjes dan een eetlepel water eroverheen, deskel op de pan, 3-5 minuten laten door laten pruttelen.

Deksel van de pan,
Garam masala en de geroosterde komijnzaadjes erin doen.
Zachtjes roeren om het geheel te mengen, en het vuur uitzetten.. (joh echt?)

Eet smakelijk!!

Oh, de maten voor de kruiden, ik heb er gewoon op gevoel in gedaan,maar hier staan de maten zo halve theelepels enzo....

En ik heb er nog geniepig een teentje knoflook in gedaan en een dikke scheut slagroom....
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  maandag 6 september 2004 @ 21:47:47 #74
65653 Spindizzy
FUCK-A-DOODLE-DO!
pi_21791664
Klinkt goed! Ik was al op zoek naar recepten met zoete aardappel. Die liggen altijd naar me te lonken op de markt maar ik heb er niet veel recepten voor. Heb er wel 's samosa's mee gemaakt, was erg lekker!.
Nothing is ever easy Zeddicus Zu'l Zorander (Wizard's First Rule)
Go then, there are other worlds than these Jake (The Gunslinger)
pi_21791759
quote:
Op maandag 6 september 2004 21:47 schreef Spindizzy het volgende:
Klinkt goed! Ik was al op zoek naar recepten met zoete aardappel. Die liggen altijd naar me te lonken op de markt maar ik heb er niet veel recepten voor. Heb er wel 's samosa's mee gemaakt, was erg lekker!.
Was eigenlijk een ingeving, die dingen zijn zo lekker...
Lu heeft zitten smullen!!
Ik ook trouwens!!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_21802968
Ja die aardappels waren zeker voor herhaling vatbaar. Ik ga hier in het hele dorp op zoek naar ze. Vriendlief vond ze ook het lekkerst
This whole world is wild at heart and weird on top
pi_21802995
Schoot, ben het belangrijkste vergeten!!!

Donkere basterd suiker!!
Klinkt heel goor, maar vind het vaak een beetje zurig....dus gooi ik er suiker bij...
Works for me!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_21803004
straks komt spindizzy nog met haar maggiblokjes
This whole world is wild at heart and weird on top
  dinsdag 7 september 2004 @ 14:41:01 #79
33549 Thomasumo
User 33549 reporting for
pi_21803637
TV bloody P!
I am SO omniscient that if there were to be two omnisciences, I'd be both!
pi_21815784
Wat ik me nou altijd afvroeg? Wat drink je bij Idiaas eten. Zelf neem ik er altijd bier om mijn tong en gehemelte te blussen want ik kan niet goed tegen scherp voer. Maar misschien is er wel een indiaase drank die er bij hoort, weet iemand dat?
pi_21815968
quote:
Op dinsdag 7 september 2004 23:41 schreef LSS het volgende:
Wat ik me nou altijd afvroeg? Wat drink je bij Idiaas eten. Zelf neem ik er altijd bier om mijn tong en gehemelte te blussen want ik kan niet goed tegen scherp voer. Maar misschien is er wel een indiaase drank die er bij hoort, weet iemand dat?
Lassie..
quote:
Perzik en frambozen lassie
Als klein jongentje was ik idolaat van de hond Lassie die iedere week op de televisie heldendaden verrichtte. In zwart wit natuurlijk. Toen ik later nog een speelfilm zag waarop het trouwe dier wel duizend kilometer terug naar zijn oude baasje liep, kon Lassie voor mij helemaal niet meer stuk.

Groot was de teleurstelling toen bleek dat Lassie niet één hond was maar dat er wel vier Schotse collies gebruikt werden die ieder een bepaald trucje kenden. Tegenwoordig ben ik fan van de Indiase lassie; het koele drankje van gepureerd fruit of groente en yoghurt, waar je te hete curries mee blust.

2 perziken
100 gram frambozen
2,5 deciliter (Turkse) yoghurt
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels suiker
2,5 deciliter koolzuurhoudend bronwater
Zorg voordat je begint dat de yoghurt en het bronwater goed gekoeld zijn. Schil de perziken en verwijder de pit. Doe ze samen met de frambozen, de yoghurt, het citroensap en de suiker in een blender. Laat deze draaien tot alles tot een gladde massa gepureerd is. Giet het bronwater er bij en laat de blender nog tien seconden draaien. Schenk het mengsel in vier glazen.

KLAAS KASMA


Ik maak hem meestal van mango!
Ik maak 'm ook met gecrushde ijsblokjes.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_21848502
Gister Chicken Balti gehad, al moet ik toegeven dat het van Marks&Spencer was. Maar het was heeeerlijk
pi_22840885
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zondag 24 oktober 2004 @ 15:08:10 #84
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_22841690
TVP

Krijg er honger van!!
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_22857042
Heeft iemand een recept van gulab jamon?
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_22869249
Als Hindoestaanse is de Indiase en Hindoestaanse keuken bijna dagelijkse kost voor mij:

Zal hier wel af en toe recepten neerzetten.

Gulab Jaman (Melkballetjes in suikerstroop)

Ingrediënten:

4 deciliter water
125 gram meel (zelfrijzend)
37.5 eetlepels suiker
25 eetlepels melkpoeder (verkrijgbaar bij de Surinaamse winkels)
2 eetlepels gesmolten boter
theelepel bakpoeder
Bereiding:

Meng het melkpoeder met de ghee tot een kruimelige massa. Voeg er het zelfrijzend bakmeel en het bakpoeder aan toe en maak er met de vingers een kruimelig deeg van. Doe er iets water bij en vorm dan een stijf deeg. Pak in een vochtige doek en laat het 3 uur staan. Haal het deeg los en laat het, krachtig wrijvend over een met bloem bestoven werkvlak, in fijne kruimels uiteen vallen. Sprenkel er wat water over en vorm er balletjes ter grootte van een walnoot van.
Verhit de olie en frituur de balletjes licht goudbruin. Schud de pan tijdens het frituren om, zodat de balletjes gelijkmatig kleuren. Neem uit de pan en laat goed uitlekken. Doe de suiker met het water in een pan en breng aan de kook. Laat zachtjes koken tot het mengsel iets kleverig wordt. Laat de balletjes voor het opdienen minstens 0.5 uur in de siroop staan. Dien warm of gekoeld op.
pi_22870983
Dank je! Ik hou niet zo van heel zoete dingen, maar dit was heerlijk!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_24053651
Palak Paneer

Paneer Palak is een verrassende combinatie van Paneer en Palak. Paneer is de Indiase kaas die bereid is van melk. Palak is het Indiase woordje voor spinazie. Palak Paneer is een vegetarisch gerecht uit India. De zeer fijn gehakte spinazie wordt zacht meegebakken met de paneer.

Ingrediënten:

1½ kg verse spinazie
2 -3 takjes korianderzaad
2 uien, grof gesneden
4 cm gemberwortel, geschild
4 teentjes knoflook
5 eetlepels olie
400 g paneer (Indiase roomkaas)
2 tl koenjit (hardie of kurkuma)
4 vleestomaten, grof gesneden
3 dl yoghurt
2 - 3 pepers, fijngesneden, zaadjes verwijderd
2 - 3 tl massala
zout naar smaak
Voorbereiding:
Was de verse spinazie en blancheer deze vervolgens in ruim kokend water ongeveer 3 minuten. Druk het vocht eruit na het koken en snijd het heel fijn. Korianderzaad in droge koekenpan roosteren en in vijzel fijnstampen. Uien, gember en knoflook pureren.

Bereiding:
Verwarm in een pan olie. Laat het heet worden en bak vervolgens de paneer goudbruin. Laat de gebakken paneer uitlekken op keukenpapier. In achtergebleven olie uimengsel met koriander en massala in ± 4 minuten goudbruin fruiten. De koenjit even meebakken. Spinazie, tomaat, paneer, yoghurt, pepers en zout toevoegen aan het geheel, even roeren en daarna nog ongeveer 5 minuten stoven. Schep het tijdens stoven af en toe om.

Serveertips:
Serveer de paneer palak met roti of basmati rijst en mangochutney. Probeer het ook eens met tortilla of pita brood.
pi_24053656
Mango Lassi

Lassi is een Indiase yoghurt drank. Het is vergelijkbaar met milkshake. Voor milkshake wordt melk gebruikt, voor lassi daarentegen wordt yoghurt gebruikt.

Ingrediënten:

1 kopje vruchtvlees van een rijpe mango
1/3 kopje koud water
1,5 kopje yoghurt
4 eetlepels suiker
½ theelepel citroensap
6 ijsblokjes.

Bereiding:
Doe de ijsblokjes in een blender. Maak ze fijn. Doe er vervolgens mango, yoghurt, suiker, citroensap en water bij. Pureer het geheel totdat schuimig wordt. De lassi is nu gereed om te serveren. Serveer het wel gekoeld.

Tips:
Om er een nog meer zomers gevoel aan te geven, kan de lassi gegarneerd worden met een stukje fruit om het glasrandje
De mango kan vervangen door een andere favoriete fruitsoort voor een andere smaak lassi.
pi_24053658
Om het paneer zelf te maken heb ik hier nog een recept:

Paneer, de Indiase kaas

Paneer, de Indiase kaas bereid van melk. Paneer is een delicatesse voor de vegetariër, een niet-vegetariër zal paneer echter ook heerlijk vinden.

Ingrediënten:
1 liter melk
1/2 theelepel limoensap of citroenzuur

Bereiding:
Breng de melk aan de kook. Wanneer de melk begint te koken, voeg je de limoensap toe. Vervolgens ga je roeren. Blijf roeren totdat het geheel gaat stollen, zo ongeveer 4 á 5 minuten. Des te langer je roert des te harder de kaas uit eindelijk zal zijn. Wanneer je ziet dat er een heldergele vloeistof met klonten overblijft, haal je de pan van het vuur.

Schenk de inhoud van de pan daarna in een stevige doek die je hebt geplaatst boven een vergiet. De doek goed afknopen om het vocht eruit te laten lopen. Laat de gestolde melk vervolgens afkoelen. Wanneer het vocht eruit is plaats je een gewicht op de gestolde melk om het geheel verder te binden, steviger te maken en het overtollige vocht eruit te krijgen. Doe het in de koelkast. Dit proces kan 1 dag duren. Vergeet geen teil of bord te plaatsen onder het vergiet om het vocht op te vangen. De Paneer is enkele dagen houdbaar. Het dient wel gekoeld te blijven.

Paneer is een veelzijdig melkproduct. Het wordt gebruikt om zoetwaren, snacks en groeten mee klaar te maken. Paneer wordt veel gebruikt voor massala gerechten. Het blijft zijn vastigheid behouden ('smelt niet weg') tijdens het koken en daarom wordt het vaak verwerkt in groenten.
pi_25163823
Okay, om dit topic weer eens nieuw leven in te blazen... Een kickje dus....
Heb ik net bij de turk een kruid, (soort noot) gehaald, dacht dat het kardamon was? Of karmadon? Nu weet ik de naam toch niet meer...
En al helemaal niet waar ik het nu voor moet gebruiken...

Wie kan dit ophelderen?
Op het zakje staat caramon.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_25166017
Ik heb de zaadjes gekraakt in de vijzel en het goedje wat eruit kwam goed fijngestamt.
Is een hele frisse fijne smaak, bijna pepermunt achtig.
En heb het in de rijst gedaan, waarschijnlijk net niet genoeg, al kon ik het wel lichtelijk proeven.

Maar wat is toch de originele naam, zodat ik even lekker gaan zitten googlen...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_25166064
Kardamom (Nederlands), cardamon in het Engels. Ziet het er zo uit?: http://www.xquis.com/products/_nl/kardemom.htm
Vaak in Indiase desserts en zo.
Indiaas eten
pi_25166179
Die in het zakje zitten zijn alleen iets groener, kan dat?
Dus het klopte wel van de rijst..
Harstikke bedankt!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_25166270
quote:
Kardemom
Kardemom is een heerlijk kruid om in de keuken te gebruiken.

De Officiele naam is : Elettaria Cardamomum.

Het kan in veel gerechten worden toegepast.

Chutneys, currys ,worst en brood en gebak.

In het midden oosten wordt het aan de koffie toegevoegd als teken van gastvrijheid.

Kardemom heefteen heerlijke geur die vrij snel verloren gaat.

Koop daarom nooit gemalen Kardemom, maar koop een kleine hoeveelheid hele peulen bij de Indische Toko.

Maal of vijzel de peulen zelf en U zult beloond worden meteen overheerlijke geur die naarEucalyptes neigt.

Het ontbreken van deze geur is een teken dat U oude Kardemom heeft.


bron.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_25167541
Misschien interessant om te proberen? Receptje kippulao met saffraan (uit een boek):

450 gram rijst
4 eetlepels ghee
1/2 theelepel saffraanpoeder
1 gebroken kaneelstokje
3 kruidnagels
2 geplette kardemoms
2 eetlepels sultanarozijnen
2 eetlepels witte amandelen
300 gram kipfilet in blokjes

- roer de rijst en de helft van de ghee in een pan met dikke bodem tot er een laagje ghee op de korrels zit. Voeg de saffraan en de kruiden toe en giet er 7,5 d. koud water bij. Breng het mengsel afgedekt aan de kook. Daarna het vuur laag draaien en 20 minuten koken zonder het deksel van de pan te halen.
- Bak de rozijnen, amandelen en kipblokjes in de rest van de ghee. Roer ze door de rijst en laat het geheel 5 minuten staan voordat je het serveert.
  maandag 21 februari 2005 @ 22:48:42 #97
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_25196750
Iemand nog een leuk recept for Keema Mutter/ Keema Matar???
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_25240100
quote:
Op donderdag 24 februari 2005 21:42 schreef releaze het volgende:
ik was pas voor het eerst in een indiaas restaurant en kregen we vooraf een soort cracker en drie verschillende sausjes waarin het gedipt kon worden, knoflooksaus, een soort van appelstroop saus, en een groen muntsausje

en die laatste vond ik wel erg lekker... nou dacht ik dat er munt en azijn in zat maar misschien wel meer!
en ik vroeg me af of er misschien iemand was op fok die weet hoe dit sausje gemaakt kan worden!

of misschien een url heeft naar een website met info

thanks
quote:
Op donderdag 24 februari 2005 22:05 schreef SadKingBilly het volgende:
Mint Chutney:

1/2 kopje mintblaadjes
2 fijngehakte groene chilies
1 theelepel fijngehakte verse gember
2 theelepels fijngehakte ui
1 theelepel suiker
citroensap


Was de mintblaadjes en vermaal ze met de rest
van de ingredienten tot een pasta.
Citroensap voegt u pas aan het einde toe.


Dit zou 'm kunnen zijn?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  maandag 28 februari 2005 @ 06:47:36 #99
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_25294272
bump. Dit topic is de moeite waard
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_25576625
We hebben woensdag zó lekker Indiaas gegeten
http://www.tasteofindia.nl/ (Zwolle)

Onion Bahjis
Tikka Murgh
Curry Bombay

#geen
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')