Haaaaaiquote:Op vrijdag 21 mei 2004 20:26 schreef Oblivion het volgende:
Hint!!! Hint!!!
Haaiencurry?quote:Op vrijdag 21 mei 2004 20:36 schreef Oblivion het volgende:
Heb je een lekker receptje met Haai?
Pandan, basmati en surinaamse rijstquote:Op zaterdag 24 januari 2004 15:19 schreef yvonne het volgende:
Rijst: altijd pakistaanse rijst, ruikt al heel lekker bij het koken, basmati rijst dus
Goede 2e is de surinaamse rijst
Voor de kleuren, denk aan safraan, denk aan kleurstoffen die je in paki/suri winkels kunt kopen.
De kip:
ontvellen, bovenkant kerfjes inmaken,
een mengsel maken van joghurt, garam masala, paprikapoeder (wel uit de pakiwinkel halen, dat is totaal anders dan de onze) en cayennepeper, ook uit de pakiwinkel.
De kip insmeren, laten rusten en in de oven langzaam laten garen.
Denk er aan dat die paki paprikapoeder snoeiheet is he.
Ik stop even met lezen hier, heb net gegeten en krijg alweer trek in al die lekkere dingen.quote:Op vrijdag 21 mei 2004 20:41 schreef Juup© het volgende:
[..]
Voor de kleuren, denk aan safraan, denk aan kleurstoffen die je in paki/suri winkels kunt kopen.
De kip:
ontvellen, bovenkant kerfjes inmaken,
een mengsel maken van joghurt, garam masala, paprikapoeder (wel uit de pakiwinkel halen, dat is totaal anders dan de onze) en cayennepeper, ook uit de pakiwinkel.
De kip insmeren, laten rusten en in de oven langzaam laten garen.
Denk er aan dat die paki paprikapoeder snoeiheet is he.
quote:Op vrijdag 21 mei 2004 20:37 schreef DuchessX het volgende:
tvp voor mijn echtgenoot
Dit komt vanavond op tafel...quote:Op vrijdag 21 mei 2004 20:54 schreef Spindizzy het volgende:
Eier- en linzencurry
[afbeelding]
Voor 4 personen
Benieuwd of je het lekker vindtquote:Op zaterdag 5 juni 2004 11:05 schreef Oblivion het volgende:
[..]
Dit komt vanavond op tafel...
Wordt verschoven naar morgen...quote:Op zaterdag 5 juni 2004 17:28 schreef Spindizzy het volgende:
[..]
Benieuwd of je het lekker vindt
Gelukkigquote:Op zondag 6 juni 2004 18:07 schreef Oblivion het volgende:
Nou Spindizzy, het was heerlijk...
quote:Ingredients
5 tbsp vegetable oil
2 tsp mustard seeds
1 tsp fenugreek seeds
3 fresh green chillies, deseeded and thinly sliced
1 handful curry leaves
2 thumb-sized pieces of fresh ginger, peeled and coarsely grated
3 onions, peeled and chopped
1 tsp chilli powder
1 tsp turmeric
6 tomatoes, chopped
1x400ml/14fl oz tin coconut milk
salt
For the fish version:
4x225g/8oz fresh haddock fillets, skinned and pin-boned
1 knob tamarind paste or 1 tsp tamarind syrup
1 large handful baby spinach (optional)
1 good handful fresh coriander, chopped (optional)
For the chicken version:
4 chicken breasts, sliced into 1cm/ ½ in strips
1 tbsp coriander seeds, crushed
For the vegetarian version:
800g/1¾lb mixed vegetables, chopped (potatoes, courgettes, peppers, onions, sweet potatoes, spinach, chard, cauliflower, lentils, beans - use your imagination)
Method
1. Heat the oil in a pan, and when hot add the mustard seeds. Wait for them to pop, then add the fenugreek seeds, fresh green chillies, curry leaves and ginger, Stir and fry for a few minutes.
2. Using a food processor, chop the onions and add to the same pan. Continue to cook for 5 minutes until the onion is light brown and soft, then add the chilli powder and turmeric.
3. Using the same food processor, pulse the tomatoes and add these to the pan. Cook for a couple of minutes then add one or two wineglasses of water and the coconut milk. Simmer for about 5 minutes until it has the consistency of double cream, then season carefully with salt.
4. Take this sauce as a base.
To make the fish curry, add the fish and tamarind to the sauce and simmer for 6 minutes. Feel free to add some baby spinach and chopped coriander at the end of the cooking time.
5. For the chicken version, stir-fry the chicken strips and coriander seeds until lightly coloured, then add to your sauce and simmer for 10 minutes.
6. For the vegetarian version, simply add all your veg to the sauce at the beginning when you add your onions. Continue to cook as normal and simmer until tender.
Kom maar opquote:Op maandag 6 september 2004 20:37 schreef Oblivion het volgende:
Blijf het Indiaas topic in de gaten houden...
Was eigenlijk een ingeving, die dingen zijn zo lekker...quote:Op maandag 6 september 2004 21:47 schreef Spindizzy het volgende:
Klinkt goed! Ik was al op zoek naar recepten met zoete aardappel. Die liggen altijd naar me te lonken op de markt maar ik heb er niet veel recepten voor. Heb er wel 's samosa's mee gemaakt, was erg lekker!.
Lassie..quote:Op dinsdag 7 september 2004 23:41 schreef LSS het volgende:
Wat ik me nou altijd afvroeg? Wat drink je bij Idiaas eten. Zelf neem ik er altijd bier om mijn tong en gehemelte te blussen want ik kan niet goed tegen scherp voer. Maar misschien is er wel een indiaase drank die er bij hoort, weet iemand dat?
quote:Perzik en frambozen lassie
Als klein jongentje was ik idolaat van de hond Lassie die iedere week op de televisie heldendaden verrichtte. In zwart wit natuurlijk. Toen ik later nog een speelfilm zag waarop het trouwe dier wel duizend kilometer terug naar zijn oude baasje liep, kon Lassie voor mij helemaal niet meer stuk.
Groot was de teleurstelling toen bleek dat Lassie niet één hond was maar dat er wel vier Schotse collies gebruikt werden die ieder een bepaald trucje kenden. Tegenwoordig ben ik fan van de Indiase lassie; het koele drankje van gepureerd fruit of groente en yoghurt, waar je te hete curries mee blust.
2 perziken
100 gram frambozen
2,5 deciliter (Turkse) yoghurt
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels suiker
2,5 deciliter koolzuurhoudend bronwater
Zorg voordat je begint dat de yoghurt en het bronwater goed gekoeld zijn. Schil de perziken en verwijder de pit. Doe ze samen met de frambozen, de yoghurt, het citroensap en de suiker in een blender. Laat deze draaien tot alles tot een gladde massa gepureerd is. Giet het bronwater er bij en laat de blender nog tien seconden draaien. Schenk het mengsel in vier glazen.
KLAAS KASMA
quote:Kardemom
Kardemom is een heerlijk kruid om in de keuken te gebruiken.
De Officiele naam is : Elettaria Cardamomum.
Het kan in veel gerechten worden toegepast.
Chutneys, currys ,worst en brood en gebak.
In het midden oosten wordt het aan de koffie toegevoegd als teken van gastvrijheid.
Kardemom heefteen heerlijke geur die vrij snel verloren gaat.
Koop daarom nooit gemalen Kardemom, maar koop een kleine hoeveelheid hele peulen bij de Indische Toko.
Maal of vijzel de peulen zelf en U zult beloond worden meteen overheerlijke geur die naarEucalyptes neigt.
Het ontbreken van deze geur is een teken dat U oude Kardemom heeft.
quote:Op donderdag 24 februari 2005 21:42 schreef releaze het volgende:
ik was pas voor het eerst in een indiaas restaurant en kregen we vooraf een soort cracker en drie verschillende sausjes waarin het gedipt kon worden, knoflooksaus, een soort van appelstroop saus, en een groen muntsausje
en die laatste vond ik wel erg lekker... nou dacht ik dat er munt en azijn in zat maar misschien wel meer!
en ik vroeg me af of er misschien iemand was op fok die weet hoe dit sausje gemaakt kan worden!
of misschien een url heeft naar een website met info
thanks
quote:Op donderdag 24 februari 2005 22:05 schreef SadKingBilly het volgende:
Mint Chutney:
1/2 kopje mintblaadjes
2 fijngehakte groene chilies
1 theelepel fijngehakte verse gember
2 theelepels fijngehakte ui
1 theelepel suiker
citroensap
Was de mintblaadjes en vermaal ze met de rest
van de ingredienten tot een pasta.
Citroensap voegt u pas aan het einde toe.
Dit zou 'm kunnen zijn?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |